זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות
מס’ מנות: 12-14 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כוס (70 ג’) קמח תפו”א
3/4 כוס (100 ג’) אגוזים טחונים
שליש כפית (2 ג’) אבקת אפיה
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
4 כפות (50 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
בננה קטנה בשלה מעוכה עם מזלג
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים (למעט השוקולד צ’יפס) בעזרת כף לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת יבשה או מתפוררת יש להוסיף עוד כף שמן, אם התערובת דביקה, יש להוסיף עוד כף קמח תפו”א ואגוזים טחונים).
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ ומשטחים לעוגיות בקוטר של כ-6 ס”מ (עד עובי של חצי ס”מ). מניחים על נייר האפיה ומהדקים כל עוגיה (בחלק העליון) בשוקולד צ’יפס.
-מכניסים לתנור למשך 20-22 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
*הערה: מי שאינו רגיש לגלוטן- אפשר להמיר את האגוזים בשליש כוס קמח מצות.
הי,
הכנתי בפסח לבן שלי שאלרגי לביצים יצא מוצלח ממש
אפשר להכין את המתכון גם עם קמח רגיל? אותה כמות?
תודה רבה!
היי
ניתן להכין גם עם קמח רגיל באותה כמות.
שמחה שנהניתם מהמתכון😊
WOW!! אפרת יצא מאדדדד טעים!
כמו כל המתכונים שלך:)
תודה❤
תודה❤️
חג שמח!
עוגיות נהדרות במיוחד
הכנתי עם שמן זית וקמח שקדים
תודה אפרת
פסח טעים בזכות המתכונים שלך 🥰
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר קורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה ?
לא ניסיתי, כך שאני לא בטוחה שיצא מוצלח.
עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל אם אין לך קמח תפו”א.
היי אפרת,
אין לי בננות.. ניתן להחליף במשהו?
תודה!
היי,
אפשר להמיר את הבננות בביצה.
חג שמח!
יצא מעולה ❤ תודה רבה על האתר המדהים הזה! !
שמחה שאהבת את המתכון😊 תודה שיר:)
עוגיות טעימות מאוד, יותר מדוייק- העוגיות הכי טעימות שאכלתי אי פעם בפסח! תודה רבה על המתכון!!!
שמתי כמו שאחת כתבה פה בתגובות- ביצה במקום בננה. שמן זית וסוכר דמררה כי זה מה שתמיד אנחנו משתמשים בבית. ועשיתי כמות כפולה. יצאו קריספיות וטעימות בטרוף. מתוקות לא מידיי. ומדהימוווותתתת!! ♥
תודה רבה יקירה! העוגיות נראות מושלם😊
לא משתמשים בקמח תפו”א, אפשר שקדים טחונים במקום?
היי מני,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, אבל יתכן שאפשר:)
תודה אפרת יצא טעים בטירוף!!!
אבל למרות שהשארתי רווח בתבנית בין העוגיות הן התחברו זה אמור ככה להשתטח או שצריך להשאר בצורה שקרצתי?
היי, העוגיות לא אמורות להשתטח כל כך. באיזו כוס השתמשת?
כוס רגילה חד”פ (180 מ”)
הכמויות במתכון מתאימות לכוס בנפח 240 מ”ל- כמו כוס חד”פ לשתייה חמה. כנראה לכן התקלה:)
האם אפשר במקום קמח תפוא להשתמש בקמח אורז ?
היי מיכל,
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.
חג שמח 🙂
יצאו לי טעימות ביותר, טעם שוקולדי, קראנצ׳יות כמו שאני אוהבת.
השינויים שעשיתי: קמח שקדים במקום אגוזים טחונים, ביצה M במקום בננה. השתמשתי בסוכר דמררה, שמן זית ואבקת קקאו נא.
תודה רבה אפרת 🙏
נראה מעולה 😍
תודה אורה. חג שמח!
ניסיתי וכנראה לא צלח לי,מה אמור להיות המרקם שלהם ?
יצא לי לא פריך ולא רכות מין אמצע לא ברור כזה
באיזו כוס השתמשת?
הכנת עם קמח מצה או קמח תפו”א?
כמה דקות אפית?
העוגיות יצאו סוף!!!!
כל כך קלות להכנה
וטעימות בטרוף !!!
תודה רבה על מתכון מעולה !
מהמם! 😍
תודה לך על השיתוף!
שלום וחג שמח! הכנתי לפי המתכון, וכמו שהצעת שמתי שלישי כוס קמח מצה במקום אגוזים (בגלל אלרגיה לאגוזים). יצא מאוד טעים! אך טיפה יבש (אך עדיין מאוד טעים!). אולי בגלל המרת אגוזים בקמח מצה, היה צריך פחות זמן אפיה? או שכך זה אמור להיות? תודה רבה!
היי מרים,
קמח המצה סופח הרבה נוזלים וכנראה שזאת הסיבה שיצא קצת יבש. אולי כדאי להפחית לרבע כוס.
תודה על המתכונים המעולים! ניתן להחליף את האגוזים בשקדים טחונים? קניתי המון..
אני חושבת שכן.
תודה רבה על המתכונים המדהימים.
אין לי א. אפייה. אפשרי קמח תופח כשלפ?
תודה וחג שמח
אני חושבת שאפשר, במקום קמח תפו”א.
חג שמח 🌺
מה אפשר במקום בננה? ועדין טבעוני?
עכשיו ראיתי בתגובות שהצעת רסק תפוחים. מישהו ניסה? תודה!
אולי רסק תפוחים אבל לא יצא לי לנסות.
היי אפרת! במה אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה? אין להשיג לא בפסח….
ואני כ”כ מאוהבת בעוגיות האלה שאני מכינה אותן כל השנה..!!
היי נטע,
אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח לבן רגיל (אם זה צריך להיות ללא גלוטן אז קמח כרגיל או תמי).
מתכון מעולה, מהיר להכנה,
בריא וכל הילדים אוהבים!
תודה רבה!
חג שמח!
שמחה לשמוע!
תודה 💝
מעולות!! הכנתי עם קמח שקדים במקום אגוזים והחלםתי בננה בביצה. יצא טעיםם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שמחה
המתכון מוצלח ניסיתי אותו אך ללא בננה בגלל העדפות המשםחה החלפתי לחצי אבוקדו בשל שריסקתי. והטעם מעדן לא מורגש טעם האבוקדו.
העוגיות יצאו ממש כמו בתמונה
מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
חג שמח 🌸
היום הכנתי עוגיות אחרות מהאתר אז נזכרתי לכתוב פה…
טוב, העוגיות האלה מ-מ-כ-ר-ו-ת-!
חיפשתי בפסח עוגיות להכין לגן והגננת טבעונית, איזה מזל!! יצא כ”כ מעולה שהכנתי שוב ושוב ותמיד הכפלתי את הכמויות 😃 אני הוספתי למתכון טיפונת מלח ותמצית וניל, וחצי אגוז מלך מעל כל עוגיה כדי להשוויץ קצת 😉
תודה על המתכון, הוא פשוט מעולה!!!
תודה נטע, איזה כיף לשמוע 🙂
סליחה שוב..
חשבתי שיש לי בננה אבל נגמר 🙁
יש תחליך? או שכבר עדיף לא להכין?
היי ציפי,
לדעתי במקום בננה אפשר לשים ביצה.
אולי במקום אגוזים אפשר לשים שליש כוס קמח מצה. לא ניסיתי.
תודה על המענה..
אבל הוא אלרגי גם לביצים 🙁
יש לך עוד רעיון?
שוב תודה רבה!
בוקר טוב ציפי,
צריך משהו שידביק את החומרים. לא ניסיתי אבל אולי רבע כוס רסק תפוחים.
חג שמח 🙂
היי.
אני רוצה להכין את העוגיות אבל הבן שלי אלרגי לאגוזים. מה אפשר לשים במקום?
שוב תודה רבהנרבה על המתכונים הנפלאים!
ניראלי שצריך להוריד מיכמות הסוכר אבל בכול זאות יצא טעים!!! תודה רבה וחג שמח!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי מה אפשר במקום הסוכר?
אני חושבת שאפשר לשים דבש, מייפל או סילאן.
באיזו כמות ? אותו דבר ?
4 כפות לא גדושות.
מה התחליף של קורנפלור. בבקשה לפסח תודה רבה
היי פנינה,
את יכולה לפרט מה לא יצא טוב?
שמת בדיוק את מה שרשום במתכון או ששינית?
לגבי תחליף לקורנפלור, לאיזה מתכון את מתכוונת?
עוגיות עם שוקולד יצאו לי על הפנים. לא טעימים. בכלל. חבל שמתי כל מה שרשום במתכון
מאוכזבת. פנינה
עשיתי וניסיתי ויצא חוצפה כמה שזה טעים!!!!!!!!!!! עוגיות כל כך עשירות ושוקלדיות! נזלל תוך שעה (שוב על ידי בעלי :)).
במקום קמח תפו”א השתמשתי בקמח כוסמין ובשברי שוקולד מריר במקום שוקולד צ’יפס.
תודה על מתכון קל ונפלא!
מעולה, שמחה לשמוע!
תודה אור 🙂
חג שמח! מה התחליף לקמח תפוחי אדמה? יותר אגוזים ? קמח מצה? תודה רבה
היי מלכה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שגם עם שליש כוס קמח מצה הן אמורות לצאת טעימות.
חג שמח 🙂
היי…
ממש הרגע סיימתי להכין את העוגיות והם בתנור באפיה…
אני שמתי שמן קוקוס וטיפות סטיביה כתחליף לסוכר
בנוסף הוספתי כף של זרעי פשתן…
מקווה לתוצאה טובה…
תודה רבה
נשמע מעולה 🙂 בהצלחה!
תודה
היי אני רוצה לנסות את העוגיות, תודה על המתכון! רק שאלה, המוצרים הם קטניות?
היי רקפת,
נושא הכשרות של שמן קנולה (לפתית) משתנה בין עדות – יש עדות שמבחינתן שמן קנולה הוא קטניות.
חוץ משמן הקנולה (שניתן להחליפו בשמן זית בטעם מעודן) ושוקולד מריר שמכיל לפתית, לא אמורה להיות בעיה.
חג שמח 🙂
אתר מעולה!
הכנתי עכשיו פעם ראשונה, יצא מדהים!
זה אחרי שנים של כישלונות באפיה בפסח!תודה רבה
תודה עדי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
שלום אפרת.
מוגזם אם אשאל אותך
אם אפשר להפחית בכמות הסוכר והשמן?
בכל מקרה חג שמח
היי מיכל,
סוכר את יכולה לשים 3 כפות ואז העוגיות יהיו במתיקות מעודנת.
לגבי השמן, אני פחות ממליצה להפחית.
חג שמח 🙂
אפשר בלי אבקת אפיה?
אשמח לתגובה מהירה כי אני להכין את זה עכשיו.
תודה ולילה טוב.
היי דבורי,
ראיתי רק עכשיו..
אפשר לוותר על אבקת האפיה.
תודה,
אז אני אכין את זה היום בלילה.
חייב להכניס אגוזים?
היי מוריה,
כן. אבל אם אינך רגישה לגלוטן את יכולה להמיר בשליש כוס קמח מצה.
חג שמח 🙂
תודה רבה חג שמח☺
בס”ד
הי אפרת
אני מחפשת מתכון לעוגה לפסח ללא אפיה וללא הקצפה… אם יש לך רעיון אשמח
תודה 🙂
היי הילה,
לצערי אין לי עוגה כזאת אבל את יכולה להכין את הקינוח של שכבות השוקולד והקוקוס שהוא ממש טעים 🙂
מצורף המתכון – קינוח שכבות שוקולד קוקוס.
חג שמח!
בס”ד
איזה יופי! תודה רבה 🙂
ראיתי פה גם את הכדורי שוקולד לפסח
מעולה!
חג שמח וכשר ו…. טעים 😉
ואני כבר לא יכולה לחכות לפסח לנסות את המתכונים שלך!
היי אפרת,יש אפשרות להחליף חלק מהשמן לרסק תפוחי עץ? תודה!
היי תמר,
לא ניסיתי אבל לדעתי זה יפגע קצת בפריכות של העוגיות.
חג שמח 🙂
אני בדיוק מחפשת ביוטיוב ערוצי הדרכות בישול ישראליים, ההיצע מאד דליל, ממליצה לך מאד לפתוח ערוץ!! אני בטוחה שתצליחי!
תודה יפית! האמת שיש ערוץ אבל אני צריכה לפתח אותו ולהשקיע בו יותר 🙂
חג שמח!
אם מחליפים קקאו בשוקולית כמה שמים?
ומה אפשר במקום הבננה? אולי ביצה?
במקום הקקאו אפשר לשים 2 כפות מלאות שוקולית וכן, אפשר לשים ביצה קטנה במקום הבננה.