זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-13 דקות
מס’ מנות: 10 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חלבון ביצה (הלבן)
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מניחים בקערה את החלבון, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים בעזרת מטרפה כדקה עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מעט נוזלית ודביקה.
-בעזרת כפית מניחים במרווחים כדורים מהתערובת על נייר אפיה ומשטחים מעט בעזרת גב הכפית.
-אופים במשך 12-13 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
-מוצאים ומצננים לחלוטין (הערה: העוגיות יוצאות רכות מהתנור ונעשות פריכות לאחר צינון).
*מומלץ להכין את העוגיות ביום ההגשה.
עוגיות שוקולד לפסח, עוגיות לפסח, עוגיות כשרות לפסח, עוגיות שוקולד ללא גלוטן
חסר לי אגוזים קצוצים ויש לי רק טחונים
אז לישם אגוזים טחונים או לא לשים בכלל?
שימי טחונים
היי, מה קורה אם שמים ביצה שלמה?
היי לילך,
זה יפגע במרקם.
בגלל שאין שמן/חמאה במתכון עדיף להשתמש במרכיב שמטרתו רק להדביק את החומרים כמו חלבון.
שלום,
לא הבנתי אם צריך רק לערבב או להקציף? אמור לצאת קצף?
רצוי להקציף. אם מקציפים נוצרת תערובת מעט תפוחה.
תודה על התשובה.
כשהקצפתי דקה יצא קצף האם זה הכוונה לתערובת תפוחה?
כן
אפרת מהממת, אלה עוגיות הפאדג’ הכי טעימות שאכלתי בחיי. הכנתי כמות כפול ארבע, וזה לגמרי מעט מדי… מעולות לפסח, מעולות לבתי הצליאקית, ומעולות גם עבורי, חובבת השוקולד… תודה ענקית!
איזה כיף לשמוע!
תודה יקרה💜
אפשר להוריד את השוקולד צ’יפס??
כן, למרות שהוא מוסיף מאד.
שלום, האם ניתן לותר על התמצית וניל? או שיש תחליף?
תודה
היי,
אפשר לוותר על תמצית וניל אם אין.
אפשר להחליף קקאו בשוקולית?
מה עדיף?
היי,
עדיף להשתמש בקקאו כי הוא נותן טעם שוקולדי יותר וגם צבע כהה יותר.
היי אפרת!
דבר ראשון, מאוהבת במתכונים שלך, את תותחית!
דבר שני, שאלה..
אני רוצה להכין את העוגיות למישהו שרוצה להוריד סוכר מהתפריט היומי שלו (בעקבות המלצת רופא)
ניתן להחליף את הסוכר בממתיק טבעי נניח? מייפל או סילאן או אולי דבש,? או ש”כמו סוכר” גם יכול ללכת?
להחליף לפחות חצי מהכמות (כי אני מתכננת לשלש את המתכון הזה)
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להמיר את הסוכר בכמו סוכר באותה כמות, זה עדיף על פני ממתיק נוזלי כמו דבש.
היי אפרת,
אפיתי כרבע שעה הוצאתי אותן רכות
לאחר התקררות הן התקשרו אבל לא הפכו לקרנצי מה את חושבת קרה?
תודה מראש
שבת נפלאה🌺🌺
היי ליזה,
הכי סביר שפשוט היה צריך לתת לעוגיות עוד קצת אפייה(:
שבת שלום😊
טעיייםם
נראה מעולה! תודה על השיתוף אורטל❤
היי אפרת,
הכנתי את העוגיות וקצצתי צימקאו- כי לא היה לי שוקולד / שוקולד צ’יפס והכפלתי כמויות ויצא ממש מוצלח-
כמו כל המתכונים המנצחים שלך!!!!
איזה כיף לשמוע! תודה אושרת על השיתוף😊
שלום, רציתי לשאול מדוע מומלץ להכין את העוגיות ביום ההגשה? מה קורה להן אח”כ?
תודה על אתר מוצלח
היי יהודית,
מומלץ להכין באותו יום משום שיש בעוגיות חלבון. לאחר מכן המרקם נהיה רטוב קצת…
איפה מאחסנים את העוגיות אחרי שהם יוצאות מהתנור יש לך מתכונים מושלמים וקלים תודה רבה
היי חנה,
תודה על הפרגון:)
את העוגיות אפשר לאחסן או כ3 ימים בקופסה אטומה על השיש, או קצת יותר במקרר.
אפשר במקפיא?
כן אפשר להקפיא.
יואווווו איזה טעימיייייי!!!
יצאו לי ענקיותתת וסופר שוות!!!
הכנתי כי היו לי 2 חלבונים מיותרים ויצא אחלה של תוצאה!
אין על מתכונייך הנהדרים!!
תודה מיקה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️❤️
חייבת לומר שהכנתי ויצא מעוללללהה!!!
הכנתי כפות כפולה..
לא היה לי אבקת קקאו אז שמתי 2 כפות קמח תפ\”א והחלפתי את השוקולד ציפס בשוקולד מריר. קצצתי 200 גרם שוקולד מריר ויצא מושלםםם. תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח
במה אפשר להשתמש במקום הביצה?
בננה תעבוד? ואם כן, כמה בננות צריך למתכון הזה?
לא בטוחה שבננה מתאימה כי אין שמן במתכון.
יש את המתכון הזה ללא ביצה- עוגיות שוקולד לפסח.
חג שמח 🌺
מתכון מעולה++++
תודה חני 🙂
היי האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום אגוזים ?
מניחה שכן (לא ניסיתי).
היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
תודה רבה!
כן אפשר.
היי אפרת, האם ניתן להמיר את האגוזים בשקדים טחונים? פחות מתחברת לאגטזים
כן אפשר.
שלום אפרת
יש מצב להחליף שוקולד ציפס לשוקולד מריר רגיל?
אם כן, כמה?
תודההה
כן. אפשר לקצוץ עם סכין 50 גרם שוקולד מריר לחתיכות קטנות.
הי אפרת…אני נהנית מאוד מהאתר שלך…בחמישי האחרון הכנתי אלפחורס ונשארו לי חלבונים מיותרים, חיפשתי באינטרנט והגעתי לאתר שלך…הכנתי את העוגיות הנ”ל ויצאו מ-ד-ה-י-ם, הכפלתי את הכל ב 4 ובמקום להכין עוגיות שיטחתי את התערובת בתבנית וכשהתקרר חתכתי לריבועים אז יצאו מעין בראוניז…מומלץ ביותר…
רעיון מעולה, אהבתי 🙂
תודה אפרת
היי אפרת,
קודם כל רציתי לציין שהאתר שלך מעולה!!! המתכונים יוצאים מאוד טעימים
רציתי לדעת, הכנתי את העוגיות מ2 חלבונים ויצא לי מאוד נוזלי, הוספתו הרבה אגוזים כדי שזה יתאזן ואפיתי במשך 13 דקות והן עדיין נוזליות.. הכנסתי קיסם לתוך אחת מהן והוא יצא נוזלי.. מה ניתן לעשות?
היי אסתי,
אם השתמשת ב-2 חלבונים היה כדאי להכפיל את כל יתר החומרים. אם העוגיות כבר בתנור אז תמשיכי לאפות אותן עד שיהיו יציבות.
קחי בחשבון שהן אמורות לצאת רכות ולהתקשות מעט לאחר קירור.
אפרת את מהממת!!!!!!!!!!!את מלאה בקסם!!
תודה רבה יקרה ❤️
היי אפרת צהריים טובים,
רציתי לשאול, האם אני יכולה לשים סילאן במקום סוכר?
היי 🙂
בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגיות ייצאו במתיקות מאוד מעודנת וגם שלפעמים יש לסילאן טעם דומיננטי שמורגש בעוגיות.
אם רוצים לעדן את הטעם אפשר לשלב כף סילאן עם כף דבש או סירופ מייפל טבעי.
שלום,
קודם כל רציתי להגיד תודה על האתר הניפלא,
שנית רציתי לשאול אם חובה לשים תמצית ווניל או שאפשר להחליף במשהו אחר??
תודה
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
חג שמח 🙂
היי , כמו שהבנת לפי השם מאוד אהבתי את העוגיות ורציתי לדעת אם אפשר להכין אותן כעוגה ואם כן איך,תודה (:
היי,
קודם כל אני שמחה שאהבת את המתכון 🙂
בעייתי קצת להפוך לעוגה אבל אולי יש עוגה שיכולה להתאים בטעם פחות או יותר כמו לדוג’ בראוניז ללא גלוטן.
היי אפרת
צריך להקציף את החלבון או רק לערבב
משום שכתבת שהתערובת צריכה לצאת תפוחה…
אין מילים על האתר המדהים…
היי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם יש לך מטרפה ידנית את יכולה לערבב באמצעותה. אם לא, את יכולה להקציף את החלבון עם הסוכר במשך כדקה (אין להקציף יותר מידי עד לקבלת קצף יציב).
שבוע נפלא!
שלום אפרת,
הכנתי את העוגיות עם קמח (רק עכשיו יצא לי… או שרק עכשיו קיבלתי אומץ.)
ויצא מ-ג-ע-י-ל!!!!!!!!!!!!
פשוט דוחה!!!!!!!!
כנראה שבכל זאת כדאי להיצמד למתכון המקורי ולא לסטות ממנו יותר מדי…
עכשיו לפסח אני הכין את העוגיות מהמתכון המקורי ונקווה שיצא יותר טוב.
היי דבורי,
תודה שחזרת לעדכן. עכשיו אנחנו יודעות שלא מומלץ להכין עם קמח 🙂
דבורי, לא ממליצה גם להוסיף עמבה
שלום אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות ואין לי אגוזים, יש לך תחליף לזה? אבל משהו שפוי שיש בכל בית נורמלי.
תודה על כל המתכונים המדהימים!!
היי דבורי,
במקרה הזה מאחר ואין קמח במתכון האגוזים חשובים. אם יש לך שקדים או בוטנים טבעיים זה גם אמור לעבוד.
שבוע נפלא 🙂
חשבתי שאפשר לשים קמח, הרי עכשיו אנחנו לא בפסח, לא?
היי,
מאחר ואלה אמורות להיות עוגיות ללא גלוטן לא ניסיתי להכין עם קמח כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגיות. אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 🙂