זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות שומשום
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)
כוס (130 ג’) שומשום
4 כפות (50 ג’) סוכר
1 ביצה
5 כפות (40 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מערבבים את כל המצרכים בעזרת כף ואח”כ עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהוא מתייצב).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרדפים את תבנית התנור בנייר אפיה.
בעזרת ידיים רטובות (הבצק דביק) יוצרים כדורים בקוטר כ2.5 ס”מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים. אפשרות נוספת היא לשים את הבצק בין שני ניירות אפיה ולרדד בעזרת מערוך. לאחר מכן ניתן לחתוך לריבועים בעזרת סכין. יש לעשות מרווחים קלים בין כל עוגיה לעוגיה.
-אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים. מוציאים ומצננים (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון בחוץ).
עוגיות קלות הכנה..טעימות..נשמרות פריכות..מכינה מספר פעמים ותמיד מוצלחות..
תודה ציפי, שמחה שיצא מוצלח:)
היי אפרת
מתכונת להכין השאלה:
קמח כוסמין 70 אחוז מתאים?
או כמו במאפינס עדיף רק חצי כוסמין מלא ?
או רק קמח לבן?
תודה .
היי אפרת
נתקלתי בתגובה לשאלה כזאת . תודה
האם אפשר בלי אבקת אפייה עם קמח רגיל?
יפגע במרקם?
תודה .
בגלל שמדובר בעוגיות אבקת האפייה קצת פחות קריטית אבל עדיין חשובה.
עדיף שלא לוותר עליה.
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין, אבל כמו בשאר המתכונים- המרקם יהיה קצת יותר דחוס.
אם יש לך אפשרות עדיף לשלב רק חצי כמות קמח כוסמין (70% או מלא).
אגב, התשובה נכונה עבור כל המתכונים למאפים/עוגות/עוגיות.
מתכון מנצח רק ששאני שמה קמח כוסמין וסוכר חום:)נטרפו פה כמה וכמה פעמים.
שמחה שאהבתם את המתכון❤
תודה שחזרת לשתף😊
תודה על כל המתכונים השווים שלך.
היום אני במירוץ כנגד הזמן להכנת סוגים שונים של עוגיות והתחלתי בעוגיות השומשום שלך.
יצאו שמנמנות אבל פריכות וטעימות !
הצבע השחום נוצר בגלל שהמרתי את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס.
נראות מדהים! תודה על השיתוף❤
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וטעים
שמחה שאהבת 🙂
היי, עשיתי את המתכון מתוך עיתון “לאשה” מתאריך 30.11.2015, יצא לי ממש ממש טעים! רציתי להגיד לך תודה ענקית. אני לא בשלנית בכלל, ואת זה ניסיתי, בגלל כמות מרכיבים קטנה, ויצא פשוט נהדר! כשעשיתי אותם פעם שניה, הוספתי 1 כף סילאן, ואז יצא עוד יותר טעים. בכל מקרה, תודה ענקית ורק בריאות!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך ❤️
אוהבת אתר שלך מאוד.היום לא יצאה לי כל – כך טוב. יצאה קשה,קמחי. אולי, בגלל שקמח רגיל שהישתמשתי לא היה מספיק איכותי ופשוט היתי חייבת להפחית בכמות?היתי רוצה עצה ממך. תודה
היי,
הבצק עצמו יצא קשה או העוגיות אחרי האפיה?
באיזה סוג קמח השתמשת? הוספת אבקת אפיה?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
יש לי רק 50 גרם שומשום מה אפשר במקום
או שכדאי לנסות ככה?
אפשר להכין, פשוט יהיה פחות שומשום בעוגיות.
אפשר גם לשלב כשליש כוס אגוזים טחונים אם יש לך.
מתכון מהיר וטעים!
ביקורת קטנה…נשאר טעם לוואי של קמח בפה. רק אצלי זה קורה, ואיך אפשר למנוע זאת?
היי חנה,
לא אמורים להרגיש טעם של קמח. באיזה כוס השתמשת להכנת המתכון?
השתמשת בקמח לבן תופח?
עוגיות שומשום קלות כל כך להכנה ויוצא טעים!
תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים 🙂
עשיתי את העוגיות ללא סוכר בכלל, וללא תחליפי סוכר. הוספתי קצת מלח. יצא מצויין. רק חסר לי איזה תבלין שישדרג את המאפה. האם קצח יכול לעשות זאת? רעיון אחר? תודה
כן, קצח יכול להוסיף טעם.
עוד אחד מהמתכונים המעולים שלך תודה
מאז שהכרנו את האתר שלך
לא מפסיקים להשתמש וליהנות -מאוכל טעים ומהיר הכנה
שדרגת לנו את ארוחות הצהרים
תודה רבה
איזה כיף לשמע 🙂
תודה אסתי🌷
הכנתי בשיטה של חיתוכיות.
הוצאתי כשעדיין לבן ממש.
טעים, מדי טעים!
תודה על עוד מתכון מעולה.
גמר חתימה טובה
מעולה 🙂
תודה מלכי.
גמר חתימה טובה 🌺
האם אפשר לשמור בהקפאה ?
כן אפשר.
כמות פיצית..
מומלץ לעשות 2 או 3 כמויות.
הי אפרת,קודם כל יש לך אתר מדהים!ממש אהבתי!הכל נראה כ”כ טוב,ומהיר,וקליל.פשוט מהמם.
לגבי המתכון,כשכתוב כוס הכוונה לכוס חד פעמית,או לכוס זכוכית של שתייה קרה?תודה רבה!
תודה טוהר 🙂
הכוונה תמיד לכוס זכוכית סטנדרטית, בנפח של 240 מ”ל. צירפתי תמונה של כוס לדוגמא.
היי קודם כל מתה על האתר שלך! דבר שני, אני רוצה להכין את העוגיות ולשמור אותם למשלוחי מנות, כמה ימים אפשר לאחסן והם ישארו טריות? תודה!!
היי נופר,
העוגיות נשמרות כ-3 ימים לפחות בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר.
פורים שמח 🙂
אתר משגע, התמכרתי לפני חודש.
בחיים לא נתקלתי במתכונים שהם גם נוחים להכנה, זולים, יחסית לא רעילים, מהירים, טעימים… מן הסתם יצוצו לי עוד כמה הערכות בהמשך.
ממתכון עוגיות השומשום השמטתי את אבקת האפיה – לא אוהבת את החספוס של הסודה לשתיה, רידדתי כעלה וחתכתי למרובעים. ברור שהכפלתי כמויות, אני לא פראיירית לאפות כל חמש דקות, כן? ניסיתי גם להחליף שומשום בקוקוס, יצא מעולה.
אפשר מתכון לעוגיות סנדביץ-ריבה המיתולוגיות? ואולי-אולי-בלי מרגרינה? הלואי.
את כזו קוסמת. אם לא תמצאי – תמציאי…
תודה תודה!
היי רייזי,
קודם כל תודה רבה 🙂
לגבי עוגיות סנדוויץ, יש באתר מתכון לעוגיות סנדוויץ על בסיס חמאה. אני מאמינה שבהמשך אכין ואעלה מתכון לעוגיות המיתולוגיות על בסיס שמן.
שבוע נפלא 🌺
יצא מעולה. עשיתי עם קמח ללא גלוטן ואבקת אפייה. קמח כרגיל
את הצורה יצרתי עם מכשיר להכנת פלאפל
נשמע מעולה 🙂
תודה אורית.
הי. תודה על המתכונים המעולים!
רציתי לשאול, לאחרונה נכוותי מהרבה מתכונים ברשת שאומרים ‘כוס’ ובדיעבד כנראה התכוונו לגדלים שונים של כוסות. האם במתכונים פה באתר הכוונה היא לכוס מידה אמיתית ז”א 240 גרם?
כן, הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל.
מצרפת לך תמונה של כוס לדוגמא שאני משתמשת בה.
אם בתבנית אז איזה גודל תבנית?
תבנית ענקית בגודל של התנור.
שמתי את כל המרכיבים ככתוב ויצא בצק מפורר כמו קוסקוס למה?
חסרים נוזלים בבצק. יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים לפי הצורך, עד שהבצק מתגבש.
נורא מתחשק לי להכין את העוגיות ובדיוק נגמר לי הסוכר, האם ניתן להכין עם דבש במקום?
היי שי,
אפשר לשים כ-3 כפות דבש רק צריך לקחת בחשבון שמאחר והדבש נוזלי יכול להיות שהתערובת תצא דביקה יותר.
היי תודה על עוד מתכון קל וטעים, יצאו מוצלחות.
שאלה יש לי קמח 80% מלא של רובינפלד ללא תוספת קמח לבן זה יכול להתאים לסוגי העוגיות שאמורים לשלב לבן ומלא? (לא יצאו לי דחוסות?)
לדעתי אפשר. אני מציעה שתנסי פעם אחת. אם במקרה המרקם ייצא קצת דחוס, פעם הבאה תשלבי כרבע כמות קמח לבן.
חיפשתי מתכון קליל ומהיר וזה היה נראה מבטיח אז הכפלתי כמויות ואני מאוד שמחה על כך!!!
מתכון מצויין!
תודה רבה
ובכלל מאוד נהנת משאר המתכונים כאן יצא לי להכין הרבה מהם ותמיד מעולה
אז שוב תודה וחג פורים שמח לכולם!
שמחה שיצא טעים!
תודה דורין וחג פורים שמח 🙂
מומלץ מאוד-
לשטח את הבצק ולהפוך את העוגיות לחתוכיות
היי, חייבת להגיד שכל המתכונים שלך שניסיתי פשוט מצויינים. עשיתי את העוגיות עם קמח כוסמין, חילקתי את הבצק ל3 בשליש אחד שמתי חלווה בשליש אחר חמוציות ובשלישי רגיל (עשיתי כמות כפולה) ויצא מעולה!!! אפילו הקטנציק אהב. תודה רבה!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
היי. אפשר להמיר את הביצה בטחינה וכמה?
וזה אפשרי עם טחינה מלאה?
תודה ויום טוב 🙂
היי שיר,
אני לא בטוחה אם טחינה תחזיק את התערובת כמו שצריך.
איזה עוגיות מוצלחות יצאו לנו.אפיתי אותם עם ביתי הקטנה והיא ממש אהבה.
קל מהיר וטעים ממליצה.
שמחה לשמוע!
תודה עליזה ושבת שלום 🙂
מתכון ממש פשוט וקל ! יצא מעולה!!!
תודה טלי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
היי אפרת
האם אפשרי להוסיף קוקוס?
וכמה?
תודה על המתכונים הטעימים;)
מרים פ
היי מרים,
אני מניחה שאפשר להוסיף כ-2 כפות קוקוס.
אהלן. העוגיות יצאו טעימות. אפשר להשביח אותן עם שימוש בחמאה במקום שמן ואם כן מה יחס ההמרה?
היי אסתי,
אפשר לשים כ- 60 גרם חמאה, עדיף רכה בטמפ’ החדר (הכוונה להוציא אותה כשעה לפחות מהמקרר לפני ההכנה).
יום נפלא 🙂
מתכון פשוט,קל וטעים ביותר. מידי שבוע מכינה אותו.
תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
נראה טוב! האם אפשר להחליף את הביצה ברסק תפוחים או טחינה?
היי הדס,
הייתי מנסה טחינה.
אשמח לשמוע איך יצא 🙂
היי רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות בקופסא אטומה? והאם לשמור בטמפ החדר או בקירור
היי מאי,
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר למשך 3-4 ימים.
אפשר להשים במקום כוס שומשום כוס קוקוס??
היי תהילה,
אני מניחה שהעוגיות ייצאו רכות יותר עם קוקוס.
האם אפשר לשים במקום 5 כפות שמן , 5 כפות מים?
היי רעות,
לא מומלץ כי אז העוגיות ייצאו יבשות ורכות.
בס”ד
עוגיות טעימות מאוד
תודה רבה 🙂
תודה הילה 🙂
אפשר לשים סילאן במקום סוכר? אם כן, כמה? תודה!
היי ארי,
ממליצה לשלב 2 כפות סילאן ו2 כפות סוכר.
אם שמים רק סילאן צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שהתערובת תצא דביקה כי הסילאן נוזלי. במידה ולא מצליחים ליצור עוגיות (גם לא עם ידיים רטובות) יש להוסיף קצת קמח.
בהצלחה 🙂
ואו יצא מדהים יש לך מתכונים מהמהמיםם טוב לדעת שיש אנשים כמוך
תודה אליאור! שמחה לשמוע 🙂
עוגיות מצוינות
תודה רוברט, שמחה שיצא טעים 🙂
עוגיות נהגרות, חוסלו ברגע. אני רוצה לנסות עם קמח כוסמין.האם שמים אותה כמות של אבקת אפיה?
שמחה לשמוע 🙂
כן, כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 😉
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך.את עוגיות השוקולית הילדה שלי מבקשת כל שבוע והיום הכנתי את עוגיות השומשום ,ממש טעים וקל!
איזה כיף! תודה סיגל ויום מקסים 🙂
זהו…סיימתי להכין גם את עוגיות השוקולית וגם את העוגיות האלה, המתכונים שלך כ”כ קלים ומהירים, כיף ממש וכמובן טעים, תודה! דרך אגב את הבצק של העוגיות האלה שיטחתי בתבנית משומנת וחתכתי לריבועים אז כך שלא היה צורך לא ברידוד עם נייר אפייה ולא קריצת עיגולים עם מים…
מעולה! תודה אפרת על העדכון 😉
המשך יום מקסים
עכשיו הולכת להכין….
בהצלחה 😉
מוצלח מאוד!
(לא הצלחתי לרדד בתוך ניר אפיה זה נדבק מדי -יש לך מה להציע)
תודה גילה 🙂
אם זה נדבק לנייר האפיה אז הפתרון הוא לעבוד עם ידיים רטובות.
סליחה!
לא הבנתי איך עם ידים רטובות אם העיסה בין 2 נירות אפיה?
אז אני כנראה לא הייתי מספיק ברורה 🙂
בגלל שהבצק דביק אז אפשר להרטיב את הידיים ולצור כדורים מהבצק ולשטח אותם עם האצבעות או עם כרית כף היד (בשיטה הזאת אין צורך להשתמש בשני ניירות אפיה).
היי
יצאו מעולות.
תודה ציפי 🙂
יום מקסים
הכנתי את העוגיות והוספתי עוד קצת מים כי לא היו מספיק נוזלים. הם יצאו ממש טובות. תודה על כל המתכונים הנפלאים
מעולה, שמחה לשמוע צילה 🙂
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא?
האם ניתן לשים סירופ אגבה במקום הסוכר?
היי מיכל,
אני מניחה שכן. רק תוסיפי לקמח כפית אבקת אפיה.
אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר.
נראה מעולה!
כמה שאלות:
1. האם צריך לקלות את השומשום לפני?
2. האם העוגיות יוצאות פריכות וקראנצ’יות כאלה? או רכות ולעיסות?
תודה 🙂
היי שרית,
אין צורך לקלות את השומשום לפני אלא אם כן חשוב לך שהעוגיות יהיו זהובות.
העוגיות יוצאות דקות ופריכות.
בהצלחה 😉
ניסיתי את העוגיות מתכון משגע
תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
עשיתי. מאוד קל וטעים, אבל לא יודעת אם מתאים לקטגוריית ילדים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה מתכון קל קל בחמש דקות יצא טעים מאוד.
תודה אילנית, שמחה שאהבת 🙂
נראה מעולה!
זה יעבוד גם עם קמח מלא (70%?) ושומשום מלא?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. אם התערובת תהיה יבשה תוסיפי מעט מים.
אם תנסי, אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
כבר המון זמן אני קוראת את המתכונים שלך והם מעולים:)
המתכון הזה גרם לי להתמכר. בנוסף לשומשום הוספתי גם גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וקצת מלח, זה יצא מדהים. המון תודה על המתכון:)
תודה רינה! אהבתי מאוד את הרעיון 🙂
שיהיה לך המשך יום נפלא