זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 17-18 עוגיות
סוג: פרווה
1 ביצה (רצוי S או M)
2 כפות (25 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
2 כפות מלאות (50 ג’) סילאן
חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים
חצי כוס (65 ג’) קמח מצה
2 כפות (24 ג’) קמח תפוח אדמה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
לציפוי: אבקת סוכר
-מערבבים בקערה בעזרת כף את הביצה עם הסוכר, השמן והסילאן. מוסיפים אגוזים ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח מצה, קמח תפוח אדמה, אבקת אפיה ואבקת קינמון.
-מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
-מכניסים למקפיא לשעה, עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).
-מחממים תנור ל-175 מעלות (חשוב לחמם מראש) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.
-מכניסים לתנור החם ואופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- אלפחורס לפסח |
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות מקמח תפוחי אדמה |
- עוגיות קוקוס
הכנתי את העוגיות היום ויצא פשוט נדירר!!
טעימות מתוקות ופריכותת
תודה תודה תודה!!!
שמחה שיצא טעים❤️
האם להשתמש בקמח מצה רגיל
כן
אפשר לוותר על הזמן במקפיא?
אם את מצליחה ליצור כדורים אז אין בעיה.
אין לי אבקת סוכר, מה לעשות?
אפשר לוותר על הציפוי באבקת סוכר.
בסוף פיזרתי מעל שקדים טחונים,
יצא מושלםםםם
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
במה אפשר להחליף את הקמח מצה?
היי,
אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כשר לפסח (כמו קמח תמי או כרגיל) באותה כמות.
רציתי לשאול:
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
היי,
אפשר להשתמש בדבש, אך הצבע והמרקם ישתנו מעט.
כמה משמעותי הקינמון?
אני פשוט לא סובלת את זה
היי,
אפשר לוותר על הקינמון אם לא אוהבים(:
כמה נורא לוותר על אבקת אפיה בעוגיות בכללי? (לא משתמשים בפסח…)
היי מני,
לא בטוחה שיצא במרקם טוב, היות ואבקת אפייה נותנת נפח וגם משפרת את המרקם.
אפשר להחליף בשליש כפית סודה לשתייה או לנסות להכין בלי:)
היי 🙂 אפשר להוסיף במקום קמח תפוחי אדמה- קמח שקדים טחונים דק?
היי הדר,
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר:)
תודה רבה על התגובה המהירה והאתר ההורס שלך ❤ חג שמח 🙂
ערב טוב, מאוד אוהבת את האתר.. מתכונים מעולים!
שאלה- אפשרי להשתמש בביצה large? במקום m?
היי מיטל,
אפשר:)
הי אפרת בוקר טוב, אני וצה לשים רק קמח רגיל, מה הכמות בבקשה?
ממליצה להתחיל ב¾ כוס קמח רגיל ולראות אם יש צורך להוסיף יותר לפני המרקם שיוצא. אמור לצאת מרקם רך וקצת דביק.
אפשר לוותר על קמח תפו\”א? או להחליף לקמח רגיל? (לא בפסח) אם כן כמה קמח רגיל לשים?
כן אפשר לשלב חצי כוס קמח מצה עם 2 כפות קמח רגיל ואפשר להכין רק עם קמח רגיל. ממליצה להתחיל ב¾ כוס קמח רגיל ולראות אם יש צורך להוסיף יותר לפני המרקם שיוצא. אמור לצאת מרקם רך וקצת דביק.
היי הכנתי את העוגות והן היו הצלחה של ממש, אין לי אגוזים כרגע ויש בקשה להכין שוב…מה ניתן לשים במקום?
יש לך במקרה קמח שקדים/שקדים טחונים?
היי לא
אבל היו קצת אגוזים אז טחנתי ויצא רבע כוס,השלמתי עם עוד רבע כוס קוקוס, שמתי הרגע במקפיא, אעדכן בתוצאה
תודה רבה 🙂
מעולה 🙂
חוזרת לעדכן ששוב יצאו עוגיות מושלמות
❤️
היי אפרת
מעדכנת עוד לא טעמתי .
אבל יצאו רכות מאוד זה כך צריך לצאת?
או כשמתקררות מתקשות?
תודה.
הן מתקשות לאחר קירור.
עוגיות מעולות ומומלצות ממש
שמחה שאהבת 🙂
תודה
היי אפרת
בכל המתכונים שאת רושמת אגוזים טחונים אני רוצה לשים במקומם קמח שקדים להוסיף באותה כמות שרשמת של האגוזים הטחונים?
תודה מראש על התשובה.
כן.
היי, לעוגיות יש מעט טעם של שרוף. יכול להיות בגלל הסילאן. פעם הבאה אנסה עם דבש.
בפעם הבאה נסי לאפות ב170 מעלות.
פסח כשר, שמח ובריא לך ולמשפחתך!
(לא מצאתי את האופציה של \”צור קשר\”).
חג שמח וכשר דבי יקרה ❤️
המון בריאות ורק בשורות טובות.
הי, תודה על המתכון המעולה!
שאלה: אפשר להשתמש רק בקמח תפוחי אדמה. בכלל בלי קמח מצה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
מה אפשר במקום קמח תפוחי אדמה?
אפשר לשים קמח תופח לפסח.
אולי יעבוד גם עם קרנפלור.
חג שמח 🌺
הי, אם אין לי אבקת אפיה אבל יש לי רק קמח תופח לפסח, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה – יש דרך להכין את העוגיות? אם כן – מה הכמויות?
אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס קמח תופח לפסח ו 1-2 כפות קמח מצה.
זה פשוט לא ייאמן הפשטות, הטעם והיופי במתכונים שלך!!!
אני מחפשת מתכונים באתרים.. ותמיד אבל תמיידדד חוזרת לאתר שלך:)
יצאו מדהים העוגיות.
תודה חן ❤️
חג שמח!
הי, אפשר דבש במקום..?
סירופ מייפל (עדיף) או סילאן.
שלום אפרת, במה אפשר להשתמש במקום אגוזי מלך טחונים?
בקמח שקדים/שקדים טחונים.
היי אפרת, במה אני יכולה להמיר את הביצה כדי להכין עוגיות אלו לבתי הטבעונית?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף כמה פחות מים. יכול להיות שזה ייצא קצת דחוס בלי ביצה.