זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות
מס’ מנות: כ-15 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
200 גרם תערובת קצוצה של אגוזים, שקדים, שומשום, קוקוס
2 חלבונים (הלבן)
רבע כוס “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר במתיקות של רבע כוס סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מקציפים את החלבונים עד לקבלת מרקם קצפתי.
-מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
-מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים בעזרת כפית כדורים קטנים ומניחים בתבנית.
-אופים בתנור כ 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
עוגיות ללא סוכר, עוגיות ללא גלוטן וסוכר
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
התערובת יוצאת יחסית נוזלית (לא יוצא כדורים)? או שההקצפה לא הייתה נכונה?
היי לידור,
לא ניתן ליצור כדורים עם הידיים, רק בעזרת כפית להניח על נייר האפיה.
היי אפרת,
מה הכוונה מרקם קצפתי ? ניתן לערבב במקצף ידני?
כמה דקות צריך?
אני מעדיפה להשתמש בסוכר חום אז להוסיף רבע כוס?
תודה ויום נעים
הכוונה לתערובת תפוחה לבנה. אפשר לערבב במקצף ידני כ-2 דקות.
כן, רבע כוס.
היי, אם אני אוסיף כפית או שתיים של דבש, האם זה יעזור לעוגיות להידבק יותר, לא להתפרק? או שאאפה אותם בתוך עטרות נייר?
היי יפעת,
אפשר להוסיף כפית דבש למרות שאם את שמה 2 חלבונים זה אמור להדביק את החומרים.
היי, ועוד שאלה: יש לך רעיון מה לעשות עם החלמונים?
אפשר להכין עוגת גבינה ושוקולד (בפסח אפשר לוותר על התחתית) או עוגיות אגוזים לפסח.
היי,
קודם כל, האתר שלך נפלא! בכל פעם שאני רוצה להכין משהו אני לוקחת מפה.
אשמח לדעת האם אפשר לעשות את העוגיות מכל תערובת אגוזים או רק לפי מה שרשמת (בבית יש לי אגוזי מלך וקוקוס, האם אפשר רק מהם להכין ועדיין יצא טעים?)
דבר שני, אם אני משתמשת בשקיות ממתיק (הקטנות כמו של בתי קפה), כמה שקיות לשים?
תודה רבה!
כן, מכל תערובת אגוזים.
לגבי הממתיק, אני חושבת שמספיק לשים 2 שקיות אחרת יהיה לזה טעם לוואי. זה גם אמור להיות במתיקות מעודנת.
אם מעניין אותך – זה מה שמצאתי:
בזה מתחילים אם הבנתי נכון ואם צריך מוסיפים לפי טעם:
סוכר לבן סיטביה נוזלית אבקת סיטביה
1 כוס 1 כפית 1 כפית מחוקה
1 כף 9-6 טיפות 1/4 כפית מחוקה
1 כפית 4-2טיפות קורט
תודה רבה 🙂
בטוחה שזה יעזור למי שצריך.
אין צורך בתשובה כי אם רבע כוס זה כמו רבע כוס סוכר רגיל
(וההתאמה ביניהם לא לפי גרמים) אז אני יודעת.
תודה!
אפרת שלום,
תודה על המתכונים המצויינים והקלים שלך.
שאלות לגבי עוגיות כל טוב:
1. האם וכיצד ניתן להפכם לטבעוניות?
2. האם ניתן לשומרן בהקפאה?
תודה רבה
רויטל
היי רויטל,
1. למעשה החלבון הוא מה שמדביק את התערובת. אולי אפשר לנסות לשים 2 כפות טחינה גולמית, 2 כפות שמן קוקוס ובמקום סוכר לשים סירופ מייפל (אלה מרכיבים שיכולים לסייע בהדבקת החומרים).
2. אפשר להקפיא.
בס”ד
רק רציתי להודות לך על האתר המוצלח
כל מתכון יותר מיוחד מהשני
אלפי תודות לך!!
תודה מירי ❤️
שבת שלום!
היי, קודם כל תודה על כל המתכונים הקלים! האם אפשר להשתמש בסילאן במקום הסוכר/ במקום חלק לפחות? תודה שוב
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 2-3 כפות סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.
היי. רוצה לומר לך שהכנתי שתי עוגות מהאתר שלך ויצאו מאוד טעימות וקלות להכנה מתכון מדוייק ומוצלח. עכשיו מנסה את העוגיות האלה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקה
שלום אפרת.
1. תודה על המתכונים המעולים
2. אם השקדים הם לא טבעיים אלא קלויים עם מלח, האם צריך להוסיף עוד סוכר או משהו אחר או שזה בסדר גם כך?
תודה רבה
היי נעמה,
אפשר להוסיף עוד כף שטוחה סוכר.
שלום לך
מאוד אוהבת את המתכונים וסומכת עליך.
רציתי לדעת.. 200 גרם סך הכול או מכל דבר?
אשמח לתגובה מהירה.
תודה
הודיה
תודה הודיה, כיף לשמוע 🙂
200 גרם סה”כ.
לא כתוב אם יש קמח במתכון, יש קמח
לא, אין קמח.
יום מקסים 🙂
היי, אפשר לשים גרנולה במקום התערובת? תודה!
אני חושבת שכן.
במתכון של עוגיות עם כל טוב התמונה מכסה על הכתוב אז אנא לטיפולך המסור
תוקן 🙂
שלום
לא כתוב במתכון על כמה מעלות צריך לאפות. אשמח לתגובה בבקשה 🙂
היי,
180 מעלות. תוקן במתכון 🙂
שבת שלום
היי (את האתר הבלעדי שלי למתכונים חדשים)
כמה זה בערך 200 גרם תערובת אגוזים
היי שגית,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
200 גרם אגוזים יוצא בסביבות כוס ושני שליש (הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל).
המשך יום נפלא
היי
האם יש דרך להכין את העוגיות ללא ביצים? או לשים משהו שיחליף אותן?
תודה!
היי אורנה,
לא ניסיתי אבל יכול להיות ששילוב של טחינה גולמית עם סילאן/סירופ מייפל יעשו את העבודה 🙂
מעולה! תודה 🙂
כשאנסה אעדכן
בסד
שלום
אפשר להשתמש בחצי כוס סילאן או אגבה?
הי נויה,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. לדעתי אגבה יותר יתאים כי הטעם של הסילאן הוא חזק ודומיננטי, אלא אם כן אוהבים את זה 🙂
המתכונים שלך מעולים! יש איתם רק בעיה אחת…
הם נחטפים לפני שאני מספיקה למצמץ.. 😉
תודה שירן! איזה כיף לשמוע 🙂
איזה אתר מהמם.
אפשר לשים גם סוכר נכון?
כמה עוגיות יוצא מזה?
תודה שרית 🙂
כן אפשר לשים סוכר רגיל ומומלץ להקציף אותו עם החלבונים.
אם אני זוכרת נכון אמורות לצאת בסביבות 15 עוגיות ויותר, תלוי בגודל.
שבת שלום
היי,
האם מקציפים את החלבונים עם הסוכר? זה לא מצוין, לכן אני שואלת.
תודה.
הי ריקי, צודקת..
מקציפים את החלבונים מעט ומיד כשהקצף מתחיל לקבל צבע לבן מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף רך ואוורירי (אין צורך להקציף לקצף יציב ונוקשה). אח”כ מוסיפים את תערובת האגוזים ומערבבים עם כף.
שבוע נפלא!