שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 9 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 דפי פילו

מלית תפוחים:

כף שמן

2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

כף גדושה דבש (תחליף טבעוני- סירופ מייפל טבעי)

כף גדושה סוכר

חצי כפית אבקת קינמון

חצי כוס אגוזים טחונים

אופן הכנה:

הכנת מלית התפוחים:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) ומבשלים את קוביות התפוחים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים דבש, סוכר ואבקת קינמון ומערבבים. מבשלים במשך כ-8 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אם התערובת מתייבשת במחבת יש להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך). מכבים את האש, מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

הכנת סלסלות פילו:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו היטב בשמן קנולה. מניחים עליו דף פילו נוסף ומשמנים גם אותו.

-חותכים ל-9 ריבועים שווים. משמנים תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון) ומניחים בכל שקע ריבוע בצק פילו. מהדקים היטב לתחתית.

-ממלאים כל סלסלה בכף גדושה ממלית התפוחים, מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 12 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש בטמפ’ החדר.

הכנת סלסלות פילו במילוי תפוחים
הכנת סלסלות פילו במילוי תפוחים
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות דבש ואגוזים ללא גלוטן
לחמניות מתוקות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אלמוגית (14:37 5.09.2021)

ראיתי שרשמת בתגובות שניתן מראש להכין בנפרד את המלית

מה עם העלים? האם אני יכולה להכין אותם מראש ( ולהרכיב את המנה בהגשה)
מה הדרך הכי נכונה לשמור את העלים? בתוך קופסה סגורה במקרר? על השיש?
( הזמן הוא בערך יום וחצי)

מתכונים ב-10 דקות (15:37 5.09.2021)

היי,
פחות מומלץ להכין את הקינוח יותר מיום לפני ההגשה, אבל אפשר להכין ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
בהצלחה ושנה טובה🙂

מ (03:33 5.04.2021)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס? מתאים להשתמש בתבנית שקעים רגילה, לשמן את השקעים מהצד החיצוני שלהם ולהניח על זה את העלים ולאפות כשהתבנית הפוכה זאת אומרת שהעלים כלפי חוץ? פשוט נראה לי שככה יצאו יותר בקלות…
נראה לך מתאים לשים בתוך המאפה מעורב, כבד פרגיות וכו? או שבשביל מילוי כזה כדאי לטגן את העלים?
סליחה על החפירה… 🤦‍♀️

מ (03:35 5.04.2021)

אההה, והאם אפשרי שתבנית השקעים תהיה רגילה או שזה ממש יהיה קשה לעבוד עם זה כי אין לי מסיליקון, יש לי גם מנג’טים אם זה יעזור…

מתכונים ב-10 דקות (07:23 5.04.2021)

אפשר גם בתבנית שקעים או בתבניות מאפינס שאינם מסיליקון, רק חשוב לשמן אותם לפני כן.

מתכונים ב-10 דקות (07:21 5.04.2021)

היי,
בצק פילאס יתן תוצאה שמזכירה יותר בורקס מאשר את התוצאה שרצויה במתכון הזה:)
אם אופים את עלי הפילו על הצד החיצוני של תבניות שקעים הם מאבדים את הצורה הקעורה ו’מתיישרים’ באפייה, ואת זה אנחנו לא רוצים…
לגבי שילוב של בשר במאפה- אפשר בהחלט לשלב מעורב או פרגיות מוכנים וחתוכים לחתיכות קטנות ולא חייב דווקא לטגן.
יום מקסים🙂

קרן (16:59 2.01.2020)

האם אפשר למלא במלית כל דף ולגלגל לגליל וכך לאפות? (כמו שטרודל)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 2.01.2020)

כן אפשר.
דרך אגב יש מתכון לשטרודל תפוחים.

טלי (08:34 25.11.2018)

היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים. הכנתי את הדג מרוקאי ויצא טעים ומקורי! וגם את הסלט פטריות חם שיצא להיט!!

אני היום מארחת , ומאוד רוצה להכין את הסלסלות האלו כמנה ראשונה עם בשר טחון או חזה עוף. מה עדיף?
האם יש לך מתכון לתערובת כזאת? ואם כדאי להוסיף בזמן האפיה או בזמן ההגשה.

והרוטב שיהיה פטריות. מה את אומרת?אני צריכה את עזרתך לארוח היום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 25.11.2018)

היי טלי,
אם את מכינה את הסלסלות כשהן פתוחות אז כדאי למלא בתערובת סמוך להגשה ואז את מכינה את הסלסלות לחוד ואת התערובת לחוד ושומרת בנפרד עד להגשה.
אם את מכינה את הסלסלות כשהן סגורות (הכוונה סוגרת את החלק העליון כמו שקיק) אז את המילוי יש לשים לפני האפיה ולאפות הכל ביחד.
רוטב פטריות יש לך במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה ברוטב פטריות.
אם את מגישה עם רוטב פטריות אז המילוי של הבשר יכול להיות פשוט: לטגן בצל, אח”כ את הבשר הטחון ולתבל בפפריקה מתוקה, קצת כמון (אם אוהבים) מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קוביות קטנות של גזר ו/או גמבה.
שבוע נפלא 🙂

טלי (10:01 25.11.2018)

אפרת מדהימה . תודה על התשובה המפורטת . אחזור לעדכן!!!

טלי (20:45 26.11.2018)

אפרת,
חוזרת לעדכן שיצא טעים ממש!! תיבלתי את הבשר כפי שאמרת לי יחד עם הרוטב פטריות מהאתר. עשיתי בתבנית אלומיניום משומנת כי לא היה לי סיליקון ויצא מעדן!! כולם שאלו אותי אם זה הזמנה מקייטרינג כי זה לא נראה בייתי.
הצלחתי לצלם אומנם בלי הרוטב כי כבר נגמר..
תודה רבה על מנת פתיחה קוצרת מחמאות!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 26.11.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח 🙂

טלי (22:10 26.11.2018)

התמונות לא עלו משום מה, מנסה שוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 26.11.2018)

נראה מעולה 😍

ספיר (00:55 5.10.2018)

היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים המעולים. מכינה בשישי בבוקר בשביל לאכול בשבת. איפה לשמור את זה? בחוץ או במקרר? אם בחוץ אז ב קופסא סגורה? התפוחים לא יתקלקלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 5.10.2018)

היי ספיר,
זה מסוג הדברים שפחות מומלץ להכין יום לפני כי הפריכות נפגעת. אם בכל זאת את מכינה תשמרי בקופסה אטומה במקרר.

פנינה בן חיים (20:07 25.09.2018)

תודה על המתכון שהעשיר את התפריט לחג סוכות, היה פשוט מאוד להכנה, היתה לי רתיעה לעבוד עם בצק פילו, הזהירו אותי מכך שהוא מתייבש מהר, נשבר, רצוי לכסות….
נכון השתמשתי בכל העצות והאזהרות.
בכל אופן יצאה לי כמות יפה מאוד וטעימה.
השתמשתי בסירופ מייפל טבעי בהכנת התפוחים אך היתה מספיק מתיקות נראה לי שהתפוחים לא מספיק מתוקים. חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 25.09.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ❤️

חני (18:58 15.09.2018)

היי לא הבנתי למה 2 עלי פילו אם בכל עלה 9 ריבועים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.09.2018)

מדביקים עלה אחד על השני ואז חותכים ל-9 ריבועים.

רויטל (15:37 6.09.2018)

שלום,
האם אפשר במקום תבנית סיליקון, כוסיות נייר חד פעמיות (מאפינס)
תודה
שנה טובה

רויטל (15:40 6.09.2018)

*חד פעמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 6.09.2018)

נראה לי שכן.
שנה טובה 🙂

נועה (13:00 6.09.2018)

שלום

האם אפשר להכין את המלית יומים קודם? לשמור במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 6.09.2018)

כן.

ענבל יצחקוב (12:17 4.09.2018)

היי
ניתן להכין את המלית יום קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 4.09.2018)

כן אפשר.

שני (05:01 4.05.2018)

האם הם יוצאים בקלות מהתבנית? האם עלים לא נשברים כשמוציאים אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 4.05.2018)

כן. חשוב רק לשמן את השקעים לפני.

צילה (00:06 24.04.2018)

שלום.האם אפשרי לשים בצק עלים פילאס?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 24.04.2018)

כן אפשר.

לילי שירזי (19:04 26.02.2018)

לדאבוני אינני מתחברת לאפיה אבל מלקרוא את מתכונים שלך עושה לי חשק ואני מתכוונת להכין את הבלינצ עם תפוחים וכן ולשצול הסלסלות עם התפוחים לפורים מקווה להצליח שוב להודיע לך בינתיים חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 26.02.2018)

בהצלחה לילי וחג פורים שמח! 🙂

ברכה (14:39 30.10.2017)

אפשר להשתמש בדפי סיגר במקום דפי פילו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 30.10.2017)

היי ברכה,
לא בטוחה. לדעתי עלי סיגר יותר מתאימים לטיגון.

אפרת (18:53 3.10.2017)

תודה.אפשר להכין יום מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 3.10.2017)

פחות מומלץ מאחר והפריכות של סלסלות הפילו נפגעת.

הודיה (00:10 20.09.2017)

במקום אגוזים אפשר שקדים פרוסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 20.09.2017)

נראה לי שכן.
שנה טובה!

תהילה (18:43 18.09.2017)

האם ניתן להקפיא את הסלסלות פילו כשהם מונות אבל עדיין לפני האפייה?
הכנתי כבר את המתכון ואני צריכה אותו רק לחג בעוד יומיים. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 18.09.2017)

היי תהילה,
לא מומלץ להקפיא.
שנה טובה 🙂

שושנה (13:03 17.09.2017)

האם אפשר לשמור בקרור או שהעלים מתרככים?
ומה באמת אפשר להוסיף במקום האגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 17.09.2017)

היי שושנה,
העלים מתרככים במקרר לכן מומלץ לשמור בחוץ ורצוי להניח לזה להתקרר לגמרי לפני שמכסים אחרת האדים מרככים אותם.
במקום אגוזים אפשר לשים פירורי ביסקוויטים.
שנה טובה 🙂

הילה (23:12 16.09.2017)

היי. נראה מעולה! יש לי מתכון דומה למי שרוצה,
מחליפים את התפוחים בתערובת של קשיו, פיסטוקים, אגוזי מלך, משמשים וצימוקים בהירים עם 2 כפות דבש ואופים ת זה על דפי הפילו באותה צורה. יוצא פצצה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 16.09.2017)

תודה הילה 🙂
חג שמח ושנה טובה!

רעות (23:01 16.09.2017)

היי אפרת, האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? אין לי ניסיון עם דפי פילו…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 16.09.2017)

היי רעות,
פחות מומלץ להקפיא במקרה הזה.
שנה טובה 🙂

רעות (23:08 16.09.2017)

תודה רבה! שנה טובה ומתוקה🌷

יפיפית (13:24 14.09.2017)

אולי אפשר פרורי ביסקיויט במקום אגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 14.09.2017)

כן, אפשר.

אבגגד (10:48 14.09.2017)

נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה
כי אגוז בגימטריא=חטא
ואנו לא מעוניינים שייזכרו!
שנה טובה ומבורכת ותודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 14.09.2017)

חג שמח ושנה טובה 🙂

חני (23:56 14.09.2020)

אפשר להוסיף שקדים במקום אגוזים…

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.