זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
רכיבים
בצל קטן קצוץ
3 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את הקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהקישואים מתרככים אבל לא לגמרי.
-מרימים את המכסה ומתבלים במלח, כורכום ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית (ללא מכסה) במשך 5 דקות עד שהקישואים מזהיבים (במידה והתערובת מתייבשת במחבת אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
וואו, ממש ממש טעים !
בעלי אף פעם לא עף על קישואים אבל את הסלט הזה הוא ביקש שאני יכין שוב
תודה רבה רבה על מתכונים מעולים !
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף!
מתכון פשוט ומושלם. ניתן להוסיף מעט סוכר לבן
תודה שחזרת לשתף:)
יצא שלימות
אין טעם ברמות וזה מתכון קללללל
שמחה לשמוע💜
תודה שחזרת לעדכן
החלטתי להוסיף גם רוטב צ’ילי מתוק נראה איך יצא כי התחשק לי משהו פיקנטי מתקתק כאן
מעולה(:
האם יצא מוצלח גם עם קישואים בקליפתם?
לא, כדאי לקלף את הקישואים.
הכנתי היום ויצא ממש טעים!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
סליחה שאני מתפרצת, אבל הסלט הזה הוא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם!! אפרת,
הוא גם מעט עבודה, גם ממש מעט מרכיבים, גם מהיר, גם דיאטטי, גם זול, וכל כך טעים שלא להאמין שמדובר כאן בירקות.
אפרת,
את גאון!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
מתכון *נפלא* 😀
נראה מעולה, איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
וואו!! סוף הדרך ❤️ אפרת המתכונים שלך הם גאונות צרופה!!
את מצילה כאן סוכרתית זללנית שעד שהיא הכירה את האתר שלך היא חיה על הזמנות (ואיזה הבדל!).
תודה 🙏🙏🙏
נראה מעולה ממש! איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר(:
תודה על השיתוף🌺
הכנתי ויצא טעים באופן ש… אני כל פעם מחדש נדהמת איך המתכונים הפשוטים יוצאים כל כך מוצלחים! וזה פשוט עושה חשק להיכנס למטבח ולבשל עם כל העומס והבלאגן.
וזה עוד בגרסה בלי הכורכום
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺
הכנתי ויצא טעים מאוד, שדרגתי עם 4 שיני שום קצוצות דק שהוספתי יחד עם הקישואים ולקראת סוף הבישול הוספתי כוסברה קצוצה.
שדרוג מעולה! שמחה שאהבת💗
אין לי כורכום לפסח. מה יכול להיות תחליף?
האם הטעם/המרקם נפגם בהקפאה?
היי חני,
אפשר לוותר על הכורכום, ואין בעיה להקפיא (פשוט יותר טעים כשמכינים ביום ההגשה)
כמה זמן נשמר במקרר?
היי,
כדאי להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה, מניחה שנשמר כיומיים-שלושה במקרר.
חיייבת להגיד שמאז שהכרתי את האתר הזה אין יום שאני לא מבקרת בו לקחת מתכון אחר. לכל דבר אני מוצאת בווול מה שרציתי, מדהיים מדהים!! וגם ההסבר סופפפר ברור והכי חשוב הכל קל ופשוט להכנה. שלימווות:)
שמחה לשמוע😍 תודה רבה יוכי😁
חסר מידע במתכונים מה אפשר להקפיא
היי אבי,
המידע מרוכז כאן – הקפאת מזון.
הכנתי ויצא פצצה ואני מכינה שוב תודה על המתכונים
תודה רותי 🙂
הכנתי ויצא לי ממש מר הקישואים לא ברור למה?
לדעתי זה קשור לסוג הקישואים אחרת אין סיבה שזה ייצא מר.
לפעמים כשהקישואים לא ממש טריים הם קצת מרים.
היי. קישואים קונים רק טריים לגמרי. אם נשארו במקרר לכמה ימים הופכים להיות מרים. עדיף לבשל מידית כמה שיותר מהר. לאחר הבישול הם כבר נשמרים יותר טוב…בסופר אנו לא יודעים בני כמה הקישואים אלא אם מקצוענים ומנוסים כי המיזוג מונע מהם להתעלף מהר ולכן עדיף לקנות טרי בשוק או אצל הירקן השכונתי.
כנראה שהקישואים לא היו טריים…
באמת סלט מהמם
הכנתי אותו בשתי דקות שנשאר לי ביום שישי
והוא התחסל הכי מהר מכל הסלטים
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה
סלט טעים, צנוע, ולא יומרני.
נהנינו מאד, גם בטמפרטורה של החדר.
להכפיל כמויות כבר אמרתי?
תודה מיכל 🙂
היי יקרה. איך מגישים את זה? חם או קר? תודה מראש!
חם או בטמפ’ החדר.
זה מתכון מעולה.
מכירה אותו מבית סבתא.
אני רק מרסקת את הקישואים בקוצץ מזון עד שזה נהיה ממש דק דק .
ומוסיפה אבקת מרק.
מנה סוף הדרך.
בכלל האתר שלך מעולה. הכנתי כמה פעמים את כדורי התמרים ואגוזים עם שמן קוקוס. את אלופה.
תודה מירב ❤️
היי אין לי כורכום מה יכול להחליף את זה?
אפשר להוסיף קצת פפריקה מתוקה לצבע.
נראה לי כל הטעם זה התבלין הזה אולי תקני…
אין לו תחליף