זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
רכיבים
בצל קטן קצוץ
3 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את הקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהקישואים מתרככים אבל לא לגמרי.
-מרימים את המכסה ומתבלים במלח, כורכום ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית (ללא מכסה) במשך 5 דקות עד שהקישואים מזהיבים (במידה והתערובת מתייבשת במחבת אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
ראו גם
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- סלט כרוב ובצל |
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט כרוב במיונז |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
חיייבת להגיד שמאז שהכרתי את האתר הזה אין יום שאני לא מבקרת בו לקחת מתכון אחר. לכל דבר אני מוצאת בווול מה שרציתי, מדהיים מדהים!! וגם ההסבר סופפפר ברור והכי חשוב הכל קל ופשוט להכנה. שלימווות:)
שמחה לשמוע😍 תודה רבה יוכי😁
חסר מידע במתכונים מה אפשר להקפיא
היי אבי,
המידע מרוכז כאן – הקפאת מזון.
הכנתי ויצא פצצה ואני מכינה שוב תודה על המתכונים
תודה רותי 🙂
הכנתי ויצא לי ממש מר הקישואים לא ברור למה?
לדעתי זה קשור לסוג הקישואים אחרת אין סיבה שזה ייצא מר.
לפעמים כשהקישואים לא ממש טריים הם קצת מרים.
היי. קישואים קונים רק טריים לגמרי. אם נשארו במקרר לכמה ימים הופכים להיות מרים. עדיף לבשל מידית כמה שיותר מהר. לאחר הבישול הם כבר נשמרים יותר טוב…בסופר אנו לא יודעים בני כמה הקישואים אלא אם מקצוענים ומנוסים כי המיזוג מונע מהם להתעלף מהר ולכן עדיף לקנות טרי בשוק או אצל הירקן השכונתי.
כנראה שהקישואים לא היו טריים…
באמת סלט מהמם
הכנתי אותו בשתי דקות שנשאר לי ביום שישי
והוא התחסל הכי מהר מכל הסלטים
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה
סלט טעים, צנוע, ולא יומרני.
נהנינו מאד, גם בטמפרטורה של החדר.
להכפיל כמויות כבר אמרתי?
תודה מיכל 🙂
היי יקרה. איך מגישים את זה? חם או קר? תודה מראש!
חם או בטמפ’ החדר.
זה מתכון מעולה.
מכירה אותו מבית סבתא.
אני רק מרסקת את הקישואים בקוצץ מזון עד שזה נהיה ממש דק דק .
ומוסיפה אבקת מרק.
מנה סוף הדרך.
בכלל האתר שלך מעולה. הכנתי כמה פעמים את כדורי התמרים ואגוזים עם שמן קוקוס. את אלופה.
תודה מירב ❤️
היי אין לי כורכום מה יכול להחליף את זה?
אפשר להוסיף קצת פפריקה מתוקה לצבע.
נראה לי כל הטעם זה התבלין הזה אולי תקני…
אין לו תחליף