זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 קולרבי בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
3 כפות גדושות עלי שמיר קצוצים
תיבול לסלט: 2 כפות שמן, 3 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם (שליש-חצי כפית), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים כ-5 דקות לפני ההגשה.
*ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
שלום יקרה,
מחפשת מתכון בסגנון סלט מוחמץ
יש לי קולרבי, גזר, מלפפון, בצל סגול.
מוכנה להפנות אותי לסלט מתאים או לתת הוראות?…
מעריכה אותך ונהנית מהאתר שלך 🙂
היי אסתר,
תכיני לפי התיבול הזה – סלט קולורבי, גזר וצנונית
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המדהימים!!
אחד האתרים שאני הכי חורשת עליהם!!
את השמיר הקצוץ מערבבים מראש עם הקולורבי או רק לפני ההגשה יחד עם התיבול?
היי רחלי🙂
אפשר לערבב מראש:)
האם אפשר להחליף בעשבי תיבול אחר?
אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה/כוסברה.
אפשר חומץ במקום מיץ לימון?
לא מומלץ לוותר על הלימון. אם ממש אין ברירה אני מניחה שאפשר לשים כפית חומץ (עדיף בלסמי) במקום הלימון.
אם אני מתבלת הכל, כמה זמן זה נשאר במקרר (מתובל)?
עוד משהו, השמיר משמעותי?
לא חייב אם לא אוהבים. אפשר לשים במקום פטרוזיליה או כוסברה.
היי מיכל,
הכי מומלץ לתבל סלטים קרוב לזמן ההגשה, אבל אם אין אפשרות- הסלט יכול להישמר כיומיים- שלושה במקרר.
טעים. כמה זמן בערך מחזיק סלט כזה במקרר?תודה
שמחה שיצא טעים🙂 רצוי לשמור במקרר עד 4-5 ימים.
תודה רבה
רציתי לשאול האם לקצוץ את השמיר עם הגבעול (החלק בלי העלים) או שצריך לקצוץ רק את העלים
היי קוצצים רק את העלים😃
אפשר כוסברה במקום שמיר?
כן אפשר.
אתר מדהים! אך ורק בזכותו הבלתי יאומן קרה. התחלתי להתיידד עם המטבח.
שאלה – האם איפה שכתוב מיץ לימון אפשר להחליף בלימון טרי או להיפך?
אם כן, מה הכמויות החופפות ביניהם?
תודה רבה אפרת, המתכונים מעולים וברורים מאוד.
בטח, אותן כמויות 🙂
מה זה משנה בעצם? מיץ לימון או לימון טרי סחוט?
למה בחלק מהמתכונים כתוב לימון טרי ובאחרים מית לימון?
תודה רבה
זה לא משנה. אני תמיד משתמשת בלימון טרי סחוט. יש כאלה שמשתמשים במיץ לימון קנוי מוכן.
על אותו פרנציפ אפשר חצי קולורבי חצי שומר?
כן, אפשר.
אפרת שלום,
יצא טעים מאוד!! תודה על האתר, המתכונים, הרעיונות והטאצ’ של התיבול המיוחד שאת נותנת לכל מתכון.
שמחה שיצא טעים!
תודה מיכל ❤️
סלט מושלם וקל להכנה.
שמחה שאהבת 🙂
למי מיועד הרעיון של רונית?
חייב תפוחי אדמה או יש תחליף?
תודה אפרת!
תודה רונית!
לכולם 🙂
לגבי תחליף, נשלח אליה מייל. נמתין למענה ממנה.
קחי חבילת שמיר 3 תפוחי אדמה תאדי בצל ותבלינים מרק עוף מלח ועוד… תטחני בבלנדר יוצא מעדן.
תחליטי את את מידת הסמיכות של המרק.
תודה רונית
היי אפרת, תודה רבה על המתכון
שתי שאלות:
1. האם להשתמש בשמן זית או בשמן חמניות?
2. אם רוצים להכין ללא קולורבי, אפשר להשתמש בכרוב? האם אפשר בלבן או שעדיף באדום? כמה כרוב לשים? האם משהו מבחינת הרכיבים/ההכנה משתנה? אני יודעת שקולורבי נותן הרבה מיץ וכרוב לא, זה בעיה?
המון תודה
היי,
1. שמן זית.
2. יש מתכון לסלט כרוב תירס ושמיר או סלט כרוב גזר ושמיר.
בוקר אור!
רעיון מרענן! רק שמיר מתאים?
(אין לי כל כך שימוש בכל החבילה, מתאים למרק עוף? למה עוד?)
תודה ויום מקסים!
היי דבי,
לא חייב שמיר. זה הולך גם עם פטרוזיליה, כוסברה.
שמיר מעולה במרקים, מוסיף המון טעם. אפשר להוסיף שמיר גם לתבשיל אורז – אורז עם שמיר וגזר, אורז עם תירס ושמיר.
יש גם סלט מלפפונים עם שמיר.
יום נפלא!