זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
פירות חתוכים לקוביות (כל מה שיש לכם במקרר): תפוז, קלמנטינה, בננה, תפוח, אגס, ענבים, אפרסמון, תות שדה, קיווי, מלון, פירות יער, אננס.
אגוזי מלך חתוכים גס (לא חובה)
מיץ תפוזים
אופן הכנה:
מקלפים את הפירות וחותכים לקוביות קטנות.
שופכים מיץ תפוזים סחוט ומפזרים מעל אגוזי מלך (רצוי לפני ההגשה).
היי אפרת יש לי רק קיוי, ענבים ותפוח האם מתאים להכין מהפרות הללו סלט פרות?
היי
כן, מתאים(:
יש פה פרסומות ממש לא ראויות
היי,
הפרסומות הכרחיות על מנת שאתם הגולשים תוכלו ליהנות מאתר חינמי לחלוטין.
אגב, תוכן הפרסומות שונה מאדם לאדם בהתאם לנתוני הגלישה של כל אחד.
אם נתקלת בפרסומת בעלת תוכן פוגעני/בלתי הולם את/ה מוזמן/ת לכתוב לי ואטפל בעניין.
האם ניתן להשתמש בתותים קפואים לסלט פירות ?
היי,
תותים קפואים פחות מוצלחים לאחר הפשרה מבחינת המרקם, אבל אפשר.
איזה מיץ אפשר להחליף חוץ מתפוזים (לא אוהבים) ? …
היי,
אפשר להשתמש במיץ מנגו או במים מעורבבים היטב עם כף מיץ לימון+ כפית דבש.
אני שמה קבוע תירוש ענבים וממש טעים!
הי אפרת, נהנית מאוד מהמתכונים!! האם אפשר לשים פירות יער קפואים? האם צריך להפשיר לפני שמוסיפים לסלט?
היי קרן,
אפשר לשים פירות יער קפואים ומופשרים בסלט.
בהצלחה(:
שלום אפרת אין לי פירות יער בבית , אפשר לוותר ולהשתמש בכל שער המרכיבים חוץ מפירות יער ???
כן בטח 🙂
אוקי .
תודה רבה
הי
אני רוצה להכין סלט המורכב ברובו מפירות הדר כפעילות בגן.. אלו פירו. מומלץ לשלב?
פירות ההדר שילדים אוהבים הם תפוז וקלמנטינה.
אני ממליצה להוסיף לסלט גם בננה, תפוח ואגס.
אם את רוצה שפירות ההדר יהיו יותר דומיננטיים בסלט תשימי יותר מהם.
הבנה והתפוח לא ישחירו? אני מתכוונת להכין יום לפני ואולי להוסיף מיץ תפוזים סחוט
אני ממליצה להוסיף את הבננה והתפוח באותו יום. את יתר המרכיבים כולל המיץ אפשר להכין יום לפני.
שלום אפרת.
תודה על האתר המושלם!
רציתי לשאול האם מתאים לצרף תפוחים מילון אבטיח ואפרסק משומר לסלט פירות?
והאם מתאים לפזר קצת חמוציות ואגוזי מלך?
כן לשתי השאלות 🙂
כמה מיץ תפוזים לשים?
עד לכיסוי של חצי מהסלט.
שלום וברכה
בעלי כרגע בטיפול טבעוני וצריך לאכול רק פירות חיים ביומיים האחרונים הבאתי לו שייקים או פירות חתוכים לכבוד שבת אני רוצה מעט לשדרג ולהגיש בצורה מעניינת האם יש לך רעיונות נוספים.
תודה אהובה
שבת שלום ומבורך
היי אהובה,
אפשר להכין שיפודי פירות.
שבת שלום ❤️
הרוטב הקלאסי שאני משתמש לסלט פירות הוא מיץ לימון עם סוכר (חצי חצי בנפח)ץ אני מחפס שידרוג אלכוהולי מתוןץ יש רעיון?
היי אריק,
אפשר להוסיף ליקר פירות או יין מתוק.
תוסיפי ליקר כל שהוא
בסד
היי, כמה זמן הסלט פירות נשמר במקרר? תודה רבה
היי נועה,
הוא נשמר כיומיים אבל כדאי להכין אותו באותו יום שמגישים אותו כי אז הפירות נראים הכי טריים ורעננים.
חג שמח 🙂
היי אפרת, אני צריכה להכין סלט פירות לכיתה שלי, זה בערך 20 איש. יש לך אולי מתכון שיהיה יחסית לא יקר (אני רונה מהכסף שלי) וטעים? בהתחשב גם בעובדה שיהיה גם פלטת פירות שמורכבת מאבטיח מלון וענבים, ויהיו עוד קינוחים שונים. גם רציתי לשאול אם זה בסדר, נגיד לקנות סלט פירות משומר שמורכב מהרבה פירות(לא רק אננס) ונגיד להוסיף אליו תפוחים/ בננות או עוד דברים בסגנון. תודה מראש, נילי☺
היי נילי,
את בהחלט יכולה להכין מכ-2 קופסאות שימורים גדולות של פירות ולהוסיף כמה בננות, תפוחים וכו’.
את יכולה גם לקנות מיץ תפוזים לשתיה קלה ולשים במקום מיץ טבעי סחוט.
אל תכיני גם כל כך הרבה אם יהיה גם פלטת פירות וקינוחים נוספים.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
שלום אפרת רציתי לשאול אפשר להוסיף אננס משומר ומיץ אננס לסלט? תודה
כן מיטל, אפשר בהחלט 🙂
מה בקשר למלון, נראה לך מתאים עם פרות אחרים ובכלל? (אני מרסקת אותם אחרי הבישול.)
שוב תודה!
כן, למה לא? 🙂
הי אפרת!
אני רוצה להכין קינוח (קומפוט) מפרות מבושלים מרוסקים.
מכירה איך עושים? אפשר לשים מלון עם תפוח אגס ואפרסק ולבשל?
תודה רבה!
היי דבי,
מרתיחים בסיר כ2 ליטר מים (כ-8 כוסות) + סוכר (בין חצי כוס לכוס מלאה, לפי טעם).
חותכים את הפירות לקוביות בינוניות או קטנות ולאחר שהמים רותחים מוסיפים את הפירות לסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהפירות מתרככים (אם את משתמשת בפירות קשים יותר כמו תפוחים זמן הבישול מתארך מעט). אח”כ מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. כשזה מתקרר לטמפ’ החדר, מכניסים למקרר (אחרי לילה במקרר זה יותר טעים).
בהצלחה 🙂
היי
אני צריכה להכין סלט פירות לכמות של 20 איש יש מצב לעצה איך לעשות את זה?
היי,
בממוצע הסלט צריך להכיל פירות כמספר האנשים, כלומר כ-20 פירות.
במקום לסחוט תפוזים את יכולה להקל על עצמך ולהשתמש במיץ תפוזים טבעי קנוי (כמו “פרימור”).
בהצלחה 😉
יש לי עוד שאלה,
אני יכולה להכין את הסלט בערב שלפני? אני צריכה להגיש את זה בצהריים. ויש לי עוד נסיעה ארוכה לצפון עם זה.
היי אפרת,
אני עוקבת כל פעם אחרי המתכונים שלך. ממש תענוג.
אני רוצה להכין סלט פירות לכמות של 25-30 איש.
תוכלי לומר לי מה הכמות הנדרשת של הפירות במידה ואני הולכת על 4-5 סוגי פירות?
תודה מראש!
שמחה לשמוע אביבית 🙂
בהנחה ולא תמיד כולם אוכלים או שלא אוכלים באותה כמות, בדר”כ מחשבים את זה כפרי לכל אחד ואז מומלץ להשתמש ב 25-30 פירות בגודל תפוח. זה תלוי גם אם לצד זה מוגשים קינוחים נוספים.
את יכולה להכין את הסלט יום לפני ולשמור בקופסה סגורה במקרר עד שתצאי לדרך (אם יש לך צידנית קטנה לשים את זה, זה יהיה מצוין. אם לא, לא נורא).
שבת שלום!
אני קצת קטנה אך עם עתיד מזהיר בבישול ההורים שלי חוזרים מחול ואני רוצה להפתיע אותם במשהו מתוק ומהיר
ושלא אופים אותו
אשמח במידה ותענה מהר
היי מעין,
קודם כל כל הכבוד 🙂
מצרפת רעיונות למתכונים מתוקים ומהירים ללא אפיה:
כדורי שוקולד
ממתק קוקוס ושוקולד
נקניק שוקולד
לבבות שוקולד
גלידה ביתית
מוס שוקולד
בהצלחה 😉
היי אפרת,
אני מכינה סלט פירות לגן ילדים, יחד עם הסייעות מסתכם ב40 איש בערך. את הסלט רציתי להכין מתפוח,תות, בננות ואננס ואפרסק משומר כמה לשים בערך מכל פרי מאחר והתותים הם פירות קטנים (וגם מאוד לא זולים) שאלה נוספת מה כמות מיץ התפוזים שיש להוסיף לסלט בגודל כזה.
תודה רבה;)
היי טליה,
תתחילי ב10 תפוחים, 8 בננות, סלסלת תותים, 2 קופסאות גדולות של אננס ו2 קופסאות של אפרסק. אח”כ תראי לפי העין אם לדעתך צריך להוסיף עוד משהו.
מיץ תפוזים מומלץ לשפוך עד לגובה שמכסה מחצית מהפירות לפחות. אפשר להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה או לסחוט מיץ תפוזים או לשלב בין זה לזה.
בהצלחה 🙂
היי
הכנתי את הלפתן ויצא טעים וקל להכנה.
שמתי גם ענבים שחורים והם “איבדו” את הצבע.
לפעם הבאה יש שיטה איך לשמר את הצבע?
תודה מראש והמשך יום מקסים,
אורנה
שמחה שיצא טעים 🙂
זו תופעה מוכרת. לצערי אני לא מכירה דרך לשמור את הצבע. אם אשמע על איזו שיטה, מבטיחה לעדכן אותך 🙂
תודה על התגובה המהירה ועל המתכון המפורט.
אתר מקסים ומתכונים מוצלחים!
כיף גדול 🙂
תודה אורנה 🙂
בוקר טוב אפרת
יש לי שפע פירות קיץ במקרר.
האם יש לך מתכון ללפתן פירות קר קל להכנה[קומפוט]?
יום טוב,
אורנה
היי אורנה,
מרתיחים בסיר כ2 ליטר מים (כ-8 כוסות) + סוכר (בין חצי כוס לכוס מלאה, תלוי כמה מתוק את אוהבת).
חותכים את הפירות לקוביות בינוניות או קטנות ולאחר שהמים רותחים (מבעבעים) מוסיפים את הפירות לסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהפירות מתרככים (אם את משתמשת בפירות קשים יותר כמו תפוחים זמן הבישול מתארך מעט). אח”כ מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. כשזה מתקרר לטמפ’ החדר, מכניסים למקרר (אחרי לילה במקרר זה יותר טעים).
אפשר להשתמש כמעט בכל הפירות. מומלץ אגסים, ענבים, אפרסקים, תפוחים (גם כאלה שאינם ראויים למאכל כי התרככו יותר מידי וכדו’)
בהצלחה ויום טוב 😉
היי, בשביל לשדרג סלט פירות אני ממליצה להוסיף אבקת אינסטנט פודינג וניל.. אומנם פחות בריא מרק פירות, אבל המיצים של הפירות והפודינג הופכים אותו ליותר טעים בהרבה…
תודה על הטיפ 🙂
שבת שלום!