זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות
חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך
חצי פלפל צהוב חתוך
מלפפון חמוץ גדול קצוץ
2 כפות עלי שמיר קצוצים דק
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות חומץ 5%, חצי כף שטוחה דבש, מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הפטריות במשך כ-5 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה לצינון.
-מוסיפים גמבה חתוכה, מלפפון חמוץ, עלי שמיר ומתבלים בשמן זית, חומץ, דבש ומלח לפי הטעם.
הערות:
*מומלץ לתבל לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
*ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ואז אין צורך לטגן אותן.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
שלום
האם אפשר להכין את הסלט מראש (בחמישי בלילה) עם התיבול ולשמור במקרר או לשים את התיבול סמוך להגשה?
כמה זמן יכול להחזיק במקרר?
תודה
כן אפשר.
כמה ימים.
יש לך רעיון לסלט עם פטריות (שימורים) וצנוניות?
אשמח ממש לשמוע.
אין כמו האתר שלך!
היי
אני פחות אוהבת את השילוב כך שאין לי מתכון כזה🙂
יאם!!
הכנתי שבת שעברה ומכינה שוב השבוע
אין על המתכונים שלך!
משדרגים לי כמעט כל שבת
שבת שלום
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון ושבת שלום❤
הי,עוד פעם אני😂😂
אפשר בלי פלפל צהוב..פשוט אין לי,
היי,
אפשר להכין גם ללא פלפל צהוב(:
הי,מה אפשר במקום שמיר?
היי,
אפשר לוותר על השמיר או להמיר אותו בפטרוזיליה/טימין.
כוסברה?
מתכוון להמיר את השמיר בכוסברה? עם שמיר הטעם מוצלח יותר אבל אפשר.
אפרת
נראה לי שזה הסלט הכי מוצלח שאכלתי
מאמצת אותו קבוע כל פעם שבא לי להתפנק
שמחה שאהבת ❤️
בוקר טוב אפרת,
ראשית תודה על האתר המדהים והכל כך ידידותי .
דבר שני אני יכולה להמיר את השמיר בכוסברה?
תודה ושבת שלום!
כן.
שבת שלום 🌺
תודה רבה על האתר המדהים וכל כך אהוב שלי.
אם להכין יום קודם יהיה יותר טעים?
או להפך?
מה מומלץ?
מומלץ להכין כולל לתבל את הסלט 4-5 שעות לפני ההגשה.
הכנתי ביום העצמאות בפעם הראשונה. להיט. קל להכנה וטעים מאוד.
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין את זה גם עם פטריות משימורים?
כן.
היי, הכנתי אתמול את הסלט ויצא מעלף!!! אכלנו אני ובעלי ונשאר עוד חצי מנה להיום. רוצה להכין את הסלט לארוחת ערב עם ההורים שלו ורוצה שיצא פי 1.5 אז פשוט להכפיל הכל פי 1.5 או שמשהו משתנה?
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, להכפיל הכל ב-1.5.
במצב אידאלי כמה זמן מראש לתבבל את הסלט?
איך לחתוך את הפלפלים? לקוביות או רצועות או מה?
כמה מנות זה יוצא?
רצוי כשעה לפחות לפני. עדיף שעתיים-שלוש לפני.
את הפלפלים לחתוך לקוביות.
זה יוצא 2-3 מנות.
אפרת שלום
אם אני משתמשת בפטריות טריות אז במשך כמה זמן אחרי הטיגון צריך לצנן אותם?
אם משתמש מקופסת שימורים אז צריך לסנן אותם? וכמה פטריות צריך? האם לקנות שלמות ולשים שלמות או לקנות את החתוכות?
ובכלל מבחינת הטעם מה עדיף טרי או משימורים?
תודה
כמה דקות.
כן, לסנן.
קופסה שלמה.
שלמות.
במקרה הזה לא משנה.
היי,
אני סטודנטית שרק מתחילה ללמוד למצוא את דרכי במטבח, רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות
מה זה אומר לקצוץ מלפפון חמוץ אני מבינה, אבל למה הכוונה לפרוס פטריות או לחתוך פלפלים לא הכי ברור לי, אשמח אם תוכלי לכוון אותי, מה הצורה הסופית שאמורה להתקבל
כמו כן ניסיתי למצוא שמיר יבש בתבלין ולא מצאתי, יש לך מושג אם זה קיים ואיך להשתמש בו, ואם אין אז איך הכי טוב לקצוץ שמיר עם סכין או מספרים או משהו אחר
בקשר לחומץ 5% ראיתי שיש רגיל או טבעי או תפוחים, איזה צריך
כמו כן מלח לפי הטעם לא אומר לי כלום כ כאמור אני רק מתחילה את דרכי במטבח אז אשמח להכוונה
היי דבורה,
את מלפפון החמוץ – לחתוך לקוביות כמו לסלט.
פטריות – לפרוס לפרוסות ולא לקוביות.
יש שמיר מיובש אבל למתכון יש לשים שמיר טרי ולקצוץ עם סכין.
חומץ 5 % רגיל.
תתחילי מרבע כפית מלח ותטעמי אם חסרה לך מליחות.
הי,
יש לי פלפלים שנאפו או נקלו בתנור מה התיבול הפשוט והקל להכין מהם לשבת?
הרבה תודות!
אפשר לתבל אותם כמו בסלט הזה- סלט פלפלים קלויים או לטגן קצת בצל או שום, להוסיף אותם למחבת ולתבל כמו במתכון הזה – סלט פלפלים ופטריות.