שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות

חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך

חצי פלפל צהוב חתוך

מלפפון חמוץ גדול קצוץ

2 כפות עלי שמיר קצוצים דק

תיבול: כף שמן זית, 2 כפות חומץ 5%, חצי כף שטוחה דבש, מלח לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הפטריות במשך כ-5 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה לצינון.

-מוסיפים גמבה חתוכה, מלפפון חמוץ, עלי שמיר ומתבלים בשמן זית, חומץ, דבש ומלח לפי הטעם.

הערות:

*מומלץ לתבל לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.

*ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ואז אין צורך לטגן אותן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
דג מוקפץ עם ירקותדג מוקפץ עם ירקות
עוגת סילאן ודבש עוגת סילאן ודבש
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שולמית (14:35 5.09.2024)

שלום
האם אפשר להכין את הסלט מראש (בחמישי בלילה) עם התיבול ולשמור במקרר או לשים את התיבול סמוך להגשה?
כמה זמן יכול להחזיק במקרר?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:24 5.09.2024)

כן אפשר.
כמה ימים.

avatar
אסתר (20:45 23.05.2023)

יש לך רעיון לסלט עם פטריות (שימורים) וצנוניות?
אשמח ממש לשמוע.
אין כמו האתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:22 24.05.2023)

היי
אני פחות אוהבת את השילוב כך שאין לי מתכון כזה🙂

avatar
דבורי מורגנשטרן (15:25 18.02.2022)

יאם!!
הכנתי שבת שעברה ומכינה שוב השבוע
אין על המתכונים שלך!
משדרגים לי כמעט כל שבת
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 18.02.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון ושבת שלום❤

avatar
מלכי (22:29 1.02.2022)

הי,עוד פעם אני😂😂
אפשר בלי פלפל צהוב..פשוט אין לי,

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:44 1.02.2022)

היי,
אפשר להכין גם ללא פלפל צהוב(:

avatar
מלכי (18:30 1.02.2022)

הי,מה אפשר במקום שמיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 1.02.2022)

היי,
אפשר לוותר על השמיר או להמיר אותו בפטרוזיליה/טימין.

avatar
אלי (01:56 18.08.2022)

כוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:36 18.08.2022)

מתכוון להמיר את השמיר בכוסברה? עם שמיר הטעם מוצלח יותר אבל אפשר.

avatar
רחלי טויטו (23:44 15.10.2020)

אפרת
נראה לי שזה הסלט הכי מוצלח שאכלתי
מאמצת אותו קבוע כל פעם שבא לי להתפנק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 16.10.2020)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
אלונה (08:08 8.05.2020)

בוקר טוב אפרת,
ראשית תודה על האתר המדהים והכל כך ידידותי .
דבר שני אני יכולה להמיר את השמיר בכוסברה?
תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 8.05.2020)

כן.
שבת שלום 🌺

avatar
ורה (16:20 23.04.2020)

תודה רבה על האתר המדהים וכל כך אהוב שלי.
אם להכין יום קודם יהיה יותר טעים?
או להפך?
מה מומלץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:08 23.04.2020)

מומלץ להכין כולל לתבל את הסלט 4-5 שעות לפני ההגשה.

avatar
אלונה (16:05 15.05.2019)

הכנתי ביום העצמאות בפעם הראשונה. להיט. קל להכנה וטעים מאוד.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
נועה (15:31 21.02.2019)

אפשר להכין את זה גם עם פטריות משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 21.02.2019)

כן.

avatar
ריבקי (20:43 24.11.2018)

היי, הכנתי אתמול את הסלט ויצא מעלף!!! אכלנו אני ובעלי ונשאר עוד חצי מנה להיום. רוצה להכין את הסלט לארוחת ערב עם ההורים שלו ורוצה שיצא פי 1.5 אז פשוט להכפיל הכל פי 1.5 או שמשהו משתנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 24.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, להכפיל הכל ב-1.5.

avatar
ויקי (18:30 23.11.2018)

במצב אידאלי כמה זמן מראש לתבבל את הסלט?
איך לחתוך את הפלפלים? לקוביות או רצועות או מה?
כמה מנות זה יוצא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 24.11.2018)

רצוי כשעה לפחות לפני. עדיף שעתיים-שלוש לפני.
את הפלפלים לחתוך לקוביות.
זה יוצא 2-3 מנות.

avatar
אפי (00:45 23.11.2018)

אפרת שלום
אם אני משתמשת בפטריות טריות אז במשך כמה זמן אחרי הטיגון צריך לצנן אותם?
אם משתמש מקופסת שימורים אז צריך לסנן אותם? וכמה פטריות צריך? האם לקנות שלמות ולשים שלמות או לקנות את החתוכות?
ובכלל מבחינת הטעם מה עדיף טרי או משימורים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 23.11.2018)

כמה דקות.
כן, לסנן.
קופסה שלמה.
שלמות.
במקרה הזה לא משנה.

avatar
דבורה (22:08 22.11.2018)

היי,
אני סטודנטית שרק מתחילה ללמוד למצוא את דרכי במטבח, רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות
מה זה אומר לקצוץ מלפפון חמוץ אני מבינה, אבל למה הכוונה לפרוס פטריות או לחתוך פלפלים לא הכי ברור לי, אשמח אם תוכלי לכוון אותי, מה הצורה הסופית שאמורה להתקבל
כמו כן ניסיתי למצוא שמיר יבש בתבלין ולא מצאתי, יש לך מושג אם זה קיים ואיך להשתמש בו, ואם אין אז איך הכי טוב לקצוץ שמיר עם סכין או מספרים או משהו אחר
בקשר לחומץ 5% ראיתי שיש רגיל או טבעי או תפוחים, איזה צריך
כמו כן מלח לפי הטעם לא אומר לי כלום כ כאמור אני רק מתחילה את דרכי במטבח אז אשמח להכוונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 23.11.2018)

היי דבורה,
את מלפפון החמוץ – לחתוך לקוביות כמו לסלט.
פטריות – לפרוס לפרוסות ולא לקוביות.
יש שמיר מיובש אבל למתכון יש לשים שמיר טרי ולקצוץ עם סכין.
חומץ 5 % רגיל.
תתחילי מרבע כפית מלח ותטעמי אם חסרה לך מליחות.

avatar
דבי (10:48 16.11.2018)

הי,

יש לי פלפלים שנאפו או נקלו בתנור מה התיבול הפשוט והקל להכין מהם לשבת?

הרבה תודות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 16.11.2018)

אפשר לתבל אותם כמו בסלט הזה- סלט פלפלים קלויים או לטגן קצת בצל או שום, להוסיף אותם למחבת ולתבל כמו במתכון הזה – סלט פלפלים ופטריות.

לקריאת כל התגובות