זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל כ-2 ס”מ
2 פלפלים אדומים (גמבות) חתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס”מ
פלפל צהוב חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס”מ
6-7 שיני שום קלופות חתוכות לחצי
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
2-3 גבעולי טימין
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-190 מעלות בתוכנית טורבו (מאורר עם עיגול מסביב).
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את העגבניות, הפלפלים והשום. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומפזרים מעל עלי טימין.
-מכניסים לתנור וצולים במשך כ-40 דקות, עד שהירקות משחימים מעט.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי |
- סלט גזר ופקאן |
- סלט שעועית ובצל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
טעים בטירוף וקל להכנה, מכינה פעם שניה בכמות כפולה!
שמחה שיצא טעים❤️
טעים בטירוף, הוספתי מיץ לימון ועוד מלח לאחר הקליה ויצא פיצוץ,
לטעמי יכול גם להתאים כממרח כשלארח הקליה- טוחנים הכל…
שמחה שיצא טעים🙂
תודה ברכה
נראה מצוין
האם אפשר שרי במקום עגבניות רגילות?
האם אפשר להחליף את היחס בין העגבניות לפלפל?
האם מומלץ להוסיף קישוא /גזר / בצל?
תודה רבה
כן לכל השאלות🙂
יצא פשוט מושלם!!!! טעים מאוד וקל להכין!!
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים🙂
חנוכה שמח!
אפשר להוסיף פלפלים חריפים?
האתר הכי שווה, משתמשת בו באופן קבוע. תודה רבה!
אפשר(:
תודה על הפרגון!
הכנתי לשבת ויצא פשוט מטורףףף גם הילדים נהנו, הכנתי כמות כפולה והכל נגמר. תודה על הכל, האתר הכי שווה😘
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הפלפל צהוב חובה פשוט אין לי אותו כרגע?
אפשר לוותר עליו(:
הוספתי פטריות חיות ויצא מעולה ממש
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
מוגש חם או קר?
איך שמעדיפים(:
אפשר להגיש בטמפ’ החדר ואפשר גם לחמם.
מתכון מעולה! כולם אהבו.
אפשר להכין היום ולהקפיא עד שבת?
שמחה שאהבתם את המתכון!
אפשר להקפיא.
תודה אפרת, יצא כל כך טעים! ויתרתי על הטימין ושמתי קימל טחון (בטח אפשר גם כמון), ופטרוזיליה יבשה בסוף. כדאי להגדיל כמויות כי הכל די מתכווץ באפייה וקשה להפסיק לאכול…
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(: תודה שחזרת לשתף❤
תודה על עוד מתכון מעולה,
יצא מושלם!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
אין לי עלי טימין אורגנו \ בזילקום מתאים?
או עדיף לוותר בלי תבלין דומיננטי?
היי,
אפשר להוסיף מעט בזיליקום במקום.
שכחתי לצרף תמונה של המעדן הזה
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
פשוט מושלם..
רכיבים בסיסיים,מינימום תיבול אבל התוצאה טעימה בטרוף!!
פשוט מתכון מנצח!!
תודה על המתכון ועל כל ההסברים וההכוונה
היי אפרת תודה על המתכון
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. לגבי הירקות – עגבניות, גמבות, פלפלצהוב, שיני שום – באיזה גודל עדיף שיהיו – קטן, בינוני או גדול?
2. את הטימין טפשר להחליף בתבלין טימין? ואם כן כמה לשים?
3. לצורך התיבול – אשר לערבב קצת עם הידיים?
4. אם אין תוכנית טורבו מה עושים? חום עליון ותחתון? האפ הזמן משתנה? היכן לשים את התבנית (למטה, באמצע, למעלה)?
5. האם אפשר להכין בבוקר ולחמם בערב? אם כן איך מחממים?
6.אם מגדילה את כמות הירקות ונתיבול האם זמן האפייה נשאר או שצריך לשנות אותו?
המון תודה.
היי,
1. כמו שכתוב במתכון- קוביות בגודל כ-2 ס”מ. שיני שום חצויות.
2. אפשר- חצי כפית עד כפית.
3. אפשר
4. בכל תנור יש טורבו. כדאי לך לבדוק היטב בתוכניות של התנור. אם לא- אפשר בתכנית קו עליון ותחתון. לאפות במרכז התנור.
5. אפשר, כפי שכתבתי לך כמה פעמים- לחמם בתנור או במיקרו
6. הזמן עשוי להתארך בכמה דקות.
תודה!
בגודל של הירקות התכוונתי לירקות לפני החיתוך.. באיזה גודל לקנות אותם – טנים בינונים או גדולים..
אם מגדילה את הכות פי אחת וחצי, כמה זמן אפייה להוסיף?
הגודל לפני לא משנה, כדאי שיהיו ממוצעים ולא גדולים או קטנים באופן חריג…
זמן האפייה לא אמור להשתנות, יתכן ויהיה צורך לאפות עוד כמה דקות.
אני צליתי 40 דקות (אפילו קצת פחות) ולה התחיל להישרף לי 🙁
היי,
זה יכול לקרות אם התנור שלך חזק במיוחד או שאת משתמשת בתכנית טורבו.
לכן, זמן האפייה הוא כ-40 דקות וכדאי לבדוק כבר לפני כן אם הירקות השחימו מעט.
תודה על תשובתך המהירה אבל עוד דבר:
מתאים רוזמרין במקום טימין?
תודה רבה!
כן, גם משתלב.
בוקר אור!
מתאים לדעתך עם מנה עיקרית או רק לדגים או פתיחה הארוחה?
תודה רבה ושבת שלום!
מתאים להגשה גם לצד מנה עיקרית או דגים, וגם כסלט לפתיחת הארוחה(:
יצא מעולה אפילו הילדה בת השלוש אהבה
מתכון מעולה וקל מתאים לכל המשפחה
איזה כיף שאהבת את המתכון!😊
יצא ב”ה מעדן!!
כולם ממש אהבו!
נגמר תוך כמה דקות!
ממליצה לאכול את זה חם מהתנור!
תודה אפרת !
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
מומלץ להגיש חם או קר?
היי יפעת,
זה ממש תלוי בטעם האישי(:
אפשר להגיש בטמפ’ החדר וזה יהיה מעולה, ואפשר גם לחמם.
תנור בלי טורבו – מה עושים?
ומה במקום טימין? או אם רוצים לוותר
היי חן,
יש כזה דבר תנור בלי טורבו? פעם ראשונה שאני נתקלת בכזה🙂
אפשר לאפות בתכנית קו עליון ותחתון.
אפשר לוותר על הטימין או להמיר אותו ברוזמרין.
טעים ומעולה גם בלי טימין. אני אפיתי בלי טורבו ויצא ממש טוב
בהצלחה
נראה מתכון מצוין
שמחה מאד שאהבת(:
תודה אפרת, נתת לי רעיון נחמד לתוספת לסעודות השבת 🙂 מניחה שאפשר לוותר על הטימין?
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לוותר על הטימין.