זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כוסות עלי כוסברה קצוצים
3 גבעולי סלרי (עלים + גבעול) קצוצים
8 עלי חסה קצוצים דק
3/4 כוס חמוציות (רצוי ללא סוכר)
3/4 כוס פקאן מסוכר
רוטב לסלט ירוק: 3 כפות שמן זית, 2 כפיות דבש/סילאן, 4 כפות מיץ לימון, מלח (בסביבות שליש-חצי כפית), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את כל העלים בקערה.
-מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת/קערית קטנה.
-לפני ההגשה- מוסיפים חמוציות ופקאן סיני ומתבלים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
אני רוצה לעשות כוסברה פטרוזיליה סלרי ושרי ופיצוחים ל70 איש
יודעת לעזור לי עם כמויות?
תודה רבה
יש עוד סלטים שמוגשים ליד?
כן זה ארוחה שלימה
יהיה דג ולחמניות והסלט הזה וסלט חי ועוד 2 סלטים מבושלים ו2 מטבלים
ואז עיקרית ו4 תוספות ומנה אחרונה
תודה רבה רבה!!
האמת שבחרת סלט טעים אבל לא קל להכנה בכמות כל כך גדולה. לשיקולך:)
יש כל מיני גדלים של צרור פטרוזיליה/כוסברה אז אני רושמת בכוסות:
30 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים
20 כוסות עלי כוסברה קצוצים
30 גבעולי סלרי (עלים + גבעול) קצוצים
80 עלי חסה קצוצים דק
7.5 כוסות חמוציות (רצוי ללא סוכר)
7.5 כוסות פקאן מסוכר
רוטב:
30 כפות שמן זית (בערך כוס ורבע)
20 כפיות דבש/סילאן (כ-7 כפות)
40 כפות מיץ לימון (בערך 1+2/3 כוסות)
כ-4 כפיות מלח (מומלץ להוסיף בהדרגה ולטעום תוך כדי את הרוטב)
שליש כפית שטוחה פלפל שחור
תודה רבה על המתכון! בדיוק מה שחיפשתי! אני אישית הורדתי את הכוסברה והפטרוזיליה, והוספתי מלפפון ותפוח עץ.. יצא מאד מוצלח. גם הרוטב ממש מושלם. שוב תודה! אין על המתכונים שלך!!
תודה לך שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, יש לי שקית מלאה של עלי קייל. באיזה מתכון זה יכול להשתלב טוב? תודה, מיכל
אפשר במתכון הזה או בסלט עלי תרד.
הי אפרת
האם אפשר מייפל במקום דבש? ואין לי פקאן מסוכר אלא רגיל אפשר במקום או לוותר?
תודה רבה
נעמי
היי,
אם זה מייפל טבעי אפשר. אם זה סירופ בטעם מייפל לא כדאי כי הטעם פחות משתלב טוב. אפשר סילאן במקום.
אפשר לשים פקאן רגיל ואפשר גם לוותר.
תודה רבה
פשוט וואו! איזה טעים😋
שמחה שאהבת💗
היי אפרת
שאלה לי
איך לייבש גם את הכוסברה והפטרוזיליה ? על ידי נייר?
אין לי משהו מיוחד ליבוש עלים
בתודה מראש.
כן, עם נייר מגבת.
האם אפשר להכין את הסלט עשבים יום לפני? והאם העלים צריכים להיות יבשים לפני הכנת הסלט?
אפשר להכין את הסלט והרוטב אבל יש לשמור בנפרד ולתבל רק לפני ההגשה.
חשוב לייבש היטב את העלים לפני ההכנה אחרת הם ישחירו.
אינלי חמוציות..אפשר לוותר עליהם?או לשים משו אחר במקומם?
אפשר לוותר.
אינלי פקאן..אפשר להוריד את זה לגמרי?
הפקאן מוסיף טעם יותר מעניין אבל אפשר גם להכין בלי.
היי יש לי רק פטרוזיליה וכוסברה האם בכל זאת יצא טעים?
יכול להיות שזה יהיה מרוכז מידי מבחינת טעם. החסה מעדנת ו”מאווררת” קצת את הטעם.
אפרת יקרה,
תודה רבהעל מתכונים מדהימים!
הסלט יצא פצצה!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה
הי אפרת,
אני מעוניינת להכין את הסלט לאירוע בסגנון מזנון, שיהיו בו בערך 50 איש. ברור שיהיו עוד סלטים, תוכלי להנחות אותי בכמה להכפיל כמויות?
תודה ושבוע טוב 🙂
אני חושבת שכדאי להכפיל כמויות ב 5.
היי אפרת, חודש טוב ומבורך,
רציתי לשאול בבקשה מה אפשר לשים במקום כוסברה?
תודה רבה רבה
אפשר לוותר על הכוסברה ולהוסיף קצת יותר חסה.
חודש טוב ומבורך ❤️
קצצתי כבר את כל העלים. האם כדאי לתבל עכשיו בשביל שבת בבוקר או להשאיר את זה בלי התיבול?
כדאי לתבל מחר. אפשר להכין את הרוטב בקערית ולשמור בנפרד במקרר.
היי, יש אפשרות לשמור עלים במקפיא, שטופים ומיובשים? רוצה לשמור לפעמים נוספות..
אפשר אבל יש להשתמש בהם רק לבישול ולא לסלטים כי הם נעשים “סמרטוטיים” לאחר הקפאה והפשרה.
היי אפרת אני לא אוהבת כוסברה ופטרוזליה הטעם שלהם חזק מידי יש מצב להחליף במשהו אחר מצד שני בלי את שאר המרכיבים בסלט תודה.
היי שמחה,
בטוח שתאהבי את הסלט הזה? כי הוא חזק בטעמים של הירוקים.
אפשר לוותר על הפטרוזיליה והכוסברה ולהוסיף יותר חסה.
היי אפרת, אני מאוד אוהבת את האתר שלך! האם אפשר להחליף את החסה בעלי בייבי? או שעדיף חסה לשילוב המושלם?
היי מאדי,
אפשר אבל אני חושבת שעם חסה יותר מוצלח.
יום מקסים 🌷
עוד מתכון מנצח! הוספתי גם כף של חרדל דיז׳ון… יצא מושלם ואין ספק שנאמץ גם אותו אל השולחן המשפחתי.
תודה ענבל, שמחה שאהבתם 🙂
טעים ובריא. תודה
תודה מזית 🙂
הכנתי עם אגוזי מלך ויצא מ-ו-ש-ל-ם!!!
תודה אפרת וסופ”ש מקסים.
מעולה!
תודה אורנה 🙂
סלט מהיר הכנה וטעים לנהפליא.
תודה על המתכון
תודה אביבית 🙂
היי אפרת
אני מחפשת מתכון עם כמויות מדויקות לסלט עלי בייבי, חמוציות, פקאן מסוכר עם רוטב בלסמי ולימון
תודה
היי גל,
ממליצה על הרוטב במתכון הזה- סלט חסה, רימונים ופקאן.
עדיין אין לי פתרון לשטיפה מוקדמת בלי שיתקלקלו.
תודה!
השטיפה היא באמת הסיפור הגדול בעלים. לאחר שאת שוטפת תייבשי היטב היטב את העלים, עטפי בנייר מגבת ושימי בתוך שקית במקרר. אל תקשרי את השקית, שיהיה פתח קטן לאוויר. זה מחזיק כמה ימים.
לגבי ההעתקות, כנראה אסור להיות מדי טובים.
🙂
הי רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הפקאן המסוכר באגוזי מלך? תודה. חג שמח!
אפשר למרות שהפקאן המסוכר נותן איזושהי מתיקות עדינה.
שנה טובה 🙂
בוקר אור!
נראה רענן ומאד טעים.
השאלה היא איך מכינים את זה לשבת, אם אני שוטפת את העלים לפני שימוש.
עלי פטרוזיליה וכוסברה, זה בלי הגבעולים?
אפשר להפחית מהפקאן המסוכר?
בקשר לגזר – צימ’ס. את מכירה את הגזר שמגישים לעתים בשמחות? הוא נראה ללא תיבול ופרוס
דק ומאד טעים.
אשמח לקבל את המרכיבים.
תודה רבה ושנה טובה!
(מאד קשה להעתיק מתכונים בזמן האחרון, חבל.)
היי דבי,
עלי פטרוזיליה וכוסברה זה רק העלים, בלי הגבעול. את יכולה להפריד מראש את העלים.
אין בעיה להפחית את הפקאן.
לגבי צ’ימס, אני מכירה את זה שמכינים עם גזר גמדי, דבש, מעט קינמון ופירות יבשים כמו שזיפים או צימוקים. נראה לי שאת מתכוונת למשהו אחר. זה גזר מבושל שחתוך למקלות? יש לו טעם טבעי של גזר?
לגבי אפשרות העתקת המתכונים, הסיבה שזה חסום היא העתקות רבות של מתכונים שלי ברחבי הרשת. כרגע לחגים הסרתי את החסימה כדי שיהיה נוח. נסי עכשיו. בכל מקרה, כשהאפשרות חסומה אפשר להעתיק מאפשרות ההדפסה. את מכירה את זה?