מצרכים להכנת סלט חצילים
- חציל גדול שטוף (עם הקליפה) חתוך לקוביות בינוניות (כ-3 ס”מ)
לרוטב:
- 1 שן שום כתושה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
- 1 כפית רוטב סויה
איך מכינים סלט חצילים?
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
- אופציית טיגון: מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את קוביות החצילים משני הצדדים עד שמתרככים ונעשים זהובים. מעבירים לצלחת ומצננים מעט (ניתן להניח על נייר סופג). מעבירים לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
- אופציית צלייה בתנור: מחממים תנור מראש ל200 מעלות. מניחים את קוביות החצילים על נייר אפיה, מזליפים שמן זית בנדיבות ומערבבים היטב. מכניסים לתנור למשך 20-30 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים. מערבבים בקערה עם חומרי הרוטב.
*יש לשמור במקרר ומומלץ להגיש בטמפ’ החדר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
מוצרים שאני אוהבת וממליצה עליהם
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?


-
כל התגובות (78)
-
חוות דעת וטיפים (1)
-
שאלות (0)
רגע לפני שאתם שואלים, שימו לב שלפעמים השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכםהי, תודה על האתר המושלם!!
כמה זמן הסלט יכול להיות במקרר ועדיין להיות מוצלח?
והאם עדיף לשמור אותו במקרר לפני הערבוב עם הרוטב או אחרי.
תודה רבה
האם אפשר להקפיא?
ואם כן עדיף לפני או אחרי תיבול?
תודה רבה.
הכנתי
יצא פצצה
התחסל במהירות!!
יצא מעולה! קל להכנה. תודה רבה אפרת יקרה 💓
אוהבים אצלי מאוד, רגישה לרוטב צ'ילי אז אני שמה סילאן ותבלין צ'ילי יבש. וגם בגלל שאוהבים פה מלוח- משהה את החציל לחצי שעה לפני האפיה עם מלח גס ושוטפת לפני שמכניסה לתנור. שוב תודה לאפרת שמככבת בכל שבת בסעודות.