שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל גדול שטוף (עם הקליפה) חתוך לקוביות בינוניות (כ-3 ס”מ)

לרוטב:

1 שן שום כתושה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כפית רוטב סויה

אופן הכנה:

-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

-מטגנים או צולים בתנור את החצילים:

טיגון: מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את קוביות החצילים משני הצדדים עד שמתרככים ונעשים זהובים. מעבירים לצלחת ומצננים מעט (ניתן להניח על נייר סופג). מעבירים לקערת הרוטב ומערבבים היטב.

צליה בתנור: מחממים תנור מראש ל200 מעלות. מניחים את קוביות החצילים על נייר אפיה, מזליפים שמן זית בנדיבות ומערבבים היטב. מכניסים לתנור למשך 20-30 דקות עד להשחמה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים. מערבבים בקערה עם חומרי הרוטב.

*יש לשמור במקרר ומומלץ להגיש בטמפ’ החדר.

סלט חצילים מטוגנים, סלט חצילים פיקנטי, מתכון לסלט חצילים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט בטטה
טחינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפה (10:15 2.09.2021)

לא צריך להמליח את החצילים לפני?

מתכונים ב-10 דקות (11:33 2.09.2021)

היי יפה,
לא חייב, אבל לאחר שחותכים את החציל לקוביות אפשר לפזר מעל מלח ולהניח להן “להזיע” כחצי שעה. אח”כ לשטוף ולייבש.

יפה (12:14 2.09.2021)

תודה על המענה המהיר!

יפעת (17:12 27.08.2021)

היי רוטב טריאקי הולך?

יפעת (17:12 27.08.2021)

במקום צילי

מתכונים ב-10 דקות (17:44 27.08.2021)

היי יפעת,
יש 2 אפשרויות אם אין לך צ’ילי:
אפשרות אחת: 2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כפית דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
אפשרות שניה: כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה (או כף מחוקה רוטב טריאקי), כף דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.

הודי (15:18 16.05.2021)

הי אפרת!
האם לשפוך את הרוטב רק לפני ההגשה או לשפוך לפני כן ולשים במקרר עם הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (16:42 16.05.2021)

היי,
אפשר לאחסן בנפרד ולפני ההגשה לערבב עם הרוטב😊

הודי (16:57 16.05.2021)

תודה על התשובה המהירה!! אין עליך😍

נאוה (18:59 6.05.2021)

האם הטיגון נעשה בשמן עמוק ?

מתכונים ב-10 דקות (20:05 6.05.2021)

היי נאוה,
לא, בטיגון רגיל😊

אירית (19:44 24.03.2021)

היי אפרת אם עושים עם 2 חצילים צריך להכפיל את כמות הרוטב ? נראה לי מוגזם לשים 6 כפות צ’ילי. והאם הסלט יוצא מתוק כי לא אוהבים אצלי ואני מתלבטת בין זה לבין סלט חצילים עם פטריות. מה יותר טעים ? חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (20:07 24.03.2021)

היי אירית,
אם את חוששת מטעם דומיננטי של צ’ילי את יכולה להפחית ל4 כפות:)
הסלט לא מתוק אבל מעט מתקתק, כך שאם פחות אוהבים אצלכם את יכולה להכין את הסלט השני.

נעמי (16:25 24.03.2021)

למה צריך גם לטגן וגם לאפות
מה זה נותן?
ותודה רבה על כל המתכונים שלך הם טעימים בטרוף וקלים להכנה

מתכונים ב-10 דקות (16:52 24.03.2021)

היי נעמי,
לא צריך גם לטגן וגם לאפות, את יכולה לבחור להכין באחת משתי האפשרויות:)

נעמי (17:04 24.03.2021)

צודקת שמתי לב לזה מייד אחרי ששלחתי

לאה (12:32 13.01.2021)

יש לי רק פטרוזיליה יבשה (תבלין)
מתאים?

מתכונים ב-10 דקות (14:36 13.01.2021)

היי לאה, שימי כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.

מירי (10:38 11.12.2020)

יצא מטורףףףףףףףףףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 11.12.2020)

שמחה שאהבת 🙂

יצי (12:42 8.05.2020)

פשוט סלט מטורף אני כל שבוע מכין לכל האחים הנשואים בשביל שבת
וכולם מתחננים לזה ומזכירים ליכל השבוע לא לשכוח להכין להם
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:00 8.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יצי

חני. (22:37 18.06.2020)

הסלט הזה פשוט חבל על הזמן…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:24 19.06.2020)

תודה חני 🙂

יצי (18:48 19.03.2020)

רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 19.03.2020)

כן אפשר.

יצי (20:27 19.03.2020)

תודה רבה

אבי (12:50 19.03.2021)

יוצא אמנם טעם אחר.. אבל הולך נהדר אני תמיד עושה כך

שרית הבשלנית :) (19:22 5.12.2019)

אני רוצה להכין אבל לא מבינה? אין בסלט מלח???
אשמח לתגובה בהקדם!
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 5.12.2019)

רוטב הסויה מלוח.
אפשר תמיד להוסיף מלח לפי הטעם.

בת (14:01 22.12.2020)

רוטב סויה/צילי מכיל נתרן בכמות גבוהה!
זב המלח שלך.

ענת (07:47 24.10.2019)

סלט מצויין ,מכינה כמות משולשת .
הוכן מספר פעמים לארוחות משפחתיות בהרכב גדול ונחל הצלחה מדהימה.
הטעם מצויין גם למחרת .תודה על מתכון נהדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 24.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת

חנה (15:59 7.08.2019)

היי אפרת,
“שמן זית בנדיבות”
כמה כפות להערכתך?

תודה מראש,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:46 8.08.2019)

לדעתי בסביבות 3-4 כפות שמן.

יוני (10:15 5.07.2019)

היה מעדן!!! באמצע הזמן של החצילים בתנור הוספתי קוביות בטטה קטנטנות היה גם טעים וגם צבעים יפים.. (הבטטה מתבשלת מהר ולכן להוסיף את הבטטה באמצע התהליך אחרת תשרף..)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 5.07.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה יוני

פנינה (13:47 16.05.2019)

הי אפרת,
האם מתאים לשים בסלט שומשום לקישוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 16.05.2019)

כן, אפשר לקשט בשומשום.

דינה (18:07 18.03.2019)

היי
אם אני מכינה יום מראש, עדיף לאכסן את הרוטב בנפרד או ישר לערבב עם הרוטב בעת ההכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 18.03.2019)

ישר לערבב עם הרוטב.

רותי (21:11 19.01.2019)

סלט מושלם!
מאמצת אותו….
תודה אפרת ושבוע טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 20.01.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רותי ושבוע נפלא 🌷

דליה (12:46 9.11.2018)

היי אפרת
יש לי כוסברה טרייה ופטרוזיליה יבשה
מה עדיף? ומה הכמות שצריך לשים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 9.11.2018)

אפשר לשים רבע כוס כוסברה קצוצה.

לאה (03:52 8.11.2018)

וואו יצא מדהיםםםם!!! תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 8.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה ויום מקסים!

לאה (22:32 7.11.2018)

תודה על תגובתך המהירה!

לאה (22:24 7.11.2018)

היי אפרת! האם ניתן להוסיף יחד עם החציל גם בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 7.11.2018)

כן, אפשר.

ידידה (11:21 11.10.2018)

הי…
הכנתי עכשיו לכבוד שבת את סלט החצילים ברוטב צ’ילי ויצא פשוט טעיםםםםם
תודה על המתכונים הקלילים והטעימים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 11.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

antus (11:01 9.09.2018)

פעם ראשונה שמגיבה פה 🙂
המתכונים שלך נפלאים ,מכירה האתר הנפלא מספר שנים ,הכנתי ומכינה ממנו מספר מתכונים מנצחים מכל ההיבטים ,המלצתי וממליצה לכל מי שיכולה .היום הכנתי מתכון סלט נפלא זה ,לאחר שלא הכנתיו זמן רב .שתהא לך שנה טובה ומתוקה וטעימה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 9.09.2018)

תודה רבה!
חג שמח ושנה טובה ומתוקה ❤️

פנינה (11:24 8.08.2018)

הי אפרת,
אני אכלתי אתמול במסעדה סלט חצילים מטוגן עם פלפל ופטרוזליה- אך בלי שום רוטב עגבניות. אני מחפשת המון זמן מתכון כזה. יש לך רעיון? תודה על אתר מדהים וטעים!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 8.08.2018)

היי פנינה,
זה היה סלט חצילים טחון? או שהחצילים היו חתוכים? עם פלפל אדום?

אלי (11:38 9.07.2018)

היי
האם אפשר להוסיף או לעשות בנפרד גםתפוחי אדמה? ותודה על המתכונים המעולים
אלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 9.07.2018)

היי אלי,
אני חושבת שעדיף להכין בנפרד תפוחי אדמה.

avital (14:28 22.06.2018)

כבר חצי שנה שאין שבת שבעלי מוותר על המתכון הזה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 22.06.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל ושבת שלום

עינת קלר (17:15 24.11.2017)

סלט מעולה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 25.11.2017)

תודה עינת 🙂

שפית (20:18 3.10.2017)

חייבים פטרוזיליה?
אין לי כרגע…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 3.10.2017)

לא חייב.

רנה (21:26 18.09.2017)

הי אפשר רק שום ופטרוזילה לטגן? לדעתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 18.09.2017)

אפשר. מומלץ להוסיף גם מלח ופלפל שחור.
שנה טובה 🙂

אילה (00:09 3.09.2017)

טעיםםםםםם!!!! התחסל עד הפרור האחרון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 3.09.2017)

תודה אילה, שמחה שאהבת 🙂

אלירן (12:59 20.04.2017)

היי אפרת שוב על השאלה,הכנתי את הסלט יצא מושלם!!!קיבלתי מרירות מהחצילים.איך מוציאים תמרירות??תודה וסליחה.

מתכונים ב-10 דקות (13:58 20.04.2017)

היי אלירן,
שמחה שיצא טעים 🙂
כדי להפטר מהמרירות של החציל, לאחר שחותכים אותו לקוביות יש לפזר על הקוביות מלח (רצוי גס אם יש לך) ולשים בצד למשך חצי שעה-שעה עד שהחציל כאילו מתחיל להזיע. לאחר מכן שוטפים את קוביות החציל, מנגבים היטב בנייר מגבת ומכינים כרגיל לפי המתכון.
יום מקסים

אלירן (15:56 20.04.2017)

תודה רבה רבה רבה עזרת לי מאוד, שפית.!

שרית (22:09 9.02.2017)

מעדן!!! תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (22:18 9.02.2017)

שמחה שאהבת 🙂

שרה (01:48 23.01.2017)

היי אפרת.
סלט טעים ביותר, וקל כל כך להכין!
הכנתי לשבת ולא היה מספיק, בעז״ה נכין כפול שלש.
תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:25 23.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה ויום מקסים

הודיה (20:23 27.11.2016)

היי אין לי רוטב סויה אבל ש לי סילאן אפשר להחליף בינהם?

מתכונים ב-10 דקות (21:37 27.11.2016)

היי הודיה,
פשוט תכיני בלי הסויה (אין צורך להוסיף סילאן).

שושי (12:39 24.11.2016)

אפשר להקפיא?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:57 24.11.2016)

נראה לי שכן.

ליאת (23:11 12.10.2016)

תגידי מה את הכי ממליצה בטיגון או בתנור ? במה יוצא הכי טעים ?

מתכונים ב-10 דקות (23:18 12.10.2016)

היי ליאת,
האמת שיוצא טעים בשני המקרים (אפיה היא פשוט יותר קלה כי לא צריך לעמוד ולטגן). אם את מחליטה לאפות רק חשוב לפזר שמן זית בנדיבות.

מיטלי (12:22 2.09.2016)

היי אפרת המסטר!
רציתי לספר לך קצת על עצמי…
אני בבישול ואפיה פשוט עם ידיים שמאליות, ראיתי את המתכון שלך באתר כאן והחלטתי לנסות…
למרות כל נסיונותי הקודמים…
הצלחתי אבל בגדול!!! זה פשוט יצא מהממםםםםםם!!!!
ה’ יברך אותך וישלח לך ברכה בעמלך:)!!!
תמשיכי לעשות חייל…
נהנים ושבעיפ פה!
תודה רבה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:27 2.09.2016)

תודה רבה מיטלי! איזה כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!

אלומה (11:01 15.08.2016)

היי!
אפשר להשתמש ברוטב צ’ילי חריף במקום מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (11:04 15.08.2016)

היי אלומה,
אני מניחה שאפשר. אם יש לך את שניהם אני ממליצה לשלב (מתוק וחריף).
יום נפלא 🙂

מורן (13:42 12.08.2016)

אין לי סויה 🙁
במה אפשר להחליף? או אולי לוותר?
יש לי חומץ בלסמי…

מתכונים ב-10 דקות (15:43 12.08.2016)

היי מורן,
פשוט תוותרי על הסויה.
שבת שלום 🙂

אביגל (10:13 3.07.2016)

יוצא מעולה מעולה תודה רבה! עשית לנו עונג שבת. מעכשיו- כל שבת, מוכפל

מתכונים ב-10 דקות (10:18 3.07.2016)

תודה אביגל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂

אדוה (10:14 12.02.2016)

היי אפרת,
אין לי פטרוזיליה, האם אפשר להוסיף תיבולית כוסברה במקום?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:48 12.02.2016)

כן אדוה, אפשר.
שבת שלום 🙂

אורי (06:42 2.01.2016)

האם לא צריך להמליח את החצילים לפני הבישול על מנת להוציא מהם את המרירות?

מתכונים ב-10 דקות (12:05 2.01.2016)

היי אורי,
אפשר. לאחר שחותכים את החציל לקוביות אפשר לפזר מעל מלח ולהניח להן “להזיע” כחצי שעה. אח”כ לשטוף ולייבש.

מרים (21:29 19.11.2015)

הסלט יוצא מעולה! כל כך טוב שהכפלתי אותו בארבע!
תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:30 19.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה מרים ושבת שלום 🙂

נויה (00:23 19.10.2015)

בס”ד
יצא טעים מאוד
ממש מעדן
תודה רבה ((:

מתכונים ב-10 דקות (08:34 19.10.2015)

שמחה לשמוע נויה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

קריסטינה (23:18 14.09.2015)

היית גאה בנו( בך ובי) בשולחן החג!!!
אליפות!
הסלט נטרף ולא רק הסלט..עוד 3 מתכונים שלך שחגגו על שולחן החג.
אפרת , תודה רבה לך על העונג!!!
שנה טובה ומלאה במתכונים חדשים טעימים שלך.

מתכונים ב-10 דקות (10:26 15.09.2015)

היי קריסטינה,
אני כל כך שמחה לשמוע!
שנה טובה ומבורכת 🙂

קריסטינה (20:57 12.09.2015)

היי אפרת , יקירה.
אני בשיא בישולים למחר ורציתי להתייעץ איתך:
אני יודעת שבריא יותר להכניס את החציל לתנור , אבל לא כ״כ בא לי למשוך ת׳זמן. כמה כפות ששמן לדעתך יספיקו לטיגון, כי חציל בד״כ ״שותה״ את השמן?
ותודה

מתכונים ב-10 דקות (21:04 12.09.2015)

היי קריסטינה,
אני כל כך מבינה אותך 😉
תתחילי ב-4 כפות שמן ותשימי לב אם החציל שותה את השמן תוסיפי עוד שמן (זה בסדר להוסיף שמן גם באמצע הטיגון). אח”כ תניחי על נייר סופג.

אסף (21:23 3.09.2015)

שלום. הסלט הזה פשוט מעדן כמו כל המתכונים למי שמבין פשוט אין מילים .מאז שהכרנו את האתר אנחנו מרגישים כל שבת במסעדת שף.

מתכונים ב-10 דקות (22:06 3.09.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה אסף 🙂

אורית (14:17 27.08.2015)

הי אפרת,
איזה מתכון כיפי.כמו כל השאר שניסיתי
( וניסיתי הרבה ).
כמה זה נורא אם יש לי רק פטרוזיליה יבשה
ואין לי חשק לרדת ולקנות טריה עכשיו?

מתכונים ב-10 דקות (16:19 27.08.2015)

היי אורית,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
שימי כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.

אורית (13:22 3.09.2015)

תודה רבה.

וסליחה על האיחור בתגובה 🙂

עטרי (13:49 7.08.2015)

וואוו!!!! או איך שהילדים שלי אומרים: איזה שוס. ממש סוף הדרך.
לקחתי את הרוטב השני- כף מכל דבר כי קצת פחדתי מרוטב סויה בסגנון סיני שזה מה שיש לי וממש ללקק את האצבעות. תודה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:53 7.08.2015)

מעולה! שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂

עטרי (12:48 7.08.2015)

שלום אפרת, בהמשך ביקורי באתר המקסים שלך שהיכרתי רק היום גיליתי את המתכון הזה שאני ממש רוצה להכין אבל גיליתי שיש לי רק רוטב סויה בסגנון סיני, וסילאן, ודבש ורוטב פאד-ת’אי אבל לא צ’ילי מתוק. יש לך רעיון אם מאלו אפשר להכין רוטב? החצילים כבר בתנור. תודה רבה רבה, ושבת שלום. עטרי

מתכונים ב-10 דקות (13:25 7.08.2015)

היי עטרי,
אפשרות אחת: 2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כפית דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
אפשרות שניה: כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, כף דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
*ממליצה שתטעמי את הרטבים לפני שאת מתבלת את החצילים כי זה עניין של טעם אישי 🙂
אפשר גם להכין טחינה ולפני ההגשה להזליף על זה שמן זית וטחינה ולפזר פטרוזיליה טרייה קצוצה (יוצא מעולה). אם את צריכה מתכון לטחינה יש כאן.

סיגלית (19:41 9.07.2015)

את מדהימה ! כשם שהמתכונים בטעם וריח
גישתך לבביותך מפתיעים ואפילו הם בתגובה מהירה של 10 דקות,פחות. תבורכי מפי עליון אמן.

מתכונים ב-10 דקות (19:47 9.07.2015)

תודה רבה סיגלית היקרה! 🙂

יסכה (11:58 26.12.2014)

אתר מתכונים הכי מדהים שראיתי עד היום!!!!
האתר מאד נוח ומסודר…
ממש תודה רבה!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:06 26.12.2014)

תודה יסכה! שמחה לשמוע 🙂

מיה (20:41 17.12.2014)

מעולה מעולה!! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:58 17.12.2014)

תודה מיה 🙂

פושקי (13:07 29.11.2014)

היי,
האם אפשר להכין יום מראש???

מתכונים ב-10 דקות (18:14 29.11.2014)

כן, אפשר. שומרים במקרר בקופסה סגורה.
שבוע טוב 🙂

פושקי (09:41 30.11.2014)

תודה.

נורית (04:47 9.05.2014)

תודה על המתכונים המעולים! האם הכוונה לצ׳לי מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (08:31 9.05.2014)

הי נורית, כן.
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.