זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חציל גדול שטוף (עם הקליפה) חתוך לקוביות בינוניות (כ-3 ס”מ)
לרוטב:
1 שן שום כתושה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כפית רוטב סויה
אופן הכנה:
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
-מטגנים או צולים בתנור את החצילים:
–טיגון: מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את קוביות החצילים משני הצדדים עד שמתרככים ונעשים זהובים. מעבירים לצלחת ומצננים מעט (ניתן להניח על נייר סופג). מעבירים לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
–צליה בתנור: מחממים תנור מראש ל200 מעלות. מניחים את קוביות החצילים על נייר אפיה, מזליפים שמן זית בנדיבות ומערבבים היטב. מכניסים לתנור למשך 20-30 דקות עד להשחמה.
-מוציאים ומצננים. מערבבים בקערה עם חומרי הרוטב.
*יש לשמור במקרר ומומלץ להגיש בטמפ’ החדר.
סלט חצילים מטוגנים, סלט חצילים פיקנטי, מתכון לסלט חצילים
אוהבים אצלי מאוד, רגישה לרוטב צ’ילי אז אני שמה סילאן ותבלין צ’ילי יבש. וגם בגלל שאוהבים פה מלוח- משהה את החציל לחצי שעה לפני האפיה עם מלח גס ושוטפת לפני שמכניסה לתנור. שוב תודה לאפרת שמככבת בכל שבת בסעודות.
תודה יקרה❤️
סלט מושלם!!
חיפשתי הרבה מתכון טוב וקליל של חצילים והוא אחד הטובים!
ממליצה בחום😋
שמחה שיצא טעים❤️
תאמת, הייתי קצת סקפטית לגבי חציל עם צ’ילי,
אבל רק בגלל שזה מהאתר שלך-העזתי לנסות..
ואני חייבת לומר אחד המושלמים! ,
השבוע כבר כמות כפולה..
שמחה שיצא טעים❤️
הי אפרת,
תודה על המתכון, מכינה אותו המון!!!
האם מתאים לדעתך להוסיף פלפל אדום קלוי (בתנור) לסלט?
נראה לי שכן
מה אפשר במקום רוטב צ’ילי וסויה פחות אוהבת סויה וצ’ילי בחצילים.
איזה רוטב טבעוני לשים במקום?
אלה רטבים שהולכים טוב עם חצילים.
על איזה רטבים חשבת? במה את משתמשת?
סילאן/ מייפל
אז שימי מלח וכף סילאן.
אפשר לפרוס את החצילים לעיגולים במקום קוביות?
אפשר
הכנתי עכשיו את הסלט ויצא מדהים!!!!
תודהה😍
שמחה שיצא טעים💜
תודה שחזרת לעדכן
יצא ואוו ממש טעים לא היה לי פטרוזיליה ושמתי פסטו ויצא ממש טעים
שמחה שיצא מוצלח🩷
המתכון מדהיםםםםםםםםן
ממליצה לכולם!!!!!!!!
שמחה מאד לשמוע🩷
בס”ד
אפרת תודה רבה על המתכון ב”ה יצא טעים:)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
באלי להכין את זה אבל פחות אוהבת נוכחות כזאת של פטרוזיליה אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת או לוותר עליה לחלוטין?
כן, אפשר(:
סלט טעיםםם
תודה!
רק להמליץ למי שחושב להתעצל כמוני.. שכדאי לקצוץ ממש את הפטרוזליה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
סלט מדהים!!! יש בו חידוש!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
אפרת יקרה
בערב שבת חול המועד הכנתי את הסלט חצילים ועוד הרבה סלטים
והשתמשתי גם בעוד מתכונים והכל יצא ממש טעים ונגמר די מהר…
את פשוט אלופה מתכונים קלים מחומרים זמינים
תודה רבה בזכותך השולחן משתדרג תודה רבה רבה !!!!
שמחה שאהבתם את המתכונים ושיצא מוצלח!
תודה על הפרגון❤
יצא משגע! גיוון מושלם לסלט החצילים הרגיל!
תודה על כל המתכונים המדהימים שלך!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף❤️
הכפלתי כמויות כפול 6 (הכנתי לאירוע) ואז טעמתי ויצא לי מתוק מידי לטעמי. הוספתי עוד שום מה עוד את ממליצה כדי לעדן את הטעם של הצ’ילי?
היי,
אפשר להוסיף מלח לפי הטעם וכן פלפל שחור כדי למתן את המתיקות.
תודה רבה, עזרת לי מאד
אפשר לשים גם בהקפאה?
היי,
אפשר להקפיא, אבל לאחר הפשרה המרקם טיפה ישתנה.
תודה רבה
נהנית ממש מהמתכונים -יוצאים מוצלחים!!!!!ממש טעים
כל המתכונים כבר מכינה מהאתר
תודה על הפרגון חיה! שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
וואו, מדהים!
שדרוג רציני ומדליק לחצילים היבשים בדקה עבודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
מה אפשר לשים במקום רוטב צ’ילי:דבש?סילאן?
היי,
אפשר לשים כף סילאן.
נראה טוב רק לא ברור לי אם צריך לבשל את הרוטב או רק לשפוך את החומרים על החצילים
תודה!!
היי חגית,
את חומרי הרוטב יש לערבב ללא בישול ולשפוך על החצילים לאחר האפייה/טיגון.
לא צריך להמליח את החצילים לפני?
היי יפה,
לא חייב, אבל לאחר שחותכים את החציל לקוביות אפשר לפזר מעל מלח ולהניח להן “להזיע” כחצי שעה. אח”כ לשטוף ולייבש.
תודה על המענה המהיר!
היי רוטב טריאקי הולך?
במקום צילי
היי יפעת,
יש 2 אפשרויות אם אין לך צ’ילי:
אפשרות אחת: 2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כפית דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
אפשרות שניה: כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה (או כף מחוקה רוטב טריאקי), כף דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
הי אפרת!
האם לשפוך את הרוטב רק לפני ההגשה או לשפוך לפני כן ולשים במקרר עם הרוטב?
היי,
אפשר לאחסן בנפרד ולפני ההגשה לערבב עם הרוטב😊
תודה על התשובה המהירה!! אין עליך😍
האם הטיגון נעשה בשמן עמוק ?
היי נאוה,
לא, בטיגון רגיל😊
היי אפרת אם עושים עם 2 חצילים צריך להכפיל את כמות הרוטב ? נראה לי מוגזם לשים 6 כפות צ’ילי. והאם הסלט יוצא מתוק כי לא אוהבים אצלי ואני מתלבטת בין זה לבין סלט חצילים עם פטריות. מה יותר טעים ? חג שמח
היי אירית,
אם את חוששת מטעם דומיננטי של צ’ילי את יכולה להפחית ל4 כפות:)
הסלט לא מתוק אבל מעט מתקתק, כך שאם פחות אוהבים אצלכם את יכולה להכין את הסלט השני.
למה צריך גם לטגן וגם לאפות
מה זה נותן?
ותודה רבה על כל המתכונים שלך הם טעימים בטרוף וקלים להכנה
היי נעמי,
לא צריך גם לטגן וגם לאפות, את יכולה לבחור להכין באחת משתי האפשרויות:)
צודקת שמתי לב לזה מייד אחרי ששלחתי
יש לי רק פטרוזיליה יבשה (תבלין)
מתאים?
היי לאה, שימי כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.
יצא מטורףףףףףףףףףף
שמחה שאהבת 🙂
פשוט סלט מטורף אני כל שבוע מכין לכל האחים הנשואים בשביל שבת
וכולם מתחננים לזה ומזכירים ליכל השבוע לא לשכוח להכין להם
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יצי
הסלט הזה פשוט חבל על הזמן…
תודה חני 🙂
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה
תודה רבה
כן אפשר.
תודה רבה
יוצא אמנם טעם אחר.. אבל הולך נהדר אני תמיד עושה כך
אני רוצה להכין אבל לא מבינה? אין בסלט מלח???
אשמח לתגובה בהקדם!
תודה!!!
רוטב הסויה מלוח.
אפשר תמיד להוסיף מלח לפי הטעם.
רוטב סויה/צילי מכיל נתרן בכמות גבוהה!
זב המלח שלך.
סלט מצויין ,מכינה כמות משולשת .
הוכן מספר פעמים לארוחות משפחתיות בהרכב גדול ונחל הצלחה מדהימה.
הטעם מצויין גם למחרת .תודה על מתכון נהדר
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת
היי אפרת,
“שמן זית בנדיבות”
כמה כפות להערכתך?
תודה מראש,
לדעתי בסביבות 3-4 כפות שמן.
היה מעדן!!! באמצע הזמן של החצילים בתנור הוספתי קוביות בטטה קטנטנות היה גם טעים וגם צבעים יפים.. (הבטטה מתבשלת מהר ולכן להוסיף את הבטטה באמצע התהליך אחרת תשרף..)
נשמע מעולה 🙂
תודה יוני
הי אפרת,
האם מתאים לשים בסלט שומשום לקישוט?
כן, אפשר לקשט בשומשום.
היי
אם אני מכינה יום מראש, עדיף לאכסן את הרוטב בנפרד או ישר לערבב עם הרוטב בעת ההכנה?
ישר לערבב עם הרוטב.
סלט מושלם!
מאמצת אותו….
תודה אפרת ושבוע טוב!
שמחה שאהבת 🙂
תודה רותי ושבוע נפלא 🌷
היי אפרת
יש לי כוסברה טרייה ופטרוזיליה יבשה
מה עדיף? ומה הכמות שצריך לשים?
תודה
אפשר לשים רבע כוס כוסברה קצוצה.
וואו יצא מדהיםםםם!!! תודה !
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה ויום מקסים!
תודה על תגובתך המהירה!
היי אפרת! האם ניתן להוסיף יחד עם החציל גם בטטה?
כן, אפשר.
הי…
הכנתי עכשיו לכבוד שבת את סלט החצילים ברוטב צ’ילי ויצא פשוט טעיםםםםם
תודה על המתכונים הקלילים והטעימים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
פעם ראשונה שמגיבה פה 🙂
המתכונים שלך נפלאים ,מכירה האתר הנפלא מספר שנים ,הכנתי ומכינה ממנו מספר מתכונים מנצחים מכל ההיבטים ,המלצתי וממליצה לכל מי שיכולה .היום הכנתי מתכון סלט נפלא זה ,לאחר שלא הכנתיו זמן רב .שתהא לך שנה טובה ומתוקה וטעימה 🙂
תודה רבה!
חג שמח ושנה טובה ומתוקה ❤️
הי אפרת,
אני אכלתי אתמול במסעדה סלט חצילים מטוגן עם פלפל ופטרוזליה- אך בלי שום רוטב עגבניות. אני מחפשת המון זמן מתכון כזה. יש לך רעיון? תודה על אתר מדהים וטעים!!!!!
היי פנינה,
זה היה סלט חצילים טחון? או שהחצילים היו חתוכים? עם פלפל אדום?
היי
האם אפשר להוסיף או לעשות בנפרד גםתפוחי אדמה? ותודה על המתכונים המעולים
אלי
היי אלי,
אני חושבת שעדיף להכין בנפרד תפוחי אדמה.
כבר חצי שנה שאין שבת שבעלי מוותר על המתכון הזה
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל ושבת שלום
סלט מעולה תודה רבה
תודה עינת 🙂
חייבים פטרוזיליה?
אין לי כרגע…
לא חייב.
הי אפשר רק שום ופטרוזילה לטגן? לדעתך
אפשר. מומלץ להוסיף גם מלח ופלפל שחור.
שנה טובה 🙂
טעיםםםםםם!!!! התחסל עד הפרור האחרון
תודה אילה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת שוב על השאלה,הכנתי את הסלט יצא מושלם!!!קיבלתי מרירות מהחצילים.איך מוציאים תמרירות??תודה וסליחה.
היי אלירן,
שמחה שיצא טעים 🙂
כדי להפטר מהמרירות של החציל, לאחר שחותכים אותו לקוביות יש לפזר על הקוביות מלח (רצוי גס אם יש לך) ולשים בצד למשך חצי שעה-שעה עד שהחציל כאילו מתחיל להזיע. לאחר מכן שוטפים את קוביות החציל, מנגבים היטב בנייר מגבת ומכינים כרגיל לפי המתכון.
יום מקסים
תודה רבה רבה רבה עזרת לי מאוד, שפית.!
מעדן!!! תודה רבה.
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת.
סלט טעים ביותר, וקל כל כך להכין!
הכנתי לשבת ולא היה מספיק, בעז״ה נכין כפול שלש.
תודה רבה!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה ויום מקסים
היי אין לי רוטב סויה אבל ש לי סילאן אפשר להחליף בינהם?
היי הודיה,
פשוט תכיני בלי הסויה (אין צורך להוסיף סילאן).
אפשר להקפיא?
תודה
נראה לי שכן.
תגידי מה את הכי ממליצה בטיגון או בתנור ? במה יוצא הכי טעים ?
היי ליאת,
האמת שיוצא טעים בשני המקרים (אפיה היא פשוט יותר קלה כי לא צריך לעמוד ולטגן). אם את מחליטה לאפות רק חשוב לפזר שמן זית בנדיבות.
היי אפרת המסטר!
רציתי לספר לך קצת על עצמי…
אני בבישול ואפיה פשוט עם ידיים שמאליות, ראיתי את המתכון שלך באתר כאן והחלטתי לנסות…
למרות כל נסיונותי הקודמים…
הצלחתי אבל בגדול!!! זה פשוט יצא מהממםםםםםם!!!!
ה’ יברך אותך וישלח לך ברכה בעמלך:)!!!
תמשיכי לעשות חייל…
נהנים ושבעיפ פה!
תודה רבה רבה!!!!
תודה רבה מיטלי! איזה כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!
היי!
אפשר להשתמש ברוטב צ’ילי חריף במקום מתוק?
היי אלומה,
אני מניחה שאפשר. אם יש לך את שניהם אני ממליצה לשלב (מתוק וחריף).
יום נפלא 🙂
אין לי סויה 🙁
במה אפשר להחליף? או אולי לוותר?
יש לי חומץ בלסמי…
היי מורן,
פשוט תוותרי על הסויה.
שבת שלום 🙂
יוצא מעולה מעולה תודה רבה! עשית לנו עונג שבת. מעכשיו- כל שבת, מוכפל
תודה אביגל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
אין לי פטרוזיליה, האם אפשר להוסיף תיבולית כוסברה במקום?
תודה!
כן אדוה, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם לא צריך להמליח את החצילים לפני הבישול על מנת להוציא מהם את המרירות?
היי אורי,
אפשר. לאחר שחותכים את החציל לקוביות אפשר לפזר מעל מלח ולהניח להן “להזיע” כחצי שעה. אח”כ לשטוף ולייבש.
הסלט יוצא מעולה! כל כך טוב שהכפלתי אותו בארבע!
תודה רבה!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מרים ושבת שלום 🙂
בס”ד
יצא טעים מאוד
ממש מעדן
תודה רבה ((:
שמחה לשמוע נויה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
היית גאה בנו( בך ובי) בשולחן החג!!!
אליפות!
הסלט נטרף ולא רק הסלט..עוד 3 מתכונים שלך שחגגו על שולחן החג.
אפרת , תודה רבה לך על העונג!!!
שנה טובה ומלאה במתכונים חדשים טעימים שלך.
היי קריסטינה,
אני כל כך שמחה לשמוע!
שנה טובה ומבורכת 🙂
היי אפרת , יקירה.
אני בשיא בישולים למחר ורציתי להתייעץ איתך:
אני יודעת שבריא יותר להכניס את החציל לתנור , אבל לא כ״כ בא לי למשוך ת׳זמן. כמה כפות ששמן לדעתך יספיקו לטיגון, כי חציל בד״כ ״שותה״ את השמן?
ותודה
היי קריסטינה,
אני כל כך מבינה אותך 😉
תתחילי ב-4 כפות שמן ותשימי לב אם החציל שותה את השמן תוסיפי עוד שמן (זה בסדר להוסיף שמן גם באמצע הטיגון). אח”כ תניחי על נייר סופג.
שלום. הסלט הזה פשוט מעדן כמו כל המתכונים למי שמבין פשוט אין מילים .מאז שהכרנו את האתר אנחנו מרגישים כל שבת במסעדת שף.
איזה כיף לשמוע!
תודה אסף 🙂
הי אפרת,
איזה מתכון כיפי.כמו כל השאר שניסיתי
( וניסיתי הרבה ).
כמה זה נורא אם יש לי רק פטרוזיליה יבשה
ואין לי חשק לרדת ולקנות טריה עכשיו?
היי אורית,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
שימי כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.
תודה רבה.
וסליחה על האיחור בתגובה 🙂
וואוו!!!! או איך שהילדים שלי אומרים: איזה שוס. ממש סוף הדרך.
לקחתי את הרוטב השני- כף מכל דבר כי קצת פחדתי מרוטב סויה בסגנון סיני שזה מה שיש לי וממש ללקק את האצבעות. תודה תודה!
מעולה! שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
שלום אפרת, בהמשך ביקורי באתר המקסים שלך שהיכרתי רק היום גיליתי את המתכון הזה שאני ממש רוצה להכין אבל גיליתי שיש לי רק רוטב סויה בסגנון סיני, וסילאן, ודבש ורוטב פאד-ת’אי אבל לא צ’ילי מתוק. יש לך רעיון אם מאלו אפשר להכין רוטב? החצילים כבר בתנור. תודה רבה רבה, ושבת שלום. עטרי
היי עטרי,
אפשרות אחת: 2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כפית דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
אפשרות שניה: כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, כף דבש, שן שום כתושה, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
*ממליצה שתטעמי את הרטבים לפני שאת מתבלת את החצילים כי זה עניין של טעם אישי 🙂
אפשר גם להכין טחינה ולפני ההגשה להזליף על זה שמן זית וטחינה ולפזר פטרוזיליה טרייה קצוצה (יוצא מעולה). אם את צריכה מתכון לטחינה יש כאן.
את מדהימה ! כשם שהמתכונים בטעם וריח
גישתך לבביותך מפתיעים ואפילו הם בתגובה מהירה של 10 דקות,פחות. תבורכי מפי עליון אמן.
תודה רבה סיגלית היקרה! 🙂
אתר מתכונים הכי מדהים שראיתי עד היום!!!!
האתר מאד נוח ומסודר…
ממש תודה רבה!!!!!!!!!!!
תודה יסכה! שמחה לשמוע 🙂
מעולה מעולה!! תודה 🙂
תודה מיה 🙂
היי,
האם אפשר להכין יום מראש???
כן, אפשר. שומרים במקרר בקופסה סגורה.
שבוע טוב 🙂
תודה.
תודה על המתכונים המעולים! האם הכוונה לצ׳לי מתוק?
הי נורית, כן.
שבת שלום 🙂