זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 54-59 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
כוס גרגירי חומוס משקית קפואה
3 שיני שום שמנות קצוצות
חצי כוס מים
תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, ¾ כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4 דקות.
-מוסיפים את החציל, העגבניות, השום, גרגירי החומוס וחצי כוס מים. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 45 דקות (יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים).
-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים ללא מכסה במשך 5-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (התבשיל צריך להיות עסיסי אך ללא נוזלים). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.
אפשר להקפיא?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן
זאת התוצאה..מדהימה בטעמה..בקלות ההכנה..תודה חמה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי היום ויצא ממש טעים!!
רק שהכמות יוצאת קטנה עד מאוד. לדעתי זה פחות מ- 4 מנות, אלא אם כל אחד אוכל ממש מעט מזה. ממליצה להכפיל כמויות.
מתכון מעולה, תודה על השיתוף!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מציעה לכתוב במתכון שצריך לבשל את גרגרי החומוס קודם. עבדתי לפי המתכון, הכנסתי גרגרי חומוס ישר מהשקית הקפואה, וכמה שבישלתי זה לא התרכך, זרקתי לפח….
דווקא נשמע מתכון טעים.
האם השתמשת בגרגירי חומוס קפואים (כמן של סנפרוסט)?
זמן הבישול כאן ארוך ולחלוטין אמור להספיק לחומוס…
יכול להיות שהיו חסרים קצת נוזלים (האם מדדת את המים בכוס מדידה?) ולכן זה קרה.
גיליתי לאחרונה שיש חומוס קפוא שאינו בושל לפני ההקפאה. צריך לשים לב שכתוב על האריזה “מבושל”
תודה אדוה:)
היי אפרת
בלי שום גם יהיה טעים או שצריך משהו במקומו?
תודה ושבת שלום
השום מוסיף טעם אבל גם בלי זה טעים.
אם מכינים מגרגירי חומוס שהושרו לילה במים?
אני מניחה שצריך לבשל אותם קודם במים עד שרכים ורק אז להמשיך עם המתכון… צודקת?
נכון 🙂
יצא מעולה ממש תודה!
תודה שחזרת לשתף ❣️
היי אם יש לי זכוכית של חצילים קלויים זה תופס??
במקרה הזה כדאי להשתמש בחציל רגיל ולבשל אותו מהתחלה כדי שיפריש טעמים.
את יכולה להשתמש בחצילים הקלויים לאחת המתכונים האלה – סלט חצילים בתנור או חצילים עם ירקות בתנור, ולהוסיף את החצילים בסוף בגלל שהם כבר קלויים.
בוקר טוב אפררת
עם חומוס מקופסת שימורים “(זכוכית) יצא גם טעים?
תודה יום נפלא.
כן.
האם זה הולך טוב עם אורז לבן? חשבתי לעשות את זה כתוספת, האם זה מתאים לדעתך?
כן.
היי אפרת
אני באמצע הבישול כבר.
רציתי לשאול למה הבישול אורך הרבה זמן ?
בתודה.
בגלל החומוס. לוקח לו זמן להתרכך כמו שצריך.
האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?
כן אפשר. את גרגירי החומוס אפשר להוסיף כ-20 דקות לפני סוף הבישול.
הי יקרה, לא צריך להמליח ולהוציא את הנוזלים של החציל?
אפשר אבל לא חובה (אני לא המלחתי).
הי אפרת,
נראה מעדן! השאלה היא:
אם לא שמים חומוס, עדיין יצא ייחודי לסלט הזה או שזה כבר כמו סלט אחר שאת מציעה?
תודה רבה!
אגב, שמן קוקוס מוצק שהפך בארון לנוזלי, הוא עדיין טוב? הוא נחשב למוצק באפיה? תודה!
עדיין ייצא טעים בלי חומוס. אם את מוותרת על החומוס מספיק לשים רק רבע כוס מים.
שמן קוקוס בקיץ תמיד הופך לנוזלי בגלל החום. הוא עדיין טוב לשימוש. הוא נחשב לנוזלי/מומס באפיה. אם רשום במתכון שמן קוקוס מוצק אז יש להכניס אותו למקרר להתייצבות לפני השימוש.