שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 54-59 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

3 שיני שום שמנות קצוצות

חצי כוס מים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, ¾ כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4 דקות.

-מוסיפים את החציל, העגבניות, השום, גרגירי החומוס וחצי כוס מים. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 45 דקות (יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים).

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים ללא מכסה במשך 5-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (התבשיל צריך להיות עסיסי אך ללא נוזלים). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ' החדר או קר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלמון עם עגבניות שרי ובצל
פאדג שוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (15:17 21.08.2020)

היי אפרת

בלי שום גם יהיה טעים או שצריך משהו במקומו?
תודה ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 21.08.2020)

השום מוסיף טעם אבל גם בלי זה טעים.

Avatar
namaa4 (22:59 26.06.2020)

אם מכינים מגרגירי חומוס שהושרו לילה במים?
אני מניחה שצריך לבשל אותם קודם במים עד שרכים ורק אז להמשיך עם המתכון… צודקת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 27.06.2020)

נכון 🙂

Avatar
namaa4 (22:26 28.06.2020)

יצא מעולה ממש תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 29.06.2020)

תודה שחזרת לשתף ❣️

Avatar
לאה אלכביר (01:06 10.02.2020)

היי אם יש לי זכוכית של חצילים קלויים זה תופס??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 10.02.2020)

במקרה הזה כדאי להשתמש בחציל רגיל ולבשל אותו מהתחלה כדי שיפריש טעמים.
את יכולה להשתמש בחצילים הקלויים לאחת המתכונים האלה – סלט חצילים בתנור או חצילים עם ירקות בתנור, ולהוסיף את החצילים בסוף בגלל שהם כבר קלויים.

Avatar
עינת (11:09 5.12.2019)

בוקר טוב אפררת

עם חומוס מקופסת שימורים "(זכוכית) יצא גם טעים?

תודה יום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 5.12.2019)

כן.

Avatar
אפרת (05:56 11.10.2019)

האם זה הולך טוב עם אורז לבן? חשבתי לעשות את זה כתוספת, האם זה מתאים לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 11.10.2019)

כן.

Avatar
עינת (11:33 25.09.2019)

היי אפרת

אני באמצע הבישול כבר.

רציתי לשאול למה הבישול אורך הרבה זמן ?

בתודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 25.09.2019)

בגלל החומוס. לוקח לו זמן להתרכך כמו שצריך.

Avatar
חיה (07:18 30.08.2019)

האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 30.08.2019)

כן אפשר. את גרגירי החומוס אפשר להוסיף כ-20 דקות לפני סוף הבישול.

Avatar
שרית (16:50 20.06.2019)

הי יקרה, לא צריך להמליח ולהוציא את הנוזלים של החציל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 20.06.2019)

אפשר אבל לא חובה (אני לא המלחתי).

Avatar
דבי (12:46 19.06.2019)

הי אפרת,

נראה מעדן! השאלה היא:

אם לא שמים חומוס, עדיין יצא ייחודי לסלט הזה או שזה כבר כמו סלט אחר שאת מציעה?

תודה רבה!

אגב, שמן קוקוס מוצק שהפך בארון לנוזלי, הוא עדיין טוב? הוא נחשב למוצק באפיה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 19.06.2019)

עדיין ייצא טעים בלי חומוס. אם את מוותרת על החומוס מספיק לשים רק רבע כוס מים.
שמן קוקוס בקיץ תמיד הופך לנוזלי בגלל החום. הוא עדיין טוב לשימוש. הוא נחשב לנוזלי/מומס באפיה. אם רשום במתכון שמן קוקוס מוצק אז יש להכניס אותו למקרר להתייצבות לפני השימוש.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.