שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 54-59 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

חציל בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

3 שיני שום שמנות קצוצות

חצי כוס מים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, ¾ כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4 דקות.

-מוסיפים את החציל, העגבניות, השום, גרגירי החומוס וחצי כוס מים. ממליחים עם המלחייה בנדיבות, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 45 דקות (יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מעט מים).

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים ללא מכסה במשך 5-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (התבשיל צריך להיות עסיסי אך ללא נוזלים). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*שומרים במקרר. ניתן להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלמון עם עגבניות שרי ובצלסלמון עם עגבניות שרי ובצל
פאדג שוקולד לבן פאדג שוקולד לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דסי (20:46 29.08.2024)

אפשר להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:41 30.08.2024)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן

avatar
Zipi (17:57 3.07.2023)

זאת התוצאה..מדהימה בטעמה..בקלות ההכנה..תודה חמה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 3.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
Vered (21:45 12.06.2023)

הכנתי היום ויצא ממש טעים!!
רק שהכמות יוצאת קטנה עד מאוד. לדעתי זה פחות מ- 4 מנות, אלא אם כל אחד אוכל ממש מעט מזה. ממליצה להכפיל כמויות.
מתכון מעולה, תודה על השיתוף!

סלט חצילים וחומוס
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 13.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
לאה (15:43 3.02.2023)

מציעה לכתוב במתכון שצריך לבשל את גרגרי החומוס קודם. עבדתי לפי המתכון, הכנסתי גרגרי חומוס ישר מהשקית הקפואה, וכמה שבישלתי זה לא התרכך, זרקתי לפח….
דווקא נשמע מתכון טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 3.02.2023)

האם השתמשת בגרגירי חומוס קפואים (כמן של סנפרוסט)?
זמן הבישול כאן ארוך ולחלוטין אמור להספיק לחומוס…
יכול להיות שהיו חסרים קצת נוזלים (האם מדדת את המים בכוס מדידה?) ולכן זה קרה.

avatar
אדוה (10:26 28.12.2023)

גיליתי לאחרונה שיש חומוס קפוא שאינו בושל לפני ההקפאה. צריך לשים לב שכתוב על האריזה “מבושל”

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 28.12.2023)

תודה אדוה:)

avatar
עינת (15:17 21.08.2020)

היי אפרת

בלי שום גם יהיה טעים או שצריך משהו במקומו?
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 21.08.2020)

השום מוסיף טעם אבל גם בלי זה טעים.

avatar
namaa4 (22:59 26.06.2020)

אם מכינים מגרגירי חומוס שהושרו לילה במים?
אני מניחה שצריך לבשל אותם קודם במים עד שרכים ורק אז להמשיך עם המתכון… צודקת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 27.06.2020)

נכון 🙂

avatar
namaa4 (22:26 28.06.2020)

יצא מעולה ממש תודה!

סלט חצילים וחומוס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 29.06.2020)

תודה שחזרת לשתף ❣️

avatar
לאה אלכביר (01:06 10.02.2020)

היי אם יש לי זכוכית של חצילים קלויים זה תופס??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 10.02.2020)

במקרה הזה כדאי להשתמש בחציל רגיל ולבשל אותו מהתחלה כדי שיפריש טעמים.
את יכולה להשתמש בחצילים הקלויים לאחת המתכונים האלה – סלט חצילים בתנור או חצילים עם ירקות בתנור, ולהוסיף את החצילים בסוף בגלל שהם כבר קלויים.

avatar
עינת (11:09 5.12.2019)

בוקר טוב אפררת

עם חומוס מקופסת שימורים “(זכוכית) יצא גם טעים?

תודה יום נפלא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 5.12.2019)

כן.

avatar
אפרת (05:56 11.10.2019)

האם זה הולך טוב עם אורז לבן? חשבתי לעשות את זה כתוספת, האם זה מתאים לדעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 11.10.2019)

כן.

avatar
עינת (11:33 25.09.2019)

היי אפרת

אני באמצע הבישול כבר.

רציתי לשאול למה הבישול אורך הרבה זמן ?

בתודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 25.09.2019)

בגלל החומוס. לוקח לו זמן להתרכך כמו שצריך.

avatar
חיה (07:18 30.08.2019)

האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 30.08.2019)

כן אפשר. את גרגירי החומוס אפשר להוסיף כ-20 דקות לפני סוף הבישול.

avatar
שרית (16:50 20.06.2019)

הי יקרה, לא צריך להמליח ולהוציא את הנוזלים של החציל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 20.06.2019)

אפשר אבל לא חובה (אני לא המלחתי).

avatar
דבי (12:46 19.06.2019)

הי אפרת,

נראה מעדן! השאלה היא:

אם לא שמים חומוס, עדיין יצא ייחודי לסלט הזה או שזה כבר כמו סלט אחר שאת מציעה?

תודה רבה!

אגב, שמן קוקוס מוצק שהפך בארון לנוזלי, הוא עדיין טוב? הוא נחשב למוצק באפיה? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 19.06.2019)

עדיין ייצא טעים בלי חומוס. אם את מוותרת על החומוס מספיק לשים רק רבע כוס מים.
שמן קוקוס בקיץ תמיד הופך לנוזלי בגלל החום. הוא עדיין טוב לשימוש. הוא נחשב לנוזלי/מומס באפיה. אם רשום במתכון שמן קוקוס מוצק אז יש להכניס אותו למקרר להתייצבות לפני השימוש.

לקריאת כל התגובות