שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 38 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 חציל חתוך לקוביות בגודל ס”מ וחצי

1 גמבה חתוכה גס

1 בצל בינוני חתוך גס

2-3 שיני שום פרוסות

2 כפות רסק עגבניות

2/3 כוס מים רותחים

כפית סילאן, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-כדי להיפטר מהמרירות של החציל – מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. משאירים במשך חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מזיעים ומפשירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.

-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום וקוביות החצילים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגמבה ומערבבים כדקה.

-מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, כמון, מלח ופלפל ומוזגים מים רותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ30 דקות (יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב. אם התבשיל מתייבש, יש להוסיף מים).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

*ניתן לאכול את הסלט, חם, פושר וקר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות כרובית וגזר אפויות
שעועית צהובה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שפרה (17:51 15.04.2021)

הכנתי את הסלט זה עכשיו על הגז
ניראה ממש בליסטייי
מריח מצוין

מתכונים ב-10 דקות (18:26 15.04.2021)

שמחה שאהבת, תודה על השיתוף😊

מרב (22:47 11.04.2021)

פעם כמעט ראשונה שאני מעזה לנסות סלט חצילים מטוגן. יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (09:06 12.04.2021)

כיף לשמוע! תודה מרב😊

תמר (08:11 5.02.2021)

שלום אפרת, נהנית תמיד מהמתכונים המדויקים שלך. האם ניתן לוותר על השלב שאמור להוריד מהחצילים את המרירות? לא נראה לי שיהיה לי מספיק זמן וראיתי והכנתי מתכוני חצילים אחרים שאין בהם את השלב הזה. הם יהיו נורא מרירים אם לא אעשה זאת? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 5.02.2021)

היי תמר,
גם אני לפעמים מדלגת על השלב הזה. לגבי המרירות, זה תלוי בסוג החצילים.

עינת (10:26 25.01.2021)

בוקר טוב אפרת
בלי שום עדיין יצא טעים?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:55 25.01.2021)

היי עינת,
יצא עדיין טעים מאוד:)

הווארד (23:47 3.09.2020)

יצא מעולההההההההה!!!!!!!!
אני מכינה בקביעות!!!!!!1
תודה!!!!!!!!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:12 4.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אפרת (22:44 28.03.2020)

מעולה!!! הכנתי מספר פעמים וכולם מתענגים!!!
טיפ קטן ממני לחתוך קטן את החציל והגמבה מתרכך יותר טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 29.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אפרת

דבי (10:29 29.11.2019)

תודה אפרת על תשובתך המהירה!

מתעקשת לטגן, הגמבה קצת עוזרת למראה המדכא (מבינה אןתי?!).

תבלין צ’ילי מתוק יעזור?

זה כן טעים רק הצבע… תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 29.11.2019)

אם תכניסי גמבה או ירק נוסף זה ישפר את המראה.
אפשר להוסיף קצת תבלין צ’ילי מתוק.

דבי (09:54 29.11.2019)

בוקר טוב לך!

בלי לראות מתכונים חשבתי להכין חציל מטוגן בלי הרבה שמן.
טיגנתי בצל לשזוף הוספתי קוביות חצילים מלח ופלפל שחור והמשכתי לאדות מכוסה חלקית.
לא נראה משהו,
מה אפשר להוסיף מלבד גמבה ושום אם לא אוהבים רסק עגבניות (אפשר בלי עגבניות?)?
הייתי רוצה יותר מטוגן מתבשיל.

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 29.11.2019)

בוקר אור,
זה נראה ככה כי זה מאודה. אפשר להוסיף קישואים, פטריות, גזר.
לא חייב לשים רסק או עגבניות.
זה יהיה כמו תבשיל אלא אם כן תשימי הכל בתבנית (כולל את החציל למרות שכבר בושל) ותכניסי לתנור כמו במתכון הזה- חצילים עם ירקות בתנור.
שבת שלום 🌺

עינת (16:41 25.11.2019)

היי אפרת

במקום רסק עגבניות אפשרי עגבניות ואם כן כמה עגבניות טריות במקום 2 כפות רסק עגבניות

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 25.11.2019)

אני חושבת שאפשר לשים עגבניה אחת.

לילך (11:14 16.11.2019)

יצא טעים, פשוט ממכר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 16.11.2019)

נראה מעולה!
תודה לילך 🙂

דבי (18:41 28.02.2019)

אני רוצה פרוסות מתובלות. בטעם ואולי גם מרקם של סלט.

בסלט שלך כאן גם לא מטגנים או אופים.

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:58 1.03.2019)

במקרה הזה לא מטגנים לפני כי החצילים חתוכים לקוביות ובסופו של דבר זה יוצא כמו סלט די עיסתי.
אם את רוצה לשמור על הצורה של הפרוסות כדאי לטגן לפני או שאפשר להכין משהו בסגנון הזה- פרוסות חצילים עם עגבניות, גמבה ושום. דווקא באפיה הצורה של פרוסות החצילים תשמר טוב יותר מאשר בבישול.

דבי (16:15 28.02.2019)

שלום לך אפרת,

מה את אומרת על רעיון כזה:

לטגן בצל מעליו פרוסות חצילים ומעל פרוסות עגבניה.

יצא משהו מזה?

איזה עובי החצילים? איזה תיבול? מים?

הרבה תודה על הייעוץ!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 28.02.2019)

היי דבי,
אני חושבת שהחצילים צריכים קודם טיגון משני הצדדים לבד ואחרי זה אפשר להוסיף בצל ועגבניות.
מה בסופו של דבר את רוצה שייצא? תבשיל מעורבב כמו סלט או שהשכבות יישמרו?

שלומית (15:03 10.01.2019)

יצא טעים מאוד! (ויתרתי על הסילאן). החציל לא התבשל לי כ”כ טוב, אולי כי חתכתי לקוביות גדולות מידי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 10.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי החציל, אני מניחה שזאת אכן הסיבה.
תודה שחזרת לעדכן.

עינת (11:00 26.11.2018)

היי אפרת

אפשרי במקום רסק עגבניות לשים עגבניות מרוסקות קנוי?

בתודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 26.11.2018)

אני חושבת שכן.

עינת (22:16 18.03.2018)

היי

האם אפשר לוותר גם על סילאן ולא לשים דבש או סוכר במקום

אפשרי? מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 19.03.2018)

כן אפשר.

לירון (11:12 16.06.2017)

היי,

אני חייבת לציין שהמתכונים שלך מצויינים. הכנתי כבר כמע והכל יצא טעים מאוד.
האם יש אפשרות להחליף את הכמון בתבלין אחר?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 16.06.2017)

היי לירון,
אפשר לוותר על הכמון.
שבת שלום 🙂

נורית (11:11 26.05.2017)

אפשר לקצי תהליכים בכך שמכניסים את החציל החתוך לתנור לכ-20 דק’. ואז הנוזלים יוצאים ממנו והוא מוריד את נפחו. וזה גם ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (11:50 26.05.2017)

תודה נורית 🙂

דורית (11:50 29.12.2017)

היי.. מכניסים לתנור עם מלח או בלי??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 29.12.2017)

היי דורית,
לאחר השריית החצילים במלח יש לשטוף אותם ולנגב. לאחר מכן אפשר להכניס לתנור כמו שהציעה נורית.

לימור (09:29 24.12.2016)

יצא מצוין תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:29 24.12.2016)

תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂

צופנת (11:36 2.12.2016)

האם אפשר להמיר את הרסק בעגבניה ?

מתכונים ב-10 דקות (12:09 2.12.2016)

היי צופנת,
את יכולה לשים 1-2 עגבניות מגורדות.

טלי (16:37 22.11.2016)

ושוב תודה כמו תמיד יצא מעולה (ממתינה למתכוני המש)

מתכונים ב-10 דקות (20:06 22.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

אורנה (19:00 18.10.2016)

המתכונים שלך מעולים אני חוגגת עם כל המתכונים שלך תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:37 18.10.2016)

תודה אורנה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂

שם *חיה (13:19 30.09.2016)

אפשר להקפיא?

אני מאד ניהנית מהמתכונים שלך

מתכונים ב-10 דקות (14:10 30.09.2016)

היי חיה,
אני מניחה שכן.
שנה טובה 🙂

אירנה (16:32 31.08.2016)

המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח מאז שגיליתי את האתר שלך.
תודה על האתר והמתכונים הנפלאים שלך!
כל מה שהכנתי עד עכשיו קרץ אין סוף מחמאות.

מתכונים ב-10 דקות (17:09 31.08.2016)

תודה אירנה! כיף לשמוע 🙂

אסתח (12:43 26.08.2016)

אחלה מתכון. בעלי ליקק את באצבעות 🙂 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:47 26.08.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

חנה (19:53 24.08.2016)

האם לשני חצילים יש להכפיל את כל הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 24.08.2016)

כן חנה, רצוי.

פלונית (10:10 5.08.2016)

האם ניתן להקפיא את המנה?

מתכונים ב-10 דקות (10:37 5.08.2016)

אני מניחה שכן.
שבת שלום 🙂

הדס (08:48 29.07.2016)

היי אפרת,
בדרך כלל כשאני מכינה מתכון אני נכנסת לעוד כמה אתרים ועושה שילוב של כל המתכונים. רק כשאני מבשלת מתכונים מהאתר שלך אני לא עושה את זה פשוט כי כלהמתכונים שלךשהכנתי עד היום הצליחו ומעל ומעבר!!! חוצמזה ממש כיף שיש רובריקה של מתכונים טבעוניים!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:42 29.07.2016)

תודה הדס! כיף גדול לשמוע 🙂

לאה (22:35 21.07.2016)

הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט מעדן, המשפחה ביקשה את המתכון…
תודה על המתכונים המוצלחים, כל מה שניסיתי בינתיים הצליח…

מתכונים ב-10 דקות (22:37 21.07.2016)

תודה לאה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂

ציונה (17:38 7.07.2016)

שאלה: האם יש לקלף את החציל? תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:49 7.07.2016)

היי ציונה,
לא חובה לקלף את החציל.

sari (11:13 26.06.2016)

מתכון פשוט מושלם!
תודה לך.

מתכונים ב-10 דקות (11:32 26.06.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

מרווה (13:46 17.03.2016)

שלום,

הכנתי את הסלט ככתבו וכלשונו, לא שיניתי מאומה ואני חייבת לציין לשבח את הטעם הנפלא . יישר כוח על מתכון קל ופשוט וכה טעים. סוג כזה של מתכונים אני אוהבת .

מתכונים ב-10 דקות (15:13 17.03.2016)

תודה מרווה! שמחה שאהבת 🙂

מרים (17:58 13.02.2016)

איזה כיף לי שיש לי אותך. תודה רבה לך. עוד פעם מתכוןכל כך פשוט שיצא כל כך טעים !

מתכונים ב-10 דקות (18:42 13.02.2016)

תודה מרים!
שבוע טוב 🙂

zipi (14:29 5.02.2016)

הכנתי את המתכון יצא מעולה , טעים, קל להכנה. תודה רבה וחמה על כל המתכונים המוצלחים.

מתכונים ב-10 דקות (15:03 5.02.2016)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

נירה הרץ (09:12 4.12.2015)

אתמול הכנתי את סלט החצילים והגמבה,ואת פשטידת פטריות עם תפוחי האדמה,והיה ממש נפלא !
כבר עשיתי מספר מתכונים,וכולם הצליחו .
החשיבות שלהם ,החומרים הפשוטים והזמינים שמהם הם עשויים,ומהירות ההכנה.
תודה רבה ! תמשיכו כך הלאה !

מתכונים ב-10 דקות (11:28 4.12.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה נירה ושבת שלום 🙂

גילה (23:09 26.11.2015)

מאז שהכרתי את האתר הזה (כמה שבועות) אני “ממוגנטת” אליו כל חמישי בערב והתוצאה :עונג שבת אמיתי
עכשיו התפשל לי משהו ואני לא מצליחה לתקן:
כנראה שמתי מדי הרבה מלח יצא סלט ממש מלוח ניסית לשים עוד גמבה ועוד דבש ועדין מלוח יש לך עיצה?

מתכונים ב-10 דקות (23:16 26.11.2015)

היי גילה,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
כדי להפחית את המליחות צריך לשים עוד ירקות- גמבה, חציל, בצל. כדאי לטגן אותם בנפרד עד לריכוך ואז להוסיף לתבשיל.
אפשרות אחרת היא להוסיף לתבשיל עוד מים רותחים (בהנחה והוא עדיין בסיר 🙂 ). המים “ישטפו” את התיבול וידללו אותו. לאחר מכן ניתן לצמצם את המים בעזרת בישול כשהסיר פתוח (ללא מכסה) או שאפשר לשפוך בזהירות את עודפי המים (להקפיד שרק המים ישפכו), לטעום את התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך.
בהצלחה!

דנה (20:39 19.11.2015)

סלט נהדר יצא מצוין.
שבת שלום ותודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:25 19.11.2015)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

הדסה יצחקי (12:43 19.11.2015)

היי.
טרם ניסיתי אבל אודטה כתבה פעם שכשקוראים את המתכון – אם הוא מעורר את בלוטות הרוק – סימן שהוא מעולה. מאז שהיכרתי את האתר שלך מצאתי הרבה מתכונים מעוררי בלוטות רוק ואת חלקם בישלתי בהצלחה מרובה. כל הכבוד ויישר כוח!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:07 19.11.2015)

תודה הדסה! איזה כיף לשמוע!
המשך יום מעולה 🙂

רחלי (22:36 12.11.2015)

הכנתי עכשיו, יצא טעים! תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (22:49 12.11.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה רחלי 🙂

הילה (11:39 12.11.2015)

האם אפשר לוותר על הסילאן או להחליף במצבך אחר יותר טריוויאלי?

מתכונים ב-10 דקות (11:42 12.11.2015)

כן הילה, את יכולה לשים כפית שטוחה דבש או חצי כפית סוכר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.