זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 38 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חציל חתוך לקוביות בגודל ס”מ וחצי
1 גמבה חתוכה גס
1 בצל בינוני חתוך גס
2-3 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
2/3 כוס מים רותחים
כפית סילאן, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-כדי להיפטר מהמרירות של החציל – מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. משאירים במשך חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מזיעים ומפשירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.
-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום וקוביות החצילים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגמבה ומערבבים כדקה.
-מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, כמון, מלח ופלפל ומוזגים מים רותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ30 דקות (יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב. אם התבשיל מתייבש, יש להוסיף מים).
-טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
*ניתן לאכול את הסלט, חם, פושר וקר.
הכנתי עכשיו את הסלט לכבוד החג. מעדן!
וכמעט כל הגיוון שלי בסלטים הוא בזכותך. תבורכי
חג שמח 🙂
תודה יקרה
חג שמח❤️
הכנתי שבוע שעבר ומכינה שוב השבוע,חזרתי לומר שהיה טעים ברמות ! הסלט חצילים הכי טוב שטעמתי
תודה רויטל🙂
הסלט מצוין
האם ניתן להקפיא?
תודה
אני חושבת שכן:)
אפרת יקרה
מחכה מאד לתשובתך
השבתי לך אתמול בבוקר:)
את לא רואה את התשובה?
בכל מקרה, אפשר להקפיא.
סליחה רק עכשיו עלתה לי התשובה
מתכון מושלם!!!!!
האתר ממש כייפי ויעיל
תודה!!!!!!
תודה ליאורה💜
זה מדהים איך בכזאת פשטות וכשרון את מדריכה כיצד להכין את המתכונים הנהדרים האלה. תבורכי על עוד הצלחה !
אף פעם לא אהבתי להתעסק עם חצילים כי הם “מכורים” לשמן, אבל פעם ראשונה שהכנתי את המתכון ויצא פשוט מעולה על מצע של אורז. תודה רבה !!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
המתכונים מדהימים
כמה זמן ניתן לשמור בקירור?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הסלט נשמר במיטבו כ-3-4 ימים.
ממש טעים!
כולם זללו עם החלה
תודה!
שמחה כל כך שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,
סילאן חובה? מה אפשר לשים במקום?
היי,
הסילאן לא חובה, ואפשר לשים דבש במקום.
ואווווו, יצא מושלם!!
עשיתי ללא סילאן בכלל!!
תודה רבה ושבת שלום!!
נראה מעולה(:
תודה על השיתוף❤
מתכון *נפלא* 😀
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי
האם אפשר להקפיא ?
היי,
אפשר להקפיא אבל כמובן שהכי טעים לאכול את הסלט טרי(:
תודה על המענה המהיר !!
אני רוצה להכין את הסלט הזה אבל לשים שום כתוש זה יוצא גם טוב ככה או שחייבים שום פרוס?
היי,
אפשר, אם את שמה שום כתוש תשתמשי רק בשן שום אחת.
הכנתי את הסלט זה עכשיו על הגז
ניראה ממש בליסטייי
מריח מצוין
שמחה שאהבת, תודה על השיתוף😊
פעם כמעט ראשונה שאני מעזה לנסות סלט חצילים מטוגן. יצא מעולה!
כיף לשמוע! תודה מרב😊
שלום אפרת, נהנית תמיד מהמתכונים המדויקים שלך. האם ניתן לוותר על השלב שאמור להוריד מהחצילים את המרירות? לא נראה לי שיהיה לי מספיק זמן וראיתי והכנתי מתכוני חצילים אחרים שאין בהם את השלב הזה. הם יהיו נורא מרירים אם לא אעשה זאת? תודה!
היי תמר,
גם אני לפעמים מדלגת על השלב הזה. לגבי המרירות, זה תלוי בסוג החצילים.
בוקר טוב אפרת
בלי שום עדיין יצא טעים?
תודה מראש
היי עינת,
יצא עדיין טעים מאוד:)
יצא מעולההההההההה!!!!!!!!
אני מכינה בקביעות!!!!!!1
תודה!!!!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
מעולה!!! הכנתי מספר פעמים וכולם מתענגים!!!
טיפ קטן ממני לחתוך קטן את החציל והגמבה מתרכך יותר טוב.
נראה מעולה 🙂
תודה אפרת
תודה אפרת על תשובתך המהירה!
מתעקשת לטגן, הגמבה קצת עוזרת למראה המדכא (מבינה אןתי?!).
תבלין צ’ילי מתוק יעזור?
זה כן טעים רק הצבע… תודה רבה!
אם תכניסי גמבה או ירק נוסף זה ישפר את המראה.
אפשר להוסיף קצת תבלין צ’ילי מתוק.
בוקר טוב לך!
בלי לראות מתכונים חשבתי להכין חציל מטוגן בלי הרבה שמן.
טיגנתי בצל לשזוף הוספתי קוביות חצילים מלח ופלפל שחור והמשכתי לאדות מכוסה חלקית.
לא נראה משהו,
מה אפשר להוסיף מלבד גמבה ושום אם לא אוהבים רסק עגבניות (אפשר בלי עגבניות?)?
הייתי רוצה יותר מטוגן מתבשיל.
תודה רבה ושבת שלום!
בוקר אור,
זה נראה ככה כי זה מאודה. אפשר להוסיף קישואים, פטריות, גזר.
לא חייב לשים רסק או עגבניות.
זה יהיה כמו תבשיל אלא אם כן תשימי הכל בתבנית (כולל את החציל למרות שכבר בושל) ותכניסי לתנור כמו במתכון הזה- חצילים עם ירקות בתנור.
שבת שלום 🌺
היי אפרת
במקום רסק עגבניות אפשרי עגבניות ואם כן כמה עגבניות טריות במקום 2 כפות רסק עגבניות
תודה .
אני חושבת שאפשר לשים עגבניה אחת.
יצא טעים, פשוט ממכר!
נראה מעולה!
תודה לילך 🙂
אני רוצה פרוסות מתובלות. בטעם ואולי גם מרקם של סלט.
בסלט שלך כאן גם לא מטגנים או אופים.
תודה!
במקרה הזה לא מטגנים לפני כי החצילים חתוכים לקוביות ובסופו של דבר זה יוצא כמו סלט די עיסתי.
אם את רוצה לשמור על הצורה של הפרוסות כדאי לטגן לפני או שאפשר להכין משהו בסגנון הזה- פרוסות חצילים עם עגבניות, גמבה ושום. דווקא באפיה הצורה של פרוסות החצילים תשמר טוב יותר מאשר בבישול.
שלום לך אפרת,
מה את אומרת על רעיון כזה:
לטגן בצל מעליו פרוסות חצילים ומעל פרוסות עגבניה.
יצא משהו מזה?
איזה עובי החצילים? איזה תיבול? מים?
הרבה תודה על הייעוץ!
היי דבי,
אני חושבת שהחצילים צריכים קודם טיגון משני הצדדים לבד ואחרי זה אפשר להוסיף בצל ועגבניות.
מה בסופו של דבר את רוצה שייצא? תבשיל מעורבב כמו סלט או שהשכבות יישמרו?
יצא טעים מאוד! (ויתרתי על הסילאן). החציל לא התבשל לי כ”כ טוב, אולי כי חתכתי לקוביות גדולות מידי.
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי החציל, אני מניחה שזאת אכן הסיבה.
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת
אפשרי במקום רסק עגבניות לשים עגבניות מרוסקות קנוי?
בתודה מראש.
אני חושבת שכן.
היי
האם אפשר לוותר גם על סילאן ולא לשים דבש או סוכר במקום
אפשרי? מה דעתך?
כן אפשר.
היי,
אני חייבת לציין שהמתכונים שלך מצויינים. הכנתי כבר כמע והכל יצא טעים מאוד.
האם יש אפשרות להחליף את הכמון בתבלין אחר?
היי לירון,
אפשר לוותר על הכמון.
שבת שלום 🙂
אפשר לקצי תהליכים בכך שמכניסים את החציל החתוך לתנור לכ-20 דק’. ואז הנוזלים יוצאים ממנו והוא מוריד את נפחו. וזה גם ממש טעים!
תודה נורית 🙂
היי.. מכניסים לתנור עם מלח או בלי??
היי דורית,
לאחר השריית החצילים במלח יש לשטוף אותם ולנגב. לאחר מכן אפשר להכניס לתנור כמו שהציעה נורית.
יצא מצוין תודה
תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להמיר את הרסק בעגבניה ?
היי צופנת,
את יכולה לשים 1-2 עגבניות מגורדות.
ושוב תודה כמו תמיד יצא מעולה (ממתינה למתכוני המש)
שמחה שיצא טעים 🙂
המתכונים שלך מעולים אני חוגגת עם כל המתכונים שלך תודה
תודה אורנה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
אפשר להקפיא?
אני מאד ניהנית מהמתכונים שלך
היי חיה,
אני מניחה שכן.
שנה טובה 🙂
המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח מאז שגיליתי את האתר שלך.
תודה על האתר והמתכונים הנפלאים שלך!
כל מה שהכנתי עד עכשיו קרץ אין סוף מחמאות.
תודה אירנה! כיף לשמוע 🙂
אחלה מתכון. בעלי ליקק את באצבעות 🙂 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
האם לשני חצילים יש להכפיל את כל הכמויות?
כן חנה, רצוי.
האם ניתן להקפיא את המנה?
אני מניחה שכן.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
בדרך כלל כשאני מכינה מתכון אני נכנסת לעוד כמה אתרים ועושה שילוב של כל המתכונים. רק כשאני מבשלת מתכונים מהאתר שלך אני לא עושה את זה פשוט כי כלהמתכונים שלךשהכנתי עד היום הצליחו ומעל ומעבר!!! חוצמזה ממש כיף שיש רובריקה של מתכונים טבעוניים!!!
תודה הדס! כיף גדול לשמוע 🙂
הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט מעדן, המשפחה ביקשה את המתכון…
תודה על המתכונים המוצלחים, כל מה שניסיתי בינתיים הצליח…
תודה לאה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שאלה: האם יש לקלף את החציל? תודה
היי ציונה,
לא חובה לקלף את החציל.
מתכון פשוט מושלם!
תודה לך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
שלום,
הכנתי את הסלט ככתבו וכלשונו, לא שיניתי מאומה ואני חייבת לציין לשבח את הטעם הנפלא . יישר כוח על מתכון קל ופשוט וכה טעים. סוג כזה של מתכונים אני אוהבת .
תודה מרווה! שמחה שאהבת 🙂
איזה כיף לי שיש לי אותך. תודה רבה לך. עוד פעם מתכוןכל כך פשוט שיצא כל כך טעים !
תודה מרים!
שבוע טוב 🙂
הכנתי את המתכון יצא מעולה , טעים, קל להכנה. תודה רבה וחמה על כל המתכונים המוצלחים.
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
אתמול הכנתי את סלט החצילים והגמבה,ואת פשטידת פטריות עם תפוחי האדמה,והיה ממש נפלא !
כבר עשיתי מספר מתכונים,וכולם הצליחו .
החשיבות שלהם ,החומרים הפשוטים והזמינים שמהם הם עשויים,ומהירות ההכנה.
תודה רבה ! תמשיכו כך הלאה !
איזה כיף לשמוע!
תודה נירה ושבת שלום 🙂
מאז שהכרתי את האתר הזה (כמה שבועות) אני “ממוגנטת” אליו כל חמישי בערב והתוצאה :עונג שבת אמיתי
עכשיו התפשל לי משהו ואני לא מצליחה לתקן:
כנראה שמתי מדי הרבה מלח יצא סלט ממש מלוח ניסית לשים עוד גמבה ועוד דבש ועדין מלוח יש לך עיצה?
היי גילה,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
כדי להפחית את המליחות צריך לשים עוד ירקות- גמבה, חציל, בצל. כדאי לטגן אותם בנפרד עד לריכוך ואז להוסיף לתבשיל.
אפשרות אחרת היא להוסיף לתבשיל עוד מים רותחים (בהנחה והוא עדיין בסיר 🙂 ). המים “ישטפו” את התיבול וידללו אותו. לאחר מכן ניתן לצמצם את המים בעזרת בישול כשהסיר פתוח (ללא מכסה) או שאפשר לשפוך בזהירות את עודפי המים (להקפיד שרק המים ישפכו), לטעום את התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך.
בהצלחה!
סלט נהדר יצא מצוין.
שבת שלום ותודה!
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
היי.
טרם ניסיתי אבל אודטה כתבה פעם שכשקוראים את המתכון – אם הוא מעורר את בלוטות הרוק – סימן שהוא מעולה. מאז שהיכרתי את האתר שלך מצאתי הרבה מתכונים מעוררי בלוטות רוק ואת חלקם בישלתי בהצלחה מרובה. כל הכבוד ויישר כוח!!!!!!
תודה הדסה! איזה כיף לשמוע!
המשך יום מעולה 🙂
הכנתי עכשיו, יצא טעים! תודה!!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה רחלי 🙂
האם אפשר לוותר על הסילאן או להחליף במצבך אחר יותר טריוויאלי?
כן הילה, את יכולה לשים כפית שטוחה דבש או חצי כפית סוכר.