זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 גזרים גדולים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב פחות חריף אפשר לשים בין רבע לשליש פלפל חריף)
2 שיני שום כתושות
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
כפית לימון קצוץ (כולל הקליפה)
תיבול: 2 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
סלט גזר חריף – פיקנטי
ראו גם
- סלט מלפפונים, גזר וצנונית |
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- סלט כרוב ובצל |
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט כרוב במיונז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים טבעוניים
תגובות
האם אפשר פטרוזיליה /כוסברה יבשה?
תודה
עדיף להשתמש בעלים טריים. כוסברה או פטרוזיליה או עלי סלרי.
סלט מושלם!
אימצתי אותו כמתכון קבוע.
אפרת-תודה על כל ההשקעה⚘
שמחה שאהבת ❤️
יצא נפלא!! תודה!
שמחה לשמוע😘
הי,
מה הכוונה לימון קצוץ עם הקליפה? כמו עגבניה בסלט?!
כן אבל קצוץ דק.
רשמו בעברית פשוטה עם קליפת הלימון זאת אומרת שאתה לוקח לימון שלם פורס לפלחים וקוצץ את פלחים ללמשולשים קטנים
האם ניתן לשים פטרוזיליה במקום כוסברה.?
כן.
כן אין כל כך הבדל
תעים מאוד מאוד!!!!
אי אפשר לותר על זה כל שבוע אני מכין את זה
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
מדהים!בעלי חיסל את הכל תוך יום! אין כמוך אפרת! תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים
שמחה לשמוע 🙂
תודה נטלי ויום מקסים🌺
יצא אש!
תודה רבה ♥️
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
ואו סלט טעים קליל וכיפי! הלימון עם הקליפה מוסיף טעם מאוד מיוחד
תודה אן, שמחה שאהבת 🙂
הי קודם כל האתר של מעולה !
רציתי לשאול האם נענע יכול ללכת במקום הכוסברה (נתקעתי בלי ) ?
אפשר. לדעתי מספיק כף אחת נענע קצוצה .
מתכון מצויין וסלט טעים וקליל!
רציתי לשאול על איזה סוג שמן זית (או חברה) את ממליצה.כי לדעתי בשמן זית שהשתמשתי יש מעט טעם לוואי.
תודה מראש.
היי רותי,
אם את פחות אוהבת את הטעם של שמן הזית אני ממליצה לקנות כזה שרשום עליו “בטעם מעודן”. אני בדר”כ קונה של יד מרדכי או של זיתא.
תודה רבה! אנסה.
אפשר להכין בלי כוסברה [פשוט לא אוהבים]?
תודה
אפשר לשים פטרוזיליה במקום או להכין בלי.
יצא טעים! חן חן לך! 🙏 🌻
שבת שלום 🍷
תודה יפי, שבת שלום 🙂
היי אפרת יצא מעולה!!!תודה!!!
תודה דניאלה, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להכין את הגזר ולטבל אותו ארבעה ימים לפני שאני צריכה אותו??
היי רחל,
אפשר להכין את הסלט 4 ימים לפני אבל את התיבול אני ממליצה לעשות באותו יום שמגישים.
שלום אפרת,
א. האם הסלט יחזיק מעמד יומיים במקרר?
ב. בא לי להוסיף חרדל. שייך?
והאם אפשר סלרי במקום כוסברה?
תודה
היי יוכבד,
1. כן
2. ממליצה להוסיף לכמות קטנה ולטעום. אם טעים אפשר להוסיף לכל הסלט.
3. אפשר.
כמו תמיד…
מתכונים בליגה אחרת!!
תודה רבה!!!!
תודה אפרת 🙂
מתכון מעולה
תודה רמי 🙂
היי
אני ממש רוצה להכין את הסלט אבל אצלינו לא אוהבים שום.. במה ניתן להחליף ?
תכיני בלי השום.
שנה טובה 🙂
סלט נחמד מאוד. מרענן וקל הכנה.
תודה איתי 🙂
המתכון מצויין,רצוי להוסיף פטרוזיליה וכמון
תודה שרונה 🙂
יצא מעולה הוספתי מעט פטרוזילה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי
הסלט מצוין. האם ניתן להכינו יום לפני?
כן, אפשר.
שבוע טוב 🙂
תודה על המתכון הפשוט והמפתה.
מה זה אומר לימון קצוץ כולל הקליפה? איך עושים?
היי חזי,
תחתוך את הלימון באמצע ואז תפרוס ממנו עיגול (מבלי לקלף אותו) ותחתוך את העיגול לקוביות קטנטנות.
האמת אני פשוט גירדתי לתוך הסלט את הקליפה והוספתי מלא מיץ לימון שלו. את ממליצה פשוט לחתוך אותו לרוחב – לחתוך סלייס (כמו ששמים בתה) – ואת הסלייס הזה לחתוך חתיכות דקות וזהו?
כן, כדאי.
יצא מעולה . הוספתי יותר מיץ לימון ולימון קצוץ כי פה אוהבים חמוץ .
שמחה לשמוע 🙂
תודה רונית ושבוע נפלא
הכנתי בדיוק לפי הוראות . הוספתי מעט יותר פלפל חריף, באמת לוקח 5 דקות הכנה וגם החיסול לא דרש זמן ארוך יותר
תודה לך , מתכון מעולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה טובה ושבוע טוב
סלט מעולה וקל.הוספתי לו גם מעט כמון. יצא נפלא
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן