זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס בורגול גס/עבה
כוס וחצי גרעיני רימון
2 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים
כוס עלי נענע קצוצים
כוס עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)
חצי כוס אגוזי פקאן מסוכרים שבורים
3-4 כפות שמן זית
6-8 כפות מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
-משרים את הבורגול במים כשעה ומסננים (אין צורך לבשל במים).
-מרכיבים סלט בורגול: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
*מומלץ לתבל לפחות חצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
*במקום רימונים אפשר לשים בסלט כ2/3 כוס חמוציות מיובשות.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
האם צריך לשים את הבורגול במי ברז או מים חמים?
זה בעצם מבשל אותו?
היי
במים חמים. זה מרכך את הבורגול.
מים רותחים? או לתת למים להתקרר מעט ולשים רק כשהם חמים ולא רותחים?
עדיף מים חמים.
היי אלופה,
האם אפשר לעשות את הסלט בלי פטרוזליה? יש לי רק כוסברה.
תודה רבה ושבת שלום
היי
אפשר(:
חייב נענע מבחינת הטעם?
או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר על נענע למרות שמאד מוסיף.
היי אפרת,
אשמח לדעת אם יש לך רעיון למשהו במקום הרימון?
משוגעת על האתר שלך! תודה רבה!!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר❤
אפשר לשים חמוציות או גזר חתוך לקוביות קטנטנות או קוביות תפוח קטנות.
נשמע מעולה אני הולכת להכין אותו לערב חג!
מעולה 🙂
שנה טובה 🌺
היי אפרת
יש לך מתכון לשקדים/אגוזים או בוטנים מסוכרים? אני ממש צריכה!
תודה רבה !
סורי אין לי.
אפשר להחליף את הבורגול בקוסקוס?
תןדה רבה!
נראה לי שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהקוסקוס קצת יבש ובדר”כ טעים לאכול אותו עם רוטב/מרק.
הי אפרת,
אני תמיד תוהה במתכונים מה הכוונה כשאומרים כוס פטרוזיליה קצוצה למשל, האם הכוונה כמות של כוס לאחר שקצצנו את הפטרוזיליה?
במקרה של המתכון הזה כבר ממש הייתי חייבת לוודא בגלל הכמויות היחסית גדולות, למשל של הפטרוזיליה – 2 כוסות.
האם הכוונה ל 2 כוסות של פטרוזיליה קצוצה?
אם כן, את יכולה לומר כמה זה לפני שקוצצים, צרור, שניים…?
תודה 😊
היי לימור,
המדידה היא אחרי שקצצנו את הפטרוזיליה. מדובר ב-2 כוסות אבל לא דחוסות.
צרור אחד אמור להספיק.
היי, במידה ועושים עם קינואה, האם יש צורך לבשל או גם להשרות כמו הבורגול?
מצרפת מתכון לקינואה עם רימונים.
שנה טובה 🙂
הי לך אפרת.
כמו שאר האנשים פה, גם אני נהנית מהאתר שלך בטירוף! מתכונים מוסברים היטב קלים שתמיד מצליחים לי 🙂
רציתי לשאול , האם ניתן להכין את הסלט הטעים הזה עם בורגול חום?
תודה רינת, כיף לשמוע 🙂
לגבי שימוש בבורגול חום, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
שלום אפרת
תודה על כל המתכונים המגוונים
אני יודעת שזה סלט בורגול אבל אני רוצה להכין בלי גלוטן רציתי לשאול אם את יודעת במה אפשר להחליף את הבורגול, קינואה כוסמת או משהו אחר?
תודה
היי יערית,
לדעתי זה יעבוד גם עם קינואה.
בוקר טוב – סלט מצויין אבל אין לי פקאנים מסוכרים. באיזה עוד סוג של אגוז ניתן להמיר את הפקאנים? רוצה להשאיר קצת קראנץ׳ בסלט.
היי שרון,
הפקאנים מעניקים גם קראנצ’יות וגם מתיקות אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר להשתמש באגוזים טבעיים (פקאן, אגוזי מלך).
יום נפלא 🙂
הכנתי עם חמוציות,ללא כוסברה ואגוזי פקאן יצא פצצה !!!!
סלט מרשים ביופיו וכל כך טעים! לא הפסיקו לאכול ממנו,תודה רבה על מתכון מעולה!
וחג סוכות שמח
תודה גנית 🙂
חג שמח!
שלום,
כתבתי תגובה ומשום מה היא לא מופיעה, אז סליחה אם בסוף היא תוצג פעמיים.
שאלתי היא: האם בלי נענע עדיין יוצא טעים?
תודה רבה!
ידעתי שבסוף זה יופיע פעמיים ופשוט הייתי צריכה להמתין בסבלנות 😉
היי הדר,
כן, זה יוצא טעים גם בלי נענע פשוט הנענע מוסיפה טעם נוסף.
שבוע מקסים 🙂
שלום,
האם אפשר לוותר גם על הנענע? זה יוצא טעים?
תודה!
הכנתי עכשיו.. מעולה! פשוט מעולה! המון תודה.
טיפ להכנת הבורגול ללא צורך בסינון (לפי מתכון של בני סיידא) –
שמים כוס הבורגול בקערה ויוצקים מעל כוס מים רותחים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דק’,
מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג.
תודה ענת 🙂
הי
תודה על מתכון מנצח! מכינה את הסלט בכל הזדמנות ומקבלת אינספור מחמאות!!
בדיוק סיימתי להכין קערה לארוחת בוקר מחר, האם כדאי לתבל עכשיו או בבוקר?
היי רוית,
בטח זה כבר לא רלוונטי אבל בגדול אפשר לתבל ערב לפני ולשמור במקרר.
יום נפלא ושנה טובה 🙂
תודה ושנה נפלאה וטעימה!
הי, אפשר להכין עם שמן שומשום במקום זית? אני מארחת מישהי שלא אוהבת שמן זית…
תודה רבה! המתכונים שלך יככבו אצלי על שולחן החג.
היי אורלי,
את יכולה לשים כף אחת של שמן שומשום כדי שהוא לא ישתלט על הטעם והשאר תשלימי עם שמן קנולה.
חג שמח ושנה טובה! 🙂
היי, האם אפשר להשתמש בבורגול בינוני?
כן אפשר.
יצא נחמד. מעט טפל. אני לא יודעת מה אפשר היה לעשות?!
בכל אופן האם אפשר להמיר את האגוזי פקאן לחמוציות?
אבל גם בזה המתכון כל הסלט חוסל כך שאני צריכה להודות לך
תודה רבה
היי מלי,
מוזר, כי דווקא זה סלט מלא בטעמים. אולי היה חסר תיבול?
אני מניחה שאפשר להמיר את אגוזים הפקאן בחמוציות.
הכנתי את הסלט, במקום רימונים שמתי חצי כוס חמוציות ולא שמתי פקאנים ( מנסה לשמור על הגזרה… ).
יצא פשוט מעולה!!!
שמחה לשמוע מיטל!
תודה על העדכון 🙂
היי
הכנתי את הסלט לפי המתכון כאן מספר רב של פעמים לאנשים שונים וחייבת לציין שכל פעם קיבלתי פירגון שחבל על הזמן !!! טעים טעים טעיםםםםםם
תודה רבה 🙂
תודה נעמי! איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח ויום מקסים
ערב טווב , אני לא יודעת איך לעשות בורגול.. תוכלי להגיד לי מה הכמויות של המים לכוס וחצי בורגול ? צריך לכסות את זה ?? לערבב ??
היי אתי,
אין צורך לבשל את הבורגול. מספיק להשרות במי ברז רגילים במשך שעה (שמים את הבורגול היבש בקערה, מכסים במי ברז ומשאירים שעה).
שבוע טוב 🙂
מה שעה במים את הבורגל ואפשר לאכול אותו??
כן 🙂
היי אפרת, רציתי להודות על על המתכון המדהים והטעים להפליא- סלט בורגול עם חמוציות (במקום רימונים)! כל ביס, כל טעימה מהסלט הזה יצר חגיגה של טעמים בפה, התמזגות של כל מיני טעמים בפה שמשתלבים באופן מושלם ביחד ויוצרים הורמוניה מושלמת! זה הסלט הכי טעים שאכלתי בחיים! תודה רבה רבה! מושלם מושלם מושלם! ממליצה לכולם בחום!
היי ענת,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ 🙂
שבוע נפלא
היי אפרת,
מכינה את הסלט ברגעים אלה ממש ותוהה כמה זמן הוא יכול להחזיק יפה במקרר בקופסה אטומה?
היי מוניקה,
הסלט נשמר במקרר, בקופסה סגורה היטב 2-3 ימים.
שבת שלום 🙂
כמה זמן מראש ניתן להכין את הסלט?
היי לילך,
אפשר להכין יום לפני.
שבת שלום 🙂
הי
הסלט נראה משגע
אכלתי אותו פעם ,אולי בגרסה קצת שונה- ורוצה לנסות להכין.
בורגול קונים בחנות טבע על משקל? וההשריה- במים חמים או מי ברז?
תודה
היי אפרת,
בורגול אפשר לקנות בחנות טבע או בכל חנות תבלינים במשקל ואפשר לקנות בכל סופר ארוז בשקית כמו של אורז (השקיות בדר”כ מגיעות במשקל של 1 ק”ג). שימי לב רק לקנות את הסוג הגס ולא הדק.
ההשריה במי ברז.
גמר חתימה טובה 🙂
היי אפרת
אני רוצה להכין את הסלט למפגש של 20 אנשים שיהיו בו פשטידות, מאפים, ובערך 8-10 סלטים.
אני רוצה שכל אחד יזכה לאכול מהסלט ושלא יחסר. האם להגדיל את הכמות שכתבת ואם כן אז פי כמה?
כמה מלח?
היי דורית,
אם אוכלים רק את הסלט הוא מספיק ל4 מנות.
מאחר ובמקרה הזה יהיו מנות וסלטים נוספים אני מניחה שהכמות במתכון תספיק לכ-15 אנשים, בהנחה וכל אחד לוקח 2-3 כפות גדושות מהסלט.
אם בכל זאת את חושבת שכדאי להכין יותר אז תכפילי ב1.5 את הכמויות (הכוונה כוס וחצי בורגול, שתי כוסות ורבע רימון, 3 כוסות עלי פטרוזיליה וכו’. אגב הכוסות לא צריכות להיות דחוסות בעלים).
אני ממליצה להתחיל בשליש כפית מלח, לטעום ולהוסיף עוד לפי הצורך. קחי בחשבון שהסלט טעים יותר לאחר כחצי שעה לפחות כי אז הטעמים נספגים ומתמזגים יותר טוב.
אני מכינה לאותו מפגש גם את השעועית הירוקה עם עגבניות השרי(כפי שכבר כתבתי כסלט קר).
האם לשנות את הכמות המקורית של המתכון? אם כן אז בכמה?
גם לגבי השעועית הירוקה זה אותו דבר. לדעתי הכמות במתכון תספיק כי כל אחד בטח ייקח כמות קטנה מכל דבר אבל אם את רוצה להיות בטוחה, את יכולה להכפיל את הכמויות גם במתכון הזה ב1.5 (ואז לשים 30 עגבניות, 3 כוסות שעועית וכו’).