שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

חצי שקית עלי בייבי (כ-60 גרם)

חציל קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות

גמבה חתוכה לריבועים

בצל סגול חתוך גס

בטטה קטנה קלופה חתוכה לחצאי עיגולים

חצי סלסלת פטריות שמפיניון חצויות

קישוא חתוך לחצאי עיגולים

תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית סילאן, מלח, קמצוץ פלפל שחור

כ-100 גרם גבינה בולגרית (רצוי מעודנת רכה) חתוכה לקוביות

רוטב לסלט: 1-2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כשליש כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הירקות (למעט עלי הבייבי). מתבלים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו במשך כ-40 דקות.

-מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

-מניחים בקערת סלט עליי בייבי ומוסיפים את הירקות האפויים. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור. מפזרים מעל גבינה בולגרית ומגישים.

*אפשר להכין מראש אך מומלץ לתבל לפני ההגשה.

ראו גם
ריבועי גבינה קפואיםריבועי גבינה קפואים
קינוח גבינה והשחר קינוח גבינה והשחר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אולגה (21:13 31.12.2024)

היי אפרת
המון תודה לך על המתכונים שלך. יש לי שאלה – כל הירקות מחזיקים בתנור 40 דקות? גם בצל, פטריות וקישוא? חשבתי שלחצילים לוקח יותר זמן עד שהם יהיו מוכנים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 1.01.2025)

אם חותכים אותו לקוביות אז כן. שימי לב שזה על טורבו.

avatar
בולגרית (15:31 8.12.2024)

קניתי גבינת חרמון במקום בולגרית (כי אני לא אוכלת את ההכשר של הבולגרית)
מתאים טיפה לטגן אותה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 8.12.2024)

לא בטוחה (לא ניסיתי).

avatar
טלילה (16:33 6.12.2024)

מה עם הגבינה ?
אשמח לתשובה, תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 7.12.2024)

מוסיפים בסוף אחרי שמתבלים את הסלט:)

avatar
ש (20:33 15.08.2024)

תודה רבה על המתכונים המעולים והפשוטים.
רציתי לשאול האם חובה לחמם על טורבו? (אין לי בתנור)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 16.08.2024)

אפשר לאפות גם בתוכנית רגילה.

avatar
דליה.ר. (13:24 14.06.2024)

היי אפרת
הפעם אני כאן רק כדי להודות לך מקרב 💖
התכוונתי להכין בחג פלטת ירקות אנטיפסטי ואז ראיתי את המתכון הזה והוא ממש שידרג.
כמובן שהכנתי עוד כמה דברים טובים כולל גלידות טעימות.
אז רציתי לומר תודה, תודה ושוב תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:01 14.06.2024)

תודה לך שחזרת לשתף❤️

avatar
אהובה (11:00 14.06.2024)

הי אפרת
סלק במקום בטטה הולך ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:58 14.06.2024)

כן:

avatar
אילה (09:57 13.06.2024)

הכנתי עם חסה לליק יצא מהמם חגיגי וטעים
תודה רבה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 13.06.2024)

שמחה לשמוע:)

avatar
מרים (10:52 9.06.2024)

הי אפרת
אפשר להכין ערב לפני, כלומר ביום ב’, ולתבל ביום החג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:13 9.06.2024)

כן אפשר.

avatar
מרים (18:52 9.06.2024)

תודה תודה

avatar
שרי (10:07 6.06.2024)

היי,
נראה מעולה. במה אפשר להחליף את החומץ בלסמי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:34 6.06.2024)

החומץ הבלסמי מעשיר את הטעם ועושה את זה יותר מעניין אבל אפשר גם להכין בלי.

avatar
שרי (11:44 6.06.2024)

תודה

avatar
יעל (20:27 10.06.2024)

שלום לא מצאתי עלי ביבי מה אפשר במקום??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:07 11.06.2024)

עלי תרד ואם אין אז עלי חסה.

avatar
יעל (01:53 10.12.2024)

היי אפרת
נראה מתכון פצצה
חומץ בלסמי הכוונה למצומצם? כי יש לי חומץ בלסמי לא מצומצם..
והאם זה תקין שלחומץ בלסמי לא מצומצם יש ריח של חומץ אורז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:59 11.12.2024)

היי יעל,
את יכולה להשתמש במה שיש לך.
לא יודעת אם חומץ אורז אבל אמור להיות לו ריח של חומץ:)

לקריאת כל התגובות