שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים  (יש לבשל את תפו”א במים רותחים עד לריכוך).

חצי סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

2 שיני שום כתושות

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מטגנים את הפטריות עם כף שמן במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום והשמנת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך.

-חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית ליצירת סירה (יש להשאיר שוליים של כס”מ וחצי). מברישים כל סירה במעט שמן.

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

-ממלאים כל סירה בתערובת השמנת והפטריות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

DSC_0017DSC_0008

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

רוצים עוד?

מתכונים נוספים לשבועות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קיש גבינות ועירית מבצק מלוואח
קרם שניט אישי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רוני (01:27 16.05.2021)

זה היה עדיין טעים אחרי פלטה?

מתכונים ב-10 דקות (02:01 16.05.2021)

הכי טעים לאכול בסמוך להכנה, אבל זה יהיה בסדר גמור גם אחרי חימום על הפלטה. חג שמח🌺

עדן (19:41 15.05.2021)

היי אפרת! לא צריך לבשל את התפו״א לפני?? תודה! אץ מהממת! בזכותך למדתי לבשל ❤️

מתכונים ב-10 דקות (21:31 15.05.2021)

היי,
איזה כיף שאת נעזרת באתר! לשאלתך- צריך לבשל לפני😊

צופיה (17:35 9.05.2021)

שלום אפרת
נראה משגעע וטעיםם כל כך.
רציתי לשאול אם תוכלי להכתיב לי כמויות ל-10 נפשות.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:24 9.05.2021)

היי,
זה תלוי כמה בערך כל אחד אוכל, אבל אני מניחה שלהכפיל כמויות פי 2 יספיק😊

רחלי (22:42 1.04.2021)

הייי אפרת
את פשוט אלופה!!!!!!!!
כל המתכונים שלך מעולים ונוכים להכנה.
והסירות תופחי אדמה מעולים עשית אותם גם לשבועות
וגם לימות השנה ולפסח
והם יצאו פשוט משהו משהווו…
תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!
רחלי
נ.ב רציתי להוסיף שאפשר את הפירה שמוציאים לערבב עם התערובת שממלאים את הסירות

מתכונים ב-10 דקות (23:22 1.04.2021)

תודה רבה יקירה, כיף שאהבת🌷

הדר אסתר פרנקל (18:32 14.03.2021)

איך אץ עושה תרקעים המהממים האלה של האוכל?

מתכונים ב-10 דקות (19:48 14.03.2021)

היי,
אלו לא רקעים. אני מצלמת עם האביזרים שיש לי…

הדר אסתר פרנקל (19:52 14.03.2021)

זה מהמם!!

גני (18:53 8.03.2021)

איזה תוספת אפשרית במקום פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (19:33 8.03.2021)

היי גני,
אפשר ערמונים או תירס:)

אחינועם קוריש (19:06 20.12.2020)

תודה על המתכון
מה זאת אומרת תפוחי אדמה מבושים?
ואפשר גם חבילת פיטריות שימורים?
תודה❤❤

מתכונים ב-10 דקות (19:17 20.12.2020)

תפוחי אדמה שבישלת במים לפני והם התרככו מעט 🙂
אפשר להוסיף פטריות משימורים, יש כמובן לסנן את הנוזלים ראשית
שבוע נפלא❤️

אחינועם קוריש (13:33 21.12.2020)

תודה💙💜

נעם אלפסי (20:14 19.10.2020)

שלום, אפשר לשים שמנת להקצפה במקום שמנת מתוקה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 20.10.2020)

כן.

לבנת (11:12 27.05.2020)

שלום אפרת,
משתמשת המון באתר שלך, האם ניתן להכין היום ולחמם על הפלטה ביום שישי בבוקר?
תודה רבה לך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 27.05.2020)

היי לבנת,
זה מסוג המתכונים שפחות מומלץ להכין יום או יומיים לפני. עדיף לבחור מתכון אחר.
חג שמח 🌺

דנה ברכה אמסלם (22:00 20.05.2020)

היי אפרת.
את מדהימה!!!!!
מה את ממליצה לעשות עם התפו\”א שאני מוציאה? ניתן למעוך לפירה ולערבב עם התעורבת של הפטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 20.05.2020)

היי דנה,
אפשר לאכול כמו פירה או להכין כשליש כמות מהמתכון הזה- כדורי פירה ותירס.
אפשר להוסיף לתערובת הפטריות אבל לא הרבה כי זה כבר ממולא בתוך תפוח אדמה 🙂

שרה סתהון (15:35 20.05.2020)

אפשר להוסיף טיפה של אגוז מוסקט וזה משדרג את…

שירה גלבוע (11:42 10.05.2020)

אם אני עושה עם בטטה במקום תפו\”א, המתכון זהה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:03 10.05.2020)

כן.

ברקת (23:33 29.12.2019)

טעים בטירוף! ! הוזמנו לערב משפחתי ב4גע האחרון לא ידעתי מה להכין כמובן ישר פתחתי את האתר שלך..וכולם התלהבו!!! אתר מנצח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 30.12.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ברקת

חונית תורג'מן (21:42 14.11.2019)

המתכון טעים בטירוף. תודה רבה.
האם יש מתכון דומה במילוי בשר טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 14.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂
אין לי מתכון דומה במילוי בשר טחון אבל זה נשמע טוב.

אסתי (14:52 20.09.2019)

הכנתי לארוע יום הולדת של אמי. יצא אש! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 20.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

שילת (17:46 23.05.2019)

הכנתי וכולם כל כך התלהבו!!!!!
המתכונים שלך אלופים!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 23.05.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה שילת ❤️

רותי (11:37 22.05.2019)

מה עושים עם מלית תפוחי האדמה שרוקנו ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 22.05.2019)

היי רותי,
אפשר לאכול כמו פירה או שאם זאת כמות סבירה אפשר להכין כדורי פירה.

אביגיל מלול (19:08 5.05.2019)

שלום קוראים לי אביגיל ואני בת11 והכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט טעים!!!אחים שלי נורא התלהבו על המתכון ממש תודה לך את נהדרת…!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 5.05.2019)

כל הכבוד לך ❤️
תודה 🌷

איילת (20:17 26.02.2019)

הי אפרת, כמו תמיד, המתכונים שלך מעולים. לא יודעת איך פספסתי את המתכון הזה עד היום, אבל ניסיתי אותו לארוחת ערב והילדים הכתירו אותו כלא פחות מ”מדהים”. תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 26.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איילת

טובה קרויזר (17:29 4.11.2018)

יצא ממש טעיםםם !!!!!!!
מתכון מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 4.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טובה

עדן (12:56 21.08.2018)

אפשר פטריות משימורים ואם כן כמה צריך לשים?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 21.08.2018)

אפשר. חצי קופסה.

אילנה. (14:13 25.06.2018)

שמנת מתןקה רגילה לא עושה את העבודה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 25.06.2018)

כן. אפשר לשים שמנת מתוקה.

גלית (09:58 17.05.2018)

שלום,
האם אפשר להשתמש בקרם פרש ולא בשמנת לבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:50 17.05.2018)

נראה לי שכן.

הודיה (17:32 5.11.2017)

כמה גבינה צהובה מגורדת צריך לשים? ומה זאת אומרת להבריש בשמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 5.11.2017)

היי הודיה,
שמים גבינה צהובה בכמות שתכסה את החלק העליון של כל סירת תפוח אדמה.
הכוונה למרוח בשמן.

לורה (05:49 17.10.2017)

היי יש אפשרות לשים במקום פטריות תירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 17.10.2017)

נראה לי שכן.

עדי דוגמא (02:17 27.08.2017)

היי אפרת רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!!
הם מומלצים בחום!!
רציתי לשאול האם אפשר אחרי או לפני שמרתיחים את התפוחי אדמה להוריד את הקליפה כי אנחנו פשיט אוכלים בלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 27.08.2017)

תודה עדי!
כן, אפשר להסיר את הקליפה.
שבוע נפלא 🙂

אורית (08:27 31.05.2017)

היי אפרת
רציתי להגיד לך שהכנתי המון מתכונים לחג וכל מתכון היו ממש טעימים וקצרו המון מחמאות

תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (09:16 31.05.2017)

תודה אורית. חג שמח 🙂

שירה (23:07 22.05.2017)

ניראה ממש טעים. האם אפשר להכין את זה ולהשאיר במקרר יום לפני ולמוחורת להכניס לתנור שוב?

מתכונים ב-10 דקות (10:34 23.05.2017)

היי שירה,
אני חושבת שאפשר להכין את הכל מבלי לאפות (הכוונה לבשל תפוחי אדמה ולמלא אותם ברוטב) ולמחרת לאפות. הבעיה היחידה היא שלעיתים תפוח האדמה קצת משחיר אם הוא עומד במקרר זמן מה.

אוסנת (09:46 24.01.2017)

נראה מעולה. אנסה בלי נדר.
אבל איך אוכלים את זה? ביחד עם הקליפה או רק את הבפנים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:48 24.01.2017)

היי אוסנת,
אוכלים עם הקליפה. כמובן שמי שפחות אוהב יכול לאכול רק את החלק הפנימי.
יום נפלא 🙂

שרית (09:58 6.06.2016)

הכנתי את זה השבוע ליומולדת של בתי ויצא טעים מאוד והכי חשוב בקלי קלות.. משתמשת רבות במתכונים באתר ורוצה לומר תודה רבה:) !

מתכונים ב-10 דקות (11:19 6.06.2016)

שמחה לשמוע שרית 🙂
תודה ויום נפלא!

z (17:33 3.06.2016)

יצא פצצה
אין דברים כאלה

מתכונים ב-10 דקות (17:34 3.06.2016)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

מורל (16:02 31.03.2016)

יצא מושלם!! תודה רבה♥

מתכונים ב-10 דקות (18:09 31.03.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אורלי (21:43 31.01.2016)

היי..
מה עושים עם כל ה”פירה” שנשאר..?
אחרי שהוצאנו הכל עם כפית..

תודה רבה,
אורלי

מתכונים ב-10 דקות (23:06 31.01.2016)

היי אורלי,
אוכלים אותו כמו פירה או שאם זאת כמות סבירה אפשר להכין כדורי פירה.

אורלי (14:38 1.02.2016)

תודה רבה..

בת שבע (22:01 19.11.2015)

הכנתי הערב את סירות תפ”א,מאחר ולא היו לי פטריות השתמשתי בערמונים
כולם אהבו ועל כך אני מודה.

מתכונים ב-10 דקות (22:19 19.11.2015)

רעיון מעולה!
תודה בת שבע ושבת שלום 🙂

רונאל (15:52 23.10.2015)

היי, אני טבעונית וממש מעוניינת להכין את המתכון. במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? שמעתי על הרבה דברים כן קרם קוקוס, קרם קשיו, שמנת מתוקה סויה אבל אף פעם לא יצא לי לנסות. מה את ממליצה?

מתכונים ב-10 דקות (16:21 23.10.2015)

היי רונאל,
אני אישית לא ניסיתי אבל שמעתי שהשמנת סויה של alpro היא מאוד מומלצת.
שבת שלום 🙂

אירנה (14:24 27.08.2015)

שלום,

האם זה ילך עם פטריות שימורים?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:23 27.08.2015)

כן אירנה, אפשר. שימי חצי קופסה.

be (21:37 21.05.2015)

אפשר להכין את הרוטב יום לפני ולשמור במקרר? ואז חצי שעה לפני האירוע למלא את התפו”א ולשים בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות (21:54 21.05.2015)

כן אפשר.
חג שמח 🙂

רותם (12:40 15.05.2015)

חברים אתמול באו וכל אחד הכין משהו. אני הכנתי את זה וזכיתי לכל כך הרבה מחמאות. מתכון מוצלח ביותר.
יש לי טיפ! עד שמגישים את המנה לפעמים הגבינה הצהובה מתייבשת לכן אני אפיתי את תפוחי האדמה עם רוטב השמנת והפטריות וכמה דקות לפני ההגשה פיזרתי גבינה צהובה והכנסתי שוב לתנור לכמה דקות עד שהגבינה נמסה. כך זכינו לאכול תפוחי אדמה חמים והגבינה הצהובה הייתה עדיין עסיסית!

מתכונים ב-10 דקות (12:58 15.05.2015)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה על השיתוף ושבת שלום!

הדס (21:11 13.05.2015)

מה ניתן להוסיף במקום הפטריות?

מתכונים ב-10 דקות (21:56 13.05.2015)

היי הדס,
אפשר לשים בצל מטוגן, עירית, כרישה או קוביות בטטות קטנות מבושלות.

אורטל (12:06 13.05.2015)

איך אני אדע מתי לךהוציא את התפוחי אדמה מהגז? לפני שיהיו רכים מידי ויתפרקו

מתכונים ב-10 דקות (12:19 13.05.2015)

היי אורטל,
תבדקי מידי פעם עם קיסם או מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים. אם תשאירי אותם מעבר לזה רק אז הם עלולים להתרכך יותר מידי ולהתפרק. מומלץ גם להניח להם להתקרר ורק אז להכין מהם את המתכון כי כשהם חמים הם נוטים יותר להתפרק.

שירז (23:19 12.05.2015)

הכנתי הערב, יצא מעולה כמו כל המתכונים שהכנתי מהאתר הזה עד כה!

מתכונים ב-10 דקות (11:34 13.05.2015)

תודה שירז 🙂

שרון (21:29 12.05.2015)

ושאר המרכיבים באותן כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (21:56 12.05.2015)

כן

שרון (21:14 12.05.2015)

יוצאים 12 חצאים?

מתכונים ב-10 דקות (21:22 12.05.2015)

אוי התבלבלתי, צודקת 🙂
אז מה שמשתנה זה כמות הגבינה הצהובה- בין 3/4 כוס לכוס שלמה וכמובן תבנית בגודל הזה.
עכשיו שהסבת את תשומת ליבי, תיקנתי את זה ל-5 תפוחי אדמה, כלומר 10 חצאים (אני פשוט השתמשתי בתפו”א קטנים אז יצא יותר).

שרון (19:48 12.05.2015)

חושבת להכין לשבועות-1.באיזו תבנית כדאי להכין?2.כמה מלח ופלפל וגבינה צהובה צריך לכל הכמות?3.אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכמה גר’ צריך?4.אני מתארחת אצל אמי (נסיעה של 5 דק’) האם אפשר לחמם אצלה בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות (21:02 12.05.2015)

היי,
לכמות הזאת מספיקה תבנית קטנה שנכנסים בה 6 חצאים של תפוחי אדמה. לא משנה סוג התבנית או הצורה שלה.
תוסיפי לשמנת כרבע כפית מלח וממש מעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות). גבינה צהובה מגורדת לדעתי כחצי כוס תספיק לכל הכמות.
את יכולה להשתמש בפטריות משימורים. שימי בערך חצי קופסה. זה יוצא בערך 100 גרם לאחר סינון.
וכן את יכולה לחמם בטוסטר אובן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.