שום דבר לא נמצא

סירות תפוחי אדמה מוקרמות בשמנת ופטריות

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

 

מצרכים (10 יחידות):

5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים  (יש לבשל את תפו"א במים רותחים עד לריכוך).

חצי סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

2 שיני שום כתושות

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מטגנים את הפטריות עם כף שמן במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום והשמנת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך.

-חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית ליצירת סירה (יש להשאיר שוליים של כס"מ וחצי). מברישים כל סירה במעט שמן.

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

-ממלאים כל סירה בתערובת השמנת והפטריות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

DSC_0017DSC_0008

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

רוצים עוד?

מתכונים נוספים לשבועות

ראו גם
קיש גבינות ועירית מבצק מלוואח
קרם שניט אישי

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
ברקת (23:33 29.12.2019)

טעים בטירוף! ! הוזמנו לערב משפחתי ב4גע האחרון לא ידעתי מה להכין כמובן ישר פתחתי את האתר שלך..וכולם התלהבו!!! אתר מנצח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 30.12.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ברקת

Avatar
חונית תורג'מן (21:42 14.11.2019)

המתכון טעים בטירוף. תודה רבה.
האם יש מתכון דומה במילוי בשר טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 14.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂
אין לי מתכון דומה במילוי בשר טחון אבל זה נשמע טוב.

Avatar
אסתי (14:52 20.09.2019)

הכנתי לארוע יום הולדת של אמי. יצא אש! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 20.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
שילת (17:46 23.05.2019)

הכנתי וכולם כל כך התלהבו!!!!!
המתכונים שלך אלופים!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 23.05.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה שילת ❤️

Avatar
רותי (11:37 22.05.2019)

מה עושים עם מלית תפוחי האדמה שרוקנו ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 22.05.2019)

היי רותי,
אפשר לאכול כמו פירה או שאם זאת כמות סבירה אפשר להכין כדורי פירה.

Avatar
אביגיל מלול (19:08 5.05.2019)

שלום קוראים לי אביגיל ואני בת11 והכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט טעים!!!אחים שלי נורא התלהבו על המתכון ממש תודה לך את נהדרת…!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 5.05.2019)

כל הכבוד לך ❤️
תודה 🌷

Avatar
איילת (20:17 26.02.2019)

הי אפרת, כמו תמיד, המתכונים שלך מעולים. לא יודעת איך פספסתי את המתכון הזה עד היום, אבל ניסיתי אותו לארוחת ערב והילדים הכתירו אותו כלא פחות מ"מדהים". תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 26.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איילת

Avatar
טובה קרויזר (17:29 4.11.2018)

יצא ממש טעיםםם !!!!!!!
מתכון מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 4.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טובה

Avatar
עדן (12:56 21.08.2018)

אפשר פטריות משימורים ואם כן כמה צריך לשים?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 21.08.2018)

אפשר. חצי קופסה.

Avatar
אילנה. (14:13 25.06.2018)

שמנת מתןקה רגילה לא עושה את העבודה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 25.06.2018)

כן. אפשר לשים שמנת מתוקה.

Avatar
גלית (09:58 17.05.2018)

שלום,
האם אפשר להשתמש בקרם פרש ולא בשמנת לבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:50 17.05.2018)

נראה לי שכן.

Avatar
הודיה (17:32 5.11.2017)

כמה גבינה צהובה מגורדת צריך לשים? ומה זאת אומרת להבריש בשמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 5.11.2017)

היי הודיה,
שמים גבינה צהובה בכמות שתכסה את החלק העליון של כל סירת תפוח אדמה.
הכוונה למרוח בשמן.

Avatar
לורה (05:49 17.10.2017)

היי יש אפשרות לשים במקום פטריות תירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 17.10.2017)

נראה לי שכן.

Avatar
עדי דוגמא (02:17 27.08.2017)

היי אפרת רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!!
הם מומלצים בחום!!
רציתי לשאול האם אפשר אחרי או לפני שמרתיחים את התפוחי אדמה להוריד את הקליפה כי אנחנו פשיט אוכלים בלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 27.08.2017)

תודה עדי!
כן, אפשר להסיר את הקליפה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אורית (08:27 31.05.2017)

היי אפרת
רציתי להגיד לך שהכנתי המון מתכונים לחג וכל מתכון היו ממש טעימים וקצרו המון מחמאות

תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:16 31.05.2017)

תודה אורית. חג שמח 🙂

Avatar
שירה (23:07 22.05.2017)

ניראה ממש טעים. האם אפשר להכין את זה ולהשאיר במקרר יום לפני ולמוחורת להכניס לתנור שוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:34 23.05.2017)

היי שירה,
אני חושבת שאפשר להכין את הכל מבלי לאפות (הכוונה לבשל תפוחי אדמה ולמלא אותם ברוטב) ולמחרת לאפות. הבעיה היחידה היא שלעיתים תפוח האדמה קצת משחיר אם הוא עומד במקרר זמן מה.

Avatar
אוסנת (09:46 24.01.2017)

נראה מעולה. אנסה בלי נדר.
אבל איך אוכלים את זה? ביחד עם הקליפה או רק את הבפנים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:48 24.01.2017)

היי אוסנת,
אוכלים עם הקליפה. כמובן שמי שפחות אוהב יכול לאכול רק את החלק הפנימי.
יום נפלא 🙂

Avatar
שרית (09:58 6.06.2016)

הכנתי את זה השבוע ליומולדת של בתי ויצא טעים מאוד והכי חשוב בקלי קלות.. משתמשת רבות במתכונים באתר ורוצה לומר תודה רבה:) !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:19 6.06.2016)

שמחה לשמוע שרית 🙂
תודה ויום נפלא!

Avatar
z (17:33 3.06.2016)

יצא פצצה
אין דברים כאלה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:34 3.06.2016)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

Avatar
מורל (16:02 31.03.2016)

יצא מושלם!! תודה רבה♥

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:09 31.03.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אורלי (21:43 31.01.2016)

היי..
מה עושים עם כל ה"פירה" שנשאר..?
אחרי שהוצאנו הכל עם כפית..

תודה רבה,
אורלי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:06 31.01.2016)

היי אורלי,
אוכלים אותו כמו פירה או שאם זאת כמות סבירה אפשר להכין כדורי פירה.

Avatar
אורלי (14:38 1.02.2016)

תודה רבה..

Avatar
בת שבע (22:01 19.11.2015)

הכנתי הערב את סירות תפ"א,מאחר ולא היו לי פטריות השתמשתי בערמונים
כולם אהבו ועל כך אני מודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:19 19.11.2015)

רעיון מעולה!
תודה בת שבע ושבת שלום 🙂

Avatar
רונאל (15:52 23.10.2015)

היי, אני טבעונית וממש מעוניינת להכין את המתכון. במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? שמעתי על הרבה דברים כן קרם קוקוס, קרם קשיו, שמנת מתוקה סויה אבל אף פעם לא יצא לי לנסות. מה את ממליצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:21 23.10.2015)

היי רונאל,
אני אישית לא ניסיתי אבל שמעתי שהשמנת סויה של alpro היא מאוד מומלצת.
שבת שלום 🙂

Avatar
אירנה (14:24 27.08.2015)

שלום,

האם זה ילך עם פטריות שימורים?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:23 27.08.2015)

כן אירנה, אפשר. שימי חצי קופסה.

Avatar
be (21:37 21.05.2015)

אפשר להכין את הרוטב יום לפני ולשמור במקרר? ואז חצי שעה לפני האירוע למלא את התפו"א ולשים בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:54 21.05.2015)

כן אפשר.
חג שמח 🙂

Avatar
רותם (12:40 15.05.2015)

חברים אתמול באו וכל אחד הכין משהו. אני הכנתי את זה וזכיתי לכל כך הרבה מחמאות. מתכון מוצלח ביותר.
יש לי טיפ! עד שמגישים את המנה לפעמים הגבינה הצהובה מתייבשת לכן אני אפיתי את תפוחי האדמה עם רוטב השמנת והפטריות וכמה דקות לפני ההגשה פיזרתי גבינה צהובה והכנסתי שוב לתנור לכמה דקות עד שהגבינה נמסה. כך זכינו לאכול תפוחי אדמה חמים והגבינה הצהובה הייתה עדיין עסיסית!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:58 15.05.2015)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה על השיתוף ושבת שלום!

Avatar
הדס (21:11 13.05.2015)

מה ניתן להוסיף במקום הפטריות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:56 13.05.2015)

היי הדס,
אפשר לשים בצל מטוגן, עירית, כרישה או קוביות בטטות קטנות מבושלות.

Avatar
אורטל (12:06 13.05.2015)

איך אני אדע מתי לךהוציא את התפוחי אדמה מהגז? לפני שיהיו רכים מידי ויתפרקו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:19 13.05.2015)

היי אורטל,
תבדקי מידי פעם עם קיסם או מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים. אם תשאירי אותם מעבר לזה רק אז הם עלולים להתרכך יותר מידי ולהתפרק. מומלץ גם להניח להם להתקרר ורק אז להכין מהם את המתכון כי כשהם חמים הם נוטים יותר להתפרק.

Avatar
שירז (23:19 12.05.2015)

הכנתי הערב, יצא מעולה כמו כל המתכונים שהכנתי מהאתר הזה עד כה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:34 13.05.2015)

תודה שירז 🙂

Avatar
שרון (21:29 12.05.2015)

ושאר המרכיבים באותן כמויות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:56 12.05.2015)

כן

Avatar
שרון (21:14 12.05.2015)

יוצאים 12 חצאים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:22 12.05.2015)

אוי התבלבלתי, צודקת 🙂
אז מה שמשתנה זה כמות הגבינה הצהובה- בין 3/4 כוס לכוס שלמה וכמובן תבנית בגודל הזה.
עכשיו שהסבת את תשומת ליבי, תיקנתי את זה ל-5 תפוחי אדמה, כלומר 10 חצאים (אני פשוט השתמשתי בתפו"א קטנים אז יצא יותר).

Avatar
שרון (19:48 12.05.2015)

חושבת להכין לשבועות-1.באיזו תבנית כדאי להכין?2.כמה מלח ופלפל וגבינה צהובה צריך לכל הכמות?3.אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכמה גר' צריך?4.אני מתארחת אצל אמי (נסיעה של 5 דק') האם אפשר לחמם אצלה בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:02 12.05.2015)

היי,
לכמות הזאת מספיקה תבנית קטנה שנכנסים בה 6 חצאים של תפוחי אדמה. לא משנה סוג התבנית או הצורה שלה.
תוסיפי לשמנת כרבע כפית מלח וממש מעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות). גבינה צהובה מגורדת לדעתי כחצי כוס תספיק לכל הכמות.
את יכולה להשתמש בפטריות משימורים. שימי בערך חצי קופסה. זה יוצא בערך 100 גרם לאחר סינון.
וכן את יכולה לחמם בטוסטר אובן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.