זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים (יש לבשל את תפו”א במים רותחים עד לריכוך).
חצי סלסלת פטריות טריות חתוכות גס
2 שיני שום כתושות
מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
-מטגנים את הפטריות עם כף שמן במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום והשמנת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך.
-חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית ליצירת סירה (יש להשאיר שוליים של כס”מ וחצי). מברישים כל סירה במעט שמן.
-ממלאים כל סירה בתערובת השמנת והפטריות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
רוצים עוד?
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- פסטה ברוטב בטטה |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות
הי
אפשר להשתמש בתפוחי אדמה קטנים?
כן
היי יש לי שאלה דחופה. האם אפדר לוותר על השמנת ולשים חלב? אשמח לתשובה מהירה. תודה ושבוע טוב
היי
זה לא מומלץ בכלל, כל המרקם והטעם של המנה ישתנה.
היי, האם ניתן להוסיף למלית את פנים תפוח האדמה שגרפנו?
היי
אפשר להוסיף 3-4 כפות מהתפוחי אדמה.
תודה אפרת המדהימה, היה טעים בצורה לא רגילה, עשיתי את זה לסעודה שלישית, חיממתי על הפלטה ויצא מושלם, אין עליך, המשיכי להביא לנו את הכי טעים והכי קל !!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מה עושים עם תפו”א כשמרוקנים אותם ?? האם מוסיפים אותם לפטריות והבצל ???
לא. משתמשים בהם למנה אחרת כמו פירה או לביבות.
שלום!
רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות את המתכון הזה ללא פטריות וללא גז(אין לנו בבית)?
תודה!
דבר נוסף יש לי שמנת לבישול 500 ג’ (קצת פחות) איך אפשר לדעת כמה זה 250 ג’?
250 מל= בערך כוס.
היי,
אפשר לוותר על פטריות.
אפשר לרכך את תפוחי האדמה במיקרוגל ואז להכין את המנה בתנור- לאפות על 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד לאפייה מלאה.
ואז מה עושים עם השמנת? סתם שופכים על התפוא ומוסיפים גבינצ? אין דרך להסמיך אותה? (המיקרוגל שלי פרווה)
איך אפשר להוסיף לשמנת את המילוי של התפוא ולעשות מהם תערובת?
כמה זמן לרכך במיקרוגל? עם מים חמים/ רגילים/ בלי?
אגב…. מכורה לאתר הזה!
כל זמן פנוי נכנסת ולא מפסיקה לחרוש על כל הקטגוריות סתם כי נהנית להסתכל והכל נראה מצויין ועושה חשק להכין הכלללל!
בזכותך התחלתי להעז לגעת בבצקים (למרות ששונאת בצקים ולהתעסק באפיה וכו’…) וגם מכינה לעיתים קרובות קינוחים וזה ממש נחמד לאכול קינוחים אחרי ארוחות או סתם ככה באמצע היום וגם שיש דברים במקרר או במקפיא וכו’…
יש פה כל מה שרק אפשר לחלום או לדמיין וכל פעם כיף לגלות שכמה שלא עוברת על האתר יש עוד פוווול דברים שלא ראיתי לפני! זה כיף שיש גם מקומות של טיפים/ המלצות וכו’ בנוסף לקטגוריות של האוכל וזה מרתק ומעניין גם אם לא הכל רלוונטי עדיין מעניין לקרוא….!!!!
קיצר תודה ענקית!
בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח וגם מכניסה את בעלי לעסק והוא גם מכין מפה דברים ועוד לבד! (רוב ההוראות ברורות מאוד ומובנות וקלילות) תענוג!
לאחר שריככת את תפוחי האדמה במיקרוגל תרוקני את תוכנם ותשמני מעט, תשפכי את השמנת עם התבלינים ותפזרי מעל גבינה צהובה. אחר כך תכניסי לתנור ותאפי.
בעיקרון לא אמורים להשתמש בתוכן של תפוחי האדמה. אפשר להשתמש בהם למשל לפירה.
מצרפת לך מדריך לבישול תפוחי האדמה במיקרו.
תודה על הפרגון, שמחה שאת נהנית מהאתר!
עשינו את המתכון הזה ועוד כמה מתכונים טובים מהאתר לערב לביבות, הכל יצא מושלם!כולם התלהבו!
המון תודה !
שמחה כל כך שאהבתם את המתכון ונהניתם!
תודה שחזרת לשתף❤
אפשר להוסיף גבינות וקוטג’ למילוי?
או שאולי עדיף למלא בגבינות ולשפוך למעלה את השמנת?
היי,
אפשר למלא בתערובת של גבינות (גבינה צהובה, בולגרית, מעט שמנת/גבינה לבנה ותבלינים) ומעל לשפוך את רוטב השמנת.
היי,
מה עושים עם התוכן של התפוחי אדמה שמרוקנים?
היי,
אפשר להשתמש בהם לפירה או לכל מתכון אחר עם תפוחי אדמה מבושלים.
פירה…
היי אפרת
אני רוצה לעשות תפוחי אדמה מדורה בתנור.
ומרכיבים :
מוצרלה
חמאה מומסת
שמנת מתוקה
תיבול – פלפל ומלח ופפריקה מתוקה למעלה רק בסוף ועוד לגרד עוד מוצרלה גם בסוף למעלה
ותירס אולי רק לתפוח אדמה אחד כי לא אוהבים אצלי כולם
ל4 תפוחי אדמה בינוניים גדולים מה הכמות המדוייקת למצרכים שציינתי בבקשה?
אצלך השמנת מתוקה זה לשם הרוטב פטריות , איזה סוג זה כאלה שמכינים רק מחאה מומסת וגבינה מגורדת ? זה יוצא יבש מידי וכן מומלץ להוסיף איזהשהוא נוזל כמו שמנת חמוצה ,מתוקה או חלב?
היי,
המרכיבים שציינת כמעט זהים למתכון הנוכחי:
אפשר להוסיף 30 גרם חמאה מומסת ולשים 3/4 מיכל שמנת מתוקה.
אפשר להוסיף גם קלחי תירס קטנים קפואים אם כי אני לא בטוחה עד כמה השילוב מוצלח.
אפשר לפזר מעל במקום גבינה צהובה מוצרלה.
מתכוני תפו”א ללא שמנת יוצאים יותר יבשים ופריכים ושונים מהמתכון הזה. בד”כ לא מוסיפים להם חלב אלא שמים מעל שמנת חמוצה וגבינה צהובה.
היי,
אפשר עם שמנת חמוצה במקום לבישול?
היי,
עם שמנת חמוצה התוצאה תהיה שונה ופחות טעימה.
היי צריך לבשל את התפוח אדמה יחד עם הקליפה??
היי,
כן, במתכון הזה מכינים סירות תפוחי אדמה עם הקליפה.
היי אפרת, יצא לי מעט מאד שמנת (נפח של מיכל אמנם עם פטריות). האם אמור להספיק למילוי 10 סירות? נראה מתאים ל2-4
היי לימור,
התערובת אכן אמורה להספיק ל-10 חצאי תפו”א בינוניים היות ומשאירים להם שוליים, וגם משום שאין צורך למלא יותר מדי (כי מוסיפים מעל גבינה צהובה)…
היי אפרת, יש אולי מצב לעשות את זה על הגז בלי תנור?
היי שרית,
אני חושבת שאפשר להכין גם במחבת רחבה עם מכסה(:
זה היה עדיין טעים אחרי פלטה?
הכי טעים לאכול בסמוך להכנה, אבל זה יהיה בסדר גמור גם אחרי חימום על הפלטה. חג שמח🌺
היי אפרת! לא צריך לבשל את התפו״א לפני?? תודה! אץ מהממת! בזכותך למדתי לבשל ❤️
היי,
איזה כיף שאת נעזרת באתר! לשאלתך- צריך לבשל לפני😊
שלום אפרת
נראה משגעע וטעיםם כל כך.
רציתי לשאול אם תוכלי להכתיב לי כמויות ל-10 נפשות.
תודה רבה
היי,
זה תלוי כמה בערך כל אחד אוכל, אבל אני מניחה שלהכפיל כמויות פי 2 יספיק😊
הייי אפרת
את פשוט אלופה!!!!!!!!
כל המתכונים שלך מעולים ונוכים להכנה.
והסירות תופחי אדמה מעולים עשית אותם גם לשבועות
וגם לימות השנה ולפסח
והם יצאו פשוט משהו משהווו…
תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!
רחלי
נ.ב רציתי להוסיף שאפשר את הפירה שמוציאים לערבב עם התערובת שממלאים את הסירות
תודה רבה יקירה, כיף שאהבת🌷
איך אץ עושה תרקעים המהממים האלה של האוכל?
היי,
אלו לא רקעים. אני מצלמת עם האביזרים שיש לי…
זה מהמם!!
איזה תוספת אפשרית במקום פטריות?
היי גני,
אפשר ערמונים או תירס:)
תודה על המתכון
מה זאת אומרת תפוחי אדמה מבושים?
ואפשר גם חבילת פיטריות שימורים?
תודה❤❤
תפוחי אדמה שבישלת במים לפני והם התרככו מעט 🙂
אפשר להוסיף פטריות משימורים, יש כמובן לסנן את הנוזלים ראשית
שבוע נפלא❤️
תודה💙💜
שלום, אפשר לשים שמנת להקצפה במקום שמנת מתוקה?
כן.
שלום אפרת,
משתמשת המון באתר שלך, האם ניתן להכין היום ולחמם על הפלטה ביום שישי בבוקר?
תודה רבה לך.
היי לבנת,
זה מסוג המתכונים שפחות מומלץ להכין יום או יומיים לפני. עדיף לבחור מתכון אחר.
חג שמח 🌺
היי אפרת.
את מדהימה!!!!!
מה את ממליצה לעשות עם התפו\”א שאני מוציאה? ניתן למעוך לפירה ולערבב עם התעורבת של הפטריות?
היי דנה,
אפשר לאכול כמו פירה או להכין כשליש כמות מהמתכון הזה- כדורי פירה ותירס.
אפשר להוסיף לתערובת הפטריות אבל לא הרבה כי זה כבר ממולא בתוך תפוח אדמה 🙂
אפשר להוסיף טיפה של אגוז מוסקט וזה משדרג את…
אם אני עושה עם בטטה במקום תפו\”א, המתכון זהה?
כן.
טעים בטירוף! ! הוזמנו לערב משפחתי ב4גע האחרון לא ידעתי מה להכין כמובן ישר פתחתי את האתר שלך..וכולם התלהבו!!! אתר מנצח!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ברקת
המתכון טעים בטירוף. תודה רבה.
האם יש מתכון דומה במילוי בשר טחון?
שמחה שאהבת 🙂
אין לי מתכון דומה במילוי בשר טחון אבל זה נשמע טוב.
הכנתי לארוע יום הולדת של אמי. יצא אש! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי וכולם כל כך התלהבו!!!!!
המתכונים שלך אלופים!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שילת ❤️
מה עושים עם מלית תפוחי האדמה שרוקנו ?
תודה
היי רותי,
אפשר לאכול כמו פירה או שאם זאת כמות סבירה אפשר להכין כדורי פירה.
שלום קוראים לי אביגיל ואני בת11 והכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט טעים!!!אחים שלי נורא התלהבו על המתכון ממש תודה לך את נהדרת…!
כל הכבוד לך ❤️
תודה 🌷
הי אפרת, כמו תמיד, המתכונים שלך מעולים. לא יודעת איך פספסתי את המתכון הזה עד היום, אבל ניסיתי אותו לארוחת ערב והילדים הכתירו אותו כלא פחות מ”מדהים”. תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה איילת
יצא ממש טעיםםם !!!!!!!
מתכון מעולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה טובה
אפשר פטריות משימורים ואם כן כמה צריך לשים?
תודה מראש.
אפשר. חצי קופסה.
שמנת מתןקה רגילה לא עושה את העבודה?
כן. אפשר לשים שמנת מתוקה.
שלום,
האם אפשר להשתמש בקרם פרש ולא בשמנת לבישול?
נראה לי שכן.
כמה גבינה צהובה מגורדת צריך לשים? ומה זאת אומרת להבריש בשמן?
היי הודיה,
שמים גבינה צהובה בכמות שתכסה את החלק העליון של כל סירת תפוח אדמה.
הכוונה למרוח בשמן.
היי יש אפשרות לשים במקום פטריות תירס?
נראה לי שכן.
היי אפרת רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!!
הם מומלצים בחום!!
רציתי לשאול האם אפשר אחרי או לפני שמרתיחים את התפוחי אדמה להוריד את הקליפה כי אנחנו פשיט אוכלים בלי
תודה עדי!
כן, אפשר להסיר את הקליפה.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת
רציתי להגיד לך שהכנתי המון מתכונים לחג וכל מתכון היו ממש טעימים וקצרו המון מחמאות
תודה וחג שמח
תודה אורית. חג שמח 🙂
ניראה ממש טעים. האם אפשר להכין את זה ולהשאיר במקרר יום לפני ולמוחורת להכניס לתנור שוב?
היי שירה,
אני חושבת שאפשר להכין את הכל מבלי לאפות (הכוונה לבשל תפוחי אדמה ולמלא אותם ברוטב) ולמחרת לאפות. הבעיה היחידה היא שלעיתים תפוח האדמה קצת משחיר אם הוא עומד במקרר זמן מה.
נראה מעולה. אנסה בלי נדר.
אבל איך אוכלים את זה? ביחד עם הקליפה או רק את הבפנים?
תודה.
היי אוסנת,
אוכלים עם הקליפה. כמובן שמי שפחות אוהב יכול לאכול רק את החלק הפנימי.
יום נפלא 🙂
הכנתי את זה השבוע ליומולדת של בתי ויצא טעים מאוד והכי חשוב בקלי קלות.. משתמשת רבות במתכונים באתר ורוצה לומר תודה רבה:) !
שמחה לשמוע שרית 🙂
תודה ויום נפלא!
יצא פצצה
אין דברים כאלה
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
יצא מושלם!! תודה רבה♥
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי..
מה עושים עם כל ה”פירה” שנשאר..?
אחרי שהוצאנו הכל עם כפית..
תודה רבה,
אורלי
היי אורלי,
אוכלים אותו כמו פירה או שאם זאת כמות סבירה אפשר להכין כדורי פירה.
תודה רבה..
הכנתי הערב את סירות תפ”א,מאחר ולא היו לי פטריות השתמשתי בערמונים
כולם אהבו ועל כך אני מודה.
רעיון מעולה!
תודה בת שבע ושבת שלום 🙂
היי, אני טבעונית וממש מעוניינת להכין את המתכון. במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? שמעתי על הרבה דברים כן קרם קוקוס, קרם קשיו, שמנת מתוקה סויה אבל אף פעם לא יצא לי לנסות. מה את ממליצה?
היי רונאל,
אני אישית לא ניסיתי אבל שמעתי שהשמנת סויה של alpro היא מאוד מומלצת.
שבת שלום 🙂
שלום,
האם זה ילך עם פטריות שימורים?
תודה
כן אירנה, אפשר. שימי חצי קופסה.
אפשר להכין את הרוטב יום לפני ולשמור במקרר? ואז חצי שעה לפני האירוע למלא את התפו”א ולשים בטוסטר אובן?
כן אפשר.
חג שמח 🙂
חברים אתמול באו וכל אחד הכין משהו. אני הכנתי את זה וזכיתי לכל כך הרבה מחמאות. מתכון מוצלח ביותר.
יש לי טיפ! עד שמגישים את המנה לפעמים הגבינה הצהובה מתייבשת לכן אני אפיתי את תפוחי האדמה עם רוטב השמנת והפטריות וכמה דקות לפני ההגשה פיזרתי גבינה צהובה והכנסתי שוב לתנור לכמה דקות עד שהגבינה נמסה. כך זכינו לאכול תפוחי אדמה חמים והגבינה הצהובה הייתה עדיין עסיסית!
שמחה שנהנתם 🙂
תודה על השיתוף ושבת שלום!
מה ניתן להוסיף במקום הפטריות?
היי הדס,
אפשר לשים בצל מטוגן, עירית, כרישה או קוביות בטטות קטנות מבושלות.
איך אני אדע מתי לךהוציא את התפוחי אדמה מהגז? לפני שיהיו רכים מידי ויתפרקו
היי אורטל,
תבדקי מידי פעם עם קיסם או מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים. אם תשאירי אותם מעבר לזה רק אז הם עלולים להתרכך יותר מידי ולהתפרק. מומלץ גם להניח להם להתקרר ורק אז להכין מהם את המתכון כי כשהם חמים הם נוטים יותר להתפרק.
הכנתי הערב, יצא מעולה כמו כל המתכונים שהכנתי מהאתר הזה עד כה!
תודה שירז 🙂
ושאר המרכיבים באותן כמויות?
כן
יוצאים 12 חצאים?
אוי התבלבלתי, צודקת 🙂
אז מה שמשתנה זה כמות הגבינה הצהובה- בין 3/4 כוס לכוס שלמה וכמובן תבנית בגודל הזה.
עכשיו שהסבת את תשומת ליבי, תיקנתי את זה ל-5 תפוחי אדמה, כלומר 10 חצאים (אני פשוט השתמשתי בתפו”א קטנים אז יצא יותר).
חושבת להכין לשבועות-1.באיזו תבנית כדאי להכין?2.כמה מלח ופלפל וגבינה צהובה צריך לכל הכמות?3.אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכמה גר’ צריך?4.אני מתארחת אצל אמי (נסיעה של 5 דק’) האם אפשר לחמם אצלה בטוסטר אובן?
היי,
לכמות הזאת מספיקה תבנית קטנה שנכנסים בה 6 חצאים של תפוחי אדמה. לא משנה סוג התבנית או הצורה שלה.
תוסיפי לשמנת כרבע כפית מלח וממש מעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות). גבינה צהובה מגורדת לדעתי כחצי כוס תספיק לכל הכמות.
את יכולה להשתמש בפטריות משימורים. שימי בערך חצי קופסה. זה יוצא בערך 100 גרם לאחר סינון.
וכן את יכולה לחמם בטוסטר אובן.