זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: כ-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם פירות קפואים לפי הטעם (תותים, מלון, אננס, מנגו וכו’)
2 כפיות אבקת סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה:
-חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומקפיאים לכמה שעות. כדי לזרז את התהליך, ניתן להשתמש בפירות קפואים מוכנים (ניתן לרכוש בכל סופר).
-מניחים בבלנדר את כל החומרים. טוחנים 1-2 דקות עד לקבלת מרקם של גלידה.
*מומלץ להגיש מיד או לפחות להכין סמוך להגשה (ניתן לשמור עד 4 שעות במקפיא, לאחר מכן הסורבה קופא ונעשה כמו “קרח”).
טיפים!
*רצוי להוסיף את המיץ בהדרגה כדי למנוע מרקם דליל מידי. אפשר להוסיף יותר מיץ במידת הצורך (אם הסורבה יבש/ פירורי מידי).
*אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר בסוף לפי הטעם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
מה הכמות ל300 גרם תותים קפואים?
שליש כוס מיץ
וכפית גדושה אבקת סוכר (אפשר לטעום להוסיף יותר לפי הטעם)
75 מילילטר מיץ תפוזים וכפית אבקת סוכר
יש דרך להיפטר מהחתיכות של הענבים אחרי שטחנו בבלנדר ונשאר חתיכות ושאריות (כנראה של הקליפה) של הענבים?
היי
אפשר להסיר אותם במסננת עבה או עם כף.
היי,
רציתי לשאול אם אני יכולה להכין את הסורבה לשבת?
כי אני מכינה לפני שבת ועד שמגישים עוברות כמה שעות טובות…
ממתינה לתשובתך המהירה:)
היי
פחות מומלץ כי המרקם משתנה, אבל אפשר לשמור במקפיא 4 עד 5 שעות.
היי א כל תודה על המתכונים חולה על האתר שלך
ב האם אפשר לשים במקום פירות קפואים בננה?
היי,
לטעמי זה יהיה פחות מוצלח. בננה מתאימה יותר לגלידה.
ואפשר לשנות את זה איכשהו לגלידה?
עדיף להכין את המתכון שצירפתי לך, יצא מוצלח יותר.
לא קיבלתי מתכון;)
כשכתבתי לך “בננה מתאימה יותר לגלידה” המילה גלידה מודגשת בכחול, כשתלחצי על המילה תועברי ישירות למתכון.
מצרפת לך בכל מקרה שוב את המתכון כאן.
אם אני רוצה לעשות מתותים
כדאי לשים תות בננה או להשאר עם התפוזים?
היי שרי,
לטעמי לתות בננה יש טעם קצת תעשייתי מאשר לתפוזים, אבל אם אוהבים אצלכם תות בננה אפשר בהחלט להשתמש בו(:
בהצלחה!
זה נתן לי קצת טעם חמצמץ אז הוספתי אבקת סוכר
יש לי עוד שאלה- הבלנדר שלי לא מצליח להתגבר על הכמות הזאת, ואפילו על חצי
אני ממש צריכה לערבב בפולסים
יש מצב שזה בגלל שזה קפוא?
שמחה שיצא מוצלח!
הפירות הקפואים נחוצים למרקם הסורבה, והם עשויים להקשות על פעולת הבלנדר (בייחוד אם הוא חלש יחסית).
יצא טעים ברמות!!!
יש לי שייקר קצת בעייתי שהיה עמוס לו
והייתי צריכה לעזור לו קצת… אבל בסוף יצא סוף הדרך!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
מושלללללם רציתי באחד עשרה בלילה סורבה ובשניה יש לי סורבה טעים טעים טעים 😋😋😋 תודה אל המתכונים המדהימים!!!😘😘😘
איזה כיף! תודה על השיתוף❤
היי אפרת
אין על המתכונים שלך, וגם על התשובות המפורטות והמהירות במקרה של שאלות, שאלה קטנה, אפשר במקום פירות טריים להקפיא פירות משימורים, לדוגמא: אפרסקים בסירופ וכו’?
היי חיה,
חושבת שכן, רק סנני אותם מהנוזלים לפני ההקפאה.
היי שלום אפרת!
נהנית מאד מהאתר
שאלתי היא- האם אפשר להכין זאת לסעודה של שבת. אבל של הבוקר, או שזה מידי הרבה זמן במקפיא? ואז זה מתאים רק לסעודה הראשונה???
היי שירה 🙂
פחות מומלץ לשבת בבוקר. זה ייקפא ויהפוך לגוש.
שלום אפרת
רציתי להגיד שזה נראה מאוד טוב וגם הכנתי
אבל זה נראה כמו מיץ ולא כמו מרקם של גלידה
אשמח עם תעני מהר לפני שבת תודה רבה
אולי יש יותר מיץ יחסית לכמות הפירות.
אפשר להוסיף פירות קפואים ולטחון.
אני רוצה להכין סורבה לימון.. יש לך מתכון?
סורי, אין לי.
אני רוצה להכין לסוף הצום, תשעה באב, כמה זמן לפני אני צריכה להכין??? והאם אני יכולה להכין כמה שעות לפני סוף הצום ולהקפיא?? {את האמת שרציתי להכין את הסורבה אבטיח} אז תעני לי לגבי האבטיח אם זה משנה.
תודה רבה רבה רבה
היי שירה,
את הפירות רצוי להקפיא כבר עכשיו.
הכי מומלץ זה להכין את הסורבה סמוך להגשה (זה עניין של כמה דקות וזה מוכן).
אם אין לך אפשרות אז תכיני כשעה לפני ושימי במקפיא. כנ”ל לגבי סורבה האבטיח.
שבת שלום 🙂
היי,
האם אפשר להקפיא גם את מיץ התפוזים בקוםסא של קוביות קרח ואחכ לטחון הכל במכונת סורבה?
כן.
היי אפרת
ניתן להכין להקפיא ולהוציא להפשרה במקרר כשעתיים לפני ההגשה? אני ממש רוצה להכין מראש לסעודת פורים ביום חמישי.
היי הדס,
לא מומלץ. מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. אם תקפיאי את זה לדעתי זה יהפוך לגוש קרח ויאבד מהמרקם שלו.
תודה רבה. אשתדל לפנות לזה זמן לפני תחילת הסעודה.
(שואלת שאלה כי עלתה לי לראש- יכול להיות שהקפאה ואז שוב טחינה בבלנדר יחזירו לו את המרקם הרצוי?)
חשבתי גם על האפשרות הזו אבל לדעתי יהיה קשה מאוד לטחון את זה אם זה יהפוך לגוש קרח. אם את גם ככה טוחנת אז עדיף לטחון כבר את הפירות הקפואים.
פורים שמח 🙂
רציתי מאד לדעת אם אפשר להכין מראש כיון שיש לי אירוע בעוד שלוש שבועות
אשמח מאד לתגובה מהירה תודה רבה!
היי חיה,
לא מומלץ להכין מראש כי זה מתקשה והופך לקרח.
שבוע נפלא 🙂
שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
אפשר לשים סוכר במקום אבקת סוכר?
אפשר להשיג את הספר בחנויות?
תודה.
היי מיטל,
אפשר להמיר בכל מיץ אחר שיש לך שמשתלב עם הטעמים או במים קרים.
אפשר להוסיף סוכר. הסיבה שכדאי לשים אבקת סוכר היא שלפעמים כשמוסיפים סוכר נשארים גבשושים של הסוכר והוא לא נמס לגמרי. אם יש לך דבש או סירופ מייפל זאת גם יכולה להיות אפשרות.
לגבי הספר, נכון לעכשיו ניתן לרכוש אותו באשראי מאובטח באתר או בחנות מיסטרל בדרך בן צבי 29 בתל אביב.
יכול להיות שבהמשך הוא יהיה זמין לקנייה גם בחנויות. אני עדיין לא יודעת.
יום מקסים 🙂
היי, אני הולך לנסות את המתכון היום, הוא נראה פשוט ומעולה כרגיל!
אני תוהה אם זה תופס גם לגבי סורבה קוקוס? או שהמשחק עם השבבי קוקוס מורכב יותר?
תודה וסופ”ש נעים!
היי גיא,
לא ניסיתי אבל זה נשמע מעניין.
הייתי מנסה דווקא לשלב מיכל יוגורט קפוא עם שבבי הקוקוס ואז להמתיק בסוכר, דבש או מייפל.
אם תנסה אשמח לשמוע איך יצא 🙂
שלום לך נראה מתכון קליל. תודה אם מכינים אותו כשעתיים לפני ההגשה האחסון הוא במקפיא?
היי יעל,
כן, האחסון במקפיא.
בהצלחה 🙂
האם אפשר על אותו עיקרון להכין סורבה לימון?
היי שלומית,
לימון פחות מתאים במקרה הזה אבל אם את רוצה יש מתכון לסורבה אננס ונענע מעולה.
חג שמח 🙂
היי, נראה ממש טוב. לכמה מנות מספיקה הכמות, והאם ניתן להכין מראש, להקפיא ולהוציא בחג ועדיין יישאר במרקם סורבה?
היי,
הכמות מספיקה ל 5 מנות.
מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. לגבי הכנה מראש, לדעתי זה ייקפא שוב ויהפוך לקרח. תהיה לי תשובה ודאית בקשר לזה מחר 🙂 אשלח לך תשובה במייל ואעדכן גם במתכון עצמו.
היי,נראה ממש טעים!
רשום בטיפים מקרם במקום מרקם…:)
תודה שיר! תוקן 😉