שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: כ-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פירות קפואים לפי הטעם (תותים, מלון, אננס, מנגו וכו’)

2 כפיות אבקת סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומקפיאים לכמה שעות. כדי לזרז את התהליך, ניתן להשתמש בפירות קפואים מוכנים (ניתן לרכוש בכל סופר).

-מניחים בבלנדר את כל החומרים. טוחנים 1-2 דקות עד לקבלת מרקם של גלידה.

*מומלץ להגיש מיד או לפחות להכין סמוך להגשה (ניתן לשמור עד 4 שעות במקפיא, לאחר מכן הסורבה קופא ונעשה כמו “קרח”).

טיפים!

*רצוי להוסיף את המיץ בהדרגה כדי למנוע מרקם דליל מידי. אפשר להוסיף יותר מיץ במידת הצורך (אם הסורבה יבש/ פירורי מידי).

*אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר בסוף לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קצפת עם אגוזים
קינוח קדאיף אישי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רימונית (23:39 30.06.2021)

מושלללללם רציתי באחד עשרה בלילה סורבה ובשניה יש לי סורבה טעים טעים טעים 😋😋😋 תודה אל המתכונים המדהימים!!!😘😘😘

מתכונים ב-10 דקות (11:06 1.07.2021)

איזה כיף! תודה על השיתוף❤

חיה (23:49 6.03.2021)

היי אפרת
אין על המתכונים שלך, וגם על התשובות המפורטות והמהירות במקרה של שאלות, שאלה קטנה, אפשר במקום פירות טריים להקפיא פירות משימורים, לדוגמא: אפרסקים בסירופ וכו’?

מתכונים ב-10 דקות (01:50 7.03.2021)

היי חיה,
חושבת שכן, רק סנני אותם מהנוזלים לפני ההקפאה.

שירה (18:20 3.02.2021)

היי שלום אפרת!
נהנית מאד מהאתר
שאלתי היא- האם אפשר להכין זאת לסעודה של שבת. אבל של הבוקר, או שזה מידי הרבה זמן במקפיא? ואז זה מתאים רק לסעודה הראשונה???

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 3.02.2021)

היי שירה 🙂
פחות מומלץ לשבת בבוקר. זה ייקפא ויהפוך לגוש.

אגם (17:20 24.07.2020)

שלום אפרת
רציתי להגיד שזה נראה מאוד טוב וגם הכנתי
אבל זה נראה כמו מיץ ולא כמו מרקם של גלידה
אשמח עם תעני מהר לפני שבת תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 24.07.2020)

אולי יש יותר מיץ יחסית לכמות הפירות.
אפשר להוסיף פירות קפואים ולטחון.

רעות (20:35 13.04.2020)

אני רוצה להכין סורבה לימון.. יש לך מתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 13.04.2020)

סורי, אין לי.

שירה (08:58 9.08.2019)

אני רוצה להכין לסוף הצום, תשעה באב, כמה זמן לפני אני צריכה להכין??? והאם אני יכולה להכין כמה שעות לפני סוף הצום ולהקפיא?? {את האמת שרציתי להכין את הסורבה אבטיח} אז תעני לי לגבי האבטיח אם זה משנה.
תודה רבה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 9.08.2019)

היי שירה,
את הפירות רצוי להקפיא כבר עכשיו.
הכי מומלץ זה להכין את הסורבה סמוך להגשה (זה עניין של כמה דקות וזה מוכן).
אם אין לך אפשרות אז תכיני כשעה לפני ושימי במקפיא. כנ”ל לגבי סורבה האבטיח.
שבת שלום 🙂

יסמין (10:32 2.08.2019)

היי,
האם אפשר להקפיא גם את מיץ התפוזים בקוםסא של קוביות קרח ואחכ לטחון הכל במכונת סורבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 2.08.2019)

כן.

הדס (22:06 26.02.2018)

היי אפרת
ניתן להכין להקפיא ולהוציא להפשרה במקרר כשעתיים לפני ההגשה? אני ממש רוצה להכין מראש לסעודת פורים ביום חמישי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:03 27.02.2018)

היי הדס,
לא מומלץ. מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. אם תקפיאי את זה לדעתי זה יהפוך לגוש קרח ויאבד מהמרקם שלו.

הדס (08:23 27.02.2018)

תודה רבה. אשתדל לפנות לזה זמן לפני תחילת הסעודה.
(שואלת שאלה כי עלתה לי לראש- יכול להיות שהקפאה ואז שוב טחינה בבלנדר יחזירו לו את המרקם הרצוי?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 27.02.2018)

חשבתי גם על האפשרות הזו אבל לדעתי יהיה קשה מאוד לטחון את זה אם זה יהפוך לגוש קרח. אם את גם ככה טוחנת אז עדיף לטחון כבר את הפירות הקפואים.
פורים שמח 🙂

חיה (13:21 19.11.2017)

רציתי מאד לדעת אם אפשר להכין מראש כיון שיש לי אירוע בעוד שלוש שבועות
אשמח מאד לתגובה מהירה תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 19.11.2017)

היי חיה,
לא מומלץ להכין מראש כי זה מתקשה והופך לקרח.
שבוע נפלא 🙂

מיטל (10:59 27.07.2017)

שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
אפשר לשים סוכר במקום אבקת סוכר?
אפשר להשיג את הספר בחנויות?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 27.07.2017)

היי מיטל,
אפשר להמיר בכל מיץ אחר שיש לך שמשתלב עם הטעמים או במים קרים.
אפשר להוסיף סוכר. הסיבה שכדאי לשים אבקת סוכר היא שלפעמים כשמוסיפים סוכר נשארים גבשושים של הסוכר והוא לא נמס לגמרי. אם יש לך דבש או סירופ מייפל זאת גם יכולה להיות אפשרות.
לגבי הספר, נכון לעכשיו ניתן לרכוש אותו באשראי מאובטח באתר או בחנות מיסטרל בדרך בן צבי 29 בתל אביב.
יכול להיות שבהמשך הוא יהיה זמין לקנייה גם בחנויות. אני עדיין לא יודעת.
יום מקסים 🙂

גיא (10:35 19.05.2017)

היי, אני הולך לנסות את המתכון היום, הוא נראה פשוט ומעולה כרגיל!
אני תוהה אם זה תופס גם לגבי סורבה קוקוס? או שהמשחק עם השבבי קוקוס מורכב יותר?

תודה וסופ”ש נעים!

מתכונים ב-10 דקות (10:47 19.05.2017)

היי גיא,
לא ניסיתי אבל זה נשמע מעניין.
הייתי מנסה דווקא לשלב מיכל יוגורט קפוא עם שבבי הקוקוס ואז להמתיק בסוכר, דבש או מייפל.
אם תנסה אשמח לשמוע איך יצא 🙂

יעל (14:44 5.05.2016)

שלום לך נראה מתכון קליל. תודה אם מכינים אותו כשעתיים לפני ההגשה האחסון הוא במקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 5.05.2016)

היי יעל,
כן, האחסון במקפיא.
בהצלחה 🙂

שלומית (09:17 20.04.2016)

האם אפשר על אותו עיקרון להכין סורבה לימון?

מתכונים ב-10 דקות (13:42 20.04.2016)

היי שלומית,
לימון פחות מתאים במקרה הזה אבל אם את רוצה יש מתכון לסורבה אננס ונענע מעולה.
חג שמח 🙂

אמאשלדינו (10:59 5.04.2016)

היי, נראה ממש טוב. לכמה מנות מספיקה הכמות, והאם ניתן להכין מראש, להקפיא ולהוציא בחג ועדיין יישאר במרקם סורבה?

מתכונים ב-10 דקות (12:21 5.04.2016)

היי,
הכמות מספיקה ל 5 מנות.
מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. לגבי הכנה מראש, לדעתי זה ייקפא שוב ויהפוך לקרח. תהיה לי תשובה ודאית בקשר לזה מחר 🙂 אשלח לך תשובה במייל ואעדכן גם במתכון עצמו.

שיר (16:19 17.07.2015)

היי,נראה ממש טעים!
רשום בטיפים מקרם במקום מרקם…:)

מתכונים ב-10 דקות (17:41 17.07.2015)

תודה שיר! תוקן 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.