זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: כ-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פירות קפואים לפי הטעם (תותים, מלון, אננס, מנגו וכו’)

2 כפיות אבקת סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים




אופן הכנה:

-חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומקפיאים לכמה שעות. כדי לזרז את התהליך, ניתן להשתמש בפירות קפואים מוכנים (ניתן לרכוש בכל סופר).

-מניחים בבלנדר את כל החומרים. טוחנים 1-2 דקות עד לקבלת מרקם של גלידה.

*מומלץ להגיש מיד או לפחות להכין סמוך להגשה (ניתן לשמור עד 4 שעות במקפיא, לאחר מכן הסורבה קופא ונעשה כמו “קרח”).

טיפים!

*רצוי להוסיף את המיץ בהדרגה כדי למנוע מרקם דליל מידי. אפשר להוסיף יותר מיץ במידת הצורך (אם הסורבה יבש/ פירורי מידי).

*אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר בסוף לפי הטעם.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קצפת עם אגוזיםקצפת עם אגוזים
קינוח קדאיף אישי קינוח קדאיף אישי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שרי (21:32 10.10.2021)

אם אני רוצה לעשות מתותים
כדאי לשים תות בננה או להשאר עם התפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 10.10.2021)

היי שרי,
לטעמי לתות בננה יש טעם קצת תעשייתי מאשר לתפוזים, אבל אם אוהבים אצלכם תות בננה אפשר בהחלט להשתמש בו(:
בהצלחה!

avatar
שרי (22:59 10.10.2021)

זה נתן לי קצת טעם חמצמץ אז הוספתי אבקת סוכר
יש לי עוד שאלה- הבלנדר שלי לא מצליח להתגבר על הכמות הזאת, ואפילו על חצי
אני ממש צריכה לערבב בפולסים
יש מצב שזה בגלל שזה קפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:48 10.10.2021)

שמחה שיצא מוצלח!
הפירות הקפואים נחוצים למרקם הסורבה, והם עשויים להקשות על פעולת הבלנדר (בייחוד אם הוא חלש יחסית).

avatar
גילי (17:25 4.10.2021)

יצא טעים ברמות!!!
יש לי שייקר קצת בעייתי שהיה עמוס לו
והייתי צריכה לעזור לו קצת… אבל בסוף יצא סוף הדרך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 4.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
רימונית (23:39 30.06.2021)

מושלללללם רציתי באחד עשרה בלילה סורבה ובשניה יש לי סורבה טעים טעים טעים 😋😋😋 תודה אל המתכונים המדהימים!!!😘😘😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 1.07.2021)

איזה כיף! תודה על השיתוף❤

avatar
חיה (23:49 6.03.2021)

היי אפרת
אין על המתכונים שלך, וגם על התשובות המפורטות והמהירות במקרה של שאלות, שאלה קטנה, אפשר במקום פירות טריים להקפיא פירות משימורים, לדוגמא: אפרסקים בסירופ וכו’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:50 7.03.2021)

היי חיה,
חושבת שכן, רק סנני אותם מהנוזלים לפני ההקפאה.

avatar
שירה (18:20 3.02.2021)

היי שלום אפרת!
נהנית מאד מהאתר
שאלתי היא- האם אפשר להכין זאת לסעודה של שבת. אבל של הבוקר, או שזה מידי הרבה זמן במקפיא? ואז זה מתאים רק לסעודה הראשונה???

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 3.02.2021)

היי שירה 🙂
פחות מומלץ לשבת בבוקר. זה ייקפא ויהפוך לגוש.

avatar
אגם (17:20 24.07.2020)

שלום אפרת
רציתי להגיד שזה נראה מאוד טוב וגם הכנתי
אבל זה נראה כמו מיץ ולא כמו מרקם של גלידה
אשמח עם תעני מהר לפני שבת תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 24.07.2020)

אולי יש יותר מיץ יחסית לכמות הפירות.
אפשר להוסיף פירות קפואים ולטחון.

avatar
רעות (20:35 13.04.2020)

אני רוצה להכין סורבה לימון.. יש לך מתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 13.04.2020)

סורי, אין לי.

avatar
שירה (08:58 9.08.2019)

אני רוצה להכין לסוף הצום, תשעה באב, כמה זמן לפני אני צריכה להכין??? והאם אני יכולה להכין כמה שעות לפני סוף הצום ולהקפיא?? {את האמת שרציתי להכין את הסורבה אבטיח} אז תעני לי לגבי האבטיח אם זה משנה.
תודה רבה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 9.08.2019)

היי שירה,
את הפירות רצוי להקפיא כבר עכשיו.
הכי מומלץ זה להכין את הסורבה סמוך להגשה (זה עניין של כמה דקות וזה מוכן).
אם אין לך אפשרות אז תכיני כשעה לפני ושימי במקפיא. כנ”ל לגבי סורבה האבטיח.
שבת שלום 🙂

avatar
יסמין (10:32 2.08.2019)

היי,
האם אפשר להקפיא גם את מיץ התפוזים בקוםסא של קוביות קרח ואחכ לטחון הכל במכונת סורבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 2.08.2019)

כן.

avatar
הדס (22:06 26.02.2018)

היי אפרת
ניתן להכין להקפיא ולהוציא להפשרה במקרר כשעתיים לפני ההגשה? אני ממש רוצה להכין מראש לסעודת פורים ביום חמישי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:03 27.02.2018)

היי הדס,
לא מומלץ. מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. אם תקפיאי את זה לדעתי זה יהפוך לגוש קרח ויאבד מהמרקם שלו.

avatar
הדס (08:23 27.02.2018)

תודה רבה. אשתדל לפנות לזה זמן לפני תחילת הסעודה.
(שואלת שאלה כי עלתה לי לראש- יכול להיות שהקפאה ואז שוב טחינה בבלנדר יחזירו לו את המרקם הרצוי?)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 27.02.2018)

חשבתי גם על האפשרות הזו אבל לדעתי יהיה קשה מאוד לטחון את זה אם זה יהפוך לגוש קרח. אם את גם ככה טוחנת אז עדיף לטחון כבר את הפירות הקפואים.
פורים שמח 🙂

avatar
חיה (13:21 19.11.2017)

רציתי מאד לדעת אם אפשר להכין מראש כיון שיש לי אירוע בעוד שלוש שבועות
אשמח מאד לתגובה מהירה תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 19.11.2017)

היי חיה,
לא מומלץ להכין מראש כי זה מתקשה והופך לקרח.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מיטל (10:59 27.07.2017)

שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
אפשר לשים סוכר במקום אבקת סוכר?
אפשר להשיג את הספר בחנויות?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 27.07.2017)

היי מיטל,
אפשר להמיר בכל מיץ אחר שיש לך שמשתלב עם הטעמים או במים קרים.
אפשר להוסיף סוכר. הסיבה שכדאי לשים אבקת סוכר היא שלפעמים כשמוסיפים סוכר נשארים גבשושים של הסוכר והוא לא נמס לגמרי. אם יש לך דבש או סירופ מייפל זאת גם יכולה להיות אפשרות.
לגבי הספר, נכון לעכשיו ניתן לרכוש אותו באשראי מאובטח באתר או בחנות מיסטרל בדרך בן צבי 29 בתל אביב.
יכול להיות שבהמשך הוא יהיה זמין לקנייה גם בחנויות. אני עדיין לא יודעת.
יום מקסים 🙂

avatar
גיא (10:35 19.05.2017)

היי, אני הולך לנסות את המתכון היום, הוא נראה פשוט ומעולה כרגיל!
אני תוהה אם זה תופס גם לגבי סורבה קוקוס? או שהמשחק עם השבבי קוקוס מורכב יותר?

תודה וסופ”ש נעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 19.05.2017)

היי גיא,
לא ניסיתי אבל זה נשמע מעניין.
הייתי מנסה דווקא לשלב מיכל יוגורט קפוא עם שבבי הקוקוס ואז להמתיק בסוכר, דבש או מייפל.
אם תנסה אשמח לשמוע איך יצא 🙂

avatar
יעל (14:44 5.05.2016)

שלום לך נראה מתכון קליל. תודה אם מכינים אותו כשעתיים לפני ההגשה האחסון הוא במקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 5.05.2016)

היי יעל,
כן, האחסון במקפיא.
בהצלחה 🙂

avatar
שלומית (09:17 20.04.2016)

האם אפשר על אותו עיקרון להכין סורבה לימון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 20.04.2016)

היי שלומית,
לימון פחות מתאים במקרה הזה אבל אם את רוצה יש מתכון לסורבה אננס ונענע מעולה.
חג שמח 🙂

avatar
אמאשלדינו (10:59 5.04.2016)

היי, נראה ממש טוב. לכמה מנות מספיקה הכמות, והאם ניתן להכין מראש, להקפיא ולהוציא בחג ועדיין יישאר במרקם סורבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 5.04.2016)

היי,
הכמות מספיקה ל 5 מנות.
מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. לגבי הכנה מראש, לדעתי זה ייקפא שוב ויהפוך לקרח. תהיה לי תשובה ודאית בקשר לזה מחר 🙂 אשלח לך תשובה במייל ואעדכן גם במתכון עצמו.

avatar
שיר (16:19 17.07.2015)

היי,נראה ממש טעים!
רשום בטיפים מקרם במקום מרקם…:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 17.07.2015)

תודה שיר! תוקן 😉

לקריאת כל התגובות