שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי אבטיח בינוני-גדול חתוך לקוביות

רבע כוס מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

1-2 כפות אבקת סוכר (לא חובה, לפי מתיקות האבטיח)

אופן הכנה:

-שמים את קוביות האבטיח בשקית אטומה ומקפיאים.

-מניחים במעבד מזון את קוביות האבטיח הקפואות ומיץ התפוזים וטוחנים עד למרקם רך של סורבה (בין ברד לגלידה).

-טועמים. אם חסרה מתיקות מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים היטב.

הערות:

*ניתן להוסיף יותר מיץ תפוזים לפי הצורך (אם התערובת קשה או פירורית).

*יש לטחון לסורבה לפני ההגשה. אם שומרים את הסורבה במקפיא הוא קופא ונעשה קשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קרקרים מקמח כוסמין
קציצות עוף וירקות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אבי (16:37 1.09.2021)

אפשר לטחון את האבטיח במעבד מזון רגיל? כי בעבר ניסיתי לטחון בננה קפואה במעבד מזון ולא הצליח

מתכונים ב-10 דקות (19:04 1.09.2021)

היי אבי,
אפשר, מוזר שלא הצלחת לטחון בננה… שים לב שהאבטיח צריך להיות קפוא(:

אפרת (09:58 28.07.2021)

בס”ד
אפרת יקרה מאד!
נשמח מאד למתכון של סורבה פירות יער עם כמה שפחות סוכר…
סומכת עליך שתדעי…
נהנים מאדדד מהמתכונים שלך!!!
אלופה אחת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:33 28.07.2021)

היי אפרת,
תודה לך על המילים החמות🌺
יש באתר מתכון לסורבה– שבו את יכולה לשלב 500 גרם פירות יער מכל סוג שתבחרי. את הסוכר את יכולה להמיר בממתיק כמו סוכר או כל ממתיק אחר.
בהצלחה!

אילנה (18:20 22.07.2021)

מה מינימום הזמן שצריך להקפיא?
והאם אפשר להחליף מיץ במים?

מתכונים ב-10 דקות (21:33 22.07.2021)

היי אילנה,
אפשר לשים מים אבל יותר טעים עם מיץ. את האבטיח כדאי להקפיא מינימום שעתיים.

שירה (12:27 7.04.2021)

עשיתי כעצתך עם שסק במקום אבטיח. יצא נפלא!! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:31 7.04.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה שירה🌺

אילת (17:06 27.08.2019)

איך לעשות אם אני צריכה לשבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 27.08.2019)

היי אילת,
את המתכון הזה בעייתי להכין מראש כי זה קופא לגוש אחד ויש צורך לטחון לפני ההגשה.

דינה (08:20 29.07.2019)

היי אחלה מתכון… אפשר לשים פרות יער או תותים קפואים או פטל קפוא?? ומה צריך להוסיף? אשמח לתגובה מהירה כי אני רוצה להכין היום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 29.07.2019)

כן אפשר.
מצורף מתכון לסורבה עם פירות נוספים.

נועה (12:45 9.07.2018)

היי, לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 9.07.2018)

כ-6 מנות.

צילה (13:51 4.06.2018)

היי אפרת,
מה ניתן לשים במקום מיץ תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 4.06.2018)

אפשר לשים מיץ מתרכיז פטל או מים.

רחל לוי (12:14 19.12.2017)

יצא פיקס

והוספתי שמן,
האם זה בריא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 19.12.2017)

המתכון די בריא, עשוי מאבטיח.
איזה שמן הוספת וכמה?

מלכה (02:19 17.09.2017)

היה לי אבטיח לא מאד מוצלח קצת מקומח – הקפאתי

לאחר מס’ שבועות עשיתי את הסורבה יצא ממש טעים.

מומלך להכין ממש לפני ההגשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:52 17.09.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.
שנה טובה!

אנונימי (23:05 29.06.2017)

שלום!
אם אני מכין לשבת אז אפשר לטחון ביום שישי ולשמור במקרר??
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:09 30.06.2017)

לא כי זה יקפא לגוש אחד.
שבת שלום 🙂

אביטל (22:26 25.06.2017)

ערב טוב,
האם ניתן להקפיא מראש? כלומר: להכין את הכמות הנ”ל ולהכניס למקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (10:39 26.06.2017)

היי אביטל,
לא מומלץ כי זה קופא לגוש אחד ולכן רצוי לטחון לברד לפני ההגשה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.