זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי אבטיח בינוני-גדול חתוך לקוביות
רבע כוס מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
1-2 כפות אבקת סוכר (לא חובה, לפי מתיקות האבטיח)
אופן הכנה:
-שמים את קוביות האבטיח בשקית אטומה ומקפיאים.
-מניחים במעבד מזון את קוביות האבטיח הקפואות ומיץ התפוזים וטוחנים עד למרקם רך של סורבה (בין ברד לגלידה).
-טועמים. אם חסרה מתיקות מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים היטב.
הערות:
*ניתן להוסיף יותר מיץ תפוזים לפי הצורך (אם התערובת קשה או פירורית).
*יש לטחון לסורבה לפני ההגשה. אם שומרים את הסורבה במקפיא הוא קופא ונעשה קשה.
ראו גם
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
הי, הכנתי עם אבטיח שכבר לא היה טעים, ועדיין הסורבה יצא מעולה!
המתכון הזה יכול להתאים לעוד פירות חוץ מאבטיח? תודה, מיכל
היי
אפשר להכין סורבה מפירות יער, מלון ועוד. יש באתר כמה מתכונים לסורבה.
שלום תודה על המתכונים אנחנו ממש נהנים מהם!
במה אפשר לחליף את המייץ תפוזים?
תודה מראש!
היי
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר לשים מיץ מתרכיז פטל או מים.
היי אפרת
תודה על המתכונים
נהנית מהם כל הזמן!
אם אני רוצה להכין לשבת בבוקר
אני שומרת אחרי הטחינה במקרר
או שזה לא טוב?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשמור את הטחינה לילה במקרר. היא ככל הנראה תתקשה ותצטרכי לערבב אותה ולהוסיף מעט מים לפי הצורך.
היי, רציתי לשאול אם אפשר להחליף מיץ תפוזים במיץ מנגו?
תודה!
היי,
אפשר(:
אפשר לטחון את האבטיח במעבד מזון רגיל? כי בעבר ניסיתי לטחון בננה קפואה במעבד מזון ולא הצליח
היי אבי,
אפשר, מוזר שלא הצלחת לטחון בננה… שים לב שהאבטיח צריך להיות קפוא(:
בס”ד
אפרת יקרה מאד!
נשמח מאד למתכון של סורבה פירות יער עם כמה שפחות סוכר…
סומכת עליך שתדעי…
נהנים מאדדד מהמתכונים שלך!!!
אלופה אחת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי אפרת,
תודה לך על המילים החמות🌺
יש באתר מתכון לסורבה– שבו את יכולה לשלב 500 גרם פירות יער מכל סוג שתבחרי. את הסוכר את יכולה להמיר בממתיק כמו סוכר או כל ממתיק אחר.
בהצלחה!
מה מינימום הזמן שצריך להקפיא?
והאם אפשר להחליף מיץ במים?
היי אילנה,
אפשר לשים מים אבל יותר טעים עם מיץ. את האבטיח כדאי להקפיא מינימום שעתיים.
עשיתי כעצתך עם שסק במקום אבטיח. יצא נפלא!! תודה רבה!
מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה שירה🌺
איך לעשות אם אני צריכה לשבת
היי אילת,
את המתכון הזה בעייתי להכין מראש כי זה קופא לגוש אחד ויש צורך לטחון לפני ההגשה.
היי אחלה מתכון… אפשר לשים פרות יער או תותים קפואים או פטל קפוא?? ומה צריך להוסיף? אשמח לתגובה מהירה כי אני רוצה להכין היום
כן אפשר.
מצורף מתכון לסורבה עם פירות נוספים.
היי, לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
כ-6 מנות.
היי אפרת,
מה ניתן לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים מיץ מתרכיז פטל או מים.
יצא פיקס
והוספתי שמן,
האם זה בריא?
המתכון די בריא, עשוי מאבטיח.
איזה שמן הוספת וכמה?
היה לי אבטיח לא מאד מוצלח קצת מקומח – הקפאתי
לאחר מס’ שבועות עשיתי את הסורבה יצא ממש טעים.
מומלך להכין ממש לפני ההגשה
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
שנה טובה!
שלום!
אם אני מכין לשבת אז אפשר לטחון ביום שישי ולשמור במקרר??
תודה
לא כי זה יקפא לגוש אחד.
שבת שלום 🙂
ערב טוב,
האם ניתן להקפיא מראש? כלומר: להכין את הכמות הנ”ל ולהכניס למקפיא?
היי אביטל,
לא מומלץ כי זה קופא לגוש אחד ולכן רצוי לטחון לברד לפני ההגשה.