זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי אבטיח בינוני-גדול חתוך לקוביות

רבע כוס מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

1-2 כפות אבקת סוכר (לא חובה, לפי מתיקות האבטיח)




אופן הכנה:

-שמים את קוביות האבטיח בשקית אטומה ומקפיאים.

-מניחים במעבד מזון את קוביות האבטיח הקפואות ומיץ התפוזים וטוחנים עד למרקם רך של סורבה (בין ברד לגלידה).

-טועמים. אם חסרה מתיקות מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים היטב.

הערות:

*ניתן להוסיף יותר מיץ תפוזים לפי הצורך (אם התערובת קשה או פירורית).

*יש לטחון לסורבה לפני ההגשה. אם שומרים את הסורבה במקפיא הוא קופא ונעשה קשה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קרקרים מקמח כוסמיןקרקרים מקמח כוסמין
קציצות עוף וירקות קציצות עוף וירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אדריאנה (18:42 16.07.2022)

היי, רציתי לשאול אם אפשר להחליף מיץ תפוזים במיץ מנגו?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 16.07.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
אבי (16:37 1.09.2021)

אפשר לטחון את האבטיח במעבד מזון רגיל? כי בעבר ניסיתי לטחון בננה קפואה במעבד מזון ולא הצליח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 1.09.2021)

היי אבי,
אפשר, מוזר שלא הצלחת לטחון בננה… שים לב שהאבטיח צריך להיות קפוא(:

avatar
אפרת (09:58 28.07.2021)

בס”ד
אפרת יקרה מאד!
נשמח מאד למתכון של סורבה פירות יער עם כמה שפחות סוכר…
סומכת עליך שתדעי…
נהנים מאדדד מהמתכונים שלך!!!
אלופה אחת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 28.07.2021)

היי אפרת,
תודה לך על המילים החמות🌺
יש באתר מתכון לסורבה– שבו את יכולה לשלב 500 גרם פירות יער מכל סוג שתבחרי. את הסוכר את יכולה להמיר בממתיק כמו סוכר או כל ממתיק אחר.
בהצלחה!

avatar
אילנה (18:20 22.07.2021)

מה מינימום הזמן שצריך להקפיא?
והאם אפשר להחליף מיץ במים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 22.07.2021)

היי אילנה,
אפשר לשים מים אבל יותר טעים עם מיץ. את האבטיח כדאי להקפיא מינימום שעתיים.

avatar
שירה (12:27 7.04.2021)

עשיתי כעצתך עם שסק במקום אבטיח. יצא נפלא!! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 7.04.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה שירה🌺

avatar
אילת (17:06 27.08.2019)

איך לעשות אם אני צריכה לשבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 27.08.2019)

היי אילת,
את המתכון הזה בעייתי להכין מראש כי זה קופא לגוש אחד ויש צורך לטחון לפני ההגשה.

avatar
דינה (08:20 29.07.2019)

היי אחלה מתכון… אפשר לשים פרות יער או תותים קפואים או פטל קפוא?? ומה צריך להוסיף? אשמח לתגובה מהירה כי אני רוצה להכין היום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 29.07.2019)

כן אפשר.
מצורף מתכון לסורבה עם פירות נוספים.

avatar
נועה (12:45 9.07.2018)

היי, לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 9.07.2018)

כ-6 מנות.

avatar
צילה (13:51 4.06.2018)

היי אפרת,
מה ניתן לשים במקום מיץ תפוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 4.06.2018)

אפשר לשים מיץ מתרכיז פטל או מים.

avatar
רחל לוי (12:14 19.12.2017)

יצא פיקס

והוספתי שמן,
האם זה בריא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 19.12.2017)

המתכון די בריא, עשוי מאבטיח.
איזה שמן הוספת וכמה?

avatar
מלכה (02:19 17.09.2017)

היה לי אבטיח לא מאד מוצלח קצת מקומח – הקפאתי

לאחר מס’ שבועות עשיתי את הסורבה יצא ממש טעים.

מומלך להכין ממש לפני ההגשה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:52 17.09.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.
שנה טובה!

avatar
אנונימי (23:05 29.06.2017)

שלום!
אם אני מכין לשבת אז אפשר לטחון ביום שישי ולשמור במקרר??
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:09 30.06.2017)

לא כי זה יקפא לגוש אחד.
שבת שלום 🙂

avatar
אביטל (22:26 25.06.2017)

ערב טוב,
האם ניתן להקפיא מראש? כלומר: להכין את הכמות הנ”ל ולהכניס למקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:39 26.06.2017)

היי אביטל,
לא מומלץ כי זה קופא לגוש אחד ולכן רצוי לטחון לברד לפני ההגשה.

לקריאת כל התגובות