זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי אבטיח בינוני-גדול חתוך לקוביות
רבע כוס מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
1-2 כפות אבקת סוכר (לא חובה, לפי מתיקות האבטיח)
אופן הכנה:
-שמים את קוביות האבטיח בשקית אטומה ומקפיאים.
-מניחים במעבד מזון את קוביות האבטיח הקפואות ומיץ התפוזים וטוחנים עד למרקם רך של סורבה (בין ברד לגלידה).
-טועמים. אם חסרה מתיקות מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים היטב.
הערות:
*ניתן להוסיף יותר מיץ תפוזים לפי הצורך (אם התערובת קשה או פירורית).
*יש לטחון לסורבה לפני ההגשה. אם שומרים את הסורבה במקפיא הוא קופא ונעשה קשה.
ראו גם
- סופגניות ללא גלוטן |
- פנקוטה |
- חטיפי יוגורט קפואים |
- ריבועי שוקולד לבן וקוקוס |
- גלידת בננה ושוקולד |
- גלידת שוקו וניל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
תגובות
איך לעשות אם אני צריכה לשבת
היי אילת,
את המתכון הזה בעייתי להכין מראש כי זה קופא לגוש אחד ויש צורך לטחון לפני ההגשה.
היי אחלה מתכון… אפשר לשים פרות יער או תותים קפואים או פטל קפוא?? ומה צריך להוסיף? אשמח לתגובה מהירה כי אני רוצה להכין היום
כן אפשר.
מצורף מתכון לסורבה עם פירות נוספים.
היי, לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
כ-6 מנות.
היי אפרת,
מה ניתן לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים מיץ מתרכיז פטל או מים.
יצא פיקס
והוספתי שמן,
האם זה בריא?
המתכון די בריא, עשוי מאבטיח.
איזה שמן הוספת וכמה?
היה לי אבטיח לא מאד מוצלח קצת מקומח – הקפאתי
לאחר מס' שבועות עשיתי את הסורבה יצא ממש טעים.
מומלך להכין ממש לפני ההגשה
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
שנה טובה!
שלום!
אם אני מכין לשבת אז אפשר לטחון ביום שישי ולשמור במקרר??
תודה
לא כי זה יקפא לגוש אחד.
שבת שלום 🙂
ערב טוב,
האם ניתן להקפיא מראש? כלומר: להכין את הכמות הנ"ל ולהכניס למקפיא?
היי אביטל,
לא מומלץ כי זה קופא לגוש אחד ולכן רצוי לטחון לברד לפני ההגשה.