שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 18 סופגניות ללא גלוטן

סוג: חלבי

רכיבים

כוס ושליש (180 ג’) קמח ללא גלוטן (קונדיטור)

⅔ כוס (100 ג’) קמח אורז

4 כפות  סוכר

1 גביע יוגורט/ אשל/ שמנת חמוצה (200 מ”ל)

1 ביצה גדולה

*ריבה למילוי ואבקת סוכר לפיזור מעל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-לערבב את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה, רכה ודביקה.

-לחמם סיר קטן עם שמן (עד גובה ⅔ מהסיר) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), להרטיב את הידיים. יוצרים כדורים בקוטר עד 4.5 ס”מ (לא יותר) ומוסיפים לשמן. אם במקרה התערובת דביקה מידי ולא הצלחתם ליצור כדורים אפשר להוריד את הבלילה לשמן בעזרת שתי כפות רגילות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות לפני).

מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך כ-6 דקות עד להזהבה יפה (כ-3 דקות מכל צד). מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

-מומלץ למלא את הסופגנייה בריבה ולפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

טיפים והערות

– אפשר להשתמש בקמח תמי או “כרגיל” במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

-חשוב – לאחר שהוספתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (כיריים בגודל בינוני, להבה הכי נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה עדיין נוזלית מבפנים.

-לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).

-הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.

-גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא כ-6 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).

ראו גם
מאפינס ברוקולימאפינס ברוקולי
סופגניות טבעוניות סופגניות טבעוניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יעל (16:10 18.12.2023)

יש המון סוגים של קמח ללא גלוטן, קונדיטור הוא היחיד שלא נכנס אלי הביתה. זה סתם קורנפלור.
לסופגניות וגם ללחם וחלות הכי מוצלח קמת על בסיס עמילן חיטה (יש של תמי ויש פיורינו).

avatar
הדסה (21:06 19.12.2022)

האם אפשר לאפות בתנור במקום טיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:55 19.12.2022)

לא ניסיתי, אבל יתכן ואפשר לאפות בתנור בתבניות מאפינס.
נסי לאפות על 180 מעלות כ-20-25 דקות או עד לאפייה מבפנים והשחמה קלה מבחוץ.

avatar
הדס (09:25 18.12.2022)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח מולינו (שמיועד לאפיית לחם [ולא עוגות] ללא גלוטן)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 18.12.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
ללא גלוטן (20:50 9.12.2023)

אלף תודה רבה על המתכון. בית אני השתמשתי בקמח מילנו. אני לא יודעת מה הסיבה אבל משום מה העיסה ממש דחוסה ולא אוורירית.אף על פי שהסופגניות טעימות מאוד. וזה מה שחשוב.
האם זה אמור להיות דחוס? ואם רק לי יצא ככה אך יכולתי לשפר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 9.12.2023)

היי, זה לא אמור לצאת דחוס.
התערובת יצאה לך רכה ודביקה (לפני הטיגון)?

avatar
1 (13:54 11.12.2023)

לא הכי דביקה השתמשתי במיקסר וכדי לעשות את העיגולים לסופגניות הרטבתי ידיים

avatar
1 (21:41 12.12.2023)

לא יצא לי כנראה מספיק דביק…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 12.12.2023)

ככל שהתערובת יותר רכה ודביקה כך הסופגניות יוצאות יותר אווריריות.
אם יש לך קמח ללא גלוטן אחר תנסי. מעניין אם זה הקמח.

avatar
אורנית (10:30 2.12.2021)

היי, האם אפשר למלא את הסופגניות בנוטלה במקום ריבה? או כל ממרח אחר שאינו ריבה? תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 2.12.2021)

היי אורנית,
בוודאי, אפשר למלא כל ממרח🙂

avatar
אורנית (16:57 30.11.2021)

הי, לא חסרה אבקת אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 30.11.2021)

היי אןרנית,
אין צורך באבקת אפייה, זו לא טעות(:

avatar
יערית (12:35 29.11.2021)

האם ליקר בננה יתאים במקום הברנדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 29.11.2021)

היי,
אני מניחה שכן(:

avatar
תיקי (20:31 25.11.2021)

שלום,
אשמח לדעת אם אפשר להכין את הבלילה מראש ולהשאיר במקרר, ואם כן אז לכמה זמן.. וגם לא כתוב אבקת אפיה בשום מקום, באמת לא צריך?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 25.11.2021)

היי,
לא מומלץ להכין את הבלילה הזו מראש ולהשהות במקרר.
אין צורך באבקת אפייה.
בהצלחה!

avatar
תיקי (21:42 25.11.2021)

תודה 🙂

avatar
שחר (22:40 21.07.2021)

היי אפרת אפשר במקום קמח קונדיטור קמח “כרגיל”
???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:49 22.07.2021)

כן, אפשר😊

avatar
חן (21:18 20.01.2021)

הייי חן א ני ממש רוצה להכין את הסופגניות האלה…קצת בדילייי מחנוכה אבל מה זה חשוב…חחח
הבעיה שאין לי קמח אורז…יש לי רק קונדיטור זה בסדר או שחייב עוד סוג של קמח???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 20.01.2021)

היי חן,
כן חייב עוד סוג של קמח, ניתן לשים קמח “כרגיל”.

avatar
עדן לוי (20:00 14.12.2020)

היי הסופגניות נראות מעולה!!
רציתי לשאול יש תחליף לאשל? – אסור לי חלבי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 14.12.2020)

היי עדן,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).

avatar
עדן לוי (20:45 14.12.2020)

תודה רבה! אני אנסה.

avatar
שירן (10:05 13.12.2020)

האם חובה להוסיף ברנדי? יש לי בבית ליקר בננה 16%. אםשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 13.12.2020)

היי שירן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשרי 🙂

avatar
יערית (20:57 10.12.2020)

עשיתי עם אשל, יצא מעולה וטעים מאוד עם ובלי ריבה.
ממש נהננו תודה רבה וחנוכה שמח 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 11.12.2020)

שמחה שאהבתם 🙂
תודה יקרה. חנוכה שמח ושבת שלום ❤️

avatar
רבקה (20:29 10.12.2020)

אפשר להכין את זה גם מקמח רגיל? (לבן או מלא)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 11.12.2020)

אם את מכינה מקמח רגיל תכיני את המתכון הזה- סופגניות מהירות.
חנוכה שמח 🙂

avatar
נ.ה (12:37 10.12.2020)

מה לדעתך עדיף קמח כרגיל או קונדיטור +אורז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:45 10.12.2020)

ניסיתי עם קונדיטור וקמח אורז ויצא טעים.
לא ניסיתי עם “כרגיל” אבל לדעתי ייצא טעים לא פחות.

avatar
אביבי (15:35 12.12.2020)

הכנתי עם אשל וקמח כרגיל , יצא מצוין.

avatar
יערית (10:57 10.12.2020)

וואוו נראה טוב ויש את כל המצרכים האלה בכל בית
תכננתי לקנות סופגניות מוכנות קפואות ללא גלוטן אבל אני בהחלט ינסה את המתכון היום עדיף בייתי מאשר קנוי אז תודה על המתכון
רציתי לשאול אם הסופגניות יתאימו לילדים בגלל הברנדי?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:00 10.12.2020)

כן, בטיגון האלכוהול מתנדף.
חנוכה שמח ❤️

avatar
מרים (10:12 10.12.2020)

האם ניתן לעשות את המתכון הזה פרוה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 10.12.2020)

הכי טעים חלבי כי היוגורט מעניק אווריריות לסופגניה.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).

avatar
גבי (10:06 10.12.2020)

מה ניתן לשים במקום שמנת או יוגורט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 10.12.2020)

היוגורט מעניק אווריריות לסופגניה, בלי זה היא תצא דחוסה.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).

לקריאת כל התגובות