זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 18 סופגניות ללא גלוטן
סוג: חלבי
כוס ושליש (180 ג’) קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
⅔ כוס (100 ג’) קמח אורז
1 גביע יוגורט/ אשל/ שמנת חמוצה (200 מ”ל)
1 ביצה גדולה
*ריבה למילוי ואבקת סוכר לפיזור מעל
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה, רכה ודביקה.
-מחממים סיר קטן עם שמן (עד גובה ⅔ מהסיר) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים בקוטר עד 4.5 ס”מ (לא יותר) ומוסיפים לשמן. אם במקרה התערובת דביקה מידי ולא הצלחתם ליצור כדורים אפשר להוריד את הבלילה לשמן בעזרת שתי כפות רגילות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות לפני).
–מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך כ-6 דקות עד להזהבה יפה (כ-3 דקות מכל צד). מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.
-מומלץ למלא את הסופגנייה בריבה ולפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
-ניתן להשתמש בקמח תמי או “כרגיל” במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.
-חשוב- לאחר שהוספתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (כיריים בגודל בינוני, להבה הכי נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה עדיין נוזלית מבפנים.
-לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).
-הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.
-גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא כ-6 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).
- ריבועי מנגו קפואים |
- ריבועי שוקולד קפואים |
- ריבועי טחינה ואגוזים |
- גלידת קפה ופקאן |
- פנקוטה |
- חטיפי יוגורט קפואים
היי, האם אפשר למלא את הסופגניות בנוטלה במקום ריבה? או כל ממרח אחר שאינו ריבה? תודה וחג שמח
היי אורנית,
בוודאי, אפשר למלא כל ממרח🙂
הי, לא חסרה אבקת אפיה?
היי אןרנית,
אין צורך באבקת אפייה, זו לא טעות(:
האם ליקר בננה יתאים במקום הברנדי?
היי,
אני מניחה שכן(:
שלום,
אשמח לדעת אם אפשר להכין את הבלילה מראש ולהשאיר במקרר, ואם כן אז לכמה זמן.. וגם לא כתוב אבקת אפיה בשום מקום, באמת לא צריך?
תודה!!
היי,
לא מומלץ להכין את הבלילה הזו מראש ולהשהות במקרר.
אין צורך באבקת אפייה.
בהצלחה!
תודה 🙂
היי אפרת אפשר במקום קמח קונדיטור קמח “כרגיל”
???
כן, אפשר😊
הייי חן א ני ממש רוצה להכין את הסופגניות האלה…קצת בדילייי מחנוכה אבל מה זה חשוב…חחח
הבעיה שאין לי קמח אורז…יש לי רק קונדיטור זה בסדר או שחייב עוד סוג של קמח???
היי חן,
כן חייב עוד סוג של קמח, ניתן לשים קמח “כרגיל”.
היי הסופגניות נראות מעולה!!
רציתי לשאול יש תחליף לאשל? – אסור לי חלבי.
היי עדן,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).
תודה רבה! אני אנסה.
האם חובה להוסיף ברנדי? יש לי בבית ליקר בננה 16%. אםשר להחליף?
היי שירן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשרי 🙂
עשיתי עם אשל, יצא מעולה וטעים מאוד עם ובלי ריבה.
ממש נהננו תודה רבה וחנוכה שמח 🙂
שמחה שאהבתם 🙂
תודה יקרה. חנוכה שמח ושבת שלום ❤️
אפשר להכין את זה גם מקמח רגיל? (לבן או מלא)
אם את מכינה מקמח רגיל תכיני את המתכון הזה- סופגניות מהירות.
חנוכה שמח 🙂
מה לדעתך עדיף קמח כרגיל או קונדיטור +אורז?
ניסיתי עם קונדיטור וקמח אורז ויצא טעים.
לא ניסיתי עם “כרגיל” אבל לדעתי ייצא טעים לא פחות.
הכנתי עם אשל וקמח כרגיל , יצא מצוין.
וואוו נראה טוב ויש את כל המצרכים האלה בכל בית
תכננתי לקנות סופגניות מוכנות קפואות ללא גלוטן אבל אני בהחלט ינסה את המתכון היום עדיף בייתי מאשר קנוי אז תודה על המתכון
רציתי לשאול אם הסופגניות יתאימו לילדים בגלל הברנדי?
תודה
כן, בטיגון האלכוהול מתנדף.
חנוכה שמח ❤️
האם ניתן לעשות את המתכון הזה פרוה?
הכי טעים חלבי כי היוגורט מעניק אווריריות לסופגניה.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).
מה ניתן לשים במקום שמנת או יוגורט?
היוגורט מעניק אווריריות לסופגניה, בלי זה היא תצא דחוסה.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).