שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 18 סופגניות ללא גלוטן

סוג: חלבי

רכיבים

כוס ושליש (180 ג') קמח ללא גלוטן (קונדיטור)

⅔ כוס (100 ג') קמח אורז

4 כפות  סוכר

1 גביע יוגורט/ אשל/ שמנת חמוצה (200 מ"ל)

1 ביצה גדולה

*ריבה למילוי ואבקת סוכר לפיזור מעל

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה, רכה ודביקה.

-מחממים סיר קטן עם שמן (עד גובה ⅔ מהסיר) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים בקוטר עד 4.5 ס"מ (לא יותר) ומוסיפים לשמן. אם במקרה התערובת דביקה מידי ולא הצלחתם ליצור כדורים אפשר להוריד את הבלילה לשמן בעזרת שתי כפות רגילות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות לפני).

מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך כ-6 דקות עד להזהבה יפה (כ-3 דקות מכל צד). מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

-מומלץ למלא את הסופגנייה בריבה ולפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

טיפים והערות

-ניתן להשתמש בקמח תמי או "כרגיל" במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

-חשוב- לאחר שהוספתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (כיריים בגודל בינוני, להבה הכי נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה עדיין נוזלית מבפנים.

-לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).

-הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.

-גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא כ-6 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות תבלינים
סלט עגבניות וזיתים פיקנטי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חן (21:18 20.01.2021)

הייי חן א ני ממש רוצה להכין את הסופגניות האלה…קצת בדילייי מחנוכה אבל מה זה חשוב…חחח
הבעיה שאין לי קמח אורז…יש לי רק קונדיטור זה בסדר או שחייב עוד סוג של קמח???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:00 20.01.2021)

היי חן,
כן חייב עוד סוג של קמח, ניתן לשים קמח "כרגיל".

Avatar
עדן לוי (20:00 14.12.2020)

היי הסופגניות נראות מעולה!!
רציתי לשאול יש תחליף לאשל? – אסור לי חלבי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:20 14.12.2020)

היי עדן,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).

Avatar
עדן לוי (20:45 14.12.2020)

תודה רבה! אני אנסה.

Avatar
שירן (10:05 13.12.2020)

האם חובה להוסיף ברנדי? יש לי בבית ליקר בננה 16%. אםשר להחליף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:31 13.12.2020)

היי שירן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשרי 🙂

Avatar
יערית (20:57 10.12.2020)

עשיתי עם אשל, יצא מעולה וטעים מאוד עם ובלי ריבה.
ממש נהננו תודה רבה וחנוכה שמח 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 11.12.2020)

שמחה שאהבתם 🙂
תודה יקרה. חנוכה שמח ושבת שלום ❤️

Avatar
רבקה (20:29 10.12.2020)

אפשר להכין את זה גם מקמח רגיל? (לבן או מלא)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 11.12.2020)

אם את מכינה מקמח רגיל תכיני את המתכון הזה- סופגניות מהירות.
חנוכה שמח 🙂

Avatar
נ.ה (12:37 10.12.2020)

מה לדעתך עדיף קמח כרגיל או קונדיטור +אורז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:45 10.12.2020)

ניסיתי עם קונדיטור וקמח אורז ויצא טעים.
לא ניסיתי עם "כרגיל" אבל לדעתי ייצא טעים לא פחות.

Avatar
אביבי (15:35 12.12.2020)

הכנתי עם אשל וקמח כרגיל , יצא מצוין.

Avatar
יערית (10:57 10.12.2020)

וואוו נראה טוב ויש את כל המצרכים האלה בכל בית
תכננתי לקנות סופגניות מוכנות קפואות ללא גלוטן אבל אני בהחלט ינסה את המתכון היום עדיף בייתי מאשר קנוי אז תודה על המתכון
רציתי לשאול אם הסופגניות יתאימו לילדים בגלל הברנדי?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:00 10.12.2020)

כן, בטיגון האלכוהול מתנדף.
חנוכה שמח ❤️

Avatar
מרים (10:12 10.12.2020)

האם ניתן לעשות את המתכון הזה פרוה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 10.12.2020)

הכי טעים חלבי כי היוגורט מעניק אווריריות לסופגניה.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).

Avatar
גבי (10:06 10.12.2020)

מה ניתן לשים במקום שמנת או יוגורט?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 10.12.2020)

היוגורט מעניק אווריריות לסופגניה, בלי זה היא תצא דחוסה.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם קצפת צמחית/שמנת פרווה ולשים בין שליש לחצי כוס (כי זה יותר דליל מיוגורט).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.