זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: שתי דקות
מס’ מנות: 20 סופגניות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1+1/4 (כוס ורבע) קמח רגיל
כפית מלאה אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
בננה בינונית מעוכה
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דלילה (אם התערובת סמיכה- יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף אחת נוספת של מיץ תפוזים עד שמתקבלת תערובת רכה הדומה במרקמה לחומוס).
-מחממים שמן עמוק בסיר. טובלים 2 כפיות בצלוחית עם שמן (כדי שהבצק לא יידבק לכפיות). כשהשמן חם, לוקחים בלילה בכפית אחת ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים את האש ומטגנים כדקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת תרווד ומעבירים לנייר סופג.
-מפזרים סוכר או אבקת סוכר ומגישים.
*הערה: אם הסופגניות משחימות מהר מידי – זה אומר שהשמן חם מידי לכן יש להנמיך את האש.
מיני סופגניות ללא ביצים
מאוד טעים!! אשמח לדעת איך יצאו לך כדורים כאלה יפים? יצאו לי חדי קרן..
זה נורמלי, יצאו לי גם חדי קרן🙂
אפשר להכין בלי מיץ תפוזים?
אפשר לשים מים אבל אני ממליצה לסחוט גם כף מיץ לימון.
היי אפרת
אני אנסה לאפות
האם אפשרי ללא אבקת אפייה והאם אפשרי מים במקום מיץ תפוזים?
תודה לך מראש.
היי עינת,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח באפיה. יכול להיות שהמרקם יהיה עוגתי.
אפשר עם מים למרות שהמיץ מוסיף לזה טעם.
בלי אבקת אפיה זה ייצא דחוס ולא יתפח.
אפשר לאפות במקום לטגן?
אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגנייה אלא יותר כמו מאפינס.
אם בכל זאת רוצים לאפות יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן.
לשמן תבנית שקעים/מאפינס ולצקת כף מלאה מהבלילה לכל שקע (לא כדאי לשים יותר מכף אחת).
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות. אמורים לצאת כ-12 מאפינס.
כתוב במייל שזה ללא גלוטן אבל זה מכיל קמח??
היי,
איפה ראית שכתוב זאת?
בנוסף המתכון הזה לא נשלח בניוזלטר.
סליחה…
זה הופיע בניוזלטר בקישור לסופגניות טבעוניות בסמוך לסופגניות ללא גלוטן והתבלבלתי בלחיצה… :
האם אפשר להכין בלי הבננה?
היי,
אפשר להחליף את הבננה ברבע כוס רסק תפוחים.
מושלמות!! הכנתי כבר כמה פעמים פעם אחת לא הייתה לי בננה והחלפתי ברסק תפוחים – עדיין יצא מעולה! 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
האם טעם הבננה חזק?
לא כל כך.
יצאו יפות ומוכנות מבפנים! פעם ראשונה שמצליח לי!
חשוב לי לומר שהסופגניות מתנפחות תוך כדי טיגון ולכן לא כדאי להכניס הרבה חומר עבור סופגניה אחת. גם לטגן מרווח כדי שלא ידבקו.
לדעתי הרבה מההצלחה זה המשחק עם גובה הלהבה. צריך לשים לב שיהיה להבה בינונית. שלא ישחים מהר.
לגבי הטעם אני לא יודעת כי אני לא אכלתי מהן…
נראה לי שאבקת סוכר מפזרים ממש לפני ההגשה (לעומת הריבה שמכניסים כשקצת מתקרר)
תודה רבה על הטיפים המעולים טובה!
מחכה לשמוע איך הטעם ❤️
הי אפרת, את מקסימה ותודה על מתכונים לטבעונים. האם אפשר להכין את הסופגניות מקמח כוסמין מלא?
לא ניסיתי אבל הייתי משלבת בתור התחלה חצי כמות קמח לבן (או כוסמין לבן) כדי שלא ייצא דחוס מידי.
הכנתי מקמח מלא 80 אחוז (חיטה) ויצא יפה מאוד, לטעמי. הטעם של הקמח, זה ענין של טעם…
רק מעדכנת שהייתי קצת סקפטית
ויצא פשוט מושלם!!
תודה רבה! מאמצת את המתכון הזה באופן רשמי😊🌷
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות
היי, תודה רבה על מגוון מתכונים טבעוניים!! את מדהימה!! שאלה- אני ממש לא אוהבת בננה :/ את חושבת שרסק תפוחים יעבוד פה טוב במקום?
היי אלה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס רסק תפוחים.
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט?
אפשר 🙂
הרבה תודה על העזרה!
מעוניינת במתכון לסופגניות משמרים שאומרים שהן מעולות?
איך שולחים לך תמונה?
כן, אשמח למתכון.
את יכולה לצרף תמונה בתגובה עצמה או למייל info@10dakot.co.il
אשמח אם תרשמי את המתכון בתגובות של סופגניות מהירות לטובת כל אלה שמבקשים מתכון לסופגניות משמרים.
תודה!
בוקר טוב!
אם הכנסתי בצק הבוקר למקרר, כמה זמן לפני הטיגון להוציא?
מיד לקרוץ עיגולים או קודם להתפיח כמה זמן כל שלב?
תודה רבה ויום של אור!
שבוע טוב וחודש טוב 🌺
אם זה הבצק של המתכון הזה אפשר להוציא ומיד לטגן. אין צורך להתפיח.
אם זה בצק של סופגניות עם שמרים אז את צריכה שזה יתפח התפחה ראשונה עד הכפלת הנפח (אם זה לא קורה במקרר תוציאי החוצה ותמתיני עד שהבצק יכפיל את הנפח) ואח”כ תקרצי עיגולים ותתפיחי עוד כחצי שעה-שעה בחוץ לפני הטיגון.
בוקר אור לך,
יש לי מתכון לסופגניות עם שמרים (לא מצאתי באתר) ואני מתלבטת איך להתפיח במקרר או בחוץ כי
אני לא יודעת מתי אכין וכמה ואני לא רוצה שהבצק יחמיץ.
תודה רבה!
תתפיחי במקרר. שימי בקערה גדולה ותעטפי בניילון נצמד. אם הבצק מכפיל את נפחו, תוציאי ממנו את האויר, תלושי אותו כמה שניות ותחזירי למקרר.
יצא טעים ומוצלח
מתאים בדיוק לחורף כשעדיין בשריים מהצהריים 🙂
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה וחג שמח 💜
יואו מתכונים מהממים וקלים.
תודה מלכי 🙂
תודה רבה אפרת, תכננתי להכין לכיתה שלי סופגניות אבל אחד מאיתנו טבעונית ועכשיו הוא לא ירגיש בחוץ, יש אפשרות להכין את זה ללא גלוטן ? אם כן איך?
היי ליבי,
לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שאפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן.
במקום כוס ורבע קמח רגיל אפשר לשים כוס ורבע קמח כרגיל.
הכי טעים שהכנתי! מכינה כל שנה כבר 3 שנים וזה תמיד הצלחה. הכנתי את זה גם ללא גלוטן ויצא מהמם. תודה רבה על המתכון!
תודה שחם, כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂
הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין, רסק מבננה שלמה, תפוח שלם וכוס מיץ תפוזים. רציתי יותר מתוק וללא סוכר אז הוספתי 8 כפות סילאן. בנוסף לתמצית וניל הוספתי כף ויסקי. יצא הרבה יותר טעים מהסופגניות אשל שהכנתי יומיים קודם! תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.
חג שמח!
הי,
אפשר להכין את הסופגניות הטבעוניות עם קמח מלא או 80% מלא?
תודה!
היי חגית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר (עדיף 80%).
חג שמח 🙂
תודה רבה רבה!!
תודה רבה!
מה אפשר לשים במקום ביצה בכל מתכון של לביבות כדי להתאים לטבעונים?
במיוחד במתכונים המאלפים שהבאת ללביבות אפויות…
היי נחמה,
אם אלה לביבות עם ירקות ולא לביבות המבוססות בעיקר על בצק אז אפשר לשים במקום ביצה חצי כוס מחית תפו”א (פירה) בטמפ’ החדר או קר (מומלץ להכין מראש ולקרר במקרר).
אפשרות נוספת שאימצתי כמה פעמים היא במקום ביצה – חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (רכים מאוד). אני השתמשתי בחומוס מקופסת שימורים בלי הנוזלים כמובן.
בהצלחה 🙂
אני רוצה לאפות ויש לי תבנית מאפינס מאלומיניום או את המנגטים מהנייר
מה עדיף וכמה אמור לצאת?
זה נשאר אותם כמויות באפיה?
היי שלי,
אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגניה אלא יותר כמו מאפינס.
אני חושבת שעדיף התבניות מאלומיניום כי הן יותר יציבות. יש לשמן אותן היטב לפני.
אם את אופה יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן. אין למלא יותר מידי את השקעים, מספיק לשים כף מלאה מהבלילה בכל שקע. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות בתנור.
אמורים לצאת כ12 מאפינס.
אפשר להכין במולטי קייק?
אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂
אפשר להחליף את המיץ תפוזים בחלב ?
היי ענבר,
אפשר אבל זה ייצא פחות אוורירי.
אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים ?
יצא מעולה!
לדעתי ניתן להגיש עם מיץ תפוזים, מוסיף לטעם
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנת בסוף בלי בננה?
הכנתי עם בננה עם קליפה שחורה מבפנים הייתה נורא מתוקה
יצא מדהים לא עבר יום ונגמר!
מעולה 🙂
כמה זה 1+1\4 קמח בגרמים?
אין לי בננה, האם זה ישנה אם יש בסופגניות או אין?
היי מאי,
כוס ורבע קמח = 175 גרם.
לא ניסיתי להכין בלי בננה אבל נראה לי שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים או פשוט לגרד תפוח בינוני (יש לקלף אותו לפני).
בהצלחה 😉
אין ברשותי מיץ תפוזים אך יש תפוז
האם ניתן לעשות ממנו מיץ במקום המיץ תפוז מהבקבוק ?
היי ניקול,
את יכולה לסחוט את התפוז ולהוסיף למיץ שהתקבל מים עד חצי כוס.
בקר טוב, אפיתי על פי הנחיותיך ויצאו סופגניות נהדרות, חוסלו בן רגע. תודה רבה
שמחה לשמוע שוש 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יצא מעולה!! חוסל כלא היה. לא יאומן שזה בלי ביצים. תודדדהה
שמחה לשמוע רותם 🙂
תודה וחג שמח!
האם אפשר לאפות את הסופגניות הטיבעוניות? הטעם לא יפגם ?
היי אתי,
אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגניה אלא יותר כמו מאפינס. אם בכל זאת רוצים לאפות יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן. משמנים תבנית שקעים/מאפינס ויוצקים כף מלאה מהבלילה לכל שקע (לא כדאי לשים יותר מכף אחת). אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות בתנור. אמורים לצאת כ12 מאפינס.
חג שמח 🙂
הי אפרת! האם צריך להיות דרך קבע טבעונים כדי לאהוב את זה?
תודה רבה!
היי דבי,
זה מאוד טעים בלי קשר 🙂