שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: שתי דקות

מס’ מנות: 20 סופגניות קטנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1+1/4 (כוס ורבע) קמח רגיל

כפית מלאה אבקת אפיה

2 כפות גדושות סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

בננה בינונית מעוכה

כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דלילה (אם התערובת סמיכה- יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף אחת נוספת של מיץ תפוזים עד שמתקבלת תערובת רכה הדומה במרקמה לחומוס).

-מחממים שמן עמוק בסיר. טובלים 2 כפיות בצלוחית עם שמן (כדי שהבצק לא יידבק לכפיות). כשהשמן חם, לוקחים בלילה בכפית אחת ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים את האש ומטגנים כדקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת תרווד ומעבירים לנייר סופג.

-מפזרים סוכר או אבקת סוכר ומגישים.

*הערה: אם הסופגניות משחימות מהר מידי – זה אומר שהשמן חם מידי לכן יש להנמיך את האש.

מיני סופגניות ללא ביצים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סופגניות ללא גלוטןסופגניות ללא גלוטן
נודלס וטופו בנינג’ה נודלס וטופו בנינג’ה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
הראל (19:07 31.12.2023)

אפשר להכין בלי מיץ תפוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 31.12.2023)

אפשר לשים מים אבל אני ממליצה לסחוט גם כף מיץ לימון.

avatar
עינת (18:19 5.12.2023)

היי אפרת
אני אנסה לאפות
האם אפשרי ללא אבקת אפייה והאם אפשרי מים במקום מיץ תפוזים?
תודה לך מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 6.12.2023)

היי עינת,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח באפיה. יכול להיות שהמרקם יהיה עוגתי.
אפשר עם מים למרות שהמיץ מוסיף לזה טעם.
בלי אבקת אפיה זה ייצא דחוס ולא יתפח.

avatar
הדסה (19:47 15.12.2022)

אפשר לאפות במקום לטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 15.12.2022)

אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגנייה אלא יותר כמו מאפינס.
אם בכל זאת רוצים לאפות יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן.
לשמן תבנית שקעים/מאפינס ולצקת כף מלאה מהבלילה לכל שקע (לא כדאי לשים יותר מכף אחת).
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות. אמורים לצאת כ-12 מאפינס.

avatar
רחל (12:03 15.12.2022)

כתוב במייל שזה ללא גלוטן אבל זה מכיל קמח??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 15.12.2022)

היי,
איפה ראית שכתוב זאת?
בנוסף המתכון הזה לא נשלח בניוזלטר.

avatar
רחל (12:32 15.12.2022)

סליחה…
זה הופיע בניוזלטר בקישור לסופגניות טבעוניות בסמוך לסופגניות ללא גלוטן והתבלבלתי בלחיצה… :

סופגניות טבעוניות
avatar
אנונימי (18:49 28.09.2022)

האם אפשר להכין בלי הבננה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 28.09.2022)

היי,
אפשר להחליף את הבננה ברבע כוס רסק תפוחים.

avatar
רעות (20:59 2.12.2021)

מושלמות!! הכנתי כבר כמה פעמים פעם אחת לא הייתה לי בננה והחלפתי ברסק תפוחים – עדיין יצא מעולה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 2.12.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
לירון (15:23 14.12.2020)

האם טעם הבננה חזק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 14.12.2020)

לא כל כך.

avatar
טובה (17:39 3.12.2020)

יצאו יפות ומוכנות מבפנים! פעם ראשונה שמצליח לי!
חשוב לי לומר שהסופגניות מתנפחות תוך כדי טיגון ולכן לא כדאי להכניס הרבה חומר עבור סופגניה אחת. גם לטגן מרווח כדי שלא ידבקו.
לדעתי הרבה מההצלחה זה המשחק עם גובה הלהבה. צריך לשים לב שיהיה להבה בינונית. שלא ישחים מהר.
לגבי הטעם אני לא יודעת כי אני לא אכלתי מהן…
נראה לי שאבקת סוכר מפזרים ממש לפני ההגשה (לעומת הריבה שמכניסים כשקצת מתקרר)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 3.12.2020)

תודה רבה על הטיפים המעולים טובה!
מחכה לשמוע איך הטעם ❤️

avatar
לירון (15:46 17.11.2020)

הי אפרת, את מקסימה ותודה על מתכונים לטבעונים. האם אפשר להכין את הסופגניות מקמח כוסמין מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 17.11.2020)

לא ניסיתי אבל הייתי משלבת בתור התחלה חצי כמות קמח לבן (או כוסמין לבן) כדי שלא ייצא דחוס מידי.

avatar
טובה (17:41 3.12.2020)

הכנתי מקמח מלא 80 אחוז (חיטה) ויצא יפה מאוד, לטעמי. הטעם של הקמח, זה ענין של טעם…

avatar
רעות (16:20 29.12.2019)

רק מעדכנת שהייתי קצת סקפטית
ויצא פשוט מושלם!!
תודה רבה! מאמצת את המתכון הזה באופן רשמי😊🌷

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 29.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות

avatar
אלה (09:34 27.12.2019)

היי, תודה רבה על מגוון מתכונים טבעוניים!! את מדהימה!! שאלה- אני ממש לא אוהבת בננה :/ את חושבת שרסק תפוחים יעבוד פה טוב במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 27.12.2019)

היי אלה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס רסק תפוחים.

avatar
קרן (13:37 5.12.2020)

האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 5.12.2020)

אפשר 🙂

avatar
דבי (17:05 9.12.2018)

הרבה תודה על העזרה!

מעוניינת במתכון לסופגניות משמרים שאומרים שהן מעולות?

איך שולחים לך תמונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 9.12.2018)

כן, אשמח למתכון.
את יכולה לצרף תמונה בתגובה עצמה או למייל info@10dakot.co.il
אשמח אם תרשמי את המתכון בתגובות של סופגניות מהירות לטובת כל אלה שמבקשים מתכון לסופגניות משמרים.
תודה!

avatar
דבי (09:17 9.12.2018)

בוקר טוב!

אם הכנסתי בצק הבוקר למקרר, כמה זמן לפני הטיגון להוציא?

מיד לקרוץ עיגולים או קודם להתפיח כמה זמן כל שלב?

תודה רבה ויום של אור!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 9.12.2018)

שבוע טוב וחודש טוב 🌺
אם זה הבצק של המתכון הזה אפשר להוציא ומיד לטגן. אין צורך להתפיח.
אם זה בצק של סופגניות עם שמרים אז את צריכה שזה יתפח התפחה ראשונה עד הכפלת הנפח (אם זה לא קורה במקרר תוציאי החוצה ותמתיני עד שהבצק יכפיל את הנפח) ואח”כ תקרצי עיגולים ותתפיחי עוד כחצי שעה-שעה בחוץ לפני הטיגון.

avatar
דבי (11:40 3.12.2018)

בוקר אור לך,

יש לי מתכון לסופגניות עם שמרים (לא מצאתי באתר) ואני מתלבטת איך להתפיח במקרר או בחוץ כי

אני לא יודעת מתי אכין וכמה ואני לא רוצה שהבצק יחמיץ.

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 3.12.2018)

תתפיחי במקרר. שימי בקערה גדולה ותעטפי בניילון נצמד. אם הבצק מכפיל את נפחו, תוציאי ממנו את האויר, תלושי אותו כמה שניות ותחזירי למקרר.

avatar
שרה (19:34 2.12.2018)

יצא טעים ומוצלח
מתאים בדיוק לחורף כשעדיין בשריים מהצהריים 🙂
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 2.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה וחג שמח 💜

avatar
מלכי (12:49 27.11.2018)

יואו מתכונים מהממים וקלים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 27.11.2018)

תודה מלכי 🙂

avatar
ליבי (16:38 25.11.2018)

תודה רבה אפרת, תכננתי להכין לכיתה שלי סופגניות אבל אחד מאיתנו טבעונית ועכשיו הוא לא ירגיש בחוץ, יש אפשרות להכין את זה ללא גלוטן ? אם כן איך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 25.11.2018)

היי ליבי,
לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שאפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן.
במקום כוס ורבע קמח רגיל אפשר לשים כוס ורבע קמח כרגיל.

avatar
שחם (14:23 24.12.2017)

הכי טעים שהכנתי! מכינה כל שנה כבר 3 שנים וזה תמיד הצלחה. הכנתי את זה גם ללא גלוטן ויצא מהמם. תודה רבה על המתכון!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 24.12.2017)

תודה שחם, כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

avatar
דפנה (23:22 27.12.2016)

יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂
הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין, רסק מבננה שלמה, תפוח שלם וכוס מיץ תפוזים. רציתי יותר מתוק וללא סוכר אז הוספתי 8 כפות סילאן. בנוסף לתמצית וניל הוספתי כף ויסקי. יצא הרבה יותר טעים מהסופגניות אשל שהכנתי יומיים קודם! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 28.12.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.
חג שמח!

avatar
חגית (16:46 26.12.2016)

הי,
אפשר להכין את הסופגניות הטבעוניות עם קמח מלא או 80% מלא?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 26.12.2016)

היי חגית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר (עדיף 80%).
חג שמח 🙂

avatar
נחמה (11:35 26.12.2016)

תודה רבה רבה!!

avatar
נחמה (09:43 25.12.2016)

תודה רבה!

מה אפשר לשים במקום ביצה בכל מתכון של לביבות כדי להתאים לטבעונים?

במיוחד במתכונים המאלפים שהבאת ללביבות אפויות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 25.12.2016)

היי נחמה,
אם אלה לביבות עם ירקות ולא לביבות המבוססות בעיקר על בצק אז אפשר לשים במקום ביצה חצי כוס מחית תפו”א (פירה) בטמפ’ החדר או קר (מומלץ להכין מראש ולקרר במקרר).
אפשרות נוספת שאימצתי כמה פעמים היא במקום ביצה – חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (רכים מאוד). אני השתמשתי בחומוס מקופסת שימורים בלי הנוזלים כמובן.
בהצלחה 🙂

avatar
שלי (11:56 30.11.2016)

אני רוצה לאפות ויש לי תבנית מאפינס מאלומיניום או את המנגטים מהנייר
מה עדיף וכמה אמור לצאת?
זה נשאר אותם כמויות באפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 30.11.2016)

היי שלי,
אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגניה אלא יותר כמו מאפינס.
אני חושבת שעדיף התבניות מאלומיניום כי הן יותר יציבות. יש לשמן אותן היטב לפני.
אם את אופה יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן. אין למלא יותר מידי את השקעים, מספיק לשים כף מלאה מהבלילה בכל שקע. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות בתנור.
אמורים לצאת כ12 מאפינס.

avatar
יעלי (12:08 14.11.2016)

אפשר להכין במולטי קייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 14.11.2016)

אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
ענבר (17:30 28.09.2016)

אפשר להחליף את המיץ תפוזים בחלב ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 28.09.2016)

היי ענבר,
אפשר אבל זה ייצא פחות אוורירי.

avatar
ענבר (17:29 28.09.2016)

אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים ?

avatar
מאי (19:36 4.04.2016)

יצא מעולה!
לדעתי ניתן להגיש עם מיץ תפוזים, מוסיף לטעם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 4.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
הכנת בסוף בלי בננה?

avatar
ניקול (12:46 5.04.2016)

הכנתי עם בננה עם קליפה שחורה מבפנים הייתה נורא מתוקה
יצא מדהים לא עבר יום ונגמר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 5.04.2016)

מעולה 🙂

avatar
מאי (18:37 4.04.2016)

כמה זה 1+1\4 קמח בגרמים?

avatar
מאי (18:34 4.04.2016)

אין לי בננה, האם זה ישנה אם יש בסופגניות או אין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 4.04.2016)

היי מאי,
כוס ורבע קמח = 175 גרם.
לא ניסיתי להכין בלי בננה אבל נראה לי שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים או פשוט לגרד תפוח בינוני (יש לקלף אותו לפני).
בהצלחה 😉

avatar
ניקול (14:27 4.04.2016)

אין ברשותי מיץ תפוזים אך יש תפוז
האם ניתן לעשות ממנו מיץ במקום המיץ תפוז מהבקבוק ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 4.04.2016)

היי ניקול,
את יכולה לסחוט את התפוז ולהוסיף למיץ שהתקבל מים עד חצי כוס.

avatar
שוש (10:40 12.12.2015)

בקר טוב, אפיתי על פי הנחיותיך ויצאו סופגניות נהדרות, חוסלו בן רגע. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:18 12.12.2015)

שמחה לשמוע שוש 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
רותם (20:38 10.12.2015)

יצא מעולה!! חוסל כלא היה. לא יאומן שזה בלי ביצים. תודדדהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 10.12.2015)

שמחה לשמוע רותם 🙂
תודה וחג שמח!

avatar
אתי כהן (14:09 10.12.2015)

האם אפשר לאפות את הסופגניות הטיבעוניות? הטעם לא יפגם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 10.12.2015)

היי אתי,
אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגניה אלא יותר כמו מאפינס. אם בכל זאת רוצים לאפות יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן. משמנים תבנית שקעים/מאפינס ויוצקים כף מלאה מהבלילה לכל שקע (לא כדאי לשים יותר מכף אחת). אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות בתנור. אמורים לצאת כ12 מאפינס.
חג שמח 🙂

avatar
דבי (02:01 10.12.2015)

הי אפרת! האם צריך להיות דרך קבע טבעונים כדי לאהוב את זה?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 10.12.2015)

היי דבי,
זה מאוד טעים בלי קשר 🙂

לקריאת כל התגובות