זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
500 גרם ניוקי קנוי
3 שיני שום שמנות קצוצות
רבע כוס עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות שמן זית
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית תבלין אורגנו, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מכינים את הניוקי לפי הוראות אריזה ומעבירים למסננת(בדר”כ 2 דקות בישול במים רותחים, עד שהניוקי צפים).
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כחצי דקה על אש בינונית (יש לוודא שהשום אינו נשרף).
-מוסיפים את הניוקי המבושלים ועגבניות מיובשות ומתבלים ב3 כפות שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל שחור.
*לגרסה חלבית ולא טבעונית ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן לפני ההגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
יש לך מתכון איך להכין ניוקי?
מצורף לינק- מתכון לניוקי
אפרת, זה טוב אחרי לילה במקרר? שוקלת להכין את זה מראש למחר..
היי,
ניוקי הכי טעים סמוך לזמן ההכנה, אבל אם אי אפשר- את יכולה לשמור במקרר ולחמם כמה דקות לפני ההגשה.😊
היי אפרת! רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הניוקי, כי אני פחות אוהבת.
אפשר להכין עם פסטה מבושלת. הכמות שבמתכון מספיקה לכשליש חבילת פסטה.
על מה את ממליצה? עגבניות מיובשות בשמן, שקונים בצנצנת?
כן.
היי אפרת
יצא מעולה !!!
תודה על מתכון נוסף קל וטעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי
היי 🙂
מה אפשר במקום העגבניות המיובשות?
אני פחות אוהבת.
שבת מקסימה 😃
היי שרון,
אני חושבת שאפשר לשים זיתים שחורים או פטריות מטוגנות.
תודה רבה 🙂
שלום אפרת, מה שלומך?
אני מאד רוצה להכין ניוקי, אבל אצלינו אי אפשר לקנות את זה.
יש לך אולי מתכון להכנת ניוקי? (מתכון מקורי לוקח המון המון זמן, אבל את אולי תצליחי להבריק:)
בכל אופן, כיף לבדוק את האתר שלך כל יום ולגלות עוד מתכונים. (אני בודקת כל יום כמעט, את המתכון הזה כבר ראיתי לפני שבוע רק שפתאום התחשק לי להכין)
יום טוב
היי שרה,
אין לי מתכון להכנת ניוקי אבל אם אמצא דרך מהירה וקלה אפרסם בשמחה.
יום מקסים 🙂