זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 85-115 דקות
מס’ מנות: 8-10 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3.5 כוסות שעועית מסוג לוביה (*יש להשרות את הלוביה במים לילה לפני)
1 בצל גדול קצוץ
1-2 כוסות מים
תיבול: חצי כפית כמון, כף פפריקה מתוקה, כף מלאה אבקת מרק, מלח (כ-2 כפיות, לפי הטעם), פלפל שחור לפי הטעם
*אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.
אופן הכנה:
-מניחים את הלוביה בסיר גדול. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (מומלץ שהמים יעברו את גובה הלוביה בכ-10 ס”מ) . לאחר שהמים רתחו, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך שעה-שעה וחצי עד שהשעועית מתרככת (מומלץ לטעום). לאחר מכן מעבירים את השעועית למסננת. למי שיש סיר לחץ – הבישול מתקצר ל 17-20 דקות (אחרי שהסיר שורק).
*ייתכן ובמהלך הבישול יווצר קצף בחלק העליון. יש להסיר את הקצף בעזרת כף גדולה. כדי למנוע גלישת מים מהסיר אני ממליצה לכסות את הסיר עם מכסה אך לעשות פתח קטן ליציאת האדים (זאת אומרת לא לכסות לגמרי).
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השעועית ומתבלים בכמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים לפני הצורך (מי שמעדיף תבשיל יבש שיוסיף כוס מים, לתבשיל עם רוטב- 2 כוסות מים). מבשלים עם מכסה במשך כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
קודם כל להודות לך על המתכונים המצוינים שלך! מה לשים במקום אבקת מרק?
פשוט תוותרי על אבקת המרק
אפשר לעשות גם עם שעועית לבנה רגילה? אותו זמן בישול אמור להיות?
תודה רבה
כן אפשר.
שעועית לבנה יש להשרות לפחות לילה לפני.
זמן הבישול בסיר רגיל בין שעה וחצי לשעתיים. בסיר לחץ – 30-40 דקות.
האם הכוונה ל 3.5 כוסות לוביה לפני השריה או 3.5 כוסות של לוביא מושרית?
לפני השרייה.
מה ההבדל בין ל’וביה’ ל’רוביה’ , לצורך הבישול
היי,
אין הבדל, מדובר באותו מוצר🙂
היי,
עכשיו אני באמצע הרתיחה של הלוביה.
השגתי כול הלילה, הבאתי לרתיחה ואז אש נמוכה.
זה כמעט שעתיים על הגז ועדיין לא התרכך! כאשר אני טועמת הקליפה מאד קשה.
מה לעשות???
זה צריך להיות ממש רך?
היי חגית,
שמת מספיק מים? בכל מקרה, את יכולה לתת עוד זמן בישול עד שמתרכך.
השעועית לא אמורה להיות רכה מאד אבל הקליפה לא אמורה להיות קשה במיוחד.
בנוסף, קחי בחשבון שאחרי כן מבשלים את השעועית עוד קצת אז היא תתרכך יותר😊
הוסיפי 2-3 שיני שום. הן עוזרות לריכוך הלוביה.
תבשלי קטניות בסיר לחץ בכלום זמן!
האם אפשרי בלי בצל?
היי אתי,
אפשר לוותר על הבצל, אבל הוא ממש מוסיף😊
היי,
האם מתאים להוסיף עגבניות טריות ולהפוך את המתכון הזה לסלט עגבניות ולוביה?
אני חושבת שאפשר.
בבקשה מתכון של עוף עם לוביה
תודה
אין לי מתכון כרגע, אעלה בהמשך.
יום מקסים
שלום אפרת,
הכנתי קציצות כרישה והקפאתי אותן ( בלי תפוח אדמה)
האם עדיף להפשיר אותן לפני חימום? או לחמם אותן בתנור בלי הפשרה?
הן מטוגנות.
תודה מראש וחג שמח.
אשמח אם תעני לי במייל.
עדיף להפשיר ואז לחמם בתנור.
שנה טובה 🙂
יש לי לוביה טרייה. איך מבשלים אותה?
מבשלים את הלוביה בסיר גדול עם מים רותחים במשך כ-5 דקות ומסננים.
לאחר מכן אפשר להכין את אחד המתכונים האלה: מתכונים עם שעועית ירוקה.
לאילנית12:הכנתי את הלוביה שיצאה מעולה!!!
הוספתי בצל גדול קצוץ -גס ,מטוגן עד ריכוך ומוזהב,אשר הוסיף המון טעם.
מתכון ממש קל להכנה ומאוד טעים ,הנכדים שלנו נהנו מכול ביס.
כול הכבוד למתכון העשיר והטעים הזה,מעתה אכין אותו מדי -שבוע.
שלום
יש לי לוביה בקופסת שימורים. האם אפשר לבשל רוצה לפי המתכון שלך אירי שחב הבישול הראשוני?
אין צורך בבישול הראשוני. תתחילי ישר מטיגון הבצל, הוספת השעועית וכו’ (פסקה אחרונה באופן הכנה).
שלום אפרת,
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לכרתי?
אשתדל להעלות בקרוב.
האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא?
כן אפשר.
למען הסר ספק, 3 וחצי כוסות לוביה לפני בישול או אחרי?
תודה
לפני בישול.
היי אפרת
ישנה אפשרןת להשתמש בלוביה ללא השרייה כןכ ארוכה?? שכחתי;) אין לנו סיר לחץ . אשמח לתשובה במייל
היי אבי,
אפשר להשרות כמה זמן שיש לך. יכול להיות שפשוט זמן הבישול מעט יתארך.
איך משתמשים בסיר לחץ בבטחה?
אודה לתש’במייל
שלחתי תשובה למייל.
יש אפשרות לשלוח גם אלי במייל ?
תודה רבה
תודה יקרה שלנו, המתכונים שלך מעולים פשוטים יותר מפשוטים להכנה וטעימים ביותר
כצימחונית עם נטייה לטבעונות ועם עדיפות לתבשילים ללא גלוטן הרי שכייף לי איתך[
חלק מהתמכוניםם אני מכירה מהעבר הרחוק אבל את מזכירה לי אותם וזה ניפלא!!
אז שנית מלא תודות עבור השיתוף איתנו
שתיהיה לנו שנה ניפלאה שנת מתיקות שנה רגועה וכמובן גם טעימה
תודה יקירה 🙂
שנה טובה ומבורכת!
ערב טוב לך יקירה
ניסיתי את המתכונים שלך ואני כל נהנת מהתוצאה כאילו אמא שלי מלמדת אותי תודה לך על הכל
כיף לשמוע ❤️
תודה לך
איך מבשלים את המתכן עם סיר לחץ? מוסיפים הכל מההתחלה מרתיחים עם מכסה פתוח ואז סוגרים ונועלים?.
מבשלים את הלוביה עם מים בסיר לחץ ולאחר מכן מסננים ממים ומבשלים עם הבצל והתבלינים.