שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 85-115 דקות

מס’ מנות: 8-10 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

3.5 כוסות שעועית מסוג לוביה (*יש להשרות את הלוביה במים לילה לפני)

1 בצל גדול קצוץ

1-2 כוסות מים

תיבול: חצי כפית כמון, כף פפריקה מתוקה, כף מלאה אבקת מרק, מלח (כ-2 כפיות, לפי הטעם), פלפל שחור לפי הטעם

*אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.




אופן הכנה:

-מניחים את הלוביה בסיר גדול.  מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (מומלץ שהמים יעברו את גובה הלוביה בכ-10 ס”מ) . לאחר שהמים רתחו, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך שעה-שעה וחצי עד שהשעועית מתרככת (מומלץ לטעום). לאחר מכן מעבירים את השעועית למסננת. למי שיש סיר לחץ – הבישול מתקצר ל 17-20 דקות (אחרי שהסיר שורק).

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

*ייתכן ובמהלך הבישול יווצר קצף בחלק העליון. יש להסיר את הקצף בעזרת כף גדולה. כדי למנוע גלישת מים מהסיר אני ממליצה לכסות את הסיר עם מכסה אך לעשות פתח קטן ליציאת האדים (זאת אומרת לא לכסות לגמרי).

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השעועית ומתבלים בכמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים לפני הצורך (מי שמעדיף תבשיל יבש שיוסיף כוס מים, לתבשיל עם רוטב- 2 כוסות מים). מבשלים עם מכסה במשך כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט ירוקסלט ירוק
סלט גזר מרוקאי סלט גזר מרוקאי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לילי (14:48 31.10.2024)

קודם כל להודות לך על המתכונים המצוינים שלך! מה לשים במקום אבקת מרק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 1.11.2024)

פשוט תוותרי על אבקת המרק

avatar
רחלי (12:13 26.09.2024)

אפשר לעשות גם עם שעועית לבנה רגילה? אותו זמן בישול אמור להיות?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 26.09.2024)

כן אפשר.
שעועית לבנה יש להשרות לפחות לילה לפני.
זמן הבישול בסיר רגיל בין שעה וחצי לשעתיים. בסיר לחץ – 30-40 דקות.

avatar
מיכל (18:35 19.01.2023)

האם הכוונה ל 3.5 כוסות לוביה לפני השריה או 3.5 כוסות של לוביא מושרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 19.01.2023)

לפני השרייה.

avatar
שירה (12:04 5.09.2021)

מה ההבדל בין ל’וביה’ ל’רוביה’ , לצורך הבישול

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 5.09.2021)

היי,
אין הבדל, מדובר באותו מוצר🙂

avatar
חגית (11:50 21.06.2021)

היי,
עכשיו אני באמצע הרתיחה של הלוביה.
השגתי כול הלילה, הבאתי לרתיחה ואז אש נמוכה.
זה כמעט שעתיים על הגז ועדיין לא התרכך! כאשר אני טועמת הקליפה מאד קשה.
מה לעשות???
זה צריך להיות ממש רך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 21.06.2021)

היי חגית,
שמת מספיק מים? בכל מקרה, את יכולה לתת עוד זמן בישול עד שמתרכך.
השעועית לא אמורה להיות רכה מאד אבל הקליפה לא אמורה להיות קשה במיוחד.
בנוסף, קחי בחשבון שאחרי כן מבשלים את השעועית עוד קצת אז היא תתרכך יותר😊

avatar
מרים דדון (19:40 29.08.2021)

הוסיפי 2-3 שיני שום. הן עוזרות לריכוך הלוביה.

avatar
מוריה (23:07 24.09.2022)

תבשלי קטניות בסיר לחץ בכלום זמן!

avatar
אתי דגן (11:46 16.04.2021)

האם אפשרי בלי בצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 16.04.2021)

היי אתי,
אפשר לוותר על הבצל, אבל הוא ממש מוסיף😊

avatar
שרון (12:50 19.12.2019)

היי,
האם מתאים להוסיף עגבניות טריות ולהפוך את המתכון הזה לסלט עגבניות ולוביה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 19.12.2019)

אני חושבת שאפשר.

avatar
בלהה (07:36 19.12.2019)

בבקשה מתכון של עוף עם לוביה
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 19.12.2019)

אין לי מתכון כרגע, אעלה בהמשך.
יום מקסים

avatar
אור מור (16:17 26.09.2019)

שלום אפרת,
הכנתי קציצות כרישה והקפאתי אותן ( בלי תפוח אדמה)
האם עדיף להפשיר אותן לפני חימום? או לחמם אותן בתנור בלי הפשרה?
הן מטוגנות.

תודה מראש וחג שמח.
אשמח אם תעני לי במייל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 26.09.2019)

עדיף להפשיר ואז לחמם בתנור.
שנה טובה 🙂

avatar
אסתר נחום (18:28 18.09.2019)

יש לי לוביה טרייה. איך מבשלים אותה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 18.09.2019)

מבשלים את הלוביה בסיר גדול עם מים רותחים במשך כ-5 דקות ומסננים.
לאחר מכן אפשר להכין את אחד המתכונים האלה: מתכונים עם שעועית ירוקה.

avatar
שירן ג. (12:40 10.08.2020)

לאילנית12:הכנתי את הלוביה שיצאה מעולה!!!
הוספתי בצל גדול קצוץ -גס ,מטוגן עד ריכוך ומוזהב,אשר הוסיף המון טעם.
מתכון ממש קל להכנה ומאוד טעים ,הנכדים שלנו נהנו מכול ביס.
כול הכבוד למתכון העשיר והטעים הזה,מעתה אכין אותו מדי -שבוע.

avatar
מיכל (19:36 15.09.2019)

שלום
יש לי לוביה בקופסת שימורים. האם אפשר לבשל רוצה לפי המתכון שלך אירי שחב הבישול הראשוני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 16.09.2019)

אין צורך בבישול הראשוני. תתחילי ישר מטיגון הבצל, הוספת השעועית וכו’ (פסקה אחרונה באופן הכנה).

avatar
מירי (09:42 22.08.2018)

שלום אפרת,
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לכרתי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 22.08.2018)

אשתדל להעלות בקרוב.

avatar
מירי (10:42 21.08.2018)

האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 21.08.2018)

כן אפשר.

avatar
אילנה (16:02 19.07.2018)

למען הסר ספק, 3 וחצי כוסות לוביה לפני בישול או אחרי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 19.07.2018)

לפני בישול.

avatar
אבי (10:23 10.11.2017)

היי אפרת
ישנה אפשרןת להשתמש בלוביה ללא השרייה כןכ ארוכה?? שכחתי;) אין לנו סיר לחץ . אשמח לתשובה במייל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 10.11.2017)

היי אבי,
אפשר להשרות כמה זמן שיש לך. יכול להיות שפשוט זמן הבישול מעט יתארך.

avatar
אבי (13:32 5.11.2017)

איך משתמשים בסיר לחץ בבטחה?
אודה לתש’במייל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 5.11.2017)

שלחתי תשובה למייל.

avatar
שמחה (15:15 27.12.2018)

יש אפשרות לשלוח גם אלי במייל ?
תודה רבה

avatar
אורית (22:55 22.09.2017)

תודה יקרה שלנו, המתכונים שלך מעולים פשוטים יותר מפשוטים להכנה וטעימים ביותר

כצימחונית עם נטייה לטבעונות ועם עדיפות לתבשילים ללא גלוטן הרי שכייף לי איתך[
חלק מהתמכוניםם אני מכירה מהעבר הרחוק אבל את מזכירה לי אותם וזה ניפלא!!

אז שנית מלא תודות עבור השיתוף איתנו
שתיהיה לנו שנה ניפלאה שנת מתיקות שנה רגועה וכמובן גם טעימה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 23.09.2017)

תודה יקירה 🙂
שנה טובה ומבורכת!

avatar
שרונה טל (18:07 29.11.2019)

ערב טוב לך יקירה
ניסיתי את המתכונים שלך ואני כל נהנת מהתוצאה כאילו אמא שלי מלמדת אותי תודה לך על הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 30.11.2019)

כיף לשמוע ❤️
תודה לך

avatar
Ap (16:22 19.09.2017)

איך מבשלים את המתכן עם סיר לחץ? מוסיפים הכל מההתחלה מרתיחים עם מכסה פתוח ואז סוגרים ונועלים?.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 19.09.2017)

מבשלים את הלוביה עם מים בסיר לחץ ולאחר מכן מסננים ממים ומבשלים עם הבצל והתבלינים.

לקריאת כל התגובות