שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 85-115 דקות

מס’ מנות: 8-10 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

3.5 כוסות שעועית מסוג לוביה (*יש להשרות את הלוביה במים לילה לפני)

1 בצל גדול קצוץ

1-2 כוסות מים

תיבול: חצי כפית כמון, כף פפריקה מתוקה, כף מלאה אבקת מרק, מלח (כ-2 כפיות, לפי הטעם), פלפל שחור לפי הטעם

*אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.

אופן הכנה:

-מניחים את הלוביה בסיר גדול.  מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (מומלץ שהמים יעברו את גובה הלוביה בכ-10 ס”מ) . לאחר שהמים רתחו, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך שעה-שעה וחצי עד שהשעועית מתרככת (מומלץ לטעום). לאחר מכן מעבירים את השעועית למסננת. למי שיש סיר לחץ – הבישול מתקצר ל 17-20 דקות (אחרי שהסיר שורק).

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

*ייתכן ובמהלך הבישול יווצר קצף בחלק העליון. יש להסיר את הקצף בעזרת כף גדולה. כדי למנוע גלישת מים מהסיר אני ממליצה לכסות את הסיר עם מכסה אך לעשות פתח קטן ליציאת האדים (זאת אומרת לא לכסות לגמרי).

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השעועית ומתבלים בכמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים לפני הצורך (מי שמעדיף תבשיל יבש שיוסיף כוס מים, לתבשיל עם רוטב- 2 כוסות מים). מבשלים עם מכסה במשך כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט ירוק
סלט גזר מרוקאי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירה (12:04 5.09.2021)

מה ההבדל בין ל’וביה’ ל’רוביה’ , לצורך הבישול

מתכונים ב-10 דקות (15:06 5.09.2021)

היי,
אין הבדל, מדובר באותו מוצר🙂

חגית (11:50 21.06.2021)

היי,
עכשיו אני באמצע הרתיחה של הלוביה.
השגתי כול הלילה, הבאתי לרתיחה ואז אש נמוכה.
זה כמעט שעתיים על הגז ועדיין לא התרכך! כאשר אני טועמת הקליפה מאד קשה.
מה לעשות???
זה צריך להיות ממש רך?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 21.06.2021)

היי חגית,
שמת מספיק מים? בכל מקרה, את יכולה לתת עוד זמן בישול עד שמתרכך.
השעועית לא אמורה להיות רכה מאד אבל הקליפה לא אמורה להיות קשה במיוחד.
בנוסף, קחי בחשבון שאחרי כן מבשלים את השעועית עוד קצת אז היא תתרכך יותר😊

מרים דדון (19:40 29.08.2021)

הוסיפי 2-3 שיני שום. הן עוזרות לריכוך הלוביה.

אתי דגן (11:46 16.04.2021)

האם אפשרי בלי בצל?

מתכונים ב-10 דקות (12:26 16.04.2021)

היי אתי,
אפשר לוותר על הבצל, אבל הוא ממש מוסיף😊

שרון (12:50 19.12.2019)

היי,
האם מתאים להוסיף עגבניות טריות ולהפוך את המתכון הזה לסלט עגבניות ולוביה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 19.12.2019)

אני חושבת שאפשר.

בלהה (07:36 19.12.2019)

בבקשה מתכון של עוף עם לוביה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 19.12.2019)

אין לי מתכון כרגע, אעלה בהמשך.
יום מקסים

אור מור (16:17 26.09.2019)

שלום אפרת,
הכנתי קציצות כרישה והקפאתי אותן ( בלי תפוח אדמה)
האם עדיף להפשיר אותן לפני חימום? או לחמם אותן בתנור בלי הפשרה?
הן מטוגנות.

תודה מראש וחג שמח.
אשמח אם תעני לי במייל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 26.09.2019)

עדיף להפשיר ואז לחמם בתנור.
שנה טובה 🙂

אסתר נחום (18:28 18.09.2019)

יש לי לוביה טרייה. איך מבשלים אותה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 18.09.2019)

מבשלים את הלוביה בסיר גדול עם מים רותחים במשך כ-5 דקות ומסננים.
לאחר מכן אפשר להכין את אחד המתכונים האלה: מתכונים עם שעועית ירוקה.

שירן ג. (12:40 10.08.2020)

לאילנית12:הכנתי את הלוביה שיצאה מעולה!!!
הוספתי בצל גדול קצוץ -גס ,מטוגן עד ריכוך ומוזהב,אשר הוסיף המון טעם.
מתכון ממש קל להכנה ומאוד טעים ,הנכדים שלנו נהנו מכול ביס.
כול הכבוד למתכון העשיר והטעים הזה,מעתה אכין אותו מדי -שבוע.

מיכל (19:36 15.09.2019)

שלום
יש לי לוביה בקופסת שימורים. האם אפשר לבשל רוצה לפי המתכון שלך אירי שחב הבישול הראשוני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 16.09.2019)

אין צורך בבישול הראשוני. תתחילי ישר מטיגון הבצל, הוספת השעועית וכו’ (פסקה אחרונה באופן הכנה).

מירי (09:42 22.08.2018)

שלום אפרת,
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לכרתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 22.08.2018)

אשתדל להעלות בקרוב.

מירי (10:42 21.08.2018)

האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 21.08.2018)

כן אפשר.

אילנה (16:02 19.07.2018)

למען הסר ספק, 3 וחצי כוסות לוביה לפני בישול או אחרי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 19.07.2018)

לפני בישול.

אבי (10:23 10.11.2017)

היי אפרת
ישנה אפשרןת להשתמש בלוביה ללא השרייה כןכ ארוכה?? שכחתי;) אין לנו סיר לחץ . אשמח לתשובה במייל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 10.11.2017)

היי אבי,
אפשר להשרות כמה זמן שיש לך. יכול להיות שפשוט זמן הבישול מעט יתארך.

אבי (13:32 5.11.2017)

איך משתמשים בסיר לחץ בבטחה?
אודה לתש’במייל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 5.11.2017)

שלחתי תשובה למייל.

שמחה (15:15 27.12.2018)

יש אפשרות לשלוח גם אלי במייל ?
תודה רבה

אורית (22:55 22.09.2017)

תודה יקרה שלנו, המתכונים שלך מעולים פשוטים יותר מפשוטים להכנה וטעימים ביותר

כצימחונית עם נטייה לטבעונות ועם עדיפות לתבשילים ללא גלוטן הרי שכייף לי איתך[
חלק מהתמכוניםם אני מכירה מהעבר הרחוק אבל את מזכירה לי אותם וזה ניפלא!!

אז שנית מלא תודות עבור השיתוף איתנו
שתיהיה לנו שנה ניפלאה שנת מתיקות שנה רגועה וכמובן גם טעימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 23.09.2017)

תודה יקירה 🙂
שנה טובה ומבורכת!

שרונה טל (18:07 29.11.2019)

ערב טוב לך יקירה
ניסיתי את המתכונים שלך ואני כל נהנת מהתוצאה כאילו אמא שלי מלמדת אותי תודה לך על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 30.11.2019)

כיף לשמוע ❤️
תודה לך

Ap (16:22 19.09.2017)

איך מבשלים את המתכן עם סיר לחץ? מוסיפים הכל מההתחלה מרתיחים עם מכסה פתוח ואז סוגרים ונועלים?.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 19.09.2017)

מבשלים את הלוביה עם מים בסיר לחץ ולאחר מכן מסננים ממים ומבשלים עם הבצל והתבלינים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.