זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 52-57 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 קולורבי גדולים או 6 בינוניים-קטנים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל של כס”מ וחצי (1 ק”ג)
1 תפו”א בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות בגודל של כס”מ וחצי (אפשר להמיר בקישוא)
1 בצל בינוני קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות מים רותחים (ליטר וחצי)
תיבול: כפית מלאה מלח, כף שטוחה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום, קוביות הקולורבי ותפוח האדמה.
-מוזגים 6 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 35 דקות.
-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 10-15 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק אם ננעץ בקלות).
-טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד למרקם חלק.
-מחזירים לאש ל-2 דקות ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
מה הסיכוי שאפשר להכין בלי לטגן לפני זה בצל? נגמר לי בדיוק
תכיני בלי
ואווווווווווו ממממעעעעללללףףףף(dj)
שמחה שאהבת🙂
וואו…. מרק אליפות 🥇
קל להכנה וטעיםםםםם.
הוספתי לבשל גם כרישה זה מוסיף טעם ומרקם “קרמי”.
ממליצה בחום ❣
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מעולה!!
לאחרונה גיליתי את נפלאות הקולרבי בבישול
ומייד כשהבת שלי ראתה את המתכון הזה היא אמרה-
אמא תכיני 🙂
האמת שקצת חששתי, אבל בגלל התגובות הטובות פה
העזתי לנסות…
כל המשפחה, וגם האורחים נהנו מאד!!
תודה רבה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום ותודה על כל המתכונים.
אין לי עלי פטרוזיליה קצוצים טריים. יש לי תבלין פטרוזיליה יבשה.
זה גם טוב?
תודה רבה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים 2-3 כפות תבלין פטרוזיליה.
אפשר לוותר על התפוא ולשים רק קולורבי?
אפשר אבל עם תפו”א המרקם והטעם מוצלחים יותר.
הכנתי והוספתי גזר שעוד מעט עובר זמנו. טיגנתי עם חמאה הוספתי חלב וגבינצ וואו איזה מעדן!!!
נשמע מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, המתכון נראה מעולה וקיבלתי עליו המלצות
רק שאלה- אני לא אוהבת אבקת מרק בכלל..
באילו תבלינים את ממליצה להשתמש למרק מלבד מלח ופלפל? (אני רגילה לשים המון תבלינים במרקים, אבל לא יודעת מה יתאים כאן.)
תודה!
היי,
אפשר להכין אבקת מרק ביתית, ומתאים להוסיף כמון, קורט אגוז מוסקט, מעט אבקת שום, וכן עלי תיבול כמו טימין ופטרוזיליה.
תודה אפרת! הכנתי עם המלצתך לתיבול ללא אבקת מרק, ויצא טעים ביותר!
שמחה מאד לשמוע(: תודה שחזרת לשתף!
אפשר להקפיא?
כן, אפשר(:
שלום אפרת.
אני רוצה להכין כמות קטנה של מרק. איך אפשר להקטין את כמויות של מצרכים?
תודה רבה.
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות.
מרק מהמם!!!!
כולם אהבו! תודה רבה אפרת-אין עלייך!!!
שמחה לשמוע! תודה אפרת ❤️
תודהההה!! הכנתי פעם אחת ועפתי. טעים ברמות קשות.
רוצה להכין פעם שנייה ותוהה אם אפשר להיות עוד יותר עצלנית :))
יעבוד לדעתך אם אטחן את הירקות עוד לפני הבישול? (יש לי בלנדר חייתי).
כי אז אפשר גם לקצר מאוד את זמן הבישול = יותר נוטריאנטים נשמרים.
היי ריקי,
האמת שאני לא יודעת אם הטעם משתנה כשמבשלים בצורה כזאת, זה מעניין.
אם תחליטי לנסות, אשמח אם תעדכני.
האם צריך לקלף את הקישואים? אני רוצה שיצא מרק לבן
כן יש לקלף. עם קישואים זה ייצא ירקרק בהיר.
מתכון פשוט ומעולה.
טיפ למי שרוצה מרק סמיך יותר: למזוג מים עד שכל הקוביות בסיר מכוסות ולבשל עם מכסה פתוח.
טיפ לשדרוג: להוסיף חצי מיכל שמנת לבישול לקראת הסוף.
תודה על הטיפים 🙂
שלום אפרת
יש אפשרות להחליף את הקולורבי בשומר?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. זה ישנה לגמרי את הטעם.
חורף שעבר חגגנו על המרק הזה והחורף מתכננים גם. מרק מושלם!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה?
כן.
יצא מעולה!!!
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת ותודה על האתר שמציל אותי תמיד!
האם את יודעת כמה זמן קולרבי יכול להשמר במקרר? ישמלי אותם כמדומני 3 שבועות..
הוא צריך להיות עדיין בסדר.
היי, נראה מהמם! ידוע לך כמה קלוריות למנה?
כ-100 קלוריות למנה.
העזתי לנסות את המתכון של מרק קולורבי. שאף פעם לא חשבתי להכין ממנו מרק בעבר. יצא מעולה וכולם אהבו. ד.א הוספתי גם קישואים, סתם כי בא לי…תודה על המתכון !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה גילת
מרק קולורבי באמת נשמע רעיון מרתק!
ננסה להיות אמיצים 😉
(התגובות מעודדות מאד!)
עדכני איך יצא 😉
שבוע נפלא!
עשיתי הערב עם 2 קישואים (לא גדולים) במקום תפוח אדמה ועם עלי שום ירוק (עכשיו העונה).
לפני שטחנתי הוצאתי כוס נוזלים ואחרי הטחינה ראיתי שהמרק ממש בסמיכות הנכונה (ועם קצת מלח הנוזל היה טעים מאד).
הוספתי מלח וקצת פלפל שחור (ללא אבקת מרק) יצא מרק קליל ומאד טעים.
תודה אפרת – יופי של מתכון 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יצא נהדר. תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה קטיה
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים שלך! אני ממש ממש נהנת מהם!
אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי פטרוזיליה..כמה זה קריטי? יש לי סלרי, מתאים לשים במקום?
כן, אפשר להוסיף עלי סלרי במקום.
יצא לי קצת מיימי לטעמי.
איך אפשר להסמיך קצת?
אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ואז להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה כ-5 דקות, ללא מכסה, עד שהמרק מסמיך.
איזה מרק טעים!!!! מודה שהכנתי אותו מתוך סקרנות בלי הרבה ציפיות והופתעתי ממש לטובה
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יצא טעם ממש ממש מיוחד.. את לא מבינה איזה כיף זה בתור נשואה צעירה להרגיש שאת יודעת לבשל ויוצא כזה טעים.. בזכותך. ברוך השם!! הייתי מציעה לך לפתוח מסעדה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה חן ❤️
בס״ד
שלום,
ברצוני לשאול האם ניתן לוותר על העלים (פטרוזילה)?
לחלופין יש להם תחליף כגון פטרוזילה יבשה או אולי קוביות תיבול קפואות ?
תודה מראש.
אפשר לשים 2 קוביות תיבול קפואות במקום.
הי.
מומלץ לאחת שלא סובלת קולרבי?(-חי, מעולם לא טעמתי מבושל..)
מסקרן אותי המרק בטירוף…
אני יכולה לומר שהטעם של הקולורבי משתנה לגמרי. אם תאהבי או לא, זה תלוי כבר בטעם שלך 🙂
מה אפשר במקום א.מרק?גם אינלי את שלך..
אפשר לשים קצת כמון אם את אוהבת ויותר מלח.
מרק מסקרן! רציתי כל כך מרק חדש…
מתכון מדויק וקל. טעים טעים טעים, שילוב של סמיכות ואווריריות במינון הנכון
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המרק יצא מעניין ועדין אבל הוא לא יצא לי מספיק סמיך,
יש לי תחושה שאולי 6 הכוסות שמדדתי גדולות מאלו שאת התכוונת.
האם את מתכוונת ל 6 כוסות מדידה _(240 מ”ל) ? או שאולי תוכלי לציין את סך הכמות בליטרים?
תודה רבה
היי עמי,
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל, סה”כ כמעט ליטר וחצי. כמה קולורבי שמת ובאיזה גודל? שמת גם תפו”א?
מה יכול להיות תחליף לא. מרק?
שימי פשוט קצת יותר מלח.
פעם ראשונה מכין מרק על בסיס קולורבי . חששתי שיהיה ריח לא טוב. ובטח לא טעים .
אך רוצה לציין שיצא סוף הדרך . טעים מאוד . לציין שהחלטתי לאפשר לאשתי ולילדיי וטעום ולהגיד ממה עשוי המרק.
אך אחד לא קלע . תודה רבה . טעים מאוד . וקל להכנה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה חביב ושבוע מצוין
אני מעדיפה לשים קישוא במקום תפוח אדמה.
כמה קישואים לשים?
האם המרק יוצא במרקם סמיך עם הקישוא?
תודה רבה ושבת שלום
היי ענבל,
שימי 2 קישואים.
וכן המרק אמור להיות סמיך אם שמים קולורבי לפי הכמות המצוינת במתכון ו6 כוסות מים.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת
המרק יצא דליל משום מה. ואני מבינה שאמור להיות קטיפתי וסמיך..
אשמח לעצתך איך ניתן להסמיך
תודה
שרית
נכון, הוא אמור לצאת סמיך.
אפשרות הכי מהירה היא לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים עד שאין גושים, להוסיף למרק, לערבב ולבשל בלי מכסה על אש בינונית עד שהמרק מסמיך. אפשרות נוספת היא לבשל תפו”א נוסף במים עד לריכוך ואז לרסק אותו עם חלק ממי המרק ולהוסיף ליתר המרק.
תודה, אנסה
בדכ המתכונים מוצלחים,
מחכה להם מדיי שבוע
האם במקום בלנדר מוט ניתן להשתמש בבלנדר רגיל?
כן אפשר. מומלץ לטחון עם חלק מהנוזלים עד למרקם חלק ואז לערבב עם יתר הנוזלים שבמרק.
מעדן
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
רציתי לדעת מה דעתך על הוספת נבטים בחמש דקות האחרונות של הבישול.?
אכלתי פעם מרק פטריות עם נבטים ואין לי מושג איך עושים זאת אולי גם פה אפשר לשלב..?
תודה.
היי לבנת,
עניין של טעם. אם תנסי אשמח לעדכון 🙂
ניסיתי ויצא נחמד מאודדד….
תודה לך.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המרק נראה נפלא. מכיוון שכל מה שניסיתי מפה הצליח אני בטוחה שזה יצליח. השאלה אם זה מתאים גם לאלה שלא אוהבים קולורבי חי? (שאלה בעצם רוב המשפחה שלי, לצערי)
היי פנינה,
הטעם של הקולורבי לגמרי משתנה אחרי אפיה או בישול.
יום מקסים 🙂
הכנתי את המרק. עשיתי חצי כמות, ליתר בטחון.
יצא טעים מאד, מסתבר, כי גמרתי אותו לבד בלי בעיה 🙂
תודה על עוד מתכון מוצלח.
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הצלחה גדולה! רעיון מעולה!!!!! קולרבי…. מי היה חושב? הרבה תודות
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום נפלא!
עשיתי אתמול ויצא מאד מאד טעים!!!
תודה רבה לך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דבי.