שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 52-57 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 קולורבי גדולים או 6 בינוניים-קטנים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל של כס”מ וחצי (1 ק”ג)

1 תפו”א בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות בגודל של כס”מ וחצי (אפשר להמיר בקישוא)

1 בצל בינוני קטן קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות מים רותחים (ליטר וחצי)

תיבול: כפית מלאה מלח, כף שטוחה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום, קוביות הקולורבי ותפוח האדמה.

-מוזגים 6 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 35 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 10-15 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק אם ננעץ בקלות).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד למרקם חלק.

-מחזירים לאש ל-2 דקות ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד לבן
קציצות טעימות ברוטב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יבגניה (16:07 4.11.2020)

שלום אפרת.
אני רוצה להכין כמות קטנה של מרק. איך אפשר להקטין את כמויות של מצרכים?
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 5.11.2020)

את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות.

אפרת (20:25 17.04.2020)

מרק מהמם!!!!
כולם אהבו! תודה רבה אפרת-אין עלייך!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 18.04.2020)

שמחה לשמוע! תודה אפרת ❤️

ריקי (20:48 3.03.2020)

תודהההה!! הכנתי פעם אחת ועפתי. טעים ברמות קשות.
רוצה להכין פעם שנייה ותוהה אם אפשר להיות עוד יותר עצלנית :))
יעבוד לדעתך אם אטחן את הירקות עוד לפני הבישול? (יש לי בלנדר חייתי).
כי אז אפשר גם לקצר מאוד את זמן הבישול = יותר נוטריאנטים נשמרים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 4.03.2020)

היי ריקי,
האמת שאני לא יודעת אם הטעם משתנה כשמבשלים בצורה כזאת, זה מעניין.
אם תחליטי לנסות, אשמח אם תעדכני.

תמר (14:41 31.01.2020)

האם צריך לקלף את הקישואים? אני רוצה שיצא מרק לבן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 31.01.2020)

כן יש לקלף. עם קישואים זה ייצא ירקרק בהיר.

איגור (16:35 24.12.2019)

מתכון פשוט ומעולה.
טיפ למי שרוצה מרק סמיך יותר: למזוג מים עד שכל הקוביות בסיר מכוסות ולבשל עם מכסה פתוח.
טיפ לשדרוג: להוסיף חצי מיכל שמנת לבישול לקראת הסוף.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 24.12.2019)

תודה על הטיפים 🙂

איציק ביציק (07:46 24.12.2019)

שלום אפרת
יש אפשרות להחליף את הקולורבי בשומר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 24.12.2019)

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. זה ישנה לגמרי את הטעם.

מיכל (14:17 13.12.2019)

חורף שעבר חגגנו על המרק הזה והחורף מתכננים גם. מרק מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 13.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל

נעמי (17:37 3.12.2019)

אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 3.12.2019)

כן.

תפארת (18:53 20.11.2019)

יצא מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 20.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אוריה (14:02 19.08.2019)

הי אפרת ותודה על האתר שמציל אותי תמיד!
האם את יודעת כמה זמן קולרבי יכול להשמר במקרר? ישמלי אותם כמדומני 3 שבועות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 19.08.2019)

הוא צריך להיות עדיין בסדר.

טל (15:15 5.08.2019)

היי, נראה מהמם! ידוע לך כמה קלוריות למנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 5.08.2019)

כ-100 קלוריות למנה.

גילת לוי (10:23 22.03.2019)

העזתי לנסות את המתכון של מרק קולורבי. שאף פעם לא חשבתי להכין ממנו מרק בעבר. יצא מעולה וכולם אהבו. ד.א הוספתי גם קישואים, סתם כי בא לי…תודה על המתכון !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 22.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גילת

דבורה (23:37 9.03.2019)

מרק קולורבי באמת נשמע רעיון מרתק!
ננסה להיות אמיצים 😉
(התגובות מעודדות מאד!)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 10.03.2019)

עדכני איך יצא 😉
שבוע נפלא!

רותי (20:15 2.03.2019)

עשיתי הערב עם 2 קישואים (לא גדולים) במקום תפוח אדמה ועם עלי שום ירוק (עכשיו העונה).
לפני שטחנתי הוצאתי כוס נוזלים ואחרי הטחינה ראיתי שהמרק ממש בסמיכות הנכונה (ועם קצת מלח הנוזל היה טעים מאד).
הוספתי מלח וקצת פלפל שחור (ללא אבקת מרק) יצא מרק קליל ומאד טעים.
תודה אפרת – יופי של מתכון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 2.03.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

קטיה (14:59 4.02.2019)

יצא נהדר. תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 4.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה קטיה

אביגיל (18:15 10.01.2019)

היי אפרת, תודה רבה על המתכונים שלך! אני ממש ממש נהנת מהם!
אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי פטרוזיליה..כמה זה קריטי? יש לי סלרי, מתאים לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 10.01.2019)

כן, אפשר להוסיף עלי סלרי במקום.

מימי (11:14 10.12.2018)

יצא לי קצת מיימי לטעמי.
איך אפשר להסמיך קצת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 10.12.2018)

אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ואז להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה כ-5 דקות, ללא מכסה, עד שהמרק מסמיך.

מיכל (13:00 7.12.2018)

איזה מרק טעים!!!! מודה שהכנתי אותו מתוך סקרנות בלי הרבה ציפיות והופתעתי ממש לטובה
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 7.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן

חן (12:44 11.11.2018)

יצא טעם ממש ממש מיוחד.. את לא מבינה איזה כיף זה בתור נשואה צעירה להרגיש שאת יודעת לבשל ויוצא כזה טעים.. בזכותך. ברוך השם!! הייתי מציעה לך לפתוח מסעדה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 11.11.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה חן ❤️

טל (17:25 18.07.2018)

בס״ד

שלום,
ברצוני לשאול האם ניתן לוותר על העלים (פטרוזילה)?
לחלופין יש להם תחליף כגון פטרוזילה יבשה או אולי קוביות תיבול קפואות ?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 18.07.2018)

אפשר לשים 2 קוביות תיבול קפואות במקום.

Shir.C (00:33 8.03.2018)

הי.
מומלץ לאחת שלא סובלת קולרבי?(-חי, מעולם לא טעמתי מבושל..)
מסקרן אותי המרק בטירוף…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 8.03.2018)

אני יכולה לומר שהטעם של הקולורבי משתנה לגמרי. אם תאהבי או לא, זה תלוי כבר בטעם שלך 🙂

שיר (23:06 20.03.2018)

מה אפשר במקום א.מרק?גם אינלי את שלך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 21.03.2018)

אפשר לשים קצת כמון אם את אוהבת ויותר מלח.

לי (20:35 15.02.2018)

מרק מסקרן! רציתי כל כך מרק חדש…
מתכון מדויק וקל. טעים טעים טעים, שילוב של סמיכות ואווריריות במינון הנכון
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 15.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עמי (15:32 31.01.2018)

המרק יצא מעניין ועדין אבל הוא לא יצא לי מספיק סמיך,
יש לי תחושה שאולי 6 הכוסות שמדדתי גדולות מאלו שאת התכוונת.
האם את מתכוונת ל 6 כוסות מדידה _(240 מ”ל) ? או שאולי תוכלי לציין את סך הכמות בליטרים?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 31.01.2018)

היי עמי,
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל, סה”כ כמעט ליטר וחצי. כמה קולורבי שמת ובאיזה גודל? שמת גם תפו”א?

מרים (14:25 19.01.2018)

מה יכול להיות תחליף לא. מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 19.01.2018)

שימי פשוט קצת יותר מלח.

חביב אסרף (17:09 24.12.2017)

פעם ראשונה מכין מרק על בסיס קולורבי . חששתי שיהיה ריח לא טוב. ובטח לא טעים .
אך רוצה לציין שיצא סוף הדרך . טעים מאוד . לציין שהחלטתי לאפשר לאשתי ולילדיי וטעום ולהגיד ממה עשוי המרק.
אך אחד לא קלע . תודה רבה . טעים מאוד . וקל להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 24.12.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה חביב ושבוע מצוין

ענבל (13:10 22.12.2017)

אני מעדיפה לשים קישוא במקום תפוח אדמה.
כמה קישואים לשים?
האם המרק יוצא במרקם סמיך עם הקישוא?
תודה רבה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 22.12.2017)

היי ענבל,
שימי 2 קישואים.
וכן המרק אמור להיות סמיך אם שמים קולורבי לפי הכמות המצוינת במתכון ו6 כוסות מים.
שבת שלום 🙂

שרית (11:40 22.12.2017)

שלום אפרת
המרק יצא דליל משום מה. ואני מבינה שאמור להיות קטיפתי וסמיך..
אשמח לעצתך איך ניתן להסמיך
תודה
שרית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 22.12.2017)

נכון, הוא אמור לצאת סמיך.
אפשרות הכי מהירה היא לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים עד שאין גושים, להוסיף למרק, לערבב ולבשל בלי מכסה על אש בינונית עד שהמרק מסמיך. אפשרות נוספת היא לבשל תפו”א נוסף במים עד לריכוך ואז לרסק אותו עם חלק ממי המרק ולהוסיף ליתר המרק.

שרית (13:05 22.12.2017)

תודה, אנסה
בדכ המתכונים מוצלחים,
מחכה להם מדיי שבוע

לטם (17:41 21.12.2017)

האם במקום בלנדר מוט ניתן להשתמש בבלנדר רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 21.12.2017)

כן אפשר. מומלץ לטחון עם חלק מהנוזלים עד למרקם חלק ואז לערבב עם יתר הנוזלים שבמרק.

שרית (16:08 8.12.2017)

מעדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 9.12.2017)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂

לבנת רווח (13:15 28.11.2017)

רציתי לדעת מה דעתך על הוספת נבטים בחמש דקות האחרונות של הבישול.?
אכלתי פעם מרק פטריות עם נבטים ואין לי מושג איך עושים זאת אולי גם פה אפשר לשלב..?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:01 28.11.2017)

היי לבנת,
עניין של טעם. אם תנסי אשמח לעדכון 🙂

לבנת רווח (10:32 29.11.2017)

ניסיתי ויצא נחמד מאודדד….
תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 29.11.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

פנינה (10:54 28.11.2017)

המרק נראה נפלא. מכיוון שכל מה שניסיתי מפה הצליח אני בטוחה שזה יצליח. השאלה אם זה מתאים גם לאלה שלא אוהבים קולורבי חי? (שאלה בעצם רוב המשפחה שלי, לצערי)

מתכונים ב-10 דקות (13:45 28.11.2017)

היי פנינה,
הטעם של הקולורבי לגמרי משתנה אחרי אפיה או בישול.
יום מקסים 🙂

פנינה (09:08 30.11.2017)

הכנתי את המרק. עשיתי חצי כמות, ליתר בטחון.
יצא טעים מאד, מסתבר, כי גמרתי אותו לבד בלי בעיה 🙂
תודה על עוד מתכון מוצלח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 30.11.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

באטריס (12:39 23.11.2017)

הצלחה גדולה! רעיון מעולה!!!!! קולרבי…. מי היה חושב? הרבה תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 23.11.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום נפלא!

דבי (20:57 22.11.2017)

עשיתי אתמול ויצא מאד מאד טעים!!!

תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 22.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דבי.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.