התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מרק ירקות לקוסקוס עשיר בטעמים. נשאר להכין קוסקוס משקית מוכנה ולהתענג על הטעמים.

מרק לקוסקוס

מצרכים (כ-7 מנות):

בצל גדול קלוף קצוץ גס

עגבניה מגורדת (בלי הקליפה)

3 שיני שום קלופות קצוצות

2 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות

כ-200 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות (ניתן להמיר בדלורית או בטטה קטנה)

2 גזרים קטנים קלופים חתוכים לעיגולים

2 קישואים קטנים חתוכים גס

גבעול סלרי קצוץ גס

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

7 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי סלרי קצוצים

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול מרק לקוסקוס: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון (לא חובה), כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והעגבניה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כדקה.

-מוסיפים תפו"א, גזר, דלעת, קישוא, גבעול סלרי וגרגירי חומוס. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמרק רתח, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

-מתבלים את המרק בפפריקה מתוקה, כורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים עלי סלרי ועלי פטרוזיליה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים.

מרק לקוסקוס

מרק ירקות לקוסקוס, מתכון למרק קוסקוס

ראו גם
עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן
אורז מלא עם מש

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אופיר (10:06 10.01.2020)

היי, אפשר לוותר על עגבניות? אסור לי.. מה אפשר לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 10.01.2020)

כן אפשר לוותר.

Avatar
אופיר (09:28 14.01.2020)

תודה,
וגם אפשר לוותר על תפו\"א וחומוס?
(עוד רגישויות…)
כדאי משהו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 14.01.2020)

אפשר לוותר.

Avatar
מיקי (10:15 5.01.2020)

היי, יש לי את כל המצרכים חוץ מדלעת וסלרי (וגם לא בטטה ודלורית). האם כדאי לוותר על הכנת המרק? או שיש תחליף אחר לזה?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 5.01.2020)

אפשר להכין בלי דלעת וסלרי.
אם יש לך עלים נוספים כמו כוסברה או שמיר כדאי להוסיף.

Avatar
בתיה (14:49 15.12.2019)

אפשר להוסיף עוף?
באיזה שלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 15.12.2019)

אפשר להוסיף חלקי עוף אחרי טיגון הבצל, לכסות ולתת לו להתבשל במשך כחצי שעה. אח"כ להוסיף עגבניה ושום ולהמשיך במתכון כרגיל.

Avatar
עדי (11:39 7.12.2019)

הי אפרת, מכינה בפעם הראשונה…האם לקלף את הדלורית והקישואים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 7.12.2019)

כן.

Avatar
חיילת בודדה (12:45 25.11.2019)

יצא מדהים! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 25.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אורית (13:20 20.11.2019)

יצא מעולה! לא היה לי סלרי ופטרוזיליה, והכנתי בלי אבקת מרק, אבל שילוב הירקות והתבלינים היה מנצח. תודה רבה על מתכון מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 20.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אורית

Avatar
קטרינה (17:01 19.11.2019)

קליל וטעים,תודה מכל ה-♡

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 19.11.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

Avatar
אהובה (16:07 15.10.2019)

בס'ד
אפרת יקרה!!
יצא מושלם ב'ה
ממש טעים ללא רסק
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 15.10.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אהובה (02:15 15.10.2019)

בס'ד
היי אפרת,
מועדים לשמחה
תודה על האתר המקסים, אפילו לא חושבת לחפש באתרים אחרים ישר נכנסת לפה..
תמיד יוצא מוצלח, טעים והכי חשוב קל להכנה.
את כל הארוחות לחג הכנתי מהאתר כולל עוגות- יצא ממש טעים
תודה.
רציתי לשאול האם יש לך מתכון מרק אדום לקוסקוס עם רסק עגבניות? כמו של הטריפולטאים
ועם אני מכניסה עופות, (אני בדכ מרתיחה תמיד לפני בישול) באיזה שלב להכניס למרק את העופות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 15.10.2019)

היי אהובה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אין לי מתכון נוסף למרק קוסקוס אבל אפשר להוסיף למרק הזה רסק עגבניות.
תוסיפי את העוף לאחר טיגון הבצל.

Avatar
אפרת (18:49 3.10.2019)

היי אפרת
האתר שלך מקסים והמתכונים מצויינים.
רציתי לשאול אם ניתן לוותר על הסלרי?
או שזה קריטי מבחינת הטעמים?
תודה רבה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 3.10.2019)

אפשר לוותר על הסלרי.
אם יש לך עלים נוספים כמו כוסברה או שמיר אפשר להוסיף.
שבת שלום 🌺

Avatar
יפית (19:44 26.09.2019)

אפרת!! וואו!!!
כל מי שטועם אומר שזה הרוטס הכי טעים שטעם!!תודה לך!
ולשאלתי- אני יודעת שזה פחות קשור אבל הדבר היחיד שיש לי זה כנפיים. אפשר להוסיף? באיזה שלב

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 26.09.2019)

היי יפית,
אפשר. תטגני את הכנפיים אחרי הבצל ותבשלי עם מכסה במשך 20-25 דקות. לאחר מכן תוספי עגבניה, שום וכו' ותמשיכי במתכון כרגיל.
שנה טובה 💝

Avatar
יפית (20:16 26.09.2019)

אה ומה הכמות לדעתך שצריך להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 26.09.2019)

אפשר לשים 2-5 כנפיים.

Avatar
יעל (12:29 23.09.2019)

הי
נשארו לי ירקות מבושלים ואני רוצה להכין להם את הרוטב.
אני לא משתמשת באבקת מרק ובפלפל . אפשר להוסיף במקום זאת מלח ובהרט או קינמון?

עדיף עגבניות מרוסקות או עגבהיה טריה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 23.09.2019)

אם יש לך כבר ירקות מבושלים אז כדאי לשים פחות נוזלים (מספיק כ-5 כוסות מים).
קחי בחשבון שהמרק מקבל את הטעם של הירקות שמתבשלים בו לכן יותר טעים להכין עם ירקות טריים.
במקום אבקת מרק אפשר לשים מלח. בהרט או קינמון זה עניין של טעם.
לגבי העגבניות – לא משנה.

Avatar
תמי (14:36 14.09.2019)

אסור לי תפוחי אדנה ודלעת. מה יכול להחליף אותם במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 16.09.2019)

את יכולה להוסיף יותר קישוא וגזר.

Avatar
מיכל (19:17 8.09.2019)

היי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך – תמיד הם טעימים מאוד, ברורים וקלים להכנה!
אני השתמשתי בלקט ירקות של סנפרוסט עם כלמיני ירקות + את העגבניה טחנתי בבלנדר מוט.
המרק יצא מושלם👌!!!! נאכל בצ׳יק צק!
תודה ענקית! 💕

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 8.09.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה מיכל

Avatar
גיל (21:00 2.09.2019)

היי אפרת, מתכון פשוט מעולה!! תודה רבה על האתר, בזכותו התחלתי לבשל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 3.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גיל

Avatar
אפרת (18:41 20.08.2019)

אפרת! מוכשרת!! תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:13 20.08.2019)

תודה אפרת 🙂

Avatar
מיה (13:56 19.08.2019)

היי אפרת,
אין לי עגבניה בבית 🙁 סיימנו הכל אתמול…
האם אפשר להחליף ברסק עגבניות/עגבניות מרוסקות? (אם כן, כמה לשים?) או לא לשים כלום במקום?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 19.08.2019)

היי מיה,
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות.

Avatar
ליאת (10:08 6.08.2019)

מה קשור השום למרק?
למה להרוס את הטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 6.08.2019)

השום מוסיף טעם. את לא חייבת לשים.

Avatar
אמי (18:21 24.07.2019)

הייי..
אם אני קונה שקית של סנפורסט של לקט ירקות למרק קוסקוס

איך אני מכינה אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:58 25.07.2019)

אותו דבר, תוסיפי למרק לאחר טיגון הבצל והשום.

Avatar
לי (16:19 9.07.2019)

היי,
אם אני רוצה להכניס שוקי עוף בלי טיגון? אני מכניסה יחד עם כל הירקות לאחר טיגון הבצל ולהשאיר שעה? ואת התיבול לאחר חצי שעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 9.07.2019)

כן (סה"כ שעה בישול).

Avatar
מאיה עמר (12:51 8.07.2019)

היי אפרת,

אם אני רוצה שהמרק יצא יותר צהוב מאדום איך אפשר לעשות זאת מבחינת תבלינים?

תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 8.07.2019)

אפשר להוסיף עוד רבע כפית כורכום ולוותר על הפפריקה המתוקה.

Avatar
שיר (14:41 3.07.2019)

היי,
במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה, להכפיל בהכל? כולל כמות מים והתבלינים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 3.07.2019)

כן. קחי בחשבון שתצא כמות גדולה וצריך סיר מתאים לזה.

Avatar
ניצה (10:44 18.06.2019)

שלום!! תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
אפשר להוסיף כרובית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 18.06.2019)

כן אפשר 🙂

Avatar
יפית (09:08 14.06.2019)

באיזה שלב אפשר לשלב גם כרוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 14.06.2019)

יחד עם כל הירקות (עם תפו"א, גזר, דלעת, קישוא וכו').

Avatar
שריאל (20:14 27.05.2019)

היי אפרת,
באלי להכין את המרק לשבת.. יש לך רעיון אילו קציצות יכולות להשתלב טוב עם הקוסקוס והמרק…? והאם אפשר לבשל אותם בתוך המרק…? אשמח למתכון
תודה על כל המתכונים, ממש מעשיר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 28.05.2019)

היי שריאל,
אפשר להכין את תערובת הקציצות מהמתכון הזה- קציצות בשר לילדים.
להכין כדורים ולהוסיף למרק לאחר 10 דקות.

Avatar
ענת (09:46 5.04.2019)

הי אפרת, תודה על כל המתכונים המדהימים שלך שמעכבים אצלנו בבית. אפשר לוותר על טיגון העוף ולהוסיף אותו אחכ לבישול ביחד עם הירקות? לא הבנתי איך לבשל אותו אחרי הבצל והשום 30 דקות… להוסיף מים/ עגבניה ואז לבשל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 5.04.2019)

היי ענת,
את יכולה להוסיף את העוף למרק ללא טיגון ולבשל במשך שעה במקום חצי שעה.

Avatar
יסכה (23:19 14.02.2019)

לא מאמינה כאשכנזיה הונגריה יצא לי להכין לבעלי מרוקאי בהתחלה חששתי אבל לקחתי את זה כאתגר ושהגשתי את זה קיבלתי מחמאות ששאל מאיזה קטרינג הזמנתי חחחח ואמרתי לו שאני הכנתי אז שאפו לך .!😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 15.02.2019)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 💜

Avatar
יסכה (12:27 15.02.2019)

מצרפת תמונות

Avatar
יסכה (12:28 15.02.2019)

מצרפת תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 15.02.2019)

נראה מצוין 😍
תודה 🌷

Avatar
תהילה (18:01 7.02.2019)

אפשר לשים חומוס משקית(לא מבוןשל)? אם כן מתי? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 7.02.2019)

אם הכוונה לחומוס יבש אז אפשר אבל קחי בחשבון שחומוס יבש צריך השרייה של לפחות 12 שעות. לאחר מכן יש לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז אפשר לשים אותו במרק.

Avatar
ש (14:06 30.01.2019)

היי אם אני רוצה להוסיף עוף באיזה שלב? קראתי את ההסבר ולא הבנתי כל כך האם אני מטגנת את העוף אחרי הבצל בלי להוסיף את העגבניה והשום ונותנת לו להתבשל 30 דק ואז מוסיפה את יתר החומרים לעוד 30 דק? זה לא המון זמן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 30.01.2019)

נכון. את מטגנת את העוף אחרי הבצל, מכסה ונותנת לו להתבשל חצי שעה. אח"כ מוסיפה עגבניה ושום וממשיכה במתכון כרגיל.
זה נכון אם מדובר בחלקי עוף. אם את משתמשת בחזה עוף אפשר ישר להוסיף את העגבניה והשום בלי בישול מקדים של 30 דקות.

Avatar
אפרת (22:40 23.01.2019)

תודה רבה אפרת, יצא מושלם😃

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 24.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

Avatar
הילה שבתאי (19:48 17.01.2019)

נדיר ביותר אין על המתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 17.01.2019)

תודה הילה 🙂

Avatar
גל (15:09 17.01.2019)

נשמע טוב.

Avatar
אירנה (10:16 16.01.2019)

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 16.01.2019)

אפשר לוותר ולתבל יותר במלח לפי הטעם.

Avatar
שלהבת (09:02 10.01.2019)

אפרת אפשר לשים כוסברה במקום פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 10.01.2019)

כן.

Avatar
מרים (16:40 2.01.2019)

אלופה!!!!
תודה רבה לך , תבורכי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 2.01.2019)

תודה מרים 💜

Avatar
הודיה (21:20 30.12.2018)

היי אפרת, אני חייבת לומר לך שיש לך את המתכונים הכי מוצלחים שיש!! כל מתכון קליל וכיפי והטעם יוצא מושלם! תודה על מתכונים מוצלחים ומושלמים שלא מפסיקים להפתיע ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 30.12.2018)

תודה הודיה ❤️

Avatar
אביבית (08:37 21.12.2018)

היי אפרת האם המרק אמור לצאת עם הרבה מים או שזה צריך להתאדות? עושה רושם שכל המים ששמתי נשארו… האם צריך לזרוק טיפה זה יותר מידי. וגם הרוטב יצא עם טיפה טעם של שמן אולי בגלל העוף שהוספתי? אפשר לתקן ולשפר את המצב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 21.12.2018)

היי אביבית,
זה בעצם מרק כך שאמורים להיות בו הרבה נוזלים. אם את רוצה אותו פחות נוזלי את יכולה לשפוך קצת מהנוזלים אבל בגדול זה לא משנה כי כל אחד שם לו מעל הקוסקוס את הכמות שהוא אוהב.
לגבי השומניות, אני מניחה שזה מהעוף כי המרק לא אמור לצאת שומני. אם השומן צף בחלק העליון אפשר לנסות להסיר אותו בעזרת כף גדולה.

Avatar
מלכי (20:50 17.12.2018)

שלום אפרת
יכול ללכת עם שקית ירקות קפואים שנקראת 'לקט ירקות לקוסקוס'?
במקום כל הירקות?
חלקם?
הכנה כרגיל?
תודה רבה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 17.12.2018)

כן. אין שינוי באופן ההכנה.

Avatar
מלכי (01:03 18.12.2018)

יצא מעולה!
וגם פתיתים בשר טחון שהכנתי עם עוף טחון.
התחסל ממש!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 18.12.2018)

שמחה לשמוע, תודה מלכי 🙂

Avatar
רננה (21:26 22.11.2018)

וואי כל כך מוצלח,הכנתי כבר כמה פעמים ולא נמאס😄

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 23.11.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה רננה

Avatar
ליבי (18:23 22.11.2018)

היי. אם אני רוצה להכין עם חלקי עוף, אני מטגנת אותו אחרי הבצל והשום? ובאיזה שלב מוסיפים את המים הרותחים? תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 22.11.2018)

אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל והשום. מטגנים אותם כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים כמו שרשום במתכון -תפו"א , גזר, מים רותחים וכו' וממשיכים כרגיל לפי המתכון.

Avatar
אלינה (17:03 21.11.2018)

שלום אפרת, האם אפשר לשים תבלין פטרוזיליה במקום פטרוזיליה טריה? ואם כן כמה?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 21.11.2018)

אפשר לשים חצי כפית תבלין פטרוזיליה אבל אני כן ממליצה להוסיף כחצי כוס עלי טריים ממה שיש לך: סלרי, שמיר או כוסברה. זה מוסיף טעם למרק.

Avatar
אלירן (09:33 16.11.2018)

שבת שלום אפרת.
חשוב לי לציין שהתכונים שלך יוצאים לי מושלמים!
תודה.
שאלה?אני רוצה להוסיף עוף למרק מתי אני מוסיף?באיזה שלב. ואם צריך לטגן לפני??
אלירן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 16.11.2018)

היי אלירן,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל והשום. מטגנים אותם כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים כמו שרשום במתכון -תפו"א , גזר, וכו' וממשיכים כרגיל לפי המתכון.

Avatar
אלירן (12:51 20.11.2018)

תודה רבהה רבההה… יצא מושלםםם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 20.11.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אפרת ביטום (13:17 13.11.2018)

היי רציתי לשאול אם אני יכולה להוסיף שעועית מקופסה של שימורים ברוטב אדום ומתי אני יכולה להוסיף את זה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:56 13.11.2018)

אפשר. כ-5 דקות לפני סיום הבישול.

Avatar
מלכה (01:32 11.11.2018)

אין דברים כאלה!!!! משגע!!
את בבקשה להסביר לי איך כל מתכון שלך יוצא יותר טעים ממסעדה???
אין מילים כמה שזה טעים!
תודה יקירתי על כל המתכונים הנפלאים שעוזרים לכולנו המון
האתר הזה ממש נכס! ❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 11.11.2018)

תודה מלכה ❤️
שבוע נפלא!

Avatar
ברכה (11:37 8.11.2018)

אשמח לדעת אם אוכל לשים חומוס משימורים,
פשוט רוצה להכין מהרגע להרגע ולא השראתי חומוס.
תודה מראש
חודש טוב:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 8.11.2018)

כן אפשר. מומלץ להוסיף אותם כ-10 דקות לפני סיום הבישול כי הם כבר רכים.

Avatar
יעל (09:32 6.11.2018)

הי
משתמשת בהרבה מתכונים מהאתר שיוצאים טוב.
האם אפשר לוותר על הסלרי והפטרוזיליה? ועל אבקת המרק?אין לי בבית.
ניתן גם ללא גרעיני חומוס?
אשמח גם למתכון להכנת קוסקוס משקית.
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 6.11.2018)

היי יעל,
כדאי לשים עלים כלשהם במקום כמו שמיר או כוסברה. מה שיש לך.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.
אפשר לוותר על החומוס.
יש הוראות הכנה על שקית הקוסקוס. זה לפעמים משתנה בין סוגים מסוימים ואני לא רוצה להטעות אותך. תכיני את האופציה "ללא בישול" אם קיימת.

Avatar
סיגלית כהן (12:07 2.11.2018)

הכנתי גם קוסקוס ולא משקית. קוסקוס אמיתי. יחד עם המרק יצא מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:50 2.11.2018)

נראה מעולה 🙂

Avatar
חיה (14:13 30.10.2018)

כבר שבוע חלמתי על מרק קוסקוס, עם מלא טעם וריח של מרק קוסקוס, יצא מרק אפילו יותר טעים ממה שדמיינתי.
הוספתי גם פלפל חריף קטן שנתן טעם פיקנטי ומדגדג
בקיצור יופי של ארוחה עם כל מרכיבי פירמידת המזון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 30.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה חיה.

Avatar
תמנע (14:58 16.10.2018)

המרק קוסקוס יצא מוצלח מאוד תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 16.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

Avatar
שני (03:02 12.10.2018)

את אלופהההההההה!!!כל מתכון שלך טעים ברמות אין שהרים כאלה
שאפו!!
תעלי עוד הרבה כאלו.
יש לי שאלה לגבי אסאדו,אני רוצה להכין אותו אבל שיהיה מבושל היטב
איך את ממליצה להכין אותו ואיזו טמפרטורה???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 12.10.2018)

תודה שני 🙂
אין לי מתכון לאסאדו (עדיין..)
בגדול כדאי לתבל היטב את האסאדו. אח"כ לטגן אותו קצת מכל הצדדים כדי לסגור אותו. לשים בתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך שעה. אח"כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות עוד כשעתיים. להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהבשר מקבל צבע יפה.

Avatar
דניאלה (09:27 11.10.2018)

כמה מים רותחים בערך צריך? עד לכיסוי הירקות?
האם זה משנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 11.10.2018)

7 כוסות מים (1.7 ליטר).

Avatar
לילך (01:23 27.09.2018)

הכנתי ויצא מצויין! אפילו התינוק שלי אהב את המרק. אני מכינה עכשיו בשנית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 27.09.2018)

שמחה לשמוע! נראה מצוין.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
סאלי (09:59 21.09.2018)

היי,
מתכון מעולה!!!!! מתכון מס' 1 למרק קוסקוס!!

האם ניתן להשתמש גבעול כרישה במקום בגבעול סלרי?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 21.09.2018)

כן אפשר 🙂

Avatar
חלי (11:46 15.09.2018)

היי אפרת
הכנתי את המתכון הנהדר הזה כבר מספר פעמים. האם אפשר להוסיף בשר למתכון? בשר צלי, לא קציצות… תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 15.09.2018)

היי חלי,
אפשר להוסיף בשר צלי חתוך לקוביות גדולות. מומלץ לבשל אותו בנפרד עד לריכוך ואז להוסיף למרק להמשך בישול.
מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כ 1-2 דקות מכל צד. לאחר מכן שופכים עליהם מים עד לכיסוי ומבשלים עם מכסה עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותם למרק לאחר שמוסיפים את הירקות וגרגירי החומוס ולפני שמוזגים את המים הרותחים.
אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את משך בישול הבשר.

Avatar
מאי (20:31 26.09.2018)

כמה זמן בערך לוקח בישול הבשר עד לריכוך? איזה סוג בשר את ממליצה לצלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 26.09.2018)

היי מאי,
אפשר להשתמש בצלי כתף או בכתף.
זמן הבישול בסיר לחץ – 30 דקות.
זמן בישול בסיר רגיל – 2-3 שעות.

Avatar
דידי (14:08 13.09.2018)

וואו איזה יופי של מתכון.
סוף סוף מצאתי משהו שמזכיר לי את המרק שהיתה מכינה חמותי ע״ה.
עם הקוסקוס לקראת סעודה מפסקת של יום כיפור.
לפי התגובות שקראתי אכן זה המתכון שאני הולך להכין.
תודה רבה
שנה טובה
כתיבה וחתימה טובה לכולם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 13.09.2018)

מעולה 🙂
שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה!

Avatar
ענת (14:17 9.09.2018)

תודה על עוד מתכון מושלם! המתכונים שלך מככבים אצלנו באופן קבוע.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 9.09.2018)

כיף לשמוע!
תודה ענת ושנה טובה 🌷

Avatar
רעות (20:12 2.09.2018)

יצא מעולה! פעם רביעית שאני מכינה את המתכון הזה ויוצא ממש טעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 2.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות

Avatar
אירה (13:54 31.08.2018)

לקלף גם את הקישוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 31.08.2018)

כן.

Avatar
אירה (14:25 31.08.2018)

תודה על תגובתך המהירה 🙂

Avatar
סיון (19:14 28.08.2018)

היי

סבתא שלי ז"ל הייתה מבשלת את כל הירקות של הברכות של ראש השנה (דלעת לוביה עלי סלק גזר כרישה ובשביל הטעם הייתה מוסיפה חבושים ובצל) בסיר אחד עם תבלון דומה לתבלון של מרק קוסקוס- מלח פלפל וכורכום. כשהמרק היה מוכן הייתה מסננת את הנוזלים מהירקות ומסדרת בתבנית חד פעמית מפזרת סוכר וקינמון ומכניסה לתנור שקצת יתקרמל.
את המרק לא נראה לי מסובך להכין שאלתי אליך כמה סוכר וקינמון וכמה זמן בתנור ועל איזה תוכנית יש לשים על הירקות
אשמח אם תוכלי לסייע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 28.08.2018)

היי סיון,
את מתכוונת לאחר שהירקות בושלו במים נכון?
אם כן, מסננים את הירקות ומניחים בתבנית. מפזרים מעליהם כף סוכר וכרבע כפית אבקת קינמון.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (קו עליון וקו תחתון) במשך כ-45 דקות.

Avatar
יפעת (22:34 20.08.2018)

היי,אפשר בבקשה מתכון לקוסקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 20.08.2018)

היי יפעת,
סורי, אין לי מתכון. אני משתמשת במוכנים 🙂

Avatar
נאור (21:47 20.08.2018)

הכנתי לפי המתכון אבל שכחתי לשים בטטה/דלעת ובכל זאת יצא פצצה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 20.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
רינת (09:25 16.08.2018)

היי אפרת בוקר טוב האם אפשר להשתמש החומוס מקופסאת שימורים?אם כן מתי להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 16.08.2018)

אפשר. מומלץ להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יום מקסים 🌷

Avatar
נועם זוהר (13:02 12.08.2018)

היי
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על הסלרי..
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 12.08.2018)

כן אפשר.

Avatar
תומר (20:34 10.08.2018)

יצא מעולה. התבלון מדויק! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 11.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תומר

Avatar
יעל (09:50 4.08.2018)

הכנתי שבוע שעבר ויצא מעולה!
רציתי לדעת אם אני רוצה להוסיף שוקי עוף – באיזה שלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 4.08.2018)

היי יעל,
אפשר להוסיף שוקי עוף לאחר טיגון הבצל והשום. מומלץ לטגן כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים כמו שרשום במתכון -תפו"א , גזר, וכו' וממשיכים כרגיל לפי המתכון.

Avatar
נאוה (19:10 3.08.2018)

ניסיתי בפעם הראשונה ללא קישואים, פטרוזיליה וסלרי (כי לא היה)
הוספתי יותר תפו"א ועגבניה מגורדת נוספת. את החומס מקופסת שימורים הוספתי 10 דקות לפני סוף הבישול.
ויצא מהמם וריח משגע. התיבול מאוד חשוב.

תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 3.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
יעל (13:27 3.08.2018)

הוספתי כרוב ויצא מושלם. ממש טעים. כל המשפחה אהבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 3.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂

Avatar
נירה (10:48 2.08.2018)

הי אפרת,
הוספתי מעט כרוב מגורד והשמטתי את תפוחי האדמה .
יצא סופר.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 2.08.2018)

מעולה 🙂
תודה נירה ויום מקסים

Avatar
עומרי (18:28 25.07.2018)

יש אופציה למשהו לשים במקום אבקת מרק או שאם לא רוצים פשוט לוותר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 25.07.2018)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.

Avatar
מעיין (18:01 20.07.2018)

בדרך כלל המרק לא יוצא לי משהו…
הכנתי את המרק לפי המתכון ויצא ממש טעיםם
תודה רבה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 20.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מעיין ושבת שלום 🌷

Avatar
הודיה (16:21 19.07.2018)

אני בת 13 ואני ממש אוהבת לבשל, המרק יצא טעיםםםם וזה המרק הראשון שאני מצליחה להכין בלי שום פשלות!!
האחים שלי (6) גמרו את המרק בשתי לגימות ומיד ניגשו לקחת עוד מנה אפילו המפונקים באוכל (שזה רובם).
תודה רבה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 19.07.2018)

כל הכבוד לך! אלופה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
שושנה (14:59 17.07.2018)

כמה מים לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 17.07.2018)

7 כוסות מים.

Avatar
אור (09:02 6.07.2018)

מכינה קבוע מאכלים מהאתר וכמו תמיד יוצא טעים מאוד..המפרום והמרק קוסקוס טעימים ביותר.. סגר לנו את ההתלבטות של מה אוכלים הפעם בצהריים חחח. תודה ענקית על האתר שכבר מזמן במועדפים אצלי 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 6.07.2018)

תודה אור! כיף גדול לשמוע 🌷

Avatar
אלכס (17:20 6.06.2018)

הי נראה טעים!!
אם אני רוצה להכין ל2 מנות, לכמה להמיר את הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 6.06.2018)

היי אלכס,
לא מומלץ להכין כמות כל כך קטנה כי רצוי שיהיו מספיק נוזלים לכן אתן לך כמות ל 3-4 מנות: בצל קטן, עגבניה קטנה מגורדת, 2 שיני שום, תפו"א בינוני, חתיכת דלעת קטנה, גזר, קישוא, כוס גרגירי חומוס, 4 כוסות מים, חצי כוס עלי כוסברה. תיבול: חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

Avatar
גרטה (17:23 29.05.2018)

שלום אפרת,
אני משתמשת המון במתכונים באתר שלך והם מוצלחים מאוד.
אם אני רוצה להוסיף כרעיים למרק, כמה כרעיים צריך להוסיף לכמות המצוינת במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 29.05.2018)

היי גרטה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אפשר להוסיף כרעיים (בסביבות 1-3 כרעיים). יש לטגן אותם כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ואז להוסיף השום והעגבניה ולהמשיך כרגיל.

Avatar
שרון (15:29 28.05.2018)

תודה אפרת כל המתכונים שלך מדהימים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 28.05.2018)

נראה ממש טוב!
תודה שרון 🙂

Avatar
שרון (20:23 25.05.2018)

היי אפרת
אם יש לי חומוס בקופסת שימורים האם אפשר לשים אותו במקום הקפוא? אם כן מה התהליך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 26.05.2018)

היי שרון,
מומלץ להוסיף אותם כשמתבלים, זאת אומרת 10 דקות לפני סיום הבישול.

Avatar
אימי (19:36 17.05.2018)

הבנתי נכון את התיבלין אני שמה,ב10 דקות האחרונות של הבישול

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 20.05.2018)

נכון.

Avatar
חיה (13:47 4.05.2018)

האם ניתן לבשל עם עצמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 4.05.2018)

כן בטח. זה רק יוסיף לטעם.

Avatar
אירה (11:21 3.05.2018)

טעים מאוד,מושלם.. לא מחפשת מתכון אחר.
זה טעים גם עם קוסקוס וגם עם אורז..
תודה רבה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 3.05.2018)

תודה אירה! כיף לשמוע 🙂

Avatar
אנה (17:09 22.04.2018)

יצא בול! הכי טעים שאכלתי אי פעם, בחיי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 22.04.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה אנה 🙂

Avatar
:) (10:07 19.04.2018)

יצא מדהיםם!!
הכנתי בלי אבקת מרק והוספתי גם כוסברה..
מתכון מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 19.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

Avatar
:) (11:10 19.04.2018)

תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 19.04.2018)

אולי התמונה היא מעל 8MB ולכן היא לא עולה.

Avatar
רותם (14:37 16.04.2018)

הכנתי אותו בבוקר שיהיה לילדים לארוחת צהריים
אני לא יכולה להפסיק לנשנש אותו הוא ממש ממש טעים.
אין ספק שאין אותו שוב תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 16.04.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה רותם 🙂

Avatar
לאה (14:34 11.04.2018)

שלום,
יש לי רק חומוס יבש בשקית, אפשר להוסיף למרק או צריך בישול/השריה בנפרד קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 11.04.2018)

היי לאה,
חומוס יבש צריך השרייה של לפחות 12 שעות. לאחר מכן יש לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז אפשר לשים אותו במרק.

Avatar
רעות (10:17 10.03.2018)

תודה על המתכון המוצלח!
מדוע מוסיפים את העלים רק בסוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 10.03.2018)

היי רעות,
עדיף להוסיף את העלים לקראת הסוף כדי שלא יהיו סמרטוטיים מידי.

Avatar
רוחמה (15:35 27.02.2018)

ב"ה נראה מתכון קל. אם אני רוצה להוסיף עוף, באיזה שלב יש להוסיף? תודה רבה וחג פורים שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 27.02.2018)

היי רוחמה,
אם הכוונה לחזה עוף אז אפשר לטגן אותו עם הבצל והשום כדקה מכל צד, עד שהופך ללבן ואז להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך לבשל כרגיל.
אם הכוונה לחלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו') אז לאחר טיגון הבצל והשום מוסיפים אותם ומטגנים כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים כמו שרשום במתכון -תפו"א , גזר, וכו' וממשיכים כרגיל לפי המתכון.
פורים שמח 🙂

Avatar
סיסי (16:53 23.02.2018)

היי אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום עגבניה מגורדת, והאם לא כדאי להוסיף את הבטטה,הקישוא והכרוב (הוספתי) כ20 לאחר מכן, שמידת הבישול תהיה שווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 23.02.2018)

אני מניחה שאפשר לשים כפית רסק עגבניות במקום.
לדעתי כדאי להוסיף את כל הירקות יחד. במרק זה פחות קריטי ועדיף שיתבשלו כמו שצריך.

Avatar
עינת (15:06 23.02.2018)

היי
ניתן להוסיף כרוב לבן לירקות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 23.02.2018)

כן, אפשר.

Avatar
tkgs (13:53 5.02.2018)

תודה על המרק, תמיד כשראיתי באירועים קוסקוס עם מרק רציתי גם לדעת להכין,המתכון הזה יצא פשוט מדהים והרבה יותר טעים,וגם קל להכנה, לא האמנתי שזה יהיה כזה קל.
רק רציתי לשאול איך אפשר לעשות שזה יהיה משביע,לא יצאתי מזה עם תחושת שובע.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 5.02.2018)

שמחה שאהבת את המרק 🙂
אם אוכלים בשר אז אפשר להוסיף חלקי עוף למרק (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו'). לאחר טיגון הבצל והשום מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים כמו שרשום במתכון -תפו"א , גזר, וכו' וממשיכים כרגיל לפי המתכון.

Avatar
אלעד (13:35 12.02.2018)

תודה על ההצעה להוסיף בשר,כמה שתמיד זה היה טעים,עכשיו פי כמה,[כמו כל המתכונים כאן באתר, אין דברים כאלה!!!]

Avatar
לי (00:52 5.02.2018)

היי,לכמה מנות המתכון?
תודה

Avatar
לי (05:58 6.02.2018)

?..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 6.02.2018)

סורי פספסתי את שאלתך.
כ-7 מנות.
יום מקסים 🙂

Avatar
רבקה שוהם (14:09 29.01.2018)

מאז שגילתי את האתר שלך, הוא קבוע אצלי בתפריט…
המרק יצא נפלא! מאד אהבו ונגמר הכל!
שאלה: הבטטה לא תהרוס את המרקם והטעם של המרק?
ושוב תודה על האתר הנפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 29.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
הבטטה דווקא מוסיפה (למי שאוהב בטטה כמובן).
יום נפלא!

Avatar
חיה (11:12 29.01.2018)

מטעמים שונים אני לא משתמשת בכלל בעלים.
האם עדיין המרק ייצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 29.01.2018)

העלים תמיד מוסיפים טעם במרקים אבל גם בלי עלים זה ייצא טעים.

Avatar
עדן (12:33 25.01.2018)

יצא טעים טעים טעים!! אחרי הרבה ניסיונות כושלים סוף סוף מצאתי את המרק המושלם לקוסקוס! תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 25.01.2018)

שמחה שאהבת!
תודה עדן 🙂

Avatar
אורית (23:34 13.01.2018)

יצא מעולה!מחר אביא בביטחון את המרק הזה להשתלמות לצוות מורים שלנו בבי"ס.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 14.01.2018)

תודה אורית 🙂
שבוע נפלא!

Avatar
שלומית (14:54 1.01.2018)

יצא מעולה, תודה רבה! הבן הצעיר שלי אמר שזה האוכל הכי טעים שאכל בחייו..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 1.01.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שלומית 🙂

Avatar
שרי (18:42 31.12.2017)

תודה. חשבתי שצריך יותר… זה לצוות בבית הספר. בעז"ה אפרסם את התגובות

Avatar
שרי (21:03 25.12.2017)

היי אפרת, רציתי לשאול מה הכמות עבור 15 איש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:35 25.12.2017)

היי שרי,
אם זו המנה העיקרית המוגשת אז אני ממליצה להכפיל כמויות אך אם מוגשות לצד זה מנות נוספות אז אפשר להסתפק בכמות וחצי (זאת אומרת להכפיל את כל החומרים ב1.5).

Avatar
גל (19:40 24.12.2017)

היי אפרת,
מטעמי בריאות אני לא משתמשת באבקת מרק – האם זה קריטי או שאפשר פשוט לשים עוד קצת מלח ופלפל?
אגב, אני רוצה להכין גם את המרק כתום שלך (לנצל את כל הדלעת שקניתי ולא לזרוק כלום לפח) – האם אני יכולה להקפיא את המרקים ליותר מאוחר?
תודה מראש על התשובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 24.12.2017)

היי גל,
אפשר לתבל ביותר מלח ופלפל שחור.
לגבי המרק הכתום אין בעיה להקפיא. לגבי המרק הזה, בגלל שהוא מכיל תפו"א אז הוא פחות מומלץ להקפאה.

Avatar
אביטל (00:00 21.12.2017)

הי,
יצא טעים טעים טעים ברמות על!!!!!!!!!!!!
מכינה כבר פעם שניה ברציפות כי בפעם הראשונה לא הספיק לי כלכך 🙂

פעם ראשונה שמרק לקוסקוס יצא כלכך טוב

שאלה: הרוטב ילך גם עם מקרונים ופתיתים למשל או שעדיף לא לנסות
כי הלכו כבר 2 חבילות קוסקוס שלמות רק על הרוטב הקודם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 21.12.2017)

היי אביטל,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
לדעתי זה יכול ללכת טוב עם פתיתים או אורז.
יום נפלא

Avatar
דניאלה (15:47 10.12.2017)

לכול מי שמחפש מרק לקוסקוס באינטרנט! זה המרק הכי טוב שעשיתי בחיי ועשיתי המון! תאמצו אותו ותכינו לא תצטערו!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 10.12.2017)

תודה דניאלה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אסתר סלימן (22:22 6.12.2017)

יצא טעיםםםם מאד לקחתי להורי גם מרוב שהיה טעים.
מרק "כ טעים בערב קר וגשום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:54 6.12.2017)

תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
נטלי (15:26 2.12.2017)

יצא מעולה וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 2.12.2017)

תודה נטלי 🙂

Avatar
רוני (01:24 25.11.2017)

האם אפשר להכין את זה עם שעועית לבנה יבשה?
מה התהליך ? צריך להשרות יום לפני ואז מתי מוסיפים לבישול?
צריך לבשל לפני?
תודה!!
מבשלת תמיד אך ורק מהמתכונים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 25.11.2017)

היי רוני,
אפשר אבל יש להשרות את השעועית במים לפחות לילה לפני ואז לבשל בנפרד במים רותחים עד שהשעועית מתרככת ואז להשתמש בכמות של 2 כוסות שעועית מבושלת למתכון.
את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.
שבוע טוב 🙂

Avatar
אפרת (13:47 22.11.2017)

האם ניתן להוסיף קולורבי? כי אין לי דלעת \ דלורית\ בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 22.11.2017)

כן, אפשר.

Avatar
ירדנה קמהג'י (18:59 19.11.2017)

קודם כל אינספור תודה על הכל! בזכותך נהייתי בשלנית ואני מקבלת המון המון מחמאות!
לא היה חומוס מוקפא אז קניתי חומוס בשקית ואני משרה אותו ללילה.
אני מצרפת אותו כמו בכתוב או שיש לזה זמן אחר?
שוב תודה רבה את מדהימה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 19.11.2017)

היי ירדנה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
חומוס יבש יש להשרות כל הלילה וגם לבשל אותו במים בנפרד עד לריכוך כמעט חלקי ואז להוסיף למרק.

Avatar
זהבית (13:32 5.11.2017)

יצאה מווווושחם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 5.11.2017)

תודה זהבית, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אלינוער (11:25 27.10.2017)

יופי שך מתכןן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 27.10.2017)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
לבנה (17:57 26.10.2017)

בנךת יקרותץ הטוב ביותר לקנות חומוס גרגרים בשקית יש של חצי קילו ויש של קילו אני קונה של קילו ,להשרות כל הלילה במים לשפוך את המים ולשטוף במסננית , לחלק לקופסאות פלסטיק ולהקפיא. כל פעם להוציא מנה. למה לקנות בקופסה עם חומר משמר? אין צורך. עושה כך גם לשעועית. ביוש.

Avatar
אביבית מייל (10:23 20.10.2017)

ציון 10. מקצועי 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 20.10.2017)

תודה אביבית 🙂

Avatar
אירה (09:39 17.10.2017)

אם יש לי גרגירי חומוס מקופסת שימורים, באיזה שלב צריך להוסיף אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 17.10.2017)

היי אירה,
מומלץ להוסיף אותם כשאת מתבלת, זאת אומרת 10 דקות לפני סיום הבישול.

Avatar
אירה (11:44 17.10.2017)

בסדר. תודה רבה 🙂

Avatar
ארד (15:36 6.10.2017)

השתמשתי רק בפטרוזיליה ויצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 6.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אפרת (14:40 29.09.2017)

יצא טעים ומשביע! שנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 30.09.2017)

תודה אפרת, שנה טובה🌺

Avatar
אפרת (13:26 29.09.2017)

טעים ומשביע! שנה טובה ותודה!

Avatar
שוקי (14:43 24.09.2017)

יש מתכון למרק דלעת?
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 24.09.2017)

היי שוקי,
אין מתכון ספציפי למרק דלעת (מאמינה שאעלה מתכון בהמשך).
בינתיים יש מתכון למרק כתום שאפשר לשלב בו דלעת במקום גזר/בטטה.

Avatar
נתי (11:25 15.09.2017)

היי.. אני מעוניינת לעשות את זה לארוחה שלישית השבת
אז אשמח אם תוכלי לענות לי בהקדם

אני רוצה להכין את המרק עם עוף..איך אני משלבת את העוף בפנים?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 15.09.2017)

היי נתי,
לאחר טיגון הבצל והשום את מוסיפה את חלקי העוף ומטגנת אותם כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפה קצת מלח ופלפל שחור ומכסה. מבשלת על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן את מוסיפה את יתר החומרים כמו שרשום במתכון -תפו"א , גזר, וכו' וממשיכה כרגיל.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

Avatar
סלי (14:08 3.11.2017)

היי גם אני מעוניינת לשלב חתיכות חזה עוף. אבל איך מבשלים בלי מים? לא נשרף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 3.11.2017)

היי סלי,
אם את רוצה לשלב חזה עוף (לא חלקי עוף שלמים) אז מספיק לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ואז להמשיך כרגיל את המתכון (להוסיף שום, עגבניות וכו').
מומלץ לחתוך את חזה העוף לקוביות.

Avatar
גילת (16:00 14.12.2017)

הי, מטעמי כשרות או פשוט מנהג שהשתרש בבית, אני בדר"כ מרתיחה את חלקי העוף במים לפני בשיולם או אפייתם כדי לנקות אותם. בהנחה שכך, האם אפשר לוותר על שלב הבישול הראשון של 30 דקות, ולשלב את הבשר עם הירקות ואז לבשל במשך כחצי שעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 14.12.2017)

כן גילת אפשר ולבשל 30-40 דקות, עד שמוכן.

Avatar
שלומית (13:06 9.01.2018)

היי. באיזה שלב מוסיפים את העגבניה במקרה כזה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 9.01.2018)

היי שלומית,
אם את רוצה להרתיח את חלקי העוף את עושה את זה בסיר נפרד.
בסיר אחר את מכינה לפי מה שרשום במתכון- מטגנת את הבצל, מוסיפה שום ועגבניה וממשיכה לבשל. מוסיפה את העוף שהרתחת, את הירקות וממשיכה לפי המתכון כרגיל.

Avatar
שלומית (08:29 30.01.2018)

היי אפרת,
אם אני מטגנת את העוף באותו סיר, מוסיפים את העגבניה יחד עם כל הירקות אחרי 30 דקות או יחד עם הבצל והשום בהתחלה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 30.01.2018)

היי שלומית,
לאחר טיגון הבצל והשום את מוסיפה את חלקי העוף ומטגנת אותם כדקה מכל צד עד שצבעם הופך ללבן. מוסיפה קצת מלח ופלפל שחור ומכסה. מבשלת על אש נמוכה במשך כ-30 דקות (אם התבשיל מתייבש יש להוסיף מים). לאחר מכן את מוסיפה את העגבניה המגורדת, מערבבת כדקה ואז תפו"א , גזר, וכו'.
יום מקסים 🙂

Avatar
תמר מאור (10:39 4.09.2017)

מרק לקוסקוס יצא מצויין תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 4.09.2017)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

Avatar
יעל (17:21 1.09.2017)

האם אפשר להקפיא את המרק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 1.09.2017)

היי יעל,
תפוח אדמה לא עובר טוב הקפאה, מבחינת יתר הירקות לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
משה (01:26 25.08.2017)

היי.
יש אפשרות לוותר על הפטרוזיליה והסלרי אם אין לי? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 25.08.2017)

היי משה,
הפטרוזיליה והסלרי מוסיפים המון טעם. איזה ירק/עשבי תיבול יש לך?

Avatar
משה (09:57 25.08.2017)

יש לי רק שמיר. אבל אם יהיה צורך אלך לקנות אותם.. ☺️

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 25.08.2017)

שמיר זה מצוין. שים בסביבות 3/4 כוס עלי שמיר קצוצים.

Avatar
משה (10:29 25.08.2017)

תודה רבה!

Avatar
שרית לביא (13:39 4.08.2017)

נראה נהדר. שאלה:מה לעשות עם הדלעת שלאחר בישול מתפוררת במרק ו"מעכירה"את המרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 4.08.2017)

אם זה ממש מפריע אפשר להוציא בעדינות את הירקות שלא התפרקו לצלחת, לסנן את המרק ולהחזיר את הירקות.

Avatar
מיכל (22:04 30.07.2017)

יש לי שאלה אני תמיד עוקבת אחרי המתכונים ובחיים לא ניסתי לבשל כלום, אני מפחדת מהמטבח נראה לכם שאי פעם אני יצליח לבשלל 🙁

Avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 30.07.2017)

היי מיכל,
ממליצה לך להתחיל לנסות.
תעקבי אחרי הוראות המתכון ואני בטוחה שתצליחי 🙂

Avatar
שי (13:47 10.07.2017)

האם אפשר להוריד את האבקת מרק?
אולי לשים משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:11 10.07.2017)

היי שי,
אני מניחה שאפשר לוותר על אבקת המרק ולשים קצת יותר מלח, לפי הטעם.

Avatar
ניצן (15:48 27.06.2017)

מתכון נפלא גם לימי הקיץ
בריא וטעים מאוד
תודה אפרת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:17 27.06.2017)

תודה ניצן, שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
הילה (20:23 25.06.2017)

וואו, יצא מדהים!!! מעולה!!! ללקק את האצבעות. תודה רבה לך:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:28 25.06.2017)

תודה הילה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
Shira (18:31 20.06.2017)

תודה רבה. שמחה שהגעתי למתכון הזה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:02 20.06.2017)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂

Avatar
שרי (20:23 19.06.2017)

הכנתי אתמול את המרק יצא ממש מוצלח!
תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:31 19.06.2017)

תודה שרי, שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
גילת (21:06 27.04.2017)

אפשרי להשתמש בחומוס אחר משקית קפואה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 27.04.2017)

היי גלית,
איזה חומוס יש לך? אם יש לך חומוס מקופסת שימורים זה גם טוב.

Avatar
תמי ב (16:38 30.03.2017)

המרק יצא מעולה!!!! והקוסקוס שמתי יותר שמן ויצא טוב תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:57 30.03.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
תמי מ (08:05 30.03.2017)

בוקר טוב!
שאלה לגבי הקוסקוס יש לי שקית קוסקוס להכנה מהירה מישום מה תמיד יוצא יבש מעוניינת להכין מ 2 כוסות קוסקוס יש מתכון שלא יצא יבש ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:06 30.03.2017)

היי תמי,
כעקרון מומלץ להכין לפי ההוראות הרשומות על האריזה. איזה קוקוס את מכינה? של איזה חברה?
הקוסקוס אמור להיות יבש ואז מרטיבים אותו עם מרק אבל אם הוא יבש יותר מידי או פחות טעים זה משהו אחר ואולי כדאי לנסות סוג אחר של קוסקוס.

Avatar
לביא (22:08 7.03.2017)

יצא מעולה! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:26 8.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא

Avatar
חן (21:49 23.02.2017)

תודה על אתר מקסיפ תבורכי.
מה הכוונה חצי כוס עלי פטרוזליה ? קצוצים?
רבע כוס עלי סלרי קצוצים?
הכוונה איך קוצצים את זה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:56 24.02.2017)

היי חן,
הכוונה שצריך לקצוץ את העלים עם סכין (ללא הגבעולים). חצי ורבע כוס אלה הכמויות שצריך לשים.
שבת שלום 🙂

Avatar
אליש (19:46 23.02.2017)

שלום. ראיתי ששאלו על כרעיים.. רציתי לשאול אם אפשר לשים קוביות בשר. אם כן אני מבינה שאחרי שמטגנים את הבצל? כמה זמן? אני אוהבת אותו רך מאד. תודה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:12 23.02.2017)

היי אליש,
אפשר לשלב במרק קוביות בשר אבל יש לבשל אותם בנפרד עד שהם כמעט מתרככים ואז להוסיף למרק להמשך בישול.
מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כ 1-2 דקות מכל צד. לאחר מכן שופכים עליהם מים עד לכיסוי ומבשלים עם מכסה עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותם למרק לאחר שמוסיפים את הירקות וגרגירי החומוס ולפני שמוזגים את המים הרותחים.
אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את משך בישול הבשר.
בהצלחה 🙂

Avatar
sally (09:36 27.01.2017)

טעים מאוד!!יצא מוצלח.
תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:28 27.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

Avatar
ורה (23:19 9.01.2017)

יצא טעים טעים טעים. תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:35 10.01.2017)

תודה ורה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אום חליפה (22:49 25.12.2016)

מתכון מעולה. יפה מאד!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:08 25.12.2016)

תודה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ליאת (12:01 22.12.2016)

מרק מעולה,אותו אני מכינה תמיד וממליצה להוסיף גם תבלין חוואג' למרק וירקות שורש (פטרוזילה וסלרי)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:25 22.12.2016)

תודה ליאת 🙂

Avatar
גלית (09:07 16.12.2016)

בוקר טוב

קודם כל תודה על האתר הנפלא והמאד פופולארי אצלנו !!

האם ניתן להוסיף חלקי עוף למרק להעשרת הטעם ? מניחה שידרוש בישול ארוך יותר.

תודה

גלית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:30 16.12.2016)

כן גלית, אפשר להוסיף חלקי עוף. מומלץ לטגן אותם לאחר טיגון הבצל כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
זמן הבישול יהיה כשעה- שעה ורבע.
שבת שלום 🙂

Avatar
אסתי (14:29 14.12.2016)

זה יוצא טעים גם בלי קישוא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:39 14.12.2016)

כן 🙂

Avatar
דבורה (11:07 13.12.2016)

הכנתי יצא מעולה אהבתי את התיבול פשוט טטעים תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:16 13.12.2016)

תודה דבורה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
יצחק (12:03 11.12.2016)

היי, רציתי לשאול מה הכמויות ל-4 מנות, ואם אני מוסיף 2 כרעיים זה ישפיע על הטעם של המרק בכמות הזו?
עוד שאלה: יש לי הרבה כוסברה, האם אני יכול להחליף את הפטרוזיליה/סלרי בכוסברה?
תודה רבה מראש על התשובות, המענה המהיר והמתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:10 11.12.2016)

היי יצחק,
אם הכוונה להגיש את המרק על קוסקוס אז ל-4 מנות אלה הכמויות המומלצות: בצל קטן, עגבניה קטנה מגורדת, 2 שיני שום, תפו"א בינוני, חתיכת דלעת קטנה, גזר, קישוא, כוס גרגירי חומוס, 4 כוסות מים, חצי כוס עלי כוסברה. תיבול: חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אין בעיה להוסיף 2 כרעיים. יש לטגן אותם כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ואז להוסיף השום והעגבניה ולהמשיך כרגיל.
אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה וסלרי.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
מירב (22:41 8.12.2016)

מרק טעים,משביע וקל להכנה. קיבלתי הרבה מחמאות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:05 8.12.2016)

תודה מירב, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רונית כהן (13:05 5.12.2016)

אני מבשלת את המרק הזה יותר מ20 שנה, ומנסיון כדאיי לכם להוסיף כפית רסק עגבניות, וחצי כפית אריסה מתוקה, זה מוסיף טעם וצבע, שווה לנסות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:19 5.12.2016)

תודה רונית 🙂

Avatar
אפרת (12:09 5.12.2016)

היי
הייתי חייבת לחזור לעדכן
אני מגיעה ממקום שכמעט לא אוכלים קוסקוס ולא מתלהבת בכלל על זה
בשביל בעלי הכנתי אתמול
ונראה לי נהנתי יותר ממנו…..

פשוט טעים קל ומושלםםםםםם

תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:14 5.12.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה אפרת ויום נפלא 🙂

Avatar
מירי (14:49 4.12.2016)

מה שלומך?
אני הולכת להכין כעת בעז"ה
באיזה גודל סיר מתאים? ז"א כמה מנות זה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:08 4.12.2016)

היי מירי,
סיר בגודל בינוני-גדול מתאים למרק.
זה יוצא בסביבות 7-8 מנות אם מגישים את זה על קוסקוס.

Avatar
אפרת (11:23 4.12.2016)

בסדר גמור
תודה ענקית!!
האתר משמש אותי כמעט לכל יום בשבוע בכל הקטגוריות

Avatar
אפרת (11:08 4.12.2016)

היי רציתי לדעת אם אפשר לשים חומוס משימורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:17 4.12.2016)

היי אפרת,
אפשר. יש להוסיף את החומוס 10 דקות לפני סוף הבישול כי הוא כבר רך (בזמן שמתבלים את המרק).
מומלץ לשטוף את החומוס משאריות נוזלים ולסנן.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
הדס (21:36 1.12.2016)

היי נראה. מעולה.
מעולם לא הגבתי אבל אני מאוד אוהבת את האתר..

רציתי לשאול האם אפשר להוסיף כרעיים?
אם כן באיזה שלב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:44 1.12.2016)

היי הדס,
אפשר בהחלט. מומלץ להוסיף את העוף לאחר טיגון הבצל ולטגן אותו 1-2 דקות מכל צד ואז להמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה 🙂

Avatar
אושרת (14:12 1.12.2016)

אליפות!!! טעים כל כך!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:32 1.12.2016)

תודה אושרת 🙂

Avatar
מיה (13:11 1.12.2016)

היי,
ניתן להחליף את העגניה במגורדת במשהו מקופסת עגבניות משומר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:27 1.12.2016)

כן מיה, אפשר לשים כרבע כוס עגבניות משימורים.

Avatar
מיה (13:58 1.12.2016)

מעולה! תודה רבה!! המתכונים שלך כרגיל מגיעים בזמן הכי טוב ותמיד אני מקבלת שבחים עליהם! 🙂 את פשוט נהדרת!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:01 1.12.2016)

תודה מיה 🙂

Avatar
שלי (13:07 1.12.2016)

היי
שמתי לב שבכל המרקים את אומרת לשים את התבלינים אחרי הבישול הארוך העיקרי ואחרי התבלינים יש בישול קצר
יש סיבה לכך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:20 1.12.2016)

היי שלי,
זה לא משנה. אפשר גם להוסיף את התבלינים בהתחלה לפני הבישול העיקרי.
אני פשוט אוהבת לתבל בסוף אחרי שהמרק קיבל את הטעם הטבעי שלו.

Avatar
איילת (10:22 1.12.2016)

העיתוי נפלא. בדיוק הזמנתי למשלוח של מחר מהסופר את מנות הקוסקוס החדשות שלהם, בידיעה ברורה שלא יהיה בהם מספיק מרק לטעמי ולכן אצטרך להכין מרק נוסף. תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:25 1.12.2016)

מעולה! 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.