זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
200 גרם נודלס/אטריות ביצים רחבות
2 כפות שמן זית (לטיגון)
בצל קטן קלוף חצוי חתוך לפרוסות דקות (חצאי עיגול)
3 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות דקות
גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
פלפל צהוב קטן חתוך לרצועות דקות
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס
שליש כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (לא חובה)
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים או בצל ירוק קצוץ
תיבול: 7 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני), 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, תבלין צ’ילי חריף לפי הטעם (לא חובה).
אופן הכנה:
-מכינים את הנודלס לפי הוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהאטריות יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מבושל מסננים מנוזלים ומזליפים מעל מעט שמן זית.
-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום, גזר, פלפלים ופטריות. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים אך עדיין נגיסים (כדי לזרז את ריכוך הירקות מומלץ לכסות את המחבת).
-מוסיפים את גרגירי התירס, הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב סויה, צ’ילי מתוק, סילאן, פלפל שחור ותבלין צ’ילי. מערבבים כדקה. מוסיפים בצל ירוק או עלי כוסברה ומערבבים 1-2 דקות לספיגת הטעמים.
נראה מצויין,
אפשר להשמיט את הרוטב צ’ילי או להחליף אותו במשהו אחר?
אפשר לשים במקום 1-2 כפות דבש או סילאן
עשיתי כמו שכתבת עם סילאן ויצא טווווב, כולם אהבו, תודה ענקית!!
❤️
המתכון הכי מוצלח שטעמתי בחייםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
שמחה שאהבת❤️
הי אפרת,
האם יוסיף כאן רוטב טריאקי בנוסף לרטבים נתת או שרק יהרוס?
אם כן, כמה?
אפשר להוסיף כ-2 כפות.
הכנתי ויצא מושלםםםם
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים:)
אני רוצה להוסיף חזה עוף בלי להתלכלך עם מחבת נוסף, יש אפשרות?
מומלץ לטגן אותו קודם במחבת כ-2 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת.
ואז באותה מחבת להכין את המתכון לפי ההוראות ולפני שמתבלים להוסיף את העוף (ככה הוא יישאר רך ועסיסי).
אפרת יצא מושללללםםםם
תודה רבה ,הילדים אהבו, נאמץ את המתכון
את אלופההההה
שמחה שיצא טעים:)
תודה לך שחזרת לשתף!
יצא טעים….
אין מילים,
אוהבת להכין מהאתר שלך , סומכת על המתכון שיוכיח את עצמו כמו האחרים…
❤️❤️
היי אפרת, 1. האם אפשר להכין עם מקרונים? 2. אין לי רוטב סויה אלא יש לי רוטב טריאקי, רוטב בנוסח סצואן ורוטב ברביקיו מה אפשר לשים במקום?
כן אפשר להכין עם מקרוני.
במקום סויה אפשר לשים 5 כפות טריאקי + 2 כפות סצ’ואן. להפחית את הצ’ילי המתוק ל-2 כפות.
היי אפרת,
אם אני רוצה חבילת אטריות שלמה (400 גרם) להכפיל כמויות של התיבול?
תודה רבה!!
מצאתי תשובה בתגובות 🙂
הי אפשר לעשות את זה עם פסטה? ספגטי? זה עדיין יצא טעים וקליל?
כן אפשר:)
אני רוצה לשלב סלמון, איך לתבל ומתי להוסיף?
אני ממליצה לטגן קוביות סלמון במחבת כדקה מכל צד ואז להנמיך ולכסות את המחבת עד שהן כמעט מוכנות מבפנים, להוציא ולהוסיף בסוף יחד עם הנודלס ואז לתבל.
את קוביות הסלמון תתבלי קצת במלח פלפל וסילאן.
הי אפרת, אני לא כל כך אוהבת תיבול אסייתי אבל בא לי ירקות עם אטריות. יש לך רעיון לתיבול אחר שיעבוד?
תודה.
אפשר לתבל במלח, פלפל, קצת פפריקה מתוקה, אבקת מרק ושמן שומשום או שמן זית.
תודה רבה, אנסה
הי רציתי לדעת האם אפשר לוותר על התבלין פלפל שחור ועל התבלין צ’ילי, ישלי את הרוטב.. .לא הבנתי את ההבדל. עושה את זה עכשיו..
לא אוהבת חריף בכלל
כן אפשר.
הי אפרת, נראה טעים מאוד. כמה שאלות ברשותך:
1. מה לשים במקום הצ’ילי המתוק?
2. מתאים לשלב חתיכות פרגית? אם כן מתי?
3. אין לי פלפל או גמבה..יש ירק אחר שכדאי לשים במקום? יש לי קישוא, ברוקולי, בטטה…
תודה רבה, מיכל
היי מיכל,
1. במקום לשים צ’ילי מתוק אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות סילאן לפי הטעם. אם צריך אפשר גם להוסיף יותר רוטב סויה.
2. במחבת נפרדת אפשר לטגן עם 1-2 כפות שמן חתיכות פרגית במשך כ-2 דקות מכל צד. להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ורק אז לתבל. לבשל כ-5 דקות, עד שהפרגית מתבשלת מבפנים
3.שימי קישוא או ברווקלי.
תודה רבה, הכנתי עם הברוקולי והקישוא ויצא פשוט מושלם. רציתי לצלם אבל זה התחסל מהר מידי…רק הפרגית ששמתי יצאה קצת חסרת טעם ויבשה..אולי כדאי פעם הבאה לתבל אותה לפני? יש לך רעיון? תודה! מיכל
כן, אפשר להבא להשרות את הפרגית כשעה לפחות עם קצת סויה, סילאן ומלח.
תודה רבה, אנסה. ושאלה אחרונה- אם יש לי ברוקולי טרי, לבשל אותו בנפרד לפני כן, או פשוט להוסיף עם הירקות?
כדאי קצת לבשל אותו במים לפני.
מה נשמע??מה איתך? את מבשלת ממש טוב
אפרת את ההצלה שלי!!! כבר חמש שנים ברציפות. יום יום.
מיום אחרי השבע ברכות שלי אני לא זזה מהאתר שלך, תודה על מתכונים אלופים!! ועל חסכון בזמן יקר!!
אין עלייך
תבורכי❤
תודה רבה לאה יקרה❤️❤️
אם אני רוצה להוסיף קוביות חזה עוף?
במחבת נפרדת אפשר לטגן עם 1-2 כפות שמן 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ורק אז לתבל. לבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.
יו!!!!!!!!!!
יצא מושלםםםם!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע❤️
וואו נראה טוב יש לי שתי שאלות בבקשה
פעם הייתי במסעדה סינית והגישו שם נודלס עם ביצה/חביתה איך עושים עת זה זה מתאים במתכון זה?
ואם אני רוצה להוסיף קוביות חזה עוף באיזה שלב או במקום הירקות אפשר?
היי
יש לטגן במחבת נפרד את הביצים כמו חביתה מקושקשת ולהוסיף אותן בסיום ההכנה תוך ערבוב כדקה.
הי,
אפשר להוסיף חתיכות של קוביות סלמון?
אם כן, איך?
היי
אפשר לטגן את הדג אחרי הבצל ולהמשיך בהכנה.
וואו! יצא טעים בטירוף!! תודה 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
נראה לך שתוספת ערמונים תהיה מוצלחת, ואם כן באיזה שלב להוסיף?
היי,
אפשר להוסיף ערמונים יחד עם כל הירקות(:
היי אפרת,
זאת כבר הפעם השלישית שאני מכינה את המתכון הזה, טעיםםם בטירוףףף🤤🍜😋
אין על המתכונים שלך…💕
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון❤
הי,אפשר להכין רק נודלס עם רוטב ובלי ירקות?
היי,
אפשר אבל המנה תהיה פחות מוצלחת(:
שלום רציתי לשאול האם לא שמתי כורכום בנודלס עכשיו אני רוצה לשים אחרי שסיננתי את המים האם זה אפשרי תודה
היי,
אפשר להוסיף את הכורכום יחד עם התיבול- הסויה, פלפל…
מתכון מוצלח וטעים מאוד.
תודה רבה אפרת . אוהבת את המתכונים שלך פשוטים מהירים וטעימים
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
היי אם אין לי צילי ורוטב סויה
יש לי דבש סילאן… מה אפשר לעשות ושיצא עדיין טעים?
היי,
רוטב סויה וצ’ילי אחראיים על חלק משמעותי מהטעם, לכן לא מומלץ לוותר עליהם.
אם יש לך כל רוטב אסייתי או טריאקי תוכלי להשתמש בו במקום.
אם אין- תוכלי לשים 3 כפות מים מעורבבות עם 3 כפות סילאן ולהוסיף תבלינים כמו פלפל שחור, אבקת מרק ועוד.
שלום וברכה!
אני בחו”ל ואין לי רוטב סויה או טריאקי.. במה אפשר להחליף? תודה!
היי,
יש לך רוטב אסייתי אחר? מי קוקוס? סילאן?
אם יש רוטב אסייתי אפשר לשים 3-4 כפות ממנו.
אם אין- אפשר להגדיל את כמות הסילאן ל-3-2 כפות מעורבבות עם 3 כפות מים או מי קוקוס.
ואיי תקשיבי מתכון פצצה💥אמאללהה איזה טעים זה יצא…
אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי בחיים שלי, תודה אין עליך!!!
שמחה ממש לשמוע! תודה על הפרגון😊
אפשר להשתמש ברוטב אסייתי במקום רוטב סויה?
היי,
אם התכוונת לרוטב בסגנון אסייתי שמיועד למנות אסייתיות-אפשר(:
אוקי תודה🙂
היי
האם את יכולה לשים לי פה מתכונים של אוכל סיני
אין מילים!!!
היי,
מצרפת לך כמה מתכונים אסייתיים:
נודלס בקארי,
אורז מוקפץ עם טופו,
אטריות שעועית מוקפצות,
פרגיות בטריאקי קשיו,
מרק תירס,
כנפיים ברוטב צ’ילי,
שעועית ירוקה.
תודה עעעעעעענננננננקקקקקקייייייייתתתתתת!!!!!!!!!!
הי, יש לי רק רוטב סויה, אין לי סילאן..
זה בסדר?
מה אפשר לשים במקום הסילאן?
וכמה רוטב סויה לשים?
היי,
אפשר לוותר על הסילאן ולהסתפק ב-7 כפות סויה, ואפשר להמיר את הסילאן בכף דבש.
הי, מתכננת להכין את המתכון הזה למסיבה.
יש לך רעיון לתוספת/משהו טעים להכין ליד?
היי,
אפשר להכין נאגטס ירקות, כדורי ברוקולי, כרובית מטוגנת, שניצל טופו ותירס, דג מטוגן או קוביות סלמון.
היי סליחה על השעה,
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה
אנחנו פחות אוהבים פשוט..ואם אני מוסיפה 2 חתיכות של חזה עוף אותו כמויות מה שרשמת של התיבול?!
היי,
לא מומלץ לוותר על רוטב סויה, אבל אם אין- אפשר לשים כף רוטב טריאקי+ 2 כפות סילאן+ כף מים במקום.
אם מוסיפים עוד עוף אפשר פשוט להגדיל מעט את כמות המלח והפלפל לפי הטעם.
תודה רבה!!המתכונים שלך מושלמים ממש מכורה לאתר שלך!!!😍🙏🏻
שמחה מאד לשמוע😊
מכינה באופן קבוע, תודה רבה על מתכון נהדר! ❤️
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שלום רציתי לשאול אם אני יכולה להוסיף חזה עוף ואם כן באיזה שלב.
תודה רבה!
היי,
אפשר להוסיף חזה עוף לאחר טיגון הבצל.
הכנתי מספר פעמים. מוצלח מאד. רוצה הפעם לנסות להחליף את הפיטריות בירק אחר, אולי פרחי כרובית. מתאים? האם לבשל אותה קודם. היא טרייה לא קפואה.
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להוסיף פרחי כרובית, ואם מדובר בכרובית טרייה יש לחלוט אותה לפני כן במים רותחים למשך כ-10 דקות עד לריכוך.
היי אני פחות אוהבת מוקפץ עם נודלס, אפשר להחליף באורז? ואם כן איך ?
היי,
מצרפת מתכון לאורז שתוכלי להכין לפיו.
אחד המשובחים!
נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף😊
מתכון מעולה.
הילדים שלי ממש אהבו.
תודה רבה
שמחה מאד שאהבתם! תודה ששיתפת😊
אחד הטעימים 😘
נראה סוף הדרך😊
יש לי תירס קפוא, צריך לבשל אותו קודם?
אחד האתרים השימושיים אצלי, תודה רבה!!
היי דסי,
במקרה כזה כדאי להוסיף את התירס יחד עם הירקות האחרים.😊
ככה עשיתי.
יצא מטורף!!!!!!!!!!!
מעולה, איזה כיף לשמוע!
היי אפרת, במידה ואני רוצה לשים ברוקולי במקום הפטריות ויש לי טרי (לא קפוא) צריך לבשל או לחלוט אותו קודם?
ומתי להוסיף אותו?
היי אימרי,
את הברוקולי הטרי יש לפרק לפרחים ולבשל במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-10 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות. מוסיפים אותו לאחר בישול הירקות יחד עם התירס.
תודה רבה! ואם אני רוצה לעשות בלי תירס אבל להוסיף קצת כרוב אני צריכה קצת להגדיל את הכמות של הרוטב?
לא אמור להיות שינוי ברוטב. יתכן שתצטרכי להוסיף קצת יותר מלח, לפי הטעם.
תודה רבה! 🙂
יש אפשרות לעשות ללא הפטריוץ?
כן.
עשיתי כבר פעמיים ויצא מושלם, רוצה להכין שוב והפעם להוסיף גם ברוקולי, קניתי ברוקלי קפוא של סנפרוסט, השאלה מה הכמות שמומלץ להוסיף האם לבשל אותו לפני במים ובאיזה שלב של המנה להוסיף את הברוקולי?
היי רותם,
אין צורך לבשל את הברוקולי, מספיק להפשיר אותו קצת.
אח”כ לקצוץ אותו קצת ולהוסיף יחד עם הגזר והפלפלים.
תודה רבה, יצא מעולה!
נראה מעולה יובל!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי אפרת,
אין לי רוטב סויה וצ\’ילי, יש לי במקום רוטב טריאקי הם זה בסדר להמיר אותם בזה??
כמו כן, אני רוצה להוסיף חזה עוף איך אני עושה זאת?
תודה רבה!!!
יעל
כן אפשר לשים טריאקי.
אפשר לטגן במחבת נפרדת 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. לתבל רק במעט מלח ופלפל שחור.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ולבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.
תודה רבה
יצא מוושללם טעים במיוחד!!
נראה מעולה!!!! תודה רבה יעל
שמחה לקרוא שאהבת♥
האם אפשר במקום צ’ילי מתוק לשים רוטב לפאד תאי? או משהו אחר?
כן אפשר.
היי אפרת.
לכמות של שקית נודלס של 400 ג’ צריך להכפיל את כמות הרוטב?
רק אם את מכפילה גם את כמות הירקות.
אם את לא מגדילה את כמות הירקות אלא רק את הנודלס אז מספיק להכפיל ב1.5: 11 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני), 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כף וחצי סילאן, קמצוץ פלפל שחור, תבלין צ’ילי חריף לפי הטעם (לא חובה).
היי אפרת, ניסיתי את המתכון בעבר בדיוק כפי שרשמת ויצא מעולה!!!!
שאלה, אפשר להכין את המוקפץ עם אטריות בנוניות/דקות?
הכנתי את האטריות והן יוצאות לי דביקות מידיי ואני חוששת להוסיף אותן לירקות המטוגנים.
כן אפשר פשוט אחרי הבישול שלהן כדאי לשטוף אותן במי ברז ולסנן במסננת. לזלף מעל קצת שמן זית ולערבב קצת. כך הן פחות נדבקות.
תנסי לשים אותן במסננת ולשטוף אותן מתחת לברז, אולי זה יעזור להפריד קצת בניהן.
הכנתי ויצא מעוללללללללללההה!!!!
נראה מעולה 🙂
היי אפרת, קודם כל רוצה לומר תודה על האתר המדהים שלך! כמעט כל המתכונים שלי לקוחים מהאתר הזה.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באטריות רגילות (בינוניות)? אני מכינה לארוחה טבעונית כך שאטריות ביצים לא מתאימות..
כן אפשר.
שאלות.
1. אם אעשה עם אטריות אורז, אז ביזו כמות?
2. אם אני מוותרת בכלל על כל סוג ש אטריות
לכמה להוריד את הסויה(7), ואת הטריאקי לדעתך?
1. אותה כמות – 200 גרם.
2. מספיק לשים 3-4 כפות רוטב סויה, כף רוטב צ’ילי וכף שטוחה סילאן,
היי אפרת, קודם כל תודה רבה על האתר המדהים! מציל אותי כל פעם מחדש 🙂 לגבי הירקות שאמורים להיות מטוגנים כרבע שעה- כשאני מטגנת אותם ככה חלקם נשרפים. האם לא צריך להוסיף להם מים? מה כדאי לעשות כדי שלא יישרפו? תודה!
היי לידור,
באיזה סיר השתמשת? רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ואז הירקות לא נשרפים וגם אין צורך להוסיף מים.
אם זה סיר מנירוסטה למשל אז רצוי להוסיף קצת מים אחרת הירקות נדבקים לתחתית ומתחילים להשרף.
השתמשתי בווק רגילה. זה נחשב נירוסטה?
וכמה זה קצת מים? בשלנית מתחילה..
ווק עם ציפוי שחור? אם כן, אולי לא ערבבת מספיק או שבישלת על אש גבוהה מידי.
אפשר לשים כרבע כוס מים.
כן, הווק עם ציפוי שחור..בכל זאת בפעם הבאה אוסיף קצת מים. תודה!!
היי אם אני רוצה להוסיף עוף למוקפץ האם אני צריכה לטגן אותו לפני שאני מוסיפה אותו למחבת עם שאר המצרכים? האם הוא צריך תיבול בנפרד?
כדאי לטגן לפני רק עם קצת מלח ופלפל שחור.
לאחר מכן להוסיף למוקפץ ולתבל יחד עם כל החומרים.
תודה רבה!
אהלן אפרת, אני לפני שנתיים הייתי בת שירות בבית ילד שצריכה לבשל ל12 בני נוער רעבים פעמיים ביום עם 0 ידע במטבח. בזכות האתר שלך קיבלתי בסיס בבישול ובטיחון במטבח ועד היום 3 שנים אחרי החניכים מתגעגעים ל\”אכול שלי\” שזה בעצם בסוד כמוס האוכל שלך. אז תודה בשמי. ותודה בשמם. את גדולה. וכמובן שהאתר עדיין משמש אותי בביתי ואין עליו.את אלופה!!
שמחתי מאוד לקרוא את מה שרשמת.
תודה רבה רות יקרה ❤️
אליפווווות!!!
כל הרבה פעמים חיפשתי את המתכון המושלם ואין ספק שזה זה!!!!!!!!!!!
תודה רבה רבה
שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת!!
אני חייבת לציין שממש התלהבתי מהאתר שלך הוא אדיררררר!!!
כל פעם שאני מחפשת מתכון לא משנה למה אני מייד מסתכלת באתר שלך ומכינה ותמיד יוצא מוצלחחחחח קל וטעים!!!
יש לך את כל סוגי המאכלים והסגנונת שפשוט כיך לפתוח את האתר להכין ולאכול……….
גם את המתכון הזה כמובן הכנתי
ואין מה לומר הוא קל טעים וממש מוציא את העיניים הבאתי אותו לעבודה וואו כמה רצו לטעום…..
בקיצור תמשיכי עם המתכונים שלך הם שווים זהב!!!
תודה רבה רחל ❤️
שבוע נפלא!
אפשר בלי ירקות
כן.
אין מילים יצא מדהים מדהים ליקקנו אצבעות תודה על כל המתכונים
שמחה שנהניתם ❤️
היי סורי על השעה…
רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את זה עם רוטב טריאקי (זה מה שיש או שחייב את הסויה)
אגב אני נהינת מאוד מהאתר שלך!!
כן אפשר 🙂
היי
אני רוצה להוסיף כ- 300 גרם קוביות חזה עוף למנה.
באיזה שלב לעשות זאת והאם יש צורך בהוספת תיבול עקב הוספת העוף?
תודה רבה!
היי טליה,
אפשר לטגן במחבת נפרדת 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. לתבל רק במעט מלח ופלפל שחור.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ולבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.
אפשר להכין עם מקרוני רגיל?
כן.
איזה פסטה יש בתמונה?
זה נקרא “אטריות ביצים רחבות”.
אפרת תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
ובמיוחד המתכון הזה שאני מכינה אותו הרבה הוא מעולה וטעים מאוד!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
אשתי הכינה לי לארוחת צהריים וזה היה פשוט טילללל
היא עוקפת את מאסטר שף!! 🙂
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
המתכון יצא מצוין, תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה יהלי 🙂
הי אפרת
רוצה לעשות את המתכון הזה עם חזה עוף… יש לך מתכון כזה?
תודה רבה
היי טובית,
במחבת נפרדת אפשר לטגן עם 1-2 כפות שמן 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ורק אז לתבל. לבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.
בסוף הכנתי את המתכון שלך של חזה עוף מוקפץ עם ירקות פיקנטי… את הנודלס אכין בנפרד ועליהם אשים את העוף והירקות…עדיין לא אכלנו אבל זה נראה פצצה…
תודה על אתר נפלא ומתכונים נהדרים ומהירים… חצי שעה ויש ארוחה…
מעולה 🙂
והאם אפשר לשים כרוב..?
תודה
לא כדאי לך…כרוב זה דבר מגעיללל
אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה? זה יעשה אותו אפקט?
תודה
אפשר לשים כרבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
וכן, אפשר להוסיף כרוב.
היי תודה רבה על המתכון הכנתי אותו אתמול ויצא ממש מצויין
תודה בן, שמחה לשמוע 🙂
יצא מדהים!!! אבל זה לא חדש, כל המתכונים שלך מושלמים.
לא היה לי צ’ילי מתוק, וזה עדיין היה טעים מאד!
נראה ממש טוב 😍
תודה:)
המתכונים שלך מעולים! וגם זה 🙂
אני רוצה להכין חצי מהכמות עם עוף מוקפץ וחצי צמחוני. יש לך רעיון איך?
תודה רבה רבה! את מצילה אותי כל פעם
היי קארין,
את יכולה להכין את המוקפץ כמו שרשום במתכון ולחלק את הכמות לשניים.
במחבת נפרדת לטגן עם כף שמן 2-3 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. תתבלי בכף סילאן וכף רוטב סויה ותוסיפי לחצי כמות של המוקפץ ותבשלי ביחד עוד 2-3 דקות.
יצא מ.ע.ו.ל.ה!!! נטרף:)
תודה על כל היצירתיות,ההשקעה והעינות שלך. מכינה מכאן המון.
פשוט תודה ❤
שמחה לשמוע!
תודה מיכל וחג שמח 💝
אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו?
כן אפשר.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.
הי אפרת, לכמה זמן זה טוב במקרר?
כ-4 ימים.
טעים מאוד מאוד ופשוט !
מיד אחרי ההכנה היה טעם לוואי שרוף.. מה יכול לגרום לזה ? היום עבר הטעם הזה וזה מושלם.
תודה רבה 🙂
היי מאיה,
שמת לב אם התחתית נשרפה קצת?
לא.. שום סימן למשהו שנשרף.. מוזר.
באמת מוזר 😐
פשוט מדהים הכנתי לכל המשפחה והם לא בקטע של נודלס אבל הכול נטרף!!!!! אליפותתתת
שמחה שכולם אהבו!
תודה בר 🙂
יצא טעים בטירוף! בתור אחת שיש לה בעיה עם מרקמים של ירקות – אפילו טרפתי את הירקות. תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואלה זה אחד המתכונים!!!!!!
לא נשאר פרור!
תודה רבה
נראה מעולה!!
תודה שיר.
כמו כל המתכונים שלך – מעולה!! קצת הפחתתי בכמויות של הרטבים ויצא מדהים. איך אפשר לשלב פה טופו?
היי דריה,
אפשר בהחלט.
מומלץ להשרות קוביות טופו לפחות 10 דקות ב 1-2 כפות רוטב סויה ואז לטגן אותן במחבת כדקה מכל צד ולהוסיפן למוקפץ לקראת הסוף, כשמוסיפים את התירס, הנודלס וכו’.
המשך יום נפלא 🙂
הי.
ניתן להוסיף עוף?אם כן כמה(ל2 מנות) ומה זה דורש ממני לשנות, מתי להוסיף, כל זה..?
תודה רבה 🙂
היי שיר,
ל-2 מנות כדאי לשים 2-3 פרוסות של חזה עוף (שניצלים) חתוכות לקוביות. יש לטגן אחרי הבצל ואז להמשיך כרגיל.
תודה רבה 🙂
יצא טעים כל כך, שבת שלום 🙂
תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר לשים במקום צ’לי מתוק?
היי אסתר,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק ולהוסיף עוד כף סילאן.
הכנתי את המתכון הזה, את החציל ואת הטורטיות הממולאות ברוטב פיצה והכלללל יצא ממש טעים ומושלםםם.. תודה רבה על האתר הגאון הזה
ואוו! מהמם 🙂
תודה אינאס על התמונה ויום מקסים!
שלום
האם הכוונה היא לרוטב צילי או לתבלין עצמו? יש לי רק את הרוטב האם אפשר להשתמש בו באותה כמות?
כן, הכוונה לרוטב.
יצא ממש טעים. את הירקות בישלתי 10 דק’ ויצא בול.
כיף של מתכונים.
שמחה שיצא טעים 🙂
כמה עניינים טכניים:
המיוחד בבישול של הנודלס והתבשילים המזרח אסייתיים, הוא בשימור של התחושה המקורית של המאכיבים. משך זמן הבישול הינו מהיר ביותר ונעשה על האש החזקה ביותר האפשרית בכיריים. אם מכינים כמות לא גדולה, אפשר לזרוק פנימה את כל הירקות, כשמקפידים שהגודל יבטיח טיכון אחיד לכל הירקות. זמן הטיגון המומלץ לירקות, לא צריך לעלות על 3 עד 4 דקות. השהיה ברוטב תסיים את הבישול ועדיין הירקות, יהיו “אל דנטה” הרעיון איטלקי, אבל מתאים כאן. אחרי 15 דקות הירקות יחושו מסמורטטים. לא טעים ולא אסתטי.
תוספות נוספות – כרוב לבן חתוך לשערות בינוניות, נבטים, ג’ינג’ר טרי מרוסק (לטעמי כמה שיותר).
אם משתמשים בסויה, אין צורך להוסיף מלח. סויה היא המלח של המזרח. למי שאוהב, יש מלח סרטנים שיכול לחליף חלק מהסויה.
לסיום, למי שאוהב, טיפונת שמן סומסום (ממש טיפה) על המנה שכבר בצלחת, עושה נפלאות.
סליחה על מבול השאלות..רק עוד משהו- זה בנוסף למלח והפילפל שבתיבול, כן..?רק כמה מלח ופילפל להשים עם הסילאן (זה שבמקום הרוטב)?
שוב תודה רבה 🙂
יש את המלח ששמים בתחילת הבישול, יש לשים קמצוץ מלח עם המלחייה (זה עוזר לירקות להתרכך יותר מהר) ויש את המלח ששמים בסוף הבישול יחד עם הסילאן והפלפל השחור. פלפל שחור שימי קמצוץ ומלח- ממליצה להתחיל בשליש כפית שטוחה ולהוסיף יותר לפי הטעם.
אפשר להשתמש עם מקלות אורז?
כן, אפשר.
כן, אז זה נקרא פד תאי. לפד תאי מוסיפים בסוף ביצב טרופה או חביתה חתוכה דק ומגישים עם בצל ירוק קצוץ ועם שבבי בוטנים. יאמי.
תודה חמה מקרב לב על המתכוניי הקיץ. ינוסה בהקדם ואדווח.
יום מקסים ציפי 🙂
הי זה נראה טוווווובב!מה אפשר במקום הרוטב סויה והצ’ילי המתוק?
וגם אם יש איזה תחליף מקמח מלא לנודלס/לאטריות?
חחח כמה תחליפים 🙂
תודה
היי שיר,
האמת שהסויה והצ’ילי מעניקים את רוב הטעם המיוחד. אולי אפשר לשים רוטב טריאקי במקום אם את אוהבת.
נתקלתי בנודלס מקמח מלא אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה עם כל סוגי האטריות (אורז, שעועית וכו’).
קודם תודה ולגבי הרטבים, אני בעיקרון מחפשת תחליף בריא…לא כמו כל הרטבים למיניהם..יש איזה משהו אולי?זה יהיה תפל בלי?
היי שיר,
את יכולה לשים 2-3 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור. זה אולי ייצא קצת יבש אבל אמור להיות טעים.