שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

200 גרם נודלס/אטריות ביצים רחבות

2 כפות שמן זית (לטיגון)

בצל קטן קלוף חצוי חתוך לפרוסות דקות (חצאי עיגול)

3 שיני שום פרוסות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות דקות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

פלפל צהוב קטן חתוך לרצועות דקות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס

שליש כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (לא חובה)

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים או בצל ירוק קצוץ

תיבול: 7 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני), 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, תבלין צ’ילי חריף לפי הטעם (לא חובה).

אופן הכנה:

-מכינים את הנודלס לפני הוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהאטריות יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מבושל מסננים מנוזלים ומזליפים מעל מעט שמן זית.

-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום, גזר, פלפלים ופטריות. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים אך עדיין נגיסים (כדי לזרז את ריכוך הירקות מומלץ לכסות את המחבת).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את גרגירי התירס, הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב סויה, צ’ילי מתוק, סילאן, פלפל שחור ותבלין צ’ילי. מערבבים כדקה. מוסיפים בצל ירוק או עלי כוסברה ומערבבים 1-2 דקות לספיגת הטעמים.

מוקפץ סיני

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קרם קפואהעוגת קרם קפואה
פנקייק בננה פנקייק בננה

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ש.ט. (16:33 11.07.2021)

מתכון מעולה.
הילדים שלי ממש אהבו.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:38 11.07.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה ששיתפת😊

עדן אלבז (14:55 23.05.2021)

אחד הטעימים 😘

מתכונים ב-10 דקות (14:59 23.05.2021)

נראה סוף הדרך😊

דסי (19:30 5.05.2021)

יש לי תירס קפוא, צריך לבשל אותו קודם?
אחד האתרים השימושיים אצלי, תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (19:51 5.05.2021)

היי דסי,
במקרה כזה כדאי להוסיף את התירס יחד עם הירקות האחרים.😊

דסי (20:14 5.05.2021)

ככה עשיתי.
יצא מטורף!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (23:17 5.05.2021)

מעולה, איזה כיף לשמוע!

אימרי (18:05 3.03.2021)

היי אפרת, במידה ואני רוצה לשים ברוקולי במקום הפטריות ויש לי טרי (לא קפוא) צריך לבשל או לחלוט אותו קודם?
ומתי להוסיף אותו?

מתכונים ב-10 דקות (19:27 3.03.2021)

היי אימרי,
את הברוקולי הטרי יש לפרק לפרחים ולבשל במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-10 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות. מוסיפים אותו לאחר בישול הירקות יחד עם התירס.

אימרי (10:48 4.03.2021)

תודה רבה! ואם אני רוצה לעשות בלי תירס אבל להוסיף קצת כרוב אני צריכה קצת להגדיל את הכמות של הרוטב?

מתכונים ב-10 דקות (10:58 4.03.2021)

לא אמור להיות שינוי ברוטב. יתכן שתצטרכי להוסיף קצת יותר מלח, לפי הטעם.

אימרי (11:13 4.03.2021)

תודה רבה! 🙂

אנונימי (18:57 10.02.2021)

יש אפשרות לעשות ללא הפטריוץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 10.02.2021)

כן.

Rotem Marchak (11:23 29.01.2021)

עשיתי כבר פעמיים ויצא מושלם, רוצה להכין שוב והפעם להוסיף גם ברוקולי, קניתי ברוקלי קפוא של סנפרוסט, השאלה מה הכמות שמומלץ להוסיף האם לבשל אותו לפני במים ובאיזה שלב של המנה להוסיף את הברוקולי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 29.01.2021)

היי רותם,
אין צורך לבשל את הברוקולי, מספיק להפשיר אותו קצת.
אח”כ לקצוץ אותו קצת ולהוסיף יחד עם הגזר והפלפלים.

יובל (14:56 11.01.2021)

תודה רבה, יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (16:40 11.01.2021)

נראה מעולה יובל!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

יעל שבתאי (15:40 15.11.2020)

היי אפרת,
אין לי רוטב סויה וצ\’ילי, יש לי במקום רוטב טריאקי הם זה בסדר להמיר אותם בזה??
כמו כן, אני רוצה להוסיף חזה עוף איך אני עושה זאת?
תודה רבה!!!
יעל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:18 16.11.2020)

כן אפשר לשים טריאקי.
אפשר לטגן במחבת נפרדת 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. לתבל רק במעט מלח ופלפל שחור.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ולבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.

יעל שבתאי (11:58 22.11.2020)

תודה רבה
יצא מוושללם טעים במיוחד!!

מתכונים ב-10 דקות (12:45 22.11.2020)

נראה מעולה!!!! תודה רבה יעל
שמחה לקרוא שאהבת♥

מעיין (15:39 27.08.2020)

האם אפשר במקום צ’ילי מתוק לשים רוטב לפאד תאי? או משהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 27.08.2020)

כן אפשר.

סיגי (08:52 31.07.2020)

היי אפרת.
לכמות של שקית נודלס של 400 ג’ צריך להכפיל את כמות הרוטב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 31.07.2020)

רק אם את מכפילה גם את כמות הירקות.
אם את לא מגדילה את כמות הירקות אלא רק את הנודלס אז מספיק להכפיל ב1.5: 11 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני), 6 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כף וחצי סילאן, קמצוץ פלפל שחור, תבלין צ’ילי חריף לפי הטעם (לא חובה).

הודיה (18:56 7.07.2020)

היי אפרת, ניסיתי את המתכון בעבר בדיוק כפי שרשמת ויצא מעולה!!!!
שאלה, אפשר להכין את המוקפץ עם אטריות בנוניות/דקות?
הכנתי את האטריות והן יוצאות לי דביקות מידיי ואני חוששת להוסיף אותן לירקות המטוגנים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 7.07.2020)

כן אפשר פשוט אחרי הבישול שלהן כדאי לשטוף אותן במי ברז ולסנן במסננת. לזלף מעל קצת שמן זית ולערבב קצת. כך הן פחות נדבקות.
תנסי לשים אותן במסננת ולשטוף אותן מתחת לברז, אולי זה יעזור להפריד קצת בניהן.

ירושלמית (23:11 28.06.2020)

הכנתי ויצא מעוללללללללללההה!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 29.06.2020)

נראה מעולה 🙂

דלית (21:52 11.06.2020)

היי אפרת, קודם כל רוצה לומר תודה על האתר המדהים שלך! כמעט כל המתכונים שלי לקוחים מהאתר הזה.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באטריות רגילות (בינוניות)? אני מכינה לארוחה טבעונית כך שאטריות ביצים לא מתאימות..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 11.06.2020)

כן אפשר.

מיכל (12:40 5.06.2020)

שאלות.
1. אם אעשה עם אטריות אורז, אז ביזו כמות?
2. אם אני מוותרת בכלל על כל סוג ש אטריות
לכמה להוריד את הסויה(7), ואת הטריאקי לדעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 5.06.2020)

1. אותה כמות – 200 גרם.
2. מספיק לשים 3-4 כפות רוטב סויה, כף רוטב צ’ילי וכף שטוחה סילאן,

לידור (16:58 24.03.2020)

היי אפרת, קודם כל תודה רבה על האתר המדהים! מציל אותי כל פעם מחדש 🙂 לגבי הירקות שאמורים להיות מטוגנים כרבע שעה- כשאני מטגנת אותם ככה חלקם נשרפים. האם לא צריך להוסיף להם מים? מה כדאי לעשות כדי שלא יישרפו? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 24.03.2020)

היי לידור,
באיזה סיר השתמשת? רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ואז הירקות לא נשרפים וגם אין צורך להוסיף מים.
אם זה סיר מנירוסטה למשל אז רצוי להוסיף קצת מים אחרת הירקות נדבקים לתחתית ומתחילים להשרף.

לידור (22:51 26.03.2020)

השתמשתי בווק רגילה. זה נחשב נירוסטה?
וכמה זה קצת מים? בשלנית מתחילה..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:57 27.03.2020)

ווק עם ציפוי שחור? אם כן, אולי לא ערבבת מספיק או שבישלת על אש גבוהה מידי.
אפשר לשים כרבע כוס מים.

לידור (00:00 1.04.2020)

כן, הווק עם ציפוי שחור..בכל זאת בפעם הבאה אוסיף קצת מים. תודה!!

יעל (15:04 25.02.2020)

היי אם אני רוצה להוסיף עוף למוקפץ האם אני צריכה לטגן אותו לפני שאני מוסיפה אותו למחבת עם שאר המצרכים? האם הוא צריך תיבול בנפרד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:21 25.02.2020)

כדאי לטגן לפני רק עם קצת מלח ופלפל שחור.
לאחר מכן להוסיף למוקפץ ולתבל יחד עם כל החומרים.

יעל (15:45 25.02.2020)

תודה רבה!

רות (22:31 23.02.2020)

אהלן אפרת, אני לפני שנתיים הייתי בת שירות בבית ילד שצריכה לבשל ל12 בני נוער רעבים פעמיים ביום עם 0 ידע במטבח. בזכות האתר שלך קיבלתי בסיס בבישול ובטיחון במטבח ועד היום 3 שנים אחרי החניכים מתגעגעים ל\”אכול שלי\” שזה בעצם בסוד כמוס האוכל שלך. אז תודה בשמי. ותודה בשמם. את גדולה. וכמובן שהאתר עדיין משמש אותי בביתי ואין עליו.את אלופה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 24.02.2020)

שמחתי מאוד לקרוא את מה שרשמת.
תודה רבה רות יקרה ❤️

דורין (12:24 23.02.2020)

אליפווווות!!!
כל הרבה פעמים חיפשתי את המתכון המושלם ואין ספק שזה זה!!!!!!!!!!!
תודה רבה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.02.2020)

שמחה שאהבת ❤️

רחל (22:18 15.02.2020)

היי אפרת!!
אני חייבת לציין שממש התלהבתי מהאתר שלך הוא אדיררררר!!!
כל פעם שאני מחפשת מתכון לא משנה למה אני מייד מסתכלת באתר שלך ומכינה ותמיד יוצא מוצלחחחחח קל וטעים!!!
יש לך את כל סוגי המאכלים והסגנונת שפשוט כיך לפתוח את האתר להכין ולאכול……….
גם את המתכון הזה כמובן הכנתי
ואין מה לומר הוא קל טעים וממש מוציא את העיניים הבאתי אותו לעבודה וואו כמה רצו לטעום…..
בקיצור תמשיכי עם המתכונים שלך הם שווים זהב!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.02.2020)

תודה רבה רחל ❤️
שבוע נפלא!

מיכל (14:41 19.01.2020)

אפשר בלי ירקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 19.01.2020)

כן.

ריקי (12:59 15.11.2019)

אין מילים יצא מדהים מדהים ליקקנו אצבעות תודה על כל המתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 15.11.2019)

שמחה שנהניתם ❤️

שרי (22:26 16.09.2019)

היי סורי על השעה…
רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את זה עם רוטב טריאקי (זה מה שיש או שחייב את הסויה)
אגב אני נהינת מאוד מהאתר שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 16.09.2019)

כן אפשר 🙂

טליה (16:23 19.08.2019)

היי
אני רוצה להוסיף כ- 300 גרם קוביות חזה עוף למנה.
באיזה שלב לעשות זאת והאם יש צורך בהוספת תיבול עקב הוספת העוף?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 19.08.2019)

היי טליה,
אפשר לטגן במחבת נפרדת 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. לתבל רק במעט מלח ופלפל שחור.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ולבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.

רחלי (12:17 4.08.2019)

אפשר להכין עם מקרוני רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 4.08.2019)

כן.

אריאל (12:52 3.07.2019)

איזה פסטה יש בתמונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 3.07.2019)

זה נקרא “אטריות ביצים רחבות”.

אסתי (16:58 23.06.2019)

אפרת תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
ובמיוחד המתכון הזה שאני מכינה אותו הרבה הוא מעולה וטעים מאוד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 23.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

בעל של... (22:01 29.04.2019)

אשתי הכינה לי לארוחת צהריים וזה היה פשוט טילללל
היא עוקפת את מאסטר שף!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 30.04.2019)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

יהלי (13:01 11.04.2019)

המתכון יצא מצוין, תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 11.04.2019)

שמחה לשמוע!
תודה יהלי 🙂

טובית (08:14 11.03.2019)

הי אפרת
רוצה לעשות את המתכון הזה עם חזה עוף… יש לך מתכון כזה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 11.03.2019)

היי טובית,
במחבת נפרדת אפשר לטגן עם 1-2 כפות שמן 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד.
להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ורק אז לתבל. לבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.

טובית (12:29 11.03.2019)

בסוף הכנתי את המתכון שלך של חזה עוף מוקפץ עם ירקות פיקנטי… את הנודלס אכין בנפרד ועליהם אשים את העוף והירקות…עדיין לא אכלנו אבל זה נראה פצצה…
תודה על אתר נפלא ומתכונים נהדרים ומהירים… חצי שעה ויש ארוחה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 11.03.2019)

מעולה 🙂

נועה (11:27 28.11.2018)

והאם אפשר לשים כרוב..?

תודה

שולה (21:57 2.02.2019)

לא כדאי לך…כרוב זה דבר מגעיללל

נועה (11:25 28.11.2018)

אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה? זה יעשה אותו אפקט?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 28.11.2018)

אפשר לשים כרבע כוס פטרוזיליה קצוצה.
וכן, אפשר להוסיף כרוב.

בן (07:13 22.10.2018)

היי תודה רבה על המתכון הכנתי אותו אתמול ויצא ממש מצויין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 22.10.2018)

תודה בן, שמחה לשמוע 🙂

מיכל (19:49 10.10.2018)

יצא מדהים!!! אבל זה לא חדש, כל המתכונים שלך מושלמים.
לא היה לי צ’ילי מתוק, וזה עדיין היה טעים מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 10.10.2018)

נראה ממש טוב 😍
תודה:)

קארין (13:16 9.10.2018)

המתכונים שלך מעולים! וגם זה 🙂
אני רוצה להכין חצי מהכמות עם עוף מוקפץ וחצי צמחוני. יש לך רעיון איך?
תודה רבה רבה! את מצילה אותי כל פעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 9.10.2018)

היי קארין,
את יכולה להכין את המוקפץ כמו שרשום במתכון ולחלק את הכמות לשניים.
במחבת נפרדת לטגן עם כף שמן 2-3 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. תתבלי בכף סילאן וכף רוטב סויה ותוסיפי לחצי כמות של המוקפץ ותבשלי ביחד עוד 2-3 דקות.

מיכל (14:38 22.09.2018)

יצא מ.ע.ו.ל.ה!!! נטרף:)
תודה על כל היצירתיות,ההשקעה והעינות שלך. מכינה מכאן המון.
פשוט תודה ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 22.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל וחג שמח 💝

חן (16:33 14.08.2018)

אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 14.08.2018)

כן אפשר.

חי (12:16 18.07.2018)

מה אפשר לשים במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 18.07.2018)

אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.

מיכל (19:41 20.06.2018)

הי אפרת, לכמה זמן זה טוב במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 20.06.2018)

כ-4 ימים.

מאיה קליין (13:31 3.05.2018)

טעים מאוד מאוד ופשוט !
מיד אחרי ההכנה היה טעם לוואי שרוף.. מה יכול לגרום לזה ? היום עבר הטעם הזה וזה מושלם.
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 3.05.2018)

היי מאיה,
שמת לב אם התחתית נשרפה קצת?

מאיה (20:25 3.05.2018)

לא.. שום סימן למשהו שנשרף.. מוזר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 3.05.2018)

באמת מוזר 😐

בר (20:47 30.04.2018)

פשוט מדהים הכנתי לכל המשפחה והם לא בקטע של נודלס אבל הכול נטרף!!!!! אליפותתתת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 30.04.2018)

שמחה שכולם אהבו!
תודה בר 🙂

בר (19:42 18.12.2017)

יצא טעים בטירוף! בתור אחת שיש לה בעיה עם מרקמים של ירקות – אפילו טרפתי את הירקות. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 18.12.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שיר (15:45 10.12.2017)

וואלה זה אחד המתכונים!!!!!!
לא נשאר פרור!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 10.12.2017)

נראה מעולה!!
תודה שיר.

דריה (12:02 6.12.2017)

כמו כל המתכונים שלך – מעולה!! קצת הפחתתי בכמויות של הרטבים ויצא מדהים. איך אפשר לשלב פה טופו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 6.12.2017)

היי דריה,
אפשר בהחלט.
מומלץ להשרות קוביות טופו לפחות 10 דקות ב 1-2 כפות רוטב סויה ואז לטגן אותן במחבת כדקה מכל צד ולהוסיפן למוקפץ לקראת הסוף, כשמוסיפים את התירס, הנודלס וכו’.
המשך יום נפלא 🙂

Shir.C (18:32 15.11.2017)

הי.
ניתן להוסיף עוף?אם כן כמה(ל2 מנות) ומה זה דורש ממני לשנות, מתי להוסיף, כל זה..?
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 15.11.2017)

היי שיר,
ל-2 מנות כדאי לשים 2-3 פרוסות של חזה עוף (שניצלים) חתוכות לקוביות. יש לטגן אחרי הבצל ואז להמשיך כרגיל.

Shir.C (18:46 15.11.2017)

תודה רבה 🙂

אורית (16:04 29.07.2017)

יצא טעים כל כך, שבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 29.07.2017)

תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂

אסתר (10:26 19.07.2017)

מה אפשר לשים במקום צ’לי מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (12:36 19.07.2017)

היי אסתר,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק ולהוסיף עוד כף סילאן.

אינאס (00:59 18.07.2017)

הכנתי את המתכון הזה, את החציל ואת הטורטיות הממולאות ברוטב פיצה והכלללל יצא ממש טעים ומושלםםם.. תודה רבה על האתר הגאון הזה

IMG_20170718_005217

מתכונים ב-10 דקות (10:02 18.07.2017)

ואוו! מהמם 🙂
תודה אינאס על התמונה ויום מקסים!

עביר (18:32 17.07.2017)

שלום
האם הכוונה היא לרוטב צילי או לתבלין עצמו? יש לי רק את הרוטב האם אפשר להשתמש בו באותה כמות?

מתכונים ב-10 דקות (20:18 17.07.2017)

כן, הכוונה לרוטב.

ענת (11:46 17.07.2017)

יצא ממש טעים. את הירקות בישלתי 10 דק’ ויצא בול.
כיף של מתכונים.

מתכונים ב-10 דקות (12:38 17.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂

יגאל אוהב לאכול (17:26 14.07.2017)

כמה עניינים טכניים:
המיוחד בבישול של הנודלס והתבשילים המזרח אסייתיים, הוא בשימור של התחושה המקורית של המאכיבים. משך זמן הבישול הינו מהיר ביותר ונעשה על האש החזקה ביותר האפשרית בכיריים. אם מכינים כמות לא גדולה, אפשר לזרוק פנימה את כל הירקות, כשמקפידים שהגודל יבטיח טיכון אחיד לכל הירקות. זמן הטיגון המומלץ לירקות, לא צריך לעלות על 3 עד 4 דקות. השהיה ברוטב תסיים את הבישול ועדיין הירקות, יהיו “אל דנטה” הרעיון איטלקי, אבל מתאים כאן. אחרי 15 דקות הירקות יחושו מסמורטטים. לא טעים ולא אסתטי.
תוספות נוספות – כרוב לבן חתוך לשערות בינוניות, נבטים, ג’ינג’ר טרי מרוסק (לטעמי כמה שיותר).
אם משתמשים בסויה, אין צורך להוסיף מלח. סויה היא המלח של המזרח. למי שאוהב, יש מלח סרטנים שיכול לחליף חלק מהסויה.
לסיום, למי שאוהב, טיפונת שמן סומסום (ממש טיפה) על המנה שכבר בצלחת, עושה נפלאות.

Shir.C (17:47 13.07.2017)

סליחה על מבול השאלות..רק עוד משהו- זה בנוסף למלח והפילפל שבתיבול, כן..?רק כמה מלח ופילפל להשים עם הסילאן (זה שבמקום הרוטב)?
שוב תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:11 13.07.2017)

יש את המלח ששמים בתחילת הבישול, יש לשים קמצוץ מלח עם המלחייה (זה עוזר לירקות להתרכך יותר מהר) ויש את המלח ששמים בסוף הבישול יחד עם הסילאן והפלפל השחור. פלפל שחור שימי קמצוץ ומלח- ממליצה להתחיל בשליש כפית שטוחה ולהוסיף יותר לפי הטעם.

חוי (13:53 13.07.2017)

אפשר להשתמש עם מקלות אורז?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 13.07.2017)

כן, אפשר.

יגאל אוהב לאכול (17:29 14.07.2017)

כן, אז זה נקרא פד תאי. לפד תאי מוסיפים בסוף ביצב טרופה או חביתה חתוכה דק ומגישים עם בצל ירוק קצוץ ועם שבבי בוטנים. יאמי.

zipi (09:16 13.07.2017)

תודה חמה מקרב לב על המתכוניי הקיץ. ינוסה בהקדם ואדווח.

מתכונים ב-10 דקות (10:00 13.07.2017)

יום מקסים ציפי 🙂

Shir.C (18:40 12.07.2017)

הי זה נראה טוווווובב!מה אפשר במקום הרוטב סויה והצ’ילי המתוק?
וגם אם יש איזה תחליף מקמח מלא לנודלס/לאטריות?
חחח כמה תחליפים 🙂
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:06 12.07.2017)

היי שיר,
האמת שהסויה והצ’ילי מעניקים את רוב הטעם המיוחד. אולי אפשר לשים רוטב טריאקי במקום אם את אוהבת.
נתקלתי בנודלס מקמח מלא אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה עם כל סוגי האטריות (אורז, שעועית וכו’).

Shir.C (14:18 13.07.2017)

קודם תודה ולגבי הרטבים, אני בעיקרון מחפשת תחליף בריא…לא כמו כל הרטבים למיניהם..יש איזה משהו אולי?זה יהיה תפל בלי?

מתכונים ב-10 דקות (17:37 13.07.2017)

היי שיר,
את יכולה לשים 2-3 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור. זה אולי ייצא קצת יבש אבל אמור להיות טעים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.