זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 כוסות קטנות (60 מ"ל)
סוג: פרווה
פחית קרם קוקוס (400 מ”ל) *יש לשים את קרם הקוקוס במקרר לילה לפני ההכנה
כף סוכר
100 גרם שוקולד מריר
1-2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל
-מוציאים את פחית הקוקוס מהמקרר ופותחים את הפחית. לאחר לילה במקרר תיווצר הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי.
-שופכים בעדינות לתוך כוס כמות של שליש כוס מהנוזלים ושומרים בצד. מעבירים לקערה את מה שנשאר בפחית (גם המוצק וגם הנוזלי).
-שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערית נפרדת עם 5 כפות מנוזל הקוקוס ששמרנו בצד. מכניסים מיקרוגל וממיסים במשך 10-15 שניות. מערבבים עד לתערובת חלקה.
-לקרם הקוקוס שבקערה מוסיפים כף סוכר וכף אינסטנט פודינג ומקציפים בעזרת מיקסר במשך כחצי דקה. מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
הערה: אם הקרם עדיין נוזלי יש להוסיף כף אינסטנט פודינג נוספת ולהמשיך להקציף. אם עדיין הקרם לא מסמיך, יש להכניס את הקערה למקפיא למשך כ-10 דקות, להוציא ולהמשיך להקציף.
-בעזרת שקית זילוף מעבירים את התערובת לכוסות הגשה. ניתן להגיש מיד או לשמור במקרר.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות
דבר ראשון האתר שלך מושלם דבר שני שמתי את הקרם קוקוס במקרר למשך כשבועיים וזה לא יצא כמו שכתבת מצורף תמונה אם את יכולה לאנות לי כמה שיותר מהר תודה ושבת שלום
מתנצלת ראיתי עכשיו.
לא נוצרה הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי?
לא
לא, אולי יש להכין משהוא אחר מקרם קוקוס כי אין לי מה לעשות עם זה, תודה, (משהוא שלא צריך נוזל רק מוצק)
מוזר. איזה סוג קרם קוקוס זה?
את יכולה להכין נודלס בקארי וקרם קוקוס, פרגיות בקרם קוקוס
או שאת יכולה לשמור במקרר ולהשתמש בזה להכנת ציפוי שוקולד במקום שמנת
כך זה נראה
לא מכירה את הסוג הזה.
משתמשת באלה המגיעים בקופסת שימורים.
ולציפוי שוקולד לא צריך בכלל קרם קוקוס
תסתכלי על ציפוי גנאש לעוגה (תגללי קצת בעמוד).
זה במקום שמנת מתוקה?
תודה
כן
אם יש חומרים מייצבים בקרם קוקוס, הוא לא יכול להיפרד לשומני ונוזלי
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני רוצה להכין עוגת מוס מהמתכון הזה. האם לדעתך זה יהיה מספיק יציב ?
אפשר אבל אני ממליצה להקפיא את העוגה.
יש לי קרם קוקוס אורגני 330 ג’.
זה יהיה בסדר?
כן
היי
לא מצאתי מקום אחר לשאול…
את יודעת להגיד לי איך אני מכינה מזרק שוקולד?
כמויות ל200 מל בערך
היי יהודית,
כמות מדויקת ל200 מ”ל קצת קשה לי לומר אבל בגדול זה המתכון:
200 גרם שוקולד (שוקולד לבן, שוקולד חום, שוקולד מריר)
חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
תודה רבה!!
אוהבת מאוד את האתר שלך
היי יקירה!
אפשר להחליף את הפודינג באבקת סוכר?
תודה רבה וחג שמח❤️
היי
אפשר.
חג שמח!
השאלה שלי היא כללית, ואינה קשורה למתכון הזה ספציפית אלא למתכון הרבה יותר גדול וחשוב–אפשר להבין מה זה האופי המושלם הזה, איך את עונה לכולם בכזו סבלנות?!מה ה’מתכון’ שלך?
איך זה שאת כזאת אהובה ומוצלחת ועדיין דיי אנונימית? או שזה מבחירה? רוצים להכיר אותך, אישה מיוחדת במינה!!!
תודה רבה על המילים הטובות תהילה😊
שמחה לסייע לכל מי שצריכ/ה עזרה במטבח.
שתהיה שנה טובה!
היי תודה לך על המתכונים המושלמיםם😋😋
יש לי שאלה נורא דחופה לגבי מתכון אחר ואשמח שתעני כמה שיותר מהר
..אם יש לי מתכון עם שמן קוקוס אפשר להישתמש בימקום בקרם קוקוס?זה דחוף…
ושוב תודה על מתכונים טעימים❤
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
בהרבה מתכונים אפשר, אבל כדאי שתצייני מה המתכון כדי שאדע בוודאות.
עוד שאלה: אפשר לשים במקפיא במקום במקרר כדי לקצר את התהליך? אם כן לכמה זמן?
תודה רבה רבה על כל המתכונים המעולים ועל המענה המהיר
היי,
את מתכוונת לקרם קוקוס?
לא מומלץ להקפיא אותו, ההפרדה תהיה פחות טובה.
שלום, אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה
היי,
אפשר.
אפשר לשים את הקרם קוקוס במקפיא לשעה (במקום במקרר ללילה?)
שעה ככל הנראה לא תספיק להפרדת החלק המוצק מהנוזל(:
היי אפרת ,
יש לי ממרח שוקולד במקרר,
השאלה היא: האם אפשר להשתמש בו במקום להמיס שוקולד מריר ?
בתודה מראש
שירה .
היי,
אפשר להכין מוס משמנת מתוקה+ ממרח שוקולד. היות ובמתכון משתמשים בקרם קוקוס (במקום שמנת מתוקה) אני לא בטוחה אם יצא מוצלח.
את יכולה לנסות בכל זאת להמיר את השוקולד המריר ב-2-3 כפות ממרח שוקולד.
אפרת יקרה
זהו מתכון שמככב אצלנו כבר כמה פעמים ותמיד זמין ומוצלח. תודה רבה!
רציתי לשאול האם יתאים גם עם שוקולד לבן או פחות?
אני מחפשת לאירוע בר מצווה קינוחים שנראים טובים (פרווה) ואפשר להכין כמות גדולה בקלות, אשמח ממש לעזרתך במיקוד.
תבורכי מפי עליון!!!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יש מתכון למוס שוקולד לבן.
הנה כמה קינוחים פרווה שעשויים להתאים:
ריבועי קוקוס, סלסלות פילו תפוחים, ריבועי שוקולד ופיצוחים.
בנוסף מצרפת לך קישור לקינוחים פרווה: https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94/
בהצלחה!
אם אין לי מיקרוגל?
היי,
אפשר להמיס גם בסיר על הגז באש נמוכה.
היי
האם לא נהיה טעם של קוקוס?
היי,
טעם הקוקוס עדין ומשתלב מעולה במוס(:
אין איזה משהו במקום הקרם קוקוס?
אפשר לשים שמנת מתוקה, מצרפת מתכון למוס שוקולד עם שמנת מתוקה😊
ממש מוזר, הקרם קוקוס היה למשך הלילה במקרר אבל לא הייתה הפרדה בין הנוזלים לקרם בכלל.. מה אני עושה? עוד עשיתי כמות כפולה ובשתי הפחיות לא התווצר נוזל
היי רינת,
אכן לצערי יש חברות שלא נוצרת בהם ההפרדה היפה בין הקרם לנוזל…
בכל מקרה במתכון הזה לא צריך ממש את ההפרדה, אז פשוט תנסי מכל פחית לקחת עם כף מהנוזל כמות של כשליש כוס, ואת השאר תשפכי לקערה.
בהצלחה😊
תודה רבה!! מסתבר שהיה צריך ממש לחפור עד סוף הפחית כדי להגיע לנוזלים (הם לא יצאו כשהפכתי את הפחית), הנוזל היה מתחת לקרם 🙂
יצא מושלםםםם!!!!😍😍
שמחה לשמוע שזה הסתדר… נראה מעולה! תודה על השיתוף רינת😊
משום מה המוס לא התייצב לי אפילו שהוספתי פודינג והקפאתי…😐 למה זה יכול לקרות?
היי נאוה,
יכולות להיות כמה סיבות:
או שלא הפרדת מספיק בין הנוזלים לקרם קוקוס ולכן התקבל מרקם נוזלי, או שהקצפת יותר מדי ואז הקרם קוקוס “התפרק”.
בכל מקרה, אפשר לשמור את המוס במקפיא ולהגיש קפוא, כסוג של גלידה:)
היי?? רציתי לשאול אם צריך קרם קוקוס מסוים מחברה מסוימת? הכוונה אם יש קרמים מסוימים שלא קורה אצלם ההפרדה הזו??
היי נאוה,
יתכן שיש חברות מסוימות שההפרדה הזו קצת פחות קורית אצלם. לא צריך להשתמש בקרם קוקוס של חברה מסוימת.😊
יצא נהדר! האם אפשר להשתמש בזה כציפוי לעוגה? כמו כן, האם בהקצפה צריך להיזהר מהקצפת יתר, כלומר זה עלול להתפרק? תודה
היי אהובה,
לא בטוחה שזה מתאים לכל עוגה, אבל אפשר לנסות😊. כדאי אכן להימנע מהקצפת יתר כי אז המרקם משתנה.
וואי יצא לי מדהים!
שמחה לשמוע!
היי רציתי לדעת האם הפודינג שוקולד הוא חובה או שניתן לוותר עליו?
תודה!
היי נועם,
לא כדאי להשמיט את הפודינג כי הוא נותן את הטעם והמרקם. אם אין לך את יכולה אולי לשים כף קקאו וכף סוכר נוספת במקום.
פורים שמח🙂
נומ נומ נומ תודה על המתכון
גרסה עצלנית שהכל בתוך כוס אחת 😅
מעולה!
*איזה כוס מגניבה 🙂
מתכון מקסים!
רציתי רק לדעת.. היו לי קצת גושים של הקרם קוקוס.. ככה זה אמור להיות?
ומה אפשר לעשות כדי שלא יהיו?
היי הדר
תוכלי לערבב עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה בפעם הבאה 🙂
זה נראה ממש טוב! שווה להכין
בהצלחה 🙂
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר?
אין בעיה 🙂
אם אני עושה בלי לשים לשים את הקרם קוקוס במקרר לפני אז אפשר לסנן את הנוזלים? כי בהתחלה צריך לשים שליש כוס מהנוזלים זה הלבן או השקוף?
עם איזה צנטר השתמשת?
יהיה לך קשה לסנן את הנוזלים כי הכל מעורבב. הנוזלים זה השקוף.
צירפתי תמונה של הצנטר.
לא הבנתי מה מקציפים? את הקרם או הנוזל השומני? מה עוששים עם הנוזל השומני?
את הקרם מקציפים (הנוזל הלבן השומני).
5 כפות מהנוזל (הנוזל השקוף והדליל יותר) ממיסים עם השוקולד.
הכנתי ויצא טעימוווש
ואו נראה מושלם!! 😍
היי שאלה הזויה… יש לי קרם קורוס טחינה סילאן דבש חמאה.
מה אני יכולה להכין 😆
כעקרון שילוב של טחינה ודבש אמור לתת טעם של חלבה אבל לא ניסיתי להקציף עם קרם קוקוס כך שאין לי מושג 🙂
הי האם אפשר להקפיא? להכין 4-5 ימים מראש ולהקפיא?
כן בטח.
בשל רגישות לקוקוס
מה אפשר במקום?
שמנת מתוקה או קצפת צמחית (ואז אין צורך להפריד בין החלק השומני לנוזלי)
אפרת יקרה קודם כל תודה רבה!המתכונים שלך מככבים אצלנו בבית !את עוזרת לי המון!! שאלה- צריך לנער את הפחית לפני המזיגה בשלב הראשוני?
לא כדאי לנער את הפחית לפני כי אז הכל התערבב ולא תהיה הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי.
האם אחרי שממיסים את השוקולד המריר, צריך לחכות שזה יצטנן לפני שמוסיפים אותו לתערובת של קרם הקוקוס? או שאפשר לצרף את זה כשזה חם ולהקציף ?
רצוי לצנן את זה קצת לפני שמוסיפים.
לא הצלחתי להבין באיזה כמות מדובר באינסטנט פודינג, חבילות? כפות? וכמה…
תודה רבה!
כפות 🙂
האם אפשר להכין בלי הקרם קוקוס יהיה במקרר ללילה?
רצוי להכניס אותו למקרר לפחות לכמה שעות כדי שההקצפה תהיה מוצלחת.