זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 כוסות קטנות (60 מ"ל)
סוג: פרווה
פחית קרם קוקוס (400 מ”ל) *יש לשים את קרם הקוקוס במקרר לילה לפני ההכנה
כף סוכר
100 גרם שוקולד מריר
1-2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל
-מוציאים את פחית הקוקוס מהמקרר ופותחים את הפחית. לאחר לילה במקרר תיווצר הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי.
-שופכים בעדינות לתוך כוס כמות של שליש כוס מהנוזלים ושומרים בצד. מעבירים לקערה את מה שנשאר בפחית (גם המוצק וגם הנוזלי).
-שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערית נפרדת עם 5 כפות מנוזל הקוקוס ששמרנו בצד. מכניסים מיקרוגל וממיסים במשך 10-15 שניות. מערבבים עד לתערובת חלקה.
-לקרם הקוקוס שבקערה מוסיפים כף סוכר וכף אינסטנט פודינג ומקציפים בעזרת מיקסר במשך כחצי דקה. מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
הערה: אם הקרם עדיין נוזלי יש להוסיף כף אינסטנט פודינג נוספת ולהמשיך להקציף. אם עדיין הקרם לא מסמיך, יש להכניס את הקערה למקפיא למשך כ-10 דקות, להוציא ולהמשיך להקציף.
-בעזרת שקית זילוף מעבירים את התערובת לכוסות הגשה. ניתן להגיש מיד או לשמור במקרר.
- קינוח גבינה וקרמל מלוח |
- כדורי ריבת חלב |
- ריבועי מנגו קפואים |
- פילו במילוי טחינה וקוקוס |
- ריבועי שוקולד קפואים |
- ריבועי טחינה ואגוזים
אפרת יקרה
זהו מתכון שמככב אצלנו כבר כמה פעמים ותמיד זמין ומוצלח. תודה רבה!
רציתי לשאול האם יתאים גם עם שוקולד לבן או פחות?
אני מחפשת לאירוע בר מצווה קינוחים שנראים טובים (פרווה) ואפשר להכין כמות גדולה בקלות, אשמח ממש לעזרתך במיקוד.
תבורכי מפי עליון!!!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יש מתכון למוס שוקולד לבן.
הנה כמה קינוחים פרווה שעשויים להתאים:
ריבועי קוקוס, סלסלות פילו תפוחים, ריבועי שוקולד ופיצוחים.
בנוסף מצרפת לך קישור לקינוחים פרווה: https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94/
בהצלחה!
אם אין לי מיקרוגל?
היי,
אפשר להמיס גם בסיר על הגז באש נמוכה.
היי
האם לא נהיה טעם של קוקוס?
היי,
טעם הקוקוס עדין ומשתלב מעולה במוס(:
אין איזה משהו במקום הקרם קוקוס?
אפשר לשים שמנת מתוקה, מצרפת מתכון למוס שוקולד עם שמנת מתוקה😊
ממש מוזר, הקרם קוקוס היה למשך הלילה במקרר אבל לא הייתה הפרדה בין הנוזלים לקרם בכלל.. מה אני עושה? עוד עשיתי כמות כפולה ובשתי הפחיות לא התווצר נוזל
היי רינת,
אכן לצערי יש חברות שלא נוצרת בהם ההפרדה היפה בין הקרם לנוזל…
בכל מקרה במתכון הזה לא צריך ממש את ההפרדה, אז פשוט תנסי מכל פחית לקחת עם כף מהנוזל כמות של כשליש כוס, ואת השאר תשפכי לקערה.
בהצלחה😊
תודה רבה!! מסתבר שהיה צריך ממש לחפור עד סוף הפחית כדי להגיע לנוזלים (הם לא יצאו כשהפכתי את הפחית), הנוזל היה מתחת לקרם 🙂
יצא מושלםםםם!!!!😍😍
שמחה לשמוע שזה הסתדר… נראה מעולה! תודה על השיתוף רינת😊
משום מה המוס לא התייצב לי אפילו שהוספתי פודינג והקפאתי…😐 למה זה יכול לקרות?
היי נאוה,
יכולות להיות כמה סיבות:
או שלא הפרדת מספיק בין הנוזלים לקרם קוקוס ולכן התקבל מרקם נוזלי, או שהקצפת יותר מדי ואז הקרם קוקוס “התפרק”.
בכל מקרה, אפשר לשמור את המוס במקפיא ולהגיש קפוא, כסוג של גלידה:)
היי?? רציתי לשאול אם צריך קרם קוקוס מסוים מחברה מסוימת? הכוונה אם יש קרמים מסוימים שלא קורה אצלם ההפרדה הזו??
היי נאוה,
יתכן שיש חברות מסוימות שההפרדה הזו קצת פחות קורית אצלם. לא צריך להשתמש בקרם קוקוס של חברה מסוימת.😊
יצא נהדר! האם אפשר להשתמש בזה כציפוי לעוגה? כמו כן, האם בהקצפה צריך להיזהר מהקצפת יתר, כלומר זה עלול להתפרק? תודה
היי אהובה,
לא בטוחה שזה מתאים לכל עוגה, אבל אפשר לנסות😊. כדאי אכן להימנע מהקצפת יתר כי אז המרקם משתנה.
וואי יצא לי מדהים!
שמחה לשמוע!
היי רציתי לדעת האם הפודינג שוקולד הוא חובה או שניתן לוותר עליו?
תודה!
היי נועם,
לא כדאי להשמיט את הפודינג כי הוא נותן את הטעם והמרקם. אם אין לך את יכולה אולי לשים כף קקאו וכף סוכר נוספת במקום.
פורים שמח🙂
נומ נומ נומ תודה על המתכון
גרסה עצלנית שהכל בתוך כוס אחת 😅
מעולה!
*איזה כוס מגניבה 🙂
מתכון מקסים!
רציתי רק לדעת.. היו לי קצת גושים של הקרם קוקוס.. ככה זה אמור להיות?
ומה אפשר לעשות כדי שלא יהיו?
היי הדר
תוכלי לערבב עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה בפעם הבאה 🙂
זה נראה ממש טוב! שווה להכין
בהצלחה 🙂
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר?
אין בעיה 🙂
אם אני עושה בלי לשים לשים את הקרם קוקוס במקרר לפני אז אפשר לסנן את הנוזלים? כי בהתחלה צריך לשים שליש כוס מהנוזלים זה הלבן או השקוף?
עם איזה צנטר השתמשת?
יהיה לך קשה לסנן את הנוזלים כי הכל מעורבב. הנוזלים זה השקוף.
צירפתי תמונה של הצנטר.
לא הבנתי מה מקציפים? את הקרם או הנוזל השומני? מה עוששים עם הנוזל השומני?
את הקרם מקציפים (הנוזל הלבן השומני).
5 כפות מהנוזל (הנוזל השקוף והדליל יותר) ממיסים עם השוקולד.
הכנתי ויצא טעימוווש
ואו נראה מושלם!! 😍
היי שאלה הזויה… יש לי קרם קורוס טחינה סילאן דבש חמאה.
מה אני יכולה להכין 😆
כעקרון שילוב של טחינה ודבש אמור לתת טעם של חלבה אבל לא ניסיתי להקציף עם קרם קוקוס כך שאין לי מושג 🙂
הי האם אפשר להקפיא? להכין 4-5 ימים מראש ולהקפיא?
כן בטח.
בשל רגישות לקוקוס
מה אפשר במקום?
שמנת מתוקה או קצפת צמחית (ואז אין צורך להפריד בין החלק השומני לנוזלי)
אפרת יקרה קודם כל תודה רבה!המתכונים שלך מככבים אצלנו בבית !את עוזרת לי המון!! שאלה- צריך לנער את הפחית לפני המזיגה בשלב הראשוני?
לא כדאי לנער את הפחית לפני כי אז הכל התערבב ולא תהיה הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי.
האם אחרי שממיסים את השוקולד המריר, צריך לחכות שזה יצטנן לפני שמוסיפים אותו לתערובת של קרם הקוקוס? או שאפשר לצרף את זה כשזה חם ולהקציף ?
רצוי לצנן את זה קצת לפני שמוסיפים.
לא הצלחתי להבין באיזה כמות מדובר באינסטנט פודינג, חבילות? כפות? וכמה…
תודה רבה!
כפות 🙂
האם אפשר להכין בלי הקרם קוקוס יהיה במקרר ללילה?
רצוי להכניס אותו למקרר לפחות לכמה שעות כדי שההקצפה תהיה מוצלחת.