זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-6 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
250 מ”ל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות שטוחות דבש
*אגוזי פקאן מסוכרים / פירורי עוגיות (לתחתית)
אופן הכנה:
-מקציפים שמנת מתוקה בקערה במשך כדקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ודבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (טיפ להקצפה מוצלחת : מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 5 דקות לפני ההקצפה).
-מניחים בתחתית כוסות הגשה אגוזי פקאן מפוררים (או פירורי עוגיות) ומעל יוצקים את קרם הדבש (בעזרת כף או שקית זילוף).
-שומרים במקרר כשעה לפחות לפני ההגשה (לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל מעט דבש).
ראו גם
יש לי ריבת תאנים שהכנתי, נראה לך שאפשר להוסיף קצת בתחתית?
כן, אפשר אם אוהבים(:
אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 9%?
לא כי לא ניתן להקציף אותה.
שלום, יש לי דבש שהוא לא נוזלי. האם כדאי להמיס את הדבש כדי שיתערבב כהלכה עם הקצפת?
היי
כן, כדאי להמיס קלות.
בס”ד
הי אפרת יקרה.. תודה רבה על האתר והמתכונים המצוינים.
רוצה להכין את המוס לראש השנה מקרם קוקוס (21% שומן) שהיה לילה במקרר, במקום שמנת צמחית.
ניראה לך שהמוס ישאר יציב ולא יתפרק אם אשתמש גם במוצק וגם בנוזל של הקרם קוקוס (בדומה למתכון של המוס שוקולד שלך..)?
היי
המוס עלול לא לצאת מוצלח אם תשתמשי גם בנוזל.
כמה זמן אפשר להקפיא?
אני מחפשת מתכונים לכוסות קינוח לשבת חתן (פרווה) ורוצה דברים שיהיה אפשר להכין מוקדם שלא יהיה עומס, יש לך עוד רעיונות?
מומלץ להקפיא עד חודש.
אפשר להקפיא עוגות בחושות, קינוחי כוסות (ללא פירות), חיתוכיות וכדומה(:
יצא מעולה👍
לקחתי בחשבון שזה יתחסל אז הכנתי מראש x2✔🌺🌷🌹
שבת שלום ושנה טובה ומתוקה🍭🍬🍎
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף ושנה טובה❤
יצא מעולה! גייסתי את בן ה 5 לסייע ונהנה מאוד. במקרה קניתי כוסיות משושות והוספתי כפיות בצבע דבש. אז בסידור המגש זה נראה כמו כוורת 🌝 תודה רבה! שנת חירות מתוקה לאפרת התותחית ולכל הבשלנים.
נראה מהמם!
תודה שרון ושנה טובה ומבורכת❤️
שלום רב האם אפשר במקום פודינג וניל לשים פודינג פיסטוק? ומה הכמות?
תודה רבה וחג שמח .
היי,
אפשר לשים פודינג פיסטוק באותה כמות.
חג שמח(:
מה אפשר לשים במקום הדבש? (אם בכלל)
אפשרי אבקת שוקו?
אבקת שוקו בלבד לא תהיה כל כך מוצלחת.
מצרפת לך מתכון למוס שוקולד.
היי,
אפשר לשים כף מייפל או פחות מומלץ-סילאן.
וואו גלידה טעימה ברממותתת!!
כולם עפו עליה!
תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
הי! הכנתי קרם וניל שעשוי מחלב שקדים וריץ עם קורנפלור ( זה מתקשה) ומעל ג’לי. זה יצא ממש לא טעים
פתאום נזכרתי באתר המהמם שלך וממש חבל לי שלא לקחתע מתכון נורמלי מפה .
אבל עכשיו לאחר מעשה יש לי מה לעשות עם זה? אולי חשבתי לערבב את זה עם משהו? לשלב עם המתכון הזה למשל? אני מזה אשמח שתעזרי לי כי נתקעתי עם המון כוסיות שבא לי לזרוק לפח…😑
היי שירה,
עדיין לא שמת ג’לי מעל הקרם, נכון?
אני מניחה שאת יכולה להוסיף 2 כפות דבש ולזלף בכוסיות ההגשה. ואת יכולה לפזר מעל פקאן מסוכר או פירורי עוגיות.
שמתי אבל אני יוציא
זה יצא מתוק מידי מה עוד אפשר להוסיף חות מדבש?
אני דווקא לא חושבת שיצא מתוק מדי- הרי הקורנפלור לא מתוק, וכך גם חלב השקדים…
מלבד דבש את יכולה להוסיף לקרם עצמו שברי פקאן ואפשר גם פירורי חלבה אם אוהבים אצלכם. עוד אופציה היא להוסיף פירות כמו תותים חתוכים.
וואו רעיון ממש להוסיף פירות
תודה רבה🤞
( זה מתוק פשוט כי יש בזה גם סוכר)
מעולה, שמחה שמצאנו פתרון לקרם(:
בהצלחה!
האם מתאים לקשט עם שוקולד מגורד או לא קשור?
בהזדמנות זו אאחל לך שנה טובה, שתזכי לכל הטוב בעולם בזכות כל הטוב והשמחה שאת מכניסה לכל כך הרבה בתים בישראל…
כן, מתאים מאד!
תודה לך על הברכות ושנה טובה🍯
וואו, יצא מטורף! שילבתי עם תפוחים מקורמלים ואגוזים טחונים.
ממש מרשים וטעים, ואפילו לא צריך כוסות מיוחדים, השתמשתי בחד פעמי רגיל.
תודה רבה שוב אפרת על מתכונים מעולים, פשוט כיף לי כל ערב שבת לחפש מתכון חדש באתר
איזה יופי זה נראה! שמחה שאת נהנית מהאתר ומשתפת בתוצרים המוצלחים שלך💗
עשיתי כמוךך יצא מוש ברמות
עם התפוחים המקורמלים
תודה
אם אני מכינה יומיים מראש עדיף במקרר או במקפיא?
תודה על המתכונים המאלפים
לא משנה.
האם אפשר במקום פירורי עוגיות לשים דובשניות מפוררות?
כן.
האם אפשר לעשות יום קודם מבלי לחשוש שהעוגיות/הפקאן ירטב?
כן אפשר.
הי אפרת!
1. האם הכמות שכתבת מספיקה לכוס כמו בתמונה?
כי אני צריכה להכין את זה ל-40 איש, וזה יוצא יקר
לכן אני רוצה להשים בכוסיות קטנות, א\”כ אני יכולה להכין 4 כמויות ויספיק לי? (מקווה שתביני…)
2. האם ניתן להוסיף חלב סויה(אני צריכה את זה פרווה)
כדי שלא ירגישו מידי את המרגרינה שבריץ\’ או שהדבש כבר מפחית את הטעם?
היי שירה,
אם את מכינה בכוסיות קטנות כמו בתמונה הכמות תספיק לדעתי ל-10.
לפני שאת מכפילה אני ממליצה לך להכין את הכמות שבמתכון ולראות לכמה כוסיות היא מספיקה.
לכמות שבמתכון אפשר להוסיף כרבע כוס חלב סויה קר, זה דווקא יכול לתת יותר נפח.
תודה רבה! ממש עזרת לי ונתת לי רעיון מעולה!
האם אפשר להשתמש כמילוי לפבלובות?
כן.
האם ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא עד ההגשה?
כן.
היי, קודם כל האתר שלך נפלא!! אני משתמשת בו המווןן..
יש לי שאלה בבקשה,
האם ניתן להמיר את השמנת מתוקה / קצפת צמחית בריץ’?
כן אפשר.
ושקדים במקום פקאן הולך?
אפשר אבל לדעתי עם פירורי עוגיות או ביסקוויטים יהיה יותר טעים.
(*אם השאלה לגבי ראש השנה אז יש כאלה שנוהגים לאכול שקדים ויש שלא).
אפרת יקרה, מתכון נהדר, רק רציתי לשים את תשומת ליבך לעניין הלכתי כלשהו- יש הנוהגים לא לאכול בראש השנה שום סוג של אגוזים (בגלל שגימטריה של ‘אגוז’ זה חטא) אז אם תוכלי לנסות לקחת את זה בחשבון במתכונים חדשים שלך לראש השנה נשמח מאוד כיא נחנו מאוד אוהבים להשתמש באתר שלך!!!
היי הדס,
המתכונים האלה מיועדים לכל השנה ולכן יכול להיות שיש בהם אגוזים.
בכל מקרה, אני תמיד רושמת תחליף לאגוזים (במקרה הזה פירורי עוגיות) או שאני מציינת שאפשר לוותר כדי שהמתכונים יתאימו גם לראש השנה.
שנה טובה ❤️
אפשר לעצב בצורת עוגה במקום קינוחים קטנים? תודה
אפשר אבל זה לא יהיה יציב.
אפשר להקפיא את זה ואז יהיה קל יותר לחתוך.
היי, אין לי ביסקיוויט שוקו. אני יכולה לערבב פתי בר וניל עם שוקולד מריר כמו שעושים לתערובת של כדורי שוקולד?
אם כן כמה שוקולד מומלץ בהתאם לכמות המתכון? *מאותגרת מטבח*
היי מעיין,
אפשר להכין עם פירורי ביסקוויטים בטעם וניל. לא חייב בטעם שוקו. זה גם יוצא יותר מוצלח עם המוס דבש.
שנה טובה 🌺
הכנתי.
טעמתי ויצא מושלםםם!!!
יצאו לי דווקא 13 מנות באותה הכמות.
על חלק אשים מעל דבש לפני ההגשה ועל חלק אשים גרעיני רימון.
תודה על מתכונים קלילים ונפלאים!!!
חג שמח🙂
מעולה 🙂
תודה מעיין.
חג שמח ושנה טובה 💕
היי, כמה זמן זה נשמר במקרר?
תודה
כ-4 ימים.
אפרת שלום
תודה רבה יצא ממש מוצלח אני קוצרת מחמאות בזכותך-
הכנתי את המוס מראש בכוסיות קטנות הקפאתי והוצאתי בצהריים לפני הארוע
וכמו שכתבתי יצא מוצלח מאוד- את האחרון נזכרתי לצלם…
אין עליך 🙂
תודה רבה על השיתוף והתמונה.
יום מקסים יקירה
יצא ממש מוצלח וטעים. ממליצה להוסיף למתכות עוד קצת דבש… יאמי. תודה על הרעיון הפשוט והטעים הזה
תודה אור, שנה טובה 🙂
היי אפרת
אם אני רוצה להשתמש בכל הפודינג וניל, זה יצא טוב? כי אין לי כוח להשאיר במקרר את האבקה שנשארה..אני בד”כ שוכחת מזה.
בהזדמנות זו- תודה על הכל..!!!! גם על התגובות הסובלניות שלך והפרקטיות במתכונים, שלא מאפיינות הרבה אתרי מתכונים:-)
שנה טובה ומתוקה מלאה בשפע וכל טוב.
היי,
פחות מומלץ לשים שקית שלמה, זה יכול להכביד על הטעם והמרקם. אם תכפילי כמויות אז אפשר.
חג שמח ושנה טובה ומבורכת!
היי
מה הכמויות לעשרים מנות?
היי שלומית,
תלוי בגודל הכוס. אני ממליצה להכין כמות כפול 4 אבל להכין בפעמיים, הכוונה כל פעם להקציף 2 מיכלי שמנת עם 4 כפות פוידנג וניל ו-4 כפות דבש (כמות גדולה מידי עלולה לפגוע בהקצפה).
שנה טובה 🙂
חשבתי לשלב עם המוס גרעיני רימון ואולי גם תאנים טריות.
מה דעתך? זה יכול להתאים?
כן, למה לא?
שנה טובה 🙂
ממש ממש טעים ויפה.
הכנתי לגננות של הבנות לכבוד השנה החדשה.
מרשים ומיוחד במיוחד!
שתהיה שנה טובה וברוכה בעשייה.
תודה על האתר המדהים שלך!
תודה מלכי 🙂
שנה טובה ומבורכת!
וואו איזה כייף תודה ענקית 🙂
היי ושנה טובה
יש לי שאלה האם אפשר להכין כמה ימים לפני לשים בכוסיות ולהקפיא ואז להוציא קצת זמן לפני ההגשה…?
כן, אפשר להכין לפני ולהקפיא. כמה שעות טובות לפני ההגשה להעביר למקרר.
התכוונתי להכין חצי כמות של המוס דבש וחצי כמות מוס שוקולד אבל כשהתחלתי להכין את המוס דבש לפי המכון שלך זה יצא כל כל טעיםםםםם
שויתרתי על המוס שוקולד והכנתי גם את החצי השני עם דבש.
תודה רבה מקרב לב!!!
חסידה של האתר שלך!
תודה מלכה, שמחה לשמוע 🙂
עשיתי לראש השנה, התחסל כבר למחרת…..מהמם, כל שולחן החג היה מהמתכונים שלך,בזכותך זכינו לאוכל טעים לחג.. אין סוף של תודה רבה
תודה דיקלה, כיף גדול לשמוע 🙂
ערב ראש השנה רציתי לעשות משהו מיוחד לאורחים שלי.
עשיתי מוס דבש בתחתית פיקאן מסוכר יצא מדהים החביאו במקרר שלא יגמר.
תודה רבה על מתכון טעיםםםםם.
שמחה לשמוע! תודה אורלי 🙂
שלום וברכה,
באם אני רוצה לעשות את המוס לכמות גדולה יותר של אנשים אז פשוט להכפיל את הכמויות באופן יחסי?
נגד להכין ל15-20 אנשים מה הכמויות?
תודה רבה וישר כוח על האתר המקסים!
שנה טובה
היי רעות,
נכון, להכפיל את הכמויות לפי הצורך. ל-15 מנות אני מניחה שכמות משולשת תספיק (כפול 3) ל-20 מנות יהיה צורך להכפיל את כל החומרים ב-4.
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי
הכנתי את הקינוח הזה יום שישי – ערב ליל הסדר . .. היום יום חמישי – ערב חג שני – ועדיין נשאר לי כמה כוסות קינוח .
זה היה כל הזמן הזה – תמיד – במקרר – קומה עליונה .
האם לדעתך , זה עדיין ניתן לאכילה גם היום – כשעבר שבוע ??
היי הדס,
זה גבולי. ממליצה לטעום ואם זה טועם בסדר אז אין בעיה.
חג שמח 🙂
שאלה
אני מחפשת הרבה זמן מתכון למוס לימון ועדיף ללא ביצים
נראה לך שאם אני יחליף את הדבש בלימון או בפריגת לימון זה ייצא טוב?
תודה וחג שמח
היי שלומית,
במקום דבש את יכולה לנסות להוסיף 2 כפות מיץ לימון ואפילו גרידת לימון, לטעום ולהמתיק באבקת סוכר או להוסיף עוד מיץ לימון לפי הטעם.
חג שמח 🙂
הי
אני רוצה להכין את המוס לערב השני של החג (שני בערב) אפשר להכין הערב ולשמור בקופסא סגורה?
תודה
כן הדר, אפשר.
שנה טובה 🙂
היי, האם ניתן להכין כעוגת מוס במקום לחלק לכוסות? ואם כן אז באיזו תבנית מומלץ להכין? תודה מראש!
היי גל,
אפשר להכין כמו עוגה אבל אז לדעתי התחתית תצטרך להיות מביסקוויטים כדי שהיא תהיה יציבה. בתבנית עגולה בקוטר 24:
לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים מפוררים
150 גרם חמאה/ מרגרינה
לשכבת המוס:
2 מיכלי שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות שטוחות דבש
חצי כוס חלב (לפרווה אפשר לשים חצי כוס חלב קוקוס, חלב סויה או שליש כוס מים קרים)
*להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים. להדק היטב בתחתית התבנית.
*את חומרי המוס חשוב להקציף לקצפת יציבה וקשה כדי שהעוגה תהיה יציבה.
לשמור במקרר כ 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה, עדיף כמה שיותר.
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה רבה!!! הכנתי ויצא ממש טעים (:
מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי,
האם אפשר לשים בתחתית אטריות קדאיף..?
כן עינת, רעיון מעולה 🙂
שלום היום יש לי אורחים ואני רוצה להכין את הקינוח אבל יש לי בעיה אני רוצה להכין עם פירורי בתי בר יש לי בטעם שוקולד ויש לי בטעם רגיל אבל אני מבולבלת איך ומה להכין ואם אני שמה בתי בר צריך להרטיב אותו או מה ? ואולי יש אפשרות לעשות שכבות בקוסות ? תודה
היי גדא,
את יכולה להשתמש באיזה סוג פתי בר שאת רוצה (עם פתי בר בטעם שוקולד זה יראה יותר טוב לדעתי).
את יכולה לפורר את הפתי בר לפירורים ולשים בתחתית, מעל לשים מחצית מהקרם, לפזר שוב פירורים ושוב לשים את המחצית השניה של הקרם. את יכולה לשחק עם זה ושכבה אחת של פירורים לעשות מפתי בר בטעם שוקולד ושכבה שניה מפתי בר רגיל. לפני ההגשה את יכולה להזליף מעל מעט דבש/סירופ מייפל. (זה יראה דומה למתכון הזה – לחצי כאן).
לגבי הפירורים, אפשר להשתמש בפירורים כמו שהם ואפשר להוסיף להם חמאה או מרגרינה מומסת ולערבב ואז הם יהיו יותר מחוברים ושומניים.
בהצלחה ואירוח נעים 🙂
היי מירי,
כעקרון לא צריכה להיות בעיה אבל לדעתי מבחינת הטעם עדיף להשתמש בדבש או בסירופ מייפל כי לסילאן יש טעם חזק שלפעמים משתלט על הטעם.
חג שמח 🙂
תגידי אפשר להמיר גלוקוזה בדבש?אני לא מתכוונת למתכון הזה אלא בכלליות
יש לי מתכון שלך עוגיות עם גלוקוזה השאלה אם אפשר להמיר בדבש?
תודה רבה .אין כמו המתכונים שלך
תודה שרית 🙂
לדעתי אין בעיה להמיר גלוקוזה בדבש.
יום נפלא!
נראה מצויין. האם במתכון של קצפת עם דבש אפשר להחילף דבש בסילן?
שלום..
האם אפשר להכין את הקינוח יום לפני, ואיפה עדיף לשים אותו, במקפיא או במקרר?
תודה רבה…וחג שמח!!
היי דניאלה,
כן, אפשר להכין יום לפני ומומלץ לשמור במקרר בתוך בקופסה סגורה.
חג שמח ושנה נפלאה!
שלום,
האם ניתן להקפיא?
תודה רבה
שנה טובה ומתוקה!
הי אורטל,
כן אפשר להקפיא.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂