שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4-6 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

250 מ”ל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות שטוחות דבש

*אגוזי פקאן מסוכרים / פירורי עוגיות (לתחתית)

אופן הכנה:

-מקציפים שמנת מתוקה בקערה במשך כדקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ודבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (טיפ להקצפה מוצלחת : מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 5 דקות לפני ההקצפה).

-מניחים בתחתית כוסות הגשה אגוזי פקאן מפוררים (או פירורי עוגיות) ומעל יוצקים את קרם הדבש (בעזרת כף או שקית זילוף).

-שומרים במקרר כשעה לפחות לפני ההגשה (לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל מעט דבש).

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בסילאן בתנור
עוגת דבש ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חני קפלן (22:51 26.05.2021)

וואו, יצא מטורף! שילבתי עם תפוחים מקורמלים ואגוזים טחונים.
ממש מרשים וטעים, ואפילו לא צריך כוסות מיוחדים, השתמשתי בחד פעמי רגיל.
תודה רבה שוב אפרת על מתכונים מעולים, פשוט כיף לי כל ערב שבת לחפש מתכון חדש באתר

מתכונים ב-10 דקות (23:38 26.05.2021)

איזה יופי זה נראה! שמחה שאת נהנית מהאתר ומשתפת בתוצרים המוצלחים שלך💗

שרית (21:57 9.09.2020)

אם אני מכינה יומיים מראש עדיף במקרר או במקפיא?
תודה על המתכונים המאלפים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:16 10.09.2020)

לא משנה.

חוה (18:50 7.09.2020)

האם אפשר במקום פירורי עוגיות לשים דובשניות מפוררות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 7.09.2020)

כן.

שירה (17:43 8.03.2020)

האם אפשר לעשות יום קודם מבלי לחשוש שהעוגיות/הפקאן ירטב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:38 8.03.2020)

כן אפשר.

שירה (22:13 3.03.2020)

הי אפרת!
1. האם הכמות שכתבת מספיקה לכוס כמו בתמונה?
כי אני צריכה להכין את זה ל-40 איש, וזה יוצא יקר
לכן אני רוצה להשים בכוסיות קטנות, א\”כ אני יכולה להכין 4 כמויות ויספיק לי? (מקווה שתביני…)

2. האם ניתן להוסיף חלב סויה(אני צריכה את זה פרווה)
כדי שלא ירגישו מידי את המרגרינה שבריץ\’ או שהדבש כבר מפחית את הטעם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:47 4.03.2020)

היי שירה,
אם את מכינה בכוסיות קטנות כמו בתמונה הכמות תספיק לדעתי ל-10.
לפני שאת מכפילה אני ממליצה לך להכין את הכמות שבמתכון ולראות לכמה כוסיות היא מספיקה.
לכמות שבמתכון אפשר להוסיף כרבע כוס חלב סויה קר, זה דווקא יכול לתת יותר נפח.

שירה (22:00 4.03.2020)

תודה רבה! ממש עזרת לי ונתת לי רעיון מעולה!

נועה (17:40 28.09.2019)

האם אפשר להשתמש כמילוי לפבלובות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 28.09.2019)

כן.

לילי (04:28 24.09.2019)

האם ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא עד ההגשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 24.09.2019)

כן.

הדס (13:11 22.09.2019)

היי, קודם כל האתר שלך נפלא!! אני משתמשת בו המווןן..
יש לי שאלה בבקשה,
האם ניתן להמיר את השמנת מתוקה / קצפת צמחית בריץ’?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 22.09.2019)

כן אפשר.

הדס (22:09 22.09.2019)

ושקדים במקום פקאן הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 23.09.2019)

אפשר אבל לדעתי עם פירורי עוגיות או ביסקוויטים יהיה יותר טעים.
(*אם השאלה לגבי ראש השנה אז יש כאלה שנוהגים לאכול שקדים ויש שלא).

הדס (20:10 16.09.2019)

אפרת יקרה, מתכון נהדר, רק רציתי לשים את תשומת ליבך לעניין הלכתי כלשהו- יש הנוהגים לא לאכול בראש השנה שום סוג של אגוזים (בגלל שגימטריה של ‘אגוז’ זה חטא) אז אם תוכלי לנסות לקחת את זה בחשבון במתכונים חדשים שלך לראש השנה נשמח מאוד כיא נחנו מאוד אוהבים להשתמש באתר שלך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 16.09.2019)

היי הדס,
המתכונים האלה מיועדים לכל השנה ולכן יכול להיות שיש בהם אגוזים.
בכל מקרה, אני תמיד רושמת תחליף לאגוזים (במקרה הזה פירורי עוגיות) או שאני מציינת שאפשר לוותר כדי שהמתכונים יתאימו גם לראש השנה.
שנה טובה ❤️

יעל (06:52 16.09.2019)

אפשר לעצב בצורת עוגה במקום קינוחים קטנים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 16.09.2019)

אפשר אבל זה לא יהיה יציב.
אפשר להקפיא את זה ואז יהיה קל יותר לחתוך.

מעיין (16:34 7.09.2018)

היי, אין לי ביסקיוויט שוקו. אני יכולה לערבב פתי בר וניל עם שוקולד מריר כמו שעושים לתערובת של כדורי שוקולד?

אם כן כמה שוקולד מומלץ בהתאם לכמות המתכון? *מאותגרת מטבח*

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 7.09.2018)

היי מעיין,
אפשר להכין עם פירורי ביסקוויטים בטעם וניל. לא חייב בטעם שוקו. זה גם יוצא יותר מוצלח עם המוס דבש.
שנה טובה 🌺

מעיין (12:42 8.09.2018)

הכנתי.
טעמתי ויצא מושלםםם!!!
יצאו לי דווקא 13 מנות באותה הכמות.

על חלק אשים מעל דבש לפני ההגשה ועל חלק אשים גרעיני רימון.

תודה על מתכונים קלילים ונפלאים!!!
חג שמח🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 8.09.2018)

מעולה 🙂
תודה מעיין.
חג שמח ושנה טובה 💕

הודיה (11:46 6.09.2018)

היי, כמה זמן זה נשמר במקרר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 6.09.2018)

כ-4 ימים.

פנינה (09:56 4.09.2018)

אפרת שלום
תודה רבה יצא ממש מוצלח אני קוצרת מחמאות בזכותך-
הכנתי את המוס מראש בכוסיות קטנות הקפאתי והוצאתי בצהריים לפני הארוע
וכמו שכתבתי יצא מוצלח מאוד- את האחרון נזכרתי לצלם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 4.09.2018)

אין עליך 🙂
תודה רבה על השיתוף והתמונה.
יום מקסים יקירה

אור (16:24 20.09.2017)

יצא ממש מוצלח וטעים. ממליצה להוסיף למתכות עוד קצת דבש… יאמי. תודה על הרעיון הפשוט והטעים הזה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 20.09.2017)

תודה אור, שנה טובה 🙂

אמא לתינוקות (08:24 20.09.2017)

היי אפרת
אם אני רוצה להשתמש בכל הפודינג וניל, זה יצא טוב? כי אין לי כוח להשאיר במקרר את האבקה שנשארה..אני בד”כ שוכחת מזה.

בהזדמנות זו- תודה על הכל..!!!! גם על התגובות הסובלניות שלך והפרקטיות במתכונים, שלא מאפיינות הרבה אתרי מתכונים:-)

שנה טובה ומתוקה מלאה בשפע וכל טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 20.09.2017)

היי,
פחות מומלץ לשים שקית שלמה, זה יכול להכביד על הטעם והמרקם. אם תכפילי כמויות אז אפשר.
חג שמח ושנה טובה ומבורכת!

שלומית (05:53 20.09.2017)

היי
מה הכמויות לעשרים מנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 20.09.2017)

היי שלומית,
תלוי בגודל הכוס. אני ממליצה להכין כמות כפול 4 אבל להכין בפעמיים, הכוונה כל פעם להקציף 2 מיכלי שמנת עם 4 כפות פוידנג וניל ו-4 כפות דבש (כמות גדולה מידי עלולה לפגוע בהקצפה).
שנה טובה 🙂

מיכל (10:03 19.09.2017)

חשבתי לשלב עם המוס גרעיני רימון ואולי גם תאנים טריות.
מה דעתך? זה יכול להתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 19.09.2017)

כן, למה לא?
שנה טובה 🙂

מלכי (22:54 18.09.2017)

ממש ממש טעים ויפה.
הכנתי לגננות של הבנות לכבוד השנה החדשה.
מרשים ומיוחד במיוחד!
שתהיה שנה טובה וברוכה בעשייה.
תודה על האתר המדהים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 19.09.2017)

תודה מלכי 🙂
שנה טובה ומבורכת!

עדי (14:43 7.09.2017)

וואו איזה כייף תודה ענקית 🙂

עדי (14:31 7.09.2017)

היי ושנה טובה
יש לי שאלה האם אפשר להכין כמה ימים לפני לשים בכוסיות ולהקפיא ואז להוציא קצת זמן לפני ההגשה…?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 7.09.2017)

כן, אפשר להכין לפני ולהקפיא. כמה שעות טובות לפני ההגשה להעביר למקרר.

מלכה (19:28 12.07.2017)

התכוונתי להכין חצי כמות של המוס דבש וחצי כמות מוס שוקולד אבל כשהתחלתי להכין את המוס דבש לפי המכון שלך זה יצא כל כל טעיםםםםם
שויתרתי על המוס שוקולד והכנתי גם את החצי השני עם דבש.
תודה רבה מקרב לב!!!
חסידה של האתר שלך!

מתכונים ב-10 דקות (21:56 12.07.2017)

תודה מלכה, שמחה לשמוע 🙂

דיקלה (21:19 6.10.2016)

עשיתי לראש השנה, התחסל כבר למחרת…..מהמם, כל שולחן החג היה מהמתכונים שלך,בזכותך זכינו לאוכל טעים לחג.. אין סוף של תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:39 6.10.2016)

תודה דיקלה, כיף גדול לשמוע 🙂

אורלי (20:13 5.10.2016)

ערב ראש השנה רציתי לעשות משהו מיוחד לאורחים שלי.
עשיתי מוס דבש בתחתית פיקאן מסוכר יצא מדהים החביאו במקרר שלא יגמר.
תודה רבה על מתכון טעיםםםםם.

מתכונים ב-10 דקות (20:51 5.10.2016)

שמחה לשמוע! תודה אורלי 🙂

רעות (20:32 1.10.2016)

שלום וברכה,
באם אני רוצה לעשות את המוס לכמות גדולה יותר של אנשים אז פשוט להכפיל את הכמויות באופן יחסי?
נגד להכין ל15-20 אנשים מה הכמויות?
תודה רבה וישר כוח על האתר המקסים!
שנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (21:26 1.10.2016)

היי רעות,
נכון, להכפיל את הכמויות לפי הצורך. ל-15 מנות אני מניחה שכמות משולשת תספיק (כפול 3) ל-20 מנות יהיה צורך להכפיל את כל החומרים ב-4.
חג שמח ושנה טובה 🙂

הדס (12:47 28.04.2016)

היי

הכנתי את הקינוח הזה יום שישי – ערב ליל הסדר . .. היום יום חמישי – ערב חג שני – ועדיין נשאר לי כמה כוסות קינוח .

זה היה כל הזמן הזה – תמיד – במקרר – קומה עליונה .

האם לדעתך , זה עדיין ניתן לאכילה גם היום – כשעבר שבוע ??

מתכונים ב-10 דקות (13:01 28.04.2016)

היי הדס,
זה גבולי. ממליצה לטעום ואם זה טועם בסדר אז אין בעיה.
חג שמח 🙂

שלומית (20:45 26.04.2016)

שאלה
אני מחפשת הרבה זמן מתכון למוס לימון ועדיף ללא ביצים
נראה לך שאם אני יחליף את הדבש בלימון או בפריגת לימון זה ייצא טוב?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (00:21 27.04.2016)

היי שלומית,
במקום דבש את יכולה לנסות להוסיף 2 כפות מיץ לימון ואפילו גרידת לימון, לטעום ולהמתיק באבקת סוכר או להוסיף עוד מיץ לימון לפי הטעם.
חג שמח 🙂

הדר (22:30 12.09.2015)

הי

אני רוצה להכין את המוס לערב השני של החג (שני בערב) אפשר להכין הערב ולשמור בקופסא סגורה?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:43 12.09.2015)

כן הדר, אפשר.
שנה טובה 🙂

גל (18:35 12.09.2015)

היי, האם ניתן להכין כעוגת מוס במקום לחלק לכוסות? ואם כן אז באיזו תבנית מומלץ להכין? תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (20:08 12.09.2015)

היי גל,
אפשר להכין כמו עוגה אבל אז לדעתי התחתית תצטרך להיות מביסקוויטים כדי שהיא תהיה יציבה. בתבנית עגולה בקוטר 24:
לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים מפוררים
150 גרם חמאה/ מרגרינה
לשכבת המוס:
2 מיכלי שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות שטוחות דבש
חצי כוס חלב (לפרווה אפשר לשים חצי כוס חלב קוקוס, חלב סויה או שליש כוס מים קרים)
*להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים. להדק היטב בתחתית התבנית.
*את חומרי המוס חשוב להקציף לקצפת יציבה וקשה כדי שהעוגה תהיה יציבה.
לשמור במקרר כ 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה, עדיף כמה שיותר.
חג שמח ושנה טובה 🙂

גל (12:12 14.09.2015)

תודה רבה!!! הכנתי ויצא ממש טעים (:

מתכונים ב-10 דקות (12:52 14.09.2015)

מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

עינת (22:10 7.09.2015)

היי,
האם אפשר לשים בתחתית אטריות קדאיף..?

מתכונים ב-10 דקות (22:24 7.09.2015)

כן עינת, רעיון מעולה 🙂

גדא (15:02 5.06.2015)

שלום היום יש לי אורחים ואני רוצה להכין את הקינוח אבל יש לי בעיה אני רוצה להכין עם פירורי בתי בר יש לי בטעם שוקולד ויש לי בטעם רגיל אבל אני מבולבלת איך ומה להכין ואם אני שמה בתי בר צריך להרטיב אותו או מה ? ואולי יש אפשרות לעשות שכבות בקוסות ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:24 5.06.2015)

היי גדא,
את יכולה להשתמש באיזה סוג פתי בר שאת רוצה (עם פתי בר בטעם שוקולד זה יראה יותר טוב לדעתי).
את יכולה לפורר את הפתי בר לפירורים ולשים בתחתית, מעל לשים מחצית מהקרם, לפזר שוב פירורים ושוב לשים את המחצית השניה של הקרם. את יכולה לשחק עם זה ושכבה אחת של פירורים לעשות מפתי בר בטעם שוקולד ושכבה שניה מפתי בר רגיל. לפני ההגשה את יכולה להזליף מעל מעט דבש/סירופ מייפל. (זה יראה דומה למתכון הזה – לחצי כאן).
לגבי הפירורים, אפשר להשתמש בפירורים כמו שהם ואפשר להוסיף להם חמאה או מרגרינה מומסת ולערבב ואז הם יהיו יותר מחוברים ושומניים.
בהצלחה ואירוח נעים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:33 1.04.2015)

היי מירי,
כעקרון לא צריכה להיות בעיה אבל לדעתי מבחינת הטעם עדיף להשתמש בדבש או בסירופ מייפל כי לסילאן יש טעם חזק שלפעמים משתלט על הטעם.
חג שמח 🙂

שרית (09:26 3.03.2015)

תגידי אפשר להמיר גלוקוזה בדבש?אני לא מתכוונת למתכון הזה אלא בכלליות
יש לי מתכון שלך עוגיות עם גלוקוזה השאלה אם אפשר להמיר בדבש?
תודה רבה .אין כמו המתכונים שלך

מתכונים ב-10 דקות (10:05 3.03.2015)

תודה שרית 🙂
לדעתי אין בעיה להמיר גלוקוזה בדבש.
יום נפלא!

מירי (21:28 1.04.2015)

נראה מצויין. האם במתכון של קצפת עם דבש אפשר להחילף דבש בסילן?

דניאלה (19:48 23.09.2014)

שלום..
האם אפשר להכין את הקינוח יום לפני, ואיפה עדיף לשים אותו, במקפיא או במקרר?
תודה רבה…וחג שמח!!

מתכונים ב-10 דקות (20:01 23.09.2014)

היי דניאלה,
כן, אפשר להכין יום לפני ומומלץ לשמור במקרר בתוך בקופסה סגורה.
חג שמח ושנה נפלאה!

אורטל (13:20 21.09.2014)

שלום,
האם ניתן להקפיא?
תודה רבה
שנה טובה ומתוקה!

מתכונים ב-10 דקות (13:30 21.09.2014)

הי אורטל,
כן אפשר להקפיא.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.