שום דבר לא נמצא

סוג: בשרי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30

2 חצילים גדולים מאורכים

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם בשר בקר טחון

3-4 שיני שום כתושות/קצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות

כף גדושה רסק עגבניות

שליש כוס כוסברה קצוצה

תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור

עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות

רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום

מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

הכנת החצילים:

-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס”מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).

-משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים את החצילים צד ומשאירים 15 דקות נוספות.

רוטב עגבניות ובשר טחון:

-מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, רסק ומערבבים היטב.

-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.

סידור המנה:

משמנים את התבנית.

מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעל משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.

מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.

משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה  ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 35-40 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

*אפשר להכין בתבנית מאלומיניום חד”פ בגודל 22X31 ולהגדיל כמויות: 3 חצילים, בצל בינוני, 750 גרם בשר טחון, 600 גרם עגבניות מרוסקות, כף וחצי רסק עגבניות, חצי כוס כוסברה קצוצה, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, שליש כפית פלפל שחור.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה באסקית
אורז עם קישוא וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שלומית (16:20 28.05.2021)

היי,אפשר להכין עם דפי לזניה במקום חציל?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 28.05.2021)

כן, יצא מוצלח מאד!
תעשי לפי המתכון הזה ללזניה.😊

בתיה (20:27 27.05.2021)

הי אפרת, תודה רבה! נראה מתכון מעולה.. כמה רסק עגבניות יש לשים אם אין לי עגבניות מרוסקות?

מתכונים ב-10 דקות (21:07 27.05.2021)

עדיף לרסק עגבניות טריות, אבל אם אין אפשרות- אפשר לשים כ-4 כפות רסק במקום😊

בתיה (21:24 27.05.2021)

תודה רבה!!

אביגיל (14:19 20.05.2021)

אחרי שמרכיבים את המנה אפשר לבשל במקום לאפות?
תודה על המתכונים
נהנית מאד

מתכונים ב-10 דקות (14:54 20.05.2021)

היי אביגיל,
אני לא חושבת שיהיה מוצלח לבשל את המנה.
שמחה שאת נהנית מהאתר😊

שרה (09:52 20.05.2021)

תודה!
בדיוק לפני קצת זמן חיפשתי באתר כזה מתכון….. תזכי למצוות!

מתכונים ב-10 דקות (09:59 20.05.2021)

שמחה לשמוע😊 תודה שרה ויום מקסים:)

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.