סוג: בשרי
תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
2 חצילים גדולים מאורכים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
שליש כוס כוסברה קצוצה
תיבול לרוטב: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור
הכנת החצילים:
-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס”מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
-משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים את החצילים צד ומשאירים 15 דקות נוספות.
רוטב עגבניות ובשר טחון:
-מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, רסק ומערבבים היטב.
-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.
סידור המנה:
משמנים את התבנית.
מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעל משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 35-40 דקות.
*אפשר להכין בתבנית מאלומיניום חד”פ בגודל 22X31 ולהגדיל כמויות: 3 חצילים, בצל בינוני, 750 גרם בשר טחון, 600 גרם עגבניות מרוסקות, כף וחצי רסק עגבניות, חצי כוס כוסברה קצוצה, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, שליש כפית פלפל שחור.
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עראיס מצה
המוסקה הכי מוצלחת שיש😊תודה רבה על המתכון❤️
תודה לך❤️
פעם שנייה שאני מכינה, פשוט מתכון מושלם!! תודה רבה רבה יקירה 💗
נראה מעולה! תודה לך❤️
האם אפשר להקפיא?
כן
אפרת יקרה, הכנתי את המתכון אחרי געגועים עזים למוסקה שסבתא שלי היתה מכינה. יצא מדהים!!! כולם ליקקו את האצבעות. תודה!
שמחה שיצא טעים❤️
חוזרת בשנית להכין את המתכון הטעים שהילדים לא מפסיקים לבקש להכין אותו שוב!!!
שאלה: אם אין לי עגבניות מרוסקות בשימורים. כמה עגבניות רגילות זה 400 גרם?
זה משתנה בין גדול העגבניה אבל זה יוצא בערך כוס וחצי עגבניות מגורדות.
תודה רבה רבה!!
אפשר להכין את המתכון בנינג’ה גריל?
אם כן מה שונה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
מתכון של המוסקה מעולה מהפעם הראשונה שהכנתי.
הצעה לשידרוג-לפזר צנוברים ועלי זעתר על המוסקה לפני שמכניסים לתנור
תודה ניצן🙂
היי אפרת ממש רוצה להכין את המתכון…יש אפשרות להכין את החצילים באייר פייר במקום בתנור? אם כן לכמה זמן?
היי חוה,
לא ניסיתי להכין באייר פייר אבל אני לא בטוחה אם זה מתאים.
היי
אפשר לעשות עם תפו”א במקום חצילים?
ואם כן, מה שונה באופן הכנה?
תודה!!
אשמח לתגובה
היי רחלי,
תסתכלי על המתכון הזה- מתכון למפרום בתנור.
נהנית מאאאדדדד מהמתכונים!!
אין לי בקר טחון, יש אפשרות לחזה עוף טחון?
תודה!
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר:)
להגשה חגיגית – במקום לשטח את המוסקה בשכבות אפשר לשים מעט מילוי בקצה פרוסת החציל (בצד הקצר) ולגלגל לגלילה. למזוג מעט מהרוטב בתחתית התבנעת, להניח מעליו את הגלילות אחת ליד השניה בצפיפות, ולשפוך את שאר הרוטב מעל הכל.
יצא מעולה…. תודה 🙂
שמחה מאד לשמוע😊
יש לי תבניות קטנות אלומיניום אפשרי לחתוך את החצילים לשניים ולחלק לשתי תבניות ?
היי
אפשר(:
המוסקה יצאה מהתנור עם קצת נוזלים . מה עושים?
למקרר?
היי
ניתן להסיר חלק מהנוזלים עם כף ואפשר לאפות על 150 מעלות עוד קצת.
האם ניתן להכין את פרוסות החצילים בתנור יום לפני הכנת המוסקה ?
היי
פחות כדאי אבל אפשר.
ואם אני משתמש בשום כתוש קפוא, הכמות תשתנה?
אפשר לשים כף-שתיים.
ממש טעים..
שמחה מאד לשמוע🙂
הי אפרת,
עשיתי את הרוטב עם הבשר והוא יצא לי ממש נוזלי
לשפוך אותו על החצילים?
היי,
אם יצא מדי הרבה רוטב אפשר להסיר חלק ממנו.
הי, איך מתממים אח”כ את המוסקה? תודה על המתכונים המהממים, ארוחות שישי שלנו מתבססות עליהם
היי,
אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור על 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים❤
תודה רבה
המוזרה יצאה פשוט מעדן , בעלי אכל חצי תבנית וחמי וחמתי רבו מי יאכל את החצי השני.
תודה רבה על מתכון מדהים וטעים!
גם אני הוספתי תפוח אדמה בתחתית ויצא מושלם!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, אני מנסה לעשות גרסה להדפסה וזה יוצא לי קטוע , מוציא גרסה לעמוד אחד בלבד ומה שלא נכנס בעמוד אחד פשוט נעלם. יש מה לעשות עם זה..?
היי,
את מנסה ממחשב או מפלאפון? בדקתי מהמחשב וההדפסה תקינה.
נסי להדפיס בלי לסמן את הדפסת התגובות והתמונות.
היי אפרת, מתכונים מהמממים יש לך!! שאלה, אני יכולה להרכיב את כל המנה ויום אחרי לאפות או שעדיף שלא?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה כל מרכיב בנפרד- את רוטב העגבניות והבשר, ואת החצילים האפויים. יום לאחר מכן להרכיב את המנה ולאפות.
היי נראה מעולה! האם צריך לכסות את התבנית בתנור?
היי,
שמחה שהמתכון מצא חן בעינייך!
אין צורך לכסות.
אפרת, הכנתי את המוסקה לראש השנה וכולם ליקקו את האצבעות!! הגשתי אותה כחלק ממנה עיקרית ביום הראשון אבל עקב הביקוש הוגשו השאריות ביום השני… הכל נטרף!
תענוג
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וגמר חתימה טובה🌺
יצא מעולה!!
הכנתי עם טחון צמחוני והוספתי מעל מעט גבינה. פעם הבאה אשים יותר גבינה מעל 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌷
אפשר עם טחון מן הצומח? כדאי להוסיף גבינה או תפוח אדמה למעלה ?
אפשר.
את יכולה לשחק עם תוספות לפי טעמך האישי.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לגלילות חצילים שיתכן ותאהבי.
הי אפרת
אפשר להחליף את הבשר בתחליף צמחוני ? במה?
היי אפרת,
אפשר להכין את המתכון ללא הבשר, ואפשר לשים במקום הבשר חבילת פטריות טריות קצוצות או שבבי סויה (יובה) או טופו חתוך דק ולהכין באותו אופן.
האם מרסקים עגבניות טריות או קונים עגבניות מרוסקות ?
היי,
הכי קל ומהיר להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים, אבל אפשר גם לרסק בבית.
שלום אפרת
תוכלי לתת בבקשה מתכון למוסקה
צימחונית?
תודה רבה
היי,
אפשר להכין את המתכון ללא הבשר, או לשים במקום הבשר חבילת פטריות טריות קצוצות או שבבי סויה ולהכין באותו אופן.
היי אפרת אפשר לעשות עם הודו טחון ??
היי,
אפשר להכין עם הודו, אבל עם בשר יוצא עסיסי יותר.
יצא לי נדיר מושלם !!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
יצא מושלם!!!
תודה על המתכונים שלך
קניתי את הספרים שלך בשבילי ובשביל חברות
לא מפסיקה להכין את המתכונים משם, ממליצה עליהם לכולם
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהספרים! תודה על הפרגון❤
מה אפשר במקום כוסברה?
אפשר לוותר על הכוסברה או לשים מעט רוזמרין/בזיליקום.
הי
נראה ממש טעים ואני צמחונית.. את יודעת איזה תחליך צמחוני יכול להתאים?
אפשר להשתמש בפטריות קצוצות או בשבבי סויה (למשל “יובה”)🙂
הוספתי פרוסות תפו”א בתחתית. יצא מעולה!! טעים ממש!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת, האם אפשר להוסיף פרוסות תפו”א בתחתית? האם לבשל את התפו”א לפני?
אני נהנית מאוד מאוד מהמתכונים באתר 🙂
היי,
אפשר לשלב פרוסות תפו”א שבושל עד לריכוך לפני כן.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
הי שלום
זה יהיה טוב בהקפאה?
תודה על מתכונים מושלמים
היי תילי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להקפיא(:
תודה!!
כמה זמן ניתן לשמור במקרר
אם אני מכינה היום אני יכולה לשמור עד יום רביעי במקרר או שאני צריכה להקפיא ולהפשיר?
תודה!!!
אין על האתר שלך
את יכולה לשמור בשתי הדרכים, אבל עדיף להקפיא.
חג שמח יקירה🌺
הכנתי לחג ועדין לא טעמתי אבל זה נראה מושלם
איזה יופי, נראה מעולה! חג שמח🍯
הכנתי את זה לחג וזה נראה די מרוכז ואני לא חושבת שאפשר לחתוך את זה
חשבתי להכין עוד משהו או תוספת לשים מתחת המוסקה יש לך רעיון?
היי הודיה,
מה הכוונה מרוכז?
את יכולה להגיש את המוסקה מעל אורז, קוסקוס, אטריות, ואפילו על בצק עלים חתוך לריבועים ואפוי.
הי אפרת,
לכמה מנות זה מספיק?
היי לידור,
אמור לצאת כ-15 חתיכות.
היי אפרת,
כמה עגבניות טריות יש לרסק במקום 400/ 600 גרם עגבניות מרוסקות?
היי מארי,
במקום 400 גרם עגבניות מרוסקות אפשר לרסק כ-4 עגבניות בינוניות.
מתכון מעולה, הילדים ממש אהבו. תודה רבה!
שמחה ממש שאהבתם❤
יצא טעים ויפה 👌
תודה
נראה ממש מעולה! איזה כיף ששיתפת❤
היי,אפשר להכין עם דפי לזניה במקום חציל?
כן, יצא מוצלח מאד!
תעשי לפי המתכון הזה ללזניה.😊
הי אפרת, תודה רבה! נראה מתכון מעולה.. כמה רסק עגבניות יש לשים אם אין לי עגבניות מרוסקות?
עדיף לרסק עגבניות טריות, אבל אם אין אפשרות- אפשר לשים כ-4 כפות רסק במקום😊
תודה רבה!!
אחרי שמרכיבים את המנה אפשר לבשל במקום לאפות?
תודה על המתכונים
נהנית מאד
היי אביגיל,
אני לא חושבת שיהיה מוצלח לבשל את המנה.
שמחה שאת נהנית מהאתר😊
תודה!
בדיוק לפני קצת זמן חיפשתי באתר כזה מתכון….. תזכי למצוות!
שמחה לשמוע😊 תודה שרה ויום מקסים:)