זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 17 עוגיות
סוג: חלבי
200 גרם קמח תופח לפסח (כוס וחצי)
כף גדושה סוכר
75 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני)
2 כפות (20 מ”ל) שמן
1 ביצה
3-5 כפות מיץ תפוזים
למילוי: 4 כפות מלאות ממרח שוקולד כשר לפסח
-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מיץ תפוזים בהדרגה ולפי הצורך).
-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה למלבן בעובי כחצי ס”מ (אם אין לכם מערוך כשר לפסח אפשר לרדד בעזרת בקבוק יין סגור).
-מורחים ממרח שוקולד באופן אחיד ומגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה. עוטפים את הרולדה בנייר אפיה ומכניסים למקפיא להתקשות למשך 25-30 דקות.
-מוציאים את הרולדה מהמקפיא וחותכים לפרוסות בעובי 1.5-2 ס”מ. מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
-אופים במשך כ25 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים לחלוטין.
*אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות סילאן לפסח |
- עוגיות מקמח תפוחי אדמה |
- עוגיות קוקוס |
- קרקרים כשרים לפסח
היי אפרת!
בא לי להכין את המתכון אבל מה זה קמח תופח???
זה נקרא “קמח תופח לפסח”. ניתן למצוא בסופרים.
הי אפרת
האם אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה כדי שיהיה פרווה?
כן אפשר:)
אפשר להשתמש בקמח מצה? ובשמן?
לא מומלץ להשתמש בשמן- זה ישנה את המרקם. לגבי קמח מצה- לא יצא מוצלח במתכון הזה להשתמש בו.
הי אפשר אולי להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
היי,
קמח תפו”א לא מתאים כאן(:
אגב ניסיתי להכין וזרקתי הכל היה דביק ממש איך אפשר לעשות שלא יהיה דביק עשיתי לפי ההוראות
הבצק אמור לצאת מעט דביק אבל לא מאד. האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? הוספת מיץ תפוזים בכמות שהיה צריך ולא יותר?
את יכולה להוסיף מעט קמח לבצק וגם לקמח את ניירות האפייה על מנת להקל את ההתעסקות איתו.
אם הוצאתי מהמקרר את החמאה כמה זמן צריך לחכות בשביל להשתמש בה אין אפשרות לקצר ?
היי,
חשוב שהחמאה תהיה רכה על מנת ליצור בצק אחיד ובמרקם הנכון.
היי
האם ניתן להשתמש בממרח תמרים במקום שוקולד?
היי,
כן, אפשר(:
צהריים טובים
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי לפסח במקום קמח תופח?
היי,
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ולהוסיף כפית גדושה אבקת אפייה.
חג שמח!
אפרת יקרה
תודה לאל על המתכונים הנפלאים שלך ועל האווירה הטובה.
האם אפשר להכין מילוי מקקאו וסוכר? משהו כזה? אין לי כרגע ממרח.
בכלל אשמח להצעות למילויים נוספים
בברכה
מיכל
היי,
תודה על המילים החמות❤
אפשר למלא בקקאו, אבל המריחה עשויה להיות יותר קשה מאשר ממרח.
למילוי קקאו: לערבב כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת.
אפשר למלא כמעט בכל ממרח (חלבה, נוגט, ריבה ועוד) ולשלב מעט אגוזים טחונים או קוקוס או חלבה מפוררת.
חג שמח!
יש! ממש בזמן. תודה רבה! חג שמח לך
שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח תופח רגיל – לא כזה שכשר לפסח, ואם כן – האם זה משנה משהו בכמות או באופן ההכנה?
היי,
אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל+ חצי כפית אבקת אפייה. יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח, ללא שינוי נוסף במתכון.
1. ואפשר כוס וחצי קמח תופח (רגיל, לא מצה) בלי להוסיף אבקת אפיה?
2. ואיך אדע אם צריך להוסיף עוד קצת קמח…?
תודה!
1. אפשר אבל פחות כדאי.
2. אם הבצק יצא מדי דביק ונוזלי.
אגב, קיים באתר מתכון לעוגיות מגולגלות.
אוקיי, תודה רבה אפרת, חג שמח
אפרת היקרה!
תודה על המתכונים המושקעים והמדהימים כל פעם מחדש!
רציתי לשאול אותך אם יש דבר כזה מתכון לעוגה/ עוגיות ללא אפיה בתנור? (חוץ מהקינוחים)
אולי עם סיר כלשהו או בצורה מסוימת?
אשמח מאוד לדעת!
פסח כשר ושמח!
היי,
ניתן לאפות חלק מסוגי העוגות (למשל עוגת שיש או עוגת תפוזים) בסיר פלא.
אני יודעת שאפשר להכין גם עוגיות שוקולד צ’יפס במחבת, אך הן יוצאות שונה מהרגיל.
תודה יקרה על המענה המהיר!
התכוונת שאת העוגיות שוקוצ’יפס של פסח שלך אפשר להכין במחבת?
אפשר לנסות להכין גם את המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ’יפס, אך התכוונתי שידוע לי על מתכונים ברשת לעוגיית שוקולד צ’יפס במחבת.
אם תרצי לנסות את המתכון שלי במחבת- יש לשמן עם חצי כפית חמאה את המחבת, להניח בה כמה כדורי בצק שנכנסים במרווחים, לשטח מעט, לכסות את המחבת בנייר כסף ולטגן עד שהחלק התחתון של העוגיות משחים. לאחר מכן להפוך את העוגיות צד ממש בעדינות ולטגן עוד כ-3 דקות. כדי לטגן נגלה נוספת יש לנגב את המחבת עם נייר סופג ולחזור על הפעולות הנ”ל כולל שימון בחמאה.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה את המתכון שלי במחבת(:
תודה רבה על הפירוט! אני אעדכן בעזרת ה’ אם אכין.
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
ואיזה כמות?
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן- המרקם של העוגיות ישתנה והבצק עלול להיות לא נוח לעבודה.
שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קרונפלור במקום הקמח התופח?
היי לאה,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א בלבד- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
לא ניסיתי בעצמי, אך יתכן ואפשר להמיר את הקמח ב3/4 כוס קמח מצה+ 1/4 כוס קמח תפו”א+ חצי כוס קמח שקדים+ כפית אבקת אפייה.
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
כדי שהמגולגלות יהיו ללא גלוטן איזה קמח אפשר להחליף?
היי,
במתכון יש להשתמש בקמח שהוא ללא גלוטן וכשר לפסח(:
לא ידעתי שיש קמח שהוא לא חמץ כשר לפסח
יכול ללכת עם קמח מצה?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אך יתכן ואפשר להמיר את הקמח ב-3/4 כוס קמח מצה+ 1/4 כוס קמח תפו”א+ חצי כוס קמח שקדים+ כפית אבקת אפייה.
תודה רבה!
אנסה בפסח
נהנית מאד מהמתכונים שלך שמככבים לי במטבח (ומהאפשרות לשאול ולקבל תשובה כל כך מהר)🙂
איזה כיף לשמוע, חג שמח😊
היי אפרת, המתכון נראה פשוט מעולה!! אני רואה שיש הרבה שמבקשים תחליף לקמח תופח חח 🙂 גם אני לא משתמשת בקמה הזה לצערי, מה הסיכוי שאפשר להכין בצק מוצלח מקמחים שכן יש לי – קמח טפיוקה, קמח שקדים וקמח תפו”א? מניחה שאפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס מוצק? תודה רבה יקירה והמשך יום מקסים 🙂
היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
לא ניסיתי בעצמי, אך יתכן ואפשר להמיר את הקמח ב3/4 כוס קמח מצה+ 1/4 כוס קמח תפו”א+ חצי כוס קמח שקדים+ כפית אבקת אפייה.
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס- החלק המוצק בלבד.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
בהצלחה😊
הי אפרת ראשית תודה על המתכון נראה מעולה,,, ותודה על הטיפים! אפשר לשים מרגרינה מחמאה במקום חמאה זה יתן את אותו מרקם? תודה מראש
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש במחמאה או מרגרינה במקום חמאה.
מה אפשר במקום חמאה? לא רוצה חלבי. ילך עם שמן?
היי,
פחות מומלץ להמיר את החמאה לשמן.
עדיף להשתמש ב-75 גרם שמן קוקוס- החלק המוצק בלבד.
אם אין אפשרות אחרת אפשר לשים שליש כוס שמן במקום חמאה, אך המרקם ישתנה.
שלום אפרת, איזה קמח זה בדיוק? על בסיס מה?
היי רחל,
קמח תופח לפסח מיוצר ומשווק ע”י הרבה חברות.
באופן כללי מדובר בתערובת של קמחים ועמילנים ללא גלוטן בתוספת חומרים מתפיחים, שמשמשים תחליף לקמח תופח רגיל.
לכל חברה יש מרכיבים אחרים ואפשר לבדוק זאת ברשימת המרכיבים על האריזה.
היי אפרת!
אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
היי,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א בלבד- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
אם אין קמח תופח לפסח, במה ניתן להשתמש? אפשר לערבב קמח תפוא עם קמח מצה ואבקת אפיה?
היי,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א בלבד- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
לא ניסיתי, אך יתכן ואפשר להמיר את הקמח ב3/4 כוס קמח מצה+ 1/4 כוס קמח תפו”א+ חצי כוס קמח שקדים+ כפית אבקת אפייה. אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
יש אפשרות להחליף את הקמח תופח בקמח תפוחי אדמה ואבקת אפיה? (אנחנו לא משתמשים בקמח תופח בפסח)
היי,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א בלבד- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
לא ניסיתי, אך יתכן ואפשר להמיר את הקמח ב3/4 כוס קמח מצה+ 1/4 כוס קמח תפו”א+ חצי כוס קמח שקדים+ כפית אבקת אפייה. אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
אפשר להכין מקמח תפו”א?
היי,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
המתכון נראה מעולה
כיצד ניתן להמיר את הקמח תופח בקמח מצות או קמח תפו”א?
היי,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א בלבד- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
לא ניסיתי, אך יתכן ואפשר להמיר את הקמח ב3/4 כוס קמח מצה+ 1/4 כוס קמח תפו”א+ חצי כוס קמח שקדים+ כפית אבקת אפייה. אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
מתאים לדעתך גם עם קמח תפוחי אדמה?
היי,
פחות מתאים להשתמש בקמח תפו”א- לא יהיה ניתן לעבוד עם הבצק.
מצרפת מתכון אחר לעוגיות מקמח תפו”א.
נראה מתכון נהדר. תודה! אפשר להוסיף שברי אגוזי מלך עם השוקולד?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף שליש כוס אגוזים קצוצים דק מעל השוקולד שמורחים.