זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 9 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה גדולה
3 כפות מלאות (50 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מים
בננה בינונית בשלה מעוכה עם מזלג
חצי כוס (50 ג’) שיבולת שועל דקה
3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל
כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון
לפיזור מעל: 2-3 כפות שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג’טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).
-מערבבים את החומרים (מלבד השוקולד צ’יפס) בעזרת כף או מטרפה לפי הסדר הרשום, עד לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערה: במתכון הזה פחות מומלץ להשתמש בקמח מלא/כוסמין מלא. בשילוב עם בננה ושיבולת שועל, המאפינס עלולים לצאת דחוסים.
- מאפינס טחינה ושוקולד |
- עוגת שיבולת שועל ושוקולד |
- מאפינס אוכמניות |
- עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים |
- עוגת טחינה טבעונית |
- מאפינס קוקוס
הכנתי אתמול עם הילדים מזה נהנו ואכלו יצא טעים בטירוףףףףף אבל שמתי שיבולת שועל עבה ויצא טעים בטירוףףףףף ושמר לבית הספר גם טעים וגם בריא …הילדים שלי כבר יודעים עם לחפש מתכון זה רק באתר 10 דקות. הכל טעים ובריא וגם לא לוקח הרבה זמן להכין ויש פה מלא דברים שגם ילדים יכולים להכין לבד
איזה כיף לשמוע❤️
רק להגיד תודה על האתר המעולה שלך אפרת,
ושהכנתי כבר עשרות פעמים את המתכון האדיר הזה!
מכפילה פי שלוש ומקפיאה, מפשירה בטוסטר בבקרים לילדים
שדרוג: שוקוצ’יפס לבן מעולה עם הבננה !
תודה אדוה יקרה❤️
היי אפרת,
אני רוצה לשים רסק תפוחים במקום בננה. כמה לשים?
תודה רבה, מאוד אוהבת את המתכונים שלך
כרבע כוס:)
בס”ד
היי אפרת מה שלומך?
יש לי ביצים מדיום, האם לשים 2?
תודה רבה על מתכונים נפלאים
כן🙂
הכנתי עכשיו עם הילדים ושמתי חצי כוס רסק תפוחים במקום בננה ולילדים שמתי עדשים במקום שוקולד ויצא מושלם!!!!
רך וטעים ברמות! והילדים ממש מתלקקים, אז תודה על המתכון!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
שוקולד צ’יפס שיש לי בבית הוא 100% וזה מר, זה גורם למאפה גם להיות עם טעם מריר. יש סוגים אחרים של שוקלד צ’יפס פרווה?
היי,
ברוב החברות יש לשוקולד צ’יפס המריר את אותו הטעם.
אפשר לקנות נטיפי שוקולד מריר בחנויות המתמחות במוצרי אפייה והם יותר איכותיים שם.
אופציה נוספת היא לחתוך שוקולד מריר לקוביות קטנות ולהשתמש בהן במקום.
אני רוצה להכין את זה כמשלוח מנות ליום שלישי . אם אני מכינה היום איך הכי נכון לשמור אותם?
וכמה זמן אפשרי לשמור אותם בחוץ?
מחוץ למקרר המאפינס במיטבם כיומיים.
אפשר לשמור במקרר עד ליום שלישי. אפשר גם להקפיא.
וואוו יצא נדיר.אפילו הקטן שלי התלהב מזה.
עכשיו אני מכינה עוד נגלה אבל הפעם כפול בכמויות.
תודה רבה♥️
נראה מקסים וטעים!
איזה כיף שיצא מוצלח ושחזרת לשתף🌺
יש אפשרות להכין עם פחות קמח לבן ויותר שיבולת שועל? אם כן מה הכמויות?
לא הייתי מפחיתה בכמות הקמח, העוגות עלולות לצאת פחות מוצלחות מבחינת המרקם.
את השיבולת שועל טחנתי.
הכנתי שוב והפעם כפול בכמויות יצא מושלם שוב והפעם המרתי חצי מכמות הקמח לשיבולת שועל טחון וכפית גדושה קינמון.יצא טעים מאד מאד.
אין על המתכונים שלך.ושוב תודה רבה♥️
מעולה שמחה לשמוע!
פורים שמח(:
היי אפרת, האם חייב קינמון? אפשר במקום תמצית וניל?תודה רבה
היי,
לא חייב קינמון, אפשר להוסיף תמצית וניל(:
בוקר אור אפרת
קראתי במענה שלך לתגובות
שלאחר ההכנה צריך לשמור לא במקרר למה?
או שלאחר יממה לשים במקרר
להקפיא אפשרי לא?
ושאלה נוספת מה תפקיד הנילון הניצמד אם אשתמש בנייר האפייה לעטוף
או שהנילון הניצמד שומר יותר טרי?פשוט אני לא משתמשת בניילון ניצמד ולא בנייר כסף
תודה מראש על העזרה.
היום אכין את המתכון הזה פעם נוספת .
היי,
במקרר המאפינס משנים את מרקמם בהדרגה, לכן כל עוד לא חם והמאפינס מיועדים לאכילה מיידית- אפשר לשמור במקום קריר.
אפשר להקפיא ומומלץ לתת חימום בתנור לאחר ההפשרה.
הניילון הנצמד שומר על לחות וכך המאפינס נשמרים רכים ועסיסיים.
נייר אפייה לא ייתן את אותו אפקט- רק יתרטב.
בהצלחה!
אפרת, שלום רב. יש לי מתכון לתבנית של 24 מיני-מאפינס. אם ארצה להגדיל לתבנית ח”פ 22X31, מספיק להכפיל את הכמויות ב-2? ומה יהיה משך האפייה? תודה מראש
היי רימה,
לדעתי מספיק להכפיל כמויות פי 2.
משך האפייה עשוי להתארך בכמה דקות- מומלץ לבדוק עם שיפוד שהמאפינס מוכנים לפני סיום האפייה.
בהצלחה!
אני כל הזמן משתמשת באתר שלך מעולה
איזה כיף לשמוע(: תודה על הפרגון❤
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן? ואם כן אותה כמות או כמות שונה?
היי,
כן, אפשר קמח כוסמין לבן ללא שינוי במתכון.
כמה קלוריות זה ?
היי,
כ-170 קלוריות למאפינס.
שמתי פירות יער במקום שוקולד צ’יפס. יצא פצצה !!! תודה אפרת
פירות יער זו אחת התוספות האהובות עלי(: שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת❤
אני מנסה הרבה מתכונים מהאתר שלך ובתור אחת שלא אוהבת לבשל
אני חייבת לומר לך שאין כמו המתכונים שלך
כל מתכון שאני מנסה יוצא מוצלח וטעים והכל כ”כ פשוט
כמה פשוט כמה טעים
אין מילים
תודה לך יקירה על המילים החמות! שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
הי אפרת, ניתן להקפיא את הקאפקייקס?
היי,
אפשר, ורצוי לאפות אותם כ-5-10 דקות על 170 מעלות אחרי הפשרה על השיש ולפני ההגשה😊
תודה רבה!
אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל ואם כן כמה?
היי יערית,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל באותה כמות (אם כי המרקם יצא דחוס יותר). עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו “תמי” או “כרגיל”, או בקמח כוסמין.🙂
אפרת הי, יצא טעים ממש !!! ממשיכה “לחרוש” על האתר ולהכין את המתכונים שלך וכולם יוצאים מוצלחים. ממש כייף והרבה תודות 🙂 שיהיה שבוע קסום !
תודה יקירה ושבוע נפלא!😊
הי אפרת,
אם ממירים את הסוכר במייפל, האם יש צורך לשנות את כמות הנוזלים או הקמח?
*שואלת כי נתקעתי בלי סוכר, כמובן שגם מייפל הוא סוכר טהור..
תודה 🙂
היי יעל,
אפשר להשתמש במייפל, אין צורך לשנות במתכון את הכמויות 🙂
יום נפלא🌸
כמה קלוריות לאחד?
כ-170 קלוריות למאפינס.
כשבאתי הבוקר להכין את המתכון גיליתי שהחבר’ה גמרו את כל הבננות…:D אבל בניתי על המאפינס האלה עוד מהלילה ולא רציתי לוותר, אז במקום בננה שמתי ברגע האחרון 2 תפוחים קטנים חתוכים לחתיכות דקיקות, חמוציות ואגוזים קצוצים. יצא מעולה! וזו ההזדמנות לומר שאני ממש נהנית מהמתכונים הברורים והנוחים שלך, תודה!
נראה מעולה עינת!!
שמחה לקרוא שאהבת ותודה על הטיפ הנפלא
המשך יום נפלא😍
היי אפרת
הכנתי עם שמן אבוקדו וקמח כוסמי ן70אחוז עברה רבע שעה
הקיסם יבש אבל המאפינס מאוד רכים
מה דעתךזהכך אמור להיות? זה מוכן?
תודה והמשךיוםטוב.
היי עינת,
איך זה יצא בסוף?
זה בסדר שזה רך. חשוב רק שהקיסם ייצא יבש.
אפרת
קצת הזוי השאלה אבל אפשר להשים שמן זית ? נגמר לי השמן🤨
אפשר אבל עדיף שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן כדי שלא יורגש בעוגה.
אפשר במקום שוקולד ציפס לשים שוקולד מגורד?
כן. עדיף לקצוץ אותו עם סכין.
מתכון מושלם ויחסית גם בריא! הילדים והמבוגרים אהבו מאוד.
תודה רבה לך על מתכונים נהדרים שתמיד יוצאים מוצלחים
שמחה לשמוע 🙂
תודה ילנה
היי, האם ניתן להחליף את השיבולת שועל הדקה בשיבולת שועל עבה?
זה ייצא פחות מוצלח כי שיבולת השועל תורגש בעוגה.
תודה על המענה המהיר! 🙂 הכנתי בכל זאת (טחנתי את השיבולת שועל העבה) ויצא טעים! תודה על המתכון 😀
מעולה שטחנת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרתי,
עוד מתכון מושלם
תודה רבה😊
מהמם 💗
תודה רותם
היי אפרת
אם מחליטה להכין עם רסק תפוחים במקום שמן במקום שליש כוס שמן כמה כפות רסק תפוחים עליי לשים? כאשר משתמשת בביצה או כשלא משתמשת בביצה כמה כפות?
תודה.
בכל מקרה לא כדאי לשים יותר מרבע כוס רסק תפוחים כי יש גם בננה מעוכה.
אני לא ממליצה לוותר על הביצה, זה ייצא ממש דחוס.
כמה קלוריות יוצא ליחידה? תודה רבה על אתר מדהים!
כ-170 קלוריות למאפינס.
ממש טעים.. מה אפשר לשים במקום שיבולת שיעול לאלרגנים?
אפשר להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת ולוותר על שיבולת השועל.
וואווו… מושלםםםםם הרגע הכנתי והבת שנתיים שלי טרפה כמעט את כולם:).
אין על המתכונים שלך אפרת!
שמחה שהיא אהבה ❤️
תודה ירדנה
הי אפרת,
האם אפשר להכין כעוגת אינגליש קייק או שיש לשנות משהו בכמויות?
כן אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
יום מקסים 🌺
אפשר להמיר את השוקולד בפירות יער קפואים? האם צריך להפשיר אותם לפני השימוש?
לא יודעת, לא ניסיתי בעוגה הזאת.
אין צורך להפשיר לפני.
מתכון מעולה, קל להכנה, מדוייק מאוד
שמחה שאהבת 🙂
שלום. תודה רבה על המתכון המעולה. הכנתי בעבר וכעת אין לי ביצים בבית. במה ניתן להמיר את הביצה?
היי מרינה,
אני לא חושבת שכדאי לוותר על הביצה במקרה הזה כי גם ככה המרקם של המאפינס קצת “כבד” בגלל הבננה ושיבולת השועל. המרקם עלול לצאת דחוס וכבד בלי ביצה.
היי
אפשר לשים במקום שמן חמאה או משהו בריא יותר?
אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן קוקוס.
היי אפרת,
הכנתי כמו שאמרת..
אך עם קמח כוסמין סוכר חום וצימוקים במקום שוקוציפס.
ויצא טעם ממש טעים!
תודה על עוד מתכון מהמם!!!!
לילה טוב!
תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🌷
היי..
אפשר לשים ביצה נוספת במקום בננה?
תודה!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לדעתי יהיה צורך להגדיל את כמות המים לשליש-חצי כוס.
הי אם רוצה בערך כ 30-40 יחידות קאפקייק בכמה להכפיל? ואיזה קרם מתאים לזילוף חלבי/פרווה?
בגדול יש להכפיל ב-4 אבל אני לא ממליצה להכין כמות גדולה מידי בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם של העוגה.
אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל ב-2.
אין צורך בקרם כי יש שוקולד צ’יפס. אם בכל זאת את רוצה אז אפשר להכין ציפוי שוקולד.
האם ניתן להקפיא? במידה וכן איך הכי טוב להפשיר?
כן אפשר להקפיא. להפשיר על השיש כשזה עדיין עטוף בניילון נצמד.
הי אפרת! צריך להכין את השיבולת שועל לפני או שמכניסים אותה כמו שהיא לבלילה?
לא, אין צורך. פשוט להשתמש בשיבולת שועל דקה כמו שהיא.
היי. האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה והאם ניתן להוסיף טחינה וכמה תודה
אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה. טחינה גולמית אפשר להוסיף 1-2 כפות (לא מומלץ יותר כי זה עלול להפוך את המרקם ל”כבד” מידי).
היי, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים !
אני רוצה להכין לבני בן השנה וחצי משהו קליל לאכול לפני הגן. מאפינס נראים לי אופציה טובה אך איך אפשר לשנות את המתכון שיהיה בריא יותר?
ניתן להמיר את הסוכר/שמן/קמח לבן בדברים אחרים? ואם כן באיזה כמויות? או שאת ממליצה לי על מתכון אחר? תודה רבה מראש!
היי שרון,
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא אבל המרקם ייצא קצת יותר דחוס או שאפשר לשלב חצי כמות קמח לבן ואז זה ישפר את המרקם. במקום סוכר אפשר לשים סירופ מייפל טבעי. במקום שליש כוס שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.
מחפשת מתכון שהיה לי פעם מאפינס משיבולת שועל עבה, משרים במיץ תפוזים 10 ד’, מוסיפים (מה?) ומגוונים בתוספות. יצא טעים בריא ומשביע. אשמח לקבל מתכון
סורי אבל אני לא מכירה את המתכון.
הכנתי לעצמי (: יצא מהמם כרגיל.
רק רציתי להגיד תודה רבה על כל המתכונים! מאז שאני באתר שלך אני בכלל לא מסתכלת על אתרים אחרים – אני כבר לא צריכה לחפש מתכונים בגוגל, אלא ישר בחיפוש של האתר! כל מתכון קל, יוצא טעים, בלי תחושה של שחיתות, כמויות נורמליות ופשוטות להבנה, סוכר במידה שצריך ולא יותר מדי, יש גם פרווה לנמנעים כמוני מחלב. כל קינוח יוצא לי סופר טעים, וגם הארוחות מדהימות… הכל!
וגם ההמלצה שלך על תחליף הסוכר לאפייה ממש מוצלחת! טעם כמו של סוכר רגיל והרבה פחות קלוריות!
בקיצור תודה רבה, אני מאד נהנית מהאתר ואמשיך להיות קוראת נאמנה, בבקשה תמשיכי בעשייה המבורכת.
לילה טוב!
תודה רבה אורטל היקרה! ❤️
מכין את זה לבן שלי. אני צריך לצאת מהבית ברגע שמוציא מהתנור. אחרי כמה זמן הבן שלי יכול להוציא את זה מתבנית שקעים חד פעמית?
איך מוציאים את זה מהשקעים בלי שהמראה יהרס?
1. אחרי שהמאפינס מתקררים לטמפ’ החדר (שעה-שעתיים).
2. מוציאים בעדינות. אפשר לשחרר את הצדדים בעזרת סכין לא חדה.
שלום אפרת .
במה ניתן להמיר את הבננה ?
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס מיץ תפוזים.
לא ממש מוכר לי הקונספט של הקאפקייקס אז שואלת – אוכלי את זה חם מהתנור או אחרי שהתקרר על השיש? אם אחרי שהתקרר כמה זמן לוקח לזה להתקרר בערך? איך שומרים ליום המחר (אם אפשרי בכלל, וכמה זמן אפשר לשמור)
יש להניח לזה להתקרר לגמרי. כשעה.
שומרים עטוף בניילון נצמד מחוץ למקרר. בימים חמים מומלץ לשמור במקרר לאחר יממה.
אם אני מכינה מחר בסביבות שלוש, וצריכה את זה למחרתיים בסביבות שלוש, עדיף להכניס למקרר או לא?
אפשר לשים במקום מוצל וקריר בבית (לא במקרר). עטוף היטב בניילון נצמד.
הכנתי המתכון באינגליש קייק יצא מעולה תודה רבה.הוספתי מעט סילאן.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב
רוצה להכין את המתכון ויש מספר דברים שלא ברורים לי:
– לגבי אבקת קינמון: לא מוצא משהו כזה בסופר. ראיתי רק קינמון טחון איפה שכל התבלנינים. האם לזה הכוונה?
– לגבי השוקולד צ’יפס: יש בבית שוקולד צ’יפס מריר, זה בדר או שעדיף לקנותת שוקולד צ’יפס חלב?
– לגבי הקמח: יש לי ילד שנמנע מגלוטן. האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? אם כן האם צריך לשנות משהו במרכיבים האחרים, בחום התנור, או במשך האפייה וכו?
– לגבי התבנית: רוצה להשתמש בתבנית מאפינס (שקעים) חד פעמית, האם זה בסדר? מבחינת גודל השקעים האם זה זהה לתבניות מאפינס רגילות או שצריך לעשות התאמה בכמויות? האם צריך לשמן אותן? ואם כן בכמה שמן? האם החד פעמיות דורשות שינוי בחום התנור או במשך האפייה? בנוסף האם אפשר להשתמש במנז’טיםבתבניות החד פעמיות? בכלל מה התפקיד/היתרון של המאנז’טים?
בנוסף ראיתי בסופר תבניות מאפינס של ניקול שהן בעצם גביעים בודדים מנייר? על מה את ממליצה על השקעים החד פעמי מאלומיניום או על הבודדים מנייר ואם האלה מנייר אז על מה שמי אותן?
1. כן. קינמון טחון
2. שוקולד ציפס מריר בסדר
3. אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל באותן כמויות.
4. כן אפשר בשקעים חד פעמי. לשמן עם שמן בתחתית ובצדדים. אין יתרון למנג’טים אבל עדיף חד פעמי כי מנג’טים צריכים תבנית שתחזיק אותן. אין שינוי בזמן האפיה.
5. לא משנה. אין עדיפות.
תודה על התשובה המפורטת.
את התבנית שקעים – כל שקע ללמלא עד הסוף או חצי או 3/4? איך זה עובד? אני חדש בכל עניין הביול/אפייה
אגב כשזה מוכן מתי אפשר להוציא את זה מהשקעים?ישר? ואיך להוציא את זה בלי שזה יאבד מהצורה שלו?
עד 3/4 גובה.
יש להמתין עד שהעוגות מתקררות לגמרי ורק אז לחלץ בעדינות מהתבנית. זה אמור לצאת בקלות. אם לא, אפשר לקלף את התבנית מהעוגות (לגזור קצת את הקצוות).
יצא טעים .טעם מיוחד!
תודה שרית 🙂
הכנתי את המאפינס יצא מעולה שדרגתי במקום מים הוספתי 1/4 כוס שמנת 9% + 2 כפות חלב.
במקום קמח רגיל הוספתי קמח כוסמין יצא טעים טעים טעים.
בפעם הבאה אכפיל את הכמויות, תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות?
כן. חשוב רק להקפיד לא לערבב יותר מידי את התערובת כדי שהיא לא תצא דחוסה.
אם יש לך מיקסר אני בכלל ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר כמה דקות, כדי שהעוגה תצא יותר אווורירית.
שלום רב,
ראשית, תודה על המתכונים השבועיים!! זו מתנה מקסימה לכל סוף שבוע!
אם יש לי שיבולת שועל רגילה, ניתן לטחון לדקה? או שצריך את האינסטנט…האם ניתן לוותר על קינמון?
כן, אפשר לטחון שיבולת שועל רגילה.
אפשר לוותר על הקינמון.
יום מקסים 🌷
מעולה.🤗🤗יוכן בהקדם.מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-35 דקות.
יום מקסים 🙂