זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 9 מאפינס

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ביצה גדולה

3 כפות מלאות (50 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) מים

בננה בינונית בשלה מעוכה עם מזלג

חצי כוס (50 ג’) שיבולת שועל דקה

3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל

כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון

לפיזור מעל: 2-3 כפות שוקולד צ’יפס




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג’טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).

-מערבבים את החומרים (מלבד השוקולד צ’יפס) בעזרת כף או מטרפה לפי הסדר הרשום, עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: במתכון הזה פחות מומלץ להשתמש בקמח מלא/כוסמין מלא. בשילוב עם בננה ושיבולת שועל, המאפינס עלולים לצאת דחוסים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם עדשים, פטריות וגזראורז עם עדשים, פטריות וגזר
שעועית לבנה עם תפוחי אדמה שעועית לבנה עם תפוחי אדמה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אקה (12:48 24.12.2021)

אני כל הזמן משתמשת באתר שלך מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 24.12.2021)

איזה כיף לשמוע(: תודה על הפרגון❤

avatar
מעיין (13:25 19.10.2021)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן? ואם כן אותה כמות או כמות שונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:20 19.10.2021)

היי,
כן, אפשר קמח כוסמין לבן ללא שינוי במתכון.

avatar
ספ (23:50 18.10.2021)

כמה קלוריות זה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:27 19.10.2021)

היי,
כ-170 קלוריות למאפינס.

avatar
Ali (10:42 1.10.2021)

שמתי פירות יער במקום שוקולד צ’יפס. יצא פצצה !!! תודה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 1.10.2021)

פירות יער זו אחת התוספות האהובות עלי(: שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת❤

avatar
מעין (19:57 5.07.2021)

אני מנסה הרבה מתכונים מהאתר שלך ובתור אחת שלא אוהבת לבשל
אני חייבת לומר לך שאין כמו המתכונים שלך
כל מתכון שאני מנסה יוצא מוצלח וטעים והכל כ”כ פשוט
כמה פשוט כמה טעים
אין מילים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 5.07.2021)

תודה לך יקירה על המילים החמות! שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
Liore (11:01 15.05.2021)

הי אפרת, ניתן להקפיא את הקאפקייקס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 15.05.2021)

היי,
אפשר, ורצוי לאפות אותם כ-5-10 דקות על 170 מעלות אחרי הפשרה על השיש ולפני ההגשה😊

avatar
Liore (21:35 15.05.2021)

תודה רבה!

avatar
יערית (10:53 25.04.2021)

אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל ואם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 25.04.2021)

היי יערית,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל באותה כמות (אם כי המרקם יצא דחוס יותר). עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו “תמי” או “כרגיל”, או בקמח כוסמין.🙂

avatar
סיגי (19:38 24.04.2021)

אפרת הי, יצא טעים ממש !!! ממשיכה “לחרוש” על האתר ולהכין את המתכונים שלך וכולם יוצאים מוצלחים. ממש כייף והרבה תודות 🙂 שיהיה שבוע קסום !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 24.04.2021)

תודה יקירה ושבוע נפלא!😊

avatar
יעל (09:39 14.01.2021)

הי אפרת,
אם ממירים את הסוכר במייפל, האם יש צורך לשנות את כמות הנוזלים או הקמח?
*שואלת כי נתקעתי בלי סוכר, כמובן שגם מייפל הוא סוכר טהור..
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 14.01.2021)

היי יעל,
אפשר להשתמש במייפל, אין צורך לשנות במתכון את הכמויות 🙂
יום נפלא🌸

avatar
שיר (08:50 11.01.2021)

כמה קלוריות לאחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:54 11.01.2021)

כ-170 קלוריות למאפינס.

avatar
עינת (10:39 4.01.2021)

כשבאתי הבוקר להכין את המתכון גיליתי שהחבר’ה גמרו את כל הבננות…:D אבל בניתי על המאפינס האלה עוד מהלילה ולא רציתי לוותר, אז במקום בננה שמתי ברגע האחרון 2 תפוחים קטנים חתוכים לחתיכות דקיקות, חמוציות ואגוזים קצוצים. יצא מעולה! וזו ההזדמנות לומר שאני ממש נהנית מהמתכונים הברורים והנוחים שלך, תודה!

מאפינס שיבולת שועל ובננה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 4.01.2021)

נראה מעולה עינת!!
שמחה לקרוא שאהבת ותודה על הטיפ הנפלא
המשך יום נפלא😍

avatar
עינת (15:54 20.08.2020)

היי אפרת
הכנתי עם שמן אבוקדו וקמח כוסמי ן70אחוז עברה רבע שעה
הקיסם יבש אבל המאפינס מאוד רכים
מה דעתךזהכך אמור להיות? זה מוכן?

תודה והמשךיוםטוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 20.08.2020)

היי עינת,
איך זה יצא בסוף?
זה בסדר שזה רך. חשוב רק שהקיסם ייצא יבש.

avatar
בתיה (19:23 18.08.2020)

אפרת
קצת הזוי השאלה אבל אפשר להשים שמן זית ? נגמר לי השמן🤨

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 19.08.2020)

אפשר אבל עדיף שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן כדי שלא יורגש בעוגה.

avatar
לולה (07:22 4.08.2020)

אפשר במקום שוקולד ציפס לשים שוקולד מגורד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 5.08.2020)

כן. עדיף לקצוץ אותו עם סכין.

avatar
ילנה (15:43 31.07.2020)

מתכון מושלם ויחסית גם בריא! הילדים והמבוגרים אהבו מאוד.
תודה רבה לך על מתכונים נהדרים שתמיד יוצאים מוצלחים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 31.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ילנה

avatar
רן (17:52 29.07.2020)

היי, האם ניתן להחליף את השיבולת שועל הדקה בשיבולת שועל עבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.07.2020)

זה ייצא פחות מוצלח כי שיבולת השועל תורגש בעוגה.

avatar
רן (19:30 29.07.2020)

תודה על המענה המהיר! 🙂 הכנתי בכל זאת (טחנתי את השיבולת שועל העבה) ויצא טעים! תודה על המתכון 😀

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 30.07.2020)

מעולה שטחנת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רותם (15:39 21.05.2020)

היי אפרתי,
עוד מתכון מושלם
תודה רבה😊

מאפינס שיבולת שועל ובננה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:58 21.05.2020)

מהמם 💗
תודה רותם

avatar
עינת (21:14 16.03.2020)

היי אפרת

אם מחליטה להכין עם רסק תפוחים במקום שמן במקום שליש כוס שמן כמה כפות רסק תפוחים עליי לשים? כאשר משתמשת בביצה או כשלא משתמשת בביצה כמה כפות?

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 17.03.2020)

בכל מקרה לא כדאי לשים יותר מרבע כוס רסק תפוחים כי יש גם בננה מעוכה.
אני לא ממליצה לוותר על הביצה, זה ייצא ממש דחוס.

avatar
אליה (13:43 14.03.2020)

כמה קלוריות יוצא ליחידה? תודה רבה על אתר מדהים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 14.03.2020)

כ-170 קלוריות למאפינס.

avatar
אור (09:10 11.03.2020)

ממש טעים.. מה אפשר לשים במקום שיבולת שיעול לאלרגנים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 11.03.2020)

אפשר להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת ולוותר על שיבולת השועל.

avatar
ירדנה (11:51 10.02.2020)

וואווו… מושלםםםםם הרגע הכנתי והבת שנתיים שלי טרפה כמעט את כולם:).
אין על המתכונים שלך אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 10.02.2020)

שמחה שהיא אהבה ❤️
תודה ירדנה

avatar
מוניקה (23:20 17.12.2019)

הי אפרת,
האם אפשר להכין כעוגת אינגליש קייק או שיש לשנות משהו בכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 18.12.2019)

כן אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
יום מקסים 🌺

avatar
שלומית גינזבורג (13:10 12.11.2019)

אפשר להמיר את השוקולד בפירות יער קפואים? האם צריך להפשיר אותם לפני השימוש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 12.11.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי בעוגה הזאת.
אין צורך להפשיר לפני.

avatar
טל אדרי (23:13 11.11.2019)

מתכון מעולה, קל להכנה, מדוייק מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 12.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מרינה (22:45 23.09.2019)

שלום. תודה רבה על המתכון המעולה. הכנתי בעבר וכעת אין לי ביצים בבית. במה ניתן להמיר את הביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 24.09.2019)

היי מרינה,
אני לא חושבת שכדאי לוותר על הביצה במקרה הזה כי גם ככה המרקם של המאפינס קצת “כבד” בגלל הבננה ושיבולת השועל. המרקם עלול לצאת דחוס וכבד בלי ביצה.

avatar
שירן (20:42 17.09.2019)

היי
אפשר לשים במקום שמן חמאה או משהו בריא יותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 17.09.2019)

אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן קוקוס.

avatar
מיקי (22:53 12.06.2019)

היי אפרת,
הכנתי כמו שאמרת..
אך עם קמח כוסמין סוכר חום וצימוקים במקום שוקוציפס.
ויצא טעם ממש טעים!
תודה על עוד מתכון מהמם!!!!
לילה טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 13.06.2019)

תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🌷

avatar
מיקי (18:36 12.06.2019)

היי..
אפשר לשים ביצה נוספת במקום בננה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 12.06.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לדעתי יהיה צורך להגדיל את כמות המים לשליש-חצי כוס.

avatar
מרינה (20:46 15.05.2019)

הי אם רוצה בערך כ 30-40 יחידות קאפקייק בכמה להכפיל? ואיזה קרם מתאים לזילוף חלבי/פרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 16.05.2019)

בגדול יש להכפיל ב-4 אבל אני לא ממליצה להכין כמות גדולה מידי בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם של העוגה.
אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל ב-2.
אין צורך בקרם כי יש שוקולד צ’יפס. אם בכל זאת את רוצה אז אפשר להכין ציפוי שוקולד.

avatar
שרה (09:39 2.05.2019)

האם ניתן להקפיא? במידה וכן איך הכי טוב להפשיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 2.05.2019)

כן אפשר להקפיא. להפשיר על השיש כשזה עדיין עטוף בניילון נצמד.

avatar
ענבל (16:31 12.04.2019)

הי אפרת! צריך להכין את השיבולת שועל לפני או שמכניסים אותה כמו שהיא לבלילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 12.04.2019)

לא, אין צורך. פשוט להשתמש בשיבולת שועל דקה כמו שהיא.

avatar
קרן (12:51 4.11.2018)

היי. האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה והאם ניתן להוסיף טחינה וכמה תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 4.11.2018)

אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה. טחינה גולמית אפשר להוסיף 1-2 כפות (לא מומלץ יותר כי זה עלול להפוך את המרקם ל”כבד” מידי).

avatar
שרון (09:55 8.10.2018)

היי, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים !
אני רוצה להכין לבני בן השנה וחצי משהו קליל לאכול לפני הגן. מאפינס נראים לי אופציה טובה אך איך אפשר לשנות את המתכון שיהיה בריא יותר?
ניתן להמיר את הסוכר/שמן/קמח לבן בדברים אחרים? ואם כן באיזה כמויות? או שאת ממליצה לי על מתכון אחר? תודה רבה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 8.10.2018)

היי שרון,
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא אבל המרקם ייצא קצת יותר דחוס או שאפשר לשלב חצי כמות קמח לבן ואז זה ישפר את המרקם. במקום סוכר אפשר לשים סירופ מייפל טבעי. במקום שליש כוס שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.

avatar
חני ברגר (15:31 15.07.2018)

מחפשת מתכון שהיה לי פעם מאפינס משיבולת שועל עבה, משרים במיץ תפוזים 10 ד’, מוסיפים (מה?) ומגוונים בתוספות. יצא טעים בריא ומשביע. אשמח לקבל מתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.07.2018)

סורי אבל אני לא מכירה את המתכון.

avatar
אורטל (23:53 24.06.2018)

הכנתי לעצמי (: יצא מהמם כרגיל.
רק רציתי להגיד תודה רבה על כל המתכונים! מאז שאני באתר שלך אני בכלל לא מסתכלת על אתרים אחרים – אני כבר לא צריכה לחפש מתכונים בגוגל, אלא ישר בחיפוש של האתר! כל מתכון קל, יוצא טעים, בלי תחושה של שחיתות, כמויות נורמליות ופשוטות להבנה, סוכר במידה שצריך ולא יותר מדי, יש גם פרווה לנמנעים כמוני מחלב. כל קינוח יוצא לי סופר טעים, וגם הארוחות מדהימות… הכל!
וגם ההמלצה שלך על תחליף הסוכר לאפייה ממש מוצלחת! טעם כמו של סוכר רגיל והרבה פחות קלוריות!
בקיצור תודה רבה, אני מאד נהנית מהאתר ואמשיך להיות קוראת נאמנה, בבקשה תמשיכי בעשייה המבורכת.

לילה טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 25.06.2018)

תודה רבה אורטל היקרה! ❤️

avatar
רון (20:06 18.06.2018)

מכין את זה לבן שלי. אני צריך לצאת מהבית ברגע שמוציא מהתנור. אחרי כמה זמן הבן שלי יכול להוציא את זה מתבנית שקעים חד פעמית?
איך מוציאים את זה מהשקעים בלי שהמראה יהרס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 19.06.2018)

1. אחרי שהמאפינס מתקררים לטמפ’ החדר (שעה-שעתיים).
2. מוציאים בעדינות. אפשר לשחרר את הצדדים בעזרת סכין לא חדה.

avatar
tkhv (20:05 17.06.2018)

שלום אפרת .
במה ניתן להמיר את הבננה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 18.06.2018)

אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס מיץ תפוזים.

avatar
רונה (21:06 16.06.2018)

לא ממש מוכר לי הקונספט של הקאפקייקס אז שואלת – אוכלי את זה חם מהתנור או אחרי שהתקרר על השיש? אם אחרי שהתקרר כמה זמן לוקח לזה להתקרר בערך? איך שומרים ליום המחר (אם אפשרי בכלל, וכמה זמן אפשר לשמור)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 16.06.2018)

יש להניח לזה להתקרר לגמרי. כשעה.
שומרים עטוף בניילון נצמד מחוץ למקרר. בימים חמים מומלץ לשמור במקרר לאחר יממה.

avatar
רונה (00:22 17.06.2018)

אם אני מכינה מחר בסביבות שלוש, וצריכה את זה למחרתיים בסביבות שלוש, עדיף להכניס למקרר או לא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 17.06.2018)

אפשר לשים במקום מוצל וקריר בבית (לא במקרר). עטוף היטב בניילון נצמד.

avatar
Zipi (09:07 16.06.2018)

הכנתי המתכון באינגליש קייק יצא מעולה תודה רבה.הוספתי מעט סילאן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 16.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב

avatar
נדב (15:15 15.06.2018)

רוצה להכין את המתכון ויש מספר דברים שלא ברורים לי:
– לגבי אבקת קינמון: לא מוצא משהו כזה בסופר. ראיתי רק קינמון טחון איפה שכל התבלנינים. האם לזה הכוונה?
– לגבי השוקולד צ’יפס: יש בבית שוקולד צ’יפס מריר, זה בדר או שעדיף לקנותת שוקולד צ’יפס חלב?
– לגבי הקמח: יש לי ילד שנמנע מגלוטן. האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? אם כן האם צריך לשנות משהו במרכיבים האחרים, בחום התנור, או במשך האפייה וכו?
– לגבי התבנית: רוצה להשתמש בתבנית מאפינס (שקעים) חד פעמית, האם זה בסדר? מבחינת גודל השקעים האם זה זהה לתבניות מאפינס רגילות או שצריך לעשות התאמה בכמויות? האם צריך לשמן אותן? ואם כן בכמה שמן? האם החד פעמיות דורשות שינוי בחום התנור או במשך האפייה? בנוסף האם אפשר להשתמש במנז’טיםבתבניות החד פעמיות? בכלל מה התפקיד/היתרון של המאנז’טים?
בנוסף ראיתי בסופר תבניות מאפינס של ניקול שהן בעצם גביעים בודדים מנייר? על מה את ממליצה על השקעים החד פעמי מאלומיניום או על הבודדים מנייר ואם האלה מנייר אז על מה שמי אותן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 15.06.2018)

1. כן. קינמון טחון
2. שוקולד ציפס מריר בסדר
3. אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל באותן כמויות.
4. כן אפשר בשקעים חד פעמי. לשמן עם שמן בתחתית ובצדדים. אין יתרון למנג’טים אבל עדיף חד פעמי כי מנג’טים צריכים תבנית שתחזיק אותן. אין שינוי בזמן האפיה.
5. לא משנה. אין עדיפות.

avatar
נדב (19:05 15.06.2018)

תודה על התשובה המפורטת.
את התבנית שקעים – כל שקע ללמלא עד הסוף או חצי או 3/4? איך זה עובד? אני חדש בכל עניין הביול/אפייה
אגב כשזה מוכן מתי אפשר להוציא את זה מהשקעים?ישר? ואיך להוציא את זה בלי שזה יאבד מהצורה שלו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 15.06.2018)

עד 3/4 גובה.
יש להמתין עד שהעוגות מתקררות לגמרי ורק אז לחלץ בעדינות מהתבנית. זה אמור לצאת בקלות. אם לא, אפשר לקלף את התבנית מהעוגות (לגזור קצת את הקצוות).

avatar
שרית (06:03 15.06.2018)

יצא טעים .טעם מיוחד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 15.06.2018)

תודה שרית 🙂

avatar
אתי (18:22 14.06.2018)

הכנתי את המאפינס יצא מעולה שדרגתי במקום מים הוספתי 1/4 כוס שמנת 9% + 2 כפות חלב.
במקום קמח רגיל הוספתי קמח כוסמין יצא טעים טעים טעים.
בפעם הבאה אכפיל את הכמויות, תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 14.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רחל (11:37 14.06.2018)

לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 14.06.2018)

כן. חשוב רק להקפיד לא לערבב יותר מידי את התערובת כדי שהיא לא תצא דחוסה.
אם יש לך מיקסר אני בכלל ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר כמה דקות, כדי שהעוגה תצא יותר אווורירית.

avatar
גבי (10:52 14.06.2018)

שלום רב,
ראשית, תודה על המתכונים השבועיים!! זו מתנה מקסימה לכל סוף שבוע!
אם יש לי שיבולת שועל רגילה, ניתן לטחון לדקה? או שצריך את האינסטנט…האם ניתן לוותר על קינמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 14.06.2018)

כן, אפשר לטחון שיבולת שועל רגילה.
אפשר לוותר על הקינמון.
יום מקסים 🌷

avatar
Zipi (08:28 14.06.2018)

מעולה.🤗🤗יוכן בהקדם.מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 14.06.2018)

הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-35 דקות.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות