שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מאפינס שיבולת שועל ובננה רכים וטעימים 

מאפינס שיבולת שועל ובננה

מצרכים (9 מאפינס):

1 ביצה גדולה

3 כפות מלאות (50 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

רבע כוס (60 מ"ל) מים

בננה בינונית בשלה מעוכה עם מזלג

חצי כוס (50 ג') שיבולת שועל דקה

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל

כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג') אבקת קינמון

לפיזור מעל: 2-3 כפות שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג'טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).

-מערבבים את החומרים (מלבד השוקולד צ'יפס) בעזרת כף או מטרפה לפי הסדר הרשום, עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הערה: במתכון הזה פחות מומלץ להשתמש בקמח מלא/כוסמין מלא. בשילוב עם בננה ושיבולת שועל, המאפינס עלולים לצאת דחוסים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם עדשים, פטריות וגזר
שעועית לבנה עם תפוחי אדמה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
עינת (21:14 16.03.2020)

היי אפרת

אם מחליטה להכין עם רסק תפוחים במקום שמן במקום שליש כוס שמן כמה כפות רסק תפוחים עליי לשים? כאשר משתמשת בביצה או כשלא משתמשת בביצה כמה כפות?

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 17.03.2020)

בכל מקרה לא כדאי לשים יותר מרבע כוס רסק תפוחים כי יש גם בננה מעוכה.
אני לא ממליצה לוותר על הביצה, זה ייצא ממש דחוס.

Avatar
אליה (13:43 14.03.2020)

כמה קלוריות יוצא ליחידה? תודה רבה על אתר מדהים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 14.03.2020)

כ-170 קלוריות למאפינס.

Avatar
אור (09:10 11.03.2020)

ממש טעים.. מה אפשר לשים במקום שיבולת שיעול לאלרגנים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 11.03.2020)

אפשר להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת ולוותר על שיבולת השועל.

Avatar
ירדנה (11:51 10.02.2020)

וואווו… מושלםםםםם הרגע הכנתי והבת שנתיים שלי טרפה כמעט את כולם:).
אין על המתכונים שלך אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 10.02.2020)

שמחה שהיא אהבה ❤️
תודה ירדנה

Avatar
מוניקה (23:20 17.12.2019)

הי אפרת,
האם אפשר להכין כעוגת אינגליש קייק או שיש לשנות משהו בכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 18.12.2019)

כן אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
יום מקסים 🌺

Avatar
שלומית גינזבורג (13:10 12.11.2019)

אפשר להמיר את השוקולד בפירות יער קפואים? האם צריך להפשיר אותם לפני השימוש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 12.11.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי בעוגה הזאת.
אין צורך להפשיר לפני.

Avatar
טל אדרי (23:13 11.11.2019)

מתכון מעולה, קל להכנה, מדוייק מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 12.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
מרינה (22:45 23.09.2019)

שלום. תודה רבה על המתכון המעולה. הכנתי בעבר וכעת אין לי ביצים בבית. במה ניתן להמיר את הביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 24.09.2019)

היי מרינה,
אני לא חושבת שכדאי לוותר על הביצה במקרה הזה כי גם ככה המרקם של המאפינס קצת "כבד" בגלל הבננה ושיבולת השועל. המרקם עלול לצאת דחוס וכבד בלי ביצה.

Avatar
שירן (20:42 17.09.2019)

היי
אפשר לשים במקום שמן חמאה או משהו בריא יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 17.09.2019)

אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן קוקוס.

Avatar
מיקי (22:53 12.06.2019)

היי אפרת,
הכנתי כמו שאמרת..
אך עם קמח כוסמין סוכר חום וצימוקים במקום שוקוציפס.
ויצא טעם ממש טעים!
תודה על עוד מתכון מהמם!!!!
לילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 13.06.2019)

תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🌷

Avatar
מיקי (18:36 12.06.2019)

היי..
אפשר לשים ביצה נוספת במקום בננה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 12.06.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לדעתי יהיה צורך להגדיל את כמות המים לשליש-חצי כוס.

Avatar
מרינה (20:46 15.05.2019)

הי אם רוצה בערך כ 30-40 יחידות קאפקייק בכמה להכפיל? ואיזה קרם מתאים לזילוף חלבי/פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 16.05.2019)

בגדול יש להכפיל ב-4 אבל אני לא ממליצה להכין כמות גדולה מידי בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם של העוגה.
אני ממליצה להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל ב-2.
אין צורך בקרם כי יש שוקולד צ'יפס. אם בכל זאת את רוצה אז אפשר להכין ציפוי שוקולד.

Avatar
שרה (09:39 2.05.2019)

האם ניתן להקפיא? במידה וכן איך הכי טוב להפשיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 2.05.2019)

כן אפשר להקפיא. להפשיר על השיש כשזה עדיין עטוף בניילון נצמד.

Avatar
ענבל (16:31 12.04.2019)

הי אפרת! צריך להכין את השיבולת שועל לפני או שמכניסים אותה כמו שהיא לבלילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 12.04.2019)

לא, אין צורך. פשוט להשתמש בשיבולת שועל דקה כמו שהיא.

Avatar
קרן (12:51 4.11.2018)

היי. האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה והאם ניתן להוסיף טחינה וכמה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 4.11.2018)

אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה. טחינה גולמית אפשר להוסיף 1-2 כפות (לא מומלץ יותר כי זה עלול להפוך את המרקם ל"כבד" מידי).

Avatar
שרון (09:55 8.10.2018)

היי, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים !
אני רוצה להכין לבני בן השנה וחצי משהו קליל לאכול לפני הגן. מאפינס נראים לי אופציה טובה אך איך אפשר לשנות את המתכון שיהיה בריא יותר?
ניתן להמיר את הסוכר/שמן/קמח לבן בדברים אחרים? ואם כן באיזה כמויות? או שאת ממליצה לי על מתכון אחר? תודה רבה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 8.10.2018)

היי שרון,
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא אבל המרקם ייצא קצת יותר דחוס או שאפשר לשלב חצי כמות קמח לבן ואז זה ישפר את המרקם. במקום סוכר אפשר לשים סירופ מייפל טבעי. במקום שליש כוס שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.

Avatar
חני ברגר (15:31 15.07.2018)

מחפשת מתכון שהיה לי פעם מאפינס משיבולת שועל עבה, משרים במיץ תפוזים 10 ד', מוסיפים (מה?) ומגוונים בתוספות. יצא טעים בריא ומשביע. אשמח לקבל מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.07.2018)

סורי אבל אני לא מכירה את המתכון.

Avatar
אורטל (23:53 24.06.2018)

הכנתי לעצמי (: יצא מהמם כרגיל.
רק רציתי להגיד תודה רבה על כל המתכונים! מאז שאני באתר שלך אני בכלל לא מסתכלת על אתרים אחרים – אני כבר לא צריכה לחפש מתכונים בגוגל, אלא ישר בחיפוש של האתר! כל מתכון קל, יוצא טעים, בלי תחושה של שחיתות, כמויות נורמליות ופשוטות להבנה, סוכר במידה שצריך ולא יותר מדי, יש גם פרווה לנמנעים כמוני מחלב. כל קינוח יוצא לי סופר טעים, וגם הארוחות מדהימות… הכל!
וגם ההמלצה שלך על תחליף הסוכר לאפייה ממש מוצלחת! טעם כמו של סוכר רגיל והרבה פחות קלוריות!
בקיצור תודה רבה, אני מאד נהנית מהאתר ואמשיך להיות קוראת נאמנה, בבקשה תמשיכי בעשייה המבורכת.

לילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 25.06.2018)

תודה רבה אורטל היקרה! ❤️

Avatar
רון (20:06 18.06.2018)

מכין את זה לבן שלי. אני צריך לצאת מהבית ברגע שמוציא מהתנור. אחרי כמה זמן הבן שלי יכול להוציא את זה מתבנית שקעים חד פעמית?
איך מוציאים את זה מהשקעים בלי שהמראה יהרס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 19.06.2018)

1. אחרי שהמאפינס מתקררים לטמפ' החדר (שעה-שעתיים).
2. מוציאים בעדינות. אפשר לשחרר את הצדדים בעזרת סכין לא חדה.

Avatar
tkhv (20:05 17.06.2018)

שלום אפרת .
במה ניתן להמיר את הבננה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 18.06.2018)

אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס מיץ תפוזים.

Avatar
רונה (21:06 16.06.2018)

לא ממש מוכר לי הקונספט של הקאפקייקס אז שואלת – אוכלי את זה חם מהתנור או אחרי שהתקרר על השיש? אם אחרי שהתקרר כמה זמן לוקח לזה להתקרר בערך? איך שומרים ליום המחר (אם אפשרי בכלל, וכמה זמן אפשר לשמור)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 16.06.2018)

יש להניח לזה להתקרר לגמרי. כשעה.
שומרים עטוף בניילון נצמד מחוץ למקרר. בימים חמים מומלץ לשמור במקרר לאחר יממה.

Avatar
רונה (00:22 17.06.2018)

אם אני מכינה מחר בסביבות שלוש, וצריכה את זה למחרתיים בסביבות שלוש, עדיף להכניס למקרר או לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 17.06.2018)

אפשר לשים במקום מוצל וקריר בבית (לא במקרר). עטוף היטב בניילון נצמד.

Avatar
Zipi (09:07 16.06.2018)

הכנתי המתכון באינגליש קייק יצא מעולה תודה רבה.הוספתי מעט סילאן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 16.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי ושבוע טוב

Avatar
נדב (15:15 15.06.2018)

רוצה להכין את המתכון ויש מספר דברים שלא ברורים לי:
– לגבי אבקת קינמון: לא מוצא משהו כזה בסופר. ראיתי רק קינמון טחון איפה שכל התבלנינים. האם לזה הכוונה?
– לגבי השוקולד צ'יפס: יש בבית שוקולד צ'יפס מריר, זה בדר או שעדיף לקנותת שוקולד צ'יפס חלב?
– לגבי הקמח: יש לי ילד שנמנע מגלוטן. האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? אם כן האם צריך לשנות משהו במרכיבים האחרים, בחום התנור, או במשך האפייה וכו?
– לגבי התבנית: רוצה להשתמש בתבנית מאפינס (שקעים) חד פעמית, האם זה בסדר? מבחינת גודל השקעים האם זה זהה לתבניות מאפינס רגילות או שצריך לעשות התאמה בכמויות? האם צריך לשמן אותן? ואם כן בכמה שמן? האם החד פעמיות דורשות שינוי בחום התנור או במשך האפייה? בנוסף האם אפשר להשתמש במנז'טיםבתבניות החד פעמיות? בכלל מה התפקיד/היתרון של המאנז'טים?
בנוסף ראיתי בסופר תבניות מאפינס של ניקול שהן בעצם גביעים בודדים מנייר? על מה את ממליצה על השקעים החד פעמי מאלומיניום או על הבודדים מנייר ואם האלה מנייר אז על מה שמי אותן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 15.06.2018)

1. כן. קינמון טחון
2. שוקולד ציפס מריר בסדר
3. אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל באותן כמויות.
4. כן אפשר בשקעים חד פעמי. לשמן עם שמן בתחתית ובצדדים. אין יתרון למנג'טים אבל עדיף חד פעמי כי מנג'טים צריכים תבנית שתחזיק אותן. אין שינוי בזמן האפיה.
5. לא משנה. אין עדיפות.

Avatar
נדב (19:05 15.06.2018)

תודה על התשובה המפורטת.
את התבנית שקעים – כל שקע ללמלא עד הסוף או חצי או 3/4? איך זה עובד? אני חדש בכל עניין הביול/אפייה
אגב כשזה מוכן מתי אפשר להוציא את זה מהשקעים?ישר? ואיך להוציא את זה בלי שזה יאבד מהצורה שלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 15.06.2018)

עד 3/4 גובה.
יש להמתין עד שהעוגות מתקררות לגמרי ורק אז לחלץ בעדינות מהתבנית. זה אמור לצאת בקלות. אם לא, אפשר לקלף את התבנית מהעוגות (לגזור קצת את הקצוות).

Avatar
שרית (06:03 15.06.2018)

יצא טעים .טעם מיוחד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 15.06.2018)

תודה שרית 🙂

Avatar
אתי (18:22 14.06.2018)

הכנתי את המאפינס יצא מעולה שדרגתי במקום מים הוספתי 1/4 כוס שמנת 9% + 2 כפות חלב.
במקום קמח רגיל הוספתי קמח כוסמין יצא טעים טעים טעים.
בפעם הבאה אכפיל את הכמויות, תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 14.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
רחל (11:37 14.06.2018)

לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 14.06.2018)

כן. חשוב רק להקפיד לא לערבב יותר מידי את התערובת כדי שהיא לא תצא דחוסה.
אם יש לך מיקסר אני בכלל ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר כמה דקות, כדי שהעוגה תצא יותר אווורירית.

Avatar
גבי (10:52 14.06.2018)

שלום רב,
ראשית, תודה על המתכונים השבועיים!! זו מתנה מקסימה לכל סוף שבוע!
אם יש לי שיבולת שועל רגילה, ניתן לטחון לדקה? או שצריך את האינסטנט…האם ניתן לוותר על קינמון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 14.06.2018)

כן, אפשר לטחון שיבולת שועל רגילה.
אפשר לוותר על הקינמון.
יום מקסים 🌷

Avatar
Zipi (08:28 14.06.2018)

מעולה.🤗🤗יוכן בהקדם.מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 14.06.2018)

הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-35 דקות.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.