זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-25 דקות
מס’ מנות: 10-12 מאפינס
סוג: פרווה
תבנית שקעים/מאפינס
1 ביצה L או XL
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ”ל) סירופ מייפל (רצוי טבעי)
⅔ כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים
¾ כוס (80 ג’) קמח כוסמין לבן או 70% (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)
חצי כוס (40 ג’) שיבולת שועל דקה (קוואקר דק/להכנה מהירה)
שליש כוס אגוזים קצוצים דק (אגוזי מלך, פקאן, שקדים וכו’)
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
תוספות (לא חובה): 2 כפות קוקוס טחון ו/או 3 כפות שוקולד צ’יפס
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנג’טים (אם משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון מספיק לשמן את השקעים).
-מערבבים בקערה ביצה, שמן, סירופ מייפל ומיץ תפוזים. בקערה נפרדת מערבבים: קמח, שיבולת שועל, אגוזים, אבקת אפיה וקינמון (אפשר להוסיף גם קוקוס ו/או שוקולד צ’יפס).
-מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות המאפינס).
-יוצקים את התערובת לתוך המנג’טים ואופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר לגמרי.
- מאפינס טחינה ושוקולד |
- מאפינס אוכמניות |
- עוגת טחינה טבעונית |
- מאפינס קוקוס |
- מאפינס חלב |
- קאפקייקס דבש
האם צריך גם אגוזי מלך, גם פקאן וגם שקדים, או הכוונה לשליש כוס מאחד מהם? (כתוב “מכל סוג”) תודה
נכון זה לא ברור. מחקתי.
הכוונה לשליש כוס אגוזים מאיזה סוג שרוצים. סה”כ שליש כוס.
היי
תודה רבה על המתכון:)
קצת שיניתי אותו כי היו חסרים לי כמה מרכיבים..
1 ביצה L
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ”ל) סוכר לבן
⅔ כוס (160 מ”ל) חלב
¾ כוס (80 ג’) קמח כוסמין לבן
חצי כוס (40 ג’) שיבולת שועל דקה (קוואקר דק/להכנה מהירה)
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
2 כפות קוקוס טחון
יצא טעים ברמות!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🙂
האם במקום שמן אפשר חמאה?
היי שגית,
אפשר להשתמש ב80 גרם חמאה מומסת(:
היי אפרת,
יש לי שאלה קצת מצחיקה. אני מתלבטת לגבי זה כבר זמן מה..
בחבילת המנג’טים תמיד כתוב “לא לאפייה” ואני חוששת להשתמש.
לא מצאתי סוג אחר שכתוב שניתן לאפות בו. אשמח אם תבדקי אם גם אצלך כתוב לא לאפייה, אך עדיין ניתן להשתמש..
תודה מראש!
טובה
היי טובה,
בגדול אפשר לאפות כל מנג’טים, אך רצוי למצוא מנג’טים המיועדים לאפייה😊
וואו תודה רבה על המענה המהיר!
אלו המנג’טים שיש לי כרגע בבית.
עטרות מנייר וכן כתוב עליהם “לא מתאים לאפייה”.
הן אסורות לשימוש בתנור?
מומלץ שלא, אבל מנסיוני רוב חברות המנג’טים ניתנים לאפייה
אפשר להשתמש במנג’טים מסיליקון – רב פעמיים
הם אחלה לשימוש ובטיחותיים
אין לי מנג’טים וגם לא מאפינס
מה אפשר לעשות?
היי שירה,
אני חושבת שאת יכולה גם להכין בתבנית אינגליש קייק אחת ולאחר האפייה לחתוך לריבועים /אצבעות.
במקרה כזה יתכן שיהיה שינוי קל במרקם. כמו כן זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות.
בהצלחה!
בוקר טוב, שוב תודה על מתכונים נהדרים וטעימים. האם אפשר להכין עם שיבולת עבה?
תודה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! אפשר להכין גם עם שיבולת שועל עבה🙂
מיץ התפוזים מדי השתלט על הטעם. יצא קצת בטעם פסחי.
הכי טוב היה אם היה יוצא בסגנון עוגיות השיבולת שועל.
אולי כדאי למהול את המיץ במים?
לא בדיוק הבנתי האם הבעיה הייתה טעם מודגש של מיץ תפוזים או טעם/מרקם פסחי.
בכל מקרה, אם לא אוהבים טעם מעט תפוזי אפשר לשים מים😊
אני שמתי תרכיז תפוחים מהול במים ויצא ממש טוב, או הכנתי תה חלש, אפשר גם כוס מים במקום
היי האם אפשר במקום ביצה להשתמש בבננה?
היי נטע,
יתכן שאפשר אך המרקם יצא שונה… מצרפת לך תחליפי ביצה
בהצלחה:)
היי,
האם אפשר קמח שקדים במקום הקמח כוסמין? או קמח ללא גלוטן אחר…
קמח טף/קמח חומוס
היי אפרת,
לגבי קמח שקדים לא בטוחה שזה מתאים. כנ”ל לגבי קמח חומוס או טף.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל.
היי רציתי לדעת כמה קלוריות יוצא לכל מאפינס תודה
כ 120 קלוריות ליחידה.
הי אפרת, אין לי קמח כוסמין. רק קמח תופח. האם אפשר להשתמש? והאם אפשר לוותר על האגוזים?
היי יוסי,
אפשר לשים ¾ כוס קמח תופח ולהוסיף רבע כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על האגוזים.
נראה טעים☺ בעז”ה אנסה מחר.
גורם לי יותר חשק ומוטיבציה לעשות את המתכון כשיש סרטון, ממחיש את המתכון יותר טוב, אך דורש גם יותר השקעה, מעריכה ❤
אפשר בלי אבקת קינמון?
תודה מראש😊
מצויין אשמח שתעדכני איך יצא לך אחרי😃
כמובן תוכלי להוריד את הקינמון
שלום אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר לשים דבש במקום מייפל?
בהחלט אפשר😃
היי אפרת,
רוצה להכין את המאפינס ואין לי אגוזים קצוצים. מה אני יכולה לשים במקום? אולי קוקוס טחון?
תודה מראש על כל המתכונים!
אפשר לוותר על האגוזים ולשים שליש כוס קוקוס.
מתכון מוצלח מאד
תודה ויקטור 🙂
האם אפשר להשתמש בסילאן טבעי?
אפשר אבל קחי בחשבון שסילאן פחות מתוק וגם יש לו טעם קצת דומיננטי.
הכוונה לסילאן במקום סירופ מייפל?
במה אפשר להחליף את הביצה?
היי מירי,
לא ניסיתי במקרה הזה.
בגלל שיש בזה קוואקר זה עלול לצאת קצת דחוס עם רסק תפוחים.
היי , עושה את המתכונים המוצלחים , במקום הקווקר מה אפשר לשים , אנחנו ללא גלוטן ולא קונה שיבולת שועל ללא גלוטן , תודה
אפשר לוותר על הקוואקר, להגדיל את כמות הקמח לכוס (במקום ¾ כוס) ולהפחית לחצי כוס מיץ (במקום ⅔ כוס).
אפרת תודה רבה 🙂 עושה הרבה מתכונים מהאתר שלך …כולם מוצלחים , שבת שלום
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מקסים לשבת
כשכתבת מיץ תפוזים האם התכוונת לממש מיץ או למשקה קל של פריגת וכו?
אני משתמשת בתבנית שקעים חד פעמית, ממה שהבנתי צריך לשים את המאנג’טים בתבנית השקעחם, נכון? האם צרך לשמן את המנג’טים בפנים? כמו כן באיזה גודל מאנג’טים להשתמש?
חשבתי להכין כמות כולה וחלק עם קוקוס וחלק עם שוקולד צ’יפס (שיהיה גיוון) השאלה אם אומנם יהיה הבדל מורגש בטעם?
בנוסף כמה זמן בערך לוקח עד שהמאפינס מתקררים לגמרי
ואיפה איך וכמה זמן ניתן לשמור אותם
המון תודה
היי לאה,
אפשר להשתמש גם במיץ מבקבוק לשתיה קלה.
נכון, יש לשים את המנג’טים בתבנית שקעים. אין צורך לשמן את המנג’טים.
רצוי להשתמש במנג’טים מס’ 4.
יהיה הבדל קל אבל אני ממליצה לשלב גם קוקוס וגם שוקולד צ’יפס 🙂
מומלץ להניח למאפינס להתקרר כ-20 דקות.
הם נשמרים בקופסה אטומה על השיש 3-4 ימים.
היי אפרת! קודם כל אתר מושלםםםםםםםםםםם!!!!
אני מכורה!!!
בקשר למתכון- כמה שאלות:
יש לי ביצים M- להשים 2?
אין לי מייפל- אפשר להשים סוכר דמררה?
המיץ תפוזים קריטי?
תודה!!
וכן, איזה גודל של מאפינס?
היי שירה 🙂
כדאי לשים 2 ביצים M כדי שהמאפינס יהיו יציבים.
במקום מייפל אפשר לשים סוכר דמררה.
המיץ מוסיף עוד טעם אבל אפשר להכין לימונדה ולערבב בכוס 2 כפות מיץ לימון, כפית סוכר ומים עד גובה 2/3).
תבנית מאפינס בקוטר 7-8 ס”מ עומק 3.5-4 ס”מ או מנג’טים מס’ 4.
אפשר להמיר את המייפל בסילאן או בסוכר רגיל?
אפשר. מבחינת טעם עדיף להמיר בסוכר.