שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22-25 דקות

מס’ מנות: 10-12 מאפינס

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית שקעים/מאפינס

1 ביצה L או XL

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

שליש כוס (80 מ”ל) סירופ מייפל (רצוי טבעי)

⅔ כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים

¾ כוס (80 ג’) קמח כוסמין לבן או 70% (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)

חצי כוס (40 ג’) שיבולת שועל דקה (קוואקר דק/להכנה מהירה)

שליש כוס אגוזים קצוצים דק (אגוזי מלך, פקאן, שקדים וכו’)

1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית אבקת קינמון

תוספות (לא חובה): 2 כפות קוקוס טחון ו/או 3 כפות שוקולד צ’יפס

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנג’טים (אם משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון מספיק לשמן את השקעים).

-מערבבים בקערה ביצה, שמן, סירופ מייפל ומיץ תפוזים. בקערה נפרדת מערבבים: קמח, שיבולת שועל, אגוזים, אבקת אפיה וקינמון (אפשר להוסיף גם קוקוס ו/או שוקולד צ’יפס).

-מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות המאפינס).

-יוצקים את התערובת לתוך המנג’טים ואופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר לגמרי.

ראו גם
מאפינס קינואה וברוקולימאפינס קינואה וברוקולי
פרגיות בצ’ילי ודבש פרגיות בצ’ילי ודבש
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נילי (18:39 4.04.2024)

האם צריך גם אגוזי מלך, גם פקאן וגם שקדים, או הכוונה לשליש כוס מאחד מהם? (כתוב “מכל סוג”) תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 4.04.2024)

נכון זה לא ברור. מחקתי.
הכוונה לשליש כוס אגוזים מאיזה סוג שרוצים. סה”כ שליש כוס.

avatar
רות (20:37 11.05.2023)

היי
תודה רבה על המתכון:)
קצת שיניתי אותו כי היו חסרים לי כמה מרכיבים..

1 ביצה L

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

שליש כוס (80 מ”ל) סוכר לבן

⅔ כוס (160 מ”ל) חלב

¾ כוס (80 ג’) קמח כוסמין לבן

חצי כוס (40 ג’) שיבולת שועל דקה (קוואקר דק/להכנה מהירה)

1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה

2 כפות קוקוס טחון

יצא טעים ברמות!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 11.05.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🙂

avatar
שגית ארז (23:01 16.11.2021)

האם במקום שמן אפשר חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:35 16.11.2021)

היי שגית,
אפשר להשתמש ב80 גרם חמאה מומסת(:

avatar
טובה (08:10 1.11.2021)

היי אפרת,

יש לי שאלה קצת מצחיקה. אני מתלבטת לגבי זה כבר זמן מה..
בחבילת המנג’טים תמיד כתוב “לא לאפייה” ואני חוששת להשתמש.
לא מצאתי סוג אחר שכתוב שניתן לאפות בו. אשמח אם תבדקי אם גם אצלך כתוב לא לאפייה, אך עדיין ניתן להשתמש..

תודה מראש!
טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:46 1.11.2021)

היי טובה,
בגדול אפשר לאפות כל מנג’טים, אך רצוי למצוא מנג’טים המיועדים לאפייה😊

avatar
טובה (08:58 1.11.2021)

וואו תודה רבה על המענה המהיר!
אלו המנג’טים שיש לי כרגע בבית.
עטרות מנייר וכן כתוב עליהם “לא מתאים לאפייה”.
הן אסורות לשימוש בתנור?

מאפינס גרנולה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:29 1.11.2021)

מומלץ שלא, אבל מנסיוני רוב חברות המנג’טים ניתנים לאפייה

avatar
NOA (13:09 18.09.2023)

אפשר להשתמש במנג’טים מסיליקון – רב פעמיים
הם אחלה לשימוש ובטיחותיים

avatar
שירה (00:56 13.08.2021)

אין לי מנג’טים וגם לא מאפינס
מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:04 13.08.2021)

היי שירה,
אני חושבת שאת יכולה גם להכין בתבנית אינגליש קייק אחת ולאחר האפייה לחתוך לריבועים /אצבעות.
במקרה כזה יתכן שיהיה שינוי קל במרקם. כמו כן זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות.
בהצלחה!

avatar
Atzmona (10:18 30.05.2021)

בוקר טוב, שוב תודה על מתכונים נהדרים וטעימים. האם אפשר להכין עם שיבולת עבה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 30.05.2021)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! אפשר להכין גם עם שיבולת שועל עבה🙂

avatar
משה (20:28 18.05.2021)

מיץ התפוזים מדי השתלט על הטעם. יצא קצת בטעם פסחי.
הכי טוב היה אם היה יוצא בסגנון עוגיות השיבולת שועל.
אולי כדאי למהול את המיץ במים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 18.05.2021)

לא בדיוק הבנתי האם הבעיה הייתה טעם מודגש של מיץ תפוזים או טעם/מרקם פסחי.
בכל מקרה, אם לא אוהבים טעם מעט תפוזי אפשר לשים מים😊

avatar
פרידה (21:25 27.08.2023)

אני שמתי תרכיז תפוחים מהול במים ויצא ממש טוב, או הכנתי תה חלש, אפשר גם כוס מים במקום

avatar
נטע (15:32 18.02.2021)

היי האם אפשר במקום ביצה להשתמש בבננה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 18.02.2021)

היי נטע,
יתכן שאפשר אך המרקם יצא שונה… מצרפת לך תחליפי ביצה
בהצלחה:)

avatar
אפרת (22:26 9.02.2021)

היי,
האם אפשר קמח שקדים במקום הקמח כוסמין? או קמח ללא גלוטן אחר…
קמח טף/קמח חומוס

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 10.02.2021)

היי אפרת,
לגבי קמח שקדים לא בטוחה שזה מתאים. כנ”ל לגבי קמח חומוס או טף.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל.

avatar
לאה (12:39 1.02.2021)

היי רציתי לדעת כמה קלוריות יוצא לכל מאפינס תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:47 1.02.2021)

כ 120 קלוריות ליחידה.

avatar
יוסי (14:19 29.01.2021)

הי אפרת, אין לי קמח כוסמין. רק קמח תופח. האם אפשר להשתמש? והאם אפשר לוותר על האגוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 29.01.2021)

היי יוסי,
אפשר לשים ¾ כוס קמח תופח ולהוסיף רבע כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על האגוזים.

avatar
רבקה כהן (22:12 24.01.2021)

נראה טעים☺ בעז”ה אנסה מחר.
גורם לי יותר חשק ומוטיבציה לעשות את המתכון כשיש סרטון, ממחיש את המתכון יותר טוב, אך דורש גם יותר השקעה, מעריכה ❤
אפשר בלי אבקת קינמון?
תודה מראש😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:50 25.01.2021)

מצויין אשמח שתעדכני איך יצא לך אחרי😃
כמובן תוכלי להוריד את הקינמון

avatar
דינה (23:06 21.01.2021)

שלום אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר לשים דבש במקום מייפל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 21.01.2021)

בהחלט אפשר😃

avatar
שרה (13:33 17.01.2021)

היי אפרת,
רוצה להכין את המאפינס ואין לי אגוזים קצוצים. מה אני יכולה לשים במקום? אולי קוקוס טחון?
תודה מראש על כל המתכונים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:27 17.01.2021)

אפשר לוותר על האגוזים ולשים שליש כוס קוקוס.

avatar
ויקטור (13:32 17.01.2021)

מתכון מוצלח מאד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:26 17.01.2021)

תודה ויקטור 🙂

avatar
אורה (18:24 14.01.2021)

האם אפשר להשתמש בסילאן טבעי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 14.01.2021)

אפשר אבל קחי בחשבון שסילאן פחות מתוק וגם יש לו טעם קצת דומיננטי.

avatar
איריס (13:46 19.01.2021)

הכוונה לסילאן במקום סירופ מייפל?

avatar
מירי (16:19 14.01.2021)

במה אפשר להחליף את הביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 14.01.2021)

היי מירי,
לא ניסיתי במקרה הזה.
בגלל שיש בזה קוואקר זה עלול לצאת קצת דחוס עם רסק תפוחים.

avatar
חנה (09:49 14.01.2021)

היי , עושה את המתכונים המוצלחים , במקום הקווקר מה אפשר לשים , אנחנו ללא גלוטן ולא קונה שיבולת שועל ללא גלוטן , תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 14.01.2021)

אפשר לוותר על הקוואקר, להגדיל את כמות הקמח לכוס (במקום ¾ כוס) ולהפחית לחצי כוס מיץ (במקום ⅔ כוס).

avatar
חנה (10:14 15.01.2021)

אפרת תודה רבה 🙂 עושה הרבה מתכונים מהאתר שלך …כולם מוצלחים , שבת שלום

avatar
לאה (06:40 14.01.2021)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון מקסים לשבת
כשכתבת מיץ תפוזים האם התכוונת לממש מיץ או למשקה קל של פריגת וכו?
אני משתמשת בתבנית שקעים חד פעמית, ממה שהבנתי צריך לשים את המאנג’טים בתבנית השקעחם, נכון? האם צרך לשמן את המנג’טים בפנים? כמו כן באיזה גודל מאנג’טים להשתמש?
חשבתי להכין כמות כולה וחלק עם קוקוס וחלק עם שוקולד צ’יפס (שיהיה גיוון) השאלה אם אומנם יהיה הבדל מורגש בטעם?
בנוסף כמה זמן בערך לוקח עד שהמאפינס מתקררים לגמרי
ואיפה איך וכמה זמן ניתן לשמור אותם
המון תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 14.01.2021)

היי לאה,
אפשר להשתמש גם במיץ מבקבוק לשתיה קלה.
נכון, יש לשים את המנג’טים בתבנית שקעים. אין צורך לשמן את המנג’טים.
רצוי להשתמש במנג’טים מס’ 4.
יהיה הבדל קל אבל אני ממליצה לשלב גם קוקוס וגם שוקולד צ’יפס 🙂
מומלץ להניח למאפינס להתקרר כ-20 דקות.
הם נשמרים בקופסה אטומה על השיש 3-4 ימים.

avatar
שירה (15:01 13.01.2021)

היי אפרת! קודם כל אתר מושלםםםםםםםםםםם!!!!
אני מכורה!!!
בקשר למתכון- כמה שאלות:
יש לי ביצים M- להשים 2?
אין לי מייפל- אפשר להשים סוכר דמררה?
המיץ תפוזים קריטי?
תודה!!

avatar
שירה רוזנפלד (15:02 13.01.2021)

וכן, איזה גודל של מאפינס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 13.01.2021)

היי שירה 🙂
כדאי לשים 2 ביצים M כדי שהמאפינס יהיו יציבים.
במקום מייפל אפשר לשים סוכר דמררה.
המיץ מוסיף עוד טעם אבל אפשר להכין לימונדה ולערבב בכוס 2 כפות מיץ לימון, כפית סוכר ומים עד גובה 2/3).
תבנית מאפינס בקוטר 7-8 ס”מ עומק 3.5-4 ס”מ או מנג’טים מס’ 4.

avatar
חני (09:37 14.01.2021)

אפשר להמיר את המייפל בסילאן או בסוכר רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 14.01.2021)

אפשר. מבחינת טעם עדיף להמיר בסוכר.

לקריאת כל התגובות