זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: חלבי/פרווה
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מים /חלב/ מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
חצי כפית תמצית וניל
רבע כוס אוכמניות טריות או קפואות (אין צורך להפשיר לפני)
1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, רבע כוס אגוזים טחונים, שקית סוכר וניל (10 ג’), 3.5 כפות שמן
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומניחים מנג’טים מנייר בתוך תבנית מאפינס.
–מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערית חצי כוס קמח, רבע כוס אגוזים טחונים, שקית סוכר וניל ו-3.5 כפות שמן, עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (התערובת אמורה להיות פירורית לכן מומלץ להוסיף את השמן בסוף בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב).
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים (או חלב/ מיץ), תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס. מניחים בחלק העליון מעט אוכמניות ומפזרים מעל את פירורי הקראמבל.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- מאפינס טחינה ושוקולד |
- עוגת טחינה טבעונית |
- מאפינס קוקוס |
- מאפינס גרנולה |
- מאפינס חלב |
- קאפקייקס דבש
אפרת יקרה,
האם יעבוד עם קמח שקדים במקום אגוזים טחונים בקראמבל?
קמח שקדים הוא טחון יותר דק אבל נראה לי שאפשר.
יעבוד עם רבע כוס מייפל ורבע כוס שמן?
כן:)
ועם קמח כוסמין מלא? יש לי מלא ולבן ורוצה שייצא רך ואוורירי..אם אין תמצית וניל מה מומלץ לשים? אפשר במקום החצי כוס מים אולי גביע רסק תפוחים? שייצא טעים
עם קמח כוסמין מלא ייצא קצת דחוס. עדיף לבן.
תוותרי על תמצית הוניל.
רסק תפוחים דווקא יעשה את זה קצת “כבד”. עדיף מים.
וזה לא ייצא חסר טעם?
ולגבי הקמח, אם רוצים לשלב גם כוסמין מלא, יש לך מושג איזה יחסים?
אגב. מים פושרים?
ואם לא שמה קראמבל, אופים פחות? 30 דקות נשמע לי המון. אני תמיד אופה גג 20 דקות מאפינס. ורבע כוס אוכמניות זה לא מעט לבלילה? אוהבת שמרגישים בפנים אותן.
עם קמח כוסמין מלא זה ייצא דחוס ופחות מוצלח.
מים פושרים
אם לא שמה קראמבל אז 20-25 דקות.
תשימי כמה שאת רוצה.
אנסה..חבל שאין לי תמצית וניל חייבת לקנות משהו טבעי יחסית..זה נורא יקר
יאמייייייי , תודה רבה
מהמם💜
היי אפרת
אפשר להכין במנג׳טים מבלי להניחם בתבנית שקעים ? או חייבים ? וגם האם יעבוד גם עם קמח לבן מלא ?
רק אם אלה מנג’טים קשיחים כמו קוקטים (מקרטון קשיח). אם אלה מנג’טים מנייר דק זה לא יחזיק.
אם אין לך תבנית שקעים אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
עם קמח מלא זה ייצא במרקם קצת כבד ודחוס.
הי אפרת,
הכנתי עם אפרסקים ונקטרינות, קמח כוסמין ומלא, שמן זרעי ענבים והפחתתי סוכר לרבע כוס. יצא מושלם!
רציתי עכשיו לשאול- אני רוצה להגיש אותם בשבת. עדיף להקפיא או לשמור במקרר(הכנתי בשלישי בערב). תודה! מיכל
היי
שמחה שיצא מוצלח!
עדיף להקפיא😊
היי! איך כדאי לשמור את המאפינס? במקרר או לא?
היי,
מומלץ לשמור במקרר כדי שהמאפינס יישמרו כמה ימים.
בוקר טוב, האם צריך לשמן את המנג’טים והאם אפשר להקפיא, אם כן לכמה זמן? תודה.
היי,
לא חייב לשמן את המנג’טים. אפשר גם להקפיא😊
טובבב
זה הדבר הכי טעים שהכנתי אי פעם
אפרת תודה על מתכון מושלם!!!
אציין שבמקום אוכמניות טריות/קפואות,
שמתי ריבת אוכמניות (של סת דלפור)
ויצא מעולה😋
שמחה כל כך שיצא מוצלח!
הרעיון של הריבה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
היי, אף פעם לא הכנתי מאפינס.
איזה תבנית של מאפינס לקנות? האם בתוך התבנית צריך לשים נייר אפייה של מאפיס ורק בתוכו את הבלילה?
לא כל כך ברור לי
היי,
בכל מתכון של עוגות מאפינס יש להשתמש בתבניות מאפינס (מאלומיניום/סיליקון/רב פעמיות) ובתוכן מניחים את המנג’טים.
גודל התבניות המומלץ הוא בקוטר בין 5-8 ס”מ.
בהצלחה!
היי אפרת ערב טוב תודה על המתכון:)
יש לי רק ביצים L, כמה לשים?
היי,
אם יש לך אפשרות עדיף לשים ביצה וחצי L (תטרפי ביצה אחת ותשתמשי בערך בחצי מהכמות שלה).
היי האם אפשר לשים חמאה במקום שמן בעוגה ובקרמבל? ומה הכמויות?
היי,
ניתן לשים שליש כוס חמאה מומסת במאפינס ו-3.5 כפות חמאה מומסת בקראמבל.
היי אפרת, העוגה נראית ממש טעימה!! רוצה להכין בע”ה לשבת הקרובה. האם אפשר להכין אותה כעוגת אינגליש קייק במקום מאפינס? ואם אשתמש באפרסקים במקום אוכמניות (כי פשוט אין לי), כמה אפרסקים לשים והאם פשוט קוצצים לקוביות קטנות? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
שמחה ממש שאהבת את המתכון(:
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
אפשר להשתמש באפרסקים חתוכים לקוביות קטנות (לדעתי אפרסק אחד גדול או שניים בינוניים יספיקו).
כדאי לפזר עליהם כף סוכר ולהניח אותם למשך כשעה לפני ההכנה, אם מופרשים נוזלים להיפטר מהם.
תודה רבה אפרת! אעדכן איך יצא בע”ה 🙂 שאלה ששכחתי לשאול, האם כדאי לקלף את האפרסקים או שאין צורך?? ערב מקסים 🙂
כן, יש לקלף את האפרסקים.
אשמח מאד שתעדכני איך יוצא כמו תמיד(:
חוזרת לעדכן שהכנתי ויצא ממש טעים 🙂 תודה רבה יקירה ושבוע טוב ומבורך 🙂
מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺
שבוע טוב❤
שלום. האם אפשר להשתמש במיץ תפוז טבעי?
היי,
כן, גם אפשר.
במה אפשר להחליף את ה אוכמניות?
היי,
אפשר לשים כמעט כל פרי- פירות יער, אפרסקים, דובדבנים, צימוקים… אפשר גם אגוזים קצוצים או שוקולד צ’יפס.
תודה רבה, אני נהנית מאד מהמתכונים שלך, בעצם כל הבית 😂
ממש שמחה לשמוע💜
בוקר טוב, נראה ממש טוב. מה אפשר להוסיף במקום האוכמניות? איזה פרי או משהו אחר?
היי,
אפשר לשים כמעט כל פרי- פירות יער, אפרסקים, דובדבנים, צימוקים…
היי. דובדבנים טריים גם הולך?
היי,
כן, מתאים מאד🙂
הי אפרת,
תודה על האתר והמתכונים האלופים שלך!!!
האם אפשר במקום אוכמניות טריות/ קפואות להשתמש בריבת אוכמניות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר למלא כפית ריבת אוכמניות (עדיף סמיכה) בתוך כל מאפינס.
היי אפרת
מה אפשר במקום אגוזים טחונים
לילדים קטנים?
תודה מראש .
היי,
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף עוד רבע כוס קמח, או רבע כוס פירורי ביסקוויט.