שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

תבנית מלבנית בגודל 32X25

מצרכים:

300 גרם בישקוטים

לקרם גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 גרם)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

1/2 כוס (120 מ”ל) חלב

250 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל

הקפה (לטבילת הבישקוטים):

1 כף גדושה (6 ג’) אבקת נס קפה (רצוי מגורען חזק)

1 כפית גדושה (7 ג’) סוכר

1/2 כוס (120 מ”ל) מים חמים

1/2 כוס (120 מ”ל) חלב

1 כף (10 מ”ל) ליקר קפה (לא חובה)

לקישוט: אבקת קקאו/ נוגט, שוקולד מריר מגורד

אופן הכנה:

הכנת הקפה: מערבבים בכוס את כל חומרי הקפה (עד להמסה מלאה של הסוכר והקפה) ושופכים לצלחת עמוקה.

הכנת הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינות (לבנה ומסקרפונה) ומערבבים באמצעות המערבל 10-15 שניות עד שהגבינות מתמזגות בקצפת. (יש לקרר היטב את השמנת המתוקה לפני ההקצפה- מומלץ להכניס את השמנת כמה דקות למקפיא לפני ההקצפה).

הכנת הטירמיסו: טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה) ומסדרים בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטיחים בצורה אחידה. טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו  ומסדרים שכבה מעל הקרם. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים ומפזרים שוקולד מריר מגורד או אבקת קקאו/נוגט יש לפזר לפני ההגשה.

-עוטפים בניילון נצמד או בנייר כסף ומאחסנים במקרר להתייצבות לפחות ל-6 שעות, עדיף ללילה.

*ניתן לאחסן במקפיא ולהפשיר במקרר 3-4 שעות לפני ההגשה.

טירמיסו מתכון

טירמיסו מתכון, עוגת טירמיסו, טירמיסו ללא ביצים, מתכון לטירמיסו

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לזניה חלביתלזניה חלבית
סלט סלק מבושל סלט סלק מבושל

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חנה (15:50 13.10.2021)

האם אפשר להחליף את בישקוטים בפתי-בר ואם כן כמה אני צריכה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (18:00 13.10.2021)

היי חנה,
אפשר אבל זה יהיה עוגת ביסקוויטים ולא טירמיסו (עדיין טעים!).
תצטרכי קצת יותר משרוול ביסקוויטים לפי דעתי- פשוט תיצרי שתי שכבות של ביסקוויטים שביניהן שכבות של גבינה בדומה לעוגת ביסקוויטים.
בהצלחה!

יסמין (08:13 13.10.2021)

היי אפרת
האם אפשר יותר מסקרפונה ופחות שמנת וגבינה?
וכן אפשר משו אחר במקום ביסקוטים?
בנוסף, מה עוד אפשר להכין עם מסקרפונה? אולי מוקרם וכזה?

מתכונים ב-10 דקות (10:27 13.10.2021)

היי יסמין,
אפשר להגדיל את כמות המסקרפונה ל-400 גרם ולשים רק 100 גרם גבינה לבנה. פחות כדאי להפחית מכמות השמנת המתוקה(:
במקום בישקוטים אפשר להשתמש בביסקוויטים או עוגיות לוטוס, רק שזה לא יהיה אותו דבר כמו טירמיסו (אבל עדיין טעים!)
עם מסקרפונה אפשר להכין עוגות גבינה- להמיר חצי מכמות הגבינה במסקרפונה, עוגות ביסקוויטים וכל עוגה שיש בה קרם יציב יחסית.

חני (12:00 24.09.2021)

תודה על המתכון! הכנתי אתמול פעם ראשונה ויצא פשוט מושלם!!

מתכונים ב-10 דקות (12:09 24.09.2021)

וואו נראה משגע! תודה על השיתוף❤

דנה (17:36 9.07.2021)

היי, אני עכשיו הכנתי את העוגה ובאים אלינו אורחים עוד שעתיים. אם אני אשים את העוגה במקפיא שעתיים יספיקו? כי אין לי זמן בשביל שזה יהיה 6 שעות. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:46 9.07.2021)

כן, מניחה שזה יהיה בסדר.
שבת שלום😊

נטלי (09:58 14.05.2021)

היי
מה אפשר לשים במקום גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (10:48 14.05.2021)

היי נטלי,
אפשר לשים שמנת חמוצה או גבינת פילדלפיה, ואפשר לוותר לגמרי על הגבינה.😊

Atzmona (20:29 9.12.2020)

ערב טוב, האם שמנת להקצפה מתאימה או חייבים שמנת מתוקה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 9.12.2020)

כן. שמנת להקצפה זה כמו שמנת מתוקה.

Atzmona (10:30 10.12.2020)

תודה. יצא מעולה….

מתכונים ב-10 דקות (11:11 10.12.2020)

🌸

טלי (14:36 5.09.2020)

אני רוצה להכין בתבנית עגולה כי אין לי תבנית מלבנית (כמצוין במתכון) וגם כדי שתצא עוגה גבוהה, באיזה תבנית את ממליצה להשתמש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 5.09.2020)

היי טלי,
אם יש לך תבנית עגולה 24 שהיא גבוהה אז אפשר להשתמש בה.
אם לא, אז תבנית 26 אמורה להתאים.

Atzmona (19:52 31.08.2020)

ערב טוב, מכינה המון מתכונים מהאתר הכל נהדר וטעים להפליא….
במה אפשר להחליף את נס הקפה בטבילת הבישקוטים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 1.09.2020)

אפשר לשים שוקולית.
יום נפלא 🌺

Atzmona (09:57 1.09.2020)

תודה. אותה כמות, כף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 1.09.2020)

כן.

מיה (10:41 31.07.2020)

היי,
הכנתי עכשיו את העוגה יצא מעולה… לפחות ככה נראה.. לדעתי טבלתי יותר מידי כי הכנתי את הקפה פעמיים… זה בסדר נראה לך? ושמתי במקפיא כמובן..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 31.07.2020)

מקסימום השכבות ייצאו קצת יותר רטובות, לא נורא.

אלינור אהרוני (23:17 30.07.2020)

יצא מעולה
המון תודות!!!!❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:42 30.07.2020)

מהמם 😍
תודה על השיתוף!

מיה (11:02 29.07.2020)

היי,
אני שומרת כשרות וראיתי שאין בישקויטים בד”ץ..
האם אפשר להשתמש בפתיבר או משהו אחר?
איך כאילו לעשות את זה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 29.07.2020)

אפשר להכין עם פתיבר.

מיה (18:41 29.07.2020)

אבל לעשות שכבה אחת של פתיבר? ואז לשים תערובת גבינה? ואז עוד שיכבה? כאילו כמו עןגת ביסקויטים? ובנוסף יש לך מתכון לעגיות האלה? .. ותודה אלופה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 30.07.2020)

כן, שכבות כמו עוגת ביסקוויטים.
אין לי מתכון לעוגיות כאלה.

מיה (22:17 30.07.2020)

היי, וואי סליחה שגעתי אותך…
מצאתי את הבישקוטים בהכשר של בד”ץ..
מכינה מחר…
תודה על הסבלנות והמענה!!
שבת שלום!! תודה על הכל לומדת ממך מלא.. כל פעם שאני רוצה להכין משהו זה אוטומטי מהאתר שלך!! תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:44 30.07.2020)

שמחה שמצאת 🙂
שבת שלום!

אופה חובבת (15:18 16.08.2020)

אפשר גם להכין בישקוטים בבית ויוצא אפילו יותר טעים

יהודית (12:49 12.06.2020)

במה אפשר להחליף את המסקרפונה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:07 12.06.2020)

אפשר לוותר על המסקרפונה או לשים גבינה שמנת במקום.

יהודית (23:33 13.06.2020)

תודה רבה על המענה!
להוסיף גבינה במקום או פשוט להוריד?
(הפעם ניסיתי שמנת חמוצה במקום ויצא מעולה. תודה על המתכון!)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 14.06.2020)

אפשר לוותר בכלל או להוסיף גבינה במקום. אני ממליצה לטעום תוך כדי ולהחליט.

אושרת (21:00 11.06.2020)

לגבי הקרם גבינה יש לי שמנת וחצי(370 מל) , וגבינת מסקרפונה 250 גרם. ראיתי שניתן להכין גם בלי גבינה לבנה וגם אני רוצה שיורגש טעם המסקרפונה יותר .

במקרה כזה כמה פודינג צריך, 5 כפות זה בסדר או יותר?
לגבי החלב: כדאי לוותר או להוריד לרבע כוס כי לטעם המסקרפונה שיהיה יותר מודגש.

ואחרון לגבי הסוכר: אני מעדיפה פחות סוכר ושמה בדרך כלל כף סוכר גדושה על כל 250 גרם גבינה לבנה, לכן כמה לשים פה? האם המסקרפונה היא יותר מתוקה מגבינה לבנה /שמנת ודורשת פחות סוכר או אותו דבר  ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 11.06.2020)

4 כפות פודינג
שליש כוס חלב
1-2 כפות סוכר

אושרת (00:45 16.06.2020)

תודה רבה
דבר אחרון- בנוגע למסקרפונה יש להוציא אותה מהמקרר לפני ?

כי ראיתי במתכונים שתמיד אומרים להוציא שעה לפני לטמפרטורת החדר כי אם לא היא תהיה גרגרית וקשה לאיחוד יחד עם הקצפת ?

זה נכון לדעתך או שטויות ? ואם כן חצי שעה תספיק או לשעה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 16.06.2020)

אני לא חושבת. אני לא נתקלתי בתופעה כזאת.
מספיק להוציא אותה כ-10 דקות לפני.

ריקי (15:45 26.05.2020)

כמה ימים לפני ניתן להכין את העוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:23 26.05.2020)

2-3 ימים ולשמור במקרר.

שרית. ב (13:28 22.05.2020)

אפשר לעשות בלי מסרקפונה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 22.05.2020)

כן.

טלי (12:46 8.05.2020)

היי אפרת
יש לי קרם מסקרפונה עם זרעי וניל. מה זה אומר מבחינת המתכון? להוסיף או להשמיט משהו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:15 8.05.2020)

אני לא מכירה את הסוג הזה אבל לדעתי לא אמור להיות שינוי.

אנה (13:02 11.03.2020)

היי אפרת, תודה על המתכונים שלך!
אני נמצאת באנגליה והגבינה הלבנה פה היא ללא שומן בכלל. כדאי להחליף בפילדלפיה עם אחוזי שומן נמוכים או פשוט לסנן את הגבינה הלבנה שתצא סמיכה יותר? פתרונות אחרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 11.03.2020)

כן, אפשר להחליף בפילדלפיה.

שמוליק (05:31 28.12.2019)

פשוט להכנה וטעים להפליא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂

נורית (11:17 16.11.2019)

העוגה יצאה מעולה!
רשמתי לי בפעם הבאה לקצר את זמן הטבילה כי הבישקוטים התרככו מידי.
המון תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 16.11.2019)

מושלם 😍
תודה על השיתוף!

לילך (20:49 14.11.2019)

האם ניתן להשתמש רק במיכל שמנת מתוקה 1? ולא 2??? מה ההבדל המשמעותי בין אם אני אוסיף מיכל אחד או שניים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 14.11.2019)

שני מיכלים נותנים יותר נפח ואווריריות. גם מבחינת כמות, אם תכיני עם מיכל אחד ייצא פחות קרם.

אוסנת (10:42 6.11.2019)

היי
אפשרי להשתמש בגבינת שמנת במקום מסקרפונה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 6.11.2019)

כן.

קרן (10:30 14.10.2019)

היי,
האם אפשר להשתמש ב2 תבניות מלבניות קטנות במקום אחת גדולה?
והאם אפשר להקציף במיקסר ידני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 14.10.2019)

אפשר להקציף במיקסר ידני.
מה גודל התבניות?

נירית (16:56 28.09.2019)

שלום
האם את הקקאו או השוקולד המריר לקישוט מפזרים רק לפני ההגשה?
תודה, חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:34 28.09.2019)

רצוי לפזר לפני ההגשה למרות שאפשר להוסיף גם לפני.
שנה טובה 🌺

חופית (20:45 7.08.2019)

היי,
האם אפשר להשתמש ב500 גרם מסקרפונה, במקום חצי מסקרפונה וחצי גבינה לבנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 7.08.2019)

אפשר אבל אולי הטעם ייצא קצת “כבד”.

סיגל (16:30 8.06.2019)

יצא מושלם. אני שמתי רק חצי כוס סוכר ובנוזל הנס קפה לטבילת הבישקוטים בלי סוכר. גם ככה יצא מתוק מספיק. כדאי לערבב את המסקרפונה והגבינה הלבנה בנפרד לפני שמכניסים לקצפת כי המסקרפונה ממש סמיכה. העוגה חוסלה במהרה והשאירה טעם של עוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 9.06.2019)

תודה סיגל 🙂

דני (12:03 3.06.2019)

היי
בישקוטים הכוונה ללשון חתול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 3.06.2019)

כן.

בתשבע (18:26 21.05.2019)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 21.05.2019)

כן.

בתשבע (10:57 21.05.2019)

אתר מהמם! כל מתכון פצצה! עשיתי עשרות מתכונים ותמיד מצליח.
שאלה לגבי טירמיסיו-אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 21.05.2019)

תודה!
וכן אפשר להקפיא 🙂

חן (09:36 13.05.2019)

הי אפרת, אתר מדהים!
יש אםשרות לגרסת פרווה?
תודה על המענה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 13.05.2019)

היי חן,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ריץ’ במקום השמנת המתוקה, בחלב סויה או חלב קוקוס במקום חלב רגיל ולוותר על הגבינות (ואם מוותרים על הגבינות אפשר להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס בלבד).
יום מקסים 🌷

שרית היימן (22:18 22.03.2019)

יצא סופני
אחלה מתכון
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 23.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

נועה (09:24 16.03.2019)

עוגה מדהימה וכל כך פשוטה!!! זאת בטוח תהיה עוגה שאכין באופן קבוע!
אבל לטעמי היא מתוקה מדי, מתכננת בפעמים הבאות להפחית את כמות הסוכר בקרם..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 16.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן

אפרת (19:50 29.01.2019)

קודם כל תודה על מתכונים מעולים
האם אספרסו ישדרג?
במקום המגורען?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 29.01.2019)

אני חושבת שכן.

לירון (08:51 15.01.2019)

היי.
אפשר לאפות בתבנית קפיצית? עגולה? אם כן איזה גודל להערכתך.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 15.01.2019)

כן. רצוי קוטר 26.

לאה (00:00 29.11.2018)

היי אפרת
איך אני מחשבת את הכמויות אם אני רוצה להשתמש בתבנית עגולה קוטר 24 או קוטר 28 ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 29.11.2018)

הכמויות במתכון מתאימה לתבנית בקוטר 26. את יודעת לומר לי מה גובה התבנית של 28?

לאה (12:38 3.12.2018)

השאלה אם לתבנית מלבנית או עגולה, הכמויות במתכון מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 3.12.2018)

כן, הכמויות מתאימות לתבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32.

לאה (12:48 3.12.2018)

תודה רבה!

שרית (15:35 14.11.2018)

היי מה אפשר במקום גבינה לבנה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 14.11.2018)

אפשר לוותר על הגבינה הלבנה.

שרית (20:11 14.11.2018)

תודה רבה!! אז לשים כפול מסקורפנה ? או שלא חייב ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 14.11.2018)

לא חייב לשים כפול. את יכולה לטעום את הקרם ולהחליט.

שרית (18:55 20.11.2018)

יצא מעולה תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 20.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

חובבת אפייה ובישול (14:27 2.10.2018)

תמיד נמענתי מהכנת טירמיסו בגלל השימוש בביצים חיות במתכונים “המקוריים” וידעתי שעם המתכון שלך אין מה לפחד וייצא מעולה וכך אכן יצא!
מעולה ואסטטי למראה בתבנית פיירקס.
לטעמי יצא מתוק מדיי (זה לא מנע ממני לקחת תוספת :-P) – אני מציינת זאת היות וטירמיסו זכורה לי כְּמְעַט חמצמצה (בקטנה).
כמו כן, רציתי לשאול האם אפשר לוותר על אבקת האינסטנט או שיש לה תפקיד כלשהו בהסמכה.

שוב תודה על עוד מתכון נהדר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:10 2.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אבקת הפודינג מייצבת את הקרם. אפשר להפחית את הכמות ל-2 כפות.

קים (22:24 29.09.2018)

היי, במידה ואני רוצה להכין את העוגה ברינג. מה אני עושה בתחתית? כדי שהעוגה לא תנזל החוצה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 29.09.2018)

עדיף להכין בתבנית רגילה. אם בכל זאת רוצים להכין ברינג אפשר לשים בתחתית נייר אפיה.

עפרה (14:20 22.09.2018)

הי, שאלה: מה את ממליצה: אם אני מכינה את הטירמיסו ביום שישי בבוקר והוא אמור להיות מוגש רק ביום ראשון (יומיים אחרי) , האם עדיף לשים במקפיא ואז להוציא אותו כמה שעות לפני ההגשה, או לשים במקרר במשך יומיים? האם הטעם בכלל “נשמר” במשך יומיים ולא קצת משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 22.09.2018)

אפשר לשמור במקרר. הטעם יישמר ואפילו ישביח.
חג שמח 🙂

עפרה (09:58 23.09.2018)

תודה רבה!!

עפרה (10:00 23.09.2018)

אפרת סליחה, ואם יוגש רק ביום שני? עדיין בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 23.09.2018)

עדיין בסדר אבל אם זה יותר כדאי כבר להקפיא.
שימי את זה בחלק הפנימי של המקרר וחשוב שזה יהיה מכוסה או עטוף היטב.

עפרה (10:32 23.09.2018)

תודה רבה וחג שמח!

מירי (09:17 13.09.2018)

מתכון מעולה וקל מאד!
רק נראה שטעית בגודל התבנית..
תודה רבה על עוד מתכון שנוסף לי לאוסף!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 13.09.2018)

היי מירי,
הכמויות מתאימות לתבנית מלבנית בגודל 32X25. באיזו תבנית הכנת?

גיל (14:31 4.09.2018)

היי האם אפשר להוריד לגמרי את המסקרפונה? זה עדיין יהיה יציב מספיק?
והאם הכמויות יתאימו לרינג בגודל 20?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 4.09.2018)

אפשר לוותר על המסקרפונה. חשוב רק להקציף לקרם יציב ואז אין בעיה.
הכמויות יספיקו לרינג בקוטר 20. לדעתי אפילו יישאר קרם. אפשר למלא בכוסות אישיות ולהקפיא.

עפרה (09:45 30.08.2018)

אפרת תודה רבה! הטירמיסו יצא פשוט מושלם!!! וקצר המון מחמאות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 30.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה עפרה.
יום מקסים 🌷

אנה (18:57 29.08.2018)

היי, נראה מעולה!
ניסיתי להכין את המתכון וזאת פעם ראשונה שאני משתמשת במסקרפונה. אמור להיות לה טעם לוואי מר? חשבתי שזאת בעיה בקופסה, אבל גם לשנייה היה אותו טעם והן נקנו במקומות שונים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 29.08.2018)

היי אנה,
למסקרפונה לא אמור להיות טעם לוואי מר. זאת גבינה שהטעם שלה די נייטרלי.
הטעם הוא בגבינה עצמה או של הקרם לאחר שהכנת אותו?

אנה (11:12 30.08.2018)

בהתחלה שמתי לב לטעם אחרי שהכנתי את הקרם. רצתי להכין אותו שוב ולקופסת גבינה השנייה היה טעם מר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 30.08.2018)

זה לא אמור להיות כך. מאוד מוזר שלשתי הגבינות שקנית היה טעם כזה. נתת לעוד מישהו לטעום?

אנה (20:00 30.08.2018)

כן, גם שמו לב לטעם. שתי הקופסאות מאותה חברה. אולי קרה משהו בפס ייצור..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 30.08.2018)

יש מצב.

איריס (09:55 31.08.2018)

גם אני בדיוק באותה בעיה…
משתמשת פעם ראשונה במסקרפונה.
קניתי שתי קופסאות של “גד”.
בקופסה אחת יש טעם ממש מר, בשנייה טעם אחר (אבל לא מתוק).
לא ברור לי האם שתיהן טובות, שתיהן מקולקלות, או שאחת ככה ואחת ככה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 31.08.2018)

כנראה שבאמת יש בעיה בפס ייצור. אפשר לפנות ל”גד” באתר שלהם.
אל תשתמשי בגבינה עם הטעם המר. בגבינה השניה את יכולה להשתמש. אמור להיות לה טעם נייטרלי, לא מתוק.

עפרה (15:51 26.08.2018)

הי אפרת,
את אבקת הקקאו מפזרים אחרי שמוציאים מההקפאה? ממש לפני הגשה? תודה

עפרה (15:52 26.08.2018)

התכוונתי לפני שמכניסים למקרר, לא הקפאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 26.08.2018)

כן, עדיף.

עפרה (14:29 28.08.2018)

תודה רבה

מור (17:50 18.07.2018)

הייי אפשר להכין תעוגה בתבנית בצורת לב
אני רוצה להעמיד מסביב בישקוטים ואז לשים תבלילה זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 18.07.2018)

נראה לי שכן.

יעל (08:30 13.07.2018)

הי אפרת שבוע שעבר הכנתי את העוגה ען גבינה לבנה ושמנת חמוצה והיא היתה ממש מוצלחת. אתמול הכנתי שוב אבל שכחתי לשים סוכר והיא קצת חמוצה… יש דרך להציל? אפילו עם סירופ כלשהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 13.07.2018)

היי יעל,
אפשר לפזר אבקת סוכר או לזלף סירופ מייפל. אפשר גם להכין סירופ שוקולד חלב או לבן ולשים מעל (להמיס חפיסת שוקולד חלב/לבן עם כף שמן ו-2 כפות מים).

גוגו (18:50 29.06.2018)

נראה מדהים
איפה קונים גבינת מסקרפונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 29.06.2018)

בכל סופר.

יעל (22:15 7.07.2018)

הי אפרת
חיפשתי מתכון לעוגה הזו וכשנכנסתי לאתר שלך ידעתי שאמצא מתכון מושלם. ולא טעיתי. השתמשתי בשנת חמוצה כי לא הייתה לי גבינת מסקרפונה והעוגה יצאה מושלמת! ממש עונג שבת… תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 7.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל ושבוע טוב 🌷

עדי (23:15 7.06.2018)

יצא מושלם! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 8.06.2018)

תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂

גבי (21:34 19.05.2018)

שלום רב,
אצלי לא או אוהבים את הבישקוטים.
האם ניתן להכין עם ביסקוויטים רגילים ואם כן איזה סוג עדיף ( שוקולד, רגיל).

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 20.05.2018)

כן אפשר להכין עם ביסקוויטים רגילים. לא משנה הסוג, מה שאוהבים.

גל עזרא (17:40 10.05.2018)

היי אין לי אינסטנט פודינג אפשר לשים משהו במקום?! זה דחוף אני בדיוק באמצע הכנת העוגה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 10.05.2018)

מתנצלת ראיתי רק עכשיו.. מקווה שהסתדרת.
הפודינג מוסיף מתיקות וטעם עדין של וניל ובנוסף מעניק יציבות לקצפת. אם הקצפת יצאה יציבה גם ללא האינסטנט זה בסדר. רק חשוב לטעום את התערובת אם היא מתוקה מספיק. אם לא, ניתן להוסיף אבקת סוכר.

כנרת (11:40 17.04.2018)

שלום אפרת.

קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים!
אני רוצה להכין את המתכון בתבנית עגולה קוטר 26.
אותו מתכון יתאים או אם לא אשמח לכמויות מתאימות.

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 17.04.2018)

היי כנרת,
הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית 26.
יום מקסים 🙂

איילה (00:06 31.10.2017)

מתכון מעולה באמת 10 דקות !!

הוספתי שוקולד צ’יפס מריר
מעולה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 31.10.2017)

וואו זה נראה מעולה!
תודה איילה ויום מקסים 🙂

איילה (18:28 27.10.2017)

מתכונן מעולה קל דיאטטי יצא נהדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 28.10.2017)

תודה איילה 🙂

ציפי (19:09 13.10.2017)

הציפי שהגיבה לפני אמרה בדיוק מה שרציתי! אוסיף רק שהכנתי בכוסיות אישיות עם ביסקוויטים עגולים, כקינוח לחג שני. חוץ מאשר טעים, היה גם מהמם ביופיו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.10.2017)

תודה ציפי 🙂

ציפי (21:05 5.10.2017)

יצא מעלף אין לי מילים בדיוק כמו שפינטזתי
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 5.10.2017)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

הודא (15:57 10.08.2017)

שלום רציתי לשאול מה אפשר לטבול את בשקוויטים חוץ מהקפה או האספרסו אפשר שוקו???? כי אינני אוהבת טעם הקפה והאם אפשר לוויתר על הליקר או שיש לו תחליף??מודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 10.08.2017)

אפשר לטבול בשוקו או בחלב רגיל.
אפשר לוותר על הליקר.

שירה (00:05 2.08.2017)

אני נהנת כל פעם מחדש מהאתר המקסים הזה!!!!!!! רציתי לשאול חיב את הגבינה הזאת? מה מיוחד בה ? או אפשר גבינה רגילה ולהוסיף לה משהו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 2.08.2017)

היי שירה,
בדר”כ טירמיסו מכינים מגבינות מסקרפונה, זה מה שמייחד את הטירמיסו מעוגות גבינה אחרות. בכל מקרה אין שום בעיה לשים במקום גבינה לבנה רגילה (ואז לשים סה”כ 500 גרם גבנה לבנה לכל המתכון). אם רוצים שהגבינה תהיה יותר סמיכה אפשר להניח אותה במסננת דקה למשך כחצי שעה כדי שחלק מהנוזלים ייצאו ממנה (לא חובה).
יום מקסים 🙂

יפה (23:01 31.07.2017)

עוגה סוף הדרך. קלה להכנה וטעימה מאוד.ממליצה בחום.

IMG-20170731-WA0001

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 1.08.2017)

תודה יפה, נראה מעולה!

עמר (16:15 14.07.2017)

עוד שאלה שכחתי
אבקת נס קפה או קפה מגורען מה נותן יותר צבע כהה וטעם מר לבישקוטים?

שרון (21:23 11.06.2018)

מגורים אינטנס יהיה הכי חזק לדעתי

עמר (16:14 14.07.2017)

שלום.
אם אני רוצה לטבול את הבישקוטים רק בחלב קר עדיין טבילה קצרה או שקצת יותר.
אני שואל כי אני חושב שאם זה רק חלב קר זה פחות מרטיב.
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (18:29 14.07.2017)

היי עמר,
עדיין כדאי טבילה קצרה.
אני חושבת שקפה מגורען.
שבת שלום 🙂

אודליה (09:49 7.07.2017)

רציתי לדעת אם אפשר לשים קפה נמס של האג ללא קפאין במקום נס קפה מגורען?
אם כן כמה כפיות צריך לשים להאג?

מתכונים ב-10 דקות (10:09 7.07.2017)

היי אודליה,
אפשר לשים בסביבות כף וחצי- שתי כפות.
שבת שלום 🙂

עדן (18:35 6.07.2017)

?

מתכונים ב-10 דקות (19:00 6.07.2017)

היי עדן,
היתה תקלה באתר שמחקה חלק מהתגובות ביומיים האחרונים כך שאם רשמת תגובה והיא נמחקה אבקש שתרשמי אותה שוב כדי שאוכל להשיב.

נטלי (11:14 1.07.2017)

שלום,
רציתי לשאול האם ניתן להקציף הכל יחד ,כלומר שמנת ,חלב,סוכר ,מסקרפונה וגבינה?
או חייבים להפריד את הגבינה ולעשות בצורת קיפול

לציין בעבר הייתי עושה את העוגה ללא גבינה ומסקרפונה כלל.

מתכונים ב-10 דקות (19:04 1.07.2017)

היי נטלי,
הקצפת הגבינות עלולה לשבור את הקצפת לכן כדאי להקציף קודם לקצפת ובסוף להוסיף את הגבינות בתנועות קיפול כדי שהקצפת תשאר יציבה.

מתי (20:37 28.06.2017)

קיבלתי את התגובה באיחור. וכבר לא רלוונטי 🙁
אבל תודה רבה לך!!!!
שאת ככה עונה לכולם.

מתי (13:53 28.06.2017)

שלום
איך אפשר להרים את העוגה מהתבנית שרשמת עם ניילון נצמד?
לשים רק בתחתית של התבנית לאורך בדפנות לא צריך?
הניילון לא ייקרע מהמשקל..?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:03 28.06.2017)

מומלץ לעטוף גם בדפנות. הניילון לא אמור להקרע אם עובדים בעדינות.
אפשר לשים שכבה כפולה של ניילון נצמד ואז זה יהיה חזק יותר.

שני (04:46 26.06.2017)

שלום לך אפרת,
חייבת בעצתך בבקשה,
אני רוצה להכין 2 טעמים של קרם – האחד מפודינג וניל והשני פודינג שוקולד. אם אין לי פודינג שוקולד איך אני יכולה להכין פודינג שוקולד?
אציין ואומר שהמתכון שיש לי הוא: 2 שמנת מתוקה. חצי כוס חלב. 2 גבינה לבנה 5 אחוז. 2 כפות סוכר. 1 סוכר וניל. 1 כפית תמצית וניל.
1 וחצי חבילת אינסטנט פודינג וניל.
עכשיו בגלל שאני רוצה לעשות 2 שכבות של קרם גבינה מ 2 טעמים כפי שציינתי בתחילת ההודעה אז כמה אשים פודינג שוקולד וכמה פודינג וניל ? (במקום החבילה וחצי)
אני עושה בתבנית בגודל שרשומה במתכון שלך פה של הטירמיסו.
תודה רבה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:56 26.06.2017)

היי שני,
קודם כל כדאי לחלק ל-2 קערות כאשר בכל קערה להקציף: מיכל שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, גבינה לבנה (250 מ”ל), כף סוכר, חצי שקית סוכר וניל וחצי כפית תמצית וניל.
לקערה אחת להוסיף חבילת אינסטנט פודינג וניל (ואז האמת שאפשר לוותר על תמצית הוניל).
לקערה שניה חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או שאם אין לך אז חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל + 100 גרם שוקולד חלב מומס (חשוב לקרר אותו היטב לפני שמוסיפים לתערובת)
קודם מתחילים מהקצפת השמנת שחשוב שתהיה קרה מאוד, לאחר 30-40 שניות מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, חלב, סוכר. לאחר שמתקבלת קצפת יציבה מוסיפים את הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול כדי שהקצפת לא תשבר.
בהצלחה 🙂

עומרית (15:42 22.06.2017)

אפרת תודה רבה על עוגה שקצרה ים מחמאות.
אני רוצה להכין עוגה עם בישקוטים אבל לא עוד אחת טירמיסו, אלא עוגה אחרת. יש לך מתכון או רעיון לתת לי לעוגה טעימה שתכיל בישקוטים – יכולה להיות חלבית או פרווה .
תודההה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:39 22.06.2017)

היי עומרית,
מצרפת מתכונים לעוגות שאת יכולה להכין ופשוט להחליף את הביסקוויטים בבישקוטים (כמובן שיש לטבול אותם קודם טבילה קצרה בחלב או קפה).
עוגת ביסקוויטים ריבת חלב
עוגת ביסקוויטים רגילה

הילה (01:54 18.06.2017)

היוש אפרת,
לא כדאי לערבב את הגבינות והקצפת בתנועות קיפול כדי שהיציבות תשאר?
במקום עם מערבל מה שרשמת 10 15 שניות.

תודוש.

מתכונים ב-10 דקות (08:17 18.06.2017)

היי,
בגלל שהגבינה סמיכה אז לעיתים יש קושי לערבב בתנועות קיפול אבל כמובן שזה עדיף.
שבוע נפלא 🙂

רחלי (20:48 17.06.2017)

שבוע טוב אפרת 🙂
הכנתי את העוגה יצאה סוף הדרך. אז ראשית תודה רבה.
דבר נוסף יש לי כמה שאלות.
איך עושים צבע בהיר יותר למצרכים של ההרטבת הבישקוטים.
אציין שהכפלתי כמות ואף קצת יותר. שמתי 2 כפות גדושות וחצי של קפה מגורען וכן ביתר המצרכים ועוד 3 כפות חלב בנוסף לכוס חלב.
אז אשמח לדעת איך אעשה שהבישקוטים יהיו פחות כהים בצבע.
שאלה שנייה – למה רשום טבילה קצרה בבישקוטים.
כי למשל אחרי יומיים העוגה תהיה רטובה מאד ותוציא נולים?
אני טבלתי משני הצדדים והוצאתי פשוט פחדתי שלא יהיו רטובים אך נהיו מאד.
ושאלה אחרונה שהעוגה במקרר ולא במקפיא אני מתכוונת לאחר יומיים היא לא הכי יציבה. אם אשים חבילה וחצי של פודינג וניל זה יעזור?
אם כן אוריד בכמות הסוכר?
אציין מראש ששמתי רק חצי כוס ו 2 סוכר וניל ולא 3/4 כוס סוכר.

תודה רבה מראששש על כל התשובות ושבוע מבורך.

מתכונים ב-10 דקות (00:49 18.06.2017)

היי רחלי,
לגבי הצבע, זה קשור בקפה. אפשר פשוט לשים פחות קפה ויותר חלב (את יכולה לשים את הכמויות ששמת אבל להפחית את הקפה לכף אחת).
טבילה קצרה זה כדי שהבישקוטים לא יהיו ספוגים מידי בנוזלים.
לגבי יציבות העוגה, חשוב להקציף לקצפת יציבה. אפשר להגדיל את כמות האינסטנט פודינג בחצי חבילה ואז אפשר להפחית כ-2 כפות סוכר מהכמות ששמת.
שבוע טוב ומבורך 🙂

ענת (16:56 16.06.2017)

שלום.
יש לי תבנית מידה 26*35 והגובה 5 ס”מ איזו כמות של מצרכים אצטרך בבקשה?
התבנית היא תבנית אפייה פיירקס שקופה.
תודה רבה .

מתכונים ב-10 דקות (17:20 16.06.2017)

היי ענת,
הכמות במתכון עשויה להתאים.
שבת שלום 🙂

שירה (12:33 15.06.2017)

אז זהו זכרתי.
אפרתוש תודה רבה לך באמת על הכלללל.
פשוט אישה מקסימה. כן ירבו כמוך.
סופ”ש מקסים.

מתכונים ב-10 דקות (12:34 15.06.2017)

בכיף ותודה 🙂

שירה (11:37 15.06.2017)

אפרתוש ..
נכון בעבר היה רשום לך במתכון 200 גרם בישקוטים.
עכשיו שמתי לב שרשום 300.
שינית?
כי לי שמור מתכון מאצלך 200 גרם

מתכונים ב-10 דקות (11:58 15.06.2017)

כן שיניתי בעקבות התגובות.

שירה (11:28 15.06.2017)

היי
הכנתי עוגה טעומה במיוחד.
רציתי לומר רק שמצרכי הקפה לא הספיק הכפלתי את הכמות.
מים חמים זה רותחים וקרים?

מתכונים ב-10 דקות (12:00 15.06.2017)

היי,
במקרה הזה אפשר להשתמש גם במים רותחים כי החלב הוא קר ומאזן את הטמפרטורה.

נירה (08:05 15.06.2017)

בוקר טוב אפרת,
אני מתכוונת להכין את העוגה היום בסביבות השעה 18:00 זה בסדר אם אכניס אותה למקרר ולא למקפיא עד מחר?
אני שואלת כי מחר בשעה 15:00 אנחנו נאכל ממנה.
זה בסדר?
או שעדיף מקפיא ?
תודה ויום מבורך.

מתכונים ב-10 דקות (08:39 15.06.2017)

זה בסדר גמור.
יום מקסים 🙂

ניר (00:52 15.06.2017)

אני ממש מצטער שלא ריכזתי את כל השאלות בהודעה אחת.
כמה סוכר את ממליצה לי לשים בשביל שהעוגה לא תהיה מתוקה מידי.אם אעשה את המתכון כמו שאשמתי בהודעה לפני 2 גבינה ושמנת חמוצה אחת. או אפילו בלי שמנת חמוצה. חצי כוס זה גם בסדר? (במקום 3/4 כוס סוכר)

מתכונים ב-10 דקות (08:51 15.06.2017)

היי ניר,
אפשר לשים שמנת חמוצה. לדעתי היא תתרום לאווריריות ולרכות הקרם.
לגבי המתיקות, אם אתה שם שמנת חמוצה בנוסף ל500 גרם גבינות אז היא דווקא תפחית קצת את המתיקות. בכל מקרה אם אתה מעדיף מתיקות עדינה אפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס (גם אם אתה מכין בלי שמנת חמוצה).
ממליצה בכל זאת לטעום את הקרם בסוף ההכנה ואם במקרה תרצה להמתיק אז רק על ידי הוספת אבקת סוכר (בשלב זה אם תוסיף סוכר רגיל יהיו גרגירים בקרם וזה לא מומלץ).
בהצלחה ויום מקסים 🙂

ניר (00:43 15.06.2017)

אפרת אם אני אשים שמנת חמוצה אחת (200 מל) בנוסף ל 2 גבינות לבנות 5 אחוז שומן (500 גרם)
מה דעתך ?
השננת חמוצה למה תורמת למרקם? ליציבות?
לטעם? זה יוסיף לדעתך?
תודה

ניר (23:56 14.06.2017)

תודה רבה.
לילה טוב

ניר (22:26 14.06.2017)

שמתי חבילה וחצי כן 300 גרם .
אפרת אם אני לא רוצה שמנת עם המון אחוזי שומן.אפשר לשים 500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז שומן?
זה עדיין יהיה טעים לעוגת טירמיסו? או שזה יהיה שונה עם הבישקוטים זה לא יהיה יציב?
תודה רבה לך.

מתכונים ב-10 דקות (23:32 14.06.2017)

כן, אפשר לשים 500 גרם גבינה לבנה 5% וזה ייצא טעים. אם אתה מקציף את השמנת כמו שצריך אז לא אמורה להיות בעיה של יציבות העוגה. טיפ נוסף הוא לסנן את הגבינה הלבנה (להניח אותה כחצי שעה לפחות במסננת דקה) ואז קיבלת גבינה סמיכה עם אחוזי שומן נמוכים 🙂

ניר (19:38 14.06.2017)

שלום.
תודה על המתכונים.
דבר נוסף הכנתי את העוגה הזו ולא הרגשתי טעם שונה בגלל הגבינת סקרפונה. זה ממש דומה בטעם להקצפה של שמנת מתוקה עם גבינת סקי 500 מל של 5 אחוז.
גם במרקם לא מי יודע מה.
מבחינת ההקצפה היא היתה יציבה והכל היה יציב. אני לא מתלונן על היציבות אלא על הטעם שנטעם אותו הדבר מבחינת הגבינות.
דבר נוסף בתמונות זה נראה פחות בישקוטים ושאני הנחתי בתבנית בגודל שציינת הייתי צריך לשים יןתר ושמתי בצורה שאת שמת כמו בתמונה…
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (20:21 14.06.2017)

היי ניר,
המסקרפונה אין לה טעם מאוד דומיננטי אבל היא עשירה, שמנה וסמיכה יותר ואמורים להרגיש את ההבדל במרקם ובטעם.
אלה בישקוטים בתמונה. לאחר שהם נרטבים הם תופחים ומרקמם נהיה דומה לעוגה.
השתמשת ב 300 גרם בישקוטים או יותר?

עדנה (23:31 12.06.2017)

ערב טוב אפרת המקסימה.
אם אסנן את הגבינות זה יכול לתרום לעוגה או שמיותר?
ומתי אני יודעת שצריך לסנן גבינות?
פעם אמרו לי שרצוי בכל מתכון של עוגת גבינה גם אם לא רשום. כי זה רק תורם.
אודה לתשובתך.

מתכונים ב-10 דקות (10:04 13.06.2017)

היי עדנה,
סינון הגבינה גורם לגבינה להיות יותר מוצקה מה שתורם ליציבות העוגה (יכול להיות שבעוגות ללא אפיה זה יכול לעזור). גם כשרוצים עוגה בעלת מרקם גבינתי דחוס אז מומלץ לסנן את הגבינה לפני השימוש.
במתכון הזה של הטירמיסו מיותר לסנן מאחר והמסקרפונה היא גבינה מאוד סמיכה ודווקא הגבינה הלבנה מאווררת אותה.
יום מקסים 🙂

אליזבת (14:50 12.06.2017)

שלום.
כמה ימים העוגה נשמרת במקרר?
ואם אני רוצה אותה לשבת מתי כדאי להכין אותה ואיפה לשים אותה במקפיא או במקרר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:12 12.06.2017)

היי,
העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים. רצוי להכין אותה יום לפני או לפחות יומיים לפני ולשמור במקרר.

דנה (13:10 9.06.2017)

שלום,
תודה רבה על המתכון.
הכנתי את העוגה לפי המתכון ורציתי לשאול כמה זמן העוגה יכולה להחזיק במקפיא?
הכנתי את העוגה בשתי תבניות ורציתי לדעת אם אפשר לשמור אחת מהתבניות במקפיא לזמן ארוך וזה לא יפגע בעוגה..

תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (13:19 9.06.2017)

היי דנה,
העוגה יכולה להשמר במקפיא בין שבועיים לחודש (היא יכולה להחזיק גם יותר פשוט ככל שהיא נמצאת בהקפאה יותר זמן כך המרקם והטעם שלה נפגעים).
שבת שלום 🙂

חדוה (12:37 6.06.2017)

שלום אפרת.
אני יכולה להקפיא את העוגה עם הפידור של הקקאו וכדי לחסוך לי?

מתכונים ב-10 דקות (13:21 6.06.2017)

כן, אפשר.

חדוה (15:40 6.06.2017)

תודה

יוליה (08:02 6.06.2017)

הי
חוזרת לעדכן שיצאה עוגה נדירה וקיבלתי המון מחמאות , מה שכן עשיתי בתבנית בינונית חד פעמית ונדרש לי שקית וחצי של בישקוטים לא הספיקה שקית אחת של 200 ג זה היה ממש ריק

מתכונים ב-10 דקות (08:53 6.06.2017)

היי יוליה,
תודה שחזרת לעדכן. לגבי כמות הבשקוטים, אעדכן במתכון.
יום מקסים 🙂

חדוה (01:48 5.06.2017)

שלום אפרת,
תודה רבה לך על המתכונים הטעימים.
אתר הכי טוב שיש. באמת!
שאלה לי אלייך, אני אכין העוגה יום לפני שנאכל ממנה ואכניס אותה למקפיא. אני אכין בחמישי ובשישי אהיה אצל חמותי.
וזו נסיעה של שעה וחצי בערך.
אני רוצה לפזר מעל קקאו שמשולב עם אבקת סוכר. אני רוצה שזה יהיה חצי מר אבל גם לא מתוק לגמרי. כמה נראה לך שאצטרך כפות קקאו ואבקת סוכר שכל העוגה תהיה מכוסה יפה?
(כמובן שאני אפזר את הקקאו עם מסננת)
ועוד שאלה אחרונה – לשים את הקקאו אחרי שהעוגה היתה במקפיא או לפני ?
תודה רבה לך יקירתי.

מתכונים ב-10 דקות (08:06 5.06.2017)

היי חדוה,
ממליצה שתקחי איתך בנפרד (בשקית אוכל או קופסה קטנה) 2 כפות קקאו + כף מלאה אבקת סוכר. לדעתי זה אמור להספיק. העוגה לא חייבת להיות מכוסה לגמרי בקקאו אלא רק לפדר אותה קצת מעל.
את הקקאו יחד עם אבקת הסוכר כדאי לפזר על העוגה לפני ההגשה, לאחר שהעוגה הפשירה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

יעל (10:01 30.05.2017)

היי, איזה גודל תבנית?

מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

תבנית מלבנית בינונית 32×25.

דנה (08:25 30.05.2017)

אוקיי.
תודה רבה. חג שמח

דנה (01:09 30.05.2017)

שמנת אחת יכולה להספיק?
זה נשמע הרבה 2
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (06:49 30.05.2017)

היי דנה,
אפשר להפחית שמנת אחת ולהכין בתבנית קטנה יותר.
חג שמח 🙂

דנה (09:06 29.05.2017)

הבנתי.
תודה רבה לך אפרת המקסימה.
חג שבועות שמח לך ולבני ביתך.

דנה (02:26 29.05.2017)

אפרת מצטערת שאני אני רושמת כמה שאלות בכמה הודעות. כל פעם נזכרתי בעוד שאלה. סורי.
אני מתכוונת להגין את העוגה בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל שרשמת.
אני יכולה לשים במתכון זה רק שמנת אחת (250 מ”ל) ולא 2 כפי שרשום?
זה יספיק לי רק אחת?

מתכונים ב-10 דקות (08:49 29.05.2017)

היי,
לא ממליצה להפחית את כמות השמנת מאחר והשמנת מעניקה גם נפח וגם טעם.
לגבי פיזור קקאו מעל, זה עניין של טעם. מי שלא אוהב את המרירות יכול לפזר שוקולד מגורד או לערבב אבקת סוכר עם הקקאו לפני הפיזור.
מסקרפונה היא גבינת שמנת ויש לה טעם מאוד עדין.
אין בעיה להשתמש בגבינה לבנה 5%.
הניילון הנצמד זה למי שרוצה לחלץ את העוגה בשלמותה מהתבנית. זה מיותר למי שמשאיר את העוגה בתבנית.
יום מקסים 🙂

דנה (02:16 29.05.2017)

האם הטירמיסו היא עוגה מאד מתוקה ולכן יש צורך בלפזר קקאו (ולא מצרך אחר מתוק) מעל לתת קצת טעם מר?!

דנה (02:01 29.05.2017)

היי
יש לי מספר שאלות בבקשה,
איזה טעם יש לגבינת מסקרפונה? ( לא כדאי לוותר עליה?)
אני יכולה להשתמש בגבינה לבנה 5% במקום 9% זה משמעותי במרקם ובטעם / ביציבות העוגה?
כי כבר קניתי בטעות גבינה לבנה 5%.
ושאלה אחרונה לא הבנתי איך יתרום הניילון
הנצמד. זה למי שרוצה להעביר את העוגה אחרי שהיא מוכנה לתבנית אחרת?
תודה רבה.

יוליה (20:44 28.05.2017)

הי
שתדעי לך שכל מה שאני מכינה החג זה מהאתר שלך אליפות.
מה שאני רואה בתמונות זאת תבנית בינונית חד פעמית?
אם אני אכין מחר ליום שלישי היא עדין תהיה טעימה הבשקוטים לא יהיו רטובים מדי אחרי לילה במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (21:18 28.05.2017)

היי יוליה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
נכון, זאת תבנית בינונית חד פעמית.
אין בעיה שתכיני מחר בשביל יום שלישי. הבישקוטים אמורים לספוג את הנוזלים ולהיות רכים (הם מקבלים מרקם שמזכיר עוגת ספוג).
חג שמח!

אסתי אור (23:48 27.05.2017)

לילה טוב לך! העוגה בתבנית אחת פעמית מלבנית. כמו שאני רואה בתמונות. שאלה? אני רואה נכון ששמת נילון נצמד לפני ששמת את העוגיות והקרם. אפשר לשים במקום נילון נייר אפיה פעם אחת למטה.אשמח לתגובה אני מעונינת להכין אותה היא נראת טובה. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (00:12 28.05.2017)

היי אסתי,
אפשר לשים במקום נייר אפיה ואם אין בכוונתך להוציא את העוגה מהתבנית אפשר לא לשים כלום מתחת.
שבוע טוב וחג שמח 🙂

הילה (03:27 23.05.2017)

אחרי שהכנתי את העוגה אם אשים אותה במקרר נאמר 4 שעות ואז אפזר מעל קקאו זה בסדר?
בקטע שלמחרת רק יפרסו ממנה ויאכלו.
ולא הבנתי איך הניילון הנצמד יכול לתרום?
אני רק עוד בטיות אחתוך אותו ואוכל אותו 🙂
תודההה

הילה (03:11 23.05.2017)

היוש…
אפרת קודם כל תודה רבה לך על כל המתכונים המעולים.
שנית, ראיתי מתכונים של טירמיסו ורובם לא שמים גבינה לבנה אלא רק מסקרפונה. אם אוריד אותה זה הסדר?
זה נראה לי פשוט יצא המון קרם לתבנית שציינת.
דבר נוסף אם אפזר מעל אבקת נס קפה זה קשור או עשיף קקאו? מה את ממליצה? פשוט קקאו נשמע לי הזוי. ונשמע לי כטעם מעל העוגה כמר מאד.
אני יודעת שברוב המתכונים רשום קקאו.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:44 23.05.2017)

היי הילה,
יש במתכון מסקרפונה פשוט בגלל שזו גבינה מאוד שמנה וכבדה כדאי לשלב אותה עם גבינה לבנה שמעניקה לה יותר אווריריות. בכל מקרה, אם תחליטי לוותר על הגבינה הלבנה, אפשר.
הכמות במתכון אמורה להיות מתאימה לתבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32.
לדעתי עדיף קקאו. גם אבקת נס קפה היא מרה. הקקאו אכן מר אבל זה רק בחלק העליון. אפשר לערבב את הקקאו עם אבקת סוכר ולפתור את הבעיה.
אפשר לפזר לאחר 4 שעות שהעוגה במקרר.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

הילה (10:47 23.05.2017)

תודה רבה לך אפרת המקסימה .
יום מקסים.

שרון (21:02 22.05.2017)

אהלן.
אין לי ליקר קפה. איך אפשר להכין?
ואיזה טעם יש לבישקוטים? פעם ראשונה שאני נתקל בזה.

לא הבנתי מה אני שם קודם?
לפי המתכון אני מבין את הבישקוטים ואז את הקצפת. ולפי התמונה זה נראה הקצפת / קרם,
אשמח לתגובה.
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (21:19 22.05.2017)

היי שרון,
אין בעיה לוותר על ליקר הקפה.
לבישקוטים יש טעם של עוגיות אווריריות. כשמרטיבים אותן מתקבל מרקם רך כמו של עוגה.
מתחילים מהבישקוטים ואז שמים את הקרם ואז שוב שכבת בישקוטים ושוב קרם.

שמואל (15:41 16.05.2017)

שלום
אשמח לוותר על שמנת מתוקה אחת.בגלל אחוזי שומן גבוהים.ואיזה מרכיב מומלץ ואפשר להוסיף במקום השמנת מתוקה?

בברכה ותודה

מתכונים ב-10 דקות (18:05 16.05.2017)

השמנת המתוקה מייצבת את הקרם ומוסיפה לו טעם ומתיקות. אני חושבת שכן כדאי להשתמש במיכל אחד לפחות של 32%.

עמרי (16:19 14.05.2017)

שלום.
כמות השמנת מתוקה לא הרבה?
נראה לי מניסיון שלי שלתבנית 24 עגולה אם צריך למרוח 2 שכבות מספיק אחת.
השאלה כמה מהכמות של הגבינות לשים.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:11 14.05.2017)

היי עמרי,
אם זאת תבנית קפיצית בקוטר 24 אז הכמויות במתכון אמורות להתאים כי בדר”כ התבנית גבוהה יותר מעגולה חד פעמית.
אם זאת תבנית עגולה חד פעמית אז יכול להיות שיישאר עודף של קרם שניתן להשתמש בו למילוי כוסות אישיות. אפשרות אחרת היא להכין בתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 32X25 (הסיבה היא שבדר”כ תבניות חד פעמיות הן נמוכות יותר מאשר תבניות רגילות).

אליהו חיפה (21:32 10.05.2017)

הכנתי לפי ההסבר ויצא מאד מוצלח ללא שום סיבוכים או בעייה מדוד קל וטעים תודה תודה אפרת.

מתכונים ב-10 דקות (23:02 10.05.2017)

תודה אליהו, שמחה לשמוע 🙂

קרינה (13:16 1.03.2017)

היי אפרת,
השתמשתי בתבנית למעלה 20/29…וכן פעם הבאה אפחית בכמות הסוכר לחצי או פחות קצת.
תודה רבה.

קרינה (21:24 28.02.2017)

היי אפרת,
הכנתי אתמול את המתכון ויצא טעים ויפה רק שיצא מתוק מה אפשר לעשות כדי שיהיה פחות מתוק?וגם יצא לי המון קרם אבל שמתי אותו על מאפינס שוקולד ויצא טעים פשוט הטירמיסו כניראה שביגלל ששמתי המון קרם יצא מתוק אולי להבא לשים פחות סוכר או שפחות קרם בין השכבות?
תודה רבה על המתכונים.

מתכונים ב-10 דקות (21:32 28.02.2017)

היי קרינה,
באיזה גודל תבנית השתמשת?
לגבי המתיקות, כמה סוכר שמת? אם זה יצא מתוק אז פעם הבאה כמובן שאת יכולה להפחית מכמות הסוכר.

שלי (16:19 4.05.2017)

עדיין לא הבנתי איזה תבנית השתמשת ואיך סידרת את הבשקוטים

מתכונים ב-10 דקות (16:22 4.05.2017)

היי שלי,
יש להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 32X25. את הבישקוטים יש לסדר כמו בתמונה בתחתית המתכון.

קרינה (00:48 25.02.2017)

היי אפרת,
מתכון מעניין ורוצה להכין ורציתי לישאול האם ניתן להוסיף בין השכבות פירות חתוכים דק ואם כן איזה פירות?ועוד האם ניתן לגרד שוקולד חלב בין השכבות?ומלמעלה לקשט באבקת קקאו ושוקולד מגורד האם זה יהיה בסדר?
המון תודות על המתכונים:)

מתכונים ב-10 דקות (11:00 25.02.2017)

היי קרינה,
לדעתי פחות מומלץ לשים פירות בין השכבות. אם את מאוד רוצה אפשר לפזר קצת תותים בחלק העליון.
אפשר לגרד שוקולד חלב בין השכבות ולקשט באבקת קקאו ושוקולד מגורד למעלה.
בהצלחה 🙂

קשת (16:44 9.02.2017)

הכנתי כמו שרשום במתכון ויצא לי הרבה קרם לפחות שליש מיותר

מתכונים ב-10 דקות (17:41 9.02.2017)

באיזה גודל תבנית הכנת?

נטלי (18:04 6.01.2017)

היי במקום גבינת מסקרפונה קניתי בטעות ריקוטה האם לוותר או אפשר להכין עם הריקוטה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:13 6.01.2017)

היי נטלי,
אפשר להשתמש בריקוטה אבל קחי בחשבון שגבינה הריקוטה היא רזה לעומת המסקרפונה שהיא מאוד שמנה (זה ייצא פשוט יותר דיאטטי 🙂 )
שבת שלום

דני (15:10 4.12.2016)

היי
חזרתי לעדכן
הטרמיסו ועוגיות חמאה
מעולה
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:05 4.12.2016)

תודה דני 🙂

יפעת (21:43 19.11.2016)

הי
נראה מעולה. על רקע אלרגיה לחלב האם ניתן להחליף את הגבינות בגבינת סויה טופותי שמנת?
מכירה?
המון תודה
יפעת

מתכונים ב-10 דקות (09:40 20.11.2016)

היי יפעת,
לא יצא לי לנסות להשתמש בגבינות סויה בשילוב שמנת לכן אני לא יודעת מה תהיה התוצאה.
בכל מקרה, אפשר לוותר על הגבינות בכלל ולהקציף קצפת צמחית עם חלב סויה.
שבוע נפלא 🙂

נתנאל (11:14 16.10.2016)

תודה רבה!:)
מתכון מעולה ופשוט, ליקקו את האצבעות:)

מתכונים ב-10 דקות (11:41 16.10.2016)

תודה נתנאל, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

אהובה פתיחי (16:34 8.10.2016)

אין לי גבינה לבנה אפשר עם 2 מסקרפונה??

מתכונים ב-10 דקות (17:13 8.10.2016)

היי אהובה,
אפשר אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא קצת “כבדה”.

מיכל (16:03 16.09.2016)

אחת העוגות הטעימות שהכנתי
קצרה מלא מחמאות
פשוטה להכנה עם טעם נפלא

מתכונים ב-10 דקות (16:36 16.09.2016)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

אור (10:31 19.08.2016)

היי, יצא לי פעם להכין טירמיסו ובגלל סוג התבנית (לא זוכרת בדיוק מה השתמשתי) כל הנוזלים הצטברו בתחתית ותוך יום העוגה כבר לא הייתה טובה. באיזה תבנית כדאי לעשות? חד פעמית של אינגליש קייק\מלבן? עגולה ממתכת?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:02 19.08.2016)

היי אור,
תבנית מלבנית קטנה מאלומיניום יכולה להתאים רק כדאי לטבול את הבישקוטים טבילה קצרה ומהירה בקפה.
שבת שלום 🙂

קרן (12:06 4.07.2016)

בישקוטים זה לא עם ביצים?

מתכונים ב-10 דקות (12:15 4.07.2016)

היי קרן,
העוגיות עצמן מכילות ביצים. בתערובת העוגה (הקרם) אין ביצים.
אם את רוצה להמנע מביצים אפשר להכין עם ביסקוויטים רגילים במקום בישקוטים.

טניה (20:19 11.06.2016)

יצא מעולה! יום לפני שבועות לא נשאר מסקרפונה בסופר, אז החלפתי אותה בקרם גבינת שמנת, יותר פשוט זול.. ובכל זאת יצא מוצלח!! וגם כלום עבודה! מה שכן, השתמשתי בכוס וחצי קפה לטבילת בישקוטים

מתכונים ב-10 דקות (20:57 11.06.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טניה וחג שמח!

קרינה (10:39 10.06.2016)

היי אפרת,
הכנתי את המאפינס גבינה עם ההפתעה ולמרות שטעיתי ושמתי שמנת קופסא שלמה יצא טעים רק שהתחתית קשה עם האוראו אבל יצא טוב.הכנתי גם את עוגת הגבינה הקלאסית ולמרות שלא יצא כמו בתמונה הצלתי לה את המראה עם הסירופ של הפירות הקפואים בהמשך אגיד איך יצא הטעם אבל העוגה ניראת טוב תודה רבה.כניראה התנור שלי חזק מידי….
ורציתי אם תוכלי לייעץ לי על עוגה פרווה קלה ומהירה שאוכל להכין לאורחים בתבנית חד פעמית 20/29 תודה רבה וחג שמח:-)

מתכונים ב-10 דקות (10:58 10.06.2016)

היי קרינה,
את מחפשת עוגה בחושה או עוגה עם קרמים וקצפות?

קרינה (11:57 10.06.2016)

אם אפשר בבקדה עוגה בחושה פשוטה וטעימה:-)
תודה רבה.

קרינה (11:58 10.06.2016)

*בבקשה

מתכונים ב-10 דקות (12:07 10.06.2016)

היי,
יש הרבה עוגות טעימות, תלוי מה בא לך 🙂
יש עוגת שוקולד וניל, עוגת שוקולד וקוקוס, עוגת מייפל.
מצרפת לינק לכל העוגות הבחושות. תבחרי משהו ואני ארשום לך את הכמויות לתבנית מלבנית.

אנה (14:23 22.05.2016)

היי, ניתן להשתמש באספרסו במקום קפה נמס?

מתכונים ב-10 דקות (14:36 22.05.2016)

כן אנה, אפשר.

ליאת (13:11 9.05.2016)

היי רציתי לדעת אם אפשר לקבל מתכון כוסות טרמיסימו פרווה…

מתכונים ב-10 דקות (13:57 9.05.2016)

היי ליאת,
את יכולה להשתמש בקצפת צמחית/ריץ’ במקום השמנת המתוקה, בחלב סויה או קוקוס במקום חלב רגיל ולוותר על הגבינות (ואם את מוותרת על הגבינות את יכולה להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס בלבד).
אם את רוצה להכין בכוסות הגשה, תכיני באותו אופן, רק את הבישקוטים עצמם חתכי והתאימי לגודל הכוס.
המשך יום נפלא 🙂

ג׳וליה (03:53 28.02.2016)

היי
אפשר להכין ללא גבינה בכלל??
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:32 28.02.2016)

היי ג’וליה,
אפשר אבל קחי בחשבון שבלי הגבינות זה כבר לא יהיה טירמיסו 🙂
אם את מוותרת על הגבינות כדאי להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס (במקום 3/4 כוס).
שבוע נפלא!

ג'וליה (04:51 7.03.2016)

תודה על התשובה.. עוד שאלה קטנה
אני גרה עכשיו בבייג’ינ והגבינה היחידה שמצאתי היא גבינת פילדלפיה
או גבינות שמנות אחרות האם זה משנה איזה גבינה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:38 7.03.2016)

היי ג’וליה,
את יכולה להשתמש בגבינת פילדלפיה. אני ממליצה לשלב 250 גרם גבינת פילדלפיה עם 250 גרם גבינה רזה יותר אם את מוצאת שם (כמו גבינה לבנה 5% או 9%). אם את לא מוצאת שימי רק גבינת פילדלפיה.
בהצלחה 😉

רעות (09:40 3.02.2016)

היי
אם אין לי גבינת מסקרפונה, אפשר להחליף במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (09:49 3.02.2016)

היי רעות,
את יכולה להכין עם גבינה לבנה במקום.

רעות (16:21 3.02.2016)

אז לשים 500 גרם גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (17:11 3.02.2016)

כן

עדן (21:06 9.12.2015)

תודה רבה על המענה וההתייחסות!,אלמלא המסקרפונה,רק את המתכונים המהממים שלך

מתכונים ב-10 דקות (21:07 9.12.2015)

תודה עדן!

עדן (20:51 9.12.2015)

היי חייבת להתייעץ איתך לאחר מעשה אופסססס.
התכוונתי לעשות את המתכון הזה ,מכיוון שלא היה לי מסקרפונה עשיתי את של קרין גורן!
המתכון של קרין היה אמור להיות דיאט,ואני שדרגתי בו את כמויות הסוכר.
למשל במתכון רשום גבינה לבנה 1% שומן 750 גרם,ובעוונתי שמתי 750 גרם גבינה 5%.עד כמה המצב גרוע?חח

מתכונים ב-10 דקות (21:01 9.12.2015)

היי עדן,
המצב יותר טוב ממה שאת חושבת 🙂
פעלת מצוין. עדיף להשתמש בגבינה 5% מאשר גבינה 1%. יותר טעים 😉

לימור (18:50 7.12.2015)

אפשר לוותר על הגבינה 9% ?

מתכונים ב-10 דקות (19:19 7.12.2015)

היי לימור,
אם יש לך גבינה לבנה עם אחוז אחר את יכולה להשתמש בה. אם לא, תכיני בלי.

אביטל (15:52 25.10.2015)

הכנו את העוגה בתור עוגת יום הולדת. כולם ליקקו את האצבעות. היה מעולה!!! והכי חשוב קל ומהיר.

מתכונים ב-10 דקות (16:19 25.10.2015)

אני שמחה לשמוע!
תודה אביטל ושבוע נפלא 🙂

עינת (14:16 4.06.2015)

האם ניתן להכין בכוס? מנה אישית?

מתכונים ב-10 דקות (14:20 4.06.2015)

כן עינת, אפשר.
אני מניחה שתצטרכי לחצות את הבישקוטים לשניים כדי שיכנסו בכוס.
יום נעים 🙂

מוראל (20:28 23.05.2015)

היי שאלה דחופה שכחתי לשים אינסטנט פודינג בבלילה מה קורה במצב כזה ?

מתכונים ב-10 דקות (20:39 23.05.2015)

היי מוראל,
אינסטנט פודינג מעניק מתיקות וטעם עדין של וניל ובנוסף מעניק יציבות לקצפת. אם הקצפת יצאה יציבה גם ללא האינסטנט זה בסדר. רק חשוב לטעום את התערובת אם היא מתוקה מספיק. אם לא, ניתן להוסיף אבקת סוכר אם עדיין לא יצקת את העוגה לתבנית. אם העוגה כבר מוכנה אפשר לעשות לה ציפוי מתוק או לפזר שוקולד מגורד כדי להעניק מתיקות.
חג שמח! 🙂

מוראל (23:36 23.05.2015)

תודה רבה על התגובה המהירה! כן היא יצאה מתוקה מספיק, מבחינת יציבות התערובת לא הייתה הכי יציבה זה היה קצת קרמי .. מקסימום אפשר להגיש אותה קרה מאוד כמו עוגת גלידה ?

מתכונים ב-10 דקות (00:28 24.05.2015)

נכון 🙂

איילת (16:56 15.05.2015)

ניתן להקפיא את הטירמיסו?

מתכונים ב-10 דקות (16:59 15.05.2015)

היי איילת,
לדעתי כן. מומלץ אח”כ להפשיר אותו במקרר.
שבת שלום 🙂

יוליה (08:55 17.04.2014)

הכנתי את העוגה ויצא פשוט מעולה! תודה על המתכון 🙂 אמליץ בחום לכולם

מתכונים ב-10 דקות (09:51 17.04.2014)

תודה יוליה 🙂

זיוי Zivi (13:06 11.11.2013)

תודה רבהההה ניקרא וניראה טעייייים ♥

יעל אילנה בן-דהן (12:17 11.11.2013)

טעים..

סימה (12:29 10.01.2014)

במתכון לעוגת הטריסו – בהכנת הקפה לא מצויין כמה סוכר להוסיף

מתכונים ב-10 דקות (12:47 10.01.2014)

היי סימה, צודקת, תיקנתי. יש לשים 1 כפית גדושה סוכר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.