זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: חלבי

תבנית פאי או תבנית אלומניום עגולה בקוטר 20-22

מצרכים:

בצק עלים מופשר (כ-400 גרם)

1 בצל לבן בינוני קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה (החלק הלבן)

2 כפות בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)

1 חבילת גבינת ‘טוב טעם’ ׁ(250 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

2 כפות גבינה צהובה

2 ביצים

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית את הבצל הלבן והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים כחצי דקה. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הגבינות והביצים ומוסיפים את תערובת הבצלים המטוגנת. מתבלים במלח, פלפל ומערבבים היטב.

-פורשים בצק עלים על התבנית ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (ניתן לחתוך בעזרת סכין את השאריות). מחוררים עם מזלג את הבצק.

שלבי הכנה: מאפה גבינות

-יוצקים את תערובת הגבינות והבצל, מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים במשך כ-40 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

שלבי הכנה: מאפה גבינות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
נגיסי גבינה ותירסנגיסי גבינה ותירס
תפוח אדמה מוקרם תפוח אדמה מוקרם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
איתי (19:15 13.09.2021)

היי
אפשר לעשות את זה רק בלי הבצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:05 13.09.2021)

היי איתי,
כן, אפשר גם בלי(:

avatar
רותם (12:18 11.04.2021)

אפשרות אפשר להכין את זה עם דפי אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 11.04.2021)

היי רותם,
אפשר אבל זה יצא שונה מעט.
אם מכינים עם דפי אורז יש להשתמש בכלי בקוטר זהה לקוטר של הדפים ולשים מעל כל דף קצת ממלית הגבינות.
מצרפת לך מתכון לבורקס דפי אורז.
בהצלחה!

avatar
אודליה (21:44 23.01.2021)

היי אפרת, מה שלומך? נכנסתי למתכון הזה כי חיפשתי מה לעשות עם גבינת טוב טעם שיש לי והמאפה הזה מאוד מתאים לי 🙂 רק עם 2 שינויים: האם אפשר להכין בצק לבד, ואם כן, איזה בצק מומלץ מבין המתכונים שלך? בנוסף, מה אפשר לשים במקום כרישה אם אין לי? אפשר עם החלק הלבן של הבצל הירוק? או אולי פטריות או גמבה? או אולי שילוב של כולם?? רוצה לציין שמתכוונת להכין בתבנית עגולה 23 כי זה מה שיש לי. תודה רבה ושבוע טוב ומבורך יקירה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:45 24.01.2021)

היי אודליה,
בקשר לבצק:מצרפת לך מתכון להכנת בצק לבד. מתכון לבצק פריך
במקום הכרישה אפשר לשים את החלק הלבן של הבצל הירוק .
תוכלי גם להוסיף פטריות וגמבה אין בעיה.
בהצלחה❤️

avatar
אביטל (10:37 24.05.2020)

היי 🙂
המתכון ניראה מעולה! אם אני רוצה להכין בתבנית 24, להכפיל כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 24.05.2020)

היי אביטל,
לדעתי 500 גרם בצק עלים יספיק.
את המלית כדאי להכפיל ב-2.

avatar
אביטל (20:15 24.05.2020)

מעולה, תודה 🙂

avatar
חנה (17:00 29.04.2019)

שלום האם אין צורך לאפות את הבצק לפני ששמים את המלית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 29.04.2019)

לא חובה לאפות לפני. אם בכל זאת את רוצה את יכולה לאפות כ-10 דקות.

avatar
שולי (08:36 25.03.2016)

הכנתי את הפסידה מבצק מלוח
כמובן אפיתי צד אחד והפכתי ומיליתי יצא מעולה
תודה על כול המתכונים וכמובן הרעיונות
חג פורים שמייחO:-) ❇
שולי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 25.03.2016)

שמחה לשמוע שולי 🙂
פורים שמח ושבת שלום!

avatar
יהודית (01:19 18.01.2016)

הי.. וואו זה נראה טוב ומגרה להכין..
אפשר להשתמש בבצק פילאס? האם זה יהיה באותה מתכונת של הבצק עלים?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 18.01.2016)

היי יהודית,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להשתמש באותו אופן.
בהצלחה 😉

avatar
אתי (19:59 19.10.2015)

היי , אם אין לי גבינה צהובה ? יש משהו שיכול להחליף ? א

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 19.10.2015)

היי אתי,
את יכולה לשים במקום בולגרית/פטה מפוררת, פרמזן או קשקבל, מה שיש לך.

avatar
אמא לתינוקות (14:15 11.08.2015)

את מקסימה!
שאת גם מצרפת להסבר הנהדר תמונות מצויינות של כל השלבים..
תודה על כל ההשקעה.
זה עוזר המון:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 11.08.2015)

תודה! שמחה לשמוע שזה עוזר 🙂
המשך יום נפלא!

avatar
ג'ניה (13:48 27.06.2015)

שלום,
במה ניתן להחליף כרישה?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 27.06.2015)

היי ג’ניה,
אפשר לשים את החלק הלבן של הבצל הירוק במקום.

avatar
טל (18:31 25.06.2015)

יש אפשרות להחליף את בצק העלים בבצק פילו? ואם כן, איך כדאי להכין איתו את המתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 25.06.2015)

היי טל,
אפשר להכין מבצק פילו אבל התחתית תהיה אחרת לגמרי מבחינת מרקם (תחתית מבצק פילו תהיה כמו “סיגר” בעוד שתחתית מבצק עלים מזכירה בורקס במרקמה).
משמנים מעט את התבנית, פורשים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן או בחמאה מומסת ומקפלים לחצי. מברישים שוב בשמן/חמאה, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית ולצדדים (את הקצוות שבולטות החוצה אפשר להשאיר או לחתוך מעט עם סכין). חוזרים על הפעולה פעם שניה (שיהיו 2 שכבות דפים כפולות, סה”כ 4).
ממשיכים עם המתכון כרגיל..
בהצלחה 😉

avatar
רותי (09:05 22.11.2014)

שלום,
באיזו גבינה ניתן להחליף גבינת טיב טעם? לא יודעת היכן ניתן להשיגה. האם גבינה לבנה
אחרת %5, 3% ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 22.11.2014)

היי רותי,
גבינת טיב טעם היא גבינה מוצקה שמיועדת לאפיה. אפשר להשתמש גם בגבינת כנען.
בדר”כ ניתן להשיג את הגבינה בכל סופר/רשת מזון במקרר של הגבינות (היא מגיעה ארוזה בתוך שקית).
למרות שלא ניסיתי אבל אני שמניחה שאפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה 5% ולהוסיף לה 2 כפות קורנפלור או קמח רגיל כדי להסמיך את התערובת.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.