זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 20 כדורים
סוג: חלבי
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן (ניתן לשלב חצי כמות קמח מלא)
כפית מלאה אבקת אפיה
4 כפות מלאות גבינה צהובה (לא חובה)
מיכל גבינה לבנה (250 גרם)
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
לקישוט: קצח, שומשום, תבלין פטרוזליה, זעתר
מצרכים למילוי: גבינה בולגרית, גרגירי תירס משימורים/זיתים קצוצים
אופן הכנה:
-מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם הבצק דביק- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ, בעזרת האצבעות יוצרים שקע בכדור וממלאים בחצי כפית גבינה בולגרית + חצי כפית זיתים קצוצים/גרגירי תירס. סוגרים חזרה לכדור ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל קצח, שומשום וכו’, מרססים או מברישים במעט שמן ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
*הערה: ניתן להכין מילוי פיצה: חצי כפית קטשופ/רוטב פיצה, כפית גבינה צהובה מגורדת.
היי
אפשר לעשות עם סקי גבינה לבנה 5% במקום גבינה לבנה רגילה ?
כן
האם אפשר להכין את את הלחמניות ללא גלוטן
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להשתמש בקמח תמי למאפי שמרים או קמח כרגיל ללחם.
מכינה פעם ראשונה היה לי כוס וקצת של קמח אז הקטנתי כמויות יצאה ממש טעים ! אני והילד הכנו הוא ממש התלהב כרגיל לא היה פה אי פעם מתכון שיאכזב אותי . אין עלייך באמת אמרתי את זה כבר מליון פעם אבל את מצילה אותי כבר 9 שנים שאני נשואה
מהמם!
תודה ליאת❤️
יצא ממש טעים!!
תודה רבה…
תודה לך שחזרת לשתף🙂
הלחמניות יצאו דחוסות מאד ולא אפויות, מה הסיבה?
מאחר ואלה לא לחמניות עם שמרים הן לא אמורות לצאת במרקם אוורירי כמו לחמניות רגילות.
אפויות הן אמורות להיות כמובן. באיזה גודל עשית אותן? כמה זמן נאפו בתנור? האם התנור חומם מספיק זמן מראש?
מה שמת בפנים? משהו רטוב במקרה?
טעים וקליל, תודה רבה לך על המתכון!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי מה יכול להחליף את הגבינה הלבנה בבצק אני רוצה לעשות פרווה?
היי
אפשר להשתמש במעדן סויה/גבינה טבעונית.
היי אפרת, אני רוצה להכין היום אבל מארחת מחרתיים. איך היית ממליצה לשמור עד האירוח ואיך לחמם לפני שיהיה טעים?
היי
אפשר להקפיא, להפשיר כמה שעות על השיש ומומלץ לסיים בחימום קצר בתנור.
תודה! אז הקפאה עדיפה על מקרר?
חימום קצר בחום חזק או נמוך?
עדיף להקפיא אם מדובר ביומיים.
חום 180 מעלות.
תודה רבה רבה!!! 🙏 על המענה המהיר ועל כל המתכונים השווים
❤️
יצא וואוו
במקום גבינה בולגרית מילאתי בקוטג’, זיתים ובצל מטוגן😋
תודה רבה על עוד מתכון מעולה🙌
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר למלא בחלמון ביצה?
חלמון ביצה בלבד? נשמע לי פחות מומלץ(:
דחוף!
יש לי 206 ג’ לבן ו75 ג’ קוטג’ אפשר לשלב בינהם במקום גבינה?
היי,
אפשר, המרקם של הבצק עשוי טיפה להשתנות (אם יצא דביק מאד תוסיפי עוד קצת קמח).
הי,
נראה לך קשור למלא צימוקים? משהו אחר מפירות יבשים/אגוזים וכו’? (נשאר לי מלא מטו בשבט…)
או שאולי יש לך מתכון אחר שמשלב פירות יבשים וכד’ עם לחמניות, יש כזה דבר?
תודה!!
היי,
יש מתכון ללחם כוסמין וכן למקלות בייגל שאפשר להוסיף להם צימוקים וכדומה.
לא בטוחה שיצא טעים למלא לחמניות במילוי פירות, עדיף לפזר את הפירות בבצק בצורה שווה.
היי האם זה טעים גם יום למחרת שקר ? רוצה להכין את זה כסנוויצים לביה”ס . וכמה זמן נשמר במקרר ?
היי,
טעים גם לאחר יום(:
מומלץ לשמור במקרר כ-3-4 ימים.
אמאלה זה פשוט טעיםםםם
לקח לי קצת זמן עד שקלטתי איך למלא, אולי גם בגלל שעשיתי אותם מידי קטנות (יצא לי 25) אבל אחרי זה זה רץ ויצא מושלם!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
כרגיל אין על המתכונים שלך!
הכנתי את הלחמניות במילוי קוביות בטטה מאודות,
ורציתי לשאול, עם מה את מציעה להגיש אותן לארוחת ערב ביתית? (חביתה תלך? סלט? משהו אחר?)
תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
ממליצה להגיש סלט ליד ואפשר גם פשטידה חלבית. אפשר גם שקשוקה/ביצים קשות/חביתה אם מדובר בארוחת ערב או ארוחה קלילה יחסית.
יצא מושלם וטעים מאוד!!!
תודה רבה לך על האתר הנפלא!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
זה מושלם, מכינה אותן מלא לילדים!
אני שמה קמח כוסמין
במילוי טונה/תירס/זית שלם/טיפה קטשופ וגבנצ
ומכדררת בגודל ביס
עפה עליהן!!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌷
תודה על המתכון הוא מעולה!
האם טוב בהקפאה?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון🌺
אפשר להקפיא.
אם אני מכינה ביום חמישי, ושמה בהקפאה.
צריכה את הלחמניות למוצ”ש, כמה זמן צריך להוציא לפני כדי שיפשיר ויהיה אפשר לחמם על הפלטה?
כמה שעות לפני החימום על הפלטה.
הי,
שייך לשים בצל קצוץ מטוגן עם פטריות ולהוסיף גבינה צהובה?
תודה!
היי,
אפשר להוסיף בצל קצוץ מטוגן (ללא נוזלים) וגבינה צהובה מגורדת.
תודה!
הי זאת רעות
יש לי 2 שאלות
האם אפשר לעשות מקמח שמרים?
ולשים לילה במקרר?
היי,
קמח שמרים לא מתאים כאן היות ויש שימוש באבקת אפייה.
אפשר להשהות את הבצק לילה (מומלץ לא יותר מכמה שעות) במקרר, אך פחות כדאי לעשות זאת כי אפקט אבקת האפייה נפגע והמרקם של הלחמניות משתנה.
היי! יש אפשרות להכין עם יוגורט יווני במקום גבינה לבנה?
היי,
עם יוגורט בלבד הבצק יצא דביק ונוזלי יחסית, מומלץ לשלב חצי מיכל שמנת חמוצה עם חצי יוגורט.
תודה על המענה המהיר!!
היי אפרת
קניתי. טעות שמנת חמוצה (צימחית) את חושבת שזה עדיין יצליח לי?
היי,
בטוחה שמדובר בשמנת חמוצה ולא בשמנת לבישול? אם הצלחת למצוא שמנת חמוצה צמחית אני מניחה שאפשר להשתמש בה במקום גבינה.
כן כזו
מעולה, זו באמת שמנת צמחית… לא הכרתי את המוצר הזה(:
טוב הכנתי וזה יצא פשוט וואוו!
שמתי בפנים ממרח קישואים שהכנתי לפני יומיים ומעל שמתי תבלין everything bagel וזה יצא מטורף!!
תודה על מתכון מנצח!
נראה מטריף! איזה כיף ששיתפת❤
אפרת יקרה, נראה מושלם! נראה לך אפשר להחליף גבינה בקוטג’?
תודה מראש:)
היי,
אני מניחה שאפשר, רק שהמרקם מעט ישתנה(:
טעים טעים!
עשיתי בלי גבנצ, שילבתי בין שמנת חמוצה לגבינה ושמתי בפנים ממרח זיתים .. תודה רבה!!
מעולה, שמחה שיצא מוצלח❤
יש לי כבר בצק מוכן האם אני יכולה להשתמש בו?
כן, אפשר למלא בכל בצק(:
הכדורים תמיד יוצאים מעולים! אני צריכה להכין לשבועות בעבודה כ-40 כדורים. האם להכפיל כמויות?
היי נופר,
שמחה שאהבת את המתכון!
ל-40 לחמניות תכפילי כמויות פי 2.😊
יצא מעולה, הכנתי קודם רק את הכדורים בלי המילוי כדי שייצא 20 שווים בגודלם ובסוף מילאתי.
וואו נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף🌺
את אלופה. זהו.
תודה
נראה מצויין.
שמחה שאהבת:)
אם אני רוצה שהלחמניות יצאו ניטרליות? אז לוותר על הגבנצ המגורד והמילוי?
צריך להוריד עוד משהו?
בנוסף, כמה כפות גבינה זה 250 גרם? כי יש לי מיכל גדול
בעיקרון אפשר להכין בלי המילויים אבל חבל כי זה נותן איזה שהוא טוויסט לטעם.
תוכלי להשתמש ב3-4 כפות גדושות של גבינה לבנה
שבוע נפלא🌸
אפשר להכניס פטרוזיליה טריה קצוצה בתוך תערובת הבצק? זה יצא טעים?
היי דנה,
לא ניסיתי אני מניחה שעדיף להכניס לתערובת מילוי הלחמניה כי אז הפטרוזיליה תתייבש
אבל אם זה לא מפריע לך- אז אפשרי בהחלט 🙂
נראה לי קצת פיקששתי, עשיתי הכל לפי המתכון רק שאת שלרבע כוס שמן הוספתי קצת פטרוזיליה ו3 שיני שום וטחנתי.
זה היה בתנור חצי שעה כי זה לא נאפה מבפנים והצורה יצאה מוזרה וקצת בצקי מבפנים, מה עשיתי לא בסדר?
היי דנה,
במה מילאת את הלחמניות?
התנור חומם מספיק זמן מראש?
כמה יחידות יצאו לך מהכמות? זה כדי שאדע באיזה גודל הכנת אותן.
וגם לא הוספתי מלח, כי הגבינות עצמן מלוחות
13 יחידות
תנור מחומם מראש
מילאתי ברבע כפית גבינת פטה.
מתכוונת לנסות שוב מחר, כמה פרוסות גבינה צריך לגרד בשביל 4 כפות כמו שכתוב במתכון ?
אז יכול להיות שהכנת אותם קצת יותר גדולים (לי בדר”כ יוצאים 20 יחידות). הם נראים קטנים בהתחלה אבל הם תופחים.
באיזו כוס השתמשת?
אפשר לגרד פרוסה אבל הגבינה הצהובה בבצק לא קריטית בכלל. אני לא תמיד שמה כשאני מכינה.
לגבי המרקם, חשוב שהמרקם של הבצק לפני האפיה ייצא אחיד וכמה שיותר חלק. אם הוא יוצא גבשושי, תניחי בצד לרבע שעה ואז תלושי קצת עם ידיים משומנות.
והחלפתי שמן קנולה בשמן זית . הטעם מעולה של שום ופטרוזיליה שטחנתי בבלנדר עם רבע כוס שמן זית, אבל המרקם יצא גושי, קשה מאוד מבחוץ , ולא עשוח כמו לחמניה מבפנים
כן, יצא לי גבשושי, אבל חשבתי שזה בגלל הגבינות
היי אפרת
פעם שניה שמכינה… יוצא מעדן!!
אין מילים על מתכון קל פשוט וטעים כל כך!!!
תודה רבה יעל! 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
ואת יכולה אולי לשלוח עוד סוגי מילואים?
תודה רבה מראש!
אפשר למלא בבולגרית, צהובה, זיתים וזעתר, גבינה צהובה רוטב פיצה וזיתים, גבינה צהובה וגרגירי תירס. כל שילוב שאוהבים.
אפשר לטגן בצל ופטריות.
שלום אפרת
אין לי בבית את התבלינים שכתבת ( חוץ מפטרוזיליה)
איזה עוד תבלינים אפשר להוסיף.
פעם שעברה היה לי את התבלינים וזה הוסיף הרבה טעם.
תודה ענקית על האתר! פשוט מושלם פשוט וטעים!
לא נורא, זה עדיין ייצא טעים (זה רק לקישוט החלק העליון).
אפשר למלא הזיתים מעורבבים עם שמנת חמוצה?
כן אבל לא לשים הרבה שמנת חמוצה.
איזה ריחות בבית..בצק מדהים השתמשתי למילוי בגבינת עיזים תירס פלפל צהוב וזיתים..
נראה מעולה! 🙂
תודה אלית
היי אפרת יצא ממש טעים תודה רבה על המתכון!
נראה מעולה ❣️
תודה ליאת
נראה מדהים
האם אפשר להכין כמה ימים קודם להקפיא ולהפשיר באותו היום?
כן אפשר.
יצא טעים אוורירי ובצק מושלם
עשיתי פיצות ובולגרית עם זעתר
תודה כל מתכון מושלם
נראה מעולה 😍
תודה שרי
האם מתאים למלא בטונה ובצל מטוגן?
כן, אפשר.
הי אפרת
יש לך אולי מתכון לרוטב פיצה?
(לא ההוא שמורחים על הפיצה מתחת לגבינה, הרוטב שמגיע בצד עם המיונז)
סורי, אין לי.
יש לי רק מתכון של מצרכים
בלי כמויות
זה מאד לפי העין
מערבבים רסק עגבניות ומיונז
מוסיפים צ’ילי גרוס, אורגנו, אבקת שום ומלח- תטעמי כדי לוודא שזה הטעם שאת רוצה
אחר כך מערבבים ותוך כדי ערבוב מוסיפים חלב בזרם דק עד שמגיעים לסמיכות הרצויה
אחרי שהוספת חלב- אי אפשר להוסיך עוד מיונז ורסק כי זה נהיה גושים
אפרת- אולי תקחי את המצרכים האלה ותעשי להם כמויות?
בטוחה שיצא לך מתכון פגז
תודה ברכה:)
רציתי לשאול מה הכוונה 4 כפות גבינה צהובה. מגוררת?
כן, מגוררת.
היי
רציתי לשאול ניתן להשתמש בחצי מהכמות עם קמח כוסמין מלא? האם לא יאבד מהמרקם? עשיתי בעבר תמיד עם קמח לבן ויוצאים מעולים וטעימים. אשמח לתשובה
תודה שרה
כן אפשר.
הי
אין לי גבינה לבנה וגבינה בולגרית, חשבתי למלא בגבינה צהובה, השאלה אם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה שבבצק בלבן או חלב?
תודה רבה
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בלבן.
היי אפרת האם ניתן למלא בבצל ופטריות ללא גבינה ? האם להוסיף תיבול כלשהו?
כן אפשר.
מספיק לתבל במלח ופלפל.
אפשר להשתמש בקמח תו0ח במקום לבן?
כן ולוותר על אבקת האפיה.
יש לי שאלה אם אין לי גבינה לבנה ויוגורט אני יכולה לעשות את זה עם משהו אחר?
יש לך שמנת חמוצה או מוצר חלבי במרקם דומה?
וואי מתכון פשוט מושלם!!!!!!!!!
הכנתי והכל חוסל!!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה חני ושבת שלום 🌷
היי אפרת, כבר פעם שלישית שמכינה- מתכון מעולה!
שאלה לי- מסתבר שנשאר לי רק כוס ו-3/4 קמח. האם להשלים בקווקאר דק או משהו אחר? תודה, מיכל.
כן, אפשר להשלים בקוואקר.
היי אפרת,
האם יש מתכון ללחמניות חלביות, ממולאות אבל שיהיו תפוחות כמו לחמניה רגילה עם שמרים?
סורי אין לי.
שלום אפרת 🙂
אפשר לערבב סוגי גבינות שונות במתכון
למשל: פרמזן או קוטג או שמנת מתוקה??
היי רינה,
את הבצק עצמו כדאי להכין מגבינה לבנה או יוגורט.
במילוי אפשר לשלב גבינות כמו בולגרית, פטה, מוצרלה, פרמזן.
הי אפרת, כמה כפות בערך זה 250 גרם גבינה לבנה?
והאם אפשר לשים שמן זית במקום שמן רגיל?
תודה רבה,
מיכל.
היי מיכל,
אפשר להשתמש בשמן זית.
זה יוצא בסביבות 6 כפות גדושות גבינה לבנה.
תודה אפרת, הכנתי מקמח כוסמין ושמן זית ויצא מעולה 🙂
נראה מעולה 🙂
יצא מדהים!!!!!! פשוט מעולה!!! אין על המתכונים שלך, תמיד מצליחים!
תודה רבה לך 🙂
תודה נופר 💜
היי,
יש אפשרות להשתמש עם שמנת חמוצה או יוגרט באותה כמות במקום גבינה לבנה?( זה יצא טעים גם בלי הגבינה לבנה) יש לך אתר מקסים ומתכונים מעולים.
תודה שרה
כן אפשר.
שבוע נפלא 🙂
היי
תודה רבה. אני רוצה עכשיו להתחיל להכין את הלחמניות אבל ראיתי שיש לי רק 3/4מיכל של גבינה לבנה. חייב ללכת לסופר או שאני יכולה לשים יותר גבינה בולגרית או חלב במקום?
את יכולה להוסיף קצת חלב לפי הצורך.
היי
האם הכמות של המילוי פיצה הרשומה בהערה זוהי כמות ללחמניה אחת?
בנוסף הבנתי שצריך ליצור כדור לעשות שקע עם האצבע ולשים את המילוי רק לא הצלחתי להבין איך מבצעים את הסגירה של הלחמניה
כן, זוהי כמות ללחמניה אחת.
לאחר שעשית שקע ושמת את המילוי תסגרי עם האצבעות את הבצק לכדור.
תודה על המתכון!!!
הכנתי את הלחמניות מקמח כוסמין מלא. למילוי טיגנתי בצל ופטריות והוספתי גבינה צהובה.
יצא מושלםםם
ממש תודה
מעולה 🙂
תודה רותי
היי אפרת
האם ניתן למלא את הלחמניות בבצל מטוגן? האם ניתן למלא בפטריות, ואם כן כדאי לטגן את הפטריות קודם?
כן אפשר. את הפטריות כדאי לקצוץ ולטגן כ-5 דקות.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
אפשר להחליף את האבקת אפיה בסודה לשתיה?
תודה
היי חגית,
עדיף להשתמש באבקת אפיה או שאם יש לך קמח תופח אז לשלב כוס קמח תופח עם כוס קמח לבן.
היי
יש אפשרות למלא את הלחמניות עם שוקלד או כל מילוי מתוק זה יכול להתאים או פחות?
תודה שרה
כן.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את הלחמניות למחר בערב.
חם מאוד היום (בלשון המעטה).
האם ניתן לשמור אותן במקרר?
תודה מראש,
עינת
כן בטח.
תודה על תשובתך המהירה.
הכנתי את הלחמניות והן טעימות ביותר. תודה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתאים גם לעשות מילוי בשר?
ואיך עושים את המתכון בגרסה פרווה?
בעייתי למלא בבשר כי אין אפשרות להכין את הבצק פרווה. הגבינה הלבנה תורמת למרקם ואין לה תחליף.
יוגורט לא כדאי?
יוגורט אפשר לשים. גם שמנת חמוצה.
היי אפרת, האם זה יוצא טוב גם עם קמח כוסמין? או שיש לך רעיונות אחרים ללחמניות מקמח כוסמין? תודה!
כן, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
שלום אפרת!
אם יש לי בצק מוכן שתיכננתי לעשות איתו חלות (וגילתי שיש לי שפע במקפיא…) האם מתאים למלא לחניות במילוי הזה? או שיש לך רעיון למילויים או ציפויים נוספים?
שפע תודות!!
כן, אפשר למלא בבולגרית, צהובה, זיתים וזעתר, גבינה צהובה רוטב פיצה וזיתים, גבינה צהובה וגרגירי תירס. כל שילוב שאוהבים.
הי נילי יש לך מתכון לבצק ממולא חזה עוף
יש מתכון לבצק עלים במילוי חזה עוף ותפוחים.
וואו מתכון מהממם
פחדתי שלא יעבוד..
אבל עבד מצוין!
איזה בצק נח לעבודה..
מילאתי בקוביות בטטה וחצילים(אפיתי קודם עם חמאה וקצת תבלינים)
יצא מדהים!!
נשמע מצוין 🙂
תודה טובה שחזרת לעדכן.
שלום
מכיוון ונאי מעוניין להכין כמות ולקחת איתי ללימודים
ואשתי לא אוהבת את הלחם היוצא מהמקפיא
האם הלחמניות יצאו טובות, אם אעשה להם 1/2-3/4 אפייה
ואז ערב לפני אוציא מההקפאה ואמשיך את ההאפיה בתנור או לחילופין בטוסטר לחיצה (הרגיל של הטוסטים עם הגבינה)
כמו כן האם ניתן לוותר על המילוים ולהכין את הלחמניות בלי?
היי איתי,
אפשר לנסות לאפות חצי אפיה, לצנן ואז להקפיא ולאחר מכן להוציא והמשיך את האפיה בתנור (טוסטר לחיצה נראה לי פחות מתאים).
אפשר להכין בלי המילויים אבל חבל כי זה נותן איזה שהוא טוויסט לטעם.
היי אפרת,
יש לי בבית רק גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמנת ולבן אפשר להכין את זה או שעדיף לנסות מתכון אחר?
אם אפשר אז מהן הכמויות?
אז אני מבינה שיש לך את המצרכים למתכון. המתכון דורש 250 גרם גבינה לבנה (אפשר לשלב את הכמות עם לבן) + 4 כפות גבינה צהובה.
למילוי ניתן לשים גבינה צהובה עם זיתים קצוצים/תירס או רוטב פיצה/קטשופ.
הכנתי אתמול ויצא מצויין. שלחתי עם הילדים ךבית ספר והיה מוצלח ביותר. מיותר לציין שחוסל.
עכשיו הולכת להכין את הפסטה בולונז.
תודה רבה על אתר זמין, נגיש ומוצלח.
שמחה מאוד שהילדים אהבו 🙂
תודה רונית והמשך יום מקסים
היי,
הלחמניות יצאו קשות מהתנור.. האם הן מתרכחות לאחר התקררות?
היי אנה,
הלחמניות אמורות להיות פריכות מבחוץ אך רכות מבפנים. אם הן יצאו יותר מידי קשות זה כנראה קשור לאפיה בתנור חזק מידי או לאפית יתר.
היי רציתי לשאול בבקשה אנחנו לא אוכלים גבינה מסיבה רפואית אם אני רוצה לעשות מילוי בשר במה אני יכול להחליף את הגבינה שבמתכון?
היי קובי,
הגבינה היא זו שמעניקה ללחמניות את המרקם.
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום יוגורט סויה או חלב סויה (להתחיל מחצי כוס ולהוסיף יותר בהדרגה).
שבת שלום 🙂
הי אפרת,
מה שלומך?
אני רוצה להכין את הלחמניות מראש (יכולה בחמישי בערב או שישי בבוקר) ולחמם בשבת על הפלטה. מה יצא יותר מוצלח – להכין בשישי בבוקר ולשמור בקופסא אטומה או להכין בחמישי/שישי ולהקפיא (וכמובן להוציא מהמקפיא כשעה לפני ששמים על הפלטה)?
תודה רבה! 🙂
היי יסמין,
גם אם את מכינה בחמישי בערב, אין צורך להקפיא. פשוט לשמור בקופסה סגורה במקרר.
מומלץ להוציא את הקופסה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני החימום על הפלטה כדי שהלחמניות יהיו בטמפ’ החדר לפני החימום (כך הם יתחממו כמו שצריך גם מבפנים).
תודה רבה אפרת, אין כמוך!
שיהיה המשך ערב מעולה 🙂
מילאתי בגבינת רוקפור ובזמן האפיה ברחה הגבינה מתוך הלחמניות ….. למה??????
זה בגלל שהיה יותר מידי מילוי. פעם הבאה כדאי לשים כמחצית מכמות המילוי ואז זה לא יקרה.
שבוע טוב 🙂
יצא פשוט מהמם.
מה שכן, לא הבנתי את הטכניקה איך למלאות ולסגור אח”כ בחזרה. בינתיים עשיתי בלי מילוי ויצא ג”כ מצוין. אבל אשמח לדעת להבא איך ממלאים. תודה.
היי יהודית,
לאחר שאת יוצרת כדור, בעזרת האגודל את לוחצת עליו ויוצרת כמו שקע בתוך הכדור (זה נראה כמו קערה קטנה). את שמה מעט מהמילוי וסוגרת עם האצבעות לכדור.
הי
אין לי גבינה לבנה, האם אפשר לשים יוגורט וגבינת שמנת?
תודה
כן הילית, מומלץ לערבב חצי כמות יוגורט חצי כמות גבינה שמנת כדי להגיע למרקם מתאים.
תודה על המתכון
בשמחה 🙂
היי אפרת,
יש לי שאלה להגדלת הכמות רק להכפיל בדיוק באותן כמויות שרשמת או יש איזה שינוי?
האתר מקסים.
תודה שרה
כן שרה, להכפיל את כל הכמויות ב-2.
יום מקסים 🙂
שלום, אפרת!
האם חייבים גבינת צהובה?
לא נאוה, אפשר להכין גם בלי.
יום מקסים 🙂
תודה רבה על מתכונים מופלאים
ובעקר לאחת כמוני עם ידיים שמאליות ורצון להיות יצירתית… ובאמת באמת הכל לוקח 10 דקות
נהנית מכל מתכון ומתכון
תודה לירז!
שבוע טוב 🙂
פשוט מושלם! קל.להכנה ויוצא מדהים!!! ממליצה גם למי שאף פעם לא התנסה באפיה.
תודה לאה 🙂
מעולה תודה רבה
ואני ממש אוהבת את המתכונים!!!
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג’?
אני מניחה שכן.
מוצלח ביותר!!
תודה רינה, שמחה שאהבת 🙂
טעים, טעים ושוב פעם טעים!!!!
תודה ענקית!! 🙂
לא היה לי זמן למלות את הלחמיות (הילדים היו צריכים להגיע) אז מרחתי קטשופ ופיזרתי גבינה על כל אחד מהם ואפיתי ופשוט יצא מעדן חבל על הזמן…..
(כמו כל המתכונים באתר)…
לפעמים ה”פשוט” הוא הכי טעים 🙂
תודה שלי ויום נפלא!
הי אפרת
אני עשיתי טעות במתכון שלך אבל זה פדוט יצא מעולה. אז אני משתפת . ערבבתי את כל החומרים יחד למעט כמה תוספות: השתמשתי בקמח תופח רגיל חצי הכמות והוספתי אותה כמות קמח טף. שמנת פשוטה של תנובה וגם קוטג.
עכשיו, הטעות שלי שלא לשתי את הבצק ומרקם שנוצר דביק , אבל כזה שאפשר לעבוד איתו.
יצרתי לחמניות עגולות, שמתי בתבנית הכנסתי לתנור ולהפתעתי הן השתטחו לגמרי ונראו כמו פיתות / עוגיות בראוני.
הוצאתי מהתנור כולי באכזבה. תכננתי לזרוק לפח.
ואז בעלי טעם — ואמר טעים. הכל נטרף!!!!!
אני ממש שמחה שיצא טעים!
זה רק מוכיח שמטעויות לפעמים יוצאים דברים טובים 😉
שלום רב,
אני רוצה להכין לחמניות, וראיתי שישי לכם שני מתכונים לכך של לחמניות ללא שמרים והמתכון הזה…
השאלה שלי היא האם אפשר למלא באחד המתכונים מילוי של נוטלה?
היי נטלי,
עדיף למלא בנוטלה את הלחמניות במתכון הזה. יש לוותר על 4 כפות גבינה הצהובה ולהפחית את כמות המלח לרבע כפית בלבד והייתי מוסיפה אפילו כפית גדושה סוכר.
חג שמח 🙂
עוד מתכון מעולה!!!
הכנתי כמה סוגי מילוי, המילוי פיצה לוקח! (לא רק קטשופ, גם רסק עגבניות ותבלינים)
תודה דסי!
יום נפלא 🙂
יצא מצוין אם כי צריך לשים כמות נכבדה של מילוי כיון שהבצק תופס נפח.
שמחה שיצא טעים, תודה על העדכון 🙂
היי
אפשר לוותר על גבינה בולגרית ולשים גבינה צהובה מוגרדת
כלומר המילוי גבינה צהובה מגורדת ו תירס
כן דנה, אפשר.
שלום!
האם מילוי של עגבניה ובצל (לא מטוגן) יתאים ללחמניות האלו?
היי יצחק,
זה יכול להתאים אבל זה מאוד תלוי בטעם האישי. צריך לקחת בחשבון שהעגבניות והבצל לא יספיקו להאפות כמו שצריך ויישארו קשים.
תודה.
יש לי שאלה..מה ההבדל בין המתכון הזה למתכון לחמניות גבינה מהאתר שלך גם?
במתכון לחמניות הגבינה כל הגבינות מעורבבות עם הקמח וכתוצאה מכך המרקם של הלחמניות יוצא קצת שונה. בלחמניות הגבינה יש ביצים וכמות גדולה יותר של שמן וזה יוצא כמו מאפינס גבינות פריך.
היי,
קודם כל שאפו על מתכונים אדירים!! אוהבת את האתר שלך אין עליו..
שנית, האם לתת לבצק לתפוח או ישר להתחיל למלא אותו בגבינה?
תודה עדי 🙂
אין צורך להתפיח את הבצק. אפשר ישר למלא אותו בגבינה.
לחמניות קלות להכנה וממש טעימות 🙂
עשיתי כל מיני מילויים והילדים ממש אהבו.
תודה!
שמחה לשמוע שני!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
איזה כוס צריך להשתמש ?? אפשר כוס חד פעמי??
היי דנה,
כוס זכוכית עם ידית סטנדרטית רגילה כמו בתמונה בלינק.
כוס חד פעמית קטנה מידי.
היי
הכנתי אתמול את הלחמניות, יש לי טוסטר אובן בבית
לאחר 40 דקות שהלחמניות הזהיבו הוצאתי מהתנור ואז ראיתי שהן ממש בצקיות מבפנים.
איפה הבעיה?
היי אפרת,
יכול להיות שהכנת את הלחמניות יחסית גדולות? כמה לחמניות יצאו לך מהכמות שבמתכון?
היי!
רציתי לשאול במידה ואני מעוניינת להכפיל כמויות, האם להכפיל כל אחד מהמצרכים פעמיים? או רק חלק?
תודה!!
היי אפרת,
לכמות כפולה יש להכפיל כל מצרך ב-2.
לא הבניתי מוסיפים לבצק גבינה צהובה מגורדת ?
כן יפה, אבל זה לא חובה.
היי לא צריך לתת להם תפיחה בשנית לפני שמכניסים לתנור?או שמכניסים ישר אחרי שמברישים?
לא נטלי, אין צורך להתפיח (אין כאן שמרים).
בהצלחה וחג שמח 🙂
אני חושבת להכין ברביעי. אפשר להקפיא ולהוציא בשישי? להשאיר במקרר אחרי שהוצאתי מהמקפיא?תודה
כן קרן, את יכולה להכין ברביעי ולהקפיא עד שישי. לאחר מכן, להוציא להפשרה בחוץ ולחמם כמה דקות לפני ההגשה.
את יכולה להשאיר במקרר לאחר ההפשרה.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה על התשובה
שלום
1. יש לך המלצה לרוטב פיצה ביתי, (בלי קטשופ)?
2. האם אפשר למרוח ביצה לפני שמפזרים את השומשום? כי רשום בסוף למרוח שמן?
היי אורית,
יש באתר מתכון לרוטב פיצה ביתי. (אגב אפשר לחלק את הרוטב למנות ולהקפיא).
וכן, אפשר למרוח ביצה במקום שמן.
בהצלחה 🙂
הלחמניות טעימות בטירוף!!!!
תודה רבה:)
איזה כיף לשמוע!
תודה רבקה והמשך יום נפלא 🙂
תודה רבה יצא ממש טעים!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
התנור אמריקאי ויש חימום רק למטה… יצא לי 10 לחמניות /: אולי הן באמת גדולות מידי…?
אז כן 🙂 אמורות לצאת 20 לחמניות. זאת הסיבה שלוקח ללחמניות יותר זמן להאפות.
תודה רבה 🙂
הלחמניות בתנור כבר 35 דק הן עדיין לבנות למעלה , מרגישות מוכנות אבל עדיין רטובות בפנים… מה יכולה להיות הסיבה?
התנור בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה) ב-180 מעלות?
אולי הלחמניות גדולות מידי? כמה לחמניות יצאו לך מהכמות במתכון?
היי אפרת 🙂 אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ולהשתמש רק בגבינה לבנה לבצק?
כן, אפשר.
חג שמח 🙂
שלום, אם אני רוצה להכין את הלחמניות עם חצי קמח מלא רגיל וחצי קמח תופח – כמה אבקת אפיה אני צריכה לשים? תודה רבה!
היי,
שימי כוס קמח מלא + כוס קמח תופח + חצי כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 😉
המתכון פשוט מעולה, נהננו מכל ביס ואפילו הקטנים שלנו סרבני האוכל אכלו בהנאה!
כל שבוע אני מכינה מהמתכונים שלך והכל יוצא מושלם! תודה!
תודה אורטל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום מעולה!
יצא טעיייים! אחלה מתכון קל, עשיתי נגלה אחת עם קמח רגיל ונגלה שניה עם קמח ללא גלוטן,יצא מעולה !
תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה עדי ושבת שלום 🙂
היי,
הילדה מבקשת את הלחמניה ריקה. ניתן להשאיר כמו שזה ועדיין זה יהיה טעים?
כן, אפשר 🙂
שלום יש לי שאלה קטנה,
אם באים אלי אורחים מחר ואני רוצה להכין את הלחמניות היום… זה אפשרי? פשוט מחר לחמם כמה דקות וזה יהיה טעים?
כן בר, אפשר בהחלט. אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר עד מחר ולחמם בתנור 5-7 דקות לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂
לחמניות נהדרות, יצאו לי רק 12 הגיוני?
היי בתשבע,
זה יכול להיות אחד מהשניים, או שהכנת לחמניות יחסית גדולות או שהשתמשת בכוס יחסית קטנה 🙂
אמורות לצאת מהכמות 20 לחמניות שכל אחת בקוטר של כ-3 ס”מ לפני האפיה. אחרי האפיה הן תופחות.
בס”ד
שלום
יש לי שאלה קצת מצחיקה….
אני לא יכולה לטעום חלבי היום
יש אפשרות שאכין ואדע בטוח שזה מוכן?
היי שירה,
אם תכיני את הכדורים בקוטר של 3 ס”מ ותשימי בתנור 20-25 דקות, אין סיבה שזה לא יהיה מוכן.
את יכולה גם לחתוך אחד באמצע ולבדוק. אם הבצק נראה אפוי אז הכל בסדר 🙂
בס”ד
יופי תודה
בטוסטר הזמנים יכולים להתקצר?
לחמם לפני שאני מכניסה נכון?
כן שירה, תחממי את הטוסטר כמה דקות לפני ורק אז תכניסי.
והזמנים יכולים להתקצר או להתארך. ממש תלוי בטוסטר. אם אפית איתו בעבר את בטח יודעת אם בדר”כ זה פחות זמן מהרגיל.
בס”ד
תודה רבה על המענה….אנסה.
אשתדל לעדכן איך יצא.
{תודה על השבת שלום במתכון של העוגת לימון :}
את מקסימה:}גם לך.
בוקר טוב, מה שלומך? הלחמניות יצאו הרגע מהתנור…טעימות ביותר…היתה לי קופסת קוטג’ עם זיתים אז שמתי אותה במקום גבינה לבנה, יצא מדהים, אני אוהבת את הפתרונות המהירים והפשוטים שאת מציעה במטבח, תודה ויום נפלא! אגב, יש לך דף פייסבוק? הייתי מעלה לך תמונה של הלחמניות…
היי אפרת,
אני שמחה שהלחמניות יצאו טעימות 🙂
ראיתי את התמונות, נראה מעולה!
תודה על העדכון והשיתוף ושיהיה לך יום נפלא!
הכנתי יצא מעולה תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נעים
שלום וברכה!
אתר נפלא ומתכונים טעימים מאוד, יצא לי להיכנס לאתר בפעם הראשונה באמצע שבוע שעבר ומאז עד עכשיו הכנתי כמה מתכונים יצאה ממש מעולה!!
שאלה לי האם איך ניתן לעשות את הלחמניות הממולאות פרווה??
שמחה לשמוע אדר 🙂
לגבי הלחמניות- הגבינה היא מה שמעניק ללחמניות את המרקם. יכול להיות שאפשר להשתמש במקום גם בחלב סויה ואם כן להתחיל בחצי כוס ולהוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
אם החלטת לנסות אשמח לשמוע איך יצא 😉
היי,
רציתי להגיד שעשיתי ארוחה שלמה מהאתר כולל את הלחמניות האלו . קיבלתי שבחים וכולם התלהבו מאוד . תודה רבה מאמצת בחום את כל המתכונים
תודה אתי, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב וחג שמח!
האם ניתן להקפיא את לחמניות הגבינה?
תודה
כן משה, אפשר 🙂
לחמניות נהדרות. עשיתי חצי קמח לבן וחצי קמח מלא ויצא נפלא
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפשר לוותר על הגבינה הלבנה או הקוטג ולשים משהו אחר.. שהוא לא גבינה?
ד.א המתכונים שלך מדהימים ! תודה 🙂
תודה סתיו 🙂
לצערי לא, כי המרכיב הגבינתי הוא מה שעושה את מרקם הלחמניות במקרה הזה.
יצא מדהים ! 🙂
שמחה לשמוע!
היי זה נראה מעולה באיזה קמח ובאיזה כמות אם בכלל אפשר להמיר לקמח נטול גלוטן ???
היי מירב,
קשה לי להשיב מאחר ולא ניסיתי. יש מתכון באתר ללחמניות ללא גלוטן (אני מניחה שתוכלי למלא אותן אם תרצי).
היי,
אני רוצה להכין במילוי תירס אבל אין לי גבינה בולגרית, מה עושים…?
תודה
היי דורית,
את יכולה לשים עם התירס מעט גבינה צהובה מגורדת או חתוכה. אם אין לך, תמלאי רק בתירס.
שמתי מעט פרמזן יצא מעולה!! תודה לך על כל המתכונים הנפלאים
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
שלום רב, סליחה אבל זה לא קשור לאף מתכון.
אני רשמתי את עצמי לקבלת מתכונים חשים שאתם מעלים במערכת לא קיבלתי אישור במייל שההרשמה בוצעה בהצלחה.
היי נלי,
אישרתי את המייל שלך. מעכשיו תוכלי לקבל מתכונים חדשים למייל (העדכון הוא שבועי).
יום נפלא!
גם אני נרשמתי ולא קבלתי מייל לאישור!
היי דורית,
אישרתי את המייל שלך 🙂
שלום לך,
הכנתי את הלחמניות ומבקום גבינה לבנה שלא היתה לי שמתי שמנת חמוצה אחת ויוגורט אחד. הוספתי עוד קצת קמח ומלאתי בגבינת פטה. יצא טעים מאד. אפיתי אותם יותר מדי אבל לא נורא. אני מכינה שוב . תודה לך
מעולה! תודה אדריאנה על העדכון 🙂
ממש ממש טעים וממכר. יישר כוח!
תודה לימור, שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן להחליף בקמח מלא?
היי מיטל,
אני ממליצה לשים חצי כמות קמח מלא כדי שהלחמניות לא ייצאו דחוסות מידי (כוס קמח מלא וכוס קמח לבן). כדאי גם לנפות את הקמחים לפני השימוש, בעיקר את הקמח המלא.
יום נעים 🙂
נראה נפלא וקל להכנה. ניתן למרוח בביצה במקום שמן?
כן רחל, אפשר בהחלט 🙂
נראה מעולה. בטח יילך טוב גם עם סלט טונה בפנים, ופסטו..מחכה לנסות כבר 🙂
נשמע מעולה מנחם 😉
יצא מעולה! הילדים השתגעו על זה. שיחקנו משחק הניחושים איזה הפתעה מסתתרת בפנים 🙂 גם טעים וגם מהנה
תודה לימור, כיף לשמוע 🙂
וואו אין סוף לרעיונות שלך!!!
מדהימה!!
תודה אילנה! 🙂
אפשר עם קמח תופח?
כן אור, אפשר (וכמובן לוותר על אבקת האפיה).
יעבוד עם גביע קוטג׳ במקום גבינה לבנה?
היי נילי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.