זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 לחמניות
סוג: חלבי
תבנית שקעים/מאפינס (מומלץ מסיליקון)
מצרכים:
2 כוסות קמח מנופה
2 כפיות מלאות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
2 כפות גדושות סוכר
1 מיכל יוגורט (200 מ”ל)
לקישוט: ביצה טרופה ושומשום
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בצק דביק (הערבוב צריך להיות קצר ומהיר כדי לשמור על אווריריות הלחמניות). הערה: אם במקרה הבצק יוצא יבש יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה או ביצה.
-משמנים תבנית שקעים וממלאים את השקעים בבצק בעזרת כף . מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.
-אופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשחררים בזהירות את הלחמניות מהתבנית.
לחמניות ללא שמרים, לחמניות מהירות, לחמניות מקמח תופח, לחמניות בלי שמרים
ב”ה
שלום וברכה ותודה רבה
אנחנו משתמשים הרבה באתר שלך
רצינו לשאול אם אין לנו יוגורט פרווה, ואנו רוצים להכין חלות פרווה ולא חלבי, האם אפשר גם להשתמש בחלב סויה/שיבולת שועל?
אגב הכנו (אני ואשתי) מלא פעמים את המתכון הרגיל ויצא נפלא, אז תודה
בוקר טוב:)
מניסיון זה יוצא פחות מוצלח בגרסת פרווה.
היוגורט הוא זה שתורם למרקם המוצלח.
הכנתי, יצא מעולה!
החלפתי את היוגורט ביוגורט סויה בטעם טיבעי, והורדתי כף סוכר.
תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי אותם. מקווה שיצא טעים וטוב.
רציתי לשאול אם אפשרי לשמור אותם במקרר ואיך? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
היי,
אפשר לשמור במקרר בכלי אטום ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל או בתנור.
מה אאפשר לשים במקום יוגורט?
אני לא רוצה שיצא לי חלבי…
היי,
אפשר לשים מעדן סויה טבעי או גבינת סויה.
ולבן אפשר?
תודה!!
כן:)
תענוג!!!! פשוט טעים. בפנים יצא מושלם, בחוץ קרסט. לאלו שלא אוהבים מתוק (כמוני) ממליצה לשים פחות סוכר.
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי את המתכון עם מצרכים שיש לי בבית: קמח כוסמין לבן, יוגורט מופחת לקטוז ובמקום סוכר, הוספתי רק כף אחת של דבש. מלמעלה פיזרתי שומשום וזרעי פשתן (בלי למרוח ביצה). אה ושמתי בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה. בקיצור, הרבה שינויים אבל יצא מדהים!! תודה על מתכון מעולה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון(: הלחם נראה מעולה!
תודה על השיתוף❤
אם אין לי תבנית שקעים, מה אפשר במקום?
וסתם כך אשמח לדעת למה העירבוב דווקא בכף ולא במיקסר?
תודה רבה אחלה אתר
היי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפייה עשוי להתארך ל-35-40 דקות לפחות. יש לשמן את התבנית לפני.
הערבוב כאן נעשה בכף כי עליו להיות קצר ואין צורך להתעסק במיקסר במקרה זה.
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים באתר(:
הכנתי עם חצי קמח מלא, כמות כפולה, והכפלתי את כמות היוגורט (הבצק יצא יבש). סוף!
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף💜
תודה על כל המתכונים, טעימים וקלים!!! כיף להתנסות במטבח עם כאלה מתכונים!! הכנתי את הלחמניות ויתרו ממש מוצלחות! שאלה קטנה, האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
אפשר להקפיא את הלחמניות בצורה שיהיו עטופות היטב או בקופסה אטומה.
איך אפשר לשמור על הלחמניות ,חלות רכות מזמן הוצאתם מהתנור?
והאם אפשר להשתמש בבצק זה לפיצה ,עוגיות וכו’?
היי דניאל,
אפשר לעטוף את הלחמניות בניילון נצמד סמוך להוצאתן מהתנור. כך הן נשמרות רכות למשך ארוך יותר.
אפשר להכין מהבצק הזה סוג של פיצה- לא ניתן לעבוד איתו כמו עם בצק פיצה רגיל ולכן זה יהיה קצת יותר מורכב.
האם אפשר לעשות את המתכון הזה בלי יוגורט שיהיה פרווה?
היי,
ללא יוגורט המרקם ישתנה ויצא פחות מוצלח.
מצרפת לך מתכון ללחמניות ביס ללא שמרים.
1. בבלילה אין ביצה?
2. לא שמים שמן?
היי נטע,
1. לא
2. לא
היוגורט עונה על הצורך בשמן ובביצה, ושימון התבניות מספיק(:
היי
כיצד ניתן להפוך את הלחמניות ללחמניות שום?
אפשר להכין ללחמניות ציפוי ולמרוח מעליהן לפני האפייה, כמו במתכון ללחם שום.
אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך!!!. במתכון הזה עשיתי גירסה שתתאים לדיאטת קנדידה, שמתי חלב סויה ו3 כפות רסק תפוחים- במקום נוזלים אחרים, ותבלינים ויצא מקסים.
איזה כיף שהצלחת להפוך את המתכון למתאים לדיאטה! תודה על השיתוף❤
כמה זה יוצא??
בערך 12 לחמניות😊
עשיתי עם קמח כוסמין בתבנית אינגלישקייק.יצא מעולה.הילדים בקשו עוד..
איזה כיף שאהבתם😊
מתכון ממש מוצלח!!
מהיר, קל, אוורירי וטעים ביותר!
המון תודה
איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף ויום מקסים🌺
אפשר להכין אותן כשרות לפסח?
לא חושבת אבל יש מתכון ללחמניות כשרות לפסח.
יצא מהמם. שאלה:
אפשר להפחית טיפה במתיקות שלהם? נגיד להפחית בכמות הסוכר או להגדיל את כמות המלח? מה את ממליצה?
היי רן,
אפשר להפחית כף סוכר, או להשתמש בתחליף סוכר במקום:)
הכנתי ויצא ממש טעים!😋😋😋
רציתי לדעת אם ניסית להכין עם יוגורט בטעמים? ואם כן איך יצא? אולי צריך להפחית בכמות הסוכר? 🤔
היי ריקי,
האם התכוונת ליוגורט במתיקות מעודנת או ליוגורט מתוק?
פחות מומלץ להשתמש ביוגורט מתוק. את יכולה להשתמש במקום בגבינה לבנה או שמנת חמוצה:)
הואוווו!!
לא היה לי יוגורט אז עשיתי עם מים, ויצא מושלםםםםםםם
איזה כיף לשמוע🙂
תודה הדר
אם משתמשים בקמח תופח, האם צריך אבקת אפייה?
אין צורך.
מה אפשר במקום יוגורט? יש תחליף פרווה?
סורי אבל אין לי רעיון לתחליף פרווה שייתן תוצאה מספיק טובה.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות. השתמשתי ביוגורט 0% (זה מה שהיה לי). אחלה מתכון – יצא מעולה!
תודה על מתכון מהיר ומועיל.
הכמות התאימה בדיוק לתבנים 6 שקעים שיש לי בבית.
כיף לשמוע ליהי, תודה רבה שחזרת לעדכן:)
יצא מעולה!!! האמת שיצא לי כבר לעבוד עם בצק יוגורט אבל במתכון שלך זה יצא הרבה יותר נוח וטעים!
גילינו ממש לפני ארוחת ערב שנגמר הלחם וזה היה פתרון מעולה! בדיוק במתיקות והקריספיות הנכונה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודה
האם אפשר להוסיף פסטו?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי אפרת,
יצאו לי דחוסות אבל מתוקות וטעימות.
חייב לאכול אותן עם גבינה, אחרת הן ממש קשות לעיכול. לא יודעת למה ככה דחוס…
יצא לי ממש בצק, שהיה אפשר להכין ממנו פשוט כדורים ולאפות.
אבל הוספתי 2 כפות חלב, כי כתבת שזה צריך להיות דביק. לא יודעת אם זה היה נכון לעשות…
סך הכל לא רע…חוסל. רק רציתי לדעת אם אמור לצאת אוורירי או דחוס יחסית ללחמניות מתוקות
היי מעיין,
בגלל שמדובר בלחמניות ללא שמרים אז המרקם שלהן אמור להיות קצת דחוס ולא אוורירי כמו לחמניות רגילות עם שמרים 🙂
אההה…אז יצא מושלם חחחח
תןדה
איזה כיף לשמוע😘
אפשר לשים קוטג במקום יוגורט?
עדיף גבינה לבנה או שמנת חמוצה אם יש לך כי בשימוש בקוטג’ לעיתים נותרים גבישי קוטג’ לאחר אפיה.
וואו יצא מושלם!!
למרות שבהתחלה הרכיבים נראו לי קצת מוזרים זה יצא כל כך טעים!!!
🙂
תודה שלהבת 🙂
הי אפרת,
נראה מתכון מעולה. אני רוצה להכין מקמח כוסמין (מלא) ושיפון. האם לשנות משהו?
בנוסף- אני לא רוצה לחמניות מתוקות. האם אפשר לוותר על הסוכר (או להסתפק בכפית דבש)?
ושאלה אחרונה- זה משנה באיזה יוגורט משתמשים?
תודה! מיכל
היי מיכל,
אפשר להכין עם כוסמין מלא ושיפון אבל קחי בחשבון שזה ייצא במרקם דחוס. אם יש לך כוסמין לבן אני חושבת שעדיף.
אפשר לשים כפית דבש.
לא משנה באיזה יוגורט משתמשים אבל אם הוא חמצמץ מידי אז לפעמים זה עלול להיות מורגש בטעם.
הכנתי יצא מעולה! תודה רבה.
הוספתי פעם אחת זיתים ופעם אחת תירס. מושלם!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום, אפשר מלהשתמש בתחליף סוכר נוזלי או שזה ישנה את המרקם?
תודה רבה!
אפשר.
תודה. אני נהנית מהמתכונים מדי פעם. כרגע בדיאטת קנדידה ומחפשת אפשרויות גיוון.
מה יכול להחליף יוגורט?
אני צריכה בלי שמרים, בלי חלבי, בקושי שמן….וכו’
יש את המתכון הזה – לחמניות ביס פריכות.
היי שרה,
למיטב ידיעתי מותר לצרוך יוגורט BIO בדיאטת קנדידה.
שלום אפרת ,המתכונים שלך פשוט מעולים וכל שבוע אנחנו מכינים מהם…
יש אפשרות להכין את הלחמניות מקמח כוסמין,או שיפון אם אני רוצה שהן יצאו יותר בריאות.תודה רבה
היי אפרת,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין אבל חייבת לצאת שעם קמח כוסמין מלא בלבד זה יוצא קצת דחוס.
כדאי להשתמש בקמח כוסמין 70% או לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח כוסמין לבן או קמח רגיל.
שלום אפרת, אני מתה על המתכונים שלך ועושה רק אותם. במתכון הזה, פעם ראשונה שמשהו לא מסתדר. בטוח שלא חסר משהו מתחום הנוזלים? בשביל שתי כוסות קמח, יוגורט אחד לא מספיק וחייבים להוסיף עוד משהו נוזלי. יש לי כוס פשוטה כמו שלך. תודה רבה!!!!!!!!
היי ענת,
אם הבצק יבש אפשר להוסיף ביצה או חלב.
אכין את המתכון שוב ואוסיף כמויות מדויקת של חלב 🙂
הכנתי חצי מהכמות (יש לי רק תבנית שקעים של 6) יוגורט שמתי יותר מחצי 170 גר (גביע)
יצא מושלם
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
אפרת…בלחץ של הרגע האחרון קצת לפני שהאורחים הבלתי קרואים החליטו להפתיע מצאתי את המתכון שלך … החלטתי הכל זאת להכין…… הלחמניות יצאו בלי צורה ( חחח השתמשתי בקעריות של נייר) אבל הטעם גן עדן.. תודה !
אז הוספתי תמונה …
דווקא נראה טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
❤️
מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך
תודה רחלי ❤️
היי אפרת.
הפעם הקפדתי על ערבוב שווה של כל החומרים בתערובת. עדיין לא תפחו כל כך. אני משתמשת בתבנית סליקון של 12 שקעים וגם התערובת לא מספיקה לכל השקעים. האם אני אמורה להניח את התערובת כמו שהיא בתוך התבנית באמצעות כף מבלי לסדר או לשטח את התערובת?
את הקמח חשוב לערבב עם אבקת אפיה בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת, השאלה אם ערבבת בנפרד.
כן, יש להעביר באמצעות כף. אין צורך לשטח.
באיזו כוס השתמשת?
אפרת היי
אפיתי את הלחמניות, אך הן לא תפחו לי ממש כמו בתמונה. מדוע?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
הי אפרת,
הלחמניות היו 40 דקות בטוסטר אובן, אבל עדיין מבפנים היו רכות ולא מוכנות… מה לעשות? האם זה בגלל ששמתי בתוך תבנית מאפינס של 6 ולא 12? תודה, מיכל.
היי מיכל,
ראיתי עכשיו. מה עשית? המשכת לאפות?
כל הכמות שבמתכון נכנסה ב6 תבניות מאפינס? אלה תבניות גדולות?
המשכתי לאפות, אבל האמת שזה יצא לא מוצלח, מבחוץ התקשה מאוד ומבפנים נהייה מוכן חלקית. כן, הכנסתי הכל ל 6 תבניות..
איזה תבניות אלה?
השתמשת בכוס נכונה?
אפרת היקרה,
נראה מדהים !!
אני רוצה להכין אותן כשתי חלות ולמלא ב500 גרם בשר טחון, אך לדעתי אצטרך לשנות את זמן וטמפ\’ האפייה: 30 דק\’ בטמפ\’ של 180 מ\”צ.
מה דעתך?
תודה רבה
היי,
הבצק פחות מתאים לחלות כי הוא ללא שמרים.
ממליצה להכין את הבצק של החלה.
פעם חמישית שאני מכין את הלחמניות ויוצאות טעימות, מתוקות ורכות!! ממליץ בחום😋
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
כל כך טעים! מה שכן, זו פעם שלישית או רביעית שאני מכינה אותן ותמיד צריכה להכפיל בערך את כמות הנוזלים, כי הבצק יוצא פירורי ויבש מדי אחרת. אני משתמשת בכוסות מדידה של איקאה.
היי דנית,
רשום לך כמה מ”ל הכוס שאת משתמשת בה למדידת הקמח?
240 מ״ל
אז את משתמשת בכוס נכונה.
בכל מקרה, העיקר שבסוף יוצא טעים 🙂
שלום יש אפשרות לעשות את המתכון פרווה?(גם אין לי יוגורט)
סורי אבל אין לי רעיון לתחליף פרווה שייתן תוצאה מספיק טובה.
הכנתי היום עם קצת שינויים- השתמשתי בקמח תופח, והוספתי ביצה וקצת חלב (כי הבצק היה ממש יבש ופירורי). אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור מרחתי מלמעלה מים חמים+סוכר+תמצית וניל. יצא ממש ממש ממש מוצלח!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
משהו משובש בכמויות. יוצא בצק יבש.
באיזה כוס השתמשת?
הי אפרת,
אפשר לקלוע את כל הבצק לצמה, כחלה מתוקה? (במקום לחמניות)
כמו כן, אם אוסיף כפית סודה לשתייה יצא אוורירי יותר?
תודה
אני חושבת שהבצק יוצא דביק ולא נוח לעבודה.
אפשר להוסיף כפית שטוחה סודה לשתיה אבל בגלל שזה ללא שמרים, המרקם לא ייצא כמו לחמניה רגילה.
היי אפרת , באיזה יוגורט מומלץ להשתמש? בביו בלי הטעם? תודה רבה:)
כן.
אם אני רוצה להכפיל את הכמות זה אפשרי . כאילו אם אני רוצה לעשות את הבצק כפול 2
כן אפשר.
הי אפרת, כמה כוסות יוצאת הכמות של היוגורט? כוס מדידה אחת? תודה! מיכל
זה יוצא 200 מ”ל (כוס מדידה פחות 2-3 כפות).
חיפשתי מתכון קל ללחמניות בלי שמרים ומצאתי את המתכון שלך.
הכנתי עכשיו ויצא מהמם כמו כל המתכונים באתר.
תודה ושבת שלום
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל ושבת שלום
אפשר להחליף את היוגורט במשהו פרווה?
לצערי לא מצאתי תחליף פרווה שייתן תוצאה מספיק טובה.
הי אפרת המתכון נראה ממש טוב, יש לי שאלה:
האם אני יכולה לאפות את הלחמניות עם בצל ואם כן איך?
אשמח לתשובה מהירה
אין לי מושג, לא ניסיתי אבל עדיף להשתמש בבצל מיובש (תבלין) אם יש לך.
הכנתי טבעוני.עם 2 גביעים של תנובה (יוגורט ללא תוספות) שמתי ב- 6 לחמניות חצי קובייה שוקולד מריר. למעלה הברשתי עם מעט שמן קוקוס… יצא מדהים מיד אחרי תנור. רציתי לשלוח לילדים לבית הספר…. מקווה שיחזיקו מעמד וגם יהיו טעימים עד מחר (השארתי בתוך קופסא סגורה (שהתמלאה מעט אדים) תודה רבה על המתכון…
נראה מעולה!
תודה על השיתוף ❤️
המתכונים כאן תמיד מעולים וטעימים.
האם ניתן לשים יוגורט במתיקות מעודנת ועשות לחמניות מתוקות?
כן אפשר: -)
שלום
אפשר להחליף את היוגורט בקוטג’?
לדעתי עדיף גבינה עם מרקם חלק יותר כמו גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
לא הבתי איך זה אמו להתאחד אין במתכון משהו רטוב ?במקום יוגורט שמתי שמנת חמוצה והכול יבש
היוגורט זה המרכיב הרטוב. אם הוספת שמנת חמוצה ועדיין התערובת יצאה יבשה כנראה שכמות הקמח היתה גדולה.
במקרה כזה אפשר להוסיף עוד קצת שמנת חמוצה או גבינה לבנה או יוגורט.
היי
בסוף הכננתי 70 אחוז קמח כוסמין חצא נהדר .
והילד שלי טורף
אני מהסוטה
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים
שבת נפלאה לך .
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת
אם אשתמש לכל הסצק ב70 אחוז כוסמין
יצא גם דחוס ?
או שיש מצב שיוצא טוב?
כי הוא לא מלא מאה אחוז?
תודה
לדעתי עדיין כדאי להוסיף קצת קמח לבן, נגיד כוס וחצי קמח כוסמין 70% + חצי כוס קמח לבן.
הי אפרת, אני מתכוונת לאפות כלחם באינגליש קייק. זמן האפיה יהיה כ35 דקות?
אפשר להוסיף זיתים? קצת מוצרלה או גבינת פטה?
זמן האפיה יהיה 35-40 דקות לפחות.
דרך אגב, יש מתכון ללחם ללא שמרים עם גבינות וזיתים.
עבדתי לפי המתכון הזה והוספתי זיתים ובייבי מוצרלה ובתבנית אינגליש קייק. יצא מושלם!
(תמיד המתכונים שלך נהדרים)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על המתכון, השתמשתי בקמח תמי כשלפ שמתנהג ממש כמו קמח רגיל ולא תפח לי…האם הלחמניות האלו אמורות לתפוח?
היי אוסנת,
הלחמניות אמורות לתפוח ממש מעט (לא כמו לחמניות על בסיס שמרים).
כוס קמח הכונה לחד פעמית או רגילה של אפיה?
וגם הכמות של אבקת אפיה כמה זה בכמות של שקית?
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
2 כפיות אבקת אפיה = שקית.
ממש קלי קלות, יוצא נפלא וטעים תודה!
שמחה שאהבת 🙂
אפשרי ללא יוגורט?
אפשר לשים גבינה לבנה במקום.
אגב הכנתי המולטימדיה קייק יצא מושלם. חצי קמח רגיל וחצי כוסמין
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה נחטף. כל הכבוד לך על המתכון.
הכנתי מקמח כוסמין
נראה איך ייצא
תודה לך💗
מעולה 🙂
היי,
אין לי יוגורט. אפשר להחליף אותו באשל? או משהו אחר?
יש אפשרות לעשות את זה פרווה?
תודה
כן, אפשר לשים אשל.
זה לא מוצלח בגרסת פרווה.
היי
הכנתי יצא מעולה!!!!!!
האם יש אופציה לגרסא טבעונית?
היי שיר,
במקרה הזה לא מצאתי תחליף טבעוני שייתן תוצאה מוצלחת.
יש מתכון ללחמניות בננה טבעוניות.
אפשר לשים שמנת חמוצה במקום יוגורט?
כן.
מה אפשר לשים במקום הביצה? יש אלרגיה לביצים….
אפשר להבריש בשמן במקום בביצה.
מציין גם כלחם
יצא מעולה
שמחה לשמוע, תודה יפעת 🙂
היי ניראה מתכון מעולה , יש אפשרות להחליף את האבקת אפיה בסודה לשתיה ?
עדיף לשים אבקת אפיה או להשתמש ב2 כוסות קמח תופח.
אם אין לך שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
יעבוד אם אין לי מאפינס/ תבנית שקעים? ואני פשוט אניח בודדים על נייר אפייה? (אני משערת שיצא נמוך, השאלה אם טעים ואוורירי בכל זאת..:)
היי רבקה,
הבצק יוצא דביק ואני לא חושבת שאפשר להכין ממנו כדורים יציבים ולשים על נייר אפיה.
חייבת להודות שהייתי סקפטית אבל הלחמניות יצאו ממש טובות וטעימות ונסללו תוך פחות מחמש דק׳!
ועוד שאלה, אחרי האכילה נותרה לנו הרגשה של יובש בפה, יש לך אולי רעיון למה?
היי מורן,
שמחה שיצא טעים. לגבי היובש אולי בגלל שאלה לחמניות פחות אווריריות מלחמניות עם שמרים (אני בכל אופן לא הרגשתי תחושת יובש).
שבוע נפלא 🌺
מוששששששששש
יצא טעים בטירוף
חשבתי שאוכל אחד אבל…..
וגם בעלי התלהב!
תודה חסך לי זמן!!!
מועדים לשמחה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
האם אפשר לעשות אותן במילוי מתוק, נניח שוקולד?
כן אפשר.
צריך להתפיח את הבצק או איך שהוא?
לא, אין צורך.
אפרת יקרה,
מה עדיף מבחינת המרקם והטעם, יוגורט או שמנת חמוצה?
במקרה הזה אין כל כך הבדל.
יום מקסים 🌷
שלום, עשיתי את הלחמניות ויצא מצוין. רציתי לשאול אם יש תחליף פרווה ליוגורט?
לצערי לא מצאתי תחליף פרווה שייתן תוצאה מספיק טובה.
אני מוסיפה מי סודה. יוצא מושלם.
האם ניתן לאפות את הלחמניות ולהקפיא (כמה ימים)עד החג
כן אפשר.
אם אני בודקת עם קיסם, הוא אמור לצאת יבש? הלחמניות יצאו זהובות מאד למעלה אך הקיסם לא לגמרי יבש. הם היו 15 דקות בטמפ 200 ועכשיו כיסיתי את התבנית עם נייר כסף והורדתי ל180. לאחר 10 דקות אפייה במצב כזה עדיין הקיסם לא לגמרי יבש. זה’בסדר או שהן עדיין לא מוכנות?
הקיסם אמור לצאת יבש לגמרי. יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן.
לא הצלחתי להרדם אז החלטתי לחפש מתכון ללחמניוצ שיהיו לבני משפחתי על הבוקר כשיקומו.. מצאתי את המתכון המדהים והמהיר הזה . יצא מושלם ! אגב במקום ביצה מעל כי לא היה שמתי בכוס נס ומים ומרחתי במקום הביצה ומעל שמתי שומשום .
מצרפת תמונה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף ושיהיה לך שבוע נפלא 🙂
תמיד אני מחפשת מתכונים קלים,
וזו פעם ראשונה שאשכרה יצא לי טעים ומושלם!
תודה רבה רבה על המתכון ♥
איזה כיף לשמוע!
תודה 🙂
אפיתי את הלחמניות במולטיקייק יצא רך וטעים
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, יש לי כמה שאלות-
אם שמים גבינה לבנה במקום היוגורט, כמה גרם גבינה צריך?
בנוסף, יש לך רעיון מה ניתן לשים במקום שומשום? אולי גרעיני חמניה?
ולבסןף, סליחה על הבורות, איך מנפים קמח?
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות..מיכל
היי מיכל,
אפשר לשים 250 גרם גבינה לבנה. אם במקרה הבצק יוצא קצת יבש יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה.
אפשר לשים גרעיני חמניה במקום השומשום.
אם אין לך נפה אפשר לסנן את הקמח במסננת דקה. זה “פותח” ומאוורר את הקמח. אם אין לך מסננת תשתמשי בקמח כמו שהוא.
ושכחתי לשאול… אפשר להשתמש בקמח תופח מבלי להידרש להוסיף אבקת אפיה? תודה!!!
כן אפשר.
היי!! כותבת פה פעם ראשונה:)
מה לעשות אם אין לי תבנית שקעים או תבניות קאפקייקס? יש אפשרות להכין באינגליש קייק?
היי חן,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל35-40 דקות לפחות. יש לשמן את התבנית לפני.
בהצלחה 🙂
היי אפרת,
אפשר להשתמש בקמח תופח (באותה כמות – 2 כוסות) במקום קמח עם אבקת אפייה בנפרד?
תודה רבה!
כן אפשר.
אשר להחליף את היוגורט ברויון?
נראה לי שכן.
הכנתי עם חצי קמח לבן חצי קמח כוסמין, והוספתי ביצה לבצק. יצא מעולה מתכון מנצח.
נראה טעים!
תודה על השיתוף 🙂
הכנתי את המתכון הזה בעבר ויצא מעולה.. עכשיו תוהה.. אם משתמשים בקמח מלא, האם המרקם יוצא אותו הדבר?
היי גלית,
עם קמח מלא המרקם ייצא קצת דחוס.
ניתן להשתמש בקוטג?
עדיף גבינה לבנה או שמנת חמוצה אם יש לך כי בשימוש בקוטג’ לעיתים נותרים גבישי קוטג’ לאחר אפיה.
היי , חייב לעשות אותן עם יוגורט ? אפשר בלי בכלל?
היי דביר,
לא מומלץ לוותר על היוגורט כי הוא למעשה תורם לכל המרקם.
אפשר להמיר את היוגורט בגבינה לבנה או שמנת חמוצה.
הכנתי הרגע בגרסא מתוקה ויצא נהדררררר!!!
את היוגורט החלפתי במעדן וניל וקישטתי בסוכריות.
בפעם הבאה אנסה בגרסא מלוחה עם שום…
תודה על מתכון טעים, קל וזריז
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי, מועדים לשמחה!
הכנתי לארוחת בוקר, קצת התפשל לי כי לא שימנתי את המנג’טים והתחתית נדבקה… (יש לי תבנית שקעים רגילה לא מסיליקון)
לא נורא אדע לפעם הבאה.
בכל מקרה יצא טעים מאוד והתחסל מהר 🙂
תודה!
שמחה שלמרות הכל יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת.
השתמשתי בכוס בהתאם להמלצתך כאן באתר.
תודה שהוספת את ההערה , המטרה היא לסייע לאופות הבאות אחרי…
מתכון מומלץ בחום! הוספתי אורגנו מעל הלחמניות לפני האפייה ויצא נהדר!
תודה דורית 🙂
קבלי צל”ש כל כל המתכונים הנפלאים והידידותיים . הכנתי כל מיני סוגי מאפים ועוגות הודות לך. לגבי המתכון הזה, בפעם הראשונה הניסיון להכינו נחל כישלון מוחלט. בפעם השנייה, אותה בעיה חזרה על עצמה, חסר נוזלים לבצק ורובו לא נתפס ונרטב ולכן הוספתי הפעם הזו את הביצה ויצא פשוט נפלא. אז מעניין מה הסיבה…
היי דורית,
באיזה גודל כוס השתמשת למדידת הקמח?
בכל מקרה הוספתי הערה במתכון עצמו.
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
היי אפרת! תודה על תגובתך.
השתמשתי בכוס כפי שאת ממליצה באתר.
המטרה שלי הייתה להועיל לאופות הבאות אחרי… ולכן אני שמחה שהוספת את ההערה.
הלחמניות טעימות ומשביעות!
מומלץ בחום!
תודה… בהצלחה!
תודה יקירה 🙂
זה יצא מעולה ואמא שלי ואני (בן8) עשינו את זה ב5 דקות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וכל הכבוד לך!
גבינה קוטג וחלב- מה עדיף מבינהם במקום היוגורט?
היי יהודית,
גבינה לבנה עדיפה.
חייבים לנפות את הקמח?
לא חובה.
הי!
ראשית תודה על האתר. אני משתמשת בו המון כבר שנתיים ובחיים לא רשמתי תגובה.. מתנצלת: -)
השעה 6 בבוקר ונזכרתי שאין לי לחם לבוקר.. החלטתי לבדוק אם יש לך משהו ככה זריז.. וכמו תמיד.. את מצילה אותי!
הכנתי מגבינה לבנה בשילוב עם גבינת שמנת שום.. שמתי שומשום / גבינה צהובה מגורדת!
יצא מעדן!!!!
תודה לך!
תודה עידית, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שעה וחצי לסיום צום ט באב. התחשק לי להכין לחמניות….חיפשתי מתכון בלי שמן וזה מה שמצאתי. כדוגלת בתזונה בריאה השתמשתי בקמח מלא וסוכר חום. הבצק יצא פירורי אז הוספתי כרבע כוס חלב. אפיתי בעטרות נייר….יצא נהדר!!! תודה על מתכון נוסף למחברת…..
נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
מושלם!!!! הכנתי הבוקר כבראנץ’ מלאתי את הלחמניות כל מיני עניינים- גבינה צהובה, רוטב פיצה, טונה החבר’ה ליקקו האצבעות.תודה.בתור טבעונית לא טעמתי…אבל סומכת עליהם…אין עליך.אלופה.אתר מדהים!!!
תודה רינת, שמחה שיצא מוצלח 🙂
אהבתי את הרעיון למלא את הלחמניות.
היי
יש לך אתר מושלם אבל אני בתחילת הדרך ולכן יש לי שאלה טיפה מוזרה
קניתי יוגורט 200 גרם
להשים את כל המיכל?אין לי מושג כמה זה יוצא בגרם…
כן, שימי את כל המיכל.
בהצלחה 🙂
השתמשתי בכוס קמח כוסמין מלא+כוס קמח כוסמין לבן. שמתי כ250 גר יוגורט.
יצא טעים מאוד, תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
לחמניות מושלמות! 20 דקות וזה מוכן כולל אפיה (5 דקות הכנה, אחרי שמכינים כל כך הרבה פעמים)
זה הלחם הקבוע שלנו לארוחת בוקר. thumb up
כשרציתי לאפות אותן כהרגלי בבוקר, ראיתי לצערי שאין יוגורט, אפיתי עם קוטג אבל הקוטג היה מדי יבש ונשארו גבישי קוטג אחרי האפיה. עכשיו יש לי 11 לחמניות וחבל לי לזרוק אותן, יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות עם זה?
תודה על המתכון שהוסיף לנו המון.
שרה
היי שרה,
אולי אפשר לפרוס את הלחמניות לפרוסות דקות (לחתוך לרוחב לעיגולים) ולפזר שמן זית וזעתר או שום כתוש או לשים רוטב פיצה וגבינה צהובה ולשים בתנור.
אפשר גם לחתוך לקוביות ולהכין חטיפי לחם קלויים.
אפשר חלב במקום יוגרט
עדיף משהו סמיך יותר כמו גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
שמתי 250 יוגורט שקדים במקום היוגורט 18 דקות אפייה. יצא שלמות! כאלה פריכות מבפנים וקריספיות מבחוץ.
תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה רבה!
אנחנו הוספנו קצת חלב סויה אחרי שהיוגורט לא הספיק בשביל שהבצק יהיה לא פירורי.
הוספנו טיפה יותר מדי סוכר ויצא בין לחמניות לעוגה(: לאחת הלחמניות ניסינו להכניס קוביית שוקולד – זה יוצא נפלא! אבל ממליצה לשים חצי קובייה, שלא יהיה גדול מדי.
לא הייתה לנו תבנית מאפינס אז הכנו כדורים ושמנו בתבנית רגילה, עדיין לקח 16 דקות בערך.
תודה רבה! מתכון נפלא ובכללי האתר מעולה ועוזר(:
תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבת שלום!
גם לי לא יצא בצק. יצא לי גוש בצק ובצדדים ערימה של קמח.. חזרתי למתכון לראות שלא שכחתי נוזלים..
הוספתי חלב, ביצה והלחמניות יצאו טעימות מאוד.
היי מעיין,
אני מניחה שהסיבה היא כמות גדולה מידי של קמח לעומת יוגורט שמשמש כנוזלים במתכון.
בכל מקרה, מצוין שהוספת נוזלים. שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
לא חסרה ביצה במתכון?? יצאה לי תערובת קמחית מתפוררת, ממש לא בצק דביק. מה פספסתי?
היי ליאת,
אפשר להוסיף ביצה אבל לא חובה. אם התערובת מתפוררת אז חסר יוגורט או שתוסיפי קצת חלב.
שלום, לטעמי, הסוכר מיותר בתכלית. אני מכינה את הלחמניות האלו, בואיקוס, מדי שבוע’ ללא סוכר והתוצאות מצוינות. מוסיפה אורגנו בכמות נדיבה ומעט אבקת בצל. על החמניות מפזרת פעם קצח, פעם מעט רסק עגבניות, שומשום.
מכינה ברגע זה באינגלישקייק..עברה רבע שעה והזהיב למעלה. האם להנמיך את החום(כרגע 200 )?????
היי,
ראיתי רק עכשיו..
כן, מומלץ היה להנמיך את המעלות כי זאת תבנית גדולה יותר ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות.
המתכון נשמע מצויין. אני רק מבקשת לשאול – מה הכמות בגרמים של שתי כוסות קמח (יש שמגדירים כוס 150 גרם ויש שיותר).
תודה מראש על התשובה
היי,
כוס קמח = 140 גרם (2 כוסות זה יוצא 280 גרם).
יום נפלא 🙂
על מנת שהלחמניות תהיינה פרווה, מה ניתן לשים במקום יוגורט?
תודה.
היי ענת,
לא ניסיתי להכין בגרסת פרווה אבל יכול להיות שאפשר לשים במקום יוגורט שמבוסס על סויה או כחצי כוס חלב סויה/שמנת צמחית (בכל מקרה, ממליצה להוסיף את החלב/שמנת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק רך ודביק אך לא נוזלי).
בהצלחה 🙂
היי. עד כמה למלא את השקעים? חצי? 3/4? מלא? תודה.
אתר נהדר, הכל מדוייק ויוצא תמיד לפי דברייך.
היי שלומי,
מומלץ למלא עד 3/4 מהשקע כי הן תופחות.
ותודה! שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
הי,
יש לי שאלה. למה צריך את הסוכר במתכון? האם הלחמניות מתוקות?
אני רוצה להכין לארוחת ערב חלבית אבל לא רוצה שיצא לי מתוק,
תודה רבה.
היי מירב,
הלחמניות מתקתקות. את יכולה לשים רק כף אחת שטוחה סוכר או שתוותרי בכלל.
בהצלחה 🙂
תודה רבה.
אנסה ואעדכן או שאולי יש לך מתכון ללחמניות לא מתוקות שאת ממליצה?
היי מירב,
יש את הלחמניות הממולאות שהן טעימות (אגב, את לא חייבת למלא אותן).
היי אפרת,
המון תודות על המתכון המיוחד.
קל, טעים, ומיווווווחד!!!!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
הי,אין אבקת אפייה אבל יש לי קמח תופח ושמנת חמוצה15%/גבינה לבנה 9%. יעבוד?
כן גילי, אפשר להשתמש ב2 כוסות קמח תופח ושמנת חמוצה או גבינה לבנה (לא משנה).
האם במקום יוגורט אני יכולה להשתמש בגיל
כן בר, אפשר.
שבת שלום 🙂
הייתי חייבת לחזור להגיב כי אני חוזרת למתכון הזה כל פעם שאין לי לחם בבית או כשאני רוצה לפנק מישהו בארוחת בוקר כולל לחם מעשה ידי וזה מתכון גאוני! מצרכים שתמיד יש בבית, אם פעם אין יוגורט אז גבינה לבנה, והיום הכנתי אותן עם קמח כוסמין מלא ויצא מושלם… איזה כיף! ממש תודה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
שלום. האם אפשר להכין את הלחמניות עם חלב במקום יוגורט? אין לי יוגורט…
היי רעות,
אני מניחה שאפשר אבל התוצאה תהיה מעט שונה כי ליוגורט יש מרקם אחר. בגלל שהחלב דליל יותר יש להוסיף אותו לתערובת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
אגב, אם יש לך גבינה לבנה או קוטג’ את יכולה (ואפילו מומלץ) להשתמש בהם במקום היוגורט.
בהצלחה ושבוע מקסים 🙂
הבצק יצא נורא גושי. גם אחרי שהוספתי עוד יוגורט (סה”כ 300 מ”ל ) כנראה לא לקחתי כוס נכונה לקמח 🙂
החלטתי לנסות בכל מקרה ויצא מעדן! תודה 🙂
שמחה שהמשכת ולא התייאשת 😉
תודה על העדכון וחג שמח!
היי אבקש לשאול האם לא שמים בכלל מים ולא שמן או ביצה בבצק? אודה על תשובתך
היי מגי,
לא, אין צורך. היוגורט משמש כנוזל בתערובת וזה מספיק 🙂
תודה רבה שבוע טוב
אני שמתי מים בכל מקרה ויצא מצוין !
הכנתי מקמח מלא בלבד (בעלי לא אוכל קמח לבן) ויצאו קטנות, טעימות ואווריריות. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
מתכוונת להכין מקמח מלא עם 3-4 שיני שום כתושות ושלא יצאו מתוקות. האם צריך לשנות את כמות שאר המרכיבים כדי שיצאו אווריריות?אפשר להכין בתבניות מאפינס חד פעמיות מאלומיניום?אפשר להקפיא בקופסה סגורה אחרי שמצטננות?
היי שרון,
שימי רק כפית מלאה סוכר (במקום 2 כפות).
הלחמניות הן פחות אווריריות מלחמניות רגילות המבוססות על שמרים אך הן עדיין טעימות. ממליצה לנפות את הקמח לפני השימוש ולערבב כמה שפחות.
אפשר להכין בתבניות חד פעמיות מאלומיניום רק חשוב לשמן אותן לפני ואפשר להקפיא בקופסה אטומה לאחר שמתקררות לטמפ’ החדר.
שבת שלום 🙂
שלום, אם אני מכינה את הלחמניות עם כוס קמח מלא האם אני צריכה יותר יוגורט? ומה לגבי תוספות אפשריות וכמה בדיוק? תודה רבה!
יכול להיות שכן, אולי עוד כמה כפות יוגורט. ממליצה להתחיל ממיכל יוגורט אחד ולהוסיף יותר רק אם הבצק עדיין יבש.
אפשר להוסיף זיתים קצוצים (בסביבות חצי כוס). בנוסף אפשר לגרד 2-3 שיני שום לתוך התערובת.
אפשר להוסיף גבינות לתערובת (בסביבות חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, 3 כפות פרמז’ן, 3 כפות בולגרית מפוררת).
אפשר להוסיף צימוקים או/ו אגוזעים (עד חצי כוס).
בהצלחה 😉
הכנתי את הלחמניות בתוספת זיתים- הבצק לא היה ממש דביק (כנראה מחסור בנוזל וכוסות קמח גדולות יחסית) ולא כ״כ תפחו אך עדיין הטעם נהדר והן מתחסלות בזריזות. תודה
שמחה שבכל זאת הן יצאו טעימות 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא נפלא!!! חמש דקות הכנה!!!
תודה וכל הכבוד לך
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אם אין לי תבנית שקעים, הולך גם??
היי שר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אחת. משך זמן האפיה יתארך ל35-40 דקות לפחות.
כשיש ברוך ה’ 2 ילדים קטנטנים, מחפשים אחר מתכונים זריזים וקלילים! פשוט ליגהההה טעים בטרוף( :
במקום יוגורט שמתי אשל אחד. ומעל מרחתי שמן זית ופיזרתי שומשום.. לייק!!! יש לך מתכונים סוף!! עלי והצליחי (:
תודה רבה מירית! שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפיתי את הלחמניות 22 דקות הלמעלה טעים והפנים אפוי אך לא לגמרי ויש לו טעם של בצק
היי, הכנתי את הלחמניות הלמעלה שלהם ממש טעים אבל מפנים יש טעם של בצק שעוד לא ממש מוכן שמתי את הלחמניות עשרים דקות
היי עמית,
כנראה שהלחמניות לא הספיקו להאפות לגמרי. כדאי להחזיר אותן לתנור ולהנמיך את המעלות ל160 כדי שיאפו מפנים.
שלום ,
האם ניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה , זה הדבר היחיד שיש
תודה רבה
כן אפשר.
שבת שלום 🙂
שלום ותודה על התכוו המעולה!
רציתי לשאול האם אפשר להכין בצק מראש ולהקפיאו או לשמרו במקרר ולהשתמש בו בעתיד..
אפשרי?
תודה ובברכה
אביגייל
היי אביגייל,
מאחר ויש חומרי התפחה בבצק (אבקת אפיה) עדיף לאפות את הבצק סמוך להכנה אחרת האפקט שלהם נפגע.
לדעתי עדיף להקפיא לאחר האפיה. להניח ללחמניות להתקרר לטמפרטורת החדר, להכניס אותן לשקית אטומה ולהקפיא.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
שאלה- כדי שהלחמניות יהיו פרווה, ניתן להשתמש בריץ’ במקום היוגורט?
היי שלומית,
אפשר רק קחי בחשבון שזה משנה מעט את המרקם.
האם ניתן לאפות את הלחמניות בתבנית רגילה ולא בתבנית שקעים?
היי אילה,
אפשר לאפות בתבנית אחת. אני מניחה שמשך האפיה יתארך לכ-30 דקות.
יום מקסים
אפרת היקרה,
יצא מעולה (עם שני גביעים של יוגורט), איזה כיף שהצלחתי עוד מתכון 🙂
האתר שלך שווה את כל ספרי הבישול שהצטברו אצלי על המדף במשך השנים ואף אחד מהם לא גרם לי להיכנס למטבח ובאמת לנסות בלי לפחד, כמו המתכונים הפשוטים, המוצלחים והברורים שלך. תודה 🙂
שאלה קטנה: האם אפשר לדעתך להמיר בקמח כוסמין ?
שבוע מקסים 🙂
תודה רבה אילנית! כיף גדול לשמוע 🙂
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. קמח כוסמין (רגיל או מלא) הוא עדיף באפיה מאשר קמח מלא רגיל ולכן אני לא רואה בעיה. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף עוד קצת יוגורט כי הוא סופח יותר נוזלים.
בהצלחה ושבוע נפלא!
וואי. וואי. וואי. איזה הצלחה הייתה לי הערב עם המתכון הזה. תודה רבה !
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב מצוין 🙂
הי אפרת,
הכנתי לשבת וכמו כל המתכונים שלך משובר בעוד אחד מנצח שללא ספק נכנס למועדפים:) תודה רבה!
אגב, השתמשתי בגיל והוספתי בערך מיכל וחצי לקבלת בצק דביק. הלחמניות יצאו רכות ונימוחות:)
שבוע טוב ☺
יסמין
תודה רבה יסמין! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב 🙂
עשיתי לחמניות והן לא יצאו נפוחות השתמשתי בקמח תופח והוספתי אבקת אפייה ובכל מקרה יצאו לא כמו שציפיתי
שלום לך ,ניסיון שלי נכשל ,תוכלי לעזור לי ,בבקשה ,במידה ואני מישתמשת בקמח תופח אני בכול מקרה צריכה להוסיף אבקת אפיה ?
תודה
היי אלבינה,
בקמח התופח יש כבר אבקת אפיה לכן אין צורך להוסיף גם אבקת אפיה.
הלחמניות לא תפחו בכלל? או תפחו מעט? הן אמורות לתפוח אבל לא להכפיל את גודלן.
עשיתי בדיוק לפי הכמויות ויצא בצק נח מאוד לעבודה אבל לא מתאים לתבנית שקעים כי יצא בצק אחיד ולא נוזלי שניתן ליצוק אותו..מה יכולה להיות הסיבה?
היי יסמין,
הבצק צריך לצאת מעט דביק. יכול להיות שהשתמשת בכוסות קצת יותר גדולות למדידת הקמח ולכן הוא יצא נוח לעבודה. זה לא נורא, עדיין הלחמניות אמורות לצאת טעימות 🙂
תודה רבה!!
ניסתי פעם ראשונה את המתכון חצי קמח לבן וחצי מלא יצא מצוין!!! כאמא עסוקה מאוד אני אומרת תודה וכן ירבו מתכונים קלים ב10 דקות 🙂
אני שמחה לשמוע נטע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
אני ואחותי הכנו את המתכון הזה מספר פעמים ויצא ממש לחם מושלם ! מידי פעם הוספנו אגוזים או צימוקים או קצת גבינה אבל הלחם ממש טעים תודה רבה !
היי הדר,
אני שמחה לשמוע! אהבתי גם את הגיוונים שאתן עושות 😉
שבת שלום!
היי,הכנתי את המתכון רק שבמקום לשים בתבנית שקעים,השטחתי את הבצק ויצאה פיתה טעימה מאוד 🙂
רעיון מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
ובגבינה לבנה ?
אפשר להכין גם עם גבינה לבנה.
יש אפשרות להשתמש בשמנת חמוצה במקום ביוגורט?
כן קורל, אפשר 🙂
היי. האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
כן אור-אל, אפשר 🙂
הכנתי ויצא מעולה, ממש טעים
הוספתי מוצרלה וזיתים
השאלה אם להכניס למקרר או להשאיר בחוץ אם אני רוצה למחר בבוקר
מעולה, אחלה שדרוג 😉
אולי עדיף במקרר מאחר וזה מכיל מוצרי חלב אלא אם כן את שומרת את זה בחוץ אבל במקום מוצל וקריר. בכל מקרה חשוב מאוד לעטוף היטב.
אני הולכת להכין את המתכון
רציתי לדעת במידה ונשאר, איפה כדאי לשמור אותם וכמה זמן הן נשמרות?
היי מיכל,
את יכולה לשמור את הלחמניות בהקפאה לפחות חודש. חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשמור בתוך קופסה סגורה. אח”כ להפשיר ולחמם מעט בתנור.
פשוט שוס, גם אני פיקפקתי, רק קמח אבקת אפייה ויוגורט?! וכן! יצא מדהים וטעים. אני הפכתי את זה ללחם ולא לחמניות, זו כמות מעולה לרווקים, למשפחה כדאי להכפיל את הכמות. אני השתמשתי ביוגורט עזים שנותן קיק טעים )למי שאוהב כמובן( וחשוב לדעתי החלק של הניפוי וזה באמת יוצא פלפי. בקיצור…תודה!
שמחה לשמוע שיצא טעים!
תודה שרי על השיתוף 🙂
יצא מעולה תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון וערב נעים
מעולה ! פשוט מתכון מעולה וטעים.
תודה!
תודה מאור, שמחה שאהבת 🙂
שמתי בקערה כמויות מדויקות כפי שמצויין במתכון. קיבלתי מרקם לא ברור אך בוודאי לא בצק. לא דביק לא חולי ולא כלום. גם אני הוספתי קוטג’ 2 ביצים ומעט שמן. יצאו לחמניות משגעות. אני אופה שנים רבות עם מתכונים ובלעדיהם בצורה מוצלחת ביותר. המתכון הזה חסר ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת.
שלום,
האם אפשר במקום קמח לשים קמח תמי ללא גלוטן,
וחלב סויה במקום יוגורט?
תודה
היי דליה,
לא ניסיתי להכין עם קמח תמי וחלב סויה אבל לפחות לגבי חלב סויה מקריאת התגובות של אחרים שניסו זה אפשרי. ממליצה להתחיל מחצי כוס חלב ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך.
חג שמח 🙂
תודה רבה על המענה המהיר! האתר הזה מדהים! כל הכבוד!
תודה חגית!
שאלה: אם אני רוצה לארח ולהכין אותם מראש- האם כדאי / ניתן להקפיא ולהפשיר?
הי חגית,
אין בעיה להקפיא אותן ואחר כך להפשירן בטמפ’ החדר. לאחר שהן הופשרו ממליצה להכניסן לתנור למשך 5-10 דקות (לפני ההגשה) בחום גבוה כדי שיקבלו פריכות.
מתכון נפלא! הכנתי עם הילדים, אפילו הקטנטנים בני השנתיים והיתה חוויה משפחתית נהדרת! גם ההכנה וגם האכילה אח״כ. המון תודה
מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה נירית ושבת שלום:)
בוקר טוב, הלחמניות שלי ברגע זה יצאו מהתנור, הכנתי לפי המתכון המקורי בתוספת קצת יוגורט, אחד לא מספיק, לחמניות נחמדות ולא יותר!
אבקת אפייה
האם ייתכן ונפלה פה טעות במתכון והכוונה לשתי כפיות? 2 כפות זה ממש הרבה ומותיר טעם לוואי.
תודה נעמי
היי נעמי,
צודקת, תוקן 🙂
מדובר ב-2 כפיות.
הכנתי את הלחמניות הערב ויש לי כמה הערות.☺
נראה לי שעדיף לכתוב קמח תופח במקום רגיל+אבקת אפיה כי כמות אבקת האפיה מורגשת בטעם.
2 כפות סוכר זה המון! חצי כף מספיקה בהחלט.
הבצק יצא מאד דביק ורק אחרי לישה ארוכה נהייה בצק שלא ממש קל היה לשים אותו בתאי המאפינס. הרטבתי את האצבעות כדי לעזור לו.
חוץ מטעם הלוואי הלא נעים של האבקה (שלא אשתמש בפעם הבאה) והמתיקות המוגזמת (שאפחית בפעם הבאה) הלחמניות/מאפינס יצאו נחמדים ורכים.
חשבתי למרוח משהו מלוח אבל הן התאימו רק לריבת הקומקווט שהכנתי☺
חסרים חומרים בלחמניות לא יצא בכלל בצק נאלצתי להוסיף 2יוגורט ו 2 שמנת קטנה וגם באפיה יוצא רך מידי
היי נאורה,
אם השתמשת ב2 כוסות קמח (סה”כ 280 גרם) + 200 מ”ל יוגורט אמור היה לצאת בצק מעט דביק.
כשערבבת את החומרים בכמות וכפי שהם רשומים, מה קיבלת?
היי אפשר לשים אשל? אפשר לשים קמח תופח רגיל או שמרים? תודה.
היי מיטל,
כן אפשר לשים אשל ולהשתמש בקמח תופח.
יוצא ממש טעים 🙂
לא הוספתי כלום..
מעולה 🙂 תודה גלית!
עוד שאלה קטנטנה:
האם אפשר לעשות את המתכון בשני סוגי קמחים: מלא ולבן?
האם הבצק יתפח באותה הצורה כמו עם קמח לבן בלבד?
בתודה רבה.
היי שלום,
אפשר לשלב קמח מלא עם קמח רגיל + שקית אבקת אפיה (במקום 2 כפיות שטוחות) אבל חשוב שלפחות חצי מהכמות תהיה מקמח לבן כדי שהלחמניות לא ייצאו דחוסות מידי.
הבצק אמור לתפוח באותה מידה אם מקפידים לערבב את הקמחים היטב עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים את שאר החומרים.
כדי להוסיף טעם נוסף ללחמניות אפשר לשלב בתערובת גבינת פטה/בולגרית/צהובה, זיתים וכו’.
בהצלחה 🙂
את היוגורט אפשר להחליף בחלב?
במקום תבנית שקעים אפשר להשתמש במנג’טים חד פעמיים מאלומיניום?
היי שלום,
עדיף להכין מיוגורט בגלל הסמיכות שלו. המרקם של הלחמניות יוצא יותר מוצלח. אם מחליפים את היוגורט הייתי ממליצה בשמנת כי היא יותר סמיכה מחלב.
וכן, אפשר להכין בתבניות מאפינס/מנג’טים חד פעמיים מאלומיניום.
שבת שלום 🙂
אני ובתי מכינות כבר כמה וכמה פעמים, בכל פעם בתוספת אחרת וזו חגיגה חדשה כל פעם. אגב, אנחנו מורידות מעט מאבקת האפיה כף וחצי אינה מותירה טעם.
אנחנו מוסיפות צימוקים שוקולד ציפס זיתים מעט גבינה צהובה חריפה מגוררת וגם המתכון כמו שהוא נפלא!!!
תודה לך
נשמע מעולה!
תודה לואיזה 🙂
אני מתה על המתכונים שלך 🙂
במקרה לא היה לחם בבית ולא הייתה לי סבלנות ללכת למכולת… אומנם השתמשתי בשמנת 15% ולא ביוגורט, אבל יצא ממש נהדר, איזה כיף לפינוק של בוקר או אפילו לארוחת צהריים באוניברסיטה! המתכונים שלך מושלמים לסטודנטים (שהם גם מרוששים וגם קצרים בזמן…!)
תודה לך ויום נפלא 🙂
איזה כיף לפתוח את הבוקר עם תגובה כזאת!
תודה ויום מצוין 🙂
מתכון מוצלח. הכנה קלה ומהירה והלחמניות טעימות. תודה.
תודה ימית 🙂
פשוט, קל , מהיר ומעולהההה
אגב, הכנתי את המתכון בלי שום תוספת…
תודה עדי, כיף לשמוע 🙂
כל פעם שאנחנו מכינים זה יוצא מדהים והילדים טורפים את זה. אנחנו מוסיפים זיתים ופטה וזה מאוווד משדרג!! כל הכבוד!!
תודה רינה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה. בצק פריך ונימוח.
לא היה לי יוגורט אז שמתי 200 גרם שמנת מתוקה במקום.
הבצק היה קל לעיבוד. רידדתי אותו והכנתי מילית פטריות מטוגנות עם בצל. במקרה הזה רצוי להפחית את כמות הסוכר לכף אחת במקום שתי כפות. תודה על המתכון.
הי טוני, נשמע מעולה!
תודה על העדכון 😉
הכנתי מספר פעמים, בכל פעם זה מתחסל ברגע שאני מניחה על השולחן.
בדיוק כפי שרשום במתכון, בתבנית שקעים מסיליקון.
ממליצה בחום לשלב זיתים ירוקים ו/או שחורים 🙂
תודה עדי ושבת שלום 🙂
הי, הכנתי עם הילדים ויצא מצוין. שילבנו עם ארוחת הערב וכולנו נהננו מאוד.
היי 🙂
איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה? במה להחליף את היוגורט?
ואם יוצרים מהן צורה ארוכה (כמו לחמניות קנויות) זה ייאפה בצורה תקינה?
היי עדי, את המתכון הזה לא ניתן להפוך לפרווה (היוגורט חשוב) ומאחר והוא לא מבוסס על שמרים (כמו כל הלחמניות), לא יהיה ניתן ליצור מהבצק צורה ארוכה.
מאחר והלחמניות במתכון זה מבוססות על אבקת אפייה הן מזכירות יותר מאפינס מבחינת המרקם והטעם.
עדי בשביל פרווה תערבבי בקערה בצד כוס חלב סויה עם כף מיץ לימון. זה במקום היוגורט. 🙂
נראה שבמתכון הזה חסרים הרבה מאוד מוצרים
הוספתי 1/2 כוס שמן; 1 ביצה טרופה ו-3 כפות קוטג’
ויצא טעים.
היי אתי, מרכיבים אלה לא נמצאים במתכון בכוונה. בכל אופן, השדרוג שעשית נשמע מעולה, תודה על הטיפ 🙂
לא ברור לי מדוע חסרים מרכיבים במנה. האם המטרה לעודד יצירתיות או סתם לדאוג לבזבז חומרים יקרים ולגלות שבמקום הבצק המובטח מקבלים ערמת חול לחה ולא הומוגנית?
הי ענת, לא חסרים מרכיבים במנה. הכנה בהתאם למתכון נועדה להוות פתרון ללחמניות מהירות שניתן לאכול עם ממרח או להגיש לצד מנה אחרת (זאת המטרה).
מי שרוצה להכין לחמניות בטעם מודגש יותר, שניתן לאכול כמנה בפני עצמה, יש מתכון ללחמניות גבינה:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94/
שבת שלום.
אני חוזרת שוב לשאלתי. הרי ברור לכל בר דעת גם אם אינו בשלן גדול שקמח סוכר אבקת אפיה ומלח גם בתוספת יוגורט אחד לעולם לא יהפכו לבצק. לא דביק ולא אחר. כך שאין קשר לטעם מודגש יותר או פחות העניין הוא מרקם התערובת שנוצרת שהוא חולי ולא מעבר. איך זה הופך ללחמניות עם או בלי טעם נבצר מבינתי להבין.
הי ענת, אם המתכון לא היה מצליח הוא לא היה מופיע באתר הזה.
האם ניסית להכין את המתכון כפי שהוא רשום ?
במידה שכן-
מרקם חולי יכול להיווצר כאשר היחס בין הקמח ליוגורט שמשמש במקרה זה כנוזל אינו מדויק. במקרה כזה, יש להוסיף עוד יוגורט לבצק.
הכנתי בדיוק כמו שכתוב ויצא מעולה!!!!! תפסיקו לבלבל ת’מוח. הבחורה יודעת מה היא כותבת…
כל הכבוד על המתכון!!
תודה שלי 🙂