שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30

12 דפי לזניה

200 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק

250 גרם גבינה לבנה/קוטג’

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות רסק עגבניות

3 שיני שום כתושות

2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

הכנת רוטב רוזה: מחממים את השמנת לבישול במחבת רחבה במשך 2 דקות על אש בינונית (אין צורך לשמן את המחבת). מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

הרכבת הלזניה: מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות עלי התרד הקצוצים, מעל שליש מכמות הגבינה הלבנה/קוטג’ ורבע מכמות הגבינה הצהובה. כך ממשיכים 4 שכבות דפי לזניה כאשר השכבה העליונה היא רוטב וגבינה צהובה.

זה הסדר הנכון:

(1) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(2) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(3) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(4) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה

-מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.

-מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

טיפים והערות

לזניה תרד

ראו גם
עוגת גבינה עם פירות יערעוגת גבינה עם פירות יער
מאפה פילו עם גבינות מאפה פילו עם גבינות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שיף (17:35 9.06.2024)

האם אפשר להוסיף מוצרלה? מומלץ? טעים?:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:22 9.06.2024)

כן:)

avatar
שיף (23:57 9.06.2024)

תודה! בעז”ה יצא טעים ואעדכן לאחר שבועות!.
יושבת ואוספת מתכונים לחג:)

avatar
נעמה (09:02 31.05.2024)

היי אפרת המקסימה והגאונה,
אם אני בלחץ זמנים –
אפשר היום בצהריים לאפות את החלק הראשון של 40 דקות, להשאיר את זה ככה בתנור סגור מכובה ל3-4 שעות,
ואז בערב לסיים עם החלק השני של 15 דקות ולהגיש?
או עדיף לסיים הכנה ובערב רק לחמם?
שאלה נוספת – הכנתי את המתכון הזה כבר כמה פעמים ויצא מושלם! מה שלא ברור לי זה איך אפשר למנוע מהגבנ”צ שלצעלה להידבק לנייר הכסף.. ? 🙂
תודה רבה רבה

avatar
נעמה (09:34 31.05.2024)

ועוד שאלה….
מתאים אולי להוסיף גם קוביות גזר קטנות או גזר מגורד או זה כבר לא קשור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:24 31.05.2024)

היי נעמה,
אין בעיה לאפות 40 דקות אבל כדאי להשאיר בתנור מכוסה כדי שזה לא יתייבש.
לגבי הגבינה, תנסי לשים את נייר האפיה שלא ייגע בגבינה (תעמידי אותו כמו גבעה ואת השוליים תהדקי).
לגבי הגזר, זה עניין של טעם. אם כן אז אני ממליצה לטגן אותו קצת במחבת לפני עד לריכוך.

avatar
נעמה (00:05 2.06.2024)

יצא מעולה, תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:21 2.06.2024)

שמחה לשמוע💛

avatar
קרן (23:44 30.04.2024)

יצא פצצה!! ממש ללקק אצבעות השתמשתי בעלי תרד קפואים, הגשתי עם קוביות תפו״א בתנור וסלט חסה …יצא מושלם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:44 1.05.2024)

שמחה שייצא טעים💜
תודה קרן

avatar
מיכל (10:55 26.02.2022)

היי, אפשר בבקשה כמויות לתבנית 25*35 ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 26.02.2022)

היי,
הכמויות:
18 דפי לזניה
300 גרם עלי תרד
375 גרם גבינה/קוטג’
מיכל וחצי שמנת לבישול
600 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
3 כוסות גבינה צהובה מגורדת
כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור

avatar
מיכל (10:49 6.03.2022)

יצא מעולה! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 6.03.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤

avatar
מאיה (20:15 6.01.2022)

לזניה נהדרת👏👏👏
במסעותיי אחר חידושים והמצאות למאכלים שיתחבבו על בתי שהחליטה כך פתאום על צמחונות😉..לא פעם אני מגיעה לאתר שלך ולעולם לא מתאכזבת‼️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 6.01.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושנהניתן מהמתכון! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
טל (23:36 29.11.2021)

היי אפרת,
רוצה להכין לזניית תרד, אך
עסקינן במי שממש לא אוהב רוטב עגבניות.
האם יש במה להחליף?
חשוב לי שלא תצא נמוכה מידי.
תודה רבה 🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:35 30.11.2021)

היי טל,
אפשר לוותר על העגבניות והרסק ברוטב ולהגדיל את כמות השמנת לבישול למיכל וחצי.
שאר ההכנה ללא שינוי מהמתכון(:

avatar
טל (01:56 30.11.2021)

תודה רבה אפרת יקרה.

avatar
Neta Go (01:28 14.07.2021)

שלום אפרת,

אם משתמשים בדפי לזניה יבשים צריך לבשל אותם קודם או שמספיק הרוטב ואפייה?

תודה על אתר ומתכונים מעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:22 14.07.2021)

היי נטע,
אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני כן.
בהצלחה🙂

avatar
הדר לוי (09:24 16.05.2021)

מתכון אליפות!! מתחסל כל פעם מחדש וגורף ים של מחמאות! תודה וחג שמח ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 16.05.2021)

תודה הדר. חג שמח 💖

avatar
לילך (20:45 13.05.2021)

נראה לי אחלה מתכון לשבועות
אפשר להכין עם רוטב לפיצה במקום עגבניות מרוסקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 13.05.2021)

פחות כדאי, אבל אפשר😊

avatar
ענת (08:57 7.05.2021)

יש דרך להוסיף בטטה איכשהו? או שזה ממש לא קשור?
רק על מתכון שלך אני סומכת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 7.05.2021)

היי ענת,
אפשר להוסיף בטטה מבושלת חתוכה לקוביות קטנות בין השכבות.
שבת שלום😍

avatar
ענבל כהן (07:42 5.03.2021)

הי, האם יש דרך להכין את הלזניה הזו טבעונית? תודה רבה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 5.03.2021)

היי ענבל,
את יכולה אולי להחליף את כל הגבינות והשמנת בגבינות טבעוניות ושמנת צמחית, או להכין את המתכון של הלזניה הבשרית רק ללא הבשר.

avatar
דסי (05:26 25.03.2020)

הכנתי משאריות פסטה (היה מוכן תוך 20 דקות) וויתרתי על הרסק שלטעמי יוצר מרקם דחוס וכבד. יצא ליגה. נטרף פה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 25.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
איריס (10:18 24.12.2019)

היי אפרת, חייבת לציין שהמתכון נראה מדהים כמו רוב המתכונים שלך!
האם אפשר לשים גבינה צהובה ופרמזן ביחד? אם כן מה הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 24.12.2019)

כן אפשר לשים כוס וחצי גבנ”צ וחצי כוס פרמזן מגורדת.

avatar
נעה (15:24 10.12.2019)

הכנתי עכשיו- פעם ראשונה שאני מכינה לזניה. וואו יצא פגז!!!
שדרגתי קצת את הגבינות- במקום צהובה עשיתי תערובת של מוצרלה ופרמז’ן, ותערובת של גבינה לבנה עם טוב טעם. יצא מדהים!
תודה על עוד מתכון מוצלח. אי אפשר לטעות עם המתכונים שלך- יוצאים מעולים תמיד!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 10.12.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה נעה

avatar
אווה (08:32 21.06.2019)

הי האם אפשר להוסיף מוצרלה? האם אפשר להשתמש בפרמז’ן במקום גבינה צהובה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 21.06.2019)

היי אווה,
במקום הגבינה הצהובה אפשר לשים כוס וחצי מוצרלה מגורדת וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת.

avatar
מיה (12:50 8.06.2019)

היי אפרת, מתכננת להכין את הלזניה להיום בערב (כבר פעם שניה שלי והראשונה יצאה מצויינת!). האם אפשר להכין מראש את כל השלבים, כולל הכנת השכבות, למעט האפיה ולאפות רק ברגע האחרון? או שזה יפגע במרקם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 9.06.2019)

אם את מכינה באותו יום אין בעיה.

avatar
אמונה (15:02 31.05.2019)

יצא טעים בטירוף.
תודה על עוד מתכון מוצלחחחח!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 31.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אמונה

avatar
רחל ארבל (17:18 25.05.2019)

באחת התמומות רואים פרוסות גבינה – במצרכים מופיע גבינה מגורדת.
מה מומלץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 26.05.2019)

זה דפי לזניה. הם צהובים ודומים במראה לפרוסות של גבינה צהובה 🙂
כדאי להשתמש בגבנ”צ מגורד.

avatar
טניה (02:40 6.04.2019)

לזניה מושלמת!
מכינה אותה כל פעם ומפרקים אותה באותו היום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 6.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טניה

avatar
הדס (12:00 9.03.2019)

היי אפרת, איך אפשר למרוח את שכבת הגבינה לבנה? היא נופלת לי כמו גוש… לא ברור לי הביצוע…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 9.03.2019)

נכון, קשה למרוח אותה אז פשוט לטפטף/לצקת את הגבינה עם כף בכמה אזורים.

avatar
ליאור (11:41 3.12.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
רציתי לשאול היום יום שני ואני מארחת ברביעי
מתי אפשר להכין את הלזניה? אם לא אספיק להכין הכל באותו היום? (הילדים בבית)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 3.12.2018)

אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
כדי לרענן את המראה כדאי לפזר גבינה צהובה מגורדת על הלזניה לפני החימום (לפני ההגשה).

avatar
אורנה (13:32 25.08.2018)

הכנתי כבר כמה פעמים, יצא מעולה! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה

avatar
שגיא (19:11 22.08.2018)

יצא מצויין. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 22.08.2018)

תודה שגיא, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יעל א (18:33 12.07.2018)

שלום לכולם!
הכנתי את הלזניה אתמול ויצא ממש טעים, טרפתי את העוגה פרוסה אחר פרוסה.
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 12.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂

avatar
קרויטורו סימי (00:29 21.05.2018)

הכנתי את הלזניה לחג שבועות 2018, כולם טרפו אותה ונתנו מחמאות להפליא….. יש הצלחתי👏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 21.05.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
daniel4185 (10:55 3.11.2017)

הכנתי את הלזנייה בדיוק כפי שרשום יצא מעולההההה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 3.11.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רוני (19:48 2.11.2017)

היי
האם אפשר לוותר על השמנת לבישול ולעשות את זה רק ברוטב עגבניות ?
ולהשתמש ברוטב מוכן של barilla?
אם כן מה השלבים במתכון אותו דבר?
תןדה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 2.11.2017)

אפשר. משלבים באותו אופן. פשוט שמים את הרוטב עגבניות במקום השמנת. אין צורך לבשל אותו, רק לערבב אותו עם רסק ושום ולתבל במלח ומעט פלפל שחור. את המלח יש להוסיף בהדרגה ולטעום כי יכול להיות שהרוטב עצמו כבר מתובל.

avatar
שושנה (23:23 21.10.2017)

הכנתי קנלוני על בסיס מצרכים אלה ויצא פגז!
(עם כל מיני עלים ירוקים מהגינה לא רק תרד)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 22.10.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

avatar
דפנה (19:38 12.10.2017)

האם אפשר תרד קפוא? האם אפשר לערבב את הכל (רוטב, תרד, גבינות) לעיסה אחת ולשים בין דפי הלזניה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 12.10.2017)

היי דפנה,
אפשר תרד קפוא.
כדי ששכבת הרוטב לא תעשה סמיכה מידי ותרכך כמו שצריך את דפי הלזניה אני ממליצה לשים את הרוטב בנפרד ואת הגבינה והתרד אפשר לערבב יחד ולשים.

avatar
דפנה (14:02 13.10.2017)

תודה יצא מושלם! וגם הניוקי, הרביולי, סלט הפסטה ועוד כמה מתכונים שלך שהכנתי מהבוקר…
תודה רבה על העזרה בזמן אמת, לא מובן מאליו…
חג שמח וטעים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 13.10.2017)

תודה דפנה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דקלה (22:10 7.09.2017)

שלום אפרת,
סליחה מראש על השאלה המוזרה
אבל אם ארצה להכין את המתכון המגרה הזה בלי דפי הלזניה וכמובן ארצה לשמור על השכבות
את חושבת בכלל שזה אפשרי?
ואשמח בבקשה לרעיון יצירתי איך ואם בכלל אפשר להכין את זה
תודה רבה רבה..☺

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 8.09.2017)

היי דקלה,
נתת לי אתגר רציני 🙂
יש לך משהו שחשבת לשים במקום דפי הלזניה שאני אגיד לך אם זה יכול להתאים?
אם הכוונה שאת רוצה להכין את זה מפסטה או אטריות רחבות את יכולה להכין כמו לזניה אישית עם הרוטב שבמתכון (כמו במתכון הזה – לזניה אישית). זה לא ממש שכבות אבל זה קרוב.

avatar
margol (18:16 13.08.2017)

יצא מושלם!!!!!

IMG_3374

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 13.08.2017)

וואו נראה ממש טוב!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
שרון (20:38 27.05.2017)

היי אפרת, צריכה כמויות לתבנית מלבנית גדולה..
אגב לא צריך רוטב בשמל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:32 28.05.2017)

היי שרון,
אפשר להכין עם רוטב בשמל. אני בחרתי להכין עם רוטב רוזה כי לא רציתי לוותר על הטעם של העגבניות שמשתלב מעולה עם תרד.
כמויות לתבנית בינונית 25X32:
16-20 דפי לזניה
300 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק
375 גרם גבינה לבנה/קוטג’
מיכל וחצי שמנת לבישול 15% (375 מ”ל)
600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
3 כוסות גבינה צהובה מגורדת (300 גרם)
כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
שבוע טוב וחג שמח 🙂

avatar
שושנה (19:17 26.05.2017)

רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום השמנת
נהמתכונים שלך נהדרים ובלי הרבה סיבוכים תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 26.05.2017)

היי שושנה,
את יכולה להכין רוטב עגבניות רגיל ללא שמנת לפי המתכון הזה – לזניה חלבית.
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
מלי (19:55 25.05.2017)

שלום
האם מותר להקפיא את הלזניה?
במידה וכן איזה שלב ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:57 25.05.2017)

היי מלי,
אני מניחה שאפשר להקפיא. מומלץ להפשיר בחוץ כשהיא עטופה ורק אחר כך לחמם בתנור.
כדי לרענן את המראה שלאחר ההפשרה אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת טריה לפני שמחממים את הלזניה.

avatar
שרון (10:20 25.05.2017)

היי , רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם בלי התרד . אצלי לא אוהבים.
והאם הכמויות נשארות אותו דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 25.05.2017)

היי שרון,
אפשר לוותר על התרד. הכמויות נשארות כמו שהן.
אפשר לשים במקום פטריות טריות קצוצות גס אם אם אוהבים (מומלץ לטגן אותן קצת לפני).

avatar
כרמית (12:44 24.05.2017)

תודה על המתכון המדליק. אני עושה עם דפי אורז , ללא גלוטן. כיף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:46 24.05.2017)

מעולה 🙂

avatar
אודליה (21:44 23.05.2017)

היי אפרת, הלזניה נראית טעימה בטירוף! אני אוספת מתכונים לשבועות וזה נראה מתאים מאוד, אז תודה רבה!! אפרת – נכנס לי ג’וק לראש להכין סוג של “סופלה” גבינות מתוק לקינוח שאפשר להכין בתבניות אישיות מאלומיניום (כמו מאפינס), משהו אוורירי וקצת רטוב באמצע. יש לך אולי איזה מתכון / רעיון? רק עלייך אני סומכת ואם אין לך, פשוט ארד מהרעיון 🙂 תודה וערב מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:58 24.05.2017)

היי יקירה,
מחמיא לי שאת רוצה מתכון שלי 🙂 אבל במקרה הזה אין לי מתכון.
יום נפלא!

avatar
אודליה (09:49 24.05.2017)

מגיעה לך את כל המחמאות! רק את המתכונים שלך אני מרגישה ביטחון להכין, הכל ברור וקל לעקוב אחרי ההוראות, יש הרגשה של “i can do this ” שאין אצל אחרים! פשוט את נותנת לי חשק לנסות דברים, אפילו אם לא כל הזמן יוצא מוצלח כמו בתמונות שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 24.05.2017)

איזה כיף לשמוע! תודה 🙂

avatar
עדי (14:05 22.05.2017)

היי,

אפשר בבקשה כמויות לתבנית מלבנית גדולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 22.05.2017)

היי עדי,
מה גודל התבנית? הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 25X32 או לתבנית הגדולה בגודל של התנור?

avatar
מיטל (12:03 22.05.2017)

היי אפרת,

נראה שווה בטירוף! האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
האם במקום קופסא של עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש בעגבניות טריות קצוצות (ואולי אפילו לבשל אותן כדי שהטעם יהיה דומה?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 22.05.2017)

היי מיטל,
אפשר להשתמש בתרד קפוא.
במקום עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש ב 3-4 עגבניות טריות מרוסקות (או מגורדות/קצוצות דק-דק) ולבשל אותן קצת עם שמן זית.

avatar
מיטל (14:02 22.05.2017)

תודה אפרת!! את חושבת שלעגבניות בבישול כדאי להוסיף גם קצת סוכר כדי לנטרל חומציות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 22.05.2017)

כן, אני חושבת שכדאי לבשל את העגבניות 5-7 דקות ואז להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושות וכחצי כפית סוכר. לבשל עוד כמה דקות ולהסיר מהאש.
לאחר מכן לבשל במחבת נפרדת את השמנת לבישול ולאחר כ-2 דקות להוסיף את תערובת העגבניות שבישלת, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.

לקריאת כל התגובות