זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30
12 דפי לזניה
200 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק
250 גרם גבינה לבנה/קוטג’
מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
2 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום כתושות
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
–הכנת רוטב רוזה: מחממים את השמנת לבישול במחבת רחבה במשך 2 דקות על אש בינונית (אין צורך לשמן את המחבת). מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
-מחממים תנור ל190 מעלות.
–הרכבת הלזניה: מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות עלי התרד הקצוצים, מעל שליש מכמות הגבינה הלבנה/קוטג’ ורבע מכמות הגבינה הצהובה. כך ממשיכים 4 שכבות דפי לזניה כאשר השכבה העליונה היא רוטב וגבינה צהובה.
זה הסדר הנכון:
(1) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה
(2) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה
(3) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה
(4) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה
-מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.
-מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.
האם אפשר להוסיף מוצרלה? מומלץ? טעים?:)
כן:)
תודה! בעז”ה יצא טעים ואעדכן לאחר שבועות!.
יושבת ואוספת מתכונים לחג:)
היי אפרת המקסימה והגאונה,
אם אני בלחץ זמנים –
אפשר היום בצהריים לאפות את החלק הראשון של 40 דקות, להשאיר את זה ככה בתנור סגור מכובה ל3-4 שעות,
ואז בערב לסיים עם החלק השני של 15 דקות ולהגיש?
או עדיף לסיים הכנה ובערב רק לחמם?
שאלה נוספת – הכנתי את המתכון הזה כבר כמה פעמים ויצא מושלם! מה שלא ברור לי זה איך אפשר למנוע מהגבנ”צ שלצעלה להידבק לנייר הכסף.. ? 🙂
תודה רבה רבה
ועוד שאלה….
מתאים אולי להוסיף גם קוביות גזר קטנות או גזר מגורד או זה כבר לא קשור?
היי נעמה,
אין בעיה לאפות 40 דקות אבל כדאי להשאיר בתנור מכוסה כדי שזה לא יתייבש.
לגבי הגבינה, תנסי לשים את נייר האפיה שלא ייגע בגבינה (תעמידי אותו כמו גבעה ואת השוליים תהדקי).
לגבי הגזר, זה עניין של טעם. אם כן אז אני ממליצה לטגן אותו קצת במחבת לפני עד לריכוך.
יצא מעולה, תודה רבה!!
שמחה לשמוע💛
יצא פצצה!! ממש ללקק אצבעות השתמשתי בעלי תרד קפואים, הגשתי עם קוביות תפו״א בתנור וסלט חסה …יצא מושלם
שמחה שייצא טעים💜
תודה קרן
היי, אפשר בבקשה כמויות לתבנית 25*35 ?
היי,
הכמויות:
18 דפי לזניה
300 גרם עלי תרד
375 גרם גבינה/קוטג’
מיכל וחצי שמנת לבישול
600 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
3 כוסות גבינה צהובה מגורדת
כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור
יצא מעולה! תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
לזניה נהדרת👏👏👏
במסעותיי אחר חידושים והמצאות למאכלים שיתחבבו על בתי שהחליטה כך פתאום על צמחונות😉..לא פעם אני מגיעה לאתר שלך ולעולם לא מתאכזבת‼️
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהניתן מהמתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת,
רוצה להכין לזניית תרד, אך
עסקינן במי שממש לא אוהב רוטב עגבניות.
האם יש במה להחליף?
חשוב לי שלא תצא נמוכה מידי.
תודה רבה 🙏
היי טל,
אפשר לוותר על העגבניות והרסק ברוטב ולהגדיל את כמות השמנת לבישול למיכל וחצי.
שאר ההכנה ללא שינוי מהמתכון(:
תודה רבה אפרת יקרה.
שלום אפרת,
אם משתמשים בדפי לזניה יבשים צריך לבשל אותם קודם או שמספיק הרוטב ואפייה?
תודה על אתר ומתכונים מעולים!
היי נטע,
אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני כן.
בהצלחה🙂
מתכון אליפות!! מתחסל כל פעם מחדש וגורף ים של מחמאות! תודה וחג שמח ❤️
תודה הדר. חג שמח 💖
נראה לי אחלה מתכון לשבועות
אפשר להכין עם רוטב לפיצה במקום עגבניות מרוסקות?
פחות כדאי, אבל אפשר😊
יש דרך להוסיף בטטה איכשהו? או שזה ממש לא קשור?
רק על מתכון שלך אני סומכת
היי ענת,
אפשר להוסיף בטטה מבושלת חתוכה לקוביות קטנות בין השכבות.
שבת שלום😍
הי, האם יש דרך להכין את הלזניה הזו טבעונית? תודה רבה רבה!
היי ענבל,
את יכולה אולי להחליף את כל הגבינות והשמנת בגבינות טבעוניות ושמנת צמחית, או להכין את המתכון של הלזניה הבשרית רק ללא הבשר.
הכנתי משאריות פסטה (היה מוכן תוך 20 דקות) וויתרתי על הרסק שלטעמי יוצר מרקם דחוס וכבד. יצא ליגה. נטרף פה..
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, חייבת לציין שהמתכון נראה מדהים כמו רוב המתכונים שלך!
האם אפשר לשים גבינה צהובה ופרמזן ביחד? אם כן מה הכמויות?
כן אפשר לשים כוס וחצי גבנ”צ וחצי כוס פרמזן מגורדת.
הכנתי עכשיו- פעם ראשונה שאני מכינה לזניה. וואו יצא פגז!!!
שדרגתי קצת את הגבינות- במקום צהובה עשיתי תערובת של מוצרלה ופרמז’ן, ותערובת של גבינה לבנה עם טוב טעם. יצא מדהים!
תודה על עוד מתכון מוצלח. אי אפשר לטעות עם המתכונים שלך- יוצאים מעולים תמיד!!
נשמע מעולה 🙂
תודה נעה
הי האם אפשר להוסיף מוצרלה? האם אפשר להשתמש בפרמז’ן במקום גבינה צהובה?
היי אווה,
במקום הגבינה הצהובה אפשר לשים כוס וחצי מוצרלה מגורדת וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת.
היי אפרת, מתכננת להכין את הלזניה להיום בערב (כבר פעם שניה שלי והראשונה יצאה מצויינת!). האם אפשר להכין מראש את כל השלבים, כולל הכנת השכבות, למעט האפיה ולאפות רק ברגע האחרון? או שזה יפגע במרקם?
אם את מכינה באותו יום אין בעיה.
יצא טעים בטירוף.
תודה על עוד מתכון מוצלחחחח!!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אמונה
באחת התמומות רואים פרוסות גבינה – במצרכים מופיע גבינה מגורדת.
מה מומלץ?
זה דפי לזניה. הם צהובים ודומים במראה לפרוסות של גבינה צהובה 🙂
כדאי להשתמש בגבנ”צ מגורד.
לזניה מושלמת!
מכינה אותה כל פעם ומפרקים אותה באותו היום
שמחה לשמוע 🙂
תודה טניה
היי אפרת, איך אפשר למרוח את שכבת הגבינה לבנה? היא נופלת לי כמו גוש… לא ברור לי הביצוע…
נכון, קשה למרוח אותה אז פשוט לטפטף/לצקת את הגבינה עם כף בכמה אזורים.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
רציתי לשאול היום יום שני ואני מארחת ברביעי
מתי אפשר להכין את הלזניה? אם לא אספיק להכין הכל באותו היום? (הילדים בבית)
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
כדי לרענן את המראה כדאי לפזר גבינה צהובה מגורדת על הלזניה לפני החימום (לפני ההגשה).
הכנתי כבר כמה פעמים, יצא מעולה! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה
יצא מצויין. תודה
תודה שגיא, שמחה שאהבת 🙂
שלום לכולם!
הכנתי את הלזניה אתמול ויצא ממש טעים, טרפתי את העוגה פרוסה אחר פרוסה.
תודה:)
שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂
הכנתי את הלזניה לחג שבועות 2018, כולם טרפו אותה ונתנו מחמאות להפליא….. יש הצלחתי👏
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי את הלזנייה בדיוק כפי שרשום יצא מעולההההה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי
האם אפשר לוותר על השמנת לבישול ולעשות את זה רק ברוטב עגבניות ?
ולהשתמש ברוטב מוכן של barilla?
אם כן מה השלבים במתכון אותו דבר?
תןדה
אפשר. משלבים באותו אופן. פשוט שמים את הרוטב עגבניות במקום השמנת. אין צורך לבשל אותו, רק לערבב אותו עם רסק ושום ולתבל במלח ומעט פלפל שחור. את המלח יש להוסיף בהדרגה ולטעום כי יכול להיות שהרוטב עצמו כבר מתובל.
הכנתי קנלוני על בסיס מצרכים אלה ויצא פגז!
(עם כל מיני עלים ירוקים מהגינה לא רק תרד)
נשמע מצוין 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא
האם אפשר תרד קפוא? האם אפשר לערבב את הכל (רוטב, תרד, גבינות) לעיסה אחת ולשים בין דפי הלזניה?
תודה!
היי דפנה,
אפשר תרד קפוא.
כדי ששכבת הרוטב לא תעשה סמיכה מידי ותרכך כמו שצריך את דפי הלזניה אני ממליצה לשים את הרוטב בנפרד ואת הגבינה והתרד אפשר לערבב יחד ולשים.
תודה יצא מושלם! וגם הניוקי, הרביולי, סלט הפסטה ועוד כמה מתכונים שלך שהכנתי מהבוקר…
תודה רבה על העזרה בזמן אמת, לא מובן מאליו…
חג שמח וטעים 🙂
תודה דפנה, שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
סליחה מראש על השאלה המוזרה
אבל אם ארצה להכין את המתכון המגרה הזה בלי דפי הלזניה וכמובן ארצה לשמור על השכבות
את חושבת בכלל שזה אפשרי?
ואשמח בבקשה לרעיון יצירתי איך ואם בכלל אפשר להכין את זה
תודה רבה רבה..☺
היי דקלה,
נתת לי אתגר רציני 🙂
יש לך משהו שחשבת לשים במקום דפי הלזניה שאני אגיד לך אם זה יכול להתאים?
אם הכוונה שאת רוצה להכין את זה מפסטה או אטריות רחבות את יכולה להכין כמו לזניה אישית עם הרוטב שבמתכון (כמו במתכון הזה – לזניה אישית). זה לא ממש שכבות אבל זה קרוב.
יצא מושלם!!!!!
וואו נראה ממש טוב!
תודה על השיתוף 🙂
היי אפרת, צריכה כמויות לתבנית מלבנית גדולה..
אגב לא צריך רוטב בשמל ?
היי שרון,
אפשר להכין עם רוטב בשמל. אני בחרתי להכין עם רוטב רוזה כי לא רציתי לוותר על הטעם של העגבניות שמשתלב מעולה עם תרד.
כמויות לתבנית בינונית 25X32:
16-20 דפי לזניה
300 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק
375 גרם גבינה לבנה/קוטג’
מיכל וחצי שמנת לבישול 15% (375 מ”ל)
600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
3 כוסות גבינה צהובה מגורדת (300 גרם)
כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
שבוע טוב וחג שמח 🙂
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום השמנת
נהמתכונים שלך נהדרים ובלי הרבה סיבוכים תודה וחג שמח
היי שושנה,
את יכולה להכין רוטב עגבניות רגיל ללא שמנת לפי המתכון הזה – לזניה חלבית.
שבת שלום וחג שמח 🙂
שלום
האם מותר להקפיא את הלזניה?
במידה וכן איזה שלב ?
היי מלי,
אני מניחה שאפשר להקפיא. מומלץ להפשיר בחוץ כשהיא עטופה ורק אחר כך לחמם בתנור.
כדי לרענן את המראה שלאחר ההפשרה אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת טריה לפני שמחממים את הלזניה.
היי , רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם בלי התרד . אצלי לא אוהבים.
והאם הכמויות נשארות אותו דבר?
היי שרון,
אפשר לוותר על התרד. הכמויות נשארות כמו שהן.
אפשר לשים במקום פטריות טריות קצוצות גס אם אם אוהבים (מומלץ לטגן אותן קצת לפני).
תודה על המתכון המדליק. אני עושה עם דפי אורז , ללא גלוטן. כיף
מעולה 🙂
היי אפרת, הלזניה נראית טעימה בטירוף! אני אוספת מתכונים לשבועות וזה נראה מתאים מאוד, אז תודה רבה!! אפרת – נכנס לי ג’וק לראש להכין סוג של “סופלה” גבינות מתוק לקינוח שאפשר להכין בתבניות אישיות מאלומיניום (כמו מאפינס), משהו אוורירי וקצת רטוב באמצע. יש לך אולי איזה מתכון / רעיון? רק עלייך אני סומכת ואם אין לך, פשוט ארד מהרעיון 🙂 תודה וערב מקסים 🙂
היי יקירה,
מחמיא לי שאת רוצה מתכון שלי 🙂 אבל במקרה הזה אין לי מתכון.
יום נפלא!
מגיעה לך את כל המחמאות! רק את המתכונים שלך אני מרגישה ביטחון להכין, הכל ברור וקל לעקוב אחרי ההוראות, יש הרגשה של “i can do this ” שאין אצל אחרים! פשוט את נותנת לי חשק לנסות דברים, אפילו אם לא כל הזמן יוצא מוצלח כמו בתמונות שלך 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
היי,
אפשר בבקשה כמויות לתבנית מלבנית גדולה?
היי עדי,
מה גודל התבנית? הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 25X32 או לתבנית הגדולה בגודל של התנור?
היי אפרת,
נראה שווה בטירוף! האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
האם במקום קופסא של עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש בעגבניות טריות קצוצות (ואולי אפילו לבשל אותן כדי שהטעם יהיה דומה?)
היי מיטל,
אפשר להשתמש בתרד קפוא.
במקום עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש ב 3-4 עגבניות טריות מרוסקות (או מגורדות/קצוצות דק-דק) ולבשל אותן קצת עם שמן זית.
תודה אפרת!! את חושבת שלעגבניות בבישול כדאי להוסיף גם קצת סוכר כדי לנטרל חומציות?
כן, אני חושבת שכדאי לבשל את העגבניות 5-7 דקות ואז להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושות וכחצי כפית סוכר. לבשל עוד כמה דקות ולהסיר מהאש.
לאחר מכן לבשל במחבת נפרדת את השמנת לבישול ולאחר כ-2 דקות להוסיף את תערובת העגבניות שבישלת, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.