שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30

12 דפי לזניה

200 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק

250 גרם גבינה לבנה/קוטג’

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות רסק עגבניות

3 שיני שום כתושות

2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

הכנת רוטב רוזה: מחממים את השמנת לבישול במחבת רחבה במשך 2 דקות על אש בינונית (אין צורך לשמן את המחבת). מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

הרכבת הלזניה: מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות עלי התרד הקצוצים, מעל שליש מכמות הגבינה הלבנה/קוטג’ ורבע מכמות הגבינה הצהובה. כך ממשיכים 4 שכבות דפי לזניה כאשר השכבה העליונה היא רוטב וגבינה צהובה.

זה הסדר הנכון:

(1) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(2) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(3) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(4) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה

-מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.

-מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

טיפים והערות

לזניה תרד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה עם פירות יער
מאפה פילו עם גבינות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Neta Go (01:28 14.07.2021)

שלום אפרת,

אם משתמשים בדפי לזניה יבשים צריך לבשל אותם קודם או שמספיק הרוטב ואפייה?

תודה על אתר ומתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (07:22 14.07.2021)

היי נטע,
אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני כן.
בהצלחה🙂

הדר לוי (09:24 16.05.2021)

מתכון אליפות!! מתחסל כל פעם מחדש וגורף ים של מחמאות! תודה וחג שמח ❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 16.05.2021)

תודה הדר. חג שמח 💖

לילך (20:45 13.05.2021)

נראה לי אחלה מתכון לשבועות
אפשר להכין עם רוטב לפיצה במקום עגבניות מרוסקות?

מתכונים ב-10 דקות (23:18 13.05.2021)

פחות כדאי, אבל אפשר😊

ענת (08:57 7.05.2021)

יש דרך להוסיף בטטה איכשהו? או שזה ממש לא קשור?
רק על מתכון שלך אני סומכת

מתכונים ב-10 דקות (11:23 7.05.2021)

היי ענת,
אפשר להוסיף בטטה מבושלת חתוכה לקוביות קטנות בין השכבות.
שבת שלום😍

ענבל כהן (07:42 5.03.2021)

הי, האם יש דרך להכין את הלזניה הזו טבעונית? תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:00 5.03.2021)

היי ענבל,
את יכולה אולי להחליף את כל הגבינות והשמנת בגבינות טבעוניות ושמנת צמחית, או להכין את המתכון של הלזניה הבשרית רק ללא הבשר.

דסי (05:26 25.03.2020)

הכנתי משאריות פסטה (היה מוכן תוך 20 דקות) וויתרתי על הרסק שלטעמי יוצר מרקם דחוס וכבד. יצא ליגה. נטרף פה..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 25.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

איריס (10:18 24.12.2019)

היי אפרת, חייבת לציין שהמתכון נראה מדהים כמו רוב המתכונים שלך!
האם אפשר לשים גבינה צהובה ופרמזן ביחד? אם כן מה הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 24.12.2019)

כן אפשר לשים כוס וחצי גבנ”צ וחצי כוס פרמזן מגורדת.

נעה (15:24 10.12.2019)

הכנתי עכשיו- פעם ראשונה שאני מכינה לזניה. וואו יצא פגז!!!
שדרגתי קצת את הגבינות- במקום צהובה עשיתי תערובת של מוצרלה ופרמז’ן, ותערובת של גבינה לבנה עם טוב טעם. יצא מדהים!
תודה על עוד מתכון מוצלח. אי אפשר לטעות עם המתכונים שלך- יוצאים מעולים תמיד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 10.12.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה נעה

אווה (08:32 21.06.2019)

הי האם אפשר להוסיף מוצרלה? האם אפשר להשתמש בפרמז’ן במקום גבינה צהובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 21.06.2019)

היי אווה,
במקום הגבינה הצהובה אפשר לשים כוס וחצי מוצרלה מגורדת וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת.

מיה (12:50 8.06.2019)

היי אפרת, מתכננת להכין את הלזניה להיום בערב (כבר פעם שניה שלי והראשונה יצאה מצויינת!). האם אפשר להכין מראש את כל השלבים, כולל הכנת השכבות, למעט האפיה ולאפות רק ברגע האחרון? או שזה יפגע במרקם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 9.06.2019)

אם את מכינה באותו יום אין בעיה.

אמונה (15:02 31.05.2019)

יצא טעים בטירוף.
תודה על עוד מתכון מוצלחחחח!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 31.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אמונה

רחל ארבל (17:18 25.05.2019)

באחת התמומות רואים פרוסות גבינה – במצרכים מופיע גבינה מגורדת.
מה מומלץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 26.05.2019)

זה דפי לזניה. הם צהובים ודומים במראה לפרוסות של גבינה צהובה 🙂
כדאי להשתמש בגבנ”צ מגורד.

טניה (02:40 6.04.2019)

לזניה מושלמת!
מכינה אותה כל פעם ומפרקים אותה באותו היום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 6.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טניה

הדס (12:00 9.03.2019)

היי אפרת, איך אפשר למרוח את שכבת הגבינה לבנה? היא נופלת לי כמו גוש… לא ברור לי הביצוע…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 9.03.2019)

נכון, קשה למרוח אותה אז פשוט לטפטף/לצקת את הגבינה עם כף בכמה אזורים.

ליאור (11:41 3.12.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
רציתי לשאול היום יום שני ואני מארחת ברביעי
מתי אפשר להכין את הלזניה? אם לא אספיק להכין הכל באותו היום? (הילדים בבית)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 3.12.2018)

אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
כדי לרענן את המראה כדאי לפזר גבינה צהובה מגורדת על הלזניה לפני החימום (לפני ההגשה).

אורנה (13:32 25.08.2018)

הכנתי כבר כמה פעמים, יצא מעולה! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה

שגיא (19:11 22.08.2018)

יצא מצויין. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 22.08.2018)

תודה שגיא, שמחה שאהבת 🙂

יעל א (18:33 12.07.2018)

שלום לכולם!
הכנתי את הלזניה אתמול ויצא ממש טעים, טרפתי את העוגה פרוסה אחר פרוסה.
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 12.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂

קרויטורו סימי (00:29 21.05.2018)

הכנתי את הלזניה לחג שבועות 2018, כולם טרפו אותה ונתנו מחמאות להפליא….. יש הצלחתי👏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 21.05.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

daniel4185 (10:55 3.11.2017)

הכנתי את הלזנייה בדיוק כפי שרשום יצא מעולההההה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 3.11.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רוני (19:48 2.11.2017)

היי
האם אפשר לוותר על השמנת לבישול ולעשות את זה רק ברוטב עגבניות ?
ולהשתמש ברוטב מוכן של barilla?
אם כן מה השלבים במתכון אותו דבר?
תןדה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 2.11.2017)

אפשר. משלבים באותו אופן. פשוט שמים את הרוטב עגבניות במקום השמנת. אין צורך לבשל אותו, רק לערבב אותו עם רסק ושום ולתבל במלח ומעט פלפל שחור. את המלח יש להוסיף בהדרגה ולטעום כי יכול להיות שהרוטב עצמו כבר מתובל.

שושנה (23:23 21.10.2017)

הכנתי קנלוני על בסיס מצרכים אלה ויצא פגז!
(עם כל מיני עלים ירוקים מהגינה לא רק תרד)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 22.10.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא

דפנה (19:38 12.10.2017)

האם אפשר תרד קפוא? האם אפשר לערבב את הכל (רוטב, תרד, גבינות) לעיסה אחת ולשים בין דפי הלזניה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 12.10.2017)

היי דפנה,
אפשר תרד קפוא.
כדי ששכבת הרוטב לא תעשה סמיכה מידי ותרכך כמו שצריך את דפי הלזניה אני ממליצה לשים את הרוטב בנפרד ואת הגבינה והתרד אפשר לערבב יחד ולשים.

דפנה (14:02 13.10.2017)

תודה יצא מושלם! וגם הניוקי, הרביולי, סלט הפסטה ועוד כמה מתכונים שלך שהכנתי מהבוקר…
תודה רבה על העזרה בזמן אמת, לא מובן מאליו…
חג שמח וטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 13.10.2017)

תודה דפנה, שמחה לשמוע 🙂

דקלה (22:10 7.09.2017)

שלום אפרת,
סליחה מראש על השאלה המוזרה
אבל אם ארצה להכין את המתכון המגרה הזה בלי דפי הלזניה וכמובן ארצה לשמור על השכבות
את חושבת בכלל שזה אפשרי?
ואשמח בבקשה לרעיון יצירתי איך ואם בכלל אפשר להכין את זה
תודה רבה רבה..☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 8.09.2017)

היי דקלה,
נתת לי אתגר רציני 🙂
יש לך משהו שחשבת לשים במקום דפי הלזניה שאני אגיד לך אם זה יכול להתאים?
אם הכוונה שאת רוצה להכין את זה מפסטה או אטריות רחבות את יכולה להכין כמו לזניה אישית עם הרוטב שבמתכון (כמו במתכון הזה – לזניה אישית). זה לא ממש שכבות אבל זה קרוב.

margol (18:16 13.08.2017)

יצא מושלם!!!!!

IMG_3374

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 13.08.2017)

וואו נראה ממש טוב!
תודה על השיתוף 🙂

שרון (20:38 27.05.2017)

היי אפרת, צריכה כמויות לתבנית מלבנית גדולה..
אגב לא צריך רוטב בשמל ?

מתכונים ב-10 דקות (00:32 28.05.2017)

היי שרון,
אפשר להכין עם רוטב בשמל. אני בחרתי להכין עם רוטב רוזה כי לא רציתי לוותר על הטעם של העגבניות שמשתלב מעולה עם תרד.
כמויות לתבנית בינונית 25X32:
16-20 דפי לזניה
300 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק
375 גרם גבינה לבנה/קוטג’
מיכל וחצי שמנת לבישול 15% (375 מ”ל)
600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
3 כוסות גבינה צהובה מגורדת (300 גרם)
כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
שבוע טוב וחג שמח 🙂

שושנה (19:17 26.05.2017)

רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום השמנת
נהמתכונים שלך נהדרים ובלי הרבה סיבוכים תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (19:22 26.05.2017)

היי שושנה,
את יכולה להכין רוטב עגבניות רגיל ללא שמנת לפי המתכון הזה – לזניה חלבית.
שבת שלום וחג שמח 🙂

מלי (19:55 25.05.2017)

שלום
האם מותר להקפיא את הלזניה?
במידה וכן איזה שלב ?

מתכונים ב-10 דקות (21:57 25.05.2017)

היי מלי,
אני מניחה שאפשר להקפיא. מומלץ להפשיר בחוץ כשהיא עטופה ורק אחר כך לחמם בתנור.
כדי לרענן את המראה שלאחר ההפשרה אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת טריה לפני שמחממים את הלזניה.

שרון (10:20 25.05.2017)

היי , רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם בלי התרד . אצלי לא אוהבים.
והאם הכמויות נשארות אותו דבר?

מתכונים ב-10 דקות (10:48 25.05.2017)

היי שרון,
אפשר לוותר על התרד. הכמויות נשארות כמו שהן.
אפשר לשים במקום פטריות טריות קצוצות גס אם אם אוהבים (מומלץ לטגן אותן קצת לפני).

כרמית (12:44 24.05.2017)

תודה על המתכון המדליק. אני עושה עם דפי אורז , ללא גלוטן. כיף

מתכונים ב-10 דקות (13:46 24.05.2017)

מעולה 🙂

אודליה (21:44 23.05.2017)

היי אפרת, הלזניה נראית טעימה בטירוף! אני אוספת מתכונים לשבועות וזה נראה מתאים מאוד, אז תודה רבה!! אפרת – נכנס לי ג’וק לראש להכין סוג של “סופלה” גבינות מתוק לקינוח שאפשר להכין בתבניות אישיות מאלומיניום (כמו מאפינס), משהו אוורירי וקצת רטוב באמצע. יש לך אולי איזה מתכון / רעיון? רק עלייך אני סומכת ואם אין לך, פשוט ארד מהרעיון 🙂 תודה וערב מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (07:58 24.05.2017)

היי יקירה,
מחמיא לי שאת רוצה מתכון שלי 🙂 אבל במקרה הזה אין לי מתכון.
יום נפלא!

אודליה (09:49 24.05.2017)

מגיעה לך את כל המחמאות! רק את המתכונים שלך אני מרגישה ביטחון להכין, הכל ברור וקל לעקוב אחרי ההוראות, יש הרגשה של “i can do this ” שאין אצל אחרים! פשוט את נותנת לי חשק לנסות דברים, אפילו אם לא כל הזמן יוצא מוצלח כמו בתמונות שלך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:06 24.05.2017)

איזה כיף לשמוע! תודה 🙂

עדי (14:05 22.05.2017)

היי,

אפשר בבקשה כמויות לתבנית מלבנית גדולה?

מתכונים ב-10 דקות (14:14 22.05.2017)

היי עדי,
מה גודל התבנית? הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 25X32 או לתבנית הגדולה בגודל של התנור?

מיטל (12:03 22.05.2017)

היי אפרת,

נראה שווה בטירוף! האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
האם במקום קופסא של עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש בעגבניות טריות קצוצות (ואולי אפילו לבשל אותן כדי שהטעם יהיה דומה?)

מתכונים ב-10 דקות (12:10 22.05.2017)

היי מיטל,
אפשר להשתמש בתרד קפוא.
במקום עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש ב 3-4 עגבניות טריות מרוסקות (או מגורדות/קצוצות דק-דק) ולבשל אותן קצת עם שמן זית.

מיטל (14:02 22.05.2017)

תודה אפרת!! את חושבת שלעגבניות בבישול כדאי להוסיף גם קצת סוכר כדי לנטרל חומציות?

מתכונים ב-10 דקות (14:12 22.05.2017)

כן, אני חושבת שכדאי לבשל את העגבניות 5-7 דקות ואז להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושות וכחצי כפית סוכר. לבשל עוד כמה דקות ולהסיר מהאש.
לאחר מכן לבשל במחבת נפרדת את השמנת לבישול ולאחר כ-2 דקות להוסיף את תערובת העגבניות שבישלת, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.