זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 7-8 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
200 גרם עלי תרד טריים
1 ביצה
2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
1 כף גדושה גבינה בולגרית/פרמזן/ גלעד מפוררת
2 כפות גדושות קמח מלא/ לבן/ פירורי לחם
1/3 כפית מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית/קנולה ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים (על אש בינונית). מעבירים לקערה ומצננים.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-מוסיפים לקערה את כל החומרים ומערבבים. יוצרים קציצות בעזרת הידיים,סוחטים מעט את הנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן.
-מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה.
-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.
לביבות תרד אפויות, קציצות תרד אפויות, לביבות תרד וגבינה
מתכון טעים מאוד, רק שיצאו לי במקסימום 5 לביבות..
זו כמות קטנה יחסית של 7-8 לביבות.
אולי הכנת אותן קצת יותר גדולות אז יצאו 5:)
הי אפשר להמיר את התרד במנגולד? תודה
כן אפשר.
היי אפרת,
אשמח להתלבט איתך.
לשבועות אני מכינה את הלביבות תרד ופשטידת זיתים מהאתר שלך.
אני תוהה אם אפשר אחד מהם להכין יום או יומיים לפני? אולי להקפיא? מה הכי נכון לעשות בהנחה שבערב שבועות אין לי זמן ולכן רוצה להכין לפני?
תודה רבה! סיון
היי סיון,
פשטידות אפילו מומלץ להכין יום-יומיים מראש ולשמור במקרר (ככה הן מתייצבות).
גם את הלביבות אפשר.
תשמרי במקרר (אל תקפיאי) ותחממי בתנור לפני ההגשה.
אפשרי להוסיף קישוא או גזר שיהיה לזה טעם? ולשים קוואקר?
אפשר לשתי השאלות, אבל המרקם ישתנה.
איך ישתנה? לרעה? מחפשת פשוט מתכון עם עשבי תיבול יותר..פטרוזיליה/עלי תרד, אולי באמת בצל ואיזה ירק נוסף שאת ממליצה
עדיף להוסיף בצל מאשר ירקות אחרים.
אם אין לי 200 גרם עלי תרד אפשר להוסיף פטרוזיליה גם? כמה זה 200 גרם בכוס אוניברסלית?
אפשר אם אוהבים טעם דומיננטי של פטרוזיליה. שימי 3 כוסות פטרוזיליה.
הכוונה לשלב ביחד עם הבצל
כמה כוסות זה 200 גרם?
לא בטוחה שהבנתי, יש כבר בצל במתכון…
הכוונה כמה בכוסות זה 200 גרם? כדי שאוכל לשלב כמה עלים במקביל..
200 גרם פטרוזיליה יוצא בערך 4 כוסות, אבל כפי שכתבתי שימי רק 3 כוסות פטרוזיליה.
ואם אני רוצה לשלב עם תרד?
אז כדאי לשים 2 כוסות תרד וכוס-שתיים פטרוזיליה.
יש גם מתכון לקציצות ברוקולי?
כן כאן.
האם אפשר במקום לאפות, לטגן את הלביבות?
מניחה שאפשר(:
אם יש לי רק גבינה צהובה מפוררת, אפשר לשים רק אותה ולהכפיל את הכמות?
היי מאי,
כן, אפשר(:
טעים ברמות!!!
איזה כיף לשמוע❤
היי אפרת, רק להגיד שיצא מדהים! ממליצה להכפיל כמויות כי זה התחסל אצלי בשנייה.
תודה על עוד מתכון נהדר 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון🌺
אפרת כמה קלוריות כל לביבה.
המון תודות
רותי מאנגליה
היי,
כ-100 קלוריות ל100 גרם.
תלוי בגודל הלביבות שתצרי אבל בערך 40 קלוריות ללביבה.
הי אפרת,
מניסיונך האם כל סוגי הלביבות האפויות טעימות גם בחימום יום אחרי?
היי,
רוב סוגי הלביבות נשמרות היטב גם יום אחרי ההכנה. (וכמובן שהן במיטבן ביום ההכנה…)
הי אפרת, בטעות שמתי את התרד בקערה וריככתי במים רותחים. לא יודעת מאיפה הבלבול. מה את מציעה לעשות כעת? לוותר על הבצל ולהמשיך עם המתכון כפי שהוא כך (כלומר להוסיף לקערה את יתר המרכיבים)? תודה
לא, תתחילי במתכון כרגיל בטיגון הבצל ותוסיפי את התרד לאחר מכן למרות שהוא היה במים🙂
הי אפרת, מתכון מעולה. אני רוצה להכין שוב ואשמח לדעת- האם צריך להסיר את הגבעולים של התרד? ישלי תרד בייבי. פשוט זה לוקח הרבה זמן…תודה!
היי,
אם הם גדולים וארוכים- רצוי להסיר, אבל אם לא- זה בסדר גם כך.
היי,
האם משנה אם יש לי עלי תרד בייבי?
אין בעיה.
ניתן להשתמש בגבינת ריקוטה?
אפשר 🙂
שימי לב שהריקוטה היא חסרת טעם ככה שאולי כדאי שתתבלי קצת יותר
היי,
אפשר במקום בולגרית/פרמזן/ גלעד לשים צ׳דר?
אני חושבת שכן.
האם אפשר שיבולת שועל במקום קמח.עבה או דקה.?תודה ויום נעים
אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס שיבולת שועל דקה.
אף פעם לא מתאכזבת
הילדים שלי ככ אוהבים את הלביבות 🙂
אנסה מחר את ברוקולי אעדכן.
אלופה!!!
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ויום נפלא 🌺
השתמשתי בחוביזה במקום בתרד. יצא פיגוז! תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף
תודה רבה.מתכונים מעולים
האם במקום הגבינות המולוחות והצהובה אפשר גבינות כמו שמנת קוטג או יוגורט.
כן אפשר, באותה כמות.
בס”ד
היי אפרת בוקר אור,
אם אני מוסיפה גם קישוא מגורד אחד, האם צריך לשנות משהו בכמויות של שאר המצרכים?
תבורכי ותודה רבה,
כדאי לשים ביצה נוספת, כף נוספת של פירורי לחם/קמח וחצי כפית מלח (במקום שליש).
תודה על המתכון המצויין. אני הוספתי קישוא מגורד וסחוט וכן 2 כפות קמח כוסמת ירוקה ( ללא גלוטן). יצא טעים מאד.
מעולה 🙂
תודה ישראלה
הי, תודה על אתר נפלא.
מתי סוחטים ומוציאים נוזלים? אחרי שמערבבים את כל החומרים או אחרי טיגון הבצל והתרד? תודה.
עדיף לסחוט כבר לאחר הטיגון.
תודה, יצא מצוין. האם אפשר להקפיא את הקציצות? (הכנתי בלי בצל).
כן אפשר.
הי אפרת, האם מתאים להוסיף ירק כלשהו, כגון בטטה, גזר או סלק? תודה, מיכל.
בטטה או גזר יכולים להתאים. יכול להיות שתצטרכי להשתמש ב-2 ביצים אם את מוסיפה ירק נוסף.
תודה רבה. יצא נפלא! (ותודה על מתכונים רבים נוספים שלך!)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
יצא נפלא!
גיוונתי עם התיבול והוספתי אבקת שום ופלפל. כמו”כ המרתי את הקמח בקמח מצה.
תודה! 🙂
כדאי לקחת בחשבון שצריך ה מ ו ן עלי תרד, כי הם מתכווצים מאד. הכמות הסופית היא בערך עשירית מנפח העלים המקורי.
תודה תמר 🙂
הכנתי לבחבות ללא גלוטן עם קמח חומוס וקמח תירס יצא מעולה תודה
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, למישהו יש ניסיון עם הקפאת הלביבות ואכילה אחרי הפשרה. נשאר טעים?
היי אור,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
יצא מעולה, במקום פירורי לחם הוספתי תפוח אדמה מבושל שנשאר מארוחת הצהריים, מעכתי והוספתי. לא לשכוח לסחוט טוב כי התרד והבצל מלאים בנוזלים.
רעיון מעולה, תודה אורה 🙂
אז ככה : טעיייים שחבלז !!!! אני מכינה כבר מספר מתכונים מהאתר המצוין שלך והכל יוצא ממש טעים!!! תודה תודה תודה 🙂
תודה אלה, כיף לשמוע 🙂
היי,
יש לי מדליוני תרד של סנפרוסט, האם זה מתאים?
אם כן, מה הכמות שצריך?
כן, אפשר לשים אותה כמות (200 גרם).
להיט!!!
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
במקום קמח רגיל השתמשתי בקמח קוקוס
יצא מעולה !
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, במה יותר מומלץ להשתמש, קמח או פירורי לחם?
תודה
אולי פירורי לחם אבל לא קריטי.
שלום.הכנתי את הלביבות. יצא טעים מאוד. עם זאת,פחות נהנתי לאכול אותם משום שהעלים ארוכים ומפריעים קצת למרקם הלביבה. האם היה צורך לחתוך את התרד קודם? לטחון אותו? תודה!
היי אפרת,
אפשר לקצוץ את העלים לפני הבישול. אני מניחה שזה ישפר את המרקם.
תודה רבה! חזרתי להגיב אחרי זמן מה. איזה כייף שיש מענה. אוהבת מאוד את האתר שלך.
טחנתי את הכל בבלנדר וטיגנטי. הבת שלי בת ה10 חודשים, טרפה את זה. תודה לך.
מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יצא דלישססס. ממש אבל!!תודה
שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מעולה!!! תודה
תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂
שלום,
מאז שגיליתי את האתר, אני “חוגגת על המתכונים”. הם פשוט נהדרים.
תודה יהודית, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה. הלביבות יצאו מדהימות. ההכנה מאוד קלה.
תודה רבה!!!
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
שלום, כיצד אםשר להכין את הלביבות שתהינה פרווה?
היי הילה,
הלביבות יותר טעימות עם הגבינות אבל אפשר לוותר עליהן אם רוצים פרווה.
האם ניתן לעשות בתבנית כמו פשטידה?
היי הדס,
יכול להיות שזה לא יהיה יציב מספיק בשביל פשטידה. לדעתי עדיף שתכיני את המתכון של פשטידת תרד.
תודה רבה. הכנתי.
הגדלתי כמויות. הזהבתי קלות את הבצל הקצוץ.
לחלק מהתערובת הוספתי מעט בשר טחון (יסלחו לי-או לא- שומרי הכשרות).
חלק אפיתי וחלק טיגנתי.
יצא נפלא.
הרבה תודה.
שמחה שאהבת! תודה שחזרת לעדכן 🙂
מה אפשר לשים במקום הקמח?
היי רוית,
את יכולה לשים פירורי לחם או קוואקר דק.
נקרא טעים מאוד.
האם אפשר להשתמש במדליוני תרד קפואים?
היי אורית,
כן אפשר.