זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 12-15 לביבות
סוג: פרווה
שני מתכונים ללביבות תפוחי אדמה:
(1) מתכון לביבות תפוחי אדמה קלאסיות שגם ילדים אוהבים
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד דק, סחוט מנוזלים (לא חובה)
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)
כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)
(2) לביבות תפוחי אדמה טבעוניות ללא גלוטן (ללא ביצים וללא קמח)
מרכיבים:
1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)
אופן הכנה לשני המתכונים:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות.
הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
*מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.
הערות:
אם אין לי ביצים בבית במה ניתן להחליף
המתכון השני הוא בלי ביצים
אחלה של מתכון!
תודה ברכה:)
הי אפרת היקרה,
אפשר לאפות בניג’ה גריל?
אם כן אז איך?
אני חושבת שאפשר בתוכנית Air Fry (טיגון באוויר חם) על חום 200 מעלות למשך 10-12 דקות עד להשחמה.
ניסיתי בנינג’ה ויצא קצת שרוף מבחוץ ולא מספיק אפוי מבפנים, את השאר הכנסתי לתנור – יצא מעולה! תודה רבה אפרת! בזכותך אני מבשלת!
אפרת יקרה
האם אפשר להכין מראש ולחמם…?
כן
איך אני מכינה את הלביבות ללא פירורי לחם ולא טבעוניות ? (כי אני רוצה שיהיו ביצים במתכון אבל שלא יהיה גלוטן).
היי דנה,
תכיני את המתכון הראשון רק בלי פירורי לחם.
התערובת תצא קצת פחות יציבה אבל אחרי טיגון/אפיה זה יהיה בסדר.
מתכון מעולה! מכינה קבוע לארוחת ערב לילדים. מכינה גם עם קוטג’. תודה רבה!!
תודה שרה❤️
איך ללא גלוטן ויש כאן פירורי לחם. וביצים זה לא טבעוני. לא באמת. על הפנים!!!
שימי לב שיש 2 מתכונים ללביבות.
המתכון השני הוא טבעוני ללא גלוטן.
חנוכה שמח והמון רוגע ושמחה
יצא מעולה! עשיתי בתנור והוספתי קצת שמן מעל כי ראיתי שזה יוצא בהיר מידי
שמחה שיצא טעים🙂
תודה נעמה
הכפלנו מלתחילה את הכמות.
מתכון קליל ונוח לעבודה – הלביבות כיכבו בארוחת החג.
חג מואר וחודש מבורך, אפרת יקרה!
תודה על מתכון מוצלח.
נראה מעולה🙂
חנוכה שמח וחודש טוב ומבורך💛
היי, אפרת, אני בת 11 והמתכון של הלביבות פשוט מעולה! הכנתי אותו כבר 3 פעמים בחנוכה הזה והוא יצא ממש טעים! תודה רבה!
אלופה!!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת היקרה! שאלה: את המתכון הרגיל, אני רוצה להכין ל 4 אנשים, בנוסף לכנפיים, חזה עוף, קציצות ונקניקיות על האש, סלטים ולחמניות. נראה לך הכמות מתאימה? או להכפיל? או להפך- לחלק? תודה מראש! חנוכה שמח!!!
כן, זה מספיק. זה יוצא כ- 3 לביבות לאדם🙂
חנוכה שמח💛
תודה! הכנתי, יצא מגניב ממש! האמת? לא ממש תאם את הציפיות שלי אבל העיקר שהאורחים אהבו… (גם אני, כבר אמרתי..) חנוכה שמח!!
חג שמח!
תודה רבה!
תודה על השיתוף!
חג שמח🙂
המתכון לא עבד, לא משנה אם עשיתי את זה דק או עבה זה מתפורר והבפנים נע
טיגנת או אפית?
שמת 2 ביצים?
אולי הכנת אותן עבות?
אפרת המקסימה,חנוכה שמח!
פעם ראשונה שאני מכינה לביבות,תמיד היה נראה לי מורכב מידי,
רק בגלל שזה מתכון שלך העזתי לנסות ויצא טעים
תוך דקה נחטף מהצלחת….
תודה רבה,הכל בזכותך!
שתזכי תמיד לעזור לאנשים להכין אוכל טעים ומסורתי!
תודה רבה יקרה❤️
חנוכה שמח מלא באור!
צריך לסחוט את הנוזלים של התפוח אדמה ?
יש לך מתכונים נדיריםםם
כן, רצוי:)
התחלתי להכין וגילתי שיש לי רק ביצה [הכנתי כמות כפולה]
ואין לי עוד תפו”א,
יש לך רעיון מה לשים במקום הביצים?
היי מיכל,
אם גירדת כבר את תפוחי האדמה אז תרככי אותם קצת ע”י טיגון במחבת, עד שהם רכים ואז תערבבי עם יתר החומרים.
כשתפוחי האדמה מבושלים התערובת יוצאת יציבה יותר ואז אפשר לוותר על ביצה אחת.
היי אפרתוש
דבר ראשון אין על המתכונים שלך!!!
כל פעם מחדש שאני רוצה להכין משהו
זה רק מהמתכונים שלך!!…….
עכשו בקשר ללביבית ,
אני יכולה לחלק\להכפיל כמויות
תודה ענקית וערב טוב!!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🩷
אפשר לחלק ולהכפיל כמויות ביחס שווה לכל המצרכים.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
אם אני מכפילה כמויות זה בסדר להכניס שתי תבניות לתנור ובאמצע להחליף ביניהן? כי אני לא רוצה שבינתיים זה יגיר נוזלים אם אחכה עם התערובת הרבה זמן בחוץ
תודה רבה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכניס את שתי התבניות בו זמנית לתנור. אם האפייה לא שווה אפשר להחליף את מיקום התבניות באמצע.
מתכון טעים ברמות
שמחה שאהבת את המתכון❤
היי אפרת, חג שמח!!
האם ניתן לשים במתכון ללביבות תפו”א קלאסיות שגם ילדים אוהבים קמח במקום פירורי לחם? אם כן כמה?
היי,
אפשר לשים שליש כוס קמח(:
חנוכה שמח:)
יצא ממש טעים!
והאמת זה גם ממש קל להכנה..
תודה
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
תודה על המתכון!!
קל ממש להכנה וטעים מאוד!
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
מתכון קל מאוד להכנת לביבות אפויות.
אני לא מאוד אהבתי. טעם אישי כמובן.
תודה 🙂
תודה על השיתוף😊
אני זוכרת ששנה שעברה הכנתי לפי המתכון הזה וכשהוספתי פירורי לחם זה פחות היה טוב האם כדאי להוסיף קמח במקום?
היי,
פירורי לחם לא אמורים לגרום לתוצאה פחות מוצלחת, אבל אם את חוששת את יכולה לשים קמח במקום.
הכול בסדר הכנתי לפי מתכון אחר ויצא יותר טוב
היי אפרת
אפשר אולי להוסיף לתערובת גזר?
היי,
מצרפת לך מתכון ללביבות תפו”א וגזר.
שלום אפרת,
מאד אוהבת את המתכונים שלך !
רציתי לשאול התמונה של הלביבות, הן מהתנור או מטוגנות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
בתמונה אלו לביבות מטוגנות.
מה המטרה של הפירורי לחם? לדבק או לטעם? תודה
בעיקר לאחד את התערובת.
וואו זריז, תודה! עזרת לי מאד, האתר מהמם. ממליצה עליו כל הזמן
❤
עוד שאלה…
לכמה זמן התערובת יכולה להישמר במקרר?
במתכון הראשון מומלץ לא יותר מכמה שעות. במתכון השני אפשר קצת יותר זמן (גם לילה).
תודההה
איזה מהירות את עונה!!!! מושלמת ואתר מהמם!!!!
❤
הי אפרת,
האם אפשר לחתוך את התפו”א והבצל במעבד מזון?
תודה רבה!
היי,
אפשר אבל המרקם ישתנה מעט.
הי אפרת,
הלביבות שלי יוצאות טעימות אך מעט רכות ואף פעם לא יוצאות קריספיות. האם יש לך המלצה בנושא?
תודה 🙏🏼 וחג שמח!
היי,
את מכינה את המתכון הראשון או השני? הראשון קצת יותר קריספי מהשני.
אפשר לגרד את תפוחי האדמה בפומפייה דקה קצת יותר כדי שיצא פחות רך.
כמו כן ניתן לטגן כמה שניות יותר (רק להיזהר מטיגון יתר).
אני מכינה ממתכון שיש לי כבר הרבה שנים ומאוד דומה למתכון הראשון. אנסה. תודה אפרת 🙂
היוש אפרת אני מנסה להירשם למחברת מתכונים וזה לא נותן לי זה עושה לי שם משתמש לא תקין ואינו יכול להכין עברית, מה אני עושה? ותודה על המתכונים המושלמים!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
בשם המשתמש שאת כותבת שימי לב לא להשתמש באותיות בעברית אלא רק באנגלית.
אין עליך ועל המתכונים שלך פעם שניה שאני מכינה בכמות כפולה מקווה שישאר משהו… תודה אלופההההההה!!!!😋💗
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
😘😘💖
היי באיזה מכשיר חשמלי ניתן להשתמש במקום פומפיה? לכמות גדולה של לביבות
היי,
לפומפייה אין תחליף ידני אחר.
יש מכשירים חשמליים שעושים את העבודה- כמו פומפייה חשמלית, ומעבד מזון נינג’ה.
אפשר גם לקצוץ דק במעבד מזון רגיל אך התוצאה תהיה שונה מעט.
היי,
אני צליאקית, יש הבדל בין התפו”א המבושל-מעוך לבין המגורד?
תודה רבה:)
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה…
אם התכוונת מבחינת גלוטן- אין הבדל משום שמדובר בתפו”א.
אני פשוט אוהבת יותר מרקם קריספי, ושואלת על התפו”א עם ירגישו יותר את המרקם המעוך.
מקווה שהבנת, סליחה מראש🙏
הכל בסדר, אני כאן לכל שאלה(:
במתכון השני שהוא ללא גלוטן יש תפו”א אחד מעוך, הוא משמש כתחליף לביצה ומאחד את התערובת.
הוא מעט מרכך את המרקם, אבל בלעדיו לא יצא מוצלח.
אגב אם את אוהבת לביבות קריספיות יותר- מומלץ לטגן מאשר לאפות.
תודה רבה-רבה! עזרת לי מאוד!
אפרת היקרה, הילדים שלי כל כך אוהבים לטקס, אך אני שונאת לטגן, כי זה מאוד לא בריא. שנים חיפשתי מתכון ללביבות אפויות, וכל המתכונים לא היו “זה”. גם כשהייתי טועמת לטקס אפויות אצל אחרות, זה היה ממש לא מוצלח. והנה גיליתי את המתכון שלך, הכנתי ומה אני אגיד לך: הלביבות האפויות יצאו בטעם בדיוק כמו מטוגנות!!! כל בני הבית טרפו וביקשו שאכין עוד.
שמתי קמח במקום פירורי לחם, כי במתכון המסורתי שמים קמח.
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים וסופר מוצלחים שלך!
תבורכי!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
מה אפשר להכין ליד זה?
אפשר להכין מנה של דג או מנה בשרית (עוף, קציצות, פרגיות…). אפשר גם להוסיף מרק או אורז.
צריך לבשל את התפוח אדמה לפני?
לפי המתכון הראשון לא, לפי השני כן.
כתוב לך בכל מתכון אם התפוח אדמה צריך להיות מבושל או מגורד.
הי אפרת, כמה כוסות של תפוח אדמה מגורד זה יוצא? תודה
היי יעל,
אני לא בטוחה כמה זה יוצא בכוסות, בגרמים זה יוצא כ-800 גרם. פשוט תשתמשי ב-3 תפו”א בינוניים(:
הי אפרת, מעבד מזון יכול להחליף את הפומפיה? (גם לתפוח אדמה וגם לבצל)
היי,
במעבד מזון המרקם יצא שונה מאשר בפומפייה.
היי אפרת אני מאד מחכה להכין את המתכון המושלם שלך אבל ליפני כן
רציתי לשאול האם אפשר להוסיף ללביבות קישואים ועוד בצל או גזר ועוד ירקות? כדי שיתמלא יותר
היי,
אפשר להשתמש בבצל שלם קטן.
מצרפת לך מתכון ללביבות תפוח אדמה וקישוא וכן לביבות תפו”א וגזר.
יופי תודה רבה
היי,
יש גרסה כשרה לפסח?
היי,
לפסח אפשר להכין את המתכון הראשון (הטבעוני וללא גלוטן).
תודה על המתכון, האם אפשר קמח ללא גלוטן במקום פירורי הלחם?
היי,
אפשר לשים בערך רבע כוס קמח ללא גלוטן במקום פירורי לחם.
חג שמח(:
המתכון פשוט טעים 😘😘 אני הוספתי גזר תנסו
איזה כיף שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף!
יצא טעים מאוד!!
כרגיל 🙂
הוספתי מעט כורכום וכמון (לא יכולה בלי :)) וגזר.
מצורפת תמונה רגע לפני שחוסל…
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח ושהתחסל במהירות(:
הכנתי לפני כמה ימים את המתכון הזה ואת הלביבות בטטה גזר ותפוח אדמה שרשמת בתגובות ויצא מעולה! עכשיו רציתי לדעת איך מכינים את הלביבות בטטה האלה בצורה טבעונית?
היי נטע,
שמחה שיצא מוצלח!
אני לא בטוחה שהמתכון יצא טוב עם תחליף לביצים, אבל את יכולה לנסות לשים תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך לפירה במקום הביצים.
שלום אפרת.
1. במתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות שגם ילדים אוהבים, המתכון הראשון-טיגון,
אני מעוניינת להוסיף 1 גזר, האם זה ישנה משהו במתכון?
2. הכנתי גם את המתכון עם הגזר והבטטה, והתפרק לי לגמרי בטיגון. אינני מבינה למה.
היי מיכל,
1. אם את מוסיפה גזר אחד יתכן שתצטרכי קצת יותר פירורי לחם, והייתי משתמשת בביצים גדולות.
2. לביבות נוטות להתפרק בעיקר בגלל חוסר דיוק בכמויות או עודף נוזלים (חשוב לסחוט את הירקות מנוזלים בגלל זה).
לדעתי יש טעות במתכון כי מתפוחי אדמה מגורדים גם לא ניתן להכין לביבות רק מתפוחי אדמה מגורדים דק אני ניסיתי את המתכון הזה ולא יצא טוב והבנתי שזה לא נכון
היי ברוריה,
אין טעות במתכון.
תוכלי לראות שברשת יש המון מתכונים מתפו”א מגורדים. כמו כן קיבלתי תגובות טובות מגולשים על המתכון.
הסיבה הכי שכיחה לחוסר הצלחה במתכון הזה היא בגלל שלא סוחטים היטב את הבצל ותפוחי האדמה וכך העיסה נוזלית יותר.
שכחתי להוסיף שלא שמתי בצל וכן סחטתי את הנוזלים אבל הגירוד גס הוא לא נכון אין מה לומר
שוב, יכול להיות שהייתה בעיה אחרת כמו דיוק בכמויות שגרמה לאי הצלחת המתכון.
אם תפרטי מה בדיוק הייתה הבעיה (המרקם? הטעם? בעיה אחרת?) אוכל לעזור יותר(:
אני חושבת שצריך לגרר דק ולא עבה.
היי לאה,
נכון, לא צריך לגרד עבה מאד אבל אפשר בהחלט לגרד בפומפייה גסה כפי שכתוב במתכון(:
בדיוק אני עשיתי לבסוף לביבות מתפוחי אמה מגורדים דק וללא פירורי לחם וכן הוספתי ירקות נוספים ויצא יותר טוב
שמחה לשמוע(:
האם השמן זית מוסיפים רק כאשר אופים בתנור? לא הצלחתי להבין
היי,
כן, את השמן יש להוסיף רק במידה ולא מטגנים(:
מצויין.. טעים בטירוף.. מתכון הסטנדרטי
הכנתי הכול במערכת המגימיקס וחסך זמן ועבודת ידיים לגירוד הירקות. תודה רבה וחג אורים מלא אור של שמחה.
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת וחנוכה שמח😊
תודה אפרת
עשיתי את שני הסוגים.
טעים מאד.
הכנסתי 1 בצל במקום 1/2.
מומלץ להכפיל כמויות מראש.
שמחה מאד שאהבת את המתכונים ותודה על השיתוף❤
היי אפרת! יש לי הרבה אורחים לחג ואני רוצה להכין קצת לפני שהם באים. איך את ממליצה לשמור על זה חם/לחמם? תודה!
היי אניטה,
אני חושבת שהכי מוצלח יהיה לחמם את הלביבות במחבת לפני ההגשה(:
וואו אפרת תודה רבה יצא מושלם💋😜👍❤👌😍
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
ואאי איזה טעייייים
קל פשוט ואחלה ארוחה
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
תודה לך אפרת על האתר הנהדר
כשיוצרים קציצות עם הידיים יש הרבה נוזלים מה עושים בגין זה?
היי,
במידה ורואים שהתערובת יחסית נוזלית- כדאי לסנן מנוזלים במסננת ורק אז לטגן.
שלום לך
שאלתי היא כך-כשבפיך המילים מחממים מחבת עם שמן המדובר על שמן זיתים או קנולה
רוב תודות.
היי,
הכוונה לשמן קנולה, אם כי אלו שאוהבים טעם טיגון של שמן זית- יכולים לטגן גם איתו…😊
שלום אפרת
יש לך מתכון כשר לפסח ללביבות?
היי מוריה,
הגרסה השנייה במתכון ללביבות היא ללא גלוטן ומתאימה לפסח:)
איפה המתכון ללא גלוטן?
לא מצאתי אותו
היי אביגיל,
המתכון נמצא ממש כאן בעמוד, מיד אחרי המתכון הראשון ללביבות (אופן ההכנה זהה לשניהם ונמצא לאחר מכן)😊
מתכון טוב!!
שאלתי את אחיות שלי עם הם רוצות שאני יכין להן את הלביבות והם ישר התלהבו וממש רצו….
כבר עכשיו במטבח!😋👩🍳
איזה כיף לשמוע, כל הכבוד:)
הכנתי בתנור ויצא מושלם!!!
נראה מעולה!
תודה נועה 🙂
הכנתי לארוחת בוקר ויצא מעולה!
מתכון מושלם!
תודה רבה!!!
נראה מעולה חיה!!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
הואווו חיוש נראה טטוובב!!
גירת אותי…
אני הוכת להכין את זה הרגעעעעעעעעעעעעע
אבל באמת זה בזכות אפרת האלופההההההה!!!🤩
אפשר לשים קמח (רגיל) במקום הפירורי לחם? תודה וחג שמח
אפשר 🙂
בעלי והתינוק (הבררן) ממש ממש אהבו תודה אפרת!!!!
זה המתכון הראשון עשוי במחבת.
רציתי לשאול :
1. על המתכון הטבעוני אני רוצה לעשות בתנור, האם אפשר לעשות בלי להוסיף כף שמן לתערובת?
2. יצא לי ב2 המתכונים רק 9 לביבות ולא עשיתי גדולים מדי או עבים מידי, האם צריך לעשות לביבות ממש קטנות וממש דקות?
תודה 🙂
היי ברכה,
קודם כל נראה מעולה 🙂
1. אני מניחה שאפשר אבל כן כדאי לשמן את נייר האפיה ואת הלביבות קצת מעל.
2. הכמות תלויה בגודל תפוחי האדמה. אין צורך להכין אותן קטנות ודקות מידי.
חנוכה שמח ❤️
היי האם אפשר להוסיף ירק, כמו פטרוזיליה/ כוסברה לבלילה במתכון הראשון?
בטח 🙂
אם אני רוצה לשלב כמה ירקות(כמו תפו”א, גזר, ובטטה) ולהוריד את הבצל (אצלי לא אוהבים בכלל בצל) מה הכמויות??
2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
1 בטטה
1 גזר
2 ביצים גדולים
שליש כוס פירורי לחם
בהצלחה 🙂
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)
אחלה מתכון:)
שמחה לקרוא שאהבת יקירה♥
המשך יום מקסים
היי אפרת יש לי פירה שהכנתי עם בצל מטוגן (בפירה שמתי רק מעט מים ממי הבישול של תפוחי האדמה ומעט שמן). אם אני רוצה להכין ממנו לביבות מה כדאי לטגן או לאפות כדאי שלא יתפרקו ? וכן האם כדאי להוסיף משהו לפירה ? אולי ביצה ?
תודה רבה
היי ליטל 🙂
תוכלי להשתמש במתכון כאן לביבות תפוחי אדמה וגזר
רק כמובן ללא הגזר במידה ותרצי לוותר.
בהצלחה♥
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
את יכולה לטגן אבל זה צריך להיות די קשה לא רך
ואז זה לא יתפרק לך
היי אפרת,
הוספתי זוקיני ללביבות יצא ממש טעים.
תודה על מתכון מעולה של לביבות! הכי טעים שהכנתי 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
הכנתי בעבר קציצות תפוחי אדמה, והם לא התחברו לי (עוד לפני הטיגון), מה ניתן לעשות בשלב זה אם זה יחזור על עצמו גם במתכון הזה?
כמו כן, מה עושים אם הם מתפרקים בטיגון?
תודה רבה!
אם הקציצות מתפרקות כדאי להוסיף ביצה.
עשיתי את המתכון שלך עם תוספת של גזר ואבקת שום , ללקק את האצבעות, כל כך מאושרת שמצאתי סוף סוף מתכון להכנת לביבות ללא ביצים ! קיבלתי המון מחמאות .תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
היי אפרת במתכון הראשון האם יותר טעים מטוגן או אפוי ?
מטוגן יוצא יותר קריספי ועסיסי.
היי אפרת, טם יש מתכון באתר ללביבות מפירה?תודה:)
המתכון השני בעמוד הזה הוא מפירה.
מתכונים נוספים:
כדורי פירה ותירס או כדורים מפירה.
היי אפרת
התפוח אדמה המבושל במתכון השני צריך להיות רך רך לפני שמועכת לפירה או לא חייב?
בתודה מראש.
רך אבל לא ממש רך.
אם את רוצה שהקציצות יהיו יציבות כדאי להניח לתפוחי האדמה להתקרר לפני שמועכים אותם.
הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא טעים בטרוףףףף
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את הנוסח הטבעוני בתנור בתוספת שמיר קצוץ והאמת שהיה טעים! כמה פשוט שהן נראות ככה הן טעימות! ממליץ להוסיף יוגורט/לאבנה מעל 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסף
הכנתי אפויות לחנוכה ויצא מעולה. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה כרמל
הי אפרת,
עשיתי את המתכון הראשון…יצא טירוף…
א”א להפסיק לאכול…
תודה על הכל.. אין יום בלי מתכון מהאתר שלך..
שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס ❤️
כמו תמיד מתכון מעולה!
הכנתי עכשיו מטוגנות וכבר התחסל 🙂
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לשים במקום פירורי לחם קמח ללא גלוטן. אני רוצה לאפות בתנור
כן אפשר לשים כרבע כוס.
היי
ה”הדבקה” באמצעות מחית התפו”א לא הצליחה כל כך אז ניזכרתי שאני עושה לפעמים חביתות מקמח חומוס ( שזה בעצם חומוס טחון לאבקה) , אז הוספתי 3 כפות חומוס ויצא מושלם. ממליץ בחום.
רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
האם אפשר להכין את הלביבות בלי בצל?
כן אפשר.
חנוכה שמח 🌺
מכינה כבר יומיים את המתכון הראשון. ביום השני הכפלתי כמות ועדיין התחסל! תודה על עוד מתכון קל ומנצח. חג שמח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית וחנוכה שמח!
יצא טעים♡תודה רבה אפרת:)
נראה מעולה!
תודה על השיתוף וחנוכה שמח 💖
יצא מאוד טעים, ונגמר מאוד מהר 🙂
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
חנוכה שמח!
להדלקת נרות אני מכינה כמות די גדולה ( מעל 100), ונתבקשתי להכין טבעוניות. ערכתי ניסוי (מעדיפה שאם לא מוצלח לזרוק 12 לביבות ולא 120(-:) יצאו מצויין. עכשיו אנסה להקפיא ולהפשיר בתנור ….
היי יעל,
כעקרון לא מומלץ להקפיא כל מה שיש בו תפו”א ועדיף לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
אם את מנסה להקפיא אשמח לעדכון איך יצא לאחר הפשרה וחימום (תקפיאי ליום אחד לפחות).
חג חנוכה שמח 🙂
שלום,
לילד עם צליאק, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום פירורי לחם?
זה משנה טת הטעם?
תודה,
רונה
היי רונה,
תפקיד הקמח הוא לספוח את הנוזלים וקמח שקדים פחות עושה את העבודה.
במתכון הזה ספציפי עדיף להכין בלי קמח בכלל.
במתכוני לביבות אחרים עדיף להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס.
האמת שבהתחלה הם התפרקו לי…
אין לי מושג למה..
אבל יצא טעים
הוספתי מעט מרק עוף..
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
היי
האם ניתן להכין את החביבות ולהקפיא לכמה שבועות?
תודה
לא מומלץ להקפיא.
ממש טעים!!!! עשיתי בלי ביצה, בתנור, עם פלפל שחור גרוס ובתל סגול מתגורר, תענוג!
מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
פורים שמח!
סיימו לי את הקציצות עוד לפני שסיימתי לטגן את כולן 😳
טעים טעים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מאד טעים!! הוספתי קצת כורכום לטעם וצבע..
נראה מעולה 😍
תודה אורה
הכנתי את הלביבות מהמתכון הראשון בתנור ויצא מעולה!
אני מניחה שגם המתכון השני מעולה
תודה <3
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
היי, נהנית מהאתר כל פעם מחדש!
רוצה להכין כ-50 לביבות טבעוניות. תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות?
היי ענת,
כמויות מומלצות:
4 תפוחי אדמה קלופים מבושלים ומעוכים לפירה
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
2.5 כפיות מלח, כרבע כפית פלפל שחור
חג שמח 🌷
תודה, חג שמח🕎
היי, אפשרי לעשות את המתכון הראשון ללא הפירורי לחם?
תודה רבה!!
אני מניחה שכן.
חג שמח 🌺
יצאו מעולה תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אני חייבת לומר שהכנתי חלק מן המתכונים באתר הם היו טעימים, רציתי לדעת אם אני מוסיפה בטטה האם התיבול משתנה ואייך? והאם עדיף לטגן או לאפות?
היי,
אם את מוסיפה בטטה קטנה במקום תפוח אדמה אחד אין צורך לשנות שום דבר.
אם את מוסיפה בטטה בנוסף לתפוחי האדמה יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת ולהגדיל את כמות המלח ברבע כפית נוספת.
מבחינת טעם עדיף לטגן.
הי,
על איזה חור של הפומפיה לגרר את הבצל? (סליחה על השאלה של מתחילים..)
תודה רבה
מגררת הגסה. מצרפת תמונה.
לביבות פשוט מעולות!!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המנצח ללביבות אפויות..אשמח להמלצות לתוספות שניתן לשלב בהן::)
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להגיש את הלביבות עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
ניתן לשלב גם כתוספת לכל ארוחה.
לא צריך לסחוט נוזלים?
מומלץ לסחוט מנוזלים.
אפרת, הכנתי את הלביבות.. בטעם יצאו מעולות אבל מתפרקות לגמרי.
אחרי שעירבבתי הכל ביחד שמתי את זה בצד וטיגנתי רק אחרי 15-20 דקות. יכול להיות שזה קשור?
היי גלי,
אם הכנת את התערובת הראשונה אז יכול להיות שהביצים שאמורות להדביק את התערובת התערבבו עם יתר הנוזלים ושקעו לתחתית הקערה ואז לא נותר מה שידביק את התערובת.
בגלל שלא טיגנתי ישר או מסיבה אחרת?
כן, אני מניחה שאם היית מטגנת מיד התערובת היתה יציבה יותר. במידה והתערובת מתפרקת גם אחרי שמטגנים אותה מיד יש להוסיף ביצה נוספת.
תודה רבה!
הכנתי כמה פעמים לביבות תפוחי אדמה עם קמח מצה, כעת אני מחפשת את המתכון ולא מוצאת אותו, מה עלי לעשות.
היי שרה,
את זוכרת מה עוד היה בתערובת הלביבות?
דרך אגב, את הקציצות שבמתכון הזה אפשר להכין עם קמח מצה.
מתכון מעולה (הכנתי את הראשון) סוף סוף הצלחתי להכין לביבות בלי שהתפרקו… הוספתי גם תירס מקופסת שימורים יצא טעים מאד!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אם אני נגיד רוצה 50 לביבות(בגרסה הקלאסית), מה הכמות לכל המצרכים?
וכמה זמן אפייה בתנור? הוא מתארך?
ורק רוצה להוסיף שרק בזכות האתר שלך אני מבשלת, כל מה שניסיתי מהאתר יוצא טעים, תודה לך! 🙂
היי ליסה,
לכמות של 50 קציצות כדאי להכפיל כמויות ב-4 אבל אולי יספיק לך גם אם תכפילי ב-3, תלוי בגודל של הקציצות שתכיני. יש להכפיל גם את כמויות המלח.
זמן האפיה נשאר כמו שהוא.
ותודה, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים 🌷
טעים טעים טעים !!!
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת ,
רוצה להכין את הלביבות לחג ללא גלוטן והאם יש אפשרות להכין לפי האפשרות הראשונה רק ללא פירורי לחם? בימקום לבשל לפירה ולימעוך? והאם צריך ליסגור עם מיכסה את הלביבות?או שקמח מצה יתאים בימקום פירורי הלחם? רוצה להכין לערב סדר…
המון תודות;)
היי קרינה,
לדעתי בלי פירורי לחם התערובת לא תתגבש כמו שצריך. לדעתי אפשר לשים קמח מצה במקום.
אם את מטגנת כדאי לכסות לאחר שאת הופכת את הלביבות צד.
חג שמח 🙂
תודה על מתכון הלביבות בתנור עשיתי כמות כפולה ולא נשארה לביבה אחת הוספתי רוטב יוגורט שמנת ועירית כולם נהנו
את ואני קיבלנו מחמאות
תודה אתי 🙂
יום נפלא
אפשר את המתכון לרוטב יוגורט שמנת ועירית? 🙂
היי גל,
גביע יוגורט (200 מ”ל)
2-3 שיני שום כתושות
2 כפות עירית קצוצה דק-דק
מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור
הכנתי את הלביבות הטבעוניות לאורחים עם צליאק אבל הוספתי ביצה. היה מאוד טעים, רק כדאי להכין קציצות מעט עבות יותר כדי שלא יתפרק.
תודה קרן, שמחה שיצא טעים 🙂
איך הלביבות הטבעיוניות? שווה את ההשקעה? אני חולה על הלביבות במתכון הרגיל עם ביצים ורוצה להכין לאורחים טבעונייים…
איך אפשר לשמר תערובת לכמה שעות לפני טיגון ושלא ישתנה הצבע?
שוב תודה!
היי דבי,
כעקרון אפשר לשמור תפוחי אדמה קלופים בתוך קערה של מים כדי שלא ישחירו אבל אם כבר גירדת את תפוחי האדמה וערבבת עם כל החומרים אז אולי הוספה של כפית מיץ לימון יכולה לעזור.
לגבי לביבות עם תפו”א מגורר דק/מרוסק חי, לא מכירה.
בוקר אור,
מכירה לביבות שתפוח אדמה מגורר דק או יותר נכון, מרוסק חי (במעבד מזון)?
תודה רבה!
איזה סוג תפוחי אדמה הכי מתאים לזה?
האם ניתן להכין את התערובת יום קודם ולטגן למחרת?
תודה.
היי דבורה,
עדיף להכין את התערובת באותו יום.
לגבי סוג תפו”א, לא מאוד משנה אבל יש עדיפות לתפו”א אדום.
יצא טעים וקריספי… כיף לאכול בלי צרבות
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת ויום נפלא
יצא אחלה. הוספתי קצת אבקת שום ומעט יותר מלח ממה שכתוב במתכון. קל מאוד להכנה וטעים מאוד
תודה רועי, נראה מעולה 🙂
וואו קציצות מעולות בכלום עבודה
הכנתי לבעלי והוא חיסל אותם..
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושנה טובה!
שלום,
אני רוצה להכין לבתי בת השנה
אולי כדאי להרתיח את תפוא?
מה דעתך?
אני מתכוונת לאפות אותן
תודה רבה 🙂
היי דקלה,
כדי שהלביבות יהיו רכות יותר כדאי לבשל את תפוח האדמה במים.
המתכון של לביבות תפוח אדמה וגזר יכולות להתאים לגיל הזה (בלי הציפוי של פירורי הלחם).
יום מקסים 🙂
הכנתי לביבות טבעוניות יצא טעים,ללא שינוי במרקם והטעם של הלביבות מהמתכון המקורי.
תודה לך 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום רב!!
האם אפשר להכין את הלביבות הנעימות בלי פירורי לחם?
היי,
יש את המתכון השני שהוא ללא פירורי לחם ואפשר להוסיף לו ביצה אחת אם רוצים.
שבת שלום 🙂
היי,
האם ניתן להמיר את פירורי הלחם בשיבולת שועל?
תודה
אני חושבת שכן.
שלום ותודה רבה על המתכונים.
רובם יוצאים לי מוצלחים.
במה ניתן במתכון זה להחליף פירורי לחם? הכוונה עכשיו לפסח.
במתכון אחר לביבות תירס- האם ניתן להמיר קמח מצה למצות מרוסקות? מה ההבדל ביניהם?
הכנתי לביבות תירס ולא נדבק כמו שצריך.
תודה רבה
היי קארין,
לגבי המתכון הזה אני חושבת שאפשר להמיר את פירורי הלחם ברבע כוס קמח מצות. הטעם לא יהיה זהה לטעם עם פירורי לחם אבל זה מה שיש כרגע 🙂
במתכון של לביבות התירס אפשר לשים בין מצה וחצי ל-2 מצות מפוררות דק (קמח מצה זה מצה מפוררת מאוד דק). אם זה לא נדבק כמו שצריך יכול להיות שדווקא היתה חסרה ביצה.
היי יקירה!!! כמה טעים! יאמי!
תודה יקירתי 🙂
אני מוסיפה למתכון 1 גזר מגורד בפומפייה דקה ,זה מאד משדרג ועל הדרך ילדים מקבלים עוד ירק בריא .
מעולה 🙂
תודה יעל
מה אפשר לאכול אם זה ? ?
(תוספות)
היי חנוך,
אפשר להגיש עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
שבוע טוב ופורים שמח 🙂
היי, אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה!
היי לירז,
תפוחי אדמה לא מומלץ להקפיא.
האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות?
היי נטלי,
אפשר אבל מומלץ לשים לפחות תפו”א אחד.
אגב יש מתכון ללביבות בטטה.
הכנתי את הגרסה הראשונה, חתכתי במג’ימיקס את התפו”א ואת הבצל יחד לגודל כמו בפומפייה והנחתי את כל התערובת יחד במסננת כדי שהנוזלים ייצאו. יצא ממש ממש טעים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית ויום מקסים
טיגנתילמעלה מ15 דק וזה עדין לא מוכן מה עושים?
היי סתיו,
אולי הכנת אותן עבות? כדאי להנמיך לאש נמוכה ולכסות את המחבת.
אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
תודה
היי מירה,
את מתכוונת למתכון הזה? אין קורנפלור במתכון.
מתה על האתר שלך! אין מתכון שלך שלא מצליח 🙂
מוסיפה לרשימה שלי גם את המתכון הזה
תודה!
תודה שחר! כיף לשמוע.
חג שמח 🙂
הכנתי השבוע למסיבה של הילדים לביבות .
יש אצלנו ילדים עם צליאק ,הכנתי לביבות ללא גלוטן.
השתמשתי בקורנפלור קונדיטור ללא גלוטן ויצא נפלא,אין הבדל בטעם.
כלומר ,הכנתי רגיל (תפו”א בצל במג’ימיקס) ,ביצים מלח פלפל קורנפלור.
בלי בישול מוקדם של התפו”א
מעולה 🙂
תודה על השיתוף וחג שמח!