זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12-15 לביבות

סוג: פרווה

שני מתכונים ללביבות תפוחי אדמה:

 

(1) מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות שגם ילדים אוהבים

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל קטן מגורד דק, סחוט מנוזלים (לא חובה)

2 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)

כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)

 

(2) לביבות תפוחי אדמה טבעוניות ללא גלוטן (ללא ביצים וללא קמח)

מרכיבים:

1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)

 




אופן הכנה לשני המתכונים:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל עדשים ועוףתבשיל עדשים ועוף
פנקייק אפוי פנקייק אפוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיכל (22:11 28.11.2021)

תודה אפרת
עשיתי את שני הסוגים.
טעים מאד.
הכנסתי 1 בצל במקום 1/2.
מומלץ להכפיל כמויות מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:15 28.11.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכונים ותודה על השיתוף❤

avatar
אניטה (20:47 16.11.2021)

היי אפרת! יש לי הרבה אורחים לחג ואני רוצה להכין קצת לפני שהם באים. איך את ממליצה לשמור על זה חם/לחמם? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 16.11.2021)

היי אניטה,
אני חושבת שהכי מוצלח יהיה לחמם את הלביבות במחבת לפני ההגשה(:

avatar
בתאל (20:04 28.10.2021)

וואו אפרת תודה רבה יצא מושלם💋😜👍❤👌😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 28.10.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון❤

avatar
רחלי (19:00 12.09.2021)

ואאי איזה טעייייים
קל פשוט ואחלה ארוחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 12.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
מכור לאתר (19:22 26.04.2021)

תודה לך אפרת על האתר הנהדר
כשיוצרים קציצות עם הידיים יש הרבה נוזלים מה עושים בגין זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 26.04.2021)

היי,
במידה ורואים שהתערובת יחסית נוזלית- כדאי לסנן מנוזלים במסננת ורק אז לטגן.

avatar
פשוש (18:26 26.04.2021)

שלום לך
שאלתי היא כך-כשבפיך המילים מחממים מחבת עם שמן המדובר על שמן זיתים או קנולה
רוב תודות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 26.04.2021)

היי,
הכוונה לשמן קנולה, אם כי אלו שאוהבים טעם טיגון של שמן זית- יכולים לטגן גם איתו…😊

avatar
מוריה (21:20 29.03.2021)

שלום אפרת
יש לך מתכון כשר לפסח ללביבות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 29.03.2021)

היי מוריה,
הגרסה השנייה במתכון ללביבות היא ללא גלוטן ומתאימה לפסח:)

avatar
אביגיל (19:11 1.04.2021)

איפה המתכון ללא גלוטן?
לא מצאתי אותו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 1.04.2021)

היי אביגיל,
המתכון נמצא ממש כאן בעמוד, מיד אחרי המתכון הראשון ללביבות (אופן ההכנה זהה לשניהם ונמצא לאחר מכן)😊

avatar
הדר אסתר פרנקל (22:25 27.02.2021)

מתכון טוב!!
שאלתי את אחיות שלי עם הם רוצות שאני יכין להן את הלביבות והם ישר התלהבו וממש רצו….
כבר עכשיו במטבח!😋👩‍🍳

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:58 27.02.2021)

איזה כיף לשמוע, כל הכבוד:)

avatar
נועה (16:02 2.02.2021)

הכנתי בתנור ויצא מושלם!!!

לביבות תפוחי אדמה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 2.02.2021)

נראה מעולה!
תודה נועה 🙂

avatar
חי'ה (15:07 10.01.2021)

הכנתי לארוחת בוקר ויצא מעולה!
מתכון מושלם!
תודה רבה!!!

לביבות תפוחי אדמה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 10.01.2021)

נראה מעולה חיה!!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

avatar
הדר אסתר פרנקל (21:05 24.02.2021)

הואווו חיוש נראה טטוובב!!
גירת אותי…
אני הוכת להכין את זה הרגעעעעעעעעעעעעע
אבל באמת זה בזכות אפרת האלופההההההה!!!🤩

avatar
אפרת (14:28 16.12.2020)

אפשר לשים קמח (רגיל) במקום הפירורי לחם? תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 16.12.2020)

אפשר 🙂

avatar
ברכה (20:44 10.12.2020)

בעלי והתינוק (הבררן) ממש ממש אהבו תודה אפרת!!!!
זה המתכון הראשון עשוי במחבת.
רציתי לשאול :
1. על המתכון הטבעוני אני רוצה לעשות בתנור, האם אפשר לעשות בלי להוסיף כף שמן לתערובת?
2. יצא לי ב2 המתכונים רק 9 לביבות ולא עשיתי גדולים מדי או עבים מידי, האם צריך לעשות לביבות ממש קטנות וממש דקות?
תודה 🙂

לביבות תפוחי אדמה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 11.12.2020)

היי ברכה,
קודם כל נראה מעולה 🙂
1. אני מניחה שאפשר אבל כן כדאי לשמן את נייר האפיה ואת הלביבות קצת מעל.
2. הכמות תלויה בגודל תפוחי האדמה. אין צורך להכין אותן קטנות ודקות מידי.
חנוכה שמח ❤️

avatar
יפעת (23:05 9.12.2020)

היי האם אפשר להוסיף ירק, כמו פטרוזיליה/ כוסברה לבלילה במתכון הראשון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:32 10.12.2020)

בטח 🙂

avatar
ספיר (17:22 7.12.2020)

אם אני רוצה לשלב כמה ירקות(כמו תפו”א, גזר, ובטטה) ולהוריד את הבצל (אצלי לא אוהבים בכלל בצל) מה הכמויות??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 7.12.2020)

2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
1 בטטה
1 גזר
2 ביצים גדולים
שליש כוס פירורי לחם
בהצלחה 🙂

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)

avatar
מעיין (14:23 9.11.2020)

אחלה מתכון:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 9.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת יקירה♥
המשך יום מקסים

avatar
ליטל (13:46 3.11.2020)

היי אפרת יש לי פירה שהכנתי עם בצל מטוגן (בפירה שמתי רק מעט מים ממי הבישול של תפוחי האדמה ומעט שמן). אם אני רוצה להכין ממנו לביבות מה כדאי לטגן או לאפות כדאי שלא יתפרקו ? וכן האם כדאי להוסיף משהו לפירה ? אולי ביצה ?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 3.11.2020)

היי ליטל 🙂
תוכלי להשתמש במתכון כאן לביבות תפוחי אדמה וגזר
רק כמובן ללא הגזר במידה ותרצי לוותר.
בהצלחה♥

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
שירה (22:17 23.11.2020)

את יכולה לטגן אבל זה צריך להיות די קשה לא רך
ואז זה לא יתפרק לך

avatar
Shimrit Wolf (19:10 31.10.2020)

היי אפרת,
הוספתי זוקיני ללביבות יצא ממש טעים.
תודה על מתכון מעולה של לביבות! הכי טעים שהכנתי 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 31.10.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
סיון (14:58 3.08.2020)

היי אפרת,
הכנתי בעבר קציצות תפוחי אדמה, והם לא התחברו לי (עוד לפני הטיגון), מה ניתן לעשות בשלב זה אם זה יחזור על עצמו גם במתכון הזה?
כמו כן, מה עושים אם הם מתפרקים בטיגון?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 3.08.2020)

אם הקציצות מתפרקות כדאי להוסיף ביצה.

avatar
אורטל (16:08 8.05.2020)

עשיתי את המתכון שלך עם תוספת של גזר ואבקת שום , ללקק את האצבעות, כל כך מאושרת שמצאתי סוף סוף מתכון להכנת לביבות ללא ביצים ! קיבלתי המון מחמאות .תודה רבה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 8.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל

avatar
ליטל (18:57 6.05.2020)

היי אפרת במתכון הראשון האם יותר טעים מטוגן או אפוי ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 7.05.2020)

מטוגן יוצא יותר קריספי ועסיסי.

avatar
קרינה (12:35 3.04.2020)

היי אפרת, טם יש מתכון באתר ללביבות מפירה?תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 3.04.2020)

המתכון השני בעמוד הזה הוא מפירה.
מתכונים נוספים:
כדורי פירה ותירס או כדורים מפירה.

avatar
עינת (10:54 26.03.2020)

היי אפרת
התפוח אדמה המבושל במתכון השני צריך להיות רך רך לפני שמועכת לפירה או לא חייב?

בתודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 26.03.2020)

רך אבל לא ממש רך.
אם את רוצה שהקציצות יהיו יציבות כדאי להניח לתפוחי האדמה להתקרר לפני שמועכים אותם.

avatar
אסתי (11:12 13.03.2020)

הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא טעים בטרוףףףף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:01 13.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אסף (23:50 31.12.2019)

הכנתי את הנוסח הטבעוני בתנור בתוספת שמיר קצוץ והאמת שהיה טעים! כמה פשוט שהן נראות ככה הן טעימות! ממליץ להוסיף יוגורט/לאבנה מעל 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 1.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסף

avatar
כרמל (22:22 30.12.2019)

הכנתי אפויות לחנוכה ויצא מעולה. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 30.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה כרמל

avatar
הדס (17:44 29.12.2019)

הי אפרת,
עשיתי את המתכון הראשון…יצא טירוף…
א”א להפסיק לאכול…
תודה על הכל.. אין יום בלי מתכון מהאתר שלך..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 29.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס ❤️

avatar
דניאלה (16:21 28.12.2019)

כמו תמיד מתכון מעולה!
הכנתי עכשיו מטוגנות וכבר התחסל 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 28.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
חגית (19:59 26.12.2019)

אפשר לשים במקום פירורי לחם קמח ללא גלוטן. אני רוצה לאפות בתנור

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 26.12.2019)

כן אפשר לשים כרבע כוס.

avatar
דורון (15:34 25.12.2019)

היי
ה”הדבקה” באמצעות מחית התפו”א לא הצליחה כל כך אז ניזכרתי שאני עושה לפעמים חביתות מקמח חומוס ( שזה בעצם חומוס טחון לאבקה) , אז הוספתי 3 כפות חומוס ויצא מושלם. ממליץ בחום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 25.12.2019)

רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂

avatar
צופה (12:32 24.12.2019)

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
האם אפשר להכין את הלביבות בלי בצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 24.12.2019)

כן אפשר.
חנוכה שמח 🌺

avatar
חגית (09:08 24.12.2019)

מכינה כבר יומיים את המתכון הראשון. ביום השני הכפלתי כמות ועדיין התחסל! תודה על עוד מתכון קל ומנצח. חג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 24.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית וחנוכה שמח!

avatar
Reli (20:23 23.12.2019)

יצא טעים♡תודה רבה אפרת:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 23.12.2019)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף וחנוכה שמח 💖

avatar
יוסף (19:19 23.12.2019)

יצא מאוד טעים, ונגמר מאוד מהר 🙂
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
חנוכה שמח!

avatar
יעל (12:29 23.12.2019)

להדלקת נרות אני מכינה כמות די גדולה ( מעל 100), ונתבקשתי להכין טבעוניות. ערכתי ניסוי (מעדיפה שאם לא מוצלח לזרוק 12 לביבות ולא 120(-:) יצאו מצויין. עכשיו אנסה להקפיא ולהפשיר בתנור ….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 23.12.2019)

היי יעל,
כעקרון לא מומלץ להקפיא כל מה שיש בו תפו”א ועדיף לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
אם את מנסה להקפיא אשמח לעדכון איך יצא לאחר הפשרה וחימום (תקפיאי ליום אחד לפחות).
חג חנוכה שמח 🙂

avatar
רונה בלוטמן (15:03 20.12.2019)

שלום,
לילד עם צליאק, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום פירורי לחם?
זה משנה טת הטעם?
תודה,
רונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 21.12.2019)

היי רונה,
תפקיד הקמח הוא לספוח את הנוזלים וקמח שקדים פחות עושה את העבודה.
במתכון הזה ספציפי עדיף להכין בלי קמח בכלל.
במתכוני לביבות אחרים עדיף להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס.

avatar
עמרי יחיה (11:54 16.12.2019)

האמת שבהתחלה הם התפרקו לי…
אין לי מושג למה..
אבל יצא טעים
הוספתי מעט מרק עוף..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 16.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

avatar
חן (09:13 8.12.2019)

היי
האם ניתן להכין את החביבות ולהקפיא לכמה שבועות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 8.12.2019)

לא מומלץ להקפיא.

avatar
שני (21:12 20.03.2019)

ממש טעים!!!! עשיתי בלי ביצה, בתנור, עם פלפל שחור גרוס ובתל סגול מתגורר, תענוג!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 20.03.2019)

מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
פורים שמח!

avatar
עדי (19:07 25.01.2019)

סיימו לי את הקציצות עוד לפני שסיימתי לטגן את כולן 😳
טעים טעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 26.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אורה (17:22 8.12.2018)

יצא מאד טעים!! הוספתי קצת כורכום לטעם וצבע..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 8.12.2018)

נראה מעולה 😍
תודה אורה

avatar
שרון (22:24 5.12.2018)

הכנתי את הלביבות מהמתכון הראשון בתנור ויצא מעולה!
אני מניחה שגם המתכון השני מעולה

תודה <3

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 6.12.2018)

תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

avatar
ענת (19:55 5.12.2018)

היי, נהנית מהאתר כל פעם מחדש!
רוצה להכין כ-50 לביבות טבעוניות. תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 5.12.2018)

היי ענת,
כמויות מומלצות:
4 תפוחי אדמה קלופים מבושלים ומעוכים לפירה
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
2.5 כפיות מלח, כרבע כפית פלפל שחור
חג שמח 🌷

avatar
ענת (07:12 6.12.2018)

תודה, חג שמח🕎

avatar
עידית (22:51 2.12.2018)

היי, אפשרי לעשות את המתכון הראשון ללא הפירורי לחם?

תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 3.12.2018)

אני מניחה שכן.
חג שמח 🌺

avatar
אורנה (15:12 29.11.2018)

יצאו מעולה תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 29.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טיטי (14:27 27.11.2018)

אני חייבת לומר שהכנתי חלק מן המתכונים באתר הם היו טעימים, רציתי לדעת אם אני מוסיפה בטטה האם התיבול משתנה ואייך? והאם עדיף לטגן או לאפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 27.11.2018)

היי,
אם את מוסיפה בטטה קטנה במקום תפוח אדמה אחד אין צורך לשנות שום דבר.
אם את מוסיפה בטטה בנוסף לתפוחי האדמה יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת ולהגדיל את כמות המלח ברבע כפית נוספת.
מבחינת טעם עדיף לטגן.

avatar
הילה (20:46 24.11.2018)

הי,
על איזה חור של הפומפיה לגרר את הבצל? (סליחה על השאלה של מתחילים..)
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 24.11.2018)

מגררת הגסה. מצרפת תמונה.

avatar
מאיה דרור (12:38 23.11.2018)

לביבות פשוט מעולות!!!
סוף סוף מצאתי את המתכון המנצח ללביבות אפויות..אשמח להמלצות לתוספות שניתן לשלב בהן::)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 23.11.2018)

שמחה שאהבת 🙂
אפשר להגיש את הלביבות עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
ניתן לשלב גם כתוספת לכל ארוחה.

avatar
מירב (21:17 18.11.2018)

לא צריך לסחוט נוזלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.11.2018)

מומלץ לסחוט מנוזלים.

avatar
Gali bar ilan (18:51 12.11.2018)

אפרת, הכנתי את הלביבות.. בטעם יצאו מעולות אבל מתפרקות לגמרי.
אחרי שעירבבתי הכל ביחד שמתי את זה בצד וטיגנתי רק אחרי 15-20 דקות. יכול להיות שזה קשור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 12.11.2018)

היי גלי,
אם הכנת את התערובת הראשונה אז יכול להיות שהביצים שאמורות להדביק את התערובת התערבבו עם יתר הנוזלים ושקעו לתחתית הקערה ואז לא נותר מה שידביק את התערובת.

avatar
Gali bar ilan (19:24 12.11.2018)

בגלל שלא טיגנתי ישר או מסיבה אחרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 12.11.2018)

כן, אני מניחה שאם היית מטגנת מיד התערובת היתה יציבה יותר. במידה והתערובת מתפרקת גם אחרי שמטגנים אותה מיד יש להוסיף ביצה נוספת.

avatar
Gali bar ilan (22:06 12.11.2018)

תודה רבה!

avatar
שרה (16:27 12.11.2018)

הכנתי כמה פעמים לביבות תפוחי אדמה עם קמח מצה, כעת אני מחפשת את המתכון ולא מוצאת אותו, מה עלי לעשות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 12.11.2018)

היי שרה,
את זוכרת מה עוד היה בתערובת הלביבות?
דרך אגב, את הקציצות שבמתכון הזה אפשר להכין עם קמח מצה.

avatar
שרה מרים רייזנר (14:03 15.08.2018)

מתכון מעולה (הכנתי את הראשון) סוף סוף הצלחתי להכין לביבות בלי שהתפרקו… הוספתי גם תירס מקופסת שימורים יצא טעים מאד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 15.08.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ליסה (21:04 30.05.2018)

אם אני נגיד רוצה 50 לביבות(בגרסה הקלאסית), מה הכמות לכל המצרכים?
וכמה זמן אפייה בתנור? הוא מתארך?
ורק רוצה להוסיף שרק בזכות האתר שלך אני מבשלת, כל מה שניסיתי מהאתר יוצא טעים, תודה לך! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 31.05.2018)

היי ליסה,
לכמות של 50 קציצות כדאי להכפיל כמויות ב-4 אבל אולי יספיק לך גם אם תכפילי ב-3, תלוי בגודל של הקציצות שתכיני. יש להכפיל גם את כמויות המלח.
זמן האפיה נשאר כמו שהוא.
ותודה, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים 🌷

avatar
תמר (20:19 29.05.2018)

טעים טעים טעים !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 29.05.2018)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

avatar
קרינה (11:32 28.03.2018)

היי אפרת ,
רוצה להכין את הלביבות לחג ללא גלוטן והאם יש אפשרות להכין לפי האפשרות הראשונה רק ללא פירורי לחם? בימקום לבשל לפירה ולימעוך? והאם צריך ליסגור עם מיכסה את הלביבות?או שקמח מצה יתאים בימקום פירורי הלחם? רוצה להכין לערב סדר…
המון תודות;)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 28.03.2018)

היי קרינה,
לדעתי בלי פירורי לחם התערובת לא תתגבש כמו שצריך. לדעתי אפשר לשים קמח מצה במקום.
אם את מטגנת כדאי לכסות לאחר שאת הופכת את הלביבות צד.
חג שמח 🙂

avatar
אתי (10:20 21.12.2017)

תודה על מתכון הלביבות בתנור עשיתי כמות כפולה ולא נשארה לביבה אחת הוספתי רוטב יוגורט שמנת ועירית כולם נהנו

את ואני קיבלנו מחמאות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 21.12.2017)

תודה אתי 🙂
יום נפלא

avatar
גל (10:27 8.03.2018)

אפשר את המתכון לרוטב יוגורט שמנת ועירית? 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 8.03.2018)

היי גל,
גביע יוגורט (200 מ”ל)
2-3 שיני שום כתושות
2 כפות עירית קצוצה דק-דק
מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור

avatar
קרן (07:27 18.12.2017)

הכנתי את הלביבות הטבעוניות לאורחים עם צליאק אבל הוספתי ביצה. היה מאוד טעים, רק כדאי להכין קציצות מעט עבות יותר כדי שלא יתפרק.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 18.12.2017)

תודה קרן, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מרגלית (14:34 17.12.2017)

איך הלביבות הטבעיוניות? שווה את ההשקעה? אני חולה על הלביבות במתכון הרגיל עם ביצים ורוצה להכין לאורחים טבעונייים…

avatar
דבי (12:06 14.12.2017)

איך אפשר לשמר תערובת לכמה שעות לפני טיגון ושלא ישתנה הצבע?

שוב תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 14.12.2017)

היי דבי,
כעקרון אפשר לשמור תפוחי אדמה קלופים בתוך קערה של מים כדי שלא ישחירו אבל אם כבר גירדת את תפוחי האדמה וערבבת עם כל החומרים אז אולי הוספה של כפית מיץ לימון יכולה לעזור.
לגבי לביבות עם תפו”א מגורר דק/מרוסק חי, לא מכירה.

avatar
דבי (12:04 14.12.2017)

בוקר אור,

מכירה לביבות שתפוח אדמה מגורר דק או יותר נכון, מרוסק חי (במעבד מזון)?

תודה רבה!

avatar
דבורה (22:38 11.12.2017)

איזה סוג תפוחי אדמה הכי מתאים לזה?
האם ניתן להכין את התערובת יום קודם ולטגן למחרת?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 11.12.2017)

היי דבורה,
עדיף להכין את התערובת באותו יום.
לגבי סוג תפו”א, לא מאוד משנה אבל יש עדיפות לתפו”א אדום.

avatar
אוסנת (00:03 11.12.2017)

יצא טעים וקריספי… כיף לאכול בלי צרבות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 11.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת ויום נפלא

avatar
רועי ק (12:01 14.10.2017)

יצא אחלה. הוספתי קצת אבקת שום ומעט יותר מלח ממה שכתוב במתכון. קל מאוד להכנה וטעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:34 14.10.2017)

תודה רועי, נראה מעולה 🙂

avatar
נתי (18:26 18.09.2017)

וואו קציצות מעולות בכלום עבודה
הכנתי לבעלי והוא חיסל אותם..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 18.09.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושנה טובה!

avatar
דקלה כ (22:30 14.08.2017)

שלום,
אני רוצה להכין לבתי בת השנה
אולי כדאי להרתיח את תפוא?
מה דעתך?
אני מתכוונת לאפות אותן
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 15.08.2017)

היי דקלה,
כדי שהלביבות יהיו רכות יותר כדאי לבשל את תפוח האדמה במים.
המתכון של לביבות תפוח אדמה וגזר יכולות להתאים לגיל הזה (בלי הציפוי של פירורי הלחם).
יום מקסים 🙂

avatar
elvira (13:32 5.08.2017)

הכנתי לביבות טבעוניות יצא טעים,ללא שינוי במרקם והטעם של הלביבות מהמתכון המקורי.
תודה לך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 5.08.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
Eagle Viking (13:32 23.06.2017)

שלום רב!!
האם אפשר להכין את הלביבות הנעימות בלי פירורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 23.06.2017)

היי,
יש את המתכון השני שהוא ללא פירורי לחם ואפשר להוסיף לו ביצה אחת אם רוצים.
שבת שלום 🙂

avatar
מאיה (16:26 25.05.2017)

היי,
האם ניתן להמיר את פירורי הלחם בשיבולת שועל?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 25.05.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
קארין (16:32 12.04.2017)

שלום ותודה רבה על המתכונים.
רובם יוצאים לי מוצלחים.
במה ניתן במתכון זה להחליף פירורי לחם? הכוונה עכשיו לפסח.
במתכון אחר לביבות תירס- האם ניתן להמיר קמח מצה למצות מרוסקות? מה ההבדל ביניהם?
הכנתי לביבות תירס ולא נדבק כמו שצריך.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 12.04.2017)

היי קארין,
לגבי המתכון הזה אני חושבת שאפשר להמיר את פירורי הלחם ברבע כוס קמח מצות. הטעם לא יהיה זהה לטעם עם פירורי לחם אבל זה מה שיש כרגע 🙂
במתכון של לביבות התירס אפשר לשים בין מצה וחצי ל-2 מצות מפוררות דק (קמח מצה זה מצה מפוררת מאוד דק). אם זה לא נדבק כמו שצריך יכול להיות שדווקא היתה חסרה ביצה.

avatar
קריסטינה (12:31 22.03.2017)

היי יקירה!!! כמה טעים! יאמי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 22.03.2017)

תודה יקירתי 🙂

avatar
יעל לדרפיין (15:04 13.03.2017)

אני מוסיפה למתכון 1 גזר מגורד בפומפייה דקה ,זה מאד משדרג ועל הדרך ילדים מקבלים עוד ירק בריא .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 13.03.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל

avatar
חנוך אברהם (18:12 11.03.2017)

מה אפשר לאכול אם זה ? ?

(תוספות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 11.03.2017)

היי חנוך,
אפשר להגיש עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
שבוע טוב ופורים שמח 🙂

avatar
לירז (04:15 8.01.2017)

היי, אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:47 8.01.2017)

היי לירז,
תפוחי אדמה לא מומלץ להקפיא.

avatar
נטלי מורן (20:06 3.01.2017)

האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 3.01.2017)

היי נטלי,
אפשר אבל מומלץ לשים לפחות תפו”א אחד.
אגב יש מתכון ללביבות בטטה.

avatar
גלית (23:36 1.01.2017)

הכנתי את הגרסה הראשונה, חתכתי במג’ימיקס את התפו”א ואת הבצל יחד לגודל כמו בפומפייה והנחתי את כל התערובת יחד במסננת כדי שהנוזלים ייצאו. יצא ממש ממש טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 2.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית ויום מקסים

avatar
סתיו (18:05 1.01.2017)

טיגנתילמעלה מ15 דק וזה עדין לא מוכן מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.01.2017)

היי סתיו,
אולי הכנת אותן עבות? כדאי להנמיך לאש נמוכה ולכסות את המחבת.

avatar
מירה (13:22 29.12.2016)

אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 29.12.2016)

היי מירה,
את מתכוונת למתכון הזה? אין קורנפלור במתכון.

avatar
שחר (20:59 27.12.2016)

מתה על האתר שלך! אין מתכון שלך שלא מצליח 🙂
מוסיפה לרשימה שלי גם את המתכון הזה
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:59 27.12.2016)

תודה שחר! כיף לשמוע.
חג שמח 🙂

avatar
אנה (12:53 27.12.2016)

הכנתי השבוע למסיבה של הילדים לביבות .
יש אצלנו ילדים עם צליאק ,הכנתי לביבות ללא גלוטן.
השתמשתי בקורנפלור קונדיטור ללא גלוטן ויצא נפלא,אין הבדל בטעם.

avatar
אנה (12:55 27.12.2016)

כלומר ,הכנתי רגיל (תפו”א בצל במג’ימיקס) ,ביצים מלח פלפל קורנפלור.
בלי בישול מוקדם של התפו”א

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 27.12.2016)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף וחג שמח!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות