זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 10 לביבות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים גס בפומפיה
300 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (*ניתן להשתמש בברוקולי משקית קפואה ולחלוט דקה במים רותחים או בפרחי ברוקולי טריים שבושלו במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך).
חצי בצל בינוני מגורד
כף שמן זית
2 ביצים גדולות
4 כפות גדושות פירורי לחם (או 3 כפות גדושות קמח תפו”א – לרגישים לגלוטן או בפסח)
כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
*ניתן להוסיף חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מערבבים את כל החומרים בקערה.
-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעודפי נוזלים ומניחים על נייר האפיה המשומן. משטחים מעט כל קציצה.
-מברישים/מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור כ-25 דקות.
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- זוקיני בתנור |
- לביבות ברוקולי וחומוס
היי אפרת
קמח כוסמין 70 אחוז מלא יסתדר פה במקום פירורי הלחם ?
תודה מראש על המענה .
כן
אפרת, מכינה כל פעם את המתכון ומאד נהנית. הפעם, בגלל פסח, החלפתי את פירורי הלחם בקמח תפו”א, והלביבות יצאו חומות מבחוץ אבל נוזליות מבפנים. יש משהו לעשות או שהלכו הלביבות?
היי דנה,
אפשר להחזיר לאפייה עד שהלביבות יאפו גם מבפנים.
מציעה לאפות על 160-170 על מנת שהלביבות לא יישרפו מבחוץ.
בהצלחה!
יצא מדהים!!
כרגיל.. כמו כל המתכונים שלך!
(ישר הכפלתי כמויות😅)
תודה רבה❤
אהה.. ושמתי קוואקר במקום פירורי לחם
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
איזה מתכון מדהים!
שמתי בצל מטוגן, בטעות קצת יותר מדי ברוקולי וגם קמח שקדים במקום פ.לחם.
יצא ממש טעים. הגבינה בהחלט הוסיפה.
נראה מהמם! שמחה מאד שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף❤
יצא מעדן! תודה רבה אפרת אני נהנית לנסות עוד ועוד מתכונים מהאתר וכולם מוצלחים!
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה❤
האם יש דרך נכונה לסחוט נוזלים ולא בין הידיים?
היי יעל,
חושבת שאפשר לפני יצירת הלביבות להשאיר את הירקות המגורדים במסננת, או להניח בחיתול בד ולסחוט היטב כדי להיפטר מהנוזלים.
טעייייייים!
שמחה שאהבת אורטל 🌸
יצא ממש מעולה! במקום קישואים השתמשתי בזוקיני, ברוקולי טרי מאודה, בצל השמטתי ויצא פשוט מושלם, נזלל!
שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון
שלום, האם אפשר לבשל את הבלילה על מחבת? בדומה למתכון של פשטידת תפוחי אדמה בבישול מהיר במחבת לפסח? אם כן, לחלק את הבלילה לשתיים?
אני מניחה שאפשר עם מכסה.
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולשמן אותה לפני.
לגבי החלוקה, תראי לפי כמות הבלילה שיוצאת ולפי גודל המחבת שיש לך.
תודה!
אין לנו מכסה… איזה גובה של בלילה היית ממליצה לשים במחבת אם אין לנו מכסה? (אילוצי פסח 🙂 )
אז שהבלילה תהיה נמוכה (עד 1.5 ס”מ) או שאם יש לך סיר כשר לפסח בקוטר של המחבת, תשתמשי במכסה שלו.
היי! האם אפשר לשדרג עם בשר או עוף טחון?
היי רותם,
אפשק להכין את המתכון הזה – קציצות עוף עם קישואים ולהוסיף גם ברוקולי.
הי אפרת, באיזה שלב סוחטים את התערובת? לפני שמערבבים את הירקות עם הביצים, קמח , שמן וכו, או לאחר שמערבבים את הכל? תודה.
לפני שמערבבים עם יתר החומרים.
תודה. יצא מעולה, הכנתי עם גזר במקום קישוא, ועם קמח עדשים במקום פירורי לחם.
מעולה 🙂
תודה מיכל
אפרת, חנוכה שמח!!
אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים- ברוקולי, כרובית וגזר גמדי?
חג שמח ❤️
כן, אפשר. לדעתי חצי שקית אמורה להספיק (400 ג’). יש להפשיר קצת את הירקות ולקצוץ אותם דק עם סכין.
הכנתי עם הירקות הקפואים. יצא מוצלח ביותר!
תודה שחזרת לעדכן!
שלום אפרת.
במה אפשר להחליף את הברוקולי?
תודה רבה
היי אסתר,
אפשר לשים גזר בינוני מגורד או תפוח אדמה בינוני-קטן מגורד.
שבוע נפלא 🌺
האפ אפשר להכין את הבלילה מראש ולאפות לפני הארוחה?
כן. את הנוזלים כדאי לסנן מעט לפני שיוצרים לביבות ואופים.
יצא מעולה, במקום בצל מגורד שמתי בצל מטוגן
נראה מעולה 🙂
תודה לילך.
היי אפרת, תודה על המענה והסבלנות 🙂
רציתי לדעת, אם אני מחליפה את הקישואים בפטריות, בכמה פטריות אצטרך להשתמש?
בערך חצי סלסלת פטריות.
תודה!
הי,לא אוכלת גלוטן או כל קמח כלשהו(גם ללא גלוטן) אפשר להכין רק קישואים+ גבינה+ ביצים? תודה
וברוקולי כמובן
היי נורית,
בגלל שהקישואים מפרישים המון נוזלים עדיף שיהיה איזשהו קמח שיספח את הנוזלים האלה.
יש פשטידת ברוקולי וכרובית שניתן להכין ללא קמח ועדיין יוצא מוצלח.
היי אפרת 🙂
אפשר להשתמש בקמח טף במקום פירורי לחם?
ועוד שאלה, האם ניתן להחליף את הקישואים בפטריות ועדיין יצא טוב? 🙂
היי שרון,
לגבי קמח טף, לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
לגבי הפטריות, אפשר אבל יהיה צורך לקצוץ אותן דק ולטגן אותן קודם במחבת כ-7 דקות עד שהן יפשירו נוזלים ויצטמצמו ואז לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. מומלץ גם להוסיף בצל קטן-בינוני מטוגן.
אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת.
תודה רבה לך על המענה.
התכוונת ללהוסיף בצל מטוגן בנוסף לחצי הבצל המגורד?
במקום הבצק המגורד.
יום מקסים 🙂
היי רוצה להכין את זה. ורציתי שהם יצאו קצת יותר יפים.
חשבתי על תשים בתבנית כזאת? אם זה אפשרי אז אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו במתכון?
והכנתי השבוע את המרק גריסים והוספתי שוקיים. יצא מעדןן !!!
היי לאה,
אפשר להכין בתבנית הזאת. חשוב רק לשמן היטב את השקעים ולמלא עד גובה 1-1.5 ס”מ, שלא יהיו עבות מידי כדי שיאפו כמו שצריך מבפנים.
שמחה שמרק הגריסים יצא טעים 🙂
הי אפרת,
עשיתי היום את המתכון. הכפלתי כמויות ועשיתי מחצי פשטידה
וחצי בתבנית סיליקון עם שקעים (הוספתי גם ביצה כהמלצתך באחת התגובות)
יצא ממש ממש טעים
הקטנות שלי ממש אהבו שזה בשבילי מבחן הטעימה האמיתי.
רציתי להגיד גם שתודה שאת מציינת כמות מומלצת של מלח כי אני אף פעם לא יודעת כמה לשים.
בקיצור, תודה על ארוחת ערב טעימה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
אפשר להוסיף טחינה במקום הקמח?
לא בטוחה. אפשר להמיר בקוואקר או קמח תפו”א.
האם אפשר לוותר על פירורי לחם
היי גלית,
אם את מצליחה להכין לביבות מבלי שהן יתפרקו אז אין בעיה אבל אם התערובת מתפרקת אז כדאי לשים לפחות קמח תפוחי אדמה כדי לייצב אותה.
הכנתי עם קישואים בלבד ויצא מעולה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
הי,
מספר שאלות…
האם אפשר לאפות כפשטידה ולא כלביבות,ואם כן,האם צריך לשנות משהו במתכון?
שנה טובה!
היי מירי,
אני חושבת שאפשר לאפות כפשטידה, רצוי להכין כפשטידות אישיות בתבניות מאפינס.
לדעתי כדאי להוסיף ביצה נוספת.
שנה טובה 🙂
מה דעתך על החלפת הגבינה הצהובה עם קצת לבן/יוגורט, אני חושבת שגם זה יצא טעים.
אגב, הקישור של העוגה עם קרם קפואה לא בסדר, הוא מביא אותי לאוסף הלביבות, שזה נהדר אבל אני רוצה גם עוגה.
היי ציפי,
נשמע לי שיכול לצאת טעים.
לגבי הקישור, אצלי הוא עובד תקין. נסי ללחוץ עליו שוב ועדכני אותי אם עדין יש בעיה – עוגת קרם קפואה.
דרך אגב מאיפה ניסית להכנס ללינק? מהמתכונים החדשים בעמודה ימנית או ממקום אחר?
נשמע ממש טוב 🙂
מוזר שזה מופיע תחת מתכונים ל”פסח” ואת אומרת לשים פרורי לחם…….:/
היי שיבולת, חג שמח 🙂
בפסח יש אפשרות לשים 3 כפות קמח תפוח אדמה במקום פירורי לחם (רשום בסוגריים).
היי אפרת,
אם אני משתמשת בברוקולי טרי, כמה זה 300 גרם בערך? (בכוסות)
היי לילך,
לדעתי זה בסביבות ראש ברוקולי אחד טרי בגודל קטן-בינוני. את צריכה לפרק ממנו את הפרחים ולהשתמש רק בהם.
החלפתי את הקישואים בגזרים, יצא מדהים!!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ניסיתי ויצא נהדר!!! הילדה טרפה בכיף וגם שאר בני המשפחה
שמחה לשמוע!
תודה אסנת ויום נפלא 🙂
גירסה טיבעונית ללא ביצים יש?
היי עדי,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים תפו”א בינוני מבושל ומעוך עם מזלג כדי להדביק את המרכיבים. בכל אופן, גם אם לפני האפיה הלביבות מעט מתפרקות, הן מתייצבות לאחר האפיה.
בהצלחה 😉
על מנת להימנע מביצים ניתן להשתמש בקמח חומוס אותו קונים בבית טבע.
טובות!!
רק לזכור לסחוט טוב טוב את מילית לפני הטיגון
תודה סילביה 🙂
יצא מעולה… ממש תודה!!
החלפתי את הקמח בקמח שקדים וכדיין כל כך טעים ועדין.
תהיתי איזה רוטב עדין ניתן להכין לזה שהוא לא רוטב עגנבהיות… אלא עדין כמו הקציצות
היי אילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שיותר מתאים עם זה איזה מטבל למשל כמו מטבל יוגורט או רוטב אלף האיים.
מטבל יוגורט: מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.
היי, אפרת
הכנתי את הלביבות ויצאו טעימות מאד. האם ניתן להקפיא אותן?
תודה
היי יהודית,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני מניחה שאפשר להקפיא אותן.
ניסיתי את המתכון של הסצ׳ואן ( חזה עוף מוקפץ עם פלפלים פיקנטי) וייצא מדהים! תודה יקרה על אתר נפלא.
תודה נדין, שמחה לשמוע 🙂
שיהיה לך יום נפלא!
המתכונים שלך נהדרים תודה
תודה אורנה 🙂
היי יקירה,הכנתי פעמיים תוך יומיים ופשוט נחטפו עד האחרון!!הוספתי גבינה כפי שהצעת ויצא כל כך טעים!
תודה רבה על אתר מדהים שמגוון לי המטבח בכל פעם מחדש❤️❤️
תודה הילה! איזה כיף לשמוע 🙂
יום נפלא
הי,
תודה על האתר המושלם. את עושה ממני טבחית 🙂
שאלה – האם ניתן להחליף קמח תפו״א בקמח רגיל או קח אורז ואם כן, באילו כמויות?
תודה !
היי עדי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי הלביבות, אני מניחה שאפשר. גם קמח רגיל וגם קצח אורז יכולים להשתלב. בשני המקרים כמות של 3 כפות גדושות.
שבת שלום!
אני משתמשת הרבה בכרישה שהיא גם בריאה מאוד. ולעתים מוסיפה אגוזי מלך כתושים שמוסיפים טעם מיוחד.
נשמע מעולה 🙂
באיזה ירק אפשר להחליף את הקישואים?
היי אורטל,
אפשר להמיר בגזר, תפו”א או כרובית.
למי שלא אוהב קישואים, למשל אני, י שאפשרות לשים ירק אחרי ? אולי גזר? אולי תפו”א ?
היי יעקב,
אפשר לשים גזר או תפו”א במקום הקישואים.
יום נפלא 🙂