שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים גס בפומפיה

300 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (*ניתן להשתמש בברוקולי משקית קפואה ולחלוט דקה במים רותחים או בפרחי ברוקולי טריים שבושלו במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך).

חצי בצל בינוני מגורד

כף שמן זית

2 ביצים גדולות

4 כפות גדושות פירורי לחם (או 3 כפות גדושות קמח תפו”א – לרגישים לגלוטן או בפסח)

כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*ניתן להוסיף חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעודפי נוזלים ומניחים על נייר האפיה המשומן. משטחים מעט כל קציצה.

-מברישים/מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

לביבות קישואים וברוקולי

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי שוקולד לילדים
חזה עוף מוקפץ

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חני (21:47 18.07.2021)

יצא מעדן! תודה רבה אפרת אני נהנית לנסות עוד ועוד מתכונים מהאתר וכולם מוצלחים!

מתכונים ב-10 דקות (22:44 18.07.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה❤

יעל (14:24 24.02.2021)

האם יש דרך נכונה לסחוט נוזלים ולא בין הידיים?

מתכונים ב-10 דקות (16:15 24.02.2021)

היי יעל,
חושבת שאפשר לפני יצירת הלביבות להשאיר את הירקות המגורדים במסננת, או להניח בחיתול בד ולסחוט היטב כדי להיפטר מהנוזלים.

אורטל (08:12 10.12.2020)

טעייייייים!

מתכונים ב-10 דקות (10:11 10.12.2020)

שמחה שאהבת אורטל 🌸

סיון יושעי (18:58 12.10.2020)

יצא ממש מעולה! במקום קישואים השתמשתי בזוקיני, ברוקולי טרי מאודה, בצל השמטתי ויצא פשוט מושלם, נזלל!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:46 13.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון

אסתי (23:12 1.04.2020)

שלום, האם אפשר לבשל את הבלילה על מחבת? בדומה למתכון של פשטידת תפוחי אדמה בבישול מהיר במחבת לפסח? אם כן, לחלק את הבלילה לשתיים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 2.04.2020)

אני מניחה שאפשר עם מכסה.
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולשמן אותה לפני.
לגבי החלוקה, תראי לפי כמות הבלילה שיוצאת ולפי גודל המחבת שיש לך.

אסתי (21:59 9.04.2020)

תודה!
אין לנו מכסה… איזה גובה של בלילה היית ממליצה לשים במחבת אם אין לנו מכסה? (אילוצי פסח 🙂 )

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 9.04.2020)

אז שהבלילה תהיה נמוכה (עד 1.5 ס”מ) או שאם יש לך סיר כשר לפסח בקוטר של המחבת, תשתמשי במכסה שלו.

רותם (10:18 21.03.2020)

היי! האם אפשר לשדרג עם בשר או עוף טחון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 21.03.2020)

היי רותם,
אפשק להכין את המתכון הזה – קציצות עוף עם קישואים ולהוסיף גם ברוקולי.

מיכל (19:37 30.10.2019)

הי אפרת, באיזה שלב סוחטים את התערובת? לפני שמערבבים את הירקות עם הביצים, קמח , שמן וכו, או לאחר שמערבבים את הכל? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 31.10.2019)

לפני שמערבבים עם יתר החומרים.

מיכל (09:16 31.10.2019)

תודה. יצא מעולה, הכנתי עם גזר במקום קישוא, ועם קמח עדשים במקום פירורי לחם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 31.10.2019)

מעולה 🙂
תודה מיכל

שרי (22:43 4.12.2018)

אפרת, חנוכה שמח!!
אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים- ברוקולי, כרובית וגזר גמדי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 5.12.2018)

חג שמח ❤️
כן, אפשר. לדעתי חצי שקית אמורה להספיק (400 ג’). יש להפשיר קצת את הירקות ולקצוץ אותם דק עם סכין.

שרי (18:08 13.12.2018)

הכנתי עם הירקות הקפואים. יצא מוצלח ביותר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 13.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן!

אסתר (23:14 20.10.2018)

שלום אפרת.
במה אפשר להחליף את הברוקולי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 21.10.2018)

היי אסתר,
אפשר לשים גזר בינוני מגורד או תפוח אדמה בינוני-קטן מגורד.
שבוע נפלא 🌺

דנה (02:06 19.06.2018)

האפ אפשר להכין את הבלילה מראש ולאפות לפני הארוחה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 19.06.2018)

כן. את הנוזלים כדאי לסנן מעט לפני שיוצרים לביבות ואופים.

לילך (20:35 27.05.2018)

יצא מעולה, במקום בצל מגורד שמתי בצל מטוגן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 27.05.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה לילך.

שרון (14:19 15.02.2018)

היי אפרת, תודה על המענה והסבלנות 🙂
רציתי לדעת, אם אני מחליפה את הקישואים בפטריות, בכמה פטריות אצטרך להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 15.02.2018)

בערך חצי סלסלת פטריות.

שרון (17:30 15.02.2018)

תודה!

נורית (11:06 15.02.2018)

הי,לא אוכלת גלוטן או כל קמח כלשהו(גם ללא גלוטן) אפשר להכין רק קישואים+ גבינה+ ביצים? תודה

נורית (11:08 15.02.2018)

וברוקולי כמובן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 15.02.2018)

היי נורית,
בגלל שהקישואים מפרישים המון נוזלים עדיף שיהיה איזשהו קמח שיספח את הנוזלים האלה.
יש פשטידת ברוקולי וכרובית שניתן להכין ללא קמח ועדיין יוצא מוצלח.

שרון (15:09 14.02.2018)

היי אפרת 🙂
אפשר להשתמש בקמח טף במקום פירורי לחם?

שרון (15:14 14.02.2018)

ועוד שאלה, האם ניתן להחליף את הקישואים בפטריות ועדיין יצא טוב? 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 14.02.2018)

היי שרון,
לגבי קמח טף, לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
לגבי הפטריות, אפשר אבל יהיה צורך לקצוץ אותן דק ולטגן אותן קודם במחבת כ-7 דקות עד שהן יפשירו נוזלים ויצטמצמו ואז לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. מומלץ גם להוסיף בצל קטן-בינוני מטוגן.
אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת.

שרון (22:57 14.02.2018)

תודה רבה לך על המענה.
התכוונת ללהוסיף בצל מטוגן בנוסף לחצי הבצל המגורד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 15.02.2018)

במקום הבצק המגורד.
יום מקסים 🙂

לאה (20:16 8.02.2018)

היי רוצה להכין את זה. ורציתי שהם יצאו קצת יותר יפים.
חשבתי על תשים בתבנית כזאת? אם זה אפשרי אז אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו במתכון?

והכנתי השבוע את המרק גריסים והוספתי שוקיים. יצא מעדןן !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 8.02.2018)

היי לאה,
אפשר להכין בתבנית הזאת. חשוב רק לשמן היטב את השקעים ולמלא עד גובה 1-1.5 ס”מ, שלא יהיו עבות מידי כדי שיאפו כמו שצריך מבפנים.
שמחה שמרק הגריסים יצא טעים 🙂

כרמית (19:49 21.12.2017)

הי אפרת,
עשיתי היום את המתכון. הכפלתי כמויות ועשיתי מחצי פשטידה
וחצי בתבנית סיליקון עם שקעים (הוספתי גם ביצה כהמלצתך באחת התגובות)
יצא ממש ממש טעים
הקטנות שלי ממש אהבו שזה בשבילי מבחן הטעימה האמיתי.
רציתי להגיד גם שתודה שאת מציינת כמות מומלצת של מלח כי אני אף פעם לא יודעת כמה לשים.
בקיצור, תודה על ארוחת ערב טעימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 21.12.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

ציפי (10:39 14.12.2017)

אפשר להוסיף טחינה במקום הקמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 14.12.2017)

לא בטוחה. אפשר להמיר בקוואקר או קמח תפו”א.

גלית (09:41 11.12.2017)

האם אפשר לוותר על פירורי לחם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 11.12.2017)

היי גלית,
אם את מצליחה להכין לביבות מבלי שהן יתפרקו אז אין בעיה אבל אם התערובת מתפרקת אז כדאי לשים לפחות קמח תפוחי אדמה כדי לייצב אותה.

יאמי (14:41 4.10.2017)

הכנתי עם קישואים בלבד ויצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 4.10.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

מירי (17:55 18.09.2017)

הי,
מספר שאלות…
האם אפשר לאפות כפשטידה ולא כלביבות,ואם כן,האם צריך לשנות משהו במתכון?

שנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2017)

היי מירי,
אני חושבת שאפשר לאפות כפשטידה, רצוי להכין כפשטידות אישיות בתבניות מאפינס.
לדעתי כדאי להוסיף ביצה נוספת.
שנה טובה 🙂

ציפי (13:59 14.07.2017)

מה דעתך על החלפת הגבינה הצהובה עם קצת לבן/יוגורט, אני חושבת שגם זה יצא טעים.
אגב, הקישור של העוגה עם קרם קפואה לא בסדר, הוא מביא אותי לאוסף הלביבות, שזה נהדר אבל אני רוצה גם עוגה.

מתכונים ב-10 דקות (14:52 14.07.2017)

היי ציפי,
נשמע לי שיכול לצאת טעים.
לגבי הקישור, אצלי הוא עובד תקין. נסי ללחוץ עליו שוב ועדכני אותי אם עדין יש בעיה – עוגת קרם קפואה.
דרך אגב מאיפה ניסית להכנס ללינק? מהמתכונים החדשים בעמודה ימנית או ממקום אחר?

שיבולת (10:03 12.04.2017)

נשמע ממש טוב 🙂

מוזר שזה מופיע תחת מתכונים ל”פסח” ואת אומרת לשים פרורי לחם…….:/

מתכונים ב-10 דקות (10:45 12.04.2017)

היי שיבולת, חג שמח 🙂
בפסח יש אפשרות לשים 3 כפות קמח תפוח אדמה במקום פירורי לחם (רשום בסוגריים).

לילך (10:50 21.12.2016)

היי אפרת,
אם אני משתמשת בברוקולי טרי, כמה זה 300 גרם בערך? (בכוסות)

מתכונים ב-10 דקות (12:09 21.12.2016)

היי לילך,
לדעתי זה בסביבות ראש ברוקולי אחד טרי בגודל קטן-בינוני. את צריכה לפרק ממנו את הפרחים ולהשתמש רק בהם.

אופיר (13:30 16.11.2016)

החלפתי את הקישואים בגזרים, יצא מדהים!!

מתכונים ב-10 דקות (13:30 16.11.2016)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אסנת (12:15 10.11.2016)

ניסיתי ויצא נהדר!!! הילדה טרפה בכיף וגם שאר בני המשפחה

מתכונים ב-10 דקות (12:36 10.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אסנת ויום נפלא 🙂

עדי (21:07 7.10.2016)

גירסה טיבעונית ללא ביצים יש?

מתכונים ב-10 דקות (10:56 8.10.2016)

היי עדי,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים תפו”א בינוני מבושל ומעוך עם מזלג כדי להדביק את המרכיבים. בכל אופן, גם אם לפני האפיה הלביבות מעט מתפרקות, הן מתייצבות לאחר האפיה.
בהצלחה 😉

טובה טפר (16:39 24.03.2017)

על מנת להימנע מביצים ניתן להשתמש בקמח חומוס אותו קונים בבית טבע.

סילביה כהן (11:47 6.09.2016)

טובות!!
רק לזכור לסחוט טוב טוב את מילית לפני הטיגון

מתכונים ב-10 דקות (11:51 6.09.2016)

תודה סילביה 🙂

אילה (23:06 25.08.2016)

יצא מעולה… ממש תודה!!
החלפתי את הקמח בקמח שקדים וכדיין כל כך טעים ועדין.
תהיתי איזה רוטב עדין ניתן להכין לזה שהוא לא רוטב עגנבהיות… אלא עדין כמו הקציצות

מתכונים ב-10 דקות (23:41 25.08.2016)

היי אילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שיותר מתאים עם זה איזה מטבל למשל כמו מטבל יוגורט או רוטב אלף האיים.
מטבל יוגורט: מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.

יהודית (17:14 25.08.2016)

היי, אפרת
הכנתי את הלביבות ויצאו טעימות מאד. האם ניתן להקפיא אותן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:52 25.08.2016)

היי יהודית,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני מניחה שאפשר להקפיא אותן.

Nadin (23:12 24.08.2016)

ניסיתי את המתכון של הסצ׳ואן ( חזה עוף מוקפץ עם פלפלים פיקנטי) וייצא מדהים! תודה יקרה על אתר נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (08:18 25.08.2016)

תודה נדין, שמחה לשמוע 🙂
שיהיה לך יום נפלא!

ליבני אורנה (12:23 23.08.2016)

המתכונים שלך נהדרים תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:24 23.08.2016)

תודה אורנה 🙂

הילה ביטון-מלוורטי (22:31 21.08.2016)

היי יקירה,הכנתי פעמיים תוך יומיים ופשוט נחטפו עד האחרון!!הוספתי גבינה כפי שהצעת ויצא כל כך טעים!
תודה רבה על אתר מדהים שמגוון לי המטבח בכל פעם מחדש❤️❤️

מתכונים ב-10 דקות (09:42 22.08.2016)

תודה הילה! איזה כיף לשמוע 🙂
יום נפלא

עדי (14:26 19.08.2016)

הי,
תודה על האתר המושלם. את עושה ממני טבחית 🙂
שאלה – האם ניתן להחליף קמח תפו״א בקמח רגיל או קח אורז ואם כן, באילו כמויות?

תודה !

מתכונים ב-10 דקות (16:30 19.08.2016)

היי עדי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי הלביבות, אני מניחה שאפשר. גם קמח רגיל וגם קצח אורז יכולים להשתלב. בשני המקרים כמות של 3 כפות גדושות.
שבת שלום!

אורית (14:39 18.08.2016)

אני משתמשת הרבה בכרישה שהיא גם בריאה מאוד. ולעתים מוסיפה אגוזי מלך כתושים שמוסיפים טעם מיוחד.

מתכונים ב-10 דקות (15:13 18.08.2016)

נשמע מעולה 🙂

אורטל (10:24 18.08.2016)

באיזה ירק אפשר להחליף את הקישואים?

מתכונים ב-10 דקות (11:34 18.08.2016)

היי אורטל,
אפשר להמיר בגזר, תפו”א או כרובית.

יעקב (09:22 18.08.2016)

למי שלא אוהב קישואים, למשל אני, י שאפשרות לשים ירק אחרי ? אולי גזר? אולי תפו”א ?

מתכונים ב-10 דקות (11:30 18.08.2016)

היי יעקב,
אפשר לשים גזר או תפו”א במקום הקישואים.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.