זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים גס בפומפיה

300 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (*ניתן להשתמש בברוקולי משקית קפואה ולחלוט דקה במים רותחים או בפרחי ברוקולי טריים שבושלו במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך).

חצי בצל בינוני מגורד

כף שמן זית

2 ביצים גדולות

4 כפות גדושות פירורי לחם (או 3 כפות גדושות קמח תפו”א – לרגישים לגלוטן או בפסח)

כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*ניתן להוסיף חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעודפי נוזלים ומניחים על נייר האפיה המשומן. משטחים מעט כל קציצה.

-מברישים/מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

לביבות קישואים וברוקולי

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי שוקולד לילדיםכדורי שוקולד לילדים
חזה עוף מוקפץ חזה עוף מוקפץ
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דנה (21:38 14.04.2022)

אפרת, מכינה כל פעם את המתכון ומאד נהנית. הפעם, בגלל פסח, החלפתי את פירורי הלחם בקמח תפו”א, והלביבות יצאו חומות מבחוץ אבל נוזליות מבפנים. יש משהו לעשות או שהלכו הלביבות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 14.04.2022)

היי דנה,
אפשר להחזיר לאפייה עד שהלביבות יאפו גם מבפנים.
מציעה לאפות על 160-170 על מנת שהלביבות לא יישרפו מבחוץ.
בהצלחה!

avatar
אפרת (20:17 22.03.2022)

יצא מדהים!!
כרגיל.. כמו כל המתכונים שלך!
(ישר הכפלתי כמויות😅)
תודה רבה❤

avatar
אפרת (20:18 22.03.2022)

אהה.. ושמתי קוואקר במקום פירורי לחם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 22.03.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אורטל (17:52 11.10.2021)

איזה מתכון מדהים!
שמתי בצל מטוגן, בטעות קצת יותר מדי ברוקולי וגם קמח שקדים במקום פ.לחם.
יצא ממש טעים. הגבינה בהחלט הוסיפה.

לביבות קישואים וברוקולי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 11.10.2021)

נראה מהמם! שמחה מאד שיצא מוצלח, ותודה על השיתוף❤

avatar
חני (21:47 18.07.2021)

יצא מעדן! תודה רבה אפרת אני נהנית לנסות עוד ועוד מתכונים מהאתר וכולם מוצלחים!

לביבות קישואים וברוקולי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:44 18.07.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה❤

avatar
יעל (14:24 24.02.2021)

האם יש דרך נכונה לסחוט נוזלים ולא בין הידיים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 24.02.2021)

היי יעל,
חושבת שאפשר לפני יצירת הלביבות להשאיר את הירקות המגורדים במסננת, או להניח בחיתול בד ולסחוט היטב כדי להיפטר מהנוזלים.

avatar
אורטל (08:12 10.12.2020)

טעייייייים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 10.12.2020)

שמחה שאהבת אורטל 🌸

avatar
סיון יושעי (18:58 12.10.2020)

יצא ממש מעולה! במקום קישואים השתמשתי בזוקיני, ברוקולי טרי מאודה, בצל השמטתי ויצא פשוט מושלם, נזלל!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:46 13.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון

avatar
אסתי (23:12 1.04.2020)

שלום, האם אפשר לבשל את הבלילה על מחבת? בדומה למתכון של פשטידת תפוחי אדמה בבישול מהיר במחבת לפסח? אם כן, לחלק את הבלילה לשתיים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 2.04.2020)

אני מניחה שאפשר עם מכסה.
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולשמן אותה לפני.
לגבי החלוקה, תראי לפי כמות הבלילה שיוצאת ולפי גודל המחבת שיש לך.

avatar
אסתי (21:59 9.04.2020)

תודה!
אין לנו מכסה… איזה גובה של בלילה היית ממליצה לשים במחבת אם אין לנו מכסה? (אילוצי פסח 🙂 )

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 9.04.2020)

אז שהבלילה תהיה נמוכה (עד 1.5 ס”מ) או שאם יש לך סיר כשר לפסח בקוטר של המחבת, תשתמשי במכסה שלו.

avatar
רותם (10:18 21.03.2020)

היי! האם אפשר לשדרג עם בשר או עוף טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 21.03.2020)

היי רותם,
אפשק להכין את המתכון הזה – קציצות עוף עם קישואים ולהוסיף גם ברוקולי.

avatar
מיכל (19:37 30.10.2019)

הי אפרת, באיזה שלב סוחטים את התערובת? לפני שמערבבים את הירקות עם הביצים, קמח , שמן וכו, או לאחר שמערבבים את הכל? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 31.10.2019)

לפני שמערבבים עם יתר החומרים.

avatar
מיכל (09:16 31.10.2019)

תודה. יצא מעולה, הכנתי עם גזר במקום קישוא, ועם קמח עדשים במקום פירורי לחם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 31.10.2019)

מעולה 🙂
תודה מיכל

avatar
שרי (22:43 4.12.2018)

אפרת, חנוכה שמח!!
אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים- ברוקולי, כרובית וגזר גמדי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 5.12.2018)

חג שמח ❤️
כן, אפשר. לדעתי חצי שקית אמורה להספיק (400 ג’). יש להפשיר קצת את הירקות ולקצוץ אותם דק עם סכין.

avatar
שרי (18:08 13.12.2018)

הכנתי עם הירקות הקפואים. יצא מוצלח ביותר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 13.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אסתר (23:14 20.10.2018)

שלום אפרת.
במה אפשר להחליף את הברוקולי?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 21.10.2018)

היי אסתר,
אפשר לשים גזר בינוני מגורד או תפוח אדמה בינוני-קטן מגורד.
שבוע נפלא 🌺

avatar
דנה (02:06 19.06.2018)

האפ אפשר להכין את הבלילה מראש ולאפות לפני הארוחה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 19.06.2018)

כן. את הנוזלים כדאי לסנן מעט לפני שיוצרים לביבות ואופים.

avatar
לילך (20:35 27.05.2018)

יצא מעולה, במקום בצל מגורד שמתי בצל מטוגן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 27.05.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה לילך.

avatar
שרון (14:19 15.02.2018)

היי אפרת, תודה על המענה והסבלנות 🙂
רציתי לדעת, אם אני מחליפה את הקישואים בפטריות, בכמה פטריות אצטרך להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 15.02.2018)

בערך חצי סלסלת פטריות.

avatar
שרון (17:30 15.02.2018)

תודה!

avatar
נורית (11:06 15.02.2018)

הי,לא אוכלת גלוטן או כל קמח כלשהו(גם ללא גלוטן) אפשר להכין רק קישואים+ גבינה+ ביצים? תודה

avatar
נורית (11:08 15.02.2018)

וברוקולי כמובן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 15.02.2018)

היי נורית,
בגלל שהקישואים מפרישים המון נוזלים עדיף שיהיה איזשהו קמח שיספח את הנוזלים האלה.
יש פשטידת ברוקולי וכרובית שניתן להכין ללא קמח ועדיין יוצא מוצלח.

avatar
שרון (15:09 14.02.2018)

היי אפרת 🙂
אפשר להשתמש בקמח טף במקום פירורי לחם?

avatar
שרון (15:14 14.02.2018)

ועוד שאלה, האם ניתן להחליף את הקישואים בפטריות ועדיין יצא טוב? 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 14.02.2018)

היי שרון,
לגבי קמח טף, לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
לגבי הפטריות, אפשר אבל יהיה צורך לקצוץ אותן דק ולטגן אותן קודם במחבת כ-7 דקות עד שהן יפשירו נוזלים ויצטמצמו ואז לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. מומלץ גם להוסיף בצל קטן-בינוני מטוגן.
אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת.

avatar
שרון (22:57 14.02.2018)

תודה רבה לך על המענה.
התכוונת ללהוסיף בצל מטוגן בנוסף לחצי הבצל המגורד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 15.02.2018)

במקום הבצק המגורד.
יום מקסים 🙂

avatar
לאה (20:16 8.02.2018)

היי רוצה להכין את זה. ורציתי שהם יצאו קצת יותר יפים.
חשבתי על תשים בתבנית כזאת? אם זה אפשרי אז אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו במתכון?

והכנתי השבוע את המרק גריסים והוספתי שוקיים. יצא מעדןן !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 8.02.2018)

היי לאה,
אפשר להכין בתבנית הזאת. חשוב רק לשמן היטב את השקעים ולמלא עד גובה 1-1.5 ס”מ, שלא יהיו עבות מידי כדי שיאפו כמו שצריך מבפנים.
שמחה שמרק הגריסים יצא טעים 🙂

avatar
כרמית (19:49 21.12.2017)

הי אפרת,
עשיתי היום את המתכון. הכפלתי כמויות ועשיתי מחצי פשטידה
וחצי בתבנית סיליקון עם שקעים (הוספתי גם ביצה כהמלצתך באחת התגובות)
יצא ממש ממש טעים
הקטנות שלי ממש אהבו שזה בשבילי מבחן הטעימה האמיתי.
רציתי להגיד גם שתודה שאת מציינת כמות מומלצת של מלח כי אני אף פעם לא יודעת כמה לשים.
בקיצור, תודה על ארוחת ערב טעימה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 21.12.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

avatar
ציפי (10:39 14.12.2017)

אפשר להוסיף טחינה במקום הקמח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 14.12.2017)

לא בטוחה. אפשר להמיר בקוואקר או קמח תפו”א.

avatar
גלית (09:41 11.12.2017)

האם אפשר לוותר על פירורי לחם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 11.12.2017)

היי גלית,
אם את מצליחה להכין לביבות מבלי שהן יתפרקו אז אין בעיה אבל אם התערובת מתפרקת אז כדאי לשים לפחות קמח תפוחי אדמה כדי לייצב אותה.

avatar
יאמי (14:41 4.10.2017)

הכנתי עם קישואים בלבד ויצא מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 4.10.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

avatar
מירי (17:55 18.09.2017)

הי,
מספר שאלות…
האם אפשר לאפות כפשטידה ולא כלביבות,ואם כן,האם צריך לשנות משהו במתכון?

שנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2017)

היי מירי,
אני חושבת שאפשר לאפות כפשטידה, רצוי להכין כפשטידות אישיות בתבניות מאפינס.
לדעתי כדאי להוסיף ביצה נוספת.
שנה טובה 🙂

avatar
ציפי (13:59 14.07.2017)

מה דעתך על החלפת הגבינה הצהובה עם קצת לבן/יוגורט, אני חושבת שגם זה יצא טעים.
אגב, הקישור של העוגה עם קרם קפואה לא בסדר, הוא מביא אותי לאוסף הלביבות, שזה נהדר אבל אני רוצה גם עוגה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 14.07.2017)

היי ציפי,
נשמע לי שיכול לצאת טעים.
לגבי הקישור, אצלי הוא עובד תקין. נסי ללחוץ עליו שוב ועדכני אותי אם עדין יש בעיה – עוגת קרם קפואה.
דרך אגב מאיפה ניסית להכנס ללינק? מהמתכונים החדשים בעמודה ימנית או ממקום אחר?

avatar
שיבולת (10:03 12.04.2017)

נשמע ממש טוב 🙂

מוזר שזה מופיע תחת מתכונים ל”פסח” ואת אומרת לשים פרורי לחם…….:/

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 12.04.2017)

היי שיבולת, חג שמח 🙂
בפסח יש אפשרות לשים 3 כפות קמח תפוח אדמה במקום פירורי לחם (רשום בסוגריים).

avatar
לילך (10:50 21.12.2016)

היי אפרת,
אם אני משתמשת בברוקולי טרי, כמה זה 300 גרם בערך? (בכוסות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 21.12.2016)

היי לילך,
לדעתי זה בסביבות ראש ברוקולי אחד טרי בגודל קטן-בינוני. את צריכה לפרק ממנו את הפרחים ולהשתמש רק בהם.

avatar
אופיר (13:30 16.11.2016)

החלפתי את הקישואים בגזרים, יצא מדהים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 16.11.2016)

נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אסנת (12:15 10.11.2016)

ניסיתי ויצא נהדר!!! הילדה טרפה בכיף וגם שאר בני המשפחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:36 10.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אסנת ויום נפלא 🙂

avatar
עדי (21:07 7.10.2016)

גירסה טיבעונית ללא ביצים יש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 8.10.2016)

היי עדי,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים תפו”א בינוני מבושל ומעוך עם מזלג כדי להדביק את המרכיבים. בכל אופן, גם אם לפני האפיה הלביבות מעט מתפרקות, הן מתייצבות לאחר האפיה.
בהצלחה 😉

avatar
טובה טפר (16:39 24.03.2017)

על מנת להימנע מביצים ניתן להשתמש בקמח חומוס אותו קונים בבית טבע.

avatar
סילביה כהן (11:47 6.09.2016)

טובות!!
רק לזכור לסחוט טוב טוב את מילית לפני הטיגון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:51 6.09.2016)

תודה סילביה 🙂

avatar
אילה (23:06 25.08.2016)

יצא מעולה… ממש תודה!!
החלפתי את הקמח בקמח שקדים וכדיין כל כך טעים ועדין.
תהיתי איזה רוטב עדין ניתן להכין לזה שהוא לא רוטב עגנבהיות… אלא עדין כמו הקציצות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 25.08.2016)

היי אילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שיותר מתאים עם זה איזה מטבל למשל כמו מטבל יוגורט או רוטב אלף האיים.
מטבל יוגורט: מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.

avatar
יהודית (17:14 25.08.2016)

היי, אפרת
הכנתי את הלביבות ויצאו טעימות מאד. האם ניתן להקפיא אותן?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 25.08.2016)

היי יהודית,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני מניחה שאפשר להקפיא אותן.

avatar
Nadin (23:12 24.08.2016)

ניסיתי את המתכון של הסצ׳ואן ( חזה עוף מוקפץ עם פלפלים פיקנטי) וייצא מדהים! תודה יקרה על אתר נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:18 25.08.2016)

תודה נדין, שמחה לשמוע 🙂
שיהיה לך יום נפלא!

avatar
ליבני אורנה (12:23 23.08.2016)

המתכונים שלך נהדרים תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 23.08.2016)

תודה אורנה 🙂

avatar
הילה ביטון-מלוורטי (22:31 21.08.2016)

היי יקירה,הכנתי פעמיים תוך יומיים ופשוט נחטפו עד האחרון!!הוספתי גבינה כפי שהצעת ויצא כל כך טעים!
תודה רבה על אתר מדהים שמגוון לי המטבח בכל פעם מחדש❤️❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 22.08.2016)

תודה הילה! איזה כיף לשמוע 🙂
יום נפלא

avatar
עדי (14:26 19.08.2016)

הי,
תודה על האתר המושלם. את עושה ממני טבחית 🙂
שאלה – האם ניתן להחליף קמח תפו״א בקמח רגיל או קח אורז ואם כן, באילו כמויות?

תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 19.08.2016)

היי עדי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי הלביבות, אני מניחה שאפשר. גם קמח רגיל וגם קצח אורז יכולים להשתלב. בשני המקרים כמות של 3 כפות גדושות.
שבת שלום!

avatar
אורית (14:39 18.08.2016)

אני משתמשת הרבה בכרישה שהיא גם בריאה מאוד. ולעתים מוסיפה אגוזי מלך כתושים שמוסיפים טעם מיוחד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 18.08.2016)

נשמע מעולה 🙂

avatar
אורטל (10:24 18.08.2016)

באיזה ירק אפשר להחליף את הקישואים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 18.08.2016)

היי אורטל,
אפשר להמיר בגזר, תפו”א או כרובית.

avatar
יעקב (09:22 18.08.2016)

למי שלא אוהב קישואים, למשל אני, י שאפשרות לשים ירק אחרי ? אולי גזר? אולי תפו”א ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 18.08.2016)

היי יעקב,
אפשר לשים גזר או תפו”א במקום הקישואים.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות