זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-40 דקות
מס’ מנות: 18-20 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 קישואים בינוניים-גדולים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
בטטה קטנה קלופה מגורדת בפומפיה גסה
חצי בצל בינוני קלוף מגורדים בפומפיה
חצי כוס עלי פטרוזליה קצוצים
2 ביצים גדולות
2 כפות מלאות קמח לבן או קמח חומוס
תיבול: כפית מלח, רבע כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה.
-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (יש לסחוט מהקציצות את הנוזלים) ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים את התבנית לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים את הקציצות צד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- קינואה עם בטטה |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- לביבות כרישה |
- חטיף חומוס
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
היי אפרת
ילדיי אוהבים את המתכון הזה
יש לי חמישה שלבים בתנור אפייה
היכן למקם את התבנית הגדולה
תודה מראש על התמיכה והעזרה שלך .
במדף השני מלמטה:)
הכנתי את זה לארוחת ערב היום יצא מהמם וחיפשתי מטבל טוב ליד ומצאתי גם את זה באתר תודה רבה לך(נראה לי אשמור את המתכון לחנוכה)😁
❤️❤️
היי
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים והקלים
לגבי המתכון הזה- לאחר שגירדתי את הירקות סחטתי אותם עם כפית במסננת יצאו הרבה נוזלים. ועדיין לאחר שהוספתי ביצים וקמח התערבות הפכה להיות ממש דלילה עם רבה נוזלים. למה זה קרה?
היי,
לפעמים הירקות מלאים בנוזלים אפילו יותר מהרגיל. במקרה כזה חשוב לסנן היטב (אפשר גם להשאיר את הירקות למשך שעה-שעתיים במסננת).
ואי עשיתי את זה עם דג מושט ליד ויצא מושלם!
כולם עפו על זה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם ניתן להשתמש בקמח חומוס קלוי (כמו בגונדי) או הכוונה לקמח חומוס רגיל?
הכוונה לקמח חומוס רגיל, אבל אפשר להשתמש גם בקלוי.
היי, באיזה מצב צריך לשים בתנור?
היי,
במתכון הזה אפשר לאפות על תכנית קו עליון ותחתון ואפשר גם טורבו.
יעבוד תפוח אדמה במקום בטטה?
היי,
כן, אפשרי(:
בגלל אלרגיה, האם יש תחליף לביצים? או אפשר לוותר עליהם?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שבמקום ביצים אפשר למעוך תפו”א בינוני מבושל למחית.
מתכון מעולה!
האם אפשר לגרד את הירקות ולהקפיא אותן ליום למחרת?
היי,
אם מדובר לא יותר מיום אחד- כדאי לשמור במקרר בכלי אטום.
לביבות מעולות ממש!!
מתכון דיאטטי שכולם טרפו:)
הקינמון פה גאוני
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
קודם כל תודה רבה על האתר המושלם😍
האם לסחוט את הירקות המגורדים לפני שמערבבים אותם עם שאר המצרכים?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
מומלץ לסחוט את הירקות, בייחוד אם הם הפרישו יחסית הרבה נוזלים.
אפרת יקרה
עוד מתכון מצוין שלך!
פיזרתי שומשום מעל ללביבות לפני האפייה
תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף וחנוכה שמח❤
שלום,
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין מלא?
תודה מראש
היי,
אפשר.
תודה רבה, מתכון פשוט וטעים.
טיגנתי במקום לאפות ויצא מצוין!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
קודם כל, אין על המתכונים שלך, מושלמים!!
שמנתי את התבנית ולמרות זאת הקציצות נדבקו, לא מצליחה להפוך, יש פתרון??
שימנת את הלביבות? זה יכול לעזור במניעת ההידבקות…
אפשר לחלץ את הלביבות בזהירות בעזרת סכין חדה.
הי אפרת, רציתי לוותר על גירוד הבצל, אז שמתי את כל הירקות במעבד וזה נהייה עיסה. עדיין ייצא לי טוב אם אכין מזה קציצות? לשנות משהו? אני רוצה גם להוסיף עדשים כתומות, כפי שהצעת בתגובות. תודה
היי מיכל,
אם העיסה נוחה ליצירת לביבות- אני מניחה שיצא מצוין😊
מה שכן, חשוב שתסנני מנוזלים את התערובת…
במה ניתן להמיר את הקמח לילדה רגישה לגלוטן?
סליחה, ראיתי עכשיו שיש התיחסות בשאלות קודמות.
תודה
בשמחה! אל תהססי לשאול כל דבר😊
היי שיראל,
ניתן לשים קמח חומוס/ קמח שיבולת שועל ללא גלוטן/ קמח עדשים/ קמח ללא גלוטן כמו “תמי” או “כרגיל”.😊
איזה טעימותתת
הלביבות שלך תמיד מצוינות! ומה שהכי יפה בהן זה השילובים😉
תודה יקרה 🙂
יצא מושלם!!
הכנו כמות כפולה (לא יוצא הרבה ממתכון אחד)
כיף לשמוע 😍
האם ניתן להכין רק עם חלמונים (עבור תינוקת)?
היי עינבר,
אני מניחה שבמקום ביצים אפשר למעוך תפו”א בינוני מבושל למחית.
תודה! אני מבינה שרק חלמונים זו לא אופציה, נכון?
תוכלי לשים חלמונים ולהוסיף את תפוא גם.
שתי שאלות ברשותך.
האם ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא ובמה ניתן להחליף את הקישואים. תודה גדולה
היי ליאור,
ניתן להמיר לכוסמין, וניתן להחליף את הקישואים בגזר
היי אפרת, ערב טוב הכנתי כבר את המתכון הזה בעבר ויצא מעולה. עכשיו מתחשק לי להכין אותו שוב אבל כפשטידה בתבנית אינגלישקייק אחת.(אני מניחה שזה אפשרי והכמות מתאימה) רציתי לשאול על מנת שהיא תצא גבוהה להחליף את 2 כפות הקמח בקמח תופח? או להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף מעט אבקת אפייה?
זה לא משנה יקירה, מה שתבחרי 🙂
זה אותו הדבר בסופו של דבר
בהצלחה ❤️
תודה רבה רבה! אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים, ותודה שאת גם נותנת מענה ועונה לשאלות. לא מובן מאליו. מעריכה מאוד!!!
תודה רבה לך עדי 🌸
אפשר להשתמש בקישואי זוקיני? אם כן, לקלף אותם? מה עוד אפשר להכין מזוקיני בקלות ומהר? נתקעתי עם כמות גדולה…..
היי רחלי,
הייתי מציעה לקלף את הזוקיני אבל יש כאלו שגם אוהבים עם הקליפה.
כל מתכון בעצם שיש בו קישואים תוכלי להשתמש בזוקיני 🙂
סלט קישואים מבושל
סלט קישואים
קישואים במילוי צמחוני
בהצלחה 🌸
יצא פיצוץ כמה קלוריות יש בקציצה
כ-30 קלוריות לקציצה.
היי אפרת,
יש לי רק קישוא אחד. הבטטה שיש לי דיי גדולה ויש לי גם גזר אחד.
מה את מציעה לעשות?
תודה רבה!
תשימי קישוא, גזר וחצי בטטה (אם היא גדולה).
היי אפרת
נהנת מהמתכונים המעולים!
אם רוצים להוסיף עדשים כתומות האם צריך לבשל אותן או להשרות במים חמים? איזה כמות ומה להוסיף לתיבול?
תודה
יש לבשל אותן לפני.
אפשר להוסיף כחצי כוס (אחרי בישול) ולהוסיף עוד כרבע כפית מלח.
תורה רבה על המתקונים נפלאים, ושאלה האם כדאי להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת וא גבינת קצ’קבל? ואם כן, אז כמה?
כן אפשר להוסיף כרבע כוס גבינה מגורדת מכל סוג.
הכנתי ויצא מושלם, כשבעלי טעם הוא אמר “תגידי לי למה אנחנו אוכלים לביבות תפוחי אדמה בשמן כשיש את זה שזה יותר טעים, בקיצור תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה נאוה
האם אפשר לשים במקום קמח רגיל, קמח שקדים?
קמח שקדים פחות סופח נוזלים ולכן אם יש לך קמח אחר אז עדיף להשתמש בו.
היי, אפשר להקפיא אחרי האפייה?
אני חושבת שכן.
היי.. תודה לך על האתר הנפלא הזה. יש לי מספר שאלות בבקשה:
1. האם באופן כללי בכל המתכונים מהסוג הזה ניתן להמיר את הקמח בשיבולת שועל עדינה? 2. במידה וכן מה היחסי המרה?
3. אם אני רוצה להגדיל את הנפח ע\”י הוספת ירקות שונים האם צריך להוסיף עוד ביצים או עוד קוואקר? האם להוסיף רק אחד מהם או משניהם?
1. בדר”כ אפשר.
2. בדר”כ אותו יחס.
3. כן, יש להוסיף משניהם. גם את כמויות התיבול יש להגדיל בהתאם.
היי,
האם ניתן להשתמש במקום קמח או קמח חומוס בקמח תירס?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי, אני רוצה להכין את הלביבה כשרה לפסח, יש לי רק קמח מצה או קמח תפוח אדמה או קורנפלור. האם משהו מהם מתאים במקום קמח רגיל? ואם כן, איזה כמות לשים?
בנוסף חסר לי פטרוזיליה ויש לי סלרי האם זה מתאים?
תודה רבה ❤️
שימי 2 כפות מלאות קמח תפו”א.
אפשר לוותר על העלים.
חג שמח 🌺
הכנתי ויצא מושלם!
הילדים אהבו ממש וגם אנחנו הגדולים.
יאמי
שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם ניתן לגרד טופו אם כן מה הכמות והאם צריך עוד ביצה או תוספת טיבול לדעתך
אני חושבת שכן. בערך כמות של כוס טופו מגורד.
לא חושבת שצריך ביצה נוספת אם את משתמשת ב2 ביצים גדולות.
מומלץ להשרות את הטופו המגורד ב-2 כפות רוטב סויה כמה דקות לפני.
לא קילפתי את הקישואים
מה המשמעות של זה??
תודה
לא נורא.
לא היה לי כח להכין כדורים אז שפכתי הכל לתבנית
יצא אחלה פשטידה!
מעולה 🙂
תודה מרים
הכנתי ויצא מדהים!!
(לדעתי אפשר להפחית מכמות המלח לחצי כפית)
תודה הודיה 🙂
היי.לשים על טורבו בתנור? או חום מלמעלה ולמטה רגיל?
חום עליון ותחתון.
תודה רבה מתכון מאוד קל . יצא מעולה . שמתי ביצה אחת וכף תחינה גולמית
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת
עוד שאלה קונה
כאשר אופים היכן רצוי להניח את התבנית ?
באמצע התנור (שני שלבים למעלה יש ושני שלבים (מחזיקי התבניות ) למטה)
או על אחד לפני השלב העליון ביותר (שלושה שלבים מתחת לתבנית ושלב אחד למעלה)
המשך יום טוב .
ותודה .
היי אפרת
הכנתי עם ביצה אחת ויצאו 4 קציצות.
למה?
תודה.
היי עינת,
רק 4 קציצות? איך זה יכול להיות. שמת 2 קישואים בגודל בינוני-גדול ובטטה קטנה? באיזה גודל כל קציצה?
כאזר אופים רצוי להניח את התבנית באמצע התנור (על השלב השני מלמטה).
היי אפרת
הרגע סיימתי להכין את המתכון
האמת שהשתמשתי בביצה אחת
הלביבות נדבקו לנייר גם אחרי 25 דקות כשניסיתי להפוך .
וגם עוד 10 דקות בצד השני ועדיין לא נראות לי אפויות מספיק הן אמורות לצאות רכות רכות ? או מוצקות?
למה לא הולך לי לבדרך כלל השילוב של קישוא עם קמח חומוס איפה הטעות ?
תודה ויום טוב לך.
שימנת את נייר האפיה ואת הקציצות? השימון נותן להן מרקם מעט קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
אולי את מכינה אותן עבות?
תודה על מתכון מעולה!!! כל פעם שאני מכינה הרציחות נטרפות כשיוצאות מהתנור. האם ניתן להקפיא את הקציצות?
שמחה לשמוע 🙂
אפשר אבל אני ממליצה להמנע מהקפאה כי זה עלול לפגוע במרקם ובטעם.
היי אפרת, מת על האתר שלך! מתכונים נפלאים!
רציתי לדעת האם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח לבן במתכון?
כן אפשר 🙂
מתכון מעולה תודה
אם מוסיפים עדשים כתומות האם להשרות ולבשל קודם?
כן.
שכחתי לקלף את הקישואים לפני, ויצאו חתיכות ירוקות בלביבות, הילדים ראו ולא הסכימו לגעת בהן, האמת מזל, כי לי נשאר יותר לביבות 🙂 מתכון מעולה כרגיל, תודה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ניתן להשתמש בתערובת הפשטידה? אם כן מה הכמויות לתבנית 20×30?
לדעתי הכמות תתאים לתבנית אינגליש קייק. אם אופים כפשטידה מומלץ להגדיל את כמות הקמח לשליש כוס.
לתבנית 30X20 כדאי להכפיל כמויות (ולשים שני שליש כוס קמח).
יש לשמן תבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-40 דקות (אינגליש קייק) או 50-55 דקות (תבנית מלבנית).
היי אפרת, אפשר בתבנית מאפין או שזה הרבה מידי ולא יאפה?
אפשר. יש לשמן את השקעים היטב ולהניח כמות של 1-2 כפות מהתערובת. המאפינס צריכים להיות נמוכים (בגובה כס”מ וחצי).
הוספתי גם עדשים כתומות. יצא פצצה!! תודה רבה!!(:
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא לי רטוב ממש למרות שסחטתי את הירקות להוסיף עוד קמח..?
כן.
היי, אפשר לטגן?
כן אפשר.
אפרת, תודה על מתכון מעולה! הקטנה שלי בת ה1.10 טרפה! שמתי קווקאקר אלון ואת הבצל הקצוץ טיגנתי.
שמחה לשמוע!
תודה רויטל 🙂
היי, אפשר להחליף את הקישואים בגזר?
כן אפשר.
בתור אחת שאוכלת ללא קמח מכל סוג איך אפשר להסמיך את הקציצה?
היי מירב,
גם לא בקוואקר?
אם לא, תכיני פשוט בלי.
יצא מושלם!!!
תודה לך על המתכונים הטעימים
שמחה לשמוע!
תודה ורדה 🌷
היי, מה אפשר במקום ביצה לטבעוניים?
אני מניחה שבמקום ביצים אפשר למעוך תפו”א בינוני מבושל למחית.
תודה, איזה ירקות נוספים יכולים להיות בלביבות האלה?
לדעתי יש לסחוט את הנוזלים לפני הוספת הביצים והקמח לירקות.
גזר, קולורבי, דלעת.
אם את מוסיפה עוד ירקות תצטרכי להוסיף 1-2 ביצים נוספות (תלוי בכמות הירקות).
חג שמח. האם ניתן להקפיא? או לשם הקפאה להחליף בטטה בגזר? תודה. .
חג שמח 🙂 אני מניחה שאפשר להקפיא.
תודה רבה על כל המתכונים.
כמה שאלות:
1. אם אני רוצה לעשות את זה דיאטטי, האם ניתן להמיר בגזר?
2. האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה או להמיר במשהו אחר?
3. האם ניתן להשתמש בתרסיס שמן במקום שמן?
תודה!!!!
כן לכל השאלות 🙂
היי אפרת
כמה שאלות:
1. קמח כרגיל ללא גלוטן מתאים?
2. בכמה שמן לשמן את התבנית?
3. איזה גודל תבנית צריך?
4. חובה פטרוזיליה טרייה או שאפשר את הריבועים הקפואים/פטרוזיליה יבשה ואם כן מה עדיף וכמה לשים?
5. שמן זית מתאים?
6. כמה מהעיסה צריך לקחת לכל קציצה? מה הגודל של הקציצה אמור להיות? צריך לשטח אותן? בתמונה הן נראות שטוחות? איך עושים קציצות?
תודה וחנוכה שמח!
היי אלה,
1. נראה לי שכן.
2. 1-2 כפות.
3. עדיף תבנית ענקית בגודל של התנור.
4.עדיף טריה. אם אין לך שימי 2 ריבועים קפואים.
5. עדיף שמן קנולה. אם אין אפשר שמן זית.
6.בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ לאחר שיטוח עם האצבעות.
חג שמח 🌷
יש לי ביצים בגודל M, לשים 3?
כן.