זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל בינוני קצוץ

600 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות (כחצי כרוב בינוני)

כף מלאה שומשום

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן או סוכר חום, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הכרוב, ממליחים מעט ומכסים את המחבת. מבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהכרוב מצטמצם ומתרכך (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים שומשום, מתבלים ברוטב סויה, סילאן ופלפל שחור ומערבבים במשך כדקה.

טיפים והערות

ניתן לאכול חם או קר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חצילים עם בשר טחוןחצילים עם בשר טחון
עוגת ריבה ופירורים עוגת ריבה ופירורים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אקרמן רעיה (19:02 13.02.2021)

שלום אפרת. המתכון מאוד טעים וקל להכנה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 14.02.2021)

תודה רעיה 🙂

avatar
לאה (12:01 12.01.2021)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא!
את ה600 גרם כרוב אפשר לקחת משקיות שופרסל של כרוב חתוך?
למה הכוונה מעט פלפל שחור? לקמצוץ?
כמה זמן בערך לוקח לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב? שיהיה לי כיוון כללי כלשהו.
כשכתבת שצריך להמליח מעט את הכרוב למה התכוונת? כמה מלך בערך?
האם המתכון יכול להישמר במקרר ואם כן לכמה זמן? האם ניתן לחמם את זה אחר כך במיקרוגל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 12.01.2021)

היי לאה,
הייתי מציעה להשתמש בכרוב רגיל משום שהרצועות שיש בשקיות של שופרסל הן מאוד דקות ומתאימות יותר לסלטים.
הכוונה בפלפל שחור היא לקמצוץ, זה בעיקר תלוי בך ואם את אוהבת.
לבצל לוקח להטגן 3-4 דק’ בערך- עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מלח- חצי כפית בערך.
המתכון יכול להשמר במקרר וניתן לחמם במיקרוגל 🙂
יום טוב 🌸

ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.