זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל בינוני קצוץ
600 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות (כחצי כרוב בינוני)
כף מלאה שומשום
תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן או סוכר חום, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הכרוב, ממליחים מעט ומכסים את המחבת. מבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהכרוב מצטמצם ומתרכך (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים שומשום, מתבלים ברוטב סויה, סילאן ופלפל שחור ומערבבים במשך כדקה.
טיפים והערות
ניתן לאכול חם או קר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי אפרת, תודה על האתר והמתכונים הטעימים!!
מה אפשר להוסיף במקום רוטב סויה? (נגמר לי)
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר לשים רוטב טריאקי או לשים 2 כפות מים מעורבבים עם כף סילאן נוספת.
אם אני רוצה להכין את זה לארוחה מה אפשר להוסיף מתאים עם זה?
תלוי מה סוג הארוחה. ניתן להגיש עם עוף, פרגיות, שניצל, קציצות, דג…
השאלה לגבי אורז קוסקוס וכד
בוודאי, מתאים מאד.
אפשר להוסיף שעועית לזה? אם כן כמה?
היי,
לטעמי פחות מתאים להוסיף כאן שעועית.
אפשר להוסיף בכל מקרה כוס שעועית לבנה קפואה או כוס וחצי שעועית ירוקה קפואה.
שלום אפרת. המתכון מאוד טעים וקל להכנה.
תודה רעיה 🙂
היי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא!
את ה600 גרם כרוב אפשר לקחת משקיות שופרסל של כרוב חתוך?
למה הכוונה מעט פלפל שחור? לקמצוץ?
כמה זמן בערך לוקח לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב? שיהיה לי כיוון כללי כלשהו.
כשכתבת שצריך להמליח מעט את הכרוב למה התכוונת? כמה מלך בערך?
האם המתכון יכול להישמר במקרר ואם כן לכמה זמן? האם ניתן לחמם את זה אחר כך במיקרוגל?
היי לאה,
הייתי מציעה להשתמש בכרוב רגיל משום שהרצועות שיש בשקיות של שופרסל הן מאוד דקות ומתאימות יותר לסלטים.
הכוונה בפלפל שחור היא לקמצוץ, זה בעיקר תלוי בך ואם את אוהבת.
לבצל לוקח להטגן 3-4 דק’ בערך- עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מלח- חצי כפית בערך.
המתכון יכול להשמר במקרר וניתן לחמם במיקרוגל 🙂
יום טוב 🌸