שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל בינוני קצוץ

600 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות (כחצי כרוב בינוני)

כף מלאה שומשום

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן או סוכר חום, מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הכרוב, ממליחים מעט ומכסים את המחבת. מבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהכרוב מצטמצם ומתרכך (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים שומשום, מתבלים ברוטב סויה, סילאן ופלפל שחור ומערבבים במשך כדקה.

טיפים והערות

ניתן לאכול חם או קר.

ראו גם
חצילים עם בשר טחוןחצילים עם בשר טחון
עוגת ריבה ופירורים עוגת ריבה ופירורים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יהודית (14:55 12.01.2023)

היי אפרת, תודה על האתר והמתכונים הטעימים!!
מה אפשר להוסיף במקום רוטב סויה? (נגמר לי)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 12.01.2023)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר לשים רוטב טריאקי או לשים 2 כפות מים מעורבבים עם כף סילאן נוספת.

avatar
ברכה (11:53 30.12.2022)

אם אני רוצה להכין את זה לארוחה מה אפשר להוסיף מתאים עם זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 30.12.2022)

תלוי מה סוג הארוחה. ניתן להגיש עם עוף, פרגיות, שניצל, קציצות, דג…

avatar
ברכה (13:32 30.12.2022)

השאלה לגבי אורז קוסקוס וכד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 30.12.2022)

בוודאי, מתאים מאד.

avatar
שריאל (12:29 2.06.2022)

אפשר להוסיף שעועית לזה? אם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 2.06.2022)

היי,
לטעמי פחות מתאים להוסיף כאן שעועית.
אפשר להוסיף בכל מקרה כוס שעועית לבנה קפואה או כוס וחצי שעועית ירוקה קפואה.

avatar
אקרמן רעיה (19:02 13.02.2021)

שלום אפרת. המתכון מאוד טעים וקל להכנה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 14.02.2021)

תודה רעיה 🙂

avatar
לאה (12:01 12.01.2021)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא!
את ה600 גרם כרוב אפשר לקחת משקיות שופרסל של כרוב חתוך?
למה הכוונה מעט פלפל שחור? לקמצוץ?
כמה זמן בערך לוקח לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב? שיהיה לי כיוון כללי כלשהו.
כשכתבת שצריך להמליח מעט את הכרוב למה התכוונת? כמה מלך בערך?
האם המתכון יכול להישמר במקרר ואם כן לכמה זמן? האם ניתן לחמם את זה אחר כך במיקרוגל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 12.01.2021)

היי לאה,
הייתי מציעה להשתמש בכרוב רגיל משום שהרצועות שיש בשקיות של שופרסל הן מאוד דקות ומתאימות יותר לסלטים.
הכוונה בפלפל שחור היא לקמצוץ, זה בעיקר תלוי בך ואם את אוהבת.
לבצל לוקח להטגן 3-4 דק’ בערך- עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מלח- חצי כפית בערך.
המתכון יכול להשמר במקרר וניתן לחמם במיקרוגל 🙂
יום טוב 🌸

לקריאת כל התגובות