זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32-37 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כפות שמן זית
כרוב אדום קטן (כ-800 גרם) חתוך לרצועות דקות
תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה גסה
שליש כוס מים
4 כפות מיץ לימון
2 כפיות דבש (או 2 כפיות שטוחות סוכר)
חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רצועות הכרוב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
-מוסיפים את המים, מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף מים ולהנמיך לאש נמוכה יותר).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים. מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20-25 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
כרוב סגול מבושל, מתכון כרוב אדום מאודה
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי!
אפשר להוסיף מנגו?
בנוסף או במקום התפוח?
אפשר לנסות במקום התפוח אבל את המנגו לא יודעת אם הייתי מבשלת.
יצא טעים ביותר, עם מתיקות התפוח והדבש לצד החמיצות הנחמדה מהלימון.
השתמשתי בתפוח מזן פינק ליידי. ההוראות מעולות ומדוייקות👌🏻
שמחה שיצא טעים❤️
תודה ענבר
אפשר ללא סוכר?
כן אפשר.
אפרת
האם יש חשיבות לגבי איזה תפוח עץ מומלץ להשתמש (גרנד סמית/חמוץ או אדום) וכמובן גודל
תודה רבה רבה
היי רות,
אפשר כל תפוח בינוני, אני אישית מעדיפה תפוח חמוץ יותר(:
בהצלחה😊
המון תודות, גם אני מעדיפה חמוץ ( לא יודעת למה נזכרתי פתאום בשיר של יגאל בשן ז”ל, “מתוק לו מתוק לו” )
שיר מקסים😊
יצא מעדן!!! תודה!
איזה כיף שאהבת😊
יצא טעים, בדיוק כמו בתמונה.
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
חשבתי להוסיף את צימוקים עם מעט קינמון בזמן הבישול ואגוזים לפזר מעל בהגשה..מה דעתך?
כן אפשר.
המתכון הזה למדתי מבעלי,ששורשיו הם בגרמניה. הם מכינים את זה עם בצל סגול,קינמון מוסיפים גם צימוקים (אנחנו לא,כי בעלי לא אוהב). הכרוב יוצא טעים וגם כשהן קר הוא ממש נהדר. את הדבש אני מחליפה בסוכר או סילאן,כי אני אישית אלרגית לשבש,לצערי.
מעולה 🙂
תודה יולי
אני מכינה בלי תפוח ובלי דבש אבל מוסיפה סוכר הרבה סוכר ויותר לימון טועמת בדרך בגירסה הדיאטיתת שלי אני סמה סוכרזית לבישול יוצא מעולה אבל חייבים לטעום כל הזמן ולתקן טעמים .
תודה על השיתוף.
שנה טובה 🙂
היי האם מתאים להוסיף סלאמי מוקפץ במחבת?
לא יודעת, אף פעם לא ניסיתי.
עשיתי את הכרוב האדום בדיוק לפי המתכון והאמת שלא יצא לי טעים יש לך רעיונות לשדרוג?
את מרגישה שחסר תיבול או שאת לא אוהבת את הטעם של הכרוב שהוא מבושל?
ערב טוב אפרת,
אתר נפלא! מבשלת הרבה מהמתכונים וזוכה לשבחים רבים אותם אני כמובן משייכת לך ושולחת אותם לאתרך.
לאחרונה עוסקת יותר בנסיון לבשל אוכל דיאטתי.
האם ישנה אפשרות לצרף למתכונים שלך קלוריות למנה?
זה עוזר מאוד בכדי לבנות תפריט.
לחילופין, אם תוכלי להמליץ על דרך לחשב את הקלוריות גם אשמח.
תודה ושוב תודה על אתר מקסים וטעים!
היי רחל,
אני מתכננת לעשות הפרדה בין מתכונים בריאים לדיאטטיים ולהוסיף קלוריות במתכונים הדיאטטיים.
באינטרנט יש מחשבוני קלוריות שניתן להשתמש בהם כדי לחשב את הקלוריות. פשוט רשמי בגוגל “מחשבון קלוריות”.
ערב נעים 🙂
תודה רבה, אנסה 🙂
תודה רבה, אפרת.
יצא מאד טעים למרות שבישלתי כעשר דקות בטעות.
שלום לך אפרת!
800 גר’ זה כמעט חבילה גדולה של כרוב קצוץ? לכמות כזו התכוונת?
והבישול כ”כ קצר?
תודה לך!
היי דבי 🙂
אני השתמשתי בכרוב שלם אבל אם רשום על החבילה 800 גרם אז הכמות מתאימה. זה נראה הרבה אבל הכרוב מצטמצם ומאבד מנפחו במהלך הבישול.
משך הבישול יוצא כחצי שעה. זה אמור להספיק.
הרגע הדפסתי את המתכון והולכת להכין. המתכון נראה לי מעולה ובטוח שבני המשפחה יאהבו.
תודה תודה.
מעולה, בהצלחה 🙂
מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לקחת מתכונים והכל יוצא נפלא
רציתי לשאול כמה זמן הכרוב נשמר במקרר
שנה טובה
חני
שמחה לשמוע חני 🙂
הכרוב נשמר 4-5 ימים במקרר.
שנה טובה וחג שמח
מעווולה
תודה רבה
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת!
יצא מצוין! (בלי תפוח)
תודה רבה!
תודה דבי 🙂
הכרוב האדום יצא לי נהדר. במקום שמן זית שמתי שמן קוקוס.
לפני הרבה שנים היה לי מתכון לתבשיל אורז עם כרוב לבן, עם תבלינים ורסק עגבניות. לא מצליחה להיזכר. האם יש למישהי את המתכון? אשמח.
תודה על המתכונים
מתכונייך נפלאים וקלי הכנה , ינוסה בהקדם ונדווח. תודה רבה על כל פועלך למעננו.
תודה ציפי ובשמחה!
הי,
אפשרי גם עם כרוב לבן ? או שמיוחד יותר עם אדום ?
תודה
היי דלית,
אפשר גם עם כרוב לבן.
אם את רוצה יש גם מתכון לכרוב לבן מאודה ברוטב עגבניות.
יום נפלא 🙂
הי אפרת!
מניחה שיהיה טעים גם בלי התפוח. נכון?
תודה!
נכון 🙂