שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 32-37 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כפות שמן זית

כרוב אדום קטן (כ-800 גרם) חתוך לרצועות דקות

תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה גסה

שליש כוס מים

4 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש (או 2 כפיות שטוחות סוכר)

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רצועות הכרוב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.

-מוסיפים את המים, מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף מים ולהנמיך לאש נמוכה יותר).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים. מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20-25 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

כרוב סגול מבושל, מתכון כרוב אדום מאודה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בראוניז שוקולד ופרג
קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רות (21:30 11.07.2021)

אפרת
האם יש חשיבות לגבי איזה תפוח עץ מומלץ להשתמש (גרנד סמית/חמוץ או אדום) וכמובן גודל
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (00:22 12.07.2021)

היי רות,
אפשר כל תפוח בינוני, אני אישית מעדיפה תפוח חמוץ יותר(:
בהצלחה😊

רות (18:30 12.07.2021)

המון תודות, גם אני מעדיפה חמוץ ( לא יודעת למה נזכרתי פתאום בשיר של יגאל בשן ז”ל, “מתוק לו מתוק לו” )

מתכונים ב-10 דקות (20:44 12.07.2021)

שיר מקסים😊

נחמה (17:50 26.05.2021)

יצא מעדן!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:27 26.05.2021)

איזה כיף שאהבת😊

שיר (01:51 26.04.2020)

יצא טעים, בדיוק כמו בתמונה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

דורית (07:46 15.02.2020)

היי אפרת
חשבתי להוסיף את צימוקים עם מעט קינמון בזמן הבישול ואגוזים לפזר מעל בהגשה..מה דעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 15.02.2020)

כן אפשר.

יולי (12:52 9.11.2019)

המתכון הזה למדתי מבעלי,ששורשיו הם בגרמניה. הם מכינים את זה עם בצל סגול,קינמון מוסיפים גם צימוקים (אנחנו לא,כי בעלי לא אוהב). הכרוב יוצא טעים וגם כשהן קר הוא ממש נהדר. את הדבש אני מחליפה בסוכר או סילאן,כי אני אישית אלרגית לשבש,לצערי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 9.11.2019)

מעולה 🙂
תודה יולי

ענת (19:01 28.09.2019)

אני מכינה בלי תפוח ובלי דבש אבל מוסיפה סוכר הרבה סוכר ויותר לימון טועמת בדרך בגירסה הדיאטיתת שלי אני סמה סוכרזית לבישול יוצא מעולה אבל חייבים לטעום כל הזמן ולתקן טעמים .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 28.09.2019)

תודה על השיתוף.
שנה טובה 🙂

אני (15:45 8.05.2020)

היי האם מתאים להוסיף סלאמי מוקפץ במחבת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:31 8.05.2020)

לא יודעת, אף פעם לא ניסיתי.

ליאת (16:59 4.05.2018)

עשיתי את הכרוב האדום בדיוק לפי המתכון והאמת שלא יצא לי טעים יש לך רעיונות לשדרוג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 4.05.2018)

את מרגישה שחסר תיבול או שאת לא אוהבת את הטעם של הכרוב שהוא מבושל?

רחל (17:26 14.02.2017)

ערב טוב אפרת,

אתר נפלא! מבשלת הרבה מהמתכונים וזוכה לשבחים רבים אותם אני כמובן משייכת לך ושולחת אותם לאתרך.
לאחרונה עוסקת יותר בנסיון לבשל אוכל דיאטתי.
האם ישנה אפשרות לצרף למתכונים שלך קלוריות למנה?
זה עוזר מאוד בכדי לבנות תפריט.
לחילופין, אם תוכלי להמליץ על דרך לחשב את הקלוריות גם אשמח.
תודה ושוב תודה על אתר מקסים וטעים!

מתכונים ב-10 דקות (19:32 14.02.2017)

היי רחל,
אני מתכננת לעשות הפרדה בין מתכונים בריאים לדיאטטיים ולהוסיף קלוריות במתכונים הדיאטטיים.
באינטרנט יש מחשבוני קלוריות שניתן להשתמש בהם כדי לחשב את הקלוריות. פשוט רשמי בגוגל “מחשבון קלוריות”.
ערב נעים 🙂

רחל (20:27 15.02.2017)

תודה רבה, אנסה 🙂

דבי (15:39 6.02.2017)

תודה רבה, אפרת.
יצא מאד טעים למרות שבישלתי כעשר דקות בטעות.

דבי (14:43 6.02.2017)

שלום לך אפרת!

800 גר’ זה כמעט חבילה גדולה של כרוב קצוץ? לכמות כזו התכוונת?

והבישול כ”כ קצר?

תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (14:50 6.02.2017)

היי דבי 🙂
אני השתמשתי בכרוב שלם אבל אם רשום על החבילה 800 גרם אז הכמות מתאימה. זה נראה הרבה אבל הכרוב מצטמצם ומאבד מנפחו במהלך הבישול.
משך הבישול יוצא כחצי שעה. זה אמור להספיק.

לאה (11:38 9.01.2017)

הרגע הדפסתי את המתכון והולכת להכין. המתכון נראה לי מעולה ובטוח שבני המשפחה יאהבו.
תודה תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:03 9.01.2017)

מעולה, בהצלחה 🙂

חני (19:32 13.10.2016)

מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לקחת מתכונים והכל יוצא נפלא
רציתי לשאול כמה זמן הכרוב נשמר במקרר
שנה טובה
חני

מתכונים ב-10 דקות (20:59 13.10.2016)

שמחה לשמוע חני 🙂
הכרוב נשמר 4-5 ימים במקרר.
שנה טובה וחג שמח

ליאת (22:43 8.08.2016)

מעווולה
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:52 8.08.2016)

תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂

דבי (13:31 8.08.2016)

הי אפרת!

יצא מצוין! (בלי תפוח)
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:34 8.08.2016)

תודה דבי 🙂

אורלי (16:56 4.08.2016)

הכרוב האדום יצא לי נהדר. במקום שמן זית שמתי שמן קוקוס.
לפני הרבה שנים היה לי מתכון לתבשיל אורז עם כרוב לבן, עם תבלינים ורסק עגבניות. לא מצליחה להיזכר. האם יש למישהי את המתכון? אשמח.

תודה על המתכונים

zipi (14:49 4.08.2016)

מתכונייך נפלאים וקלי הכנה , ינוסה בהקדם ונדווח. תודה רבה על כל פועלך למעננו.

מתכונים ב-10 דקות (14:56 4.08.2016)

תודה ציפי ובשמחה!

דלית (10:41 4.08.2016)

הי,
אפשרי גם עם כרוב לבן ? או שמיוחד יותר עם אדום ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:46 4.08.2016)

היי דלית,
אפשר גם עם כרוב לבן.
אם את רוצה יש גם מתכון לכרוב לבן מאודה ברוטב עגבניות.
יום נפלא 🙂

דבי (15:45 1.08.2016)

הי אפרת!

מניחה שיהיה טעים גם בלי התפוח. נכון?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:47 1.08.2016)

נכון 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.