זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60-65 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
מצרכים:
קילו כנפיים (כ-11 כנפיים)
שליש כוס רוטב ברביקיו מוכן
או
רוטב בהכנה ביתית: 3 כפות קטשופ, 2 כפות רוטב סויה, כף שטוחה דבש/סילאן, חצי כפית חרדל, 2 שיני שום כתושות.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות.
-חוצים את הכנפיים או משאירים שלמים. מתבלים את הכנפיים ברוטב ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך חצי שעה.
-הופכים בזהירות את הכנפיים צד ומשאירים בתנור 30-35 דקות נוספות, עד שהכנפיים משחימות.
*ניתן להוסיף 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (בגודל של כס”מ וחצי).
כמו כל בשר, רצוי לרכוש כנפיים טריות. הן הכי טעימות.
כנפיים בדר”כ מגיעות עם מעט נוצות. אפשר לבקש מהקצב שישרוף את הכנפיים במבער. אם אין אפשרות כזאת אז אפשר לחלוט את הכנפיים במשך כחצי דקה במים רותחים, לסנן ולצנן מעט. לאחר מכן להסיר את הנוצות עם סכין.
אפשר גם לשרוף את הכנפיים על אש גלויה. מחזיקים כל כנף מעל להבת הגז ושורפים מעט את החלק החיצוני.
את הכנפיים ניתן להשאיר שלמות או לחצות באמצע בעזרת סכין.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
אשמח לתשובה מהירה, אני פשוט רוצה להכין לצהרים…
עדיף לאפות בתנור במצב גריל?
וכן אין במתכון שמן?
תודה אלופה!!!
סורי ראיתי רק עכשיו.
אפשר לאפות במצב גריל.
תודה רבה על המתכון.
הבנתי שכאן אין צורך לכסות את הכנפיים. באילו מתכונים צריך לכסות את התבשיל ובאילו לא, ולמה?
בדר”כ לא צריך לכסות אלא אם רשום במפורש.
אפרת, מדוע אי אפשר להעתיק את התמונות? אני אוהבת לצרף את תמונת המתכון כדי להזכר איך הוא צריך להראות. את הטקסט אפשר להעתיק, וחבל שאי אפשר להעתיק התמונות יחד אתו.
היי אמירה,
זה קשור לאיך שהאתר בנוי.
את יכולה ללחוץ על אפשר הדפסת מתכון ולסמן “עם תמונה” ושם את יכולה לשמור. צירפתי צילום מסך.
אם אני מטגנת קודם את הכנפיים, כמה זמן צריך לאפות אותם בטוסטר אובן?
כ-40 דקות
היי
אני מכינה לעיתים קרובות, יוצא מעולה! האם אפשר להכין עם שוקיים? אם כן,כמה זמן לאפות,והאם צריך גם להפוך? תודה רבה
כן אפשר:)
כדאי להפוך. זמן אפיה- כ-40 דקות מכל צד.
יש אופציה לוותר על הקטשופ? יש לי אלרגיה לעגבניות.
אז תוותרי.
שימי כף נוספת רוטב סויה וכף סילאן.
תודה
בס”ד
תודה אפרת על האתר:)
רציתי לשאול על כמות של קילו וחצי לעשות פי 1.5 מכמות הרוטב?
היי
נכון(:
היי אפרת,
תענוג של מתכון. השתמשתי ברוטב מוכן של Knorr.
כלום עבודה, מקסימום טעם.
תודה!
שמחה שאהבת🩷
לא הבנתי מה עושים בחצי שעה השניה
מכבים ומשאירים בתנור או פשוט הופכים ואופים עוד חצי שעה?
היי
ממשיכים לאפות(:
כמובן, הופכים, אבל אפשר פחות מחצי שעה
האם עדיף רוטב מוכן או שאני אכין?
היי,
רוטב קנוי חוסך זמן, רוטב ביתי יותר בריא והטעם פחות תעשייתי- אז זה לשיקולך(:
👍❤
האם מתאים להוסיף גם בטטות? ואם כן האם צריך להוסיף בכמות של הרוטב?
אפשר להוסיף בטטות. אפשר להגדיל מעט את כמות התיבול וכמות הצ’ילי בהתאם.
שאלה של מתחילים
האם יש להרתיח את הכנפיים ולסנן (לניקיון) לאחר שמורידים את הנוצות (הקצב)😍 או ששמים אותם כמות שהם בתבנית? סליחה על הבורות אין לי ניסיון עם עוף
אם הכנפיים כבר נקיות ניתן להשתמש בהן ללא הרתחה. אם לא- מומלץ להרתיח ולנקות לפני.
בהצלחה🌺
יש לי את הספרים שלך ואני משתמשת בהם רבות מודה על המתכונים הנפלאים הקלים והטעימים. היות והיום נשים עובדות מחוץ לבית (וגם אני התחלתי לאחרונה לעבוד מחוץ לבית )רציתי לבקש אם תוכלי ותוסיפי בכל מתכון הערה בסוף אם אפשר להכין מראש? והאם אפשר אפילו להקפיא? ואיך מפשירים נראה לי שמידע כזה יעזור לרבים להתנהל יעיל יותר במטבח
תודה ובאהבה
היי חדווה,
שמחה מאד שאת נהנית מהספרים ומהמתכונים(:
את רוב המתכונים ניתן להכין מראש.
לגבי הקפאה- ניתן להקפיא כל מאכל כמעט, אך לא מומלץ להקפיא מאכלים המכילים תפוחי אדמה, קצפת, בצק עלים/פילו וכן סלטים חיים.
ההפשרה- על השיש ולרוב חימום בתנור משפר את המרקם.
אפרת המדהימההההההה❣️
כמה כייף לבעלך ולילדים שיש להם אמא כמוך גם בשלנית נדירה ולפי הסבלנות שבה את עונה על כל השאלות גם שכבר שאלו את אותה שאלה כמה פעמיים זה מראה שאת גם אישה ואמא נדירה
בקיצור מ ה מ מ ת !!!!
תודה ענקית על המתכונים המוצלחים
אני משתמשת באפליקציה על בסיס יומי וכולנו נהנים בזכותך😍
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים ומהאפליקציה❤
תודה על המילים הטובות(:
היי אפרת
אני רוצה לשים על העוף רוטב שמורכב רק מרוטב צילי מוכן ושום כתוש. תוכלי בבקשה לומר לי כמויות,והאם צריך שמן גם?
והאם זמן האפייה נשאר אותו הדבר? תודה רבה
היי,
כמויות:
קילו כנפיים+ שליש כוס רוטב צ’ילי+ שן שום כתושה+ כף מים.
זמן האפייה ללא שינוי.
בהצלחה!
זה משנה בטעם אם אני שמה כנפים הודיות או כנפיים רגילות?
היי,
אין בעיה להשתמש בהודו ללא שינוי במתכון.
עכשיו בתנור… הריח… אי אפשר לעמוד בו.
הרוטב מעולה!!! טעמתי עם האצבע לפני ששמתי על העוף וטעמתי שוב ושוב ושוב 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
זה בסדר אם אני אוריד את העור של הכנפיים לפני?
תמיד כשאני מכינה כנפיים עם העור, אנחנו מקלפים את העור וכול הרוטב נשאר בעיקר בעור וזה מוריד את הטעם.
היי אגם,
אפשר לאפות את העוף גם ללא עור.
תודה על מתכון לרוטב ברביקיו קל ומנצח.
כל מה שאני מכינה עם הרוטב הזה(עוף, פרגיות, כנפיים…) מקבל מחמאות. סופר טעים!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
לא חשבתי שקטשופ עם סילאן ושום נותנים טעם של ברבקיו.
אהבנו תודה 🙂
שמחה שאהבתם😊
היי,לא כל כך הבנתי מה זה אומר לחלוט את הכנפיים במים רותחים.הכוונה היא להניח אותם בקערה עם מים רותחים כחצי דקה?
היי נועה,
אפשר לחלוט את הכנפיים במשך כחצי דקה במים רותחים, לסנן ולצנן מעט. לאחר מכן להסיר את הנוצות עם סכין.
זה אומר להניח את הכנפיים בקערה את מים רותחים?
כן
הכנתי ויצא סוף הדרך תודה אל מתכון מעלף נהנת מאוד להכין את המתכונים שלך יוצא אליפות כל מתכון ומתכון
תודה רבה הודיה!
כיף לקרוא שאת נהנת 🙂
יום נפלא♥
היי אפשר להוסיף בטטה מתוקה?
היי מזל,
אין בעיה להוסיף בטטה לתבשיל יוצא מעולה 🙂
ערב נעים
הי, הכנתי את הרוטב הזה לכנפיים על האש. יצא מושלם!!!! מומלץ בחום לא רק לתנור…
תודה עדי 🙂
היי אפרת יש תחליף לחרדל?
אפשר לוותר על החרדל.
היי אפרת. עשיתי הפעם את המתכון עם שוקיים והעוף הפריש מלא נוזלים. מה ניתן לעשות? אולי לשפוך את הנוזלים ולשים עוד רוטב ברביקיו וכרבע שעה בתנור?
סורי ראיתי עכשיו.
מה שהצעת מצוין.
תודה רבה רבה ושבת שלום!
כשצריך להפוך ויש הרבה נוזלים אני שופכת את הנוזלים לסיר קטן שמה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב לצימצום נוזלים ובחזרה על העוף
הוספתי שומשום מעל יצא מושלםםם
מאוד אוהבת את האתר שלך תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה חני
היי אפרת.תוכלי להסביר מה הכוונה לתבל? האם לערבב בתוך קערה עם הרוטב או פשוט למרות על הכנפיים?
לערבב את הכנפיים עם הרוטב בתוך קערה.
קודם כל האתר שלך מושלםםםםםםםם תודה
רציתי לשאול האם צריך להשרות ברוטב או ישר לתבל ולתנור?
ושנית מה יותר מומלץ רוטב בייתי או הקנוי?
תודה
אין צורך להשרות.
זה טעים כך או כך.
אם יש לך את כל המרכיבים ובא לך להכין אז תכיני 🙂
הכנתי אמש וייצא מהמם על אף ששכחתי להוציא אותם בזמן והם מעט החלו להישרף .
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת,
אפשר לאפות את הכנפיים עם התיבול בתוך שקית קוקי?
זה פחות מלכלך, והכנפיים לא מתייבשות אבל זה יוצא אותו טעם?
אפשר אבל אם את מעדיפה את הכנפיים צלויות ומתובלות כמו שצריך עדיף לשים בתבנית על נייר אפיה.
יאוווווווו,
הכנתי ויצא סוףףף
יהנו מזה בסעודת פורים…
מחכה לתגובות של כולם 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מושלם תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדר
אפרת שלום רב!
לאחרונה גיליתי את האתר שלך והכנת כמה מתכונים שיצאו נהדר. תודה רבה!
איפה ניתן להשיג את חוברת המתכונים?
היי חגית,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של ספרי מתכונים. אעדכן באתר כשזה יהיה רלוונטי.
בוקר טוב,
אפשר לבשבל ?
אין לי תנור…
תוכלי לעזור לי בבקשה ?
תודה רבה !!!!
היי מימי,
אפשר לחמם סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ולטגן את הכנפיים כדקה מכל צד. לאחר מכן לתבל, להנמיך לאש בינונית-נמוכה, לכסות ולבשל במשך שעה.
יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף קצת מים.
היי עשיתי וממש לא נדבק הרוטב , השריתי את הכנפיים עם הרוטב לפני.
מה לעשות עם זה עכשיו ? לא טעמתי עדיין זה בתנור , זה יצא לא טעים ? אם כן יש דרך לתקן ? זה לשבת בע”ה
היי זוהר,
אפשר להכין חצי מכמות הרוטב, למרוח בזהירות על הכנפייים גם בשלב זה ולשים בתנור ל10 דקות נוספות.
אפשר לעשות במקום קטשופ, רסק עגבניות?
אפשר לשים כף אחת של רסק.
בהחלט
האם אפזר לחמם יום למחרת על הפלטה?
כן למרות שאין בזה רוטב בסוף האפיה.
תודה אפרת
היי אפרת, האתר תענוג. מאוד אוהבת את הקלות וההצלחה של המתכונים.
האם אפשרי לערבב כנפי עוף עם כנפי הודו?
כן אפשר.
יצא מממשששש טעים!!!! איזה כיף שפתחת את האתר הזה הצלההההה!
אגב, אפשר להקפיא את מה שנשאר?
תודה חן 🙂
כן, אפשר להקפיא.
האתר שלך שימושי וכייפי יותר מכל האתרי האוכל שנפגשתי בהם עד עתה
שאלתי היא, האם אפשר לוותר על החרדל במתכון של הכנפיים או אם יש לך רעיון לתחליף חרדל?
תודה רבה, את עוזרת לי המון!!!
תודה, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על החרדל.
היי אפרת,
אם יש לי 700 גרם כנפיים,האם יש שינוי בתיבול?
תודה מראש,
חנה
תכיני את אותן כמויות של התיבול.
אפשר לשים על מנגל חשמלי?
כן.
תודה על אתר מדהים! רוב התפריט שלנו מבוסס על האתר השווה שלך! רציתי לשאול אם יש לך מתכון לכנפיים שיוצאות עם הרבה רוטב (רוצה לתת גם לקטנטנים מעוך עם אורז ורוטב)? אשמח להפנייה…
היי רחל,
אפשר להכין את הכנפיים בסיר לפי המתכון הזה- עוף מבושל.
זמן הבישול עד שעה.
היי יצא טעים אבל הרוטב הפך למימי ולא עטף כלל את הכנפיים.
השרת במקרה את הכנפיים עם הרוטב?
היי,הכנתי את המתכון הזה השבוע,יצא מעולה!מתה על המתכונים שלך!
האם אפשר להכין עם הרוטב הזה גם חלקי עוף אחרים?(שוקיים/כרעיים)
תודה!
תודה רוני 🙂
לשאלתך- אפשר בהחלט.
תודה. הבן שלי זלל אותם(:
שמחה לשמוע!
תודה שמרית 🙂
תודה למתכון 🤗האם ניתן להכינם על גריל גז
כן, אפשר בהחלט.
יום נעים 🙂
הי!
מה אפשר לשים במקום קטשופ?..
תודה מראש!
אולי כף רסק עגבניות ולהוסיף כף נוספת של דבש או סילאן.
אפרת חג שמח אפשר עוד מתכונים קלים כמו הכנפיים לטוסטר אובן או מיקרוגל?
היי קובי,
אתה מחפש מתכונים לבשר/עוף או כל מתכון?
בגדול כמעט כל מתכון שאופים בתנור אפשר לאפות בטוסטר אובן.
חג שמח 🙂
מתכון פגז! פעם שלישית שאני מכין.
תודה דביר, שמחה שאהבת 🙂
יצא מהיר, קל וטעים 🙂 כמו שאני אוהבת. תודה על עוד מתכון נהדר.
תודה רותם 🙂
יצא לי לא טעים בכלל.
והכנתי בדיוק לפי המתכון.
משתדלת לקלוע לטעם של כולם אבל לא תמיד מצליח.
היי אפרת ,
יש לך אתר מהממם מהממם מהממם כל אוכל שאני מכינה יוצא לי מדהים .
( לגבי המתכון הנ”ל אין לי חרדל , במה אוכל להחליף ?)
תודה אילנית 🙂
תכיני בלי החרדל.
השתמשתי בכמות קטנה יותר של עוף, וכמות כפולה של תפוחי אדמה.
בעלי נהנה מהעוף, והילד ואני מתפוחי האדמה.
תודה.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר לאפות בטוסטר אובן?
כן אפשר.
יצא מושלם,
הכנתי עם פולקע והוספתי גן מעט צילי מתוק 🙂
תודה דפנה 🙂
מה הכוונה להפוך את הכנפיים?
הכוונה לפתוח את התנור בזהירות ובעזרת תרווד או מזלג להפוך את הכנפיים צד כדי שיקבלו צבע יפה משני הצדדים.
הכנתי אתמול את החזה עוף מוקפץ מהאתר שלך ויצא פצצה.
מתאים לפזר על הכנפיים שומשום?
היי חני,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הכנפיים, כן מתאים.
למה תמיד כשנותנים מתכונים בתנור לא רושמים באיזו אופצייה לבחור בתנור עצמו? יש לי 10 תוכניות בתנור. באיזו תוכנית מומלץ לבחור?
תמיד בתוכנית אפיה רגילה שהיא קו עליון וקו תחתון, אלא אם כן רשום במתכון אחרת.
בקשר לתפוחי אדמה, אפשר להוסיף עוד שתיים ולשים באותה תבנית עם עןף?
מה להוסיף מרכיבים לתפוחי אדמה שיהיו פריכית וטעימות?
תודה רבה!
היי בן,
אפשר להוסיף יותר תפוחי אדמה רק עדיף שכולם יכנסו ביחד בתבנית עם הכנפיים (ולא לפצל ל-2 תבניות).
יש לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות בגודל כס”מ וחצי (אם הם יהיו יותר גדולים יכול להיות שלא יספיקו להתרכך). מספיק לתבל אותם באותו רוטב שמתבלים את הכנפיים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
המתכון יצא מאוד מוצלח. אני בת 13 ואני רוצה להתפתח בהכנת אוכל. האתר הזה מאוד עוזר לי. תודה משפחתי ממש אהבה את הכנפיים שהכנתי.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
בהצלחה!
האתר שלך הכי טוב מכולם
תודה אירה ❤
היי יש לי ילד אם בעיות הוא לא רוצה לאכול כלום יש לך טיפ בשבילי
(הכנפיים מדהימות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
היי רוי,
מתחילים בדברים שהוא כן אוהב לאכול וכל פעם מוסיפים בצד עוד מאכל נוסף. אפשר גם לשלב את הדברים שהוא כן אוהב בתוך מאכלים.
היי אם אין חרדל זה קריטי?
לא נורא.
יש לי רוטב טיראקי מוכן יכול להחליף את הברביקיו? או רוטב הסויה ברוטב הביתי?
תודה על הכול!!
היי מיכל,
אפשר לתבל רק ברוטב טריאקי (במקום הברביקיו).
כמו כל המתכונים באתר ,גם המתכון הזה יצא מוצלח,ופעם שניה שאני מכינה אותו השבוע. תודה על אתר נהדר 🙂
תודה ואלרי, כיף לשמוע 🙂
היי , רציתי לשאול האם יש צורך לכסות את הכנפיים בנייר כסף בהתחלה ?
תודה.
לא, אין צורך לכסות.
הכנפיים יצאו מעולות ממש טעימות ללקקנו את האצבעות הילדים שלי אהבו את זה מאוד (:
שמחה שאהבתם 🙂
תודה ושבת שלום
יצא מעולה כל הכבוד על המתכון המוצלח!!! יצא מאוד טעים לקקנו את האצבעותו!!!
תודה אופיר, שמחה שאהבתם 🙂
בוקר טוב
צילי מתוק במקום הברביקיו אפשרי?
תודה
כן, אפשר. ממליצה גם לפזר קצת פפריקה מתוקה שייתן צבע.
היי יקירה, יש אפשרות להחליף את הכנפיים בחלק אחר של העוף?
כן, כל חלק יכול להתאים, בעיקר שוקיים וירכיים.
אם אלה לא כנפיים מומלץ לאפות ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. לא חובה להפוך צד.
כרגיל תשובה מפורטת מהלב . אספתי את הספר המהמם שלך היום מת”א ואני הולכת לחגוג עליו
שמחה לשמוע, תתחדשי ומקווה שתהני ממנו 🙂
תודה והמשך יום מקסים!
היי אפרת שבוע טוב ובשורות טובות
ברכות מזל טוב להוצאת הספר מקסים ותודה
תודה רבה!
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
אפשר לוותר על רוטב הסויה (ברוטב הביתי)?
מזל טוב לרגל הוצאת ספר המתכונים, האם יש בו מתכוני בריאים ללא סוכר וכן שאר חומרים לא בריאים?
היי ענת,
אני חושבת שאפשר ואז מספיק לשים רק 2 כפות קטשופ ולהוסיף מלח (בסביבות רבע-שליש כפית).
לגבי הספר, תודה על הברכות 🙂 בספר יש מגוון של מתכונים, חלקם כוללים גרסאות בריאות יותר להכנת המתכון. אם תרצי אשלח לך את תוכן העניינים של הספר למייל.
שבת שלום!
תודה !!
אשמח לקבל ממך במייל כל דבר 🙂
שלחתי 🙂
הי, יש אפשרות גם לקבל את התוכן ענינים למייל/שיש אפשרות איפשהו באתר?
תודה רבה!
היי,
שולחת לך למייל(:
היי,
נראה טובבב
רק שאלה קטנה,
לא צריך להוסיף שמן או משהו? זה לא מתייבש בתנור?
היי אסתי,
הכנפיים מספיק שומניות אז אין צורך.
אם את רוצה את יכולה לשמן קצת את נייר האפיה לפני שאת שמה את הכנפיים.
היי אפרת,
יצא טעים מאוד!!!!
התלקקנו
תודה רבה!!
שמחה שנהניתם!
תודה אסתי 🙂
נראה מגרה. בעלי מת על כנפיים. לי אין מושג איך לאכול אותן. אשמח למדריך איך חותכים כנפיים :-). תודה!
היי שרון,
הוספתי מידע נוסף על טיפול בכנפיים בתחתית המתכון. לא חייבים לחתוך את הכנפיים, אפשר להשאיר אותן שלמות. אם רוצים בכל זאת לחתוך אז אפשר לעשות זאת בעזרת סכין חדה (ובזהירות כמובן).
יום נפלא 🙂