זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 16 כדורי רפאלו
סוג: חלבי
מצרכים:
200 גרם שוקולד לבן (חלבי)
40 גרם חמאה/ מרגרינה
4 כפות חלב
160 גרם קוקוס טחון (1+2/3 כוסות)
16 אגוזי לוז
*קוקוס לציפוי
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את קוביות השוקולד הלבן עם החלב והחמאה וממיסים במיקרוגל כ-10 שניות. מוציאים ומערבבים. אם עדיין לא נמס, מחזירים למיקרוגל ל-10 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. מכניסים את התערובת למקרר למשך 20-30 דקות, עד שהיא מתייצבת וקל להכין ממנה כדורים.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ ובכל כדור מחביאים אגוז לוז. מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומניחים על צלחת/מגש.
-מכניסים למקרר להתייצבות למשך כשעה לפני ההגשה.
ראו גם
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת
בעבר הכנתי מ 200 גרם שוקולד לבן,6 כפות קוקוס, 6 כפות שמנת ו 40 גרם חמאה.
יצא נוח לגלגול אבל קשה קצת לאכילה וגם היה חסר לי קצת טעם נוסף של הביסקוויטים.
אם אני מוסיפה 100 גרם ביסקוויטים וכל השאר אותו דבר מלבד שמנת מתוקה אותה אני רוצה להוסיף ,אז כמה שמנת מתוקה לשים במקום החלב, ואת החמאה עדיין להשאיר?
תודה
את יכולה להכין לפי המתכון ובמקום חלק מהקוקוס לשים פירורי ביסקוויטים.
אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה. תוסיפי בהדרגה עד שהתערובת נעשית יציבה אבל לא יבשה מידי
הי אפרת אני בת 13 הכנתי לשבת קינוח.
יצא ממש טעים כולם התענגו! תודה רבה
שמחה שיצא טעים ❤️
האם אפשר להוסיף בסקוויטים טחונים? אם כן, כמה?
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים 100 גרם ביסקוויטים טחונים ורק 60 גרם קוקוס.
חייבים שוקולד חלבי…?
עם שוקולד לבן פרווה יוצא פחות טעים(:
היי היה מעדן!!!!
האם יש לך מתכונים לעוגות\קינוחים כשרים לפסח ללא קטניות וללא אפיה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יש מתכון לגלידת בננה ושוקולד , ריבועי קוקוס, וכן לכדורי תמרים שהם ללא קטניות וללא אפייה.
חג שמח(:
האגוזי לוז צריכים להיות קלויים?
היי,
אפשר להשתמש בקלויים ואפשר בטבעיים- לבחירתך.
היי אפרת, תודה רבה על המתכון.
1- כמה זמן אפשר לשמור בקירור?
2- הכנתי תערובת גדולה ושמתי במקרר.. לצערי היא קשה מאוד לעבודה גם אחרי כמה שעות בחוץ. ניסיתי לשים חצי דקה במיקרוגל וזה עזר אבל היא מתפוררת… יש לך עצה?
תודה
היי,
1. הכדורים במיטבם כ-5 ימים במקרר
2. כנראה התערובת התחממה יתר על המידה, תכניסי למקרר ל-20 דקות. אם זה לא עוזר אפשר להוסיף עוד קצת קוקוס עד להתייצבות.
תודה רבה. בסוף רידדתי את התערובת על נייר אפיה, קיררתי וחתכתי לריבועים קטנים במקפיא. יצא מגניב 🙂
נראה מהמם, שמחה מאד שיצא מוצלח❤
היי אהובה תוך כמה צריך לצרוך את העוגיות? מתי הן הופכות לפג תוקף?
היי,
מומלץ לצרוך את הכדורים עד 5 ימים כאשר הם מאוחסנים במקרר.
האם אפשר להקפיא את הכדורים?
וכך להאריך את חיי המדף שלהם?
כן, אפשר.
לא חייבים אגוזי לוז נכון?
נכון. אפשר גם לשים אגוז אחר.
כמה זה 40 גרם חמאה בכפות/כוסות מדידה?
היי לאה,
40 גרם חמאה= 1/6 כוס או כ-3 כפות.
חג שמח!
השארתי את התערובת במקרר מאתמול בלילה והיא ממש קשה, לא ניתן להכין ממנה כדורים. מה עושים?
תוציאי מהמקרר ותניחי באזור חמים כדי שיפשיר🙂
היי, אני מתכננת להגיש את זה בערב חג, האם ניתן להכין כבר היום? אם כן, לשמור במקרר או במקפיא?
היי דנה,
אפשר להכין מהיום, לשמור במקרר:)
שווה לנסות
איך מאחסנים לאחר ההכנה?
חייב מקרר?
אפשר להקפיא ?
היי מורן,
אפשר במקרר ואפשר גם להקפיא:)
שבוע טוב
ביתי אוהבת מאוד ורוד, האם ניתן לעשות כמו בתמונה , עם צבע מאכל טבעי? יש לי רק סלק בבית ולא כל כך הבנתי איך עושים עם המדריך באתר , זה נורא חשוב לה ליום הולדת
אפשר 🙂
מבשלים סלק קלוף חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות, עד שהמים הופכים להיות בצבע ורוד. מסננים את המים מהסלק, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.
מעט מכמות הנוזל שנותר בסיר תוכלי להוסיף לבלילת השוקולד הלבן לפני ההכנסה למקרר.
הכוונה לשלב הראשון של המתכון, שממיסים במיקרו לפני הוספת הקוקוס?
שאת מוסיפה את הקוקוס לבלילה- לפני ההכנסה למקרר תוסיפי גם את הנוזל 🙂
כדורי רפאלו.
האם את כל הכמות של הקוקוס לשים לתערובת או להשאיר קצת לגילגול ולציפוי ?
160 גרם זה לתערובת עצמה.
בלי קשר לזה כדאי להוסיף קוקוס גם לציפוי.
יצא מושלם! אני כל כך אוהבת את האתר שלך, וכל מה שהכנתי יצא מדהים… תודה רבה:-)
כנל… את פשוט מלכה!
תודה לך ❤️
עשיתי את זה בפסח, פשוט מושלם!!
מהמם 🙂
תודה לך על השיתוף!
יצא מושלם
שמחה לשמוע ❤️
יצא מושלם ,וטעים !! כמו כל המתכונים שלך !!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
יצא מאוד טעים וגם המתכון של הכדורי שוקולד הרגילים, תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
האם אפשר להקפיא לשבוע בפריזר?
כן.
אפשר להמיר את כל הקוקוס או חצי ממנו בשקדים טחונים?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. עדיף לשלב.
אני הוספתי קצת שקדים טחונים יצא טעים
יצא מושלם!!! טעים ברמות כדורים חתיכיים
מילאתי בחצאי פקאן.
יצאו לי בערך 35 כדורים קטנטנים במשקל 11 גרם כל אחד.אחרי מלא טעימות..
מומלץ!! אני מקשטת איתם עוגות יום הולדת
מעולה 🙂
תודה אסנת
שלום אפרת ,
האם אפשר לשים במקום חמאה מרגרינה או שמן?
אפשר להמיר בשמן קוקוס (צריך שומן שמתקשה בקירור כדי שידביק את החומרים).
הי, כמה שמן קוקוס היית שמה? והאם במצב נוזלי או דווקא מוקשה? תודה
היי יעל,
אפשר לשים 40 גרם, לא חייב שיהיה מוקשה.
בהצלחה!
היי, האם לדעתך יתאים לשלב במתכון הזה ביסקויטים טחונים? נניח להמיר חצי מכמות הקוקוס בביסקוטים טחונים.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
איך שמים את האגוז בפנים? דוחפים אחרי שעשיתי את העיגול?
כן.
האם ניתן להוסיף למתכון חלב ממותק? אם כן מהח הכמות הנדרשת? תודה 🙂
אפשר לשים חלב ממותק במקום החלב הרגיל (4-5 כפות לפי הצורך).
אפשרי לוותר על האגוזי לוז?
כן.
היי אפרת,
מה הכוונה קוקוס טחון? צריך לטחון את פתיתי הקוקוס???
רוצה להכין לשבועות 🙂
הכוונה לקוקוס טחון דק.
אני מניחה שאת יכולה להכין גם עם פתיתי קוקוס.
יש קוקוס טחון בשקית בכל סופר אפשר לקנות
היי, ניתן לעשות את המתכון ללא האגוזים בפנים? זה ייצא טעים? תןדה רבה
כן.
חג שמח 🌺
היי 🙂
אוהבת את המתכונים שלך מאוד!
אני טבעונית אז אני רוצה להמיר את החמאה ואת החלב בשמן קוקוס ובחלב סויה/ שקדים.
זה יכול לעבוד?
תודה וחג שמח 🙂
כן.
חג שמח 🙂
ראיתי שניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים, האם שקדים עם קליפה גם הולך? או שצריך לקלף אותם ולקלות במחבת ?
היי ליאורה,
זה עניין של טעם. יש כאלה שהקליפה מפריעה להם ויש כאלה שלא (לי אישית אין בעיה שתשאר קליפה).
לא חובה לקלות במחבת.
יצא מעולה, אפרת!
תודה על עוד מתכון קל ומוצלח, אין על האתר שלך 🙂
תודה מיכל 💜
הי אפרת
מה נשמע?
רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הקוקוס הפנימי והחיצוני באגוזים או משהו אחר?
אשמח לשמוע תשובה במה להמיר.
אני מניחה שאפשר להמיר באגוזים טחונים דק. אני ממליצה להתחיל בכוס אגוזים טחונים ולהוסיף יותר בהדרגה עד שמתקבלת תערובת יציבה שקל להכין ממנה כדורים (גם היא היא קצת דביקה לא נורא, אפשר להרטיב ידיים).
נראה ממש טעיםם, רק שאלה אחת, האגוזי לוז צריכים להיות קלויים או לא?
לא משנה.
הי אפרת
רציתי לשאול יש לך מתכון לכדורי גבינה?
היי רינה,
יש לי מתכון לכדורי אוראו וגבינה.
היי אפרת הכנתי ושמתי למקרר למשך הלילה ובבוקר הרפאלו היה קשה האם אפשר להשאיר מחוץ למקרר ואז לאכול זה לא יתקלקל?רוצה להביא לאורחים ושזה יהיה רך.
תודה רבה.
תשאירי במקרר ותוציאי כחצי שעה לפני שהאורחים מגיעים.
שלום,
אפשר לוותר על החלב? (כדי שיתאים לרגישים ללקטוז?)
את החמאה אני משאירה.
תודה!
כן. אפשר לשים מים במקום.
היי אפרת. היה לי בבית שוקולד מריר ואגוזי מלך. יצא טעים וקל ממש להכנה. בטוחה שעם שוקולד לבן ואגוזי לוז יוצא טעים יותר. אנסה את המתכון המקורי שלך בהזדמנות ואעדכן כמובן. תודה לך
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להשים במקום אגוז לוז שקר מולבן ?
כן, אפשר.
אם אין לי שוקולד לבן חלבי ואני רוצה להכין אותם משוקולד חלב חום זה גם טוב?
נראה לי שכן.
הי אפרת. אתמול הכנתי את פשטידת הבצל המדהימה שלך(בפעם ה20) וזה הדבר הראשון שנגמר(כמות ל45 איש)
היום אותם אנשים יאכלו מהרפאלו(שאגב פעם ראשונה שמכין) ואני מחכה כבר לשמוע תגובות.
בהזדמנות זו אני חייב להגיד לך שתשעה ספרים שלך שקניתי מחוללים פלאים במטבח של כל אחד שקיבל את הספר מתכונים שלך
תודה…ברנרד
היי ברנרד,
כיף גדול לשמוע!
תודה רבה לך 🙂
היי אפרת אני ילדה ואני הולכת למסיבה עם הכדורי רפאלו מקווה שיצא טעים מאלה אור
תהני! עדכני איך יצא 🙂
יצא לי דביק מידי.. איך אפשר לתקן?
להוסיף עוד קוקוס לפי הצורך.
חג שמח
איך לשמור את הכדורים?מקרר או מקפיא?
תודה
במקרר.
חג שמח 🙂
האם עובד טוב עם קוקוס קלוי?
אם כן, עדיף בפנים או בציפוי?
נראה לי שעדיף בציפוי.
היי, אני רוצה הלכין את המתכון לליל הסדר. ולכן פרווה. האם אפשר להכין את המתכון עם שמן קוקוס במקום החמאה? ראיתי שאפשר להחליף את השוקולד הלבן החלבי בנטיפי שוקולד לבן פרווה…
היי נעמה,
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס. הבעיה היא לגבי השוקולד הלבן. יש נטיפי שוקולד לבן שהם פרווה אבל מבחינת הטעם הם פחות טעימים מהשוקולד הלבן החלבי.
לשיקולך 🙂
קל להכנה וממש טעים!! תודה רבה אפרת 🙂
מהמם!!
תודה יקירה 🙂
היי.. רוצה להכין לפורים אבל מפחדת שיימסו .. יש לך עצה שתעזור?
היי מיכל,
הם לא יימסו אבל הם יכולים להתפרק מעט. לצערי אין לי פתרון.
עדיף להקפיא אולי לפני?
זאת אפשרות אבל זה תלוי כמה זמן הם יהיו מחוץ למקרר.
אגוזי בלוז צריכים להיות קלויים?
לא חובה.
הי אפרת
הכנתי עם חמאה
מתכון קליל ומדהים
תודה רבה
נחמה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נחמה.
היי אפרת,
האם להשתמש בחמאה מלוחה או חמאה רגילה?
חמאה רגילה.
היי אפרת, הכנתי את הרפאלו ואמרו לי שיצא טעים אפילו יותר טעים מהמקורי תודה רבה על המתכונים .ממסה להכין גם כדורי פררו רושה:)
תודה קרינה, נראה מעולה 🙂
אפשר גם את התכון לפררו רושה?
היי בת-אל,
מצורף מתכון לפררו רושה.
ניתן להקפיא?
כן אפשר.
אבי
במקום אגוזי לוז אפשר לשים משהו אחר?
היי אבי,
אפשר למלא בשקדים או כדורי “קליק”. אפשר גם לוותר ולהכין בלי שום מילוי בפנים.
היי,המתכון נראה מדהים אעשה בע”ה. אלו הקנוים הם בלי כלום בפנים..מה עדיף מניסיונך?
וגם לגבי ההקפאה אפשר להכין מראש להקפיא ואז להוציא בערב החג?זה ירגיש טרי?
תודה רבה
היי בת-אל,
לדעתי עם מילוי זה יוצא יותר טעים ומיוחד.
אין בעיה להקפיא ולהעביר למקרר יום לפני ערב חג.
חג שמח 🙂
בוקר טוב
איך אני קולה את האגוזים בתנור?
במחבת אני תמיד שורפת
תודה
היי יערית,
שימי את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ותכניסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות. כל 4-5 דקות יש לפתוח בזהירות את דלת התנור ולערבב. שימי לב שזה לא משחים.
לאחר מכן יש להוציא ולהניח להם להתקרר לגמרי.
הי, ערב טוב,
האם צריך אגוז לוז או קשיו? (בתמונה זה נראה קשיו…)
ולגבי הלוז – צריך לקלף?
זה אגוז לוז. אפשר לקלף אבל לא חובה.
תודה על התשובה המהירה, אני בדיוק הולכת להוציא את התערובת מהמקרר 🙂
נראה מבטיח!
שבוע טוב.
הכנתי לבסוף עם חמאה.
יצא מעולה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות ושבוע נפלא
שיניתי לגרסת פרווה עם מחמאה, מים, ונטיפים בטעם שוקולד לבן ויצא מעולה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע טוב
נשמע מעולה!
יש לך אולי במקרה ערכים קלוריים של המנה?
בסביבות 150 קלוריות ליחידה.
היי אפרת.
מה ניתן לאלתר במקום החמאה?(אין לי בבית…)
מרגרינה הולכת?
כן, אפשר מרגרינה.
שבת שלום 🙂
המתכון הכי טוב שיש, ניסיתי כמה מתכונים לכדורי רפאלו וזה הכי טעים שיצא.
תודה.
כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
נראה מבטיח… לא צריך לקלות את הקשיו?
אפשר אבל לא חובה.
ואווו נראה מעדן, בא לי להכין היום
אם אין מיקרוגל, אפשר לחמם בסיר על אש קטנה?
כן, אפשר (רק חשוב לוודא שהשוקולד לא נשרף).
נראה טעים!!!!!!! חיבת לעשות העדכן!!
בהצלחה 😉