התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון לירקות שורש בתנור בתיבול שמן זית ושום – תוספת ירקות אפויים בריאה וטעימה

ירקות שורש בשמן זית ושום

מצרכים (כ-3 מנות):

סלק בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

תפו"א בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ

קישוא בינוני קלוף חתוך לרצועות 1.5 ס"מ

קולורבי בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ

בטטה בינונית קלופה חתוכה לרצועות בעובי 1.5 ס"מ

תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה.

-מערבבים בקערית שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור ומתבלים את הירקות (מומלץ לתבל את הסלק בנפרד כדי שלא יצבע את הירקות).

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

ראו גם
עוגת תפוזים, אגוזים ומייפל
פרגיות ברוטב

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
יפעת (21:58 30.12.2018)

היי, האם לכסות את הירקות בתבנית עם נייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 30.12.2018)

אין צורך לכסות.

Avatar
ש. (15:21 11.07.2018)

האם מומלץ להשתמש בשום טרי אמיתי או מספיק שום כתוש קפוא וכו'?

כלומר יוצא יותר טעים הטרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 11.07.2018)

אפשר להשתמש גם בשום קפוא. אין בעיה.

Avatar
עינת (12:31 13.06.2018)

תודה לך .

Avatar
עינת (15:12 12.06.2018)

היי אפרת

מה אפשר במקום קולורבי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 12.06.2018)

היי עינת,
את יכולה לשים ירק נוסף כמו גזר, סלק, תפו"א קטן או קישוא.

Avatar
מיכל (19:06 17.04.2018)

פשוט להכין וממש טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 17.04.2018)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.