שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

סלק בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1 ס”מ

תפו”א בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ

קישוא בינוני קלוף חתוך לרצועות 1.5 ס”מ

קולורבי בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ

בטטה בינונית קלופה חתוכה לרצועות בעובי 1.5 ס”מ

תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה.

-מערבבים בקערית שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור ומתבלים את הירקות (מומלץ לתבל את הסלק בנפרד כדי שלא יצבע את הירקות).

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת תפוזים, אגוזים ומייפלעוגת תפוזים, אגוזים ומייפל
פרגיות ברוטב פרגיות ברוטב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אהובה (06:18 9.07.2024)

הי אפרת
האם אפשר חלופה לשום לטובת אנשים שאינם אוהבי שום
אגב מכינה את המתכון הזה כל הזמן כל הזמן עם שום והוא פצצה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 9.07.2024)

אפשר פשוט לוותר על השום:)
אם רוצים קצת יותר טעם אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.

avatar
רומי (09:57 11.05.2023)

אם אין לי כותש שום זה מספיק טובלחתוך עם סכין לחתיכות קטנות מאד או שלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:25 11.05.2023)

אפשר לקצוץ דק דק בסכין.

avatar
רומי (18:18 11.05.2023)

היי,
הכנתי עכשיו ויצא מעולה.
מה השיקולים בעד להוסיף פפריקה ומה השיקולים לא לשים? לכאורה פפריקה תוסיף עוד טעם לא? אבל אם זה לא במתכון מן הסתם יש שיקול למה לא… אז מדוע עדיף שכן ומדוע עדיף שלא?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 11.05.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
השילוב של פפריקה במתכון הזה אמנם מוסיף טעם, אבל לטעמי פחות מתאים כאן כי זו מנה בתיבול עדין.

avatar
רומי (09:04 12.05.2023)

תודה. אפשר לשים את הירקות בערימה או שצריך אחד אחד עם מרווחים ביניהם? כי אם מכינים כפול 2 ממה שכתוב במתכון, אז זה לא נכנס בתבנית אחת אם שמים אחד אחד. אז האם אפשר בערימה או שאין ברירה אלא לעשות 2 נגלות? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 12.05.2023)

מומלץ להכין בשתי תבניות כדי שהירקות יאפו היטב ובצורה אחידה.

avatar
סיון (15:53 1.05.2020)

האם אפשר להשתמש בסלק בוואקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 1.05.2020)

הוא כבר מבושל אבל אפשר.

avatar
יפעת (21:58 30.12.2018)

היי, האם לכסות את הירקות בתבנית עם נייר כסף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 30.12.2018)

אין צורך לכסות.

avatar
ש. (15:21 11.07.2018)

האם מומלץ להשתמש בשום טרי אמיתי או מספיק שום כתוש קפוא וכו’?

כלומר יוצא יותר טעים הטרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 11.07.2018)

אפשר להשתמש גם בשום קפוא. אין בעיה.

avatar
עינת (12:31 13.06.2018)

תודה לך .

avatar
עינת (15:12 12.06.2018)

היי אפרת

מה אפשר במקום קולורבי ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 12.06.2018)

היי עינת,
את יכולה לשים ירק נוסף כמו גזר, סלק, תפו”א קטן או קישוא.

avatar
מיכל (19:06 17.04.2018)

פשוט להכין וממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 17.04.2018)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות