זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
סלק בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1 ס”מ
תפו”א בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
קישוא בינוני קלוף חתוך לרצועות 1.5 ס”מ
קולורבי בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
בטטה בינונית קלופה חתוכה לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה.
-מערבבים בקערית שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור ומתבלים את הירקות (מומלץ לתבל את הסלק בנפרד כדי שלא יצבע את הירקות).
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- תבשיל ירקות אסייתי |
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- ברוקולי בשום ולימון |
- תבשיל כרוב בסויה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
תגובות
האם אפשר להשתמש בסלק בוואקום?
הוא כבר מבושל אבל אפשר.
היי, האם לכסות את הירקות בתבנית עם נייר כסף?
אין צורך לכסות.
האם מומלץ להשתמש בשום טרי אמיתי או מספיק שום כתוש קפוא וכו’?
כלומר יוצא יותר טעים הטרי?
אפשר להשתמש גם בשום קפוא. אין בעיה.
תודה לך .
היי אפרת
מה אפשר במקום קולורבי ?
היי עינת,
את יכולה לשים ירק נוסף כמו גזר, סלק, תפו”א קטן או קישוא.
פשוט להכין וממש טעים
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂