זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
סלק בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1 ס”מ
תפו”א בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
קישוא בינוני קלוף חתוך לרצועות 1.5 ס”מ
קולורבי בינוני קלוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
בטטה בינונית קלופה חתוכה לרצועות בעובי 1.5 ס”מ
תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה.
-מערבבים בקערית שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור ומתבלים את הירקות (מומלץ לתבל את הסלק בנפרד כדי שלא יצבע את הירקות).
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 50-55 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
הי אפרת
האם אפשר חלופה לשום לטובת אנשים שאינם אוהבי שום
אגב מכינה את המתכון הזה כל הזמן כל הזמן עם שום והוא פצצה
אפשר פשוט לוותר על השום:)
אם רוצים קצת יותר טעם אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.
אם אין לי כותש שום זה מספיק טובלחתוך עם סכין לחתיכות קטנות מאד או שלא?
אפשר לקצוץ דק דק בסכין.
היי,
הכנתי עכשיו ויצא מעולה.
מה השיקולים בעד להוסיף פפריקה ומה השיקולים לא לשים? לכאורה פפריקה תוסיף עוד טעם לא? אבל אם זה לא במתכון מן הסתם יש שיקול למה לא… אז מדוע עדיף שכן ומדוע עדיף שלא?
תודה 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
השילוב של פפריקה במתכון הזה אמנם מוסיף טעם, אבל לטעמי פחות מתאים כאן כי זו מנה בתיבול עדין.
תודה. אפשר לשים את הירקות בערימה או שצריך אחד אחד עם מרווחים ביניהם? כי אם מכינים כפול 2 ממה שכתוב במתכון, אז זה לא נכנס בתבנית אחת אם שמים אחד אחד. אז האם אפשר בערימה או שאין ברירה אלא לעשות 2 נגלות? תודה
מומלץ להכין בשתי תבניות כדי שהירקות יאפו היטב ובצורה אחידה.
האם אפשר להשתמש בסלק בוואקום?
הוא כבר מבושל אבל אפשר.
היי, האם לכסות את הירקות בתבנית עם נייר כסף?
אין צורך לכסות.
האם מומלץ להשתמש בשום טרי אמיתי או מספיק שום כתוש קפוא וכו’?
כלומר יוצא יותר טעים הטרי?
אפשר להשתמש גם בשום קפוא. אין בעיה.
תודה לך .
היי אפרת
מה אפשר במקום קולורבי ?
היי עינת,
את יכולה לשים ירק נוסף כמו גזר, סלק, תפו”א קטן או קישוא.
פשוט להכין וממש טעים
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂