שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-55 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

ירק אחד מכל סוג: תפוח אדמה, בטטה, גזר, סלק, לפת, קישוא, בצל

תיבול: 2-3 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, חצי כפית אבקת שום (לא חובה), חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם (רצוי גרוס גס)

1/3 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כס”מ וחצי) ומתבלים היטב עם חומרי התיבול.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים בצורה אחידה את קוביות הירקות (עדיף שלא יהיו זו על זו). מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור ב180 מעלות, למשך 45-55 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות בשר ברוטב עגבניות
עוגת פרג בחושה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירן (20:24 24.03.2021)

ראשית תודה על המתכונים הנהדרים. שנית, האם גם קולורבי יתאים?

מתכונים ב-10 דקות (20:40 24.03.2021)

היי שירן,
כן מתאים:) תחתכי אותו לחתיכות די קטנות כדי שיתבשל😊

מלכה (17:34 28.02.2021)

האם אפשר להוסיף שומר? תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:48 28.02.2021)

היי מלכה, אפשר להוסיף שומר. שימי לב להגדיל קצת את התיבול אם את מוסיפה ירקות.

רוזה חודיר (19:01 24.12.2020)

מצויין, למרות שרוב המוצרים אני צריכה להכליף לקמח כוסמין או שיפון, וגם את הסוכר לסוכרלוז או סטיביה בגלל מחלתי אבל יוצא 100%. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (21:12 24.12.2020)

תודה רוזה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

מורן (16:52 24.09.2020)

היי אפרת, לא כל כך הבנתי איך הסלק לא מעביר את הצבע לירקות האחרים? האם מתבלים בנפרד או כאשר כל הירקות כבר פרושים בתבנית (מבלי לערבב אותם?)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 24.09.2020)

אפשר לתבל את הסלק בנפרד ואז להוסיף לתבנית יחד עם יתר הירקות.

טובה (17:25 10.08.2020)

אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי? הוא צריך בישול מקדים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:30 10.08.2020)

כן אפשר. אין צורך בבישול מקדים אבל כדאי לחתוך אותו לפרוסות בעובי כס”מ וחצי.

אנסטסיה (21:10 29.06.2020)

יוצא מעולה! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 29.06.2020)

תודה אנסטסיה 🙂

ענת (14:12 6.04.2020)

אפרת הי,
שכחתי לשאול,
האם מקלפים את הירקות לפני הבישול?
אשמח לתשובה מהירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:52 6.04.2020)

כן.

ענת (01:54 3.04.2020)

אפרת הי,
לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
האם הסלק לא מלכלך את שאר הירקות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 3.04.2020)

בוקר טוב,
הכמות מספיקה ל 3-4 מנות (זו תוספת).
מומלץ לתבל את הסלק הנפרד ולהוסיף לתבנית.

יפעת (10:16 20.02.2020)

בוקר טוב
אפשר לוותר על הכוסברה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 20.02.2020)

כן אפשר.

שרה סבג (21:27 25.12.2019)

אחלה מתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 25.12.2019)

תודה שרה 🙂

עינת (15:10 12.06.2018)

היי אפרת

מה אפשר לשים במקום סלק ?

ומה אפשר במקום לפת?

הרבה תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 12.06.2018)

שימי פשוט שני ירקות נוספים ממה שיש לך.

ברי מל (06:52 15.01.2020)

חצילים יהיו תחליף טוב או תוספת

עינת (11:18 25.03.2018)

היי

אפשרי לוותר על הסילאן ? ולא לשים כלום במקום גם לא דבש? אני פחות אוהבת סילאן בסלט .

ולשים שמן קוקוס או שמן שומשום במקום שמן זית ואם כן מה הכמות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 25.03.2018)

אפשר לוותר על הסילאן.
שימי שמן שומשום באותה כמות.

ATI (11:47 29.12.2017)

יצא מעולה! את הכוסברה שמתי טרייה אחרי האפיה – מדהים!
תודה על עוד מתכון מנצח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 29.12.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

שני (00:08 21.11.2017)

היי, האם אפשר להכין את המתכון בטוסטר אובן קטן? ואם כן מה זמן האפייה? ועל איזה חום לשים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 21.11.2017)

היי שני,
אפשר להכין בטוסטר אובן. שימי על 180 מעלות ותעקבי. אם במקרה הירקות מתחילים להשחים אז כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות. זמן האפיה תלוי בטוסטר עצמו. יש לאפות עד שהירקות מתרככים. ניתן לנעוץ מידי פעם מזלג ולבדוק האם הוא ננעץ בקלות.
יום מקסים 🙂

מושיקו כהן (22:42 11.05.2017)

הכנתי את הירקות שורש, יצא טעייייים מאוד.
תודה רבה
מושיקו.

מושיקו כהן (22:43 11.05.2017)

הבעיה היחידה שזה חוסל לפני שבאו האורחים-חהחהחהחהחה
אז הכנתי עוד נגלה!

מתכונים ב-10 דקות (23:06 11.05.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אפרת (13:28 11.05.2017)

שלום וברכה,
אפשר להוסיף לירקות גם שורשים של סלרי ופטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות (14:58 11.05.2017)

כן, אפשר בהחלט.

sally (11:51 3.02.2017)

לא צריך להרתיח קצת את הסלק לפני?

מתכונים ב-10 דקות (12:07 3.02.2017)

בגדול לא חובה כי חותכים את הסלק לקוביות קטנות אבל אם את רוצה לקצר את זמן האפיה אפשר לבשל קצת לפני את הסלק.
שבת שלום 🙂

Zipi (13:03 19.01.2017)

מה ניתן להחליף את הכוסברה. והאם צריך לכסות בתנור בנייר אלומיניום.

מתכונים ב-10 דקות (13:57 19.01.2017)

אפשר לוותר על הכוסברה בכלל או לשים פטרוזיליה אם יש לך.
אין צורך לכסות.

ענת (12:30 23.12.2016)

הכנתי, ויצא טעים!!
תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (12:32 23.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה ענת ושבת שלום 🙂

קארין (15:10 19.12.2016)

היי אפרת
האם ניתן להמיר את הסילאן בטריאקי?
ואם כן לאיזו כמות?

מתכונים ב-10 דקות (15:52 19.12.2016)

היי קארין,
אפשר לשים אותה כמות – 2 כפות.
המשך יום מקסים 🙂

שרון (12:43 8.12.2016)

אז היום הכפלתי כמויות….תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:16 8.12.2016)

מעולה 🙂

שרון (21:40 1.12.2016)

פשוט סוףףףף! הכנתי גם מרק עוף ואורז עם בורגול וכולם נהנו! ממש תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:40 1.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שרון 🙂

שירי (23:23 21.05.2015)

היי,האם אפשר לשים דבש במקום סילאן ובאיזו כמות? אגב,המתכונים מעולים וקלים להכנה!

מתכונים ב-10 דקות (00:36 22.05.2015)

תודה שירי 🙂
את יכולה לשים כף אחת של דבש.
חג שמח!

סנונית (20:09 29.12.2014)

היי

אפשר לשים שום במקום אבקת שום? אם כן באיזה אופן?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:26 29.12.2014)

היי,
את יכולה לגרד כ-2 שיני שום ולערבב יחד עם שאר חומרי התיבול או לשים במקום יחד עם כל הירקות 5-6 שיני שום שלמות קלופות וזה ייתן טעם לכל התבשיל 🙂

סיגלית (12:57 20.11.2014)

באיזה חום התנור?

מתכונים ב-10 דקות (12:59 20.11.2014)

180 מעלות.

פרידה (03:07 14.11.2014)

חותכים את הירקות עם הקליפה או בלי איזה מהם מומלץ

מתכונים ב-10 דקות (10:21 14.11.2014)

היי פרידה,
אני קילפתי את הירקות אבל אפשר להכין גם עם הקליפה (חוץ מבצל כמובן). בשני המקרים יוצא טעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.