זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-55 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
ירק אחד מכל סוג: תפוח אדמה, בטטה, גזר, סלק, לפת, קישוא, בצל
תיבול: 2-3 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, חצי כפית אבקת שום (לא חובה), חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם (רצוי גרוס גס)
1/3 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כס”מ וחצי) ומתבלים היטב עם חומרי התיבול.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים בצורה אחידה את קוביות הירקות (עדיף שלא יהיו זו על זו). מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור ב180 מעלות, למשך 45-55 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
כפי שצויין בכותרת ברשותי היו מספר ירקות שורש אשר לא בהיכרח מופיעים ברשימת המצרכים
על כן אכן תפו”א, בטטה,גזר ובצל תפסו מקום אליהם הצטרפו גם פטרוזילה וגם כוסברה כמו כן סלרי אמריקאי ומעט מעליו + שורש פטרוזילה. התיבול הושלש והמתכון נחל הצלחה בלתי יתוארת.
תודה רבה על יופי של מתכון
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
היי אפרת. נשמע מעולה
האם אפשרי לבחור לבשל בתנור עם חוטי להט עליון/תחתון, או טורבו, או גריל עליון?
ואם כן, כיצד ליישם שינויים לפי סוגי האפיה/צלייה?
היי חדוה,
בתוכנית חום עליון ותחתון 180 מעלות.
אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב? או עדיף להגיש ישר ?
תודה
וחג שמח
היי,
אפשר להכין בבוקר ולחמם לפני ההגשה בערב.
חג שמח🌺
איך לשלב שום טרי לטעם? במקום אבקת שום
ממליצה שינים שלמות/ קצוץ או כתוש?
תודה רבה ושנה טובה!
היי,
אפשר להוסיף 2-3 שיני שום קלופות שלמות במקום אבקת שום.
שנה מתוקה🍯
בוקר טוב, המתכון נראה טעים אש וגם יפה!
אשמח לדעת באופן כללי, האם בכל מתכון שצריך לאפות בתנור אפשר במקום זה לשים בסיר נינג’ה גריל על תכנית אפיה באותן מעלות?
היי,
באופן כללי- כן(:
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
ראשית תודה על המתכונים הנהדרים. שנית, האם גם קולורבי יתאים?
היי שירן,
כן מתאים:) תחתכי אותו לחתיכות די קטנות כדי שיתבשל😊
האם אפשר להוסיף שומר? תודה
היי מלכה, אפשר להוסיף שומר. שימי לב להגדיל קצת את התיבול אם את מוסיפה ירקות.
מצויין, למרות שרוב המוצרים אני צריכה להכליף לקמח כוסמין או שיפון, וגם את הסוכר לסוכרלוז או סטיביה בגלל מחלתי אבל יוצא 100%. תודה.
תודה רוזה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי אפרת, לא כל כך הבנתי איך הסלק לא מעביר את הצבע לירקות האחרים? האם מתבלים בנפרד או כאשר כל הירקות כבר פרושים בתבנית (מבלי לערבב אותם?)
אפשר לתבל את הסלק בנפרד ואז להוסיף לתבנית יחד עם יתר הירקות.
אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי? הוא צריך בישול מקדים?
כן אפשר. אין צורך בבישול מקדים אבל כדאי לחתוך אותו לפרוסות בעובי כס”מ וחצי.
יוצא מעולה! תודה
תודה אנסטסיה 🙂
אפרת הי,
שכחתי לשאול,
האם מקלפים את הירקות לפני הבישול?
אשמח לתשובה מהירה
כן.
אפרת הי,
לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
האם הסלק לא מלכלך את שאר הירקות?
בוקר טוב,
הכמות מספיקה ל 3-4 מנות (זו תוספת).
מומלץ לתבל את הסלק הנפרד ולהוסיף לתבנית.
בוקר טוב
אפשר לוותר על הכוסברה?
כן אפשר.
אחלה מתכונים
תודה שרה 🙂
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום סלק ?
ומה אפשר במקום לפת?
הרבה תודה מראש.
שימי פשוט שני ירקות נוספים ממה שיש לך.
חצילים יהיו תחליף טוב או תוספת
היי
אפשרי לוותר על הסילאן ? ולא לשים כלום במקום גם לא דבש? אני פחות אוהבת סילאן בסלט .
ולשים שמן קוקוס או שמן שומשום במקום שמן זית ואם כן מה הכמות ?
אפשר לוותר על הסילאן.
שימי שמן שומשום באותה כמות.
יצא מעולה! את הכוסברה שמתי טרייה אחרי האפיה – מדהים!
תודה על עוד מתכון מנצח.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
היי, האם אפשר להכין את המתכון בטוסטר אובן קטן? ואם כן מה זמן האפייה? ועל איזה חום לשים? תודה
היי שני,
אפשר להכין בטוסטר אובן. שימי על 180 מעלות ותעקבי. אם במקרה הירקות מתחילים להשחים אז כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות. זמן האפיה תלוי בטוסטר עצמו. יש לאפות עד שהירקות מתרככים. ניתן לנעוץ מידי פעם מזלג ולבדוק האם הוא ננעץ בקלות.
יום מקסים 🙂
הכנתי את הירקות שורש, יצא טעייייים מאוד.
תודה רבה
מושיקו.
הבעיה היחידה שזה חוסל לפני שבאו האורחים-חהחהחהחהחה
אז הכנתי עוד נגלה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום וברכה,
אפשר להוסיף לירקות גם שורשים של סלרי ופטרוזיליה?
כן, אפשר בהחלט.
לא צריך להרתיח קצת את הסלק לפני?
בגדול לא חובה כי חותכים את הסלק לקוביות קטנות אבל אם את רוצה לקצר את זמן האפיה אפשר לבשל קצת לפני את הסלק.
שבת שלום 🙂
מה ניתן להחליף את הכוסברה. והאם צריך לכסות בתנור בנייר אלומיניום.
אפשר לוותר על הכוסברה בכלל או לשים פטרוזיליה אם יש לך.
אין צורך לכסות.
הכנתי, ויצא טעים!!
תודה על המתכון
שמחה לשמוע!
תודה ענת ושבת שלום 🙂
היי אפרת
האם ניתן להמיר את הסילאן בטריאקי?
ואם כן לאיזו כמות?
היי קארין,
אפשר לשים אותה כמות – 2 כפות.
המשך יום מקסים 🙂
אז היום הכפלתי כמויות….תודה!
מעולה 🙂
פשוט סוףףףף! הכנתי גם מרק עוף ואורז עם בורגול וכולם נהנו! ממש תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שרון 🙂
היי,האם אפשר לשים דבש במקום סילאן ובאיזו כמות? אגב,המתכונים מעולים וקלים להכנה!
תודה שירי 🙂
את יכולה לשים כף אחת של דבש.
חג שמח!
היי
אפשר לשים שום במקום אבקת שום? אם כן באיזה אופן?
תודה 🙂
היי,
את יכולה לגרד כ-2 שיני שום ולערבב יחד עם שאר חומרי התיבול או לשים במקום יחד עם כל הירקות 5-6 שיני שום שלמות קלופות וזה ייתן טעם לכל התבשיל 🙂
באיזה חום התנור?
180 מעלות.
חותכים את הירקות עם הקליפה או בלי איזה מהם מומלץ
היי פרידה,
אני קילפתי את הירקות אבל אפשר להכין גם עם הקליפה (חוץ מבצל כמובן). בשני המקרים יוצא טעים 🙂